fredag, februari 28, 2014

Den gordiska knutenJag var med i ett spännande samtal om själavård i går. Det handlade om mål, medel och metoder.

När man nalkas en människa i andlig nöd, kan man som prästen och diakonen se en knut som långsamt ska lösas upp eftersom det är en sorts integritetsknut samtidigt som det är en livskrisknut.

Den överdrivet rationelle terapeuten tar till ett alexanderhugg och löser upp knuten med ett hurtigt ”ryck upp dig och gilla läget – att gnälla och deppa löser inga problem”.

Kanske fungerar den metoden som en tillfällig humörhöjning men i de flesta fall visar det sig att knutupplösningen var en illusion.

Knuten dras bara åt hårdare.

En gordisk knut är symbolen för en invecklad uppgift som kan lösas förvånansvärt enkelt genom en drastisk åtgärd.

En av många varianter av myten om Alexander den store, handlar om att i den grekiska staden Gordion fanns Zeustemplet där det stod en oxkärra vars dragstång var låst med en knut som var så komplicerad så att ingen förmådde lösa upp den. Den som lyckades lösa knuten skulle enligt en spådom bli herre över Asien. Alexander den store lockades att försöka men misslyckades. Han blev då arg, drog sin stridsyxa och högg sönder knuten.

Därmed var problemet tekniskt sett löst. En sådan oväntad åtgärd för att lösa ett till synes omöjligt problem kallas därför ibland Alexanderhugg, ett uttryck som används om drastiska, oväntade och oortodoxa lösningar på svåra problem.


Jag hade tur i min livskris som för övrigt pågår ännu.

Jag blev god vän med prästen Anna Bäcklund som har blivit navet och tryggheten i mitt liv efter att mitt barnbarn Jonny lämnade oss 28/9 2010 bara 21 år ung.

-

tisdag, februari 18, 2014

Romer eller zigenare

Jag är totalt politiskt inkorrekt och använder gärna begrepp som stöter PK-folket.

Det blev ett väldigt liv på PK-folket när det visade sig att polisen hade belägg för att kartlägga folkgruppen som numera ska kallas romer.

Daily Mail 1
Daily Mail 2
Daily Mail 3

När zigenare blev romer. För säkerhets skull kopierade jag artikeln innan pk-folket censurerar den.

Romsk historia
KalderashRomskt mode
Wiki
-

måndag, februari 17, 2014

söndag, februari 16, 2014

Syrien kapitel 666

För ganska länge sedan konstaterade jag att Pandoras ask är öppnad och nu gäller det att stänga innan det är för sent
Klicka på bilderna så blir de större

SvD "Säkerligen kommer parterna tillbaka till Genève för en tredje omgång. Detta är också bara början på en lång process, där förväntningarna bör hållas låga. Men otåligheten är nödvändig, då 230 människor dödas varje dag i kriget. Det är nio människor som dödas varje timme i det syriska infernot."


 De stora nyhetsmediernas gamar kalasar på resterna.
-Alllt i bloggen om Syrien-

lördag, februari 15, 2014

måndag, februari 03, 2014

Fallet Assange akt 666

I dagens SvD gör Folkpartiet ett utspel i fallet Assange som är det tydligaste S-märkta rättsfallet i modern historia.

S-märkta sextorpeder anlitas av S-märkt islamkramare för att locka Wikileaksgrundaren i en fälla. Åtalet drivs av S-märkt åklagare och de stackars offren (fd S-extorpederna) försvaras av S-märkt advokat.

Vad tycker Don Löfven om att hans mafiosos driver denna besynnerliga process?
SvT

▼Historia i bilder▼


Allt i bloggen om Wikileaks
-

lördag, februari 01, 2014

Belinda Olsson avklädd kvasifeminist

Belinda Olssons hantering av teveprogrammet Debatt gav mig kväljningar över att ytterligare en egotrippad charlatan beretts plats i Folkets vardagsrum.

En hysterika som skuttade mellan paneldeltagarna utan att lyssna och ständigt avbrytande.

Klicka på bilderna så blir de större
Citat SvD  "Programmet bygger på en påhittad motsättning mellan feminister och det som Göran Hägglund skulle kalla för ”verklighetens folk”. På tanken att feminism inte angår dem. Det finns till exempel ett jättestort feministiskt arbete för frågor som föräldraförsäkring, mäns våld mot kvinnor och kvinnolöner, som har pågått sedan 60-talet."

Citat SvD ”Om vi ska applådera det här programmet för att vettiga samtal nu förs på debattsidorna öppnar vi dörren för ett medieklimat där grunda provocerande dumheter sänds och allmänhetens reaktioner förväntas göra det genuina, analytiska, redaktionella jobbet (kostnadseffektivt iofs?).”
-