lördag, mars 31, 2012

Earth Hour igen!


I kväll mellan 20.30 och 21.30 ska de miljömedvetna släcka lamporna enligt de människor som ser en möjlighet att tjäna pengar på godtrogna människors välvilja.

Earth Hour är ett kommersiellt jippo som inte bidrar med ett öre eller en minskad wattimme till förbättringar, men en massa rika reklammänniskor blir ännu rikare.

Jag har Earth Hour varje timme - varje dag - hela året. Inte en enda lampa lyser i onödan hemma hos mig.

Låt Earth Hour vara varje timme - varje dag - hela året också för dig!

Bry dig inte om Earth-Hour-kampanjen!
Den kostar pengar och energi!
Tänk själv!
-
Om Earth Hour: Wiki  -  WWF  -  Centerstudenter  -  Filmbranschen  -  Fortum  -  Trygg-Hansa  -  Studio Ett   -  SvD  -  SR Kultur  -  Jordtimmens hemsida  -  Skånetrafiken  -  Expressen  -  Timbro  -  Magnus Andersson  -  Allt i bloggen om Eart Hour här  - 

Citat SvD:
"Imorgon är det återigen dags för ett skadligt och verkningslöst propagandajippo som inte kommer bidra till en bättre miljö, men däremot till att lätta samvetet för de människor som inte på allvar vill ta tag i klimatproblemen. Det skriver Magnus Andersson (C), kommunalråd i Solna

Vare sig du bor i Solna eller inte så fundera noga på om du vill vara med i morgondagens hycklande skådespel. Fråga dig själv om du tror mindre elektricitet gör fler människor mätta. Fråga dig själv om du tror att klimatentreprenörer jobbar bäst i ett mörkt eller ljust arbetsrum. Våga ha lamporna tända under Earth Hour. Dina vänner kanske kommer kritisera dig och dina kollegor kommer ifrågasätta dig. Men den fattiga delen av världen kommer att tacka dig."


Citat Expressen:"De fattiga i Afrika har ingen nytta av att vi i väst är solidariska, leker småfattiga ett tag och släcker lamporna en timma

Intresset för manifestationen är skyhögthögt världen över. 100 olika Earth Hour-evenemang planeras i helgen runt om i Sverige"


Det här jippot är en guldgruva för cyniska reklamnissar!
-

onsdag, mars 28, 2012

Ständigt denne Reepalu!

Ilmar Reepalu är sannolikt svårt drabbad av hybris och maktbegär. Han inser att det enda som kan rädda honom kvar vid makten i nästa val, är ett massivt stöd från Malmös muslimer.

Därför mörkar han konsekvent grundorsakerna till hetsen mot stadens judiska befolkning.

Under de senaste veckorna har dock Reepalus omvärldsanalys fått sig en törn när hans pladder har blivit rubriker som avslöjar hans minst sagt mörka agenda.

Det enda med verklighetsanknytning som kan hittas i Reepalus svammel, är anklagelserna mot Mona Sahlin för att hon har varit starkt bidragande till Malmös kriminella utveckling.

Det han undviker är att han är lika skyldig eftersom han genomförde alla samhällsfarliga idéer som Måånas liga kläckte under rusiga nätter.

Uppdrag granskning  -  SvD  -  Neo  -  SvD  -  Expressen  -
-Allt i bloggen om Reepalu här
-

måndag, mars 26, 2012

Undernärd på sjukhuset

Senast jag låg på sjukhus fick jag bråttom därifrån och packade väskan i förtid.
Anledningen var att jag kände mig frisk men hotades av undernäring och matleda. Mikroskopiska portioner av helt smaklös mat, fick dagdrömmar om mina normala luncher att bli tvångstankar.

Nu ser jag att min reaktion var befogad och jag konstaterar att sjukhusköket i Enköping måste öppnas igen innan undernäring blir den nya sjukhussjukan.

