söndag, mars 31, 2013

Sanningen om politiken

Klicka på bilden så blir texten läsbar


Det behövs egentligen inga ytterligare kommenterar men jag ska komplettera med några nyhetslänkar under dagen....

Ekot
Jämtin säger: "Jag vill inte hamna i ett samhälle där man räknar hur stor procent av en församling som är invandrare. Hur räknar man det? Ska man vara född här? Ska man ha båda föräldrarna födda här? Det finns en massa sådana ”etnifieringar” som jag inte gillar."

Men menar: Vår enda chans att ta tillbaka väljare som har gått till MP, är att rekrytera en mångkulturell politikerstab
-

fredag, mars 29, 2013

Vargjakt - en hobby för pang-pang-folket

Klicka på bildtexten så blir den större
Ytterligare en gång sågas jägarstammens syn på vargstammen!

SvD  "Det är rent nonsens att döda djur för att minska inavel. Skulle vi göra på samma sätt om det hade handlat om hackspettar? Självklart inte. Folk skulle tro att du var galen, säger Chapron."

Har du någonsin hört en politiker uttrycka bekymmer över inaveln hos vildsvinen?


"Han menar att de svenska myndigheterna kapitulerat för de särintressen som vill minska vargstammen. Dessutom har man blandat ihop begrepp som ”gynnsam bevarandestatus” och ”minsta livskraftiga population”."


"På kort sikt kan selektiv jakt minska inavelsnivån. Och ”gynnsam bevarandestatus” är inte ett biologiskt begrepp som Guillaume tror, utan ett politiskt. Ingen vet exakt vad det innebär, säger Liberg."
SR "I Sverige finns i dagsläget drygt 300 vargar vilket är en kraftig ökning jämfört med situationen för ett par decennier sedan då bara en handfull djur fanns i landet."Hur många vildsvin finns det i Sverige i dag och hur många fanns det för tio år sedan?

Jämför den procentuella ökningen av vildsvinsstammen med vargstammens ökning  och fråga dig varför inte jakten på vildsvin debatteras i riksdagen!

Väldigt många av riksdagsledamöterna är jägare och de är rädda för att komma nära vildsvinen.

Därför struntar de i de skador som bökande vildsvin ställer till med.

Hobby-pang-pangare skjuter hellre mot en varg än mot ett vildsvin.


Svinaktigt enligt min ringa mening
-

torsdag, mars 28, 2013

Skärtorsdagsmässa 2013

Klicka på bilderna så blir de större
Skärtorsdagsmässan rörde om ordentligt i tankarna
Bara en rad fotspår

-

onsdag, mars 27, 2013

Vad händer i Enköping?

Det är en fråga som kan ställas från många utgångspunkter och kommunledningen bjöd in till ett informationsmöte i går för att ge några svar
Så här annonserades mötet på kommunens förträffliga hemsida. Klicka på bilderna så blir de större.I går kväll fick vi en chans att fråga politiker och tjänstemän om stadens expansionsplan vilket det var alldeles för kort tid anslagen till.

Många frågor besvaras i det här dokumentet och jag ska fylla på här i bloggen senare när jag har fått det kompletta presentationsmaterialet från gårdagen.

På en och en halv timme hann vi egentligen bara bli informerade om utbyggnadsplaneringen, men Anna Wiklund lovade att vi skulle få flera möjligheter och jag är väldigt nöjd efter informationsmötet.

 Cirka 50 personer deltog av vilka hälften var politiker och kommunanställda.

Förhoppningsvis kommer lokaltidningarna att vara bättre på att informera om nästa möte för det här handlar om demokratins hörnpelare.


Det ödsliga torget, Stadshotellgropen, Pausparkeringen och Kyrkoherdens fiskevatten, är bra utgångspunkter för nästa möte. Vi ses!

tisdag, mars 26, 2013

S på marsch mot avgrunden

Klicka på bilderna så blir de större

Det är med mer än ett uns av förvåning jag konstaterar att Aftonbladet efter Måånas fall, har blivit S-kritisk när det gäller ledarskap och konspirationer.

Visserligen betraktar jag de två författarna till boken En marsch mot avgrunden, som unkna träsktroll men resultatet av publiceringen är en nyttig påminnelse om socialdemokratins förfall och om korrumperade journalisters heder eller brist därpå.


SvD - SvD - SvD -
-

måndag, mars 25, 2013

Röster i Radio

Röster i Radio hette tidningen som gav oss all information om vilka program som sändes och vad de handlade om. 1932 - 1994 hade RiR en framträdande plats i många svenska hushåll men numera finns tablåerna på webben.


"Röster i radio" har en annan betydelse i dag. Det kan handla om rent vidriga röster som dem i skräpprogrammet N&E eller om rent ljuvliga röster som några av änglarna på SMHI.

