onsdag, februari 29, 2012

Skottdagen 2012

Klicka på bilderna så blir de större
I dag är det alltså skottdagen och enligt traditionen får damerna fria till de fria männen. Jag är tillgänglig och känner åtskilliga förtjusande unga damer som gärna får uppvakta mig men de lyser med sin frånvaro även i dag.

Den arbetande slavklassen jobbar gratis hela dagen enligt SvD och vi som uppbär pension får inte heller något i dag.

Om skottåret
Om skottdagen
Om skottsekunderna
Om skottdagsmyten
-

söndag, februari 26, 2012

VM-Guld igen!

 Bilder där inga ord räcker till!

Snabbkurs för dig som inte har förstått vad Bandy handlar om.Jämför gärna medierapporteringen med när Zlatan har gjort illa ett lillfinger. Då blir det huvudrubriker och spaltkilometer!
-
För tre veckor sedan var det herrarna SvD
-

Ständigt dessa politiskt korrekta präster!Prästen och fritänkaren Annika Borgs debattartikel om försvarslösa barn som offras på vidskeplighetens altare, rörde om bland fåniga kulturmuppar som Göran Rosenberg och politiskt korrekta präster som Anna-Karin Hammar vilken väldigt gärna vill bli ärkebiskop.

Citat Kyrkans Tidning: "Barn har rätt att åtnjuta skydd, religiösa övertygelser eller traditioner måste vika för denna princip, skrev Annika Borg."

För alla frtt tänkande människor med omsorg om barnens rätt i samhället, är det fullständigt naturligt att skydda barnen från vidskepliga stollars tro på gudar som kräver att barnen ska kroppsstympas!
-
"Anna-Karin Hammar skrev i brevet till domkapitlet att artiklarna problematiserar religionens roll i samhället."

Denna bedrövliga präst i Svenska Kyrkan förespråkar alltså föräldrars rätt att utan medicinska skäl, karva i sina barns kroppar när deras gudar så kräver.

"Anna Karin Hammar skriver:
"Jag välkomnar att domkapitlet vill ha ett mänskligt tonläge i debatten och att respekt för religiösa kontexter förväntas av alla vigda.

Jag tycker att domkapitlet kunde varit starkare på den punkt som handlar om ansvar för att inte främmandegöra olika religiösa identiter.Det borde lyfts fram lika starkt som yttrandefriheten."

Prästen Anna-Karin Hammar kräver alltså att rätten till föräldrars barnmisshandel ska väga lika tungt som yttrandefriheten!

Prästen Annika Borg försvarar barnens rätt!


Allt i bloggen om kroppsstympningsdebatten i Svensk Kyrkan här
-

Ett porträtt av Tsar Putin inför presidentvalet

Klicka på bilden så blir den större

I SvD porträtteras Den ryske enåldshärskaren Vladimir Putin på ett intressant sätt och jag har svårt att ta ställning för eller emot denne maktmänniska.

Hur hade det sett ut i Ryssland utan hans järnnävar och mäktiga nätverk Gruppen? Gruppen består förutom Vladimir Putin av Jurij Kovaltjuk, Nikolaj Sjamalov, Viktor Mjatjin, Vladimir Smirnov, Vladimir Jakunin och bröderna Andrej och Sergej Fursenko.?


Om en vecka väljs Putin ohotad till president igen

Läs artikeln som beskriver hur jättelandet Ryssland kontrolleras av ett fåtal sammansvurna!

-
Allt i bloggen om Putin
--

fredag, februari 24, 2012

Mälaren översvämmas!

Klicka på bilden så blir den större

I Stockholms Stadshus sitter politikerna och diskuterar utformningen av "Nya Slussen" medan vattnet stiger i Mälaren och utloppet begränsas av de trånga öppningarna vid pilarna på bilden.

