onsdag, oktober 31, 2012

SAAB pånyttföds som NEVS


Kanske får vi ändå se SAAB-fabriken i Trollhättan öppna utfartsportarna från bandet igen.

Det ser faktiskt rätt ljust ut för en pånyttfödelse och redan tidigt i spekulationerna i bloggen, fanns elbilar med som en lösning och nu väntar jag bara på ett pressmeddelande om att NEVS ska bygga vågkraftverk, vindkraftverk och solceller i fabriken. Allt i bloggen om SAAB

Uppdrag granskning i kväll. Citat: "Hans uppgift var att hjälpa Saab få ordning på affärerna. Men Uppdrag granskning kan visa att Saabs rekonstruktör Guy Lofalk - bakom ryggen på Victor Muller - planerade att sälja Saab till vrakpris."

I kväll ska jag alltså tvinga mig att än en gång se och höra den flåsande upphetsade programledaren för Uppdrag granskning avslöja något fantastiskt i nyhetsväg.

Jag skulle vilja se honom vingla runt i Rosengård och avslöja alla-hu-akbar-skränande stenkastare, men det är nog för mycket begärt.

Jag har av misstag fysiskt stött ihop med Janne josefsson från UG när de skulle spela in något om Enköping och jag sprang på honom vid Paushuset. En berusad uteliggare var min första reaktion innan jag såg att det var sjaskern från SvT.

SvD - Citat: "Victor Mullers försök att rädda Saab Automobile motarbetades aktivt av Finansdepartementet och rekonstruktören Guy Lofalk. Det hävdas i SVT:s Uppdrag Granskning ikväll. Muller skulle fråntas kontrollen över Saab i en hemlig kupp – och säljas till kinesiska Geely för 1 miljon dollar."

SR P4 Väst - Citat: "Enligt flera källor till P4 Väst, bland annat en högt uppsatt källa på Saab, ska Saabs rekonstruktör Guy Lofalk agera på uppdrag av finansdepartementet för att få bort Saabs vd Victor Muller. En av P4 Västs källor säger att: "Saab har alltså fått Anders Borg som rekonstruktör"."-


tisdag, oktober 30, 2012

Tankar för dagen med Ana Maria Lindkvist

Klicka på bilden så blir den större

Jag har haft några fejder med Sveriges Radios Livsåskådningsredaktion om programmen Tankar för dagen och morgonandakten för att det har varit plågsamma stunder med diverse flummare och vidskeplighetens missionärer.

Nu verkar de ha tänkt till och åter är det vederkvickande att ha radion på klockan 06.50.

Dagens tema var längtan efter det ouppnåeliga och tillfredsställelsen av att uppskatta det uppnåeliga med balladen om Lucy Jordan som grund.

Om Dagens Tankar för dagen
Lyssna!-

Lyssna på Lucy Jordans ballad

Allt i bloggen om programmet Tankar för dagen här
-

måndag, oktober 29, 2012

Ubåtar i Skåne igen!


För många år sedan fotograferade jag ett periskop i vattnet utanför en skånsk fästning men jag minns inte var eftersom det var något år efter det stora ubåtskalabaliken i våra skärgårdar och bara en kul grej.


Nu dyker det upp ubåtar i säväl sjön som rondellerna och det hoppas jag sprider sig till Enköping snart.
HD - HD -
-

I väntan på Sandy

Klicka på bilderna så blir de större
För surfare kan en orkan vara en källa till spänning och nöje men för de kustnära boende kan orkanen vara en katastrof.
Kartbilden över Sandy är hämtad hos NOOA
-

-
NOOA följer utvecklingen och det återkommer jag till i eftermiddag. Nu är klockan snart nio på måndag morgon och i kväll når stormen Nordamerikas östkust.

Allt i bloggen om orkaner

SvD - Ekot - Bilder SvD - Senaste händelser SvDEkot - SvD - SvD - SvD - Ekot - GP - Ekot - Ekot - Sammanfattning SvD Bläddra i bildspelet. -
-

Tankar för dagen med Therese Eriksson

Klicka på bilden så blir den större

I morse var det dags för omskakande tankar för dagen igen.

Therese Eriksson bör vara ett föredöme för alla med missbrukande nära och kära och jag önskar att jag kunde backa tiden. Lyssna.

Ett syskon, en förälder, ett barn eller barnbarn som missbrukar, kan överleva med starka anhöriga.
-

söndag, oktober 28, 2012

Ständigt dessa muslimer!

