lördag, november 26, 2011

Jesus Kristus och syndernas förlåtelse

Klicka på bilderna så blir de större
Bilden ovanför är inte den traditionella bilden av Jesus på korset och hade det inte varit för den kristna traditionen, hade ingen kunnat gissa vad bilden föreställer. Korset restes vid Enköpingsån för fem år sedan och revs snart av kränkta vidskepliga.

Bilden nedanför lämnar ingen i tvivelsmål.

Den döende Jesus på korset har blivit en symbol för syndernas förlåtelse. Det är en bisarr slutsats av att rebellen från Nasaret blev så hatad av andra judiska ledare så att han offrades till den romerska ockupationsmakten som i Jesus såg en farlig upprorsmakare.

Utan rabbinernas stöd hade inte romarna vågat skada Jesus eftersom de var rädda för ett samlat uppror.

Prästernas predikningar om syndernas förlåtelse var från början ett maktverktyg som konstruerades på kyrkomöten under de första 400 åren!

Tack vare den ständiga skuldbeläggelsen och löftena om syndernas förlåtelse, knöts Folket till Kyrkan på nästan samma brutala sätt som muslimerna har hjärntvättats till viljelösa nickedockor.

När prästen Ulla Karlsson blev den första som vågade ifrågasätta Kyrkans fixering vid syndabekännelsen, startade den svenska inkvisitionen och hon tvingades avgå under fördömelsens press från svartrockarnas bunkrar.

Mera om den modiga Ulla Karlsson här.
Kyrkans Tidning skriver mera här.

Jag har mött många fascinerande präster och några av dem har blivit kära vänner. Ingen av dem har någonsin föreslagit att jag ska be om syndernas förlåtelse.

De har i stället förmedlat kärlek, medkänsla och glädje.

Genom nätet har jag fått två prästvänner som jag känner stor respekt för och hoppas få möta en dag i Skövde eller Borgå.

Allt i bloggen om kristendomen här.
Allt i bloggen om islam här.
-

torsdag, november 24, 2011

Den arabiska våren

Klicka på bilden så blir den större

Om några år kommer sannolikt svamlet om den arabiska våren att återfinnas på SR Minnen som en tragisk påminnelse om hur lättlurade vi är när de vidskepliga lägger ut dimridåer.
"Den arabiska våren"  är ett uttryck för naiva människors hopp om en civiliserad tillvaro i Nordafrika och Mellanöstern, men det blir inte så. Inte nu i alla fall.
  • Det handlar om människor som slaktar varandra medan båda sidor vrålar "allahu akbar!"
  • Det handlar om vidskepliga människor med våld som en naturlig konfliktlösningsstrategi.
  • Det handlar om primitiva patriarkala klansystem så långt från demokrati som det är möjligt.
De så kallade frihetskämparna är snart de nya diktatorerna och situationen för kvinnor och kristna blir om möjligt värre än tidigare.

Sammanfattning SR
Kanske vaknar folket på SvT
Studio Ett kommentarer till Studio ett här -

Det blir sannolikt svårare för unga flickor att utbilda sig när Muslimska Brödraskapet tar över

Kvinnorna får ta ytterligare ett steg bakåt/nedåt i den sociala rangordningen när rebellerna blir de nya härskarna.

Fredens religion
PI om islam

-

Kalle Moraeus är en julklapp i förskott


Det är exakt fyra veckor till Julafton.

Årets julklapp är hittills för mig, valet av julaftonsvärd i SvT. Kalle Moraeus är det perfekta valet!

Kalle Moraeus är ett musikaliskt geni och en roande finurlig underhållare. Det finns hur mycket som helst att glädjas över på YouTube men den här är min favorit. Titta på Sissels min när Kalle drar igång!

Se hör och njut!

Kalle och fiolen här  Kalle med Beatrice här -
Mediernas reaktion: SvD  -  SvT  -  Ekot  -
-

onsdag, november 23, 2011

Per Bauhn i tidningen Sans om de lättkränktas hysteri


En god vän tipsade mig om att läsa Per Bauhns essä i tidningen Sans nummer 4 2011 och det var som vanligt en skarpsynt omvärldsanalys.

Bauhn kallar den "De kränktas herravälde" och det är exakt vad det handlar om. Jag kommer att citera några meningar och kommentera dem.

"Om undvikande av skada tolkas som att ingen får känna sig kränkt, så finns inte mycket utrymme för frihet kvar. En sådan tolkning innebär också att de mest lättsårade sätter ribban för alla andras frihet."