SR Uppland  -  Pressrelease  -  UNT  - 
-

söndag, mars 25, 2012

Ständigt denne Greider!

Min respekt för svenska dagstidningsjournalister havererade för många år sedan när kontrasterna mellan verkligheten och den journalistiska visionen, blev abnorm.

De rödvinsomtöcknade vänsterskruvade murvlarna sviker sitt uppdrag konsekvent. Deras politiskt korrekta filter mot besvärande sanningar, leder till konsekventa förfalskningar varje gång det handlar om invandrarrelaterad brottslighet, ensamkommande unga män som kallas barn, muslimsk terroraktivitet och allt annat som på minsta sätt fläckar bilden av den perfekta mångkulturalismen.

Göran Greider är enligt min ringa mening en mental slusk som egentligen inte förtjänar uppmärksamhet, men eftersom han styr opinionsbildningen i vänsterträsket genom tidningen Dalademokraten, finns det ändå anledning att syna det han skriver vilket kommer att göras under etiketten Greider i bloggen.

Göran Greiders senaste bragd, är en artikel om den muslimske terroristen Mohammed Merah som kallblodigt mördade tre barn och fyra vuxna i sydvästra Frankrike mellan den 11 och 19 mars.

De flesta dagstidningsskribenter klarar märkligt nog av att fokusera på offren men inte Greider!

Göran Greider sätter strålkastarljuset på den stackars terroristen och slösar inte ett enda ord på hans offer.


Kanske sympatiserar han med terroristens bror och kanske håller han med de muslimska organisationer som reagerar efter regeringens handlingsplan mot våldsbejakande extremism.

Enligt terroristexperten Magnus Norell, kunde inte terrordåden ha förhindrats eftersom det hade krävt ständig punktbevakning men vad som kan förhindras, är brännmärkning av alla fredliga muslimer och det kan bara åstadkommas genom att muslimer erkänner ett enkelt faktum: Dagens terrorism är definitivt kopplat till muslimsk extremism!

De muslimska organisationerna kan genom tydliga avståndstaganden mot att deras ideologi används som motiv för terrorism, på lång sikt skapa en konstruktiv motbild mot de galningar som vrålar "allahu akbar " när de skjuter, spränger, bränner och kastar sten på poliser, brandmän och sjukvårdare.

Om artikeln tas bort ur tidningen, finns texten här och om du klickar på bilden kan du läsa eländet.

Vi talar om sanitär olägenhet när det handlar om ohyra i våra bostäder och jag önskar att jag kunde komma på ett bättre epitet än mental olägenhet när det gäller Göran Greider.
-
Andra medier om terroristerna: 
The Telegraph  -  Ekot om möjlig familjeaktivitet  - Borås Tidning  -
-

Under en annan av av Greiders sjukdomsinfluerade artiklar om social arrrogans kom det kommentarer eftersom de stängde av kommenarerna i snyftartikeln om terroristen. Under söndagskvällen stängdes även denna kommentarsfunktion av. Här är några av läsarreaktionerna:

Korpur, Försvarar demokratin, yttrandefriheten och mänskliga rättigheter. Verkar för en fri debatt där den politiska korrektheten ska förpassas dit den hör hemma - i historien. Anser att punktering av vänsterargument är som att skjuta ankor med luftvärnskanon = lätt och roligt :)

Öppet brev till Dalademokratens ledning: Vad är det man inte får skriva i kommentarer på er webbplats? Då flera av Greiders ledare de senaste dagarna har väckt era läsares vrede, skall de då inte få ge uttryck för det? Är debatt och kommunikation enbart möjlig om ni själva helt får diktera vad folk tycker? När ni stänger kommentarsfunktionen i anslutning till era artiklar, varför kan ni då inte konkret förklara på vad beslutet är taget? I nuläget verkar det som ni i stället för att besvara kritik, helt sonika stänger ner för att på så sätt slippa ge era handlingar en rimlig motivering. Det är enligt mig en feg och totalitär inställning som rimmar illa med ert namn som anspelar på en demokratisk grundvärdering. Svar förväntas!
rollelarsson

Ja du göran du verkar ha lika mycket vett i inuti huvet som du har hår på huvet.

Avskyvärt och äckligt hur du kan försvara en islamistisk terrorist som har ihjäl judar ,det här är antisemitism göran

micke_glad

dom nordafrikanska soldaterna som mördades då? dom skriver ni inget om, kan det bero på att dom inte tillhör det "utvalda" folket? inte heller hör jag någon kritik mot IDFs användning av vit fosfor mot palestinska barn! snacka om dubblemoral
VADSBOSV

Göran G sitter fast tillsammans med vänsterrörelsen i att övergrepp endast är värda att protestera mot om de bekräftar den svartvita världsbild som odlas under etiketten postkonialism och som gör gällande att västerlandet och dess allierade (Israel med flera) är onda och dess motståndare (Venezuela, Hamas etc) är goda.

Kom ihåg hur tysta ni var i början på 90 talet då den s.k. måndagsrörelsen demonstrerade mot de ryska övergreppen i våra grannländer på andra sidan Östersjön. Vänstern höll sig som väntat borta.

Ship to Gaza är ok för er men inte ett ship to Syria. Där slaktas folk på löpande band med stöd från Ryssland.Den 2 mars arrangerade de fyra borgerliga ungdomsförbunden en manifestation i Stockholm mot Assadregimens övergrepp. Vänstern höll sig som väntat borta.

nebbiolo

jag skäms...jag tyckte att GG var en ganska trevlig "prick", kanske inte delat hans åsikter i allt...men efter att ha läst hans artikel om terrordådet i Frankrike (var tvungen att läsa den fler gånger för jag trodde det inte var sant) så kommer jag aldrig mer respektera honom...nunca mas jodido monstruo


EivindManchurian

Dalademokraten = nazisttidning som försvarar mördare som skjuter judiska småbarn .

Jag blir spysjuk att ni har sjunkit så lågt!

EivindManchurian

Det Greider gör med denna text är att pissa på alla dödsoffer till extremism , inte bara muslimsk men också dom som dog på Utöya!

Detta är ett nytt bottenmål av en "svensk" journalist!

Hade det funnits politiker med ryggrad i detta land så hade denna man blivit avsatt på sekunden och aldrig fått tillåtelse till att utöva sitt yrke mer!


gunnarenglund

Antar att Göran håller med Ilmar Reepalu om att de avrättade judiska barnen får ta på sig litet av ansvaret eftersom de och deras föräldrar inte tydligt tagit avstånd från Israels politik.

PrincipalVictoria

Hur kan en påstått seriös tidning ha en uttalad antisemit som chefredaktör, som på fullaste allvar hävdar att judiska barn bosatta i Frankrike förtjänat att bli avrättade p.g.a Israels utrikespolitik...?
Fy fan vad du äcklar mig Göran Greider!

Frilansare

Patetiskt av er att stänga kommentarsfältet till Göran Greiders hemska artikel om Mohammed Merah. Vågar ni inte visa upp de många hundra kommentarer som visar hur Göran är en hycklare som vill krama och förstå islamistiska massmördare? När det gällde Breivik var det annan ton, men han var ju skandinav och inte muslim. Puttinutt... Göran Greider har gjort bort sig för tid och evighet, ge eländet sparken snarast möjligt!

Pressure_Suit

Arrogans, säger du? Du har för oöverskådlig framtid förlorat rätten att klistra det epitetet på andra efter din kväljande ledare där du presenterade avrättning på barn som klasskamp, och mördaren som ett stackars offer. Tur för dig att du verkar i Sverige 2012 där det finaste man kan göra som kulturpersonlighet är att förgifta folks sinnen.