Elin Sjökvist gjorde väderrapporterna till ren poesi med sin fantastiska förmåga att få en väderprognos att låta som en harmonisk kärleksberättelse

En annan änglaröst tillhör Jenny Berntson Djurvall på Växjöredaktionenens Naturmorgon. Hennes röst bär dessutom fram kunskaper och erfarenheter som gör mig helt fångad

Mera om ljuvliga röster i radio här  -  här  och  här -

En ny spännande röst tillhör Kristin Hallberg på SMHI. Hon har ett behagligt tonläge och en spröd biton som är väldigt tilltalande.


-

lördag, mars 23, 2013

Eart Hour 2013

Klicka på bilderna så blir de större
I kväll är det dags igen för det globala miljöhyckleriet!

Här kommer en snabbkurs i seriöst energisparande:

Lektion ett

Lektion två

Lektion tre

Sammanfattning
Låt varje timme hela året vara
din seriöst menade Earth Hour!

Trots att jag ser Earth Hour som enbart ett oseriöst kommersiellt jippo, ska jag ändå länka till propagandasidorna så får du själv avgöra om budskapen där är trovärdiga efter min snabbkurs.

Sida ett  -  Sida två  -  Sida tre  -  
Allt i bloggen om spektaklet

Massmediernas noteringar:
SvD - SvD -  DN  -  SvT  -  SR (enbart lokalredaktionerna bryr sig)  -  


Seriöst om klimathoten
-

fredag, mars 22, 2013

Flyktingbarnet som hoppade

Klicka på bilderna så blir de större
▲Riksmedierna▲
▼Lokalmedierna▼

Det här är provocerande nyheter och faktiskt för provocerande för att jag ska ta dem på fullt allvar.

Jag tror att det finns en gravad hund här (®Reefat el Sayeed)

Det finns en utbredd vilja i den politiskt korrekta journalistkåren att misskreditera de myndigheter som har till uppgift att värna om vår trygghet och jag misstänker att den här historien som sysselsätter hela mediesverige i dag, kommer att friseras den närmaste tiden.

Ekot "Efter att pojken fått avslag på sin asylansökan, hoppade han från ett fönster på boendet för ensamkommande flyktingbarn i Gävle, skriver Arbetarbladet. Men ambulanspersonalen vägrade att köra honom till akuten. Pojken hade inga synliga skador, men var kraftigt nedkyld efter att ha suttit länge i vinterkylan i det öppna fönstret. Efter händelsen kördes pojken av polisen till sjukhuset."

Arbetarbladet "Den unge flyktingen hoppade från ett fönster på sex meters höjd efter avslag på sin asylansökan. Nedanför väntade ambulanspersonalen – men vägrade att ta med honom i ambulansen. Innan flyktingen hoppade ska en ambulansanställd dessutom ha fällt kommentarer med innebörden: Låt honom hoppa, det är ju ändå bara en flykting."

GD "Det var under fredagseftermiddagen som dramat utspelade sig på Nygatan i Gävle. 18-åringen, medborgare i Afghanistan, hade nyss fått reda på att han skulle utvisas.

Han satte sig på en fönsterkarm till Sesam, ett boende för ensamkommande flyktingbarn, och hotade med att hoppa.
- Han ropade och skrek. Vi kallade dit en tolk för att kunna förhandla med honom, säger Mikael Hedström, talesman för Gävlepolisen.

Och efter en stund gjorde 18-åringen verklighet av hotet – han hoppade från fönstret med en fallhöjd på sex meter ner till gatan.
- Han landade på räddningstjänstens madrass och klarade sig utan benbrott och fysiska skador. Men han var frusen och fördes till sjukhus, säger Mikael Hedström.

Sesams föreståndare, Marie Halilovic, vill inte uttala sig om händelsen.
- Vi har full sekretess i vår verksamhet, säger hon."

SvD "Polisen har, enligt Arbetarbladet, framfört officiell kritik mot ambulanspersonalen vid ett möte mellan polis, ambulans och räddningstjänst. Jörgen Tranevik, verksamhetschef för Gävleborgs läns ambulanser, säger att man ser allvarligt på händelsen. – Men vi har bara hört det här muntligt, vi måste ha en skriftlig avvikelserapport från polisen innan vi kan utreda det själva, säger han till tidningen."

Nu kan man ju bara höra det muntliga så det är naturligt men det finns sannolikt skäl att granska uppgiftslämnarens trovärdighet.

All nyhetsrapportering från SvT, SR, TT, AB, DN och Expressen ska tas med en nypa salt när det handlar om händelser inom områden där politisk korrekthet präglar dagstidningsjournalistiken.

Uppdatering GD"Polisen har inga synpunkter på ambulansens medicinska bedömning”, skriver Gävlepolisen i ett kort pressmeddelande."

