lördag, juli 19, 2014

Muppen Jonas Löfvenberg

Det händer rätt ofta att jag kallar olika politiska opponenter för muppar men det här blir första gången en journalist får bära titeln Mupp.


Klicka på bilden så blir den större

Det började med att praktikanten Jonas Löfvenberg ringde och presenterade sig som journalist på EP.
Han var nyanställd sedan några dagar och skulle som semestervikarie skriva en artikel om mig.

Jag sökte upp honom på redaktionen men han ville att vi skulle prata utomhus.

Personkemi är en märklig kontaktanalys och jag fick omedelbart intrycket att Jonas var en väldigt osäker person som hade personliga skäl att ogilla mina åsikter.

Han hade av en bekant blivit uppmanad att skriva om mig och mina provocerande åsikter om fundamentalistisk religion som jag uttrycker på min blogg.

En annan sak som retade upp honom var ett inlägg om Zigenare vilket han hade all anledning att bli upprörd över.
För några år sedan ertappade jag ett finskromt par som fyllde kläderna med hygienartiklar på Rusta och fotograferade dem vilket ledde till ett himla liv. När jag uppmanade butikspersonal att kolla dem, vågade de inte och dumt nog skrev jag av mig på bloggen.

Jag glömde det hela men en romsk politiker tipsade tydligen Jonas på EP.

I dag ringde det flera samtal från hemligt nummer som jag inte brydde mig om att ta eftersom jag fikade med vänner och räknade med att det som vanligt var dårfinken som påstår att han ringer från Microsoft och vill hjälpa mig med virusborttagning i min dator.

Tredje gången svarade jag och slog på högtalaren så att alla skulle höra spektaklet men det var Jonas och när jag förklarade att jag timmen innan hade struntat i det uppringande hemliga numret, sade han spontant att det är ett problem för honom när han ska ringa jobbsökningssamtal eftersom även de presumtiva arbetsgivarna har en tendens att strunta i hemliga nummer!

Han läste upp artikeltexten som med några få undantag var hyfsat korrekt.

Jag blev naturligtvis nyfiken på vad han ville åstadkomma med mitt personporträtt och fick svaret att eftersom jag är en ledande Centerpartist, var det viktig information till läsarna och så kanske det är.

Samtalet utvecklades så att jag snabbt insåg att han har en politisk agenda och när jag berättade hur jag såg på det, blev han väldigt upprörd och började försvara sig på ett sätt som var en övertydlig reaktion.

Eftersom han hade läst bloggen flera år tillbaka (vilket måste ha varit ett tidsödande arbete) frågade jag om han också hade synpunkter på mina övriga inlägg men dem godkände Jonas frikostigt så jag önskade honom lycka till med jobbsökandet som han nog dock borde sköta från sin privata telefon.

Han kan sannolikt få anställning på Aftonbladets slaskavdelning. Där passar ovårdade sjaskiga muppar bra.

Inga kommentarer: