onsdag, augusti 29, 2012

Kristendom mot islamKlicka på bilderna så blir de större
-
Efter den senaste tidens rabalder med religiösa förtecken, är det uppenbart att de rödvinsrusiga dagstidningsjournalisterna har tagit ställning mot kristendomen och för islam.

På annat sätt går det inte att tolka hyllningarna till Pussy Riot och sågningarna av Lars Vilks.

Heidi Avellan är undantaget som reagerade så här och jag citerar:


 "I dessa dagar sluter alla rättänkande människor upp bakom de ryska provokatörerna i Pussy Riot. Att kvinnornas protest framför altaret i Frälsarkatedralen i Moskva skulle kunna uppfattas som kränkande av troende ryssar bekymrar inte.

Som alla vet – även om inte alla erkänner det – finns det något förenklat grupper vars religiösa tro ingen behöver ta hänsyn till och så finns en grupp vars religiösa tro det är ett imperativ att ta hänsyn till.

Krucifix nedsänkt i urin? Härligt kontroversiellt.

Porträtt av Jungfru Maria med elefantspillning och nakna rumpor? Underbart utmanande.

Profet utstyrd till rondellhund? Effektsökeri av misslyckad, rasistisk konstnär."

En lila hornper om muslimer◄Klicka där
SvD - SvD - SvD - SvD-
-

Hoten mot Lars Vilks i ljuset av den politiska korrektheten


▲Bilden▲
symboliserar de fyra största hoten mot människors trygghet i modern tid.

Kommunismen och nazismen desarmerades genom att sunt förnuft och satir trängde undan programmerad elitistisk idealism.
-
Islamismen omhuldas av kvasikulturpöbeln!
-
Fåntrattar som Jan Helin, Mattias Gardell, Jan Guillou, Henning Mankel och andra hjärnvirusdrabbade opinionsbildare går ständigt och konsekvent i försvarsposition när terrorismen debatteras eftersom självmordsbombare och andra jihadister tillhör en minoritet som bara uppgår till nästan 20% av jordens befolkning. 1.500.000.000 globalt och cirka 500.000 i Sverige.
-
Klicka på bilderna så blir de större

Rödvinsmurvlarna på Aftonbladet gör alltid sitt bästa för att tona ned hotet från terrorister om dessa tillhör kränkthetens vålds- och förtrycksinspirerande ideologi men den här artikeln slår nog rekord och jag skärmdumpar den för säkerhets skull om Jan Helin skulle få kalla fötter
-
Det är lika bra att jag dumpar kommentarerna också
-
Det handlar i grunden om några muslimer som känner sig kränkta av att Lars Vilks ritade en rondellhund och kallade den Muhammed. Tre som misstänktes för att förbereda mördandet av Lars Vilks, friades i tingsrätten eftersom bevisad beväpning och planering inte räckte som motiv för en fällande dom.
-
Brottsförebyggande är lågprioriterat i de svenska domstolarna och min undran gäller vad som hade hänt om de hade lyckats mörda Lars Vilks. Hade deras kränkthet räckt som förmildrande omständigheter? Jag tror det, men nu är fallet uppe i Hovrätten och det blir intressant att följa processen. Ekot  -  SvD  - GT  -    -

-

måndag, augusti 27, 2012

Enköpings övergångsställen utraderade


Klicka på bilderna så blir de större
Här kommer ytterligare ett debattinlägg från de ansvariga ▲
för nedläggningen av herr & fru Gårman i vår vackra lilla stadDet är många gånger som jag har blivit glad över att våra bekymmer är så små i vår småstadsidyll och kanske är det också ett litet problem för gatuteknikerna att väldigt många många människor numera är skräckslagna varje gång de måste korsa en av de gator där bilisterna ger 17 i att också fotgängare vill vara medtrafikanter.

Personligen retar jag gallfeber på mina koleriska medbilister när jag stannar varje gång barn och gamla ser ut att vilja ta sig över gatan framför mig.

De sista raderna i Enköpingspostens artikel ovanför är sannolikt embryot till en kommande pudel.