Det krypande för islam som politiker och journalister har gjort till norm, är skadligt för den demokratiska utvecklingen!

"Det går alltså inte att jämställa den upplevda skadan av att någon annan struntar i ens religiösa tabun med den faktiska skadan av att bli förtalad på internet. Den som blir förtalad kommer att drabbas av en högst reell skada och hans handlingsmöjligheter kommer att påverkas negativt, oavsett vad han själv vet, tycker eller tror. För den som känner sig kränkt av att någon annan ignorerar hans religiösa tabun, så har inget försämrats i reella handlingsmöjligheter. Den som ritar en teckning av profeten har inte försvårat för de troende att praktisera sin religion. Upplevelsen avkränkning är just en upplevelse. Den har inget att göra med att ens faktiska livsbetingelser har försämrats, utan beror enbart på den egna bilden av vad som är tillåtet och förbjudet."

Hänsynen till muslimers vidskeplighet är ett demokratiskt nederlag och liknande hänsyn visas aldrig andra religioners företrädare!

"Man kan privat ha vilka religiösa övertygelser man vill, men man har ingen rätt att använda staten för att genomdriva andras underkastelse under dessa övertygelser. Inte heller äger man det offentIiga rummet, utan man får finna sig i att få sina övertygelser ifrågasatta i detta rum."

Det som man inte får skämta om eller ifrågasätta, ska man betrakta med stor skepsis!

"Antingen är man för tolerans, och då accepterar man att också de övertygelser som är heliga för en själv ifrågasätts, eller så är man inte för tolerans. Tolerans handlar nämligen om att acceptera ifrågasättände, inte om att slippa ifrågasättande."

Tolerans är ett främmande begrepp inom islam!

"Kampen för demokrati i västvärlden har gått hand i hand med ett successivt undanröjande av sådana hädelseparagrafer, som tidigare kunnat strypa den medborgerliga friheten med hänvisning till just respekt for religiösa dogmer."

"Gentemot religiös fanatism finns inget utrymme for kompromisser i en demokrati."

"Demokratin varken kan eller bör kompromissa med reIigiösa fundamentalister när de vill sätta gränser för det offentliga samtalet."

Accepterar de inte det öppna samhället, bör de söka sig till andra miljöer där deras fanatism är norm!

"De religiösa företrädare som med hänvisning till respektargument vill begränsa yttrande-och tryckfriheten är heller inte ute efter att vinna en debatt, utan vill istället helt slippa debatten genom att lägga munkavle på sina kritiker. I ett öppet samhälle kommer sådana religiösa fundamentalister och fanatiker att känna sig marginaliserade. Det är helt rätt. I ett öppet samhälle bör de vara marginaliserade."

Islam är en brutal tvångs- och förtrycksideologi med vidskepliga inslag som inte förtjänar respekt i ett öppet samhälle!

Fri tankesmedja
Fredens religion
-

Meditation


Klicka på bilderna så blir de större
Klicka på texten så blir den läsbar
Texten är hämtad ur dagens EP och påminde mig om att jag, sedan Jonny lämnade oss, har slarvat med den meditation som var ett naturligt inslag i dagen under 30 år.

Nu ska jag ta tag i det igen och försöka återställa balansen.

För min egen skull, samlar jag några bilder och grundläggande information så att jag hittar tillbaka.

Om meditation här
Om Kundalini Yoga här

Wiki här och här

Mantra kan vara ord eller stavelser som sjungs eller sägs. Mantar kan också vara ett tänkt ljud som upprepas utan att uttalas. Kraften ligger i ljudvibrationerna. Att upprepa ett mantra är en effektiv teknik för att bromsa den ström av tankar som ständigt genomsköljer sinnet. Upprepningen bygger en barriär mot nya stimuli utifrån. Tankeverksamheten avtar, andningen lugnas ner, blodtrycket sjunker, muskelspänningar och stesshormoner minskar. När tankeverksamheten avtar skapas utrymme för tankar och känslor som lagrats i ditt undermedvetna att ta sig upp till ytan för observation och bearbetning.

Här följer illustrationer till Kundalini Yoga.