En betraktelse i SvT

Klicka på länkarna och läs om det som stockholmspolitikerna ser ut att ha missat!
DN  -  SvD  -  Länsstyrelsen  -  Stockholms Stad  -  Riksdagen  -  Regeringen  -

I bloggen april 2010 och oktober 2011

Klicka på texten▼
-

Säkerhetspolisen Säpo blir egen myndighet


Två viktiga organisationsförändringar diskuteras och resultatet kan bli en enda polismyndighet i stället för 21 länspolismyndigheter där stollarna Kling & Klang alldeles för ofta saboterar utredningar på grund av inkompetens och slarv.

Det viktigaste resultatet ser ut att bli en fristående myndighet för Säkerhetspolisen och utökade möjligheter till signalspaning och registerutbyten med andra myndigheter. SvD - SvD -

De senaste rikspolischeferna har visat sig vara mesar med gummirygg som villigt böjer sig för opinionstrycket när det blir tal om grupper som utmärker sig för terrorhot. De senaste länspolismästarna i Stockholm och Uppsala har dessutom visat sig vara inkompetenta fifflare med socialdemokratisk partibok som enda merit och med agendor som ger bättre skydd till brottslingarna än till brottsoffren.

En effektiv terrorstrategi bör utformas efter de hot som är kända, men också för de hot som med sannolikhet kan antas förekomma. En ny terrorplan bör utarbetas omgående och terrorkampen måste ges högsta prioritet! SvD - SvD - SvD -Säpo om de nya strategin

Ett utökat samverkansråd bör omfatta a-kassorna, försäkringskassorna och socialförvaltningarna som komplement till tabellen i länken.

-
Allt i bloggen om polisen
Allt i bloggen om terrorism

-

torsdag, februari 23, 2012

Ständigt dessa förbannade fästingar!

Klicka på texten så blir den läsbar

Snart är det vår och dags att börja inspektera benen varje dag för att plocka bort fästingar.

För oss som bor i Sveriges fästingbälte, gäller det att vara vaksam eftersom följdverkningarna kan bli jobbiga efter en virusinfektion orsakad av fästingar.

De små blinda odjuren har hittills inte kunnat försvara sig med att de i alla fall är till nytta för någon annan varelse på jorden och nu sprider de sig över hela landet SvT - SvD -
Förra året slogs det rekord igen i antalet smittade av denna förbannade ohyra! Ekot - SvD -
-

Snabbare än ljuset på grund av mätfel

Forskarna i CERN måste motivera sina extremt kostsamma experiment och kommer därför då och då med sensationella nyheter som snart bortförklaras och nya miljarder kan rekvireras.

Senast upptäckte de att neutrinopartiklar kunde färdas snabbare än ljuset vilket ovantecknad, i september 2011, avfärdade här.

Albert Einstein tar sig för pannan och konstaterar åter att den som har rätt från början, alltid får rätt till slut.


SvD "under onsdagen hade Scienceinsider, en webbsajt som drivs av ansedda American Association for the Advancement of Science, rapporterat att det överraskande resultatet berodde på en glappande fiberoptisk kabel mellan en GPS-mottagare och en dator."

Det är bara att skicka iväg nya partiklar och mäta om.

SvT "Det handlar om en fiberoptisk kabel som länkar samman forskningslabbet Cerns GPS-system med mätdatorerna. Det är alltså ett glapp i denna kabel som man nu tror ligger bakom mätresultatet där neutrinerna ska ha färdats snabbare än ljuset."

Dra åt alla skruvar nästa gång!
-
"Nu planeras för nya mätningar där alla kablar förhoppningsvis sitter på plats. Eistein kan än så länge le i sin himmel åt kabelglappet som gäckat de som trodde sig ha vederlagt hans teori. Höstens stora vetenskapsnyhet tros helt enkelt vara ett mätfiasko."

Mät om och mät rätt! Ny Teknik

Allt i bloggen om CERN här. Rulla ned för äldre inlägg.

Som framgår av nyhetsrapporteringen, börjar det bli glest med sensationer.
-

onsdag, februari 22, 2012

Fru Gårman för sexig för Uppsala!

Klicka på bilden så blir den större
De är ömtåliga de där uppsalaborna SvD
-

Radioleaks i allmänhetens tjänstSveriges Radio jobbar vidare med sin tjänst för anonyma uppgiftslämnare. För ett år sedan startade Radioleaks och det här är redaktionsstaben. Här är meddelandeformuläret och nu är det bara att sätta igång med delikata avslöjanden om ruffel och båg. Villkoren finns här.