Mera i bloggen 20/7 och 26/6

söndag, augusti 26, 2012

Kajor i Enköping


Klicka på bilderna så blir de större
Min vän Arga Kajan på de övre bilden och Snälla Kajsa på den undre, har bett mig att framföra deras åsikter  till alla som vill lyssna på deras milda tjattrande. Allt i bloggen om kajorna

Tidigare har de varit ledsna över att en redaktör på Enköpingsposten har velat utrota dem och nu kom Ena-Håbo-Tidningen med samma bistra budskap.

Det här är inte kul Germund, menar båda och jag håller med.

En enda gång har jag svurit över kajorna och det var nyligen när jag nattparkerade bilen under ett stort träd. Bilen var vit på morgonen och det var rätt äckligt att tvätta bort träcket, men jag hade kunnat parkera var som helst annat än under parkeringens enda stora träd så jag fick skylla mig själv.

▼Lite information▼

Över till kajhateriet och jag hoppas att ni, som jag, anser att redaktören pratar skit. Titta in i en kajas milda vackra blå ögon och lyssna till deras småprat innan de somnar i ett stort träd.

Det här är ett upprop till andra kajors vänner att ställa upp för den enda av våra fåglar som har charm.

lördag, augusti 25, 2012

Det är lugnt morfar!▲Lördag 25/8▲
Tre ord hatar jag:
"Det är lugnt!"
Det är lugnt morfar sade Jonny som sina sista ord till mig.
Det är lugnt morfar, jag vet vad jag gör.
Det blir aldrig lugnt mer.
-

fredag, augusti 24, 2012

Big boys gone bananas

Klicka på bilderna så blir de större

I går kväll såg jag dokumentären om filmen Big boys gone bananas. Filmtrailer

Om filmen  -  Om processerna  -  Sammanfattning  -


Det blev två snudd på två andlösa timmar framför tevebildskärmen. Efteråt och i dag kom eftertanken.

Så där är det naturligtvis med oljebolagsmaffian, kärnkraftsindustrin och entreprenörerna inom förnybar enegiomvandling. Fortum, Eon och Vattenfall har nästan i smyg börjat experimentera med solenergin, vindkraften och vågkraften bara för att vara redo när proppen går ur, det vill säga när oljemagnaterna och kärnkraftbyggarna har kramat ur det sista av lönsamheten.

I Tyskland motsvarar solenergiomvandlingen 20 kärnkraftsreaktorer på vardera 20 megawatt och i Sverige har vi knappt kommit ur testfasen.


I vår riksdag och på dagstidningsredaktionerna finns i huvudsak aningslösa mottagare av anpassad information från kärnkraftlobbyisterna och från oljebolagsdirektörerna.

Därför ligger vi långt efter Tyskland, Danmark och Spanien när det gäller nyttig energiomvandling.

Om solenergi  -  Om vindkraft  -  Om vågkraft  -
-

torsdag, augusti 23, 2012

Dödskulten och morden i Knutby

Para§rafs chefredaktör Dick Sundevall tror att de skyldiga till morden i Knutby har klarat sig undan rättvisan och jag håller reservationslöst med.

Sara Svenssons erkännande är ett nådeoffer, men, och det är ett viktigt "men". Både hon och Helge Fossmo förtjänar straff för det de avsåg att göra även om de misslyckades.

Dock har de rimligtvis fått sina straff nu och det är några andra sektmedlemmar som borde sitta på livstid. 
Allt i bloggen om Knutby

Klicka på bilderna så blir de större

Knutbybilagan nummer 12 i Para§raf

Citat:  "Djävulen gömmer sig i detaljerna, är ett gammalt uttryck. Här passar det otäckt bra in. Detaljerna i den tekniska utredningen och i obduktionsprotokollet, liksom i Daniels återgivande av vad han har sett, stämmer inte alls med Saras version av vad som hände." 
"Längre än så här kommer vi inte – idag. Vi vet att Sara än idag vidhåller den version hon gett i förhören och i domstolarna. En version som alltså inte är sann, som inte överensstämmer med utredningen och de tidsangivelser vi känner till. Det handlar här, precis som i fallet med Thomas Quick om falska erkännanden."