Klicka på bilderna så blir de större
Det var sannolikt ett misstag att den här artikeln fick en utformning som kan tolkas negativt för islam och kommentarerna talar för sig själva. Jag kopierar in dem innan censursaxen klipper till i morgon när det är vardag igen och den politiskt korrekta redaktionspersonalen kommer till kontoret.

Jag försökte få in den här kommentaren efter att de hade raderat två andra av mina inlägg:
"Det är glädjande att ni håller kommentarsfunktionen öppen trots den massiva kritik som kommer mot den primitiva arabiska vidskepligheten islam. Vänsterkrafterna i svensk politik och nyhetsmedievärld har en benägenhet att döma ut kristendomen och höja islam till skyarna. Kvinnoförnedringen inom islam måste vara ett gigantiskt problem för feministrörelsen eftersom den hör hemma på vänsterflygeln och jag hoppas att de i alla fall skäms över att låta hederskulturens hjältar få härja fritt utan att rödstrumporna ens piper till lite."
Kommer censursaxen fram nu igen? Svar 2/11. Jepp min refuserades!

Tyvärr vågar nog ingen stark opinionsbildare ta tag i den här primitiva vidskepelsen som breder ut sig i Sverige och feministerna försöker febrilt komma på en motivering till att kvinnoförnedring kan vara ok i vissa sammanhang.-

-

lördag, oktober 27, 2012

Geert Wilders - frihetskämpe eller islamofob?När Geert Wilders ska hålla föredrag i Malmö i dag lördag 27/10 2012, är polisen på helspänn eftersom muslimerna där är flera än i någon annan svensk stad.

Uppdatering 30/10 Hela talet översatt 


Geert Wilders är inbjuden av Tryckfrihetssällskapet där jag blev medlem i går. Dagens artikel.

Citat: "Han tar upp den kanske svåraste frågan vi har i västvärlden, nämligen islamiseringen och de mycket hårdföra krav som islamisterna ställer på oss att införa blasfemilagar i hela västvärlden, säger Ingrid Carlqvist och menar att världens muslimska länder gemensamt sysslar med massiv påtryckningskampanj mot EU och FN om att införa lagar om förbud mot kritik av islam och Muhammed."

För den som tror att detta är en överdrift, rekommenderar jag läsning av FN-resolution 62/154 

Om FN-rådet för mänskliga rättigheter

Om det blir kravaller i dag, kommer skulden inte att ligga hos de vanliga muslimerna utan hos Rosengårds hjältar som inte bara är extrema muslimer utan också kravallskapare från vänsterextremismens ruttna avgrund.


SvD- Ekot - Skånskan Citat: "Till Malmö har han bjudits av Tryckfrihetssällskapet, en förening som hävdar att etablerade nyhetsmedier censurerar sig själva när det gäller invandrarfrågor."

Vilket är ett axiom!

SkånskanSkånskan - Sydsvenskan - Citat: "Jag anser inte att islam är religion. Det är en totalitär ideologi. Därför kan islam inte jämföras med kristendom, judendom och buddhism. Islam är mer som andra totalitära ideologier: nazism, fascism och kommunism. Islam vill styra över alla aspekter av människors liv."

Detta är också ett axiom!

Expo ◄ Citat: "Tryckfrihetssällskapets motsvarighet i Danmark sa på ett möte i Malmö förra året att islam står för "normer som är oförenliga med ett demokratiskt samhälle".

Detta uttalande anses av dårfinkarna på Expo vara ett exempel på islamofobi när det i själva verket är en absolut sanning eftersom islams reglemente som alla praktiserande muslimer följer, är fullt av exempel på hur denna primitiva vidskeplighet trotsar den civiliserade världens syn på mänskliga rättigheter, demokrati, jämlikhet och jämställdhet.

Jag står för övrigt på Expos exklusiva lista över rabiata islamofober.

För den som tvivlar på islams destruktiva kärna och reagerar negativt på att Geert Wilders reser runt och försöker väcka folk till insikt om hotet från islam, vill jag informera om organisationen 
Hizb ut-Tahrir som under 2012 har hållit ett flertal konferenser i Väst där de spridit sitt budskap om att det är dags att införa det islamiska kalifatet (inga nationer utan ett enda samhälle där islam styr). De menar att det är hög tid att överge demokratin och andra system som människan hittat på och i stället införa Allahs system – sharia. I mars var de i Österrike, i juni i Chicago, i september i Sydney och i söndags i Köpenhamn. Ingenstans hade de problem att få visum.