Fortsättning följer

tisdag, november 22, 2011

Morden i Knutby och Helge Fossmo i fokus igen


Det är ovanligt att jag reagerar positivt på något som skrivs i Aftonbladet, men i dag hoppade jag till när det visade sig att mordet på Heléne Fossmo äntligen kommer att granskas av andra än de bedrövliga klantskallar som var inblandade i den första utredningen. AB

Se och hör Ulf Jonasson som under lång tid har samlat material för att belysa det orimliga i konstaplarna Klings och Klangs dödsfallsutredning. Jonasson har samlat mycket av sitt underlag här.

SvT om nuläget. Sammanfattning SvT.
Veckans brott tisdag 22/11

Sveriges Radio
Allt om Knutbymorden här. Rulla ned om detta avsnitt ligger först.
SvD
Expressen
Dagen
Dagen
-

söndag, november 20, 2011

Sista tåget har gått


Jag har köpt min biljett och
står på perrongen.
Ett underligt tåg...
Det är sista gången...

Jag reser, men vet inte vart eller hur
jag frågade om det fanns retur
då log han i luckan och stack ut sin näsa
och sa, att det var enkel resa.
Så ofantligt enkel.

Så går jag in i min sovkupé.
Tänk något bagage har jag inte mé.
Allt verkar så underligt - här är konduktören
men han bär ej uniform med knappar och snören.

Han bär på en lie - jag vet han är döden.
Han som vet slutet på människors öden.
Märkvärdigt att jag inte är rädd
jag ligger så stilla i min bädd.

Han ler så vänligt, han klipper biljetten
för sista resan till himmelska rätten,
han mumlar faderligt:
"Det blir inte värre-

Sov gott och lugnt, jag skall
ej väcka min herre."

Av Valdemar Dahlquist

På stationen
Om Kurt Olsson
SvT om Lasse Brandeby
SvD om Lasse Brandeby
Dagens Eko
-

Världen idag i kris men Livets Ord stänger kassaskrinet


Världen idag är Ulf Ekmans propagandamegafon och nu när pengarna sinar i tidningens kassa kanske de överfyllda kassorna hos Livets Ord kunde balansera olägenheten, men sådant är otänkbart hos girighetens banérförare.

I stället ska den av tionde pinade bänkutfyllnaden kallas till offergivande och kanske blir det sjundeoffer för att rädda Ekmans PR-maskineri.

Citad Vid: "Lukas Berggren leker med tanken att Världen idag inte fanns och konstaterar att då skulle människor uppleva att något saknades. – Jag tror att vi fyller ett behov som ingen annan gör, säger Lukas Berggren."

Det där var en sanning på den tiden då Robin Olsson, Nuri Kino, Ruben Agnarsson och Hans-Göran Björk fick skriva om polischefers myglande med vapenleveranser till de kriminella som i förlängningen ledde till morden i Knutby och en massa andra spektakulära avrättningar.

I dag vore det ett pressetiskt lyft om Ulf Ekmans reklamblad förpassades till den mediala soptunnan.

Citat Dagen: "Lukas Berggren betonar vikten av tydligt kristna mediaröster och är trots allt optimistisk inför framtiden: Jag ser optimistiskt på framtiden. Vi ser ett stort intresse i kristenheten för tidningen och det visar att det finns ett väldigt behov av en tydlig kristen medieröst, som står upp för det som är kristen tro och det som är kristna värderingar, säger han."

De tokkristna i apostoliska nätverk och stollarna i Knutby låter som om de vore klonade i Livets Ords andliga träsk och de goda budskap som tillskrivs Jesus från Nasaret har satts på undantag i de självutnämnda apostlarnas ligor.
LO-Bossens budskap till mänskligheten
Ulf Ekman i tungomål
Ulf Ekman om pengar

Jag vet inte om Livets ord blir en dokusåpa men med Carin Stenström, Siewert Öholm, Ulf Ekman, Johannes Amritzer, Åke Green, Åsa Waldau, Göran Lindberg och Bert Carlsson i Big-Brother-miljö med Ekmanjugend kan det bli en succé som räddar Livets ord när tidningen visar dolt material varje vecka efter tevesändningarna.

-

lördag, november 19, 2011

Charles de Gaulle - Världens mest hatade flygplats

Klicka på bilderna så blir de större

Världens mest hatade flygplats är utsedd och det blev Paris-Charles de Gaulle.

Första gången jag såg den flygplatsen var under intrimningsprocessen 1975 och det var följden av en incheckningskollaps på Orly.

Jag skulle åka hem och hela incheckningsapparaten hade havererat. Det var dagen då de franska semesterfirarna skulle spridas över världen och hundratusentals fransoser irrade runt under högljudda protester eftersom inga plan kunde lyfta.