Ljudfilen som avslöjar något viktigt. Den skottskadade Daniels kompisar finns i rummet men de ringer hellre till andra sektmedlemmar än till ambulans och polis vilket är högst anmärkningsvärt om det inte var meningen att Daniel skulle dö där och då.


Klicklänkar till alla övriga artiklar ▼


Allt om mordsekten i bloggen-
-

Kunskap eller solidaritet?

Klicka på bilden så blir den större
Ytterligare en gång har debatter startas i olika medier om hur våra kommunala skolor förlorar elever till friskolorna för att utbildningsresurserna är bättre där. Ett exempel är Katrineholm där svenska föräldrar väljer att prioritera sina barns utbildning i stället för att låta barnen gå kvar i en skola där lärarresurserna måste läggas på annat än utbildningsplanen. Ekot  -  Ekot  -

Tänk dig att vara förälder till ett barn som får sin utbildning störd av att den kommunala skolans elever till stor del är invandrarbarn med språksvårigheter och andra anpassningsproblem.

Ska du då begära av dina barn att de ska gå kvar i den skolan av solidaritet med invandrarbarnen så att dessa får umgås med svenska barn?

Det låter på en del av debattörerna som att detta är din skyldighet.

Om det finns en möjlighet för dina barn att gå i en friskola där lärarna kan ägna all tid och kompetens till att uppfylla skolans mål kanske det är bättre att visa solidaritet med dina barn än med invandrarbarnen om du måste välja.

För mig skulle det vara ett enkelt val!

-

onsdag, augusti 22, 2012

Jamtli offrar yttrandefriheten

Klicka på bilderna så blir de större

Nu har det hänt igen!

Politiskt korrekta ynkryggar censurerar konsten för att inte irritera kränkthetens kör.

De ansvariga för Jamtli har bestämt sig för att eventuellt besökande muslimer ska bli kränkta om Lars Vilks får framträda med ord och bild.


Henrik Zipsane som är landsantikvarie ser dock inga problem med att Jamtli låter Anna Odell visa upp sig och sin skruvade omvärldsanalys. Om Odell i bloggen
-
Kvasikonstnären Odell lägger beslag på sjukvårdens och polismyndighetens resurser för att tillgodose sina egna behov av konstuttryck.

Detta kanske kränker seriösa människor som behöver sjukvård och polishjälp, men det struntar landsantikvarien i.
 

Uppdatering 28/8: Nu har Anna Odell och tolv andra konstnärer hoppat av så nu är de bara fyra kvar.
-
"Så kan det gå säger Jamtlis Chef Henrik Zipsane"
-
-
"Det Zipsane vänder sig mot är bland annat ett uttalande i Sveriges Radio Kulturnytt, där Vilks uttryckt att islamska värderingar inte hör hemma i ett modernt samhälle. Lars Vilks tillbakavisar kritiken från Zipsane och anser inte att det är en kontroversiell åsikt."


Inställning av utställning?  -
Jag lyssnade noga på intervjun med Lars Vilks och det han sade var att islam inte passar in i ett modernt samhälle, men det är ett klassiskt grepp av de islamkramande politiskt korrekta att konsekvent förfalska citat.
-
SvD
Citat: "Är det inte er uppgift som museum att värna om yttrandefrihet och konstnärlig frihet?
-
– Han har sin yttrandefrihet och konstnärliga frihet, det lägger vi oss inte i. Men det är inte samma sak som rätten att ställa ut på Jamtli, jag är ansvarig utgivare här.
-
Blir ni inte själva en del av Vilks pågående konstprojekt genom att avboka honom?
-
– Naturligtvis blir vi det. Det står honom fritt att göra precis som han vill. Vi har fått mängder av reaktioner från flera olika håll, både från dem som tycker det är förskräckligt och pratar om yttrandefrihet och konstnärlig frihet, och andra som säger att vi gjorde helt rätt."