Fortsättning följer
-

torsdag, mars 21, 2013

Österkåkar 2013

Klicka på bilden så blir den större

Det blir Österkåkar i år igen och nu när jag har lärt känna flera av de medverkande, kan det till och med bli ännu bättre än förra gången.

Bilden säger det mesta om förutsättningarna och nu hoppas jag bara på samma succéväder som senast.

Presentation av medverkande

tisdag, mars 19, 2013

Mårdhund

Klicka på bilderna så blir de större
▲Mård▲ + ▼Hund▼ = Mårdhund
etymologi utan biologi
För några år sedan var det en väldig uppståndelse när mårdhundar syntes såväl här som där och spekulationerna om framtida ekosystemrubbningar flödade.

Tidigare i bloggen om mårdhund september 2008  -  april 2009  -  oktober 2010

Sedan dess har det varit stilla på mårdhundsfronten men nu är den tydligen ett hot igen. Studio ett - Klotet om hotet  -  Svensk jakt  -  
-

Lastbilar i trafikmiljön

Välkänd syn i vänster backspegel
Klicka på bilderna så blir de större

Under mina många år som bilförare har jag kört på alla större svenska vägar och alltför ofta irriterats över att ha en stor lastbil liggande en halv meter bakom min bakre kofångare.

Nästan lika många har jag blivit tvingad ut i dikesrenen när galningen vid ratten i 20-tons-vidundret bestämmer sig för att köra om mig i 95 kmph när jag håller 90, trots att det kommer mötande bilar i en jämn ström.

En sådan omkörning tar väldigt lång tid och är odiskutabelt trafikfarlig.

Trots att Vägverket på sin tid presenterade flera utredningar som visade att lastbilar nästan som regel framförs med för hög hastighet, är branschföreträdarna lika indignerade varje gång ämnet kommer upp och omfokuserar debatten mot lönsamhet och tidspress som ger olidliga arbetsförhållanden för yrkesförarna. SvD - Ekot -På kvällen i dåligt väder möter man ofta dessa fordon med enorma ljusramper som bländar så att man tvingas stanna en stund innan man kan fortsätta eftersom mörkerseendet är reducerat efter möten med trafikdårarna.
-

Utredningen efter masskrocken på Tranarpsbron bekräftar bilden av verkligheten SvD - HD - Ekot - Ekot - Ekot - HD -


-

måndag, mars 18, 2013

SD-panik hos M

Klicka på bilderna så blir de större

När jag första gången mötte Fredrik Reinfeldt, var han en 16-årig tjurig muffare som gnällde när inte skoldebatterna skräddarsyddes för moderatagendan. Jag var ordförande i Centerorganisationen i Täby och hade någon sagt att han skulle bli statsminister, hade jag ryckt på axlarna och avfärdat det som delirium.

Märkligt nog blev han dock det och har nu växt in i landsfaderskomplexet till den nivå där han har förlorat förmågan till klarsynt omvärldsanalys. Hans mångfaldstrams för att blidka halvrören Piff & Puff, har urartat till enfaldstrams
Några i M-bunkern har sett förfallet och nu offras Billström för att locka över SD-sympatisörer. SvD - SvD - SvD - Nästa offer blir justitieminister Ask som får pensionera sig efter att ha försvarat Gränspolisen som följer givna direktiv.

Gummiryggen Reinfeldt sitter dock trygg på sin landsfaderstron eftersom det saknas alternativ. Ekot - SvD
-

Akt två i det moderata spektaklet: SvD Ett dåligt regisserat skådespel som kanske lurar den aningslösa väljarkåren men de egna ogillar bluffen. Gummiryggen Reinfeldts försök att charma MP- och V-sympatisörer är osmakligt!
-

-

söndag, mars 17, 2013

Bandyfinal 2013

Klicka på bilderna så blir de större
I dag klockan 15.30 borde jag finnas på plats med portfölj och keps. Platsen är naturligtvis bandyrinken på Friends Arena, men jag har utan att tveka, prioriterat änglagemenskapen.

Sandvikens järnladies visade vägen igårJag kommer att sporadiskt följa matchen per radio och hoppas på en repris från gårdagen

Kanske hinner jag se slutet på tv och jag känner på mig att nollåttorna får spö i dag också. Radiosporten - SvD - Hemsidan för SAIK - P4 Gävleborg - Alla tidigare finaler - Svd - SvD

Uppdatering klockan 17.50: 9-4 till Hammarby och total kalablik innan matchen var slut. Stålmannen var svagare än järnladyn. SvDAllt i bloggen om bandy

För dig som inte vet vad som skiljer den ädlaste lagsporten bandy från de mera primitivt praktiserade avarterna fotboll och ishockey, kommer en snabbkurs här
Alla tidigare bandyfinaler


Notera vilka som har vunnit mest!


-