tisdag, april 30, 2013

Sista april 2013 på Åsen i Enköping

Klicka på bilderna så blir de större

Valborgsmässoafton som de säger i Enköping eller "Sista april" som det heter på ärans och hjältarnas språk.

Det blev en fin kväll i trevligt sällskap och Enköpings Kvartettsångare är fantastiska.

Brasan tog sig först efter en timmes idogt tändande men sedan blev den högst tillfredsställande.

Programmet

Allt om sista april i bloggen


Mera sång

Ännu mera sång
-

fredag, april 26, 2013

Kebab en genväg till magsjuka

Klicka på texten så blir den större


Det bekymrar inte mig om muslimer får i sig fläskkött eftersom jag anser att när religionen påverkar matvalet, handlar det om primitiv vidskeplighet där en tänkt gud lägger sig i vad en människa äter.

När samme gud dessutom har synpunkter på hur man klär sig samt hur och när man ber, blir det bara fånigt enligt min ringa mening.

Däremot har kebabdebatten som pågår, visat hur kött hanteras med väldigt många mellanhänder och långa transporter med tvivelaktiga kylningsmöjligheter.

Tre gånger har jag blivit rejält magsjuk de senaste sju åren sedan jag flyttade till Enköping.

Alla tre gångerna efter att ha ätit kebab på pizzerior.

Jag kan naturligtvis aldrig vara säker på att kött som ursprungsmärkts med svensk eller dansk produktion, är bättre eller säkrare men det känns säkrare.

Det blir inga chanstagningar i fortsättningen.

Dessutom ska  det stå Norrmalms eller Andersson & Tillman på korvpaketet för att jag ska lita på att jag får hälsokost.
-

Pirater i Adenviken Somalia snart historia

Klicka på bilderna så blir de större
Piratverksamheten i Adenviken Somalia utvecklades till en industriell process med administration, planering och produktion. Allt i bloggen om piraterna
Situationen blev ohållbar och flera länder sände marina styrkor för att bekämpa piraterna. Snart minskade piratattackerna men samtidigt ökade de civila offren i relation till nedkämpade pirater vilket var väntat och sannolikt oundvikligt.

Trots att tragiska misstag begås, är jag positiv till beväpnade transportfartyg, men vapenresurserna bör sättas in enbart om piraterna vägrar ge sig för andra medel och då är vattenbesprutning kanske det effektivaste motmedlet. Tidigare i bloggen om den tekniken.

Tekniken som beskrivs där förutsätter en aktiv och riktad beredskap som är riskabel på flera sätt. Även om munstyckena fjärrkontrolleras, kan reglerutrustningen förstöras.

Den nya besprutningsmetoden från Scanjet kräver ingen manuell hantering och blir ett effektivt hinder mot piratattacker.

Redan för drygt tre år sedan läste jag om metoden här men först nu ser den ut att omsättas i praktisk handling när den presenteras som en nyhet här


Det är orimligt och oacceptabelt att modern sjöfart ska behöva ta hänsyn till piratverksamhet och den militära närvaron i piratdrabbade områden är nödvändig

SR
"Muhammed Quanas sköts till döds den 3 augusti 2011 och det finns fler offer, säger han.

Enligt Jemens regering har minst elva jemenitiska fiskare mist livet, dödade av privata beväpnade säkerhetsvakter ombord på fartygen eller av militärer från de internationella styrkorna som patrullerar i området. – Det här är ett brott mot de mänskliga rättigheterna, säger Abdullah Bah sonbol.

I fallet med Muhammed Quanas hävdar Jemens regering att skotten avlossades från det norska tankfartyget Nordic Fighter av ryska säkerhetsvakter som rederiet anlitat.

Skeppsredaren Herbjörn Hansen är ordförande och vd i rederiet Nordic American Tankers som äger fartyget. Men han vill inte svara på några frågor.

Jemens utrikesdepartement har skrivit till Norge och bett dem utreda händelsen. Chefsåklagaren Siri Frigaard valde ändå att inte inleda en förundersökning.