Göran greider är en skam för Sverige som hittar på ursäkter för en terrorist som avrättar småbarn med pistolskott i bakhuvudet eftersom de är judar. i nästa ledare försvarar göran Hitler eftersom han hade en brokig uppväxt och är ett barn av krig i europa.

VADSBOSV

Jag läser i DN att Mohammeds Merahs bror är stolt över seriemördarens gärning.
Är han också ett offer, Göran G?

Piemonte

Men det är inte arrogans att plocka bort alla upprörda läsarkommentarer till snyftartikeln om terroristen i Frankrike? Med denna totala brist på självrannsakan kombinerat med den von oben-mentalitet ni uppvisar binder ni ris till er egen rygg, begriper ni inte det?

Korpur,

Försvarar demokratin, yttrandefriheten och mänskliga rättigheter. Verkar för en fri debatt där den politiska korrektheten ska förpassas dit den hör hemma - i historien. Anser att punktering av vänsterargument är som att skjuta ankor med luftvärnskanon = lätt och roligt :)

Jag vänder mig till er alla med en vädjan: Reagera på Göran Greiders unkna ledare i dagens upplaga av DalaDemokraten där han förminskar offrens lidande och gärningsmannens skuld i det drama vi har sett i Frankrike den gångna veckan. Läsarna har med all rätta under dagen gjort uppror i kommentarsfältet mot kanske den mest vänsterextrema ledartikel som någonsin har publicerats i Sverige och nu har givetvis alla kommentarer (över 300 st) raderats och kommentarsfunktionen har permanent stängts.

Greider framställer i ledaren gärningsmannen som ett offer för omständigheterna, samtidigt som han inte med ett enda ord nämner sådana fakta (enligt de knapphändiga uppgifter som hittills har publicerats obekräftade) som att gärningsmannen, i Islams namn, bland annat, höll en liten flicka i hästsvansen, samtidigt som han sköt henne i tinningen, och till råga på allt filmade hela gärningen för att sedan lägga ut materialet på Internet.

Sådana här ledare måste besvaras med kraft med penna och talspråk och jag menar att vi alla måste ta en ledande roll i detta då alla bidrag räknas i den inflammerade debatten. Johan Lundberg har redan, nyss på Access-bloggen, riktat skarp kritik mot Greider för denna journalistiska illgärning, och jag vädjar därför till er alla att aktivt, kraftfullt och modigt göra samma sak.

Det räcker nu!

Hemler

Ledarskribenten har gått över anständighetens gräns och mitt eventuella förtroende för honom är nu minimerat till noll. Jag känner mig djupt frestad att travestera Torgny Söderstedt: "Herr Greider är en förolämpning!"
Ett så tydligt hat mot judar som han uppvisar (eller är det kärlek till islam?) har sällan uppvisats i Sverige sedan nazisternas dagar. En djup och uppriktig ursäkt från Greider och tidningens ledning vore på sin plats.

lördag, mars 24, 2012

Sommartid igen och vi får se om jag överlever

I natt är det dags att flytta timvisaren medurs en timme igen

Det innebär en massa mysiga saker.

Det går snart att bada i Bredsand


Det går snart att ha skön picknick på en gräsmatta i bästa tänkbara sällskap

Min halvtama igelkott kommer snart och hälsar på

Humlorna dyker upp igen
 Klicka på bilderna så blir de större

Humlorna ger mig sådan frid så att jag hoppar över hjärtinfarkten som dysternissarna varnar för:

SvD  -  SR  -  SvT  -  SR  -  Om sommartid
-

Flyttcirkus för 2 miljarder per år i EUGalenskaperna med flytten av EU-parlamentet mellan Bryssel och Strasbourg kostar två miljarder kronor per år och kostar enorma mängder energi och kreativitet som parlamentariker och tjänstemän slösar bort på rena dumheter.

Därför känns det bra att EU-parlamentets nye talman Martin Schulz vill att EU-parlamentet ska sluta flytta fram och tillbaka mellan Bryssel och Strasbourg.
Svd  -  SR  -

onsdag, mars 21, 2012

Centerpartiet på irrvägar?