Jag sökte upp den högst ansvarige som fanns på plats och förklarade att jag och 21 andra svenskar tänkte visa vad vikingar kan göra om inte han såg till att få hem oss på direkten.

Han uppfattade allvaret i förhandlingsbudet och ringde några samtal.

Sedan visades vi till en buss som efter en timme i kaotisk paristrafik körde in på en gigantisk byggplats. Det var den nya flygplatsen Paris-Charles de Gaulle som körde testflygningar till några europeiska flygplatser.

Vi skulle bjudas på lunch före avfärd till Sverige och medan kökspersonalen samlades, fick vi studera start- och landningsövningar med det nya flygplanet Concorde vilket var en öronbedövande erfarenhet.


En sak som jag minns speciellt var de inglasade rulltrapporna som gick kors och tvärs i hallen.

Det blev lunchdags och vi visades in i en magnifik VIP-matsal där vi 22 svenskar passades upp av minst dubbelt så många servitörer.

Eftersom jag är allergisk mot ägg hade jag, innan min första resa till Frankrike, övat in några fraser som skulle rädda mig från matförgiftning.

Det ingick oeuf i alla maträtter och min konversation med den tillkallade kocken, bestod av "non oeuf" från min sida och hundraordsharanger från kockens sida innan han sken upp, nickade och försvann.

Efter ett tag kom min servitris med något som liknade äggröra och jag kallade åter på "chef".

Kocken dök upp och jag upprepade mitt mantra "non oeuf" medan jag pekade på matsedeln.

Även denna gång lyste hedersmannens anlete upp av belåtenhet och efter ytterligare lite väntan kom servitrisen med ett stort silverfat där det låg nio små äggrätter av skilda slag.

Jag tappade behärskningen och röt något om att jag ville ha biff och pommes frites vilket alla förstod och jag fick en utsökt måltid.

Efter kaffe och cognac bordade vi en super-Caravelle som antagligen användes som flygande lyxbordell av inredningen att döma.

Resan var fantastisk med ett överskott av vänliga flygvärdinnor.

När vi närmade oss Danmark frågade piloten om vi ville snurra ett par varv över Öresund och när vi tittade nedåt såg vi att Tall Ship Race just passerade.

Piloten gjorde några överflygningar så att vi fick fotografera de ståtliga fartygen och naturligtvis glömde jag filmrullen på planet vid ankomsten till Arlands.

Jag ringde hustrun för att meddela ankomsten och hon frågade vad jag hade köpt till döttrarna.

Jäklar!

Det blev ett rusande mellan Arlandas butiker för att hitta något typiskt franskt och till slut fann jag två underbara små hundar som var tillverkade i frankrike och döttrarnas glädje var påtaglig när de fick sina franska hundar.

Många år senare avslöjade jag historien för mina vuxna döttrar och det höll på att förstöra ett ömsint familjeförhållande.

Äldsta dottern har ännu traumatiska problem med franska hundar.

SvD - AB -
-

Neutriner snabbare än ljuset är en bräcklig teori

Klicka på bilderna så blir de större
Det finns en närmast hysterisk längtan bland fysiker, efter att ruska om Albert Einsteins relativitetsteori och nu pågår en febril verksamhet i CERN.
 Målet är att finna bevis för en partikels förmåga att färdas snabbare än ljuset
Eftersom neutrinerna tros ha extrema egenskaper som inte kan verifieras på grund av att de inte kan observeras direkt, bygger forskarna upp en vetenskapsmodell där partiklar som antas innehålla neutriner, slungas i en bestämd riktning mot ett mål på ett bestämt avstånd.
Två gånger har experimentet genomförts med resultatet "snabbare än ljuset".

Problemet är bara att mätnoggrannheten blir tämligen usel med ett avstånd som inte kan mätas absolut samt med instrument som knappast kan mäta exakt när det gäller nanosekunder.

732 kilometer med en uppmätt differens på 6 nanosekunder mot ljusets hastighet, låter som rena lekstugan. De får de resultat de har bestämt att de ska få.

Det verkar som att forskarna ständigt förtränger att de bara kan observera och analysera cirka fem procent av universums massa och energi.