"Vad händer nu?
-
– Det vet jag som sagt inte ännu, säger Henrik Zipsane, jag har pratat med medier hela dagen och inte hunnit kontakta någon av konstnärerna. Men det är ganska roligt också."
-
”Men det är inte så att jag ångrar mitt beslut för jag menar att det är korrekt. Vilks har ju nu, tycker jag, ett fantastiskt konceptuellt konstverk. Och det är ju spännande.”

-
Pajasen tycker att det är i sin ordning när en knäppgök tar polisens och sjukvårdens resurser i anspråk för sina konstnärliga ambitioner, men blir negativ när någon talar om att islam är en otidsenlig ideologi.
-
När Vilks stod fast vid det han sagt menade Henrik Zipsane att han, som ansvarig utgivare, inte längre kunde godkänna Vilks medverkan.
-
Lars Vilks hävdade att islam inte är kompatibelt med ett modernt samhälle vilket är ett axiom!

- Jag kan då tillägga att islam är en vålds- och förtrycksinspirerande ideologi som har försett Afrika Asien och Mellanöstern med politisk tvångströja.
- Som tur är har andra konstnärer reagerat konstruktivt SvD
-

Citat:  "Jag uppmanar mina medutställare på Jamtli att, som jag, lämna projektet 'Udda och jämt'”, skriver Marianne Lindberg De Geer i en debattartikel i Expressen.
-

Citat: "Lars Vilks Rondellhundsprojekt sägs kränka religiösa i Sverige. Nu deltar länsmuseet i Östersund, Jämtli, i den kören.

Allting måste kunna undersökas i ett land, som vill kalla sig en demokrati. Och religion är ett område som makten sedan urminnes tider lierat sig med när det passat och vise versa. Sådana relationer bör och måste oavbrutet genomlysas, undersökas och resultaten offentliggöras av såväl konstnärer som forskare och journalister.
-
Själv säger jag med Taslima Nasrin, bangladeshisk författare med dödsdom över sig för sin kamp mot religiös fundamentalism:
-
"Alla religioner är uppfunna av män som vill tortera kvinnor. Det blir ingen bättre värld för kvinnor förrän alla religioner är borta från jordens yta."
-
Jag uppmanar mina medutställare på Jämtli att, som jag, lämna projektet "Udda & Jämt"


Marianne Lindberg De Geer"

SR Kulturnytt
Citat:  "Konstnärerna Marianne Lindberg De Geer och Ola Åstrand drar sig ur utställningen "Udda och jämt" på länsmuseet Jamtli i Östersund."

Dagens Eko P4 Jämtland
Citat: "Jag vill inte att Jamtli på något vis förknippas med antimuslimsk propaganda, vi har många muslimska länsbor och alla ska känna sig trygga och välkomna till Jamtli, säger Henrik Zipsane som är Landsantikvarie."

Kommentarerna kopierade innan PK-ynkryggarna raderar demP4 Jämtland  -  Knäppgöken Kamalis analys: " Lars Vilks har och har haft tillgång till det offentliga rummet i flera år där han har varit överallt med sin konst och sina konstiga idéer om muslimer. När hans budskap är systematiska rasistiska påhopp på en viss grupp som redan är utsatt i hela Europa, då tycker jag inte att ideologin som Lars Vilks förmedlar skiljer sig från den som Breivik har."
Flera hoppar av Jamtli
Skånskan
GP
SvD
Sydsvenskan 
Sydsvenskan som har blivit en lismande islamkramamegafon, överraskade med   Heidi Avellans ledare som jag citerar ur: "I dessa dagar sluter alla rättänkande människor upp bakom de ryska provokatörerna i Pussy Riot. Att kvinnornas protest framför altaret i Frälsarkatedralen i Moskva skulle kunna uppfattas som kränkande av troende ryssar bekymrar inte.

Som alla vet – även om inte alla erkänner det – finns det något förenklat grupper vars religiösa tro ingen behöver ta hänsyn till och så finns en grupp vars religiösa tro det är ett imperativ att ta hänsyn till.