Klicka på bilden så blir den större


Nu verkar det som att mina partivänner i Enköping håller på med byggandet av en ny center-vänster-majoritet och det får mig att överväga ett politiskt engagemang efter många år av passivitet.

Det blir två förlorade politiska år om nybyggarna får som de vill. Politik är att ge och ta och det är trots allt väljarnas samlade beslut som bygger majoriteter bortsett från FP-väljarna som måste vara djupt besvikna. Väljarna ville ha Alliansen men FP-folket trotsade sina sympatisörer.

Samarbetet med V, MP och S, blir sannolikt ännu svårare än cirkusen med FP.

Blir det en center-vänstermajoritet kommer våra kärnväljare att straffa oss för det om två år. Jag hoppas att Urban et consortes inser detta i tid eftersom ett förtroende kan raseras blixtsnabbt medan det tar lång tid att restaurera.

Borgerlighetens framtid hänger på lojalitet och kreativitet

Följ utvecklingen på C-hemsidan

_

onsdag, mars 14, 2012

Pi-dagen 2012

Klicka på bilderna så blir de större
Just nu kan jag rabbla de första nio siffrorna i Pi och
hoppas kunna utöka till tolv, men det verkar vara svårt.
Att jag gör denna ansträngning just i dag beror
på att det är Pi-dagen den fjortonde i tredje.


På Pi-dagens hemsida kan du läsa intressanta detaljer om PI och här finns ännu mera material.

Här kommer mera
På radion om Pi.

Den som vill påminna andra om Pi-dagen hittar grattiskort här

Vill du sjunga en lovsång till Pi, finns det några alternativ här

Pressrelease Tekniska Museet

Wiki om Pi-dagen
-

tisdag, mars 13, 2012

Förbannade tisdagar!

Klicka på bilden så blir den större

Det blir lättare med tiden, har jag fått
höra några gånger, men det blir bara
svårare. Det blir bara mera smärtsamt
och det blir bara mera känsla av skuld.

-

söndag, mars 11, 2012

Melodifestivalen 2012

Klicka på bilderna så blir de större
Trots att jag officiellt fnyst föraktfullt åt melodifestivalens hopkok av sällsynt usel musik, måste jag här och i all hemlighet medge att jag då och då smygtittat på finalerna. Årets final såg jag i sin helhet av två skäl.
Det första skälet var en rocklåt med 60-talsstuk i Hillbillystil. Baby Doll med Top Cats fastnade hos mig direkt när jag hörde den i en raspig liten köksradio hemma hos min bästa vän för ett par dagar sedan och det andra skälet var vinnarlåten som på något sätt var oundviklig segrare på förhand. Om Hillbilly.
Här kan du se hela programmet igen.

På bilden syns en av de grupper som skapade Hillbilly-stilen och så här låter Dr. Humphrey Bate & His Possum Hunters

Medierna om melodifestivalen:

Ekot  -  SvT  -  SvD  -  SvD  -

Festivalhemsidan
-

torsdag, mars 08, 2012

Internationella kvinnodagen 8/3 2012


I dag på internationella kvinnodagen består fortfarande Förenta Nationernas råd för mänskliga rättigheter av nationer där kvinnor har en underordnad ställning i samhället!

-
Rådssammansättningen


De svenska politiska partierna gullar fortfarande med islam som föreskriver kvinnans underordning vilket inte skulle vara så allvarligt om muslimer i allmänhet såg på koranens påbud så som de flesta kristna ser på bibelns.

Beklagligtvis ser dock de flesta muslimer på koranen som livets absoluta rättesnöre vilket är ett hån mot kvinnors rätt till jämställdhet och jämlikhet.

Allt i bloggen om kvinnodagen
SvT om bra filmer att se i dag
SvT om kvinnodagens historia
SvK om kvinnodagen
SvD om kvinnodagen
Nordiska Museet om kvinnodagen
SvD om kvinnors underordning i Sverige
-

lördag, mars 03, 2012

Åtta timmars sömn är överskattat!