Men när vi på plats i Jemen kontrollerar vilka åtgärder hon vidtagit för att göra sin bedömning visar det sig att varken hon eller polisen kontaktat något av de otaliga vittnen som var med då Muhammed Quanas sköts till döds."
SvD
"Det kan snart bli tillåtet med beväpnade vakter ombord på svenska fartyg som trafikerar pirathärjade rutter.
Lagen är tänkt att börja gälla den 1 juli och debatteras i riksdagen i dag. Det blir dock bara tillåtet med beväpning på fartyg som rör sig utanför det europeiska ekonomiska samarbetsområdet, EES, vilket hindrar beväpnade vakter i svenska hamnar.

– Egentligen kan man säga att våld föder våld. Det är ingen som egentligen önskar att det ska behövas, men det har blivit ett allt större problem för hela den internationella sjöfarten, säger infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M)."


"Kommendörkapten Mathias Jansson, befälhavare ombord på HMS Carlskrona, varnar för riskerna.
– Min uppfattning är att det är en utveckling som inte är positiv i längden. Vi ska inte behöva ha beväpnade vakter på handels- fartyg för att skydda dem. Det man ska komma ihåg är att det finns alltid en kostnad och en risk kopplad till att det finns andra intressen i de här bevakningsföretagen. Du bygger upp en industri med beväpnade resurser som är privatkontrollerade, säger Jansson."


SvD
"Förklaringen i nuläget till att attackerna minskat är en kombination av att de möter hårdare motstånd till havs och att Somalias centralregering är på väg att stärka greppet om det egna territoriet. Mats Utas, expert på afrikanska konflikter vid Nordiska Afrikainstitutet i Uppsala, säger att lokala politiker i delstaten Puntland, där många pirater har sina baser, dessutom har bytt fot under den senaste tiden. – Verksamheten har varit väldigt lönsam för politiker som skyddat piraterna, men den har blivit allt mer besvärande i deras försök att få bra relationer med omvärlden, säger Mats Utas."
-

torsdag, april 25, 2013

Buskisen S & Omar. Epilog

Klicka på texterna så blir de läsbara.

Socialdemokraterna har lyckats bli av med ett internt hot och nu gäller det att fabulera ihop en hållbar motivbild så att de inte förlorar alla muslimröster som är en förutsättning för deras chans att ta plats i Rosenbad.

Jag undrar vad gråsossarna tycker om den nya stora väljargruppens villkor för samlevnad

När Omar har fått kicken måste Löfvén & Co hitta en annan symbolgestalt och här är några tips


Här har ni lite att fundera över under tiden


Det socialdemokratiska brödraskapet tvingades byta namn för att locka muslimer och jag vill bara påminna om det muslimska brödraskapets symboler.


Den lilla socialdemokratiska föreningen Hjärta där Omar Mustafa är ordförande och vice ordförande är Anna Ardin (känd som sextorped i Assange-affären) kanske byter namn den också.Löfvén får det jobbigt ett tag nu och med tanke på turbulensen i "Helvetets förgård" gäller det att samla alla rörelsekrafter som står till buds.


Det är tur för sossarna att det är långt till valet. Om muslimerna börjar lämna S för MP, gäller det att samla ihop den rödgröna sörjan till en fungerande valorganisation. SvD

Jag ser fram mot att skåda Piff & Puff tillsammans med Kalle Anka på estraderna i september 2014

Allt i bloggen om S och Omar
-


tisdag, april 23, 2013

Buskisen S & Omar akt 10

Klicka på texterna så blir de läsbaraMin profetia om att det innan veckans slut kommer att avslöjas besvärande uppgifter om såväl S som Omar, ser ut att besannas

De socialdemokratiska leden sluts och de lyckas desarmera bomben

Allt i bloggen om S och Omar


Han är förutsägbar den där Omar och nu får vi se hur länge det dröjer innan han tillkännager att han egentligen är miljöpartist. De två sista raderna i bilden ovanför, säger allt!

Omar var inte socialdemokrat av ideologiska skäl - Han blev socialdemokrat för att få makt och när inte makten erbjöds, fanns det inga ideal som band honom.

Han passar bra i miljöpartiet för där finns det inga ideal förutom makt.