Per Gudmundsson om Hizb ut-Tahrir

SvD - SvD - P4-Extra med Lotta Bromé som gullade med terroristsvärmorsan Helena Benaouda här. P4 Stockholm - P4 Malmöhus - P4 Malmöhus igen - Skånskan -

Fortsättning följer....

Uppdatering dagen efter: Det blev en lugn tillställning och inget att rapportera.
-

fredag, oktober 26, 2012

Glöm aldrig Pela och Fadime!


De primitiva svartmuskiga män som säger sig handla enligt sin hederskultur, skulle kunna kallas skamsvin men det vore att förolämpa de oskyldiga grisarna. Grottmänniskor med reducerad hjärnkapacitet får duga så länge.
Skamkulturen är vanligast i de muslimska länderna vilket är ett stort problem för alla politiskt korrekta imbeciller på vänsterkanten i svensk politik men Amnestys rapporter talade sitt tydliga språpk innan de kränktas kör tvingde fram stora censursaxen och nu är alla fakta raderade.

Magasinet Para§raf har börjat rota i fallen med skammorden på Pela Atroshi och Fadime Sahindal. Kriminalmagasinet kommer att återge detaljer som den stora allmänheten inte har haft en aning om och jag kommer att följa upp med presentation av artiklarna efter hand. Hemsidan gapf och Facebook

Para§raf:
Artikel ett

Artikel två

Allt i bloggen om Pela och Fadime
Allt i bloggen om skamkulturen
-

torsdag, oktober 25, 2012

Sverigedemokraterna mot den politiska korrektheten

Klicka på bilderna så blir de större


De gamla riksdagspartierna har misskött integrationspolitiken så grundligt så att alla som ska rösta nästa gång, måste tänka efter minst två gånger innan vi klistrar igen valkuverten. Sverigedemokraterna kommer att ha rensat ut många som egentligen hör hemma i extrempartier på högerkanten och kanske har de lyckats få in några idéer om landsbygden, miljön och den naturliga energiomvandlingen tills dess och då kommer i alla fall jag att tveka ordentligt innan jag röstar på Centerpartiet igen.
När tidningarna fylls av nyhetsartiklar om hur flyktingar får bo på herrgårdar som de sedan vandaliserar och svenska bostadslösa får vänta i långa köer, börjar den mest inbitne partiboksinnehavare undra.

När skäggiga unga män i modekläder kallas barn, börjar alla vakna undra.

När nyheter som de följande exponeras bör i alla fall alla ensamstående svenska trebarnsmödrar undra och prata med sina vänner.


Om jag läser rätt så innebär det en grym orättvisa mot alla svenska ensamstående mödrar

När miljöpartister och andra socialister ylar om rasism varje gång som invadringsproblemen diskuteras kommer den vakne väljaren att fundera lite till.

När skamkulturen och våldet i storstadsförorterna bagatelliseras som kulturella egenheter bör alla tänka efter.

När samhället anpassas till en primitivt vidskeplig ideologi som islam är det dags att sätta ned foten och låta de sju gamla riksdagspartierna få ta konsekvenserna av sin misshushållning.


SvD - SvD - SvD - Uppdatering senare SvD - Alliansen som ett parti skulle avgöra saken för mig; blankt eller SD. Uppdatering 26/10 Ekot: Sverigedemokratena får 8,5 procent och är därmed nu landets tredje största parti. Uppdatering 31/10 SvD
-


onsdag, oktober 24, 2012

Svenska Kyrkan och den politiska korrektheten

Klicka på bilderna så blir de större
Den här underbara kyrkan är min tillflyktsort flera gånger i veckan när jag måste tränga undan verkligheten en stund och snart är det dags för ett besök eftersom dunklet har lagt sig över tillvaron just nu.

När det blir alldeles mörkt i själen, är det bara ljuset i kyrkan som får mig se det positiva som finns kvar

Det är inte viktigt för mig om Jesus Josefsson var Guds enfödde son eller om han, liksom jag, är ett av Guds många barn. Jag brukar tänka ibland att bilden i fönstret är en hälsning
På torsdagkvällarna deltar jag i veckomässan som oftast leds av min vän Anna. Under tystnaden i slutet av mässan, händer det något starkt som jag kan bära med mig därifrån varje gång.
Nu när islamiseringsprocessen inom Svenska Kyrkan och dess socialistiska utpost Tro och solidaritet, blir allt tydligare kanske det måste till drastiska ingripanden från högre makter för att återställa den naturliga ordningen.