SvT Vetenskap  -  SvD  -  KTH om nyheten  -  CERN om experiment Opera  -  Hemsida Opera  -
-
Wiki om neutriner
-

fredag, november 18, 2011

Ekfors Krafts VD Mikael Styrman begärs häktad

För fem år sedan inleddes spektaklet med Ekfors Kraft som mörklade hela Haparanda och Övertorneå. Nu vill konkursförvaltaren ha ägaren häktad.

Det har varit många turer men eftersom Ägaren till elbolaget fortfarande lever så antar jag att det finns förmildrande omständigheter som kyler ned blodet hos norrlänningar som får lysa sig fram med ficklampor i Haparanda och Övertorneå.


Citat Ekot: "Mikael Styrman, vd för Ekfors kraft, är begärd häktad för att ha vägrat att lämna ut upplysningar om företagets tillgångar. Företaget, som Övertorneå kommun köper gatubelysningstjänster av blev känt när de efter en tvist med kommunen valde att släcka gatubelysningen."

"Det är en ovanlig åtgärd i en konkurs, men det är den vägen som konkurslagen anger om man hamnar i en situation att gäldenären, Mikael Styrman i det här fallet, inte lämnar de upplysningar som man ska lämna i en konkurs, säger konkursförvaltaren Hans Andersson till Norrbottens-Kuriren.
Ekfors Kraft blev rikskänt 2007 efter tvister med kommunerna Övertorneå och Haparanda sedan företaget höjt avgifterna, vilket kommunerna inte accepterade. Då släckte Ekfors Kraft gatubelysningen i de båda kommunerna.
Sedan den 30 september tvångsförvaltas bolaget, vilket kommer att pågå till den 15 juni 2012.
Företagets ägare och vd Mikael Styrman har tidigare belagts med näringsförbud och har två gånger dömts till fängelse för skattebrott.
I slutet av oktober sade Svea hovrätt nej till hans begäran om att få konkursbeslutet prövat."
Klicka på bilden så blir den större

NSD - Wiki - VD-bloggen - Ekot -
Blöjor - skitsaker, struntsaker eller leksaker?


Många talar om apor på Syrianskas hemmaläktare men även om man beter sig som en apa, kan man vara en människa med en störd omvärldsanalys.

Det vore dock en grov förolämpning mot aporna att kalla skitstövlarna i Iggesund för apor. Mera om apor här.

Idioterna i Iggesund roar sig med att plocka upp använda blöjor ur soptunnorna och lägga dem på förskolegårdar och andra lekplatser. SvD  -  Hela Hälsingland  -  SR Gävleborg  -  SvT Rapport  - 

Om andra dårars hantering av använda blöjor ► SvT Rapport  -

Medan Carema delar ut bonusar till cheferna, vägs de gamlas blöjor för att de inte ska bytas i onödan.
-

torsdag, november 17, 2011

Socialdemokrati i förfall

Det socialdemokratiska förfallet inleddes när Göran Persson tröttnade på att ständigt behöva förklara vad han menade.

GP såg sig som Sveriges GD med en styrelse som bestod av marionetter och när den självbilden attackerades, surnade han och valde att bli herrgårdspatron i stället. Han påminner om paddan i "det susar i säven"

Innan efterträdaren utsågs, drog sig alla klarsynta S-profiler undan och åter var det bara en som ville bli S-ledare.

Trots alla försök att hitta en ny "tobleroneaffär", valdes Mååna till partiordförandeposten och förfallet accelererade.

Efter experimenterandet med den rödgröna sörjan och en lång rad andra fadäser var det kört och exekutionspatrullen anfördes av Håkan Juholt som sedan såg till att manövrera sig fram till gåsflockens ledarposition.

Nu när alla begriper att även Juholt är förbrukad, råder full panik i LO-borgen och sveavägskansliet.

Ingen kommer att våga utmana Juholt eftersom ingen kan styra S-kutan på framgångskurs. Socialismen är historia och vore det inte för fackmaffian och de S-märkta politruker som är utplacerade i strategiska positioner, skulle MP snart vara det största partiet på vänsterkanten.

Nu kommer en rad desperata nödåtgärder att vidtas och den första är att kalla in betongsossen Lars Engqvist som ledare av den nya programkommissionen. SvD.

