fredag, september 28, 2012

Jonny


I dag är det två år sedan Sofia ringde och berättade att en präst och två poliser kom hem till henne med beskedet att hennes bror Jonny hade avlidit. Så här skrev jag en vecka efter dödsbudet. 
Jag kunde inte förstå att det var möjligt och har fortfarande problem med verkligheten. Flera gånger i veckan går jag till den plats som jag helst kallar vår minnesplats. Ofta tar jag bilder som finns här

Efter mina samtal med Jonny, sitter jag en stund i kyrkan, tänder ljus och minns tydligt hur jag under prästen Annas ceremoni, ville att tiden skulle stanna. Jag ville inte mera och jag har ännu inte fått tillbaka energin.

Sista gången jag mötte Jonny, åt vi pizzabuffé på Indiana i Västerås. Vi uträttade några ärenden på stan och när jag skulle åka hem, ville jag ha med Jonny, men då var det något som skulle göras.

Jonnys sista ord till mig var: Det är lugnt morfar, jag vet vad jag gör. Det är lugnt!

Det blir aldrig mera lugnt och jag hoppas att Jonny inte visste vad han gjorde. Jag hoppas att det var ett mistag.

Jag byggde ett inre rum där Jonny bor och dit jag kan gå när jag måste prata om saker som ingen levande människa får veta något om.


-

torsdag, september 27, 2012

Böneutrop för islam i Sverige?Nu vill de politiskt korrekta att ordningsstadgan om utropande av ideologiska budskap ska nonchaleras i Fittja till att börja med.

Islamiska föreningen i Botkyrka har begärt omprövning av förbudet mot böneutrop från deras minaret med hänvisning till religionsfriheten.

SvD - Dagen Citat: "Sverige är ju historiskt sett ett kristet land, borde det inte påverka vad som proklameras på allmän plats?  
- Så var det kanske förut, på 1930- och 1940-talet. Nu är det nya tider. Vi är över 100000 muslimer i Sverige. Ska inte vi ha vår religionsfrihet också? Speciellt här i Botkyrka där vi är så många!"

De sekuläras rätt är att slippa höra religiösa utvrålade budskap som detta

"I ert förslag till kommunen står det att ni först och främst vill ha böneutrop en gång i veckan, varför inte som i muslimska länder - fem gånger om dagen? - Vi måste börja någonstans. Det hade varit för mycket att börja med det. Om förslaget går igenom handlar det om en gång i veckan, kanske 1-2 minuter. Det är faktiskt inte mycket."

Budskapet är kristallklart: Godkänn ett i veckan så eskalerar vi till fem om dagen

Ekot - Kyrkans TidningExpressen - Aftonbladet - DN -  Dagen - Citat: "Enligt Ismail Okur ligger moskén med minareten 700–1.000 meter från närmaste bostadsområde.

– Så det kan ju inte störa någon, säger han till TT och jämför ljudet från en böneutropare med ringande kyrkklockor."


Vad syftar vrålandet till om ingen hör det?

Staffan Danielsson (C) om böneutrop. Det är nog bara han och jag i partiet som har genomskådat våldsideologin islam.
-

onsdag, september 26, 2012

Comfort Racing och min vita racer

Klicka på bilderna så blir de större
Nyss kom det ett e-brev med ovanavbildade annons från 1973. Det var året då jag hade extrem frihet att handla det jag tyckte att jag behövde och dessutom kunde göra en del halvfula bytesaffärer.

Den Volvo 144S som jag då hade skulle trimmas till max och det blev många besök på Comfort Racing. Topplock, weberförgasare, grenrör, avgassystem, kolvar, vevstake och ytterligare några oumbärliga saker hittade vägen till under motorhuven på den vita racern.

Under två veckors så kallad semester hade jag bilen på en billyft utanför mitt chefskontor och fjärmade mig från yttervärlden så gott det gick.

Jag bytte slutväxel för att få maximalt ax och fast toppfarten aldrig kunde testas på grund av varvet, blev jag nöjd med jobbet.

Några år senare flög dock den lede i mig och i cirka hundraåttio knyck small det till i motorn när varvtalsnålen var inne på andra varvet.
▲Enda bilden på pärlan▲

▼förutom denna▼


Min arbetsplats var AGB som var generalagent för Lucas. Därför fanns det en del dekaler för dessa företag på bilen vilket den världsberömde tecknaren Jan-Erik Garland alias Rit-Ola upptäckte en dag på stan och publicerade bilden i tidningen SE som jag läste.

Vilka minnen!

Många år senare köpte jag en av de första 740 turbo intercooler som rullade av bandet i Torslanda och den upprepades äventyret med men det är en annan historia
-

Apophis - dödshotet från rymden

Klicka på bilderna så blir de större
Jag är yr i huvudet efter en vecka med ständig hosta och värk i kroppen men nu när febern är borta börjar hjärnkontoret fungera hyfsat igen och eftersom jag är fascinerad av domedagsscenarion, tar jag upp asteroiden Apophis i dag eftersom jag inte kan sova fast jag borde.

Apophis är en destruktionsdemon i den egyptiska mytologin (ungefär som den gud som i dag inspirerar till mängder av terrordåd)
Don't worry be happy! ◄ Klicka och lyssna
Wikipedia om Apophis
Nasa om Apophis

-
Allt i bloggen om domedagen här - Rulla ned om det här inlägget finns överst
-

Pesten är här! - Ny dödsvirus!


Jag har hånat domedagsprofeterna som larmade och varnade för det slutliga viruset när fågelinfluensan introducerades. Historien upprepades med svininfluensan och jag har en känsla av att tokigheterna upprepar sig nu när det nya dödsviruset träder in på nyhetsmediernas redaktioner.