Gång på gång får jag bekräftat att mina sömnvanor är idealiska. Den normala sömncykeln tycks vara att vi sover i två perioder. Det innebär att vi först sover i tre till fyra timmar för att sedan vakna och gå upp och sysselsätta oss med något. Så fungerar det oftast för mig och efter en stund går jag tillbaka till sängen och sover ytterligare ett par timmar innan dagen gryr.

Enligt forskarna kan många av dagens sömnproblem förklaras av att vi gick ifrån människans natur med två sömnperioder under natten. – Under större delen av evolutionen sov vi på detta sätt. Att vakna upp på natten är en del av den mänskliga psykologin – Det viktiga är att känna sig utvilad, i så fall får man tillräckligt med sömn.
Medierna om sömn: BBC - Rapport - SR  Kropp & Själ - SvT Vetenskap -

I går började min ena Ecco-känga gäspa men det var sista sucken

Tidigare i bloggen om sömn här och här -
-

Islam - fredens religion?

Klicka på bilderna så blir de större
Islamkramartidningen DN överraskar stort när de presenterar fyra terroråtalade muslimer.  Även om DN  naturligtvis poängterar att det handlar om svenskar så ger de en bra presentation:

Sahbi Zalouti - Greps i Järfälla utanför Stockholm på den adress där han är skriven tillsammans med sin före detta fru. Svensk medborgare.Reste olagligt in i västra Pakistan i augusti 2009. Greps av polis, dömdes till tio dagars fängelse och utvisades till Sverige. Föddes i Tunisien och flyttade till Sverige 1998.

Mounir Dhari - Greps i Danmark. Tunisisk medborgare. Skriven på en adress i centrala Stockholm. Har ett stort antal betalningsanmärkningar hos Kronofogden. Dömdes 2000 för misshandel av sin dåvarande hustru, olaga hot och våldsamt motstånd till dagsböter. Dömdes 2004 av Stockholms tingsrätt för misshandel, olaga hot och narkotikabrott. Föddes i Tunisien och flyttade till Sverige 1993.

Omar Abdalla Aboelazm - Greps i Danmark. Svensk medborgare. Skriven på en adress i Spånga. Dömdes 2000 av Stockholms tingsrätt för misshandel, olaga hot, ofredande och sexuellt ofredande till rättspsykiatrisk vård. Föddes i Dalarna.

Munir Awad - Greps i Danmark. Svensk medborgare. Dömdes 2004 av Halmstads tingsrätt till fem månaders fängelse för bland annat hot och våld mot tjänsteman. Fängslad i Etiopien 2007 tillsammans med sin då gravida 17-åriga flickvän och flera andra sedan de lämnat krigets Somalia. Awad anklagades för att ha stridit på islamisternas sida. Flickvännen Safia Benauda är dotter till Helena Beanouda som är ordförande i Sveriges muslimska råd. Greps hösten 2009, denna gång i Pakistan med flickvännen, barnet och Guantánamofången Mehdi Ghezali, sedan de rest in illegalt i landet. Föddes i Libanon och kom till Sverige 1987.

Dessa fyra muslimer planerade att bakbinda Jyllandspostens journalister och "döda så många som möjligt" för att hämnas efter muhammedkarikatyrerna.

Allahs tjänare greps med en k-pist, ett magasin till en k-pist med 34 skarpa skott av kaliber nio millimeter i sig, en ljuddämpare till vapnet samt ytterligare 36 skarpa skott av samma kaliber i bilen.

De misstänkta männen fanns även med i den rapport från Säpo som nämnde att cirka 200 militanta våldsbejakande islamister finns i Sverige vilket bekräftar att övervakningen av fredens religions folk är berättigad.
Andra medier om "svenskarna": Ekot - Rapport - SvD - SvD -
-