"Stig-Björn Ljunggren, S-märkt statsvetare säger att det inte skett någon utveckling i partiet de senaste månaderna. Han säger att det finns ett missnöje inom partiet och att Håkan Juholt hela tiden förnyar problemen genom att säga mer än han kan stå för" SvD

"Traditionellt sett har Socialdemokraterna varit mycket toppstyrt. De interna motsättningarna har hållits i schack av en stark partiledning, som legat nära mittfåran i svensk politik.
Med en försvagad partiledare, som saknar en tung egen krets kring sig, blir maktvakuumet nu allt mer uppenbart. Oron sprider sig nu inom socialdemokratin. Ja, kanske till och med desperationen, visar en bloggröst: ”Partiet faller i bitar. Så är det.”" SvD
Det är symptomatiskt för sossarnas förvirrade omvärldsanalys att de ser S-förfallet som ett hot mot den svenska välfärden som den socialdemokratiska aristokratin fortfarande ser sig som bärare av när de i själva verket är välfärdens dödgrävare.
-

onsdag, november 16, 2011

Ulla Karlsson och svartrockarna

När jag tänker på Kyrkan är det den här bilden som alltid dyker upp först. Det är en bild av kyrkan där jag döptes och konfirmerades. Där gick jag till min första nattvard.

54 år senare gick jag till min andra nattvard i den här vackra kyrkan när prästen Anna kallade mig på ett sätt som är outgrundligt.

Klicka på bilderna så blir de större

De senaste åren har jag ofta tänkt på orden: "Gud använder de goda och de onda använder Gud!"

Det tydligaste exemplet är islam där ordet Gud används för att legitimera hjärntvätt våld och förtryck. Islam är en politisk ideologi med inslag av primitiv vidskeplighet som jag har skrivit mycket om här.

Svenska Kyrkan har öppnats mot en naturlig andlig miljö där alla är välkomna som funktionärer och gäster.

Där finns trots detta många muttrande svartrockar som grämer sig över kvinnliga präster och samkönade äktenskap.

Jag trodde ett tag att det handlade om ett gäng gamla enfaldiga stofiler och fundamentalistiska fanatiker, men det har visat sig att återväxten i de mörka kyrkorummen är oroväckande stor.

Det finns många unga präster med åsikter som passar bättre i historiens skräpkammare.

Nyligen blossade striden upp mot prästen Ulla Karlssons krönika i Kyrkans Tidning när hon belyste problemet med många prästers fixering vid synd och skuld när hopp och kärlek är Kyrkans viktigaste mål.

I morse hörde jag Annika Borg i Tankar för dagen Lyssna! där hon tog upp Ulla Karlssons gatlopp bland svartrockarna efter de här två artiklarna ett och två. Efter allt rabalder bland svartrockarna intervjuades Ulla Karlsson för en ny artikel och avgick som präst. Dagen. Dagen.

Citat Ulla Karlsson:
"Är det inte dags att vi i kyrkan börjar tala om människor i utveckling istället? Det finns ingen fallen skapelse och därför blir hela försoningsläran orimlig! Plocka bort allt tal om synd, skuld, skam, blod, slaktade lamm och annat förfärligt! Det hör inte hemma i modern tid, bland upplysta människor!

Tala istället om kärlek, kärlek till medmänniskor, kärlek till det egna jaget, barmhärtighet, godhet, medmänsklighet, frihet, yttrandefrihet, jämlikhet, mod, självkänsla, självförtroende, upprättelse och kärlek igen. Det är vad världen behöver!"


Allt i Kyrkans Tidning om prästen Ulla Karlsson här.

Kanske dyker den här bilden upp snart när jag tänker på Kyrkan


-

söndag, november 13, 2011

Skruvdragare som massförstörelsevapen

Klicka på bilderna så blir de större
Äldsta dottern fyllde år i torsdags och firades i dag med pizzalunch och presenter. Stekpannan verkar vara ett oförargligt hemmaredskap, men den lilla söta rosa skruvdragaren borde hon ha skyddats från.

Läser man bruksanvisningen riktigt noga inser man att riskklassen är i nivå med
utlösningsanordning för kärnvapen.

Amerikanarna hittade inga massförstörelsevapen hos Saddam Hussein, men de missade troligtvis tusen lastbilar fulla med små rosa skruvdragare.


-

fredag, november 11, 2011

11-11-11 - Elfte november år 2011Det är den elfte november 2011 vilket skrivs 11-11-11 och elva minuter över elva sitter jag antagligen i min gamla gubbracer på motorvägen mot Grillby i en svindlande hastighet. 11-11-11-11-11-11 (år-månad-dag-timme-minut-sekund).

Innan dess kommer jag att ha tagit del av de nyheter som har störst betydelse för min omvärldsanalys och här kommer några av dem.