Krucifix nedsänkt i urin? Härligt kontroversiellt.

Porträtt av Jungfru Maria med elefantspillning och nakna rumpor? Underbart utmanande.

Profet utstyrd till rondellhund? Effektsökeri av misslyckad, rasistisk konstnär."

-
Uppdatering 30/8
Dagens kulturpajas i P1 Mårten Arndzen gjorde sitt bästa för att göra konstnärernas avhopp till en stödaktion för högerextremism men han misslyckades.
-
SvD  -  SvD  - SR Kulturnytt  - Expressen  -  GP  -


-

Slussen och Mälarens vattennivå

Klicka på bilderna så blir texten läsbar

▼Tidigare i EP▼

Vi skattebetalare i Enköping förväntas betala notan för att Stockholms Stad har misskött problemet med ombyggnaden av Slussen.

Allt i bloggen om slussen
här
 
För trögnissarna i stadshuset är Slussen en estetisk fråga med trafikperspektiv.

För oss som bor runt Mälaren är slussen en säkerhetsfråga eftersom avrinningen vid högvatten inte fungerar som det är nu.


P4 Stockholm  -  Ekot  - 
-

tisdag, augusti 21, 2012

Tandhygien mot demens

Klicka på bilden så blir den större

Det här är vad som tas fram ur badrumsskåpet tre gånger per dag och eftersom proceduren nyss är avklarad för första gången i dag, ser tandborsten lite sliten ut men den återhämtar sig snabbt.

Förresten kanske den ska bytas mot en ny den här veckan.

Hur som helst verkar det som att god dentalhygien har betydelse för god mentalhygien och i så fall motar jag herr Demens Alzenheimer i dörren med mina brutala angrepp på bröderna Karies och Baktus.

Det är bara ett problem med morgonritualerna och det är att kaffet smakar skunk efter tandborstningen och jag vill dricka mitt morgonkaffe just nu.

Kopp på er!
SvD - Ekot
-

måndag, augusti 20, 2012

Cirkus Assange


Affären Assange har förlorat alla rimliga proportioner och utvecklats från att vara en socialdemokratisk flirt med personer i Amerikas underrättelseorganisationer, till att bli ett diplomatiskt problem.

Här citerar jag andra i stället för att teckna ned mina egna synpunkter som nog framgår ändå av bilderna och av tidigare inlägg.


SvT Debatt
"Tongivande svenska medier, som DN och SVT, har i fallet Assange upprepat sakfel på sakfel. Olika journalister uttalar sig också gång efter annan tvärsäkert om Assanges psyke i förklenande ordalag. Vad är poängen? Vad saken handlar om är ju ett rättsärende. Menar man att rättssäkerhet är något som bör förbehållas personer som man tycker är trevliga?" Läs resten!

Ekot

"När Wikileaks är hotat så är även yttrandefriheten hotad, sade han och fortsatte, vänd mot USA:s president Barack Obama: - USA måste stoppa häxjakten på Wikileaks. De måste lova att inte åtala vår personal och de som hjälper oss, sade Assange.

Han betonade särskilt att den amerikanska soldaten Bradley Manning måste friges.

Assange sade ingenting om de anklagelser som riktas mot honom från svenskt håll."


Ekot

"Storbritannien har tidigare sagt att de ska överlämna Julian Assange till Sverige, där han misstänks för våldtäkt. Och så länge britterna står fast vid det så betyder asylen som Ecuador beviljade Julian Assange under den gångna veckan ingenting, enligt Ove Bring."

SvD
Sedan Ecuador lovade den här mannen asyl och skydd är det väldigt svårt för dem att ge sig. De har målat in sig i ett hörn. Assange får alla att verka väldigt löjliga.
SvD
"Jag ber president Obama att göra det rätta. USA måste stoppa sin häxjakt mot Wikileaks. USA måste lova att inte åtala våra anställda. USA måste lova att de inte ska åtala journalister som riktar ljuset mot de mäktiga. USA:s krig mot whistleblowers måste upphöra."