Sannolikt kommer Omar att bli föremål för diverse parodier nu så jag börjar med den här:


Mediereaktioner efter dagens presskonferens:

SvD - SvD - SR - SR - SR - SR - SR sammanfattar -


måndag, april 22, 2013

Buskisen S & Omar akt 9

Klika på texterna så blir de läsbara
Stormen runt Omar Mustafa och socialdemokraternas stockholmsavdelning, börjar bedarra. Allt i bloggen om S och Omar

Det är klarlagt att Omar Mustafa har kopplingar till det muslimska brödraskapet och sedan dess har islamkramarna i det socialdemokratiska brödraskapet belagts med munkavle som skademinimering.

Från dag ett av teater Omar har jag väntat på att få ta del av recensenten och pajasen Guillous dimhöljda tankeverksamhet och till sist vågade den stollen ta ställning utan att ta ställning.

Eftersom Svenska Dagbladets två kunniga omvärldsanalytiker Rayman & Gudmundson verkar ha yttrandeförbud, är det bara Dilsa Demirbag Steen som tillåts tala med frihetens röst.

Kyrkobossen ärkemesen Weiryd och regeringsbossen Reinfeldt hukar skrämda medan stormen lägger sig runt tvivelaktiga samrören med den primitiva vidskepligheten islam.

Sannolikt blir det en akt tio i slutet av denna vecka innan det är dags för epilogen i den burleskteater som har åskådliggjort kyrkoledarnas och storpartiledarnas inkompetens när det kommer till FN-deklarationen om Mänskliga Rättigheter och jämlikhet / jämställdhet.

Sveket från de två gummiryggarna är monumentalt!

Omars dilemma

Den arabiska våren har med Omar Mustafas vänner i det muslimska brödraskapet, blivit den afroarabiska fimbulvintern med permafrost och detta låtsas inte Wejryd & Reinfeldt förstå.

Min profetia om att det innan ridån går upp för akt 10, kommer att avslöjas besvärande fakta om såväl S som Omar, börjar bli verklighet.

Den muslimske ledaren kan naturligtvis inte garantera sitt samfunds omvändning till totalt accepterande av FN-deklarationen om Mänskliga Rättigheter samt demokrati och full jämställdhet / jämlikhet för kvinnor.

Allt i bloggen om S och Omar
-
Dagen -
-

lördag, april 20, 2013

Buskisen S & Omar akt 8

Klicka på bilderna så blir de större


Min profetia om att det innan ridån går upp för akt 10, kommer att avslöjas besvärande fakta om såväl S som Omar, börjar bli verklighet.

Den muslimske ledaren kan naturligtvis inte garantera sitt samfunds omvändning till totalt accepterande av FN-deklarationen om Mänskliga Rättigheter samt demokrati och full jämställdhet / jämlikhet för kvinnor.

Allt i bloggen om S och Omar

Den första socialdemokratiske ideologiske ledaren sedan Erlander, börjar visa var skåpet ska stå men det är för sent. Skadan är outplånlig!

Gråsossarna börjar fundera över vad det blev av idealen från Branting & Hansson.

Muslimerna börjar fundera över om de kanske måste gå över till Miljöpartiet.

Övriga väljare inser att den politiska dramakomedin har några akter kvar innan positionerna blir tydliga.

Om det inte vore för att det handlar om ett politiskt parti med regeringsambitioner, skulle jag avfärda hela denna burleskteater som usel underhållnining, men det går inte.

Risken finns att S, MP och VPK bildar regering efter valet 2014 och allt är gummiryggen Reinfeldts fel.

Hade han satt ned foten tidigt och riktat fokus mot sin islamistiske pajas i riksdagen, skulle sympatierna nu ha gått till Alliansen förutsatt att Annie Lööf vågade tala om den falska mediebild som finns av hur stollen Mahmoud Aldebe försökte bli centerriksdagsman. Han blev inte rekryterad och han var inte ens centermedlem eftersom han aldrig betalade medlemsavgift.

Pressreaktioner
 SR - SvD - SvD - SvD - SvD - SvD - SvD - SvD -

Citat:

"Omar Mustafa tycker att det kändes som att "man utan eftertanke vek sig för islamofoba krafter inom och utanför partiet" och kommenterar det partiordförande Stefan Löfven sade om att det inte går att vara förtroendevald i S om man inte fullt ut kan stå upp för partiets värderingar."
För Omar Mustafa är det alltså islamofobi när en sekulariserad demokratiförespråkare reagerar på islams teokratiideoligi. Fobi betyder irrationell rädsla för något man inte fullt ut förstår och i det här fallet räcker det med att iaktta allt ont som islam inspirerar till för att förstå .