SvT SR SvD  DN

Många gånger har jag skrivit om socialdemokraternas förra ledare Mona Sahlin och fastställt att hon saknar all förankring i väljarnas vardag.

Jag tyckte att det var trist när hon avgick eftersom det sannolikt inte kunde bli en ännu sämre som efterträdare.

Det visade sig dock att sossarna lyckades välja en med helt obefintlig förmåga att tänka sig in i valboskapens tillvaro.

Det känns tryggt att socialdemokraterna leds av en frustande pajas utan politisk fingertoppskänsla.

Citat:
"Behandlar de inte Socialdemokraterna med respekt kan de köra programmen utan oss, sa Håkan Juholt."

Dumme Juholt förstår inte att respekt ska förtjänas och inte avkrävas omgivningen!


Om dagens datum skriver SvD bland annat följande:

"Pythagoréerna, som de kallades, ansåg att världen var skapad enligt en gudomlig plan. Skapelsen bars upp av matematiska idéer. Att studera tal innebar därför att tyda den gudomliga ordningen.

Denna tro på siffrornas magi kom att hålla i sig i över 2 000 år. I medeltidens Europa var det bara präster som fick utföra beräkningar. Tänkare som Johannes Kepler, Isaac Newton och Tycho Brahe letade efter en länk mellan matematik och mysticism.

I dag kallas det för numerologi, och brukar buntas ihop med horoskop och tarotkort. På en numerologs webbsida läser jag att man utifrån sitt namn och födelsedatum kan tyda vem man är och förutspå framtiden. Om man har personliga problem rekommenderas att man byter namn."
Läs resten!Sydsvenskan har en kortare men lika bra artikel om 11-11-11.

Skånskan har en fototävling med 11-11-11 som tema och eftersom jag alltid har en kamera i ficka så kanske jag skickar in något i kväll.

Här finns uppmärksammade händelser under elfte november genom historien.

Den tragiska komedin SAAB Story fortsätter SvD

Carema väger de gamlas blöjor  för att kunna sända mera pengar till skatteparadisen. 
SvD

Wanja bonus Lundby-Wedin irrar vidare i det mentala dunkel som lyckligtvis sprider sig inom socialdummokratin SvD

Slutligen lite tecknad filosofi

-

söndag, november 06, 2011

Religion en väg till inre harmoni och ett maktredskap.
All teologi är tolkning!

Alla påståenden om Gud baseras på tankar om Gud och aldrig på praktiska erfarenheter av möten med Gud.

Allt annat hamnar inom områdena cynisk tankekontroll, fantazy, vidskepelse eller hallucinationer.

Tokkristnas, judars och muslimers svammel om att lyda Guds lagar är resultatet av en effektiv hjärntvätt som sätter de vidskepliga i andlig fångenskap.

Muslimerna tror till och med att deras Gud bara accepterar böner på det arabiska språket och med exakt de ord som Muhammed föreskrev för 1400 år sedan.

De tror att deras gud bara hör bönerna om dessa föregås av en mycket komplicerad tvättningsritual och uttalas under en lång rad rätt fåniga kroppsrörelser.

Ritualmanualer finns här och de är hämtade från de svenska muslimernas största hemsidor.

Religion kan vara en väg till ömsesidig respekt och hänsynstagande människor emellan, men religion är också ett brutalt vapen som används för att kväva den fria tanken. Så var det i Sverige för bara 100 år sedan och så är det år 2011 i stora delar av Afrika och i hela Mellanöstern.

Ett hypotetiskt samtal med Gud:

Det följande är mina tankar om vad Gud skulle säga till
mig om vi hade upprättat en kommunikationslinje

Hej människa, det är Gud som talar.

Det är på tiden att du får veta några viktiga detaljer om mig.

För det första får du göra precis vad du vill av ditt liv. Jag kommer inte att straffa dig, men jag hoppas att dina medmänniskor isolerar dig om du skadar dem.

För det andra, är du inte min avbild. Du påminner inte ens om mig.

För det tredje, har jag inga krav på dig. Om du vill be till mig, är det upp till dig om du mår bra av det.

Det finns inga böcker som återger mina ord och min vilja. Allt sådant är bluff!

Det finns många böcker som har skrivits efter inspiration av tankar om mig, men ingen av dem är trovärdig och två av dem, Bibeln och Koranen har orsakat enorma mänskliga lidanden, bara för att enfaldiga människor har tolkat texterna som uppmaningar till våld och förtryck.