När de präster som är solidariska med den kristna tron reagerar inför islamkrameriet, blir Helle klein, Peter Weiderud och andra femtekolonnare väldigt upprörda och vädjar till den politiska korrekthetens blinda fårskock så det är tur att det ännu finns modiga präster som vågar säga ifrån, men snart kanske ärkemesen tröttnar och stänger av dem.

Kristen opinion - Tryckfrihetssällskapet - Konsten att tysta en präst - Kyrkans identitet offras - Den kristna identiteten -
Nere vid vår å fanns ett vackert crucifix men det passade tydligen inte de politiskt korrekta så symbolen för godhet fick demonteras innan de kränktas kör började kasta en del saker samt bränna och spränga andra saker.

Vi får väl se hur det slutar den här gången
Det är som om Hin Onde själv har tagit plats i kyrkosekretariatet

-


tisdag, oktober 23, 2012

Sandviken i en återblick

Klicka på bilderna så blir de större
För ett par månader sedan var jag i Sandviken några dagar för att hälsa på en vän och en dag när vi åt lunch på torggrillen, såg jag att folk stirrade på min gamla DKW och det tog en bra stund innan jag insåg att den var väldigt provocerande i bandymetropolen.
VSK och SAIK är huvudkonkurrenter om titeln "Bandyns mesta mästare och som tabellen visar, har VSK spelat 33 finaler mot SAIKs 18. VSK har vunnit 18 finaler och SAIK något färre.

Som tur är, var det fredligare på torget än vad det skulle ha varit under åren 1959 - 1964 när jag bodde där pilen på kartan pekar mot. Då hade jag Sandvikens vackraste raggarbil, en ganska ny Borgward Isabella som såg exakt ut som den på den här bilden.

Min kusin Torkel var informationschef på Sandvikens Jernverk och jag fick äran att träffa Disponent Göransson sonson till grundaren av Järnverket, en kort tid innan han avled som den siste i dynastin Göransson.
Dagens karta över Sandviken som är ordentligt utbyggt sedan min tid där. Det grå fältet är järnverksområdet där jag arbetade som instrumenttekniker med ansvar för temperaturreglering i såväl ugnar som personalutrymmen och kontor.

Det var ett intressant jobb som gav många spännande kontakter för en östrogenstinn 18-åring och tyvärr finns det mindre smickrande historier att berätta, men det får bli en annan gång. En av dessa historier inrymmer det stora Coromantkontoret, en ventilationsanläggning och en stinkbomb.När jag anställdes på Järnverket såg de nordöstra delarna i stort ut som på bilden från 1937 medan det i de södra och västra delarna byggdes ut enormt mycket och när jag var tillbaka 1989 för att leverera sopmaskiner och elbilar, var allt det gamla borta och området såg ut som en modern stadskärna.


I dag när jag skummade lokaltidningarna fann jag två artiklar som gjorde mig glad. GD och Arbetarbladet - GD -

Stålträd av återvunnet råmaterial är den perfekta rondellutsmyckningen i min gamla stålstad. Jag ska åka dit till våren och ta bilder när det grönskar i och runt de nya rondellträden.

Näst sist kommer allt i bloggen om bandy. Rulla nedåt och läs!


Allra sist kommer oumbärliga fakta om bandy:
-
-

måndag, oktober 22, 2012

Centern och arbetslösheten bland unga

Klicka på bilden så blir den större

Jag har med all rätt kritiserat Centerpartiet för att ha lämnat de gamla viktiga kärnfrågorna till mupparna i MP, men Annie Lööf förtjänar beröm för sitt ihärdiga arbete för ungdomsarbetslösheten.

Annie Lööf är ingen skränande bäver som företrädaren.

Centerpartiet vandaliserades av Maudligan som ägnade sig åt intern konkurrens med övriga allianspartier i stället för att föra ut de gamla kärnfrågorna som gjorde Centern till det bästa miljöpartiet. Minst hälften av dem som röstar på MP, är besvikna centerväljare. Resten är från vänsterflanken.

Några nyckelord som rätt hanterade kan få väljarna att strömma till Centerpartiet som på 70-talet:

Sopsortering
Återbruk
Miljövänlig energiomvandling från vatten, sol och vind
Bevarande och utveckling av landsbygden
Den vanliga människan i Centrum
Det öppna landskapets återställande
Resurshushållning


För övrigt är det jag som är Centerextremisten

-