"Hur ser du på kritiken om att du, i egenskap av ordförande för Islamiska förbundet, bjudit in talare som uttrycker antisemitiska och homofoba åsikter?

”Jag har varit tydlig med att sådana typer av inbjudningar alltid har syftat till att föra dialog med etablerade muslimska personligheter utan att för den delen dela alla deras åsikter."

"Det fanns varken vilja eller kunnande att hantera drevet mot mig, trots att de mycket väl vet att jag inte gjort något fel och att drevet fått en islamofobisk karaktär”, skriver han i intervjun. Han avböjer dock att svara på vilka ”de” är."


"Omar Mustafa tycker att det kändes som att ”man utan eftertanke vek sig för islamofoba krafter inom och utanför partiet” och kommenterar det partiordförande Stefan Löfven sade om att det inte går att vara förtroendevald i S om man inte fullt ut kan stå upp för partiets värderingar."

"I mejlintervjun svarar Mustafa på den kritiken genom att säga att han ”varit tydlig med att sådana typer av inbjudningar alltid har syftat till att föra dialog med etablerade muslimska personligheter utan att för den delen dela alla deras åsikter.”"


"Anledningen till att han fck lämna sina uppdrag var att de inte gick att överbrygga den förtroendekris som uppstått, enligt S-ledaren."

Islam är en totalitär förtrycksideologi som inte kan assimileras i ett demokratiskt samhälle.

"Han ger utrymme för de här organisationerna som inte delar våra värderingar. Det var därför förtroendekrisen uppstod och det var där han inte ville ge ett tydligt svar på att han inte kunde göra det igen. Då kunde han inte heller sitta i partistyrelsen."


Den meningen kan gråsossarna vara stolta över!


"Veronica Palm ansåg att händelserna kring Mustafa skadat Socialdemokraterna.– Det är klart att den här veckan inte har gett någon bra bild av partiet, sade hon till nyhetsbyrån."
Så länge socialdemokraternas tankesmedjor finns i Stockholm, Göteborg och Malmö, kommer de genuina folkrörelsefolket att vara i maktminoritet.
"Stockholms arbetarekommun kallades för ”helvetets förgård” redan av Per Albin Hanson, och de interna striderna där brukar utkämpas med en särskild blodtörst. Konflikterna i Stockholm ”övergår mitt förstånd” lär Göran Persson - som ju inte var någon plyschpolitiker - ha utbrustit."

"En konflikt om religion och rasism kan förstås skada Socialdemokraterna i invandrargrupper i storstäderna. Storstäderna vill Stefan Löfven vinna genom att prata om jobb och skola. Om Omar Mustafa vill han helst inte prata alls."

Efter alla islamkramerier i Stockholm, Göteborg och Malmö, är det för sent att omfokusera på realpolitik.
-

fredag, april 19, 2013

Buskisen S & Omar akt 7

Klicka på bildtexterna så blir de läsbara
-
Min profetia om att det innan ridån går upp för akt 10, kommer att avslöjas besvärande fakta om såväl S som Omar, börjar bli verklighet.

Den muslimske ledaren kan naturligtvis inte garantera sitt samfunds omvändning till totalt accepterande av FN-deklarationen om Mänskliga Rättigheter samt demokrati och full jämställdhet / jämlikhet för kvinnor.

Allt i bloggen om S och Omar

Teokrati och demokrati är repellerande krafter!
De ledande socialdemokraterna har skolats in i en mygelkultur där politruker finns planterade i samhällets alla viktiga funktioner och nyttiga idioter i till synes ideella organisationer, backar upp de maktkorrumperade vad de än hittar på.

När inte verkligheten längre stämmer med kartan och kompassen har gått sönder, uppstår kaos och inre konflikter.
Ett av många tecken på socialdemokratins moraliska haveri, är att man väljer en teokratisk vidskeplighetsföreträdare till sin viktigaste orgenisationsenhet.