Jag vet att en del av er tror att jag bara lyssnar på arabiska böner. Andra tror att man måste be på latin. En del människor tror att jag kräver en massa löjliga bugningar och gester i samband med bönen samt att denna ska föregås av ett krångligt och bisarrt tvättningsschema. Många av de människorna är jag lite sur på. De använder mitt namn i onda syften. Det känns inte bra ska du veta.

Jag bryr mig inte om hur du ber. Visst är det trevligt att vara tillbedd, men dina böner ger dig inga förmåner. Det kan också vara bra att veta.

Vill du veta vad jag gör?

Jag administrerar livet. Allt liv!

Allt liv har samma värde för mig. Det kan vara bra att känna till. Du är inte mera värd för mig än en fästing eller en människoätande haj. Du är inte mera värd för mig än en grankotte. En av dina bakterier har samma värde för mig som hela du har.

Tänk på det människa!

Ni har så många och onödiga namn på era religiösa samfund. Det systemet borde ni skrota. Det skapar bara konflikter.

Kristna sekter som den i Knutby, amerikanska tokkristna och muslimer, är bara några av alla exempel på slöseri med tankekraft.

Jesus Josefsson från Nasaret var inte mitt enfödda barn. Han var ett av alla mina barn och dit räknas alla organiska enheter. Jag talade inte mera genom honom än genom någon annan.

Beduinen Muhammed hade inget uppdrag från mig att föra min talan bland er. Han hade enbart maktsyften med sina utspel och det gäller de flesta religiösa ledare. De bryr sig inte om mig, men det värsta är att de bryr sig inte om dig heller.

De vill bara ha makt.

Det har funnits många bland er som har kommit ganska nära när ni har tänkt på mig men få har kunnat beskriva tankarna i tryckta ord och det är väl inte så konstigt. Jag finns ju inte, sett ur ett mänskligt perspektiv. Alltså finns det inte ord som kan beskriva mig.
Jag bara är

För nästan fyrahundra år sedan enligt din tideräkning (för mig finns inte tiden), levde en klok holländare som hette Baruch Spinoza. Liksom du, tänkte han ofta på mig och han skrev en del bra saker om sina tankar och kallade sin gudsupplevelse för panteism. Det tycker jag om. Tänk på det du!

Visstja - Djävulen hälsar att han inte heller finns!

Nu ska jag anta att böckernas Gud finns och jag tänker ställa några frågor till denna förfärliga uppenbarelse som jag innerligt hoppas bara är ett hjärnspöke.

Gud du judars Gud! Trivs du när ditt utvalda folk i ditt utvalda land, sänder eld och död över oskyldiga barn, kvinnor och gamla på Gaza-remsan?

Gud, du arabers och persers Gud! Trivs du när Ismaels söner gömmer sig bland barn kvinnor och gamla, för att därifrån fyra av raketer mot Isaks folk? Är det dina folk som bekämpar varandra i ditt namn?

Gud du min barndoms Gud! Var är du nu när dina folk sprider död och förödelse bland oskyldiga barn, kvinnor och gamla? Dina folk begår dessa illdåd i ditt namn! Vad gör du åt det?

Nu tror jag ju inte på böckernas Gud, men de som gör detta, borde ställa frågorna. Klicka på bilderna så blir de större.


The Church of The Flying Spagettimonster
Scientologi

-

Livets Ord som dokusåpa - Ett simpelt marknadsföringsprojekt?

Livets Ord
Eller

Livets Ord ska kanske bli dokusåpa och det är sannolikt ett rent marknadsföringsprojekt som ska visa upp de snälla fåren i församlingen i stället för ulvarna i församlingsledningen.

De flesta minns nog Ulf Ekmans lovprisande av pekuniärt berikande; "Pengar - Pengar" ylade ulven. "Pengar är bra" och så vidare. I linje med detta tillämpar Livets Ords privatskola olagliga metoder för att suga pengar ur elevernas föräldrars bankkonton när de tar betalt för sådant som. enligt Skolinspektionen, ska ingå i skolpengen. Kyrkans Tidning.

De flesta minns nog stollepredikningr som den Carola presterar här.


Under den senaste ärkebiskopsvalkampanjen nominerade Ekmans nickedockor honom till posten vilket var ett desperat försök till att tvätta bort ulvklorna ur bilden av Den Store Ledaren.

SvD
UNT
Dagen
Expressen

Världen idag
Wiki om vidskepelse
-