SvD

Lite hån från en avundsjuk redaktör på Svenska Dagbladet till slut.

allt om Wikileaks här. Rulla nedåt för att se flera inlägg.

 Uppdatering 131202
-

lördag, augusti 18, 2012

Tryffelsvin och kantarellsvin

Klicka på bilden så blir den större

Jag har hört talas om franska tryffelsvin som bökar upp världens dyraste svamp och i dag såg jag spåren efter Enköpings kantarellsvin.

Jag förstår att människor blir entusiastiska när de hittar kantareller, men den här typen av skogsskövling är bedrövlig.

Så här ser det ut överallt i skogen där jag brukar plocka svamp.

-

Mälaren runt 2012

Klicka på bilderna så blir de större
Ankomsten till Enköping
Snyggaste sidovagnen
Grym trike
Hojar kan vara vackra som konstverk
Man ska ha husvagn

Tidigare Mälaren runt
2009

2010
2011


-

onsdag, augusti 15, 2012

Centerpartiet och landsbygdenKlicka på bilderna så blir de större

Ledaren i EP måste läsas gång på gång av centerpartister eftersom den sammanfattar partiets identitetsproblem.

Jag har fortfarande förtroende för Annie Lööf men nu måste hon ändra kurs när det är två år till nästa val.

Hittills har hon fortsatt på den nyliberala väg som duracellbävern Maud stakade ut och med den politiken behövs inte Centerpartiet i svensk politik.

Centerpartiet måste vända tillbaka till de rötter som gjorde partiet till beskyddare av landsbygden, miljön, naturlig energiomvandling, jordbruksföretagandet och råvarucirkulationen.

Ibland känns det som att jag är den siste centerpartisten.

Centerextremisten helt enkelt.

-

Brottslingars signalement

Klicka på bilden som är en skämdump från dagens EP

Det har inte överraskat mig att de fyra stora dagstidningarna ofta har skapat desinformation när de har publicerat bilder på förmodade brottslingar.

Det har inte heller överraskat när Polismyndigheten har fått skarp kritik varje gång de har lämnat publika signalement som har pekat mot utomsvenska misstänkta.

Det har definitivt inte överraskat mig att den högsta polisledningen varje gång har fördömt de insatser som ambitiösa poliser gjort för att snabbt lösa de aktuella brotten.

Rikspolischefen har, oavsett vad han har hetat, de senaste femtio åren haft socialdemokratisk partibok och varit en del av det politruksystem som var avsett att cementera den makt som Erlander och Palme systematiserade genom att skapa en mygelstrategi som är överlägsen den sovjetiska.

Vänstermaffians regissörer vet att muslimernas röster kan ge dem makten tillbaka i nästa val och gör därför allt för att dölja negativa effekter av massinvandringen.

Expressen och Aftonbladet har gått längst i sin desinformativa uppdrag och verkar känna större omsorg om brottslingarna än om brottsoffren eftersom de övertydligt skyddar skurkarna om dessa inte är etniska svenskar.

Som tur är finns det några organisationer som klär av och avpixlar de vänsterskruvade rödvinsmurvlarnas försök att vilseleda vittnet allmänheten.

Dagen ledare i EP förtjänar att bli läst flera gånger och den politiska korrekthet som främjar multikultiexperimentet, måste avslöjas innan Sveriges trygghetssystem raseras helt.


En av de sidor som reagerar mot pixlingsvansinnet
-

tisdag, augusti 14, 2012

Jonnys födelsedag

Årets värsta tisdag!

I dag skulle mitt barnbarn Jonny ha fyllt 23 men han lämnade oss i sorg och oläkbar smärta tisdagen den tjugoåttonde september 2010. Min minnessida

Jag kommer att spela den här musiken väldigt mycket i dag och jag kommer att minnas alla de goda stunderna som vi fick tillsammans.


-

måndag, augusti 13, 2012

Regeringens förbjudna ord

Den färggranna bilden symboliserar de fyra allvarligaste hoten mot civiliserad demokrati och mänskliga rättigheter.