Till sist för dagen en glimt av stollarnas värld


SvD - SvD - SR -
-

torsdag, april 18, 2013

AnderssonOrdningen är återställd! SR  -  SvD  -


Vanligaste namnen

Efternamn
1. Andersson
2. Johansson
3. Karlsson
4. Nilsson
5. Eriksson
6. Larsson
7. Olsson
8. Persson
9. Svensson
10. Gustafsson
Förnamn – kvinnor
1. Anna
2. Eva
3. Maria
4. Karin
5. Kristina
6. Lena
7. Kerstin
8. Sara
9. Ingrid
10. Emma
Förnamn – män
1. Lars
2. Anders
3. Mikael
4. Johan
5. Karl
6. Per
7. Erik
8. Jan
9. Peter
10. Thomas

-

-

Buskisen S & Omar akt 6

Klicka på texterna så blir de större

Min profetia om att det innan ridån går upp för akt 10, kommer att avslöjas besvärande fakta om såväl S som Omar, börjar bli verklighet.

Den muslimske ledaren kan naturligtvis inte garantera sitt samfunds omvändning till totalt accepterande av FN-deklarationen om Mänskliga Rättigheter samt demokrati och full jämställdhet / jämlikhet för kvinnor.
Allt i bloggen om S och Omar
-

De socialdemokratiska ledarna har ännu inte begripit att de måste "lyssna på Rörelsen". De tre orden var Tage Erlanders budskap till Olof Palme, men han hörde dåligt och samtliga S-ledare därefter har varit stendöva.


Jag lyssnade på surrande Greider i morse och han verkar inte förstå vad som händer. Lyssna själv och bedöm de inblandades förmåga att granska verkligheten.

Det socialdemokratiska ledarskapet trodde att de bara behövde ta in en muslimsk ledare i partistyrelsen för att kunna behålla de cirka 200000 muslimska rösterna i riksdagsvalet.

De förstod inte att teokrati och demokrati är oförenliga strukturer!

Ännu värre blir det när de som kallar sig demokrater, inte förstår demokratins grunder.

Nu är teokraten kränkt och hans beundrarskara är kränkta. S-ledarna är kränkta och Moderaterna är skräckslagna inför scenariot där deras egen taliban Abdirizak Waberi granskas.

Sverigedemokraterna jublar när de två största partierna havererar intellektuellt och ideologiskt.


Pressreaktioner SvD - SvD - SvD - SR - SR -


-

onsdag, april 17, 2013

Buskisen S & Omar akt 5

Jag tror att det innan ridån går upp för akt 10, kommer att avslöjas besvärande fakta om såväl S som Omar.

Allt i bloggen om S och Omar


Det som ser ut att vara en parodi på seriöst politiskt arbete, är faktiskt en tragedi!

Socialdemokratin, som fram till Palme, Carlsson, Persson, Sahlin, Juholt och Löfvén, var ett parti med tyngdpunkt på Mänskliga rättigheter, demokrati, jämlikhet och jämställdhet, har blivit en tummelplats för egotrippade charlataner.

-


Mera om tre av syskonen Sabuni i bloggen här
Det handlar om en bra minister och två gökar som man mest förknippar med glassar och kvartersnamn.Dagens pressreaktioner AB  -  SR  -  
Slut på akt fem i dramakomedin S & Omar
-

tisdag, april 16, 2013

Buskisen S & Omar akt 4 1/2

Klicka på texten så blir den större
Ständigt denne Omar! Allt i bloggen om omaraffären

I morse berömde jag Aftonbladet för att de hade börjat tala klarspråk om islams kompatibilitet med Mänskliga rättigheter i allmänhet och jämlikhet / jämställdhet i synnerhet. Det var efter att ha läst artikeln ovanför längst till höger. Det med rött inrutade är chefredaktör Helins duckande inför eventuella hot och artikeln till vänster ligger han bakom.

Sannolikt var det slutet av Monica Gunnes artikel som fick Helin att bli rädd och det slutet återges här under.


Jan Helin är en ryggradslös ynkrygg!

Omar Mustafa efterträdde Moderaternas riksdagsman Abdirizak Waberi som ordförande för islamska förbundet


Två artiklar av Salam Karam som ger en trovärdig bild av den organisation som företräds av socialdemokraternas och moderaternas talibaner


Det är mycket om Omar just nu och det blir sannolikt en akt 5 i morgon

Tills dess några intressanta pressreaktioner
SvD - Om S-krisen
SR - Om S-krisen
SvD med oväntad polemik
-