Tidigare i bloggen om dödsvirus här  -  här  -  här  -  här  och  här -

Vad kommer det nya dödsviruset att kallas? Moskéviruset kanske, eftersom det verkar att komma från islambältet?


Läkemedelsbolagens bluffsoppa Tamiflu kanske är mänsklighetens räddning nu också.

SvD - Ekot - SvT - SvD -
-

MeNa-folkens väg tillbaka till medeltiden

Klicka på bilderna så blir de större.

Det är sällsynt att radioprogrammet Tankar för dagen engagerar mig på djupet, men Håkan Sandvik är en av många präster som öser ur vishetens källa. Dagens program var inget undantag.

Håkans morgonvärmare innebar naturligtvis inte att han landade i exakt samma slutsatser som läraren i blått vilken framför min ringa mening, men han påminde om den verklighet som är okänd i riksdagshuset och på tidningsredaktionerna.Varje dag rapporterar nyhetsmedierna om terroristaktioner och om ett år är sannolikt de gamla ledarklanerna de nya terroristerna. SvD - Ekot - SvT - SvD -
-

tisdag, september 25, 2012

Tintin utkastad av mupp

Klicka på bilderna så blir de större
Muppen Miri från Kulturhusets avdelning tio tretton anser att seriealbumen Tintin lär barnen att araber sitter på flygande mattor och afrikaner är korkade. Vad han missar är att serien också lär ut att små vita hundar kan tala svenska. Inget av dessa fantasifoster lär indoktrinera och skada barnens omvärldsanalys, men nu gör muppen Miri inte en rationell verklighetssammanfattning. Negerkungar verkar dock vara trevligt att läsa om.
Jag hörde nyss en debatt mellan Dilsa Demirbag-Sten och Behrang Miri i radion. Muppen Miri verkar lida av babbelmani och trots att Dilsa försökte få svammelmannen att fokusera på kärnan i debatten, blev det ett intellektuellt totalhaveri. Lyssna här
-
Jag ger mig fanken på att muppen röstar på MPK (miljöpartiet kommunisterna) Sannolikt kommer all vänsterpropaganda att lyftas till förgrunden. Det finns gott om den sortens barnlitteratur i Kulturhuset.


DN - SvD - SvT - SR Ekot - SR Kultur - SvDSvD Kultur Citat: "Man kan bara gissa vad Kapten Haddock skulle säga om Kulturhusets beslut att ta bort alla Tintinböcker från barnbiblioteket Tiotretton. ”Bomber och granater!” ”Tryffelsvin” Eller ett distinkt ”Mrkrpxzkrmtfrz!”, som i Tintin i Tibet. Men så är han ju också en schablon på en råbarkad sjöbuse."

"Den som ger sig ut på jakt efter olämpligt innehåll i kulturen får lätt väldigt mycket att göra och halkar nästan alltid snett."

Mera SvD Kultur Citat: "Björn Wahlberg är översättare till samtliga 24 Tintinböcker som gavs ut i ny upplaga när Tintin fyllde 75 år 2004. Han upprörs över beslutet som tagits på Kulturhuset:

Vansinnigt dumt. Det här är moralpanik och censur. Tintin är en mycket omtyckt och populär figur. Vill man eftersträva tolerans och förståelse så är förbud inte alls rätt väg att gå.


Tintinutrensningen sker bara på ungdomsavdelningen på Kulturhusets bibliotek. På avdelningen serieteket finns berättelserna om Tintins äventyr kvar. Björn Wahlberg berättar att de anställda där tar avstånd från beslutet taget av Kulturhusets ledning."

SvD Ledarblogg Citat: "Här ska förklaras och resoneras, men här ska inte rensas ut. Hör ni det, alla sötvattenspirater!"

Här finns ett exempel som borde fånga muppens uppmärksamhet. Negerkungen och de korkade poliserna samt virrpannan till lärarinna i Pippi Långstrum kanske ger barnen alldeles galna värderingar.

Han tog på sig mycket muppen Miri och efter två timmar ångrade han sig. Nu får han vila från sina tunga uppgifter och ägna sig åt AFA-gänget på Expo. SR Ekot - SvD - SvD


-

onsdag, september 19, 2012

Charlie Hebdo - tryckfrihetens superman

Klicka där►Bildlänk och en till Bildlänk

Flera bilder inlagda 2015-01-13
Klicka på bilderna så blir de större

Dagens bilder och tidigare om Charlie Hebdo från 2011 och 2012KLICKA PÅ BILDERNA SÅ BLIR DE STÖRRE

Jag påminner om Salman Rushdie, Theo van Gogh, Taslima Nasrin, Ayaan Hirsi Ali, Lars Hedegaard, Flemming Rose och Lars Vilks. De är några av alla som de våldsbenägna vidskepliga har attackerat i sin ideologis namn och för att deras idol har kränkts.


I dag är det dags för ett nytt utmanade nummer av tidningen Charlie Hebdo med muhammedbilder. Förra gången brandbombades tidningsredaktionen och den här gången blir det sannolikt värre. Tidigare i bloggen om Charlie Hebdo.
Stort tack till kommenterande fransyska som korrigerade min taffliga översättning. Så här ska det stå:
Övre bilden: "100 piskrapp till alla er som inte dör av skratt"
Undre bilden: "Det är urjobbigt att vara älskad av korkade idioter" gråter profeten
Fundamentalistiska religionsmuppar från alla de tre stora religionerna tycker illa om religiös satir, men det är bara muslimer som konsekvent tar till våld. Fredens religion säger de själva. Den här islambetraktaren har en annan åsikt som är värd att ta dela av.


I bloggen om Charlie Hebdo 2/11-2011
Ekot - SvD - SvD - AB - AB - SvDExpressen - Expressen - Medievärlden - DNSenaste nytt -
-