Nazismen och kommunismen har neutraliterats i Europa men islamismen tilltar okontrollerat på grund av den farligaste ismen, PK-ismen. Politisk korrekthet är ett mentalt virus som har drabbat alla ledande politiker och alla dagstidningsredaktörer.

Politisk korrekthet styr dessa människors medvetanden så att all kritik mot allt som genereras av islam är tabu.


Sverige exporterar krigsmateriel till Saudiarabien
vilket innebär flera allvarliga problem.


Saudiarabien är en islamdominerad diktatur!

Det styrande kungahusets totala förakt för mänskliga rättigheter borde vara ett stort problem för den svenska regeringen och visst har de problem, men inte med vapenexporten utan med att vi aningslösa betraktare envisas med att kalla Saudiarabien för en brutal diktatur som förtrycker sina medborgare.

Försvarsministerns intervju i Sveriges Radio är minnesvärd och föraktlig.
Lyssna.

Utskrift:

"Som helt nybliven försvarsminister fick Karin Enström kritik för att hon inte ville säga att Saudiarabien är en diktatur. Nu har fyra månader gått och hon väjer fortfarande för ordet.

Hon säger sig inte vilja dela in länder på det sättet.

 – Vi gör inte listor på länder, men man kan väl helt klart säga att det inte är en demokrati.

 Kan du se det som en diktatur?

 – Vi gör ju inte listor, och i det här fallet när det handlar om hur man ska bedöma ett land utifrån om man ska exportera krigsmateriel eller inte, så görs ju det på grundval av ett antal bedömningskriterier.

Men som försvarsminister, och om man bortser från vapenexport, ser du Saudiarabien som en diktatur?

 – Alltså, vi gör ju inte den indelningen av länder men det är ju en mycket auktoritär regim.

 Men du kan inte säga att det är en diktatur?

– Om du vill att jag ska göra den indelningen bland olika länder, så gör vi ju inte den typen av listor. Men vi gör ju faktiskt en granskning av hur olika länder respekterar de mänskliga rättigheterna. Det är helt klart att Saudiarabien står för grova övergrepp när det gäller mänskliga rättigheter, man har inte heller allmänna val och den typen av styre."

Det där är ett tragiskt och komiskt exempel på politisk korrekthet som gummiryggen Reinfeldts lydiga lakejer ständigt förnedrar sig själva med när det kommer till arabvärlden. SvD - SR - SR -

Kritiken

Pudeln -

Nu ska det i ärlighetens namn fastställas att kryperiet från vänsterhåll är tio gånger värre. Miljöpartisterna och vänsterpartisterna hävdar enfaldigt att all islamkritik är högerextremism och socialdemokraterna har valt att döpa om sin kristna broderskapsrörelse så att det passar muslimerna.

Vänsterpolitikerna har insett att muslimernas röster är det enda som kan återge dem regeringsmakten.

Citat Aftonbladet som vänder kappan efter vinden:

"
Saudiarabien styrs av en kungafamilj, med kungen och regeringschefen Abdullah bin Abdul Aziz i spetsen.

En strikt religiös sharia-lagstiftning tillämpas, som innefattar dödsstraff, offentlig piskning och amputering i straffskalan.

I landet förekommer tortyr, övervåld, godtyckliga gripanden, bristande rättsprocesser och reseförbud mot oppositionella. Fria val och demonstrationer är förbjudna.

Kvinnor får varken köra bil eller utföra sport.

Amnesty International släppte i maj i år en rapport som påvisade att Saudiarabiska regimen begår systematiska människorättsbrott.

Sedan demonstrationerna som pågått i landet sedan starten av den arabiska våren i februari 2011 har sju personer skjutits till döds av säkerhetsstyrkor och hundratals fängslats utan åtal eller rättegång.

Human Rights Watch har även släppt en mängd rapporter som bland annat visar den svåra situationen för kvinnor i landet.

Enligt Nationalencyklopedin är en diktatur en "styrelseform där all statsmakt är koncentrerad till en viss person eller en viss grupp". En "olaglig regim präglad av obegränsad och laglös maktutövning".-