För drygt ett år sedan i bloggen och pressmeddelande.
-

Islam - Fredens religion?


Klicka på bilderna så blir de större

Om någon eldar upp en bibel offentligt, blir det sannolikt många kränkta kristna som protesterar, men jag tror inte att protesterna urartar till ambassadbränder, mordhot och internationella konflikter.

Om en amerikansk soldat urinerar på döda muslimska motståndare, blir det sannolikt diverse utbyten av synpunkter mellan parterna. SvD

Om någon eldar upp koranen offentligt blir det kalabalik SvD  -  SvT  -  SR  -  SvD  - Ekot  -  Rapport  -  Ekot  -  SvD  -  Ekot  -  Ekot  -
-
Om en rondellhundtecknare deltar i ett seminarium om yttrandefrihet blir det kalabalik  SvD  -  SvT  -  SR  -  SR  -  Dagen  -  NWT  -  Ekot  -

Om någon påstår att islam är en våldsinspirerande ideologi blir det kalabalik.

I USA hårdnar övervakningen av de vidskepliga enligt Rapport  -
-
Vad är det för fel i programmeringen av de vidskepliga som dyrkar en arabisk ökengud och hans budbärare?

Fredens religion?

Borde inte fredens religions folk vara lite fredligare? 
-

måndag, februari 20, 2012

Omskärelse av barn är barnmisshandel!

Klicka på TT-notisen så blir den större
Den som använder religiöst betingade motiv för att helt i onödan skära i barnkroppar, bör genomgå en mental omprogrammering!

När Sveriges barnläkare ställer sig på barnens sida borde de vidskepliga tänka om!

De tror på en gud som kräver ett helt meningslöst kirurgiskt ingrepp på barn som inte kan försvara sig!
-
Allt i bloggen om de vidskepliga som kräver att få misshandla små barn.

Tidningar som har uppmärksammat barnläkarföreningens krav: Skånskan - GP - SvD - SvD - KT - Övriga dagstidningar saknar reaktioner men kulturmuppen Rosenberg fick för ett par veckor sedan stort utrymme i SvD när han försvarade barnmisshandeln.

Rosenberg skriver: "
Manlig spädbarnsomskärelse är inte könsstympning. Det är inte heller barnmisshandel. Det strider inte heller mot FN:s barnkonvention. Manlig spädbarnsomskärelse är i bästa fall ett medicinskt gynnsamt ingrepp."
Rosenberg är, enligt min ringa mening, i bästa fall felprogrammerad!

Kommentarer i Skånskan som snart tar fram censurverkyget:

TomasOBrian


Jag kan inte begripa varför de här religionerna som tror så blint på sin Gud underkänner hans konstruktion och måste göra om den efter det som de själv tycker vore bättre.


I det här avseendet anser de tydligen att de är överlägna sin dyrkade Gud.

sunnarel

Börja polisanmäla alla läkare för stympning av barn så kommer läkare att börja akta sig för utföra detta vansinne.
Polisanmäl läkare för könsstympning.
Ta reda på vilka läkare som skär sönder barn och polisanmäl dem.

Germund Andersson

Sådana där kommentarer kan naturligtvis inte accepteras av en politiskt korrekt dagstidning som vill undvika hot från kränkta vidskepliga.


Censurverktyg fram pronto!

PappaThomas

Jag kan inte begripa att en religion som bär så mycket förtryck, fientlighet och utstuderad ondska med sig fortfarande kan anammas av så många. Många kvinnor och barn lider bokstavligt talat, en del får sätta livet till.


Vad hände med allas lika värde, jämlikhet och djurskydd? Allt detta väljer man att bortse från i vårt upplysta samhälle.


Kanske blir t.o.m. denna kommentaren borttagen i ivern att bortse?


Det skulle vara intressant med en artikel i ämnet med en hårt modererad kommentarsfunktion, men ändå högt i tak så länge det är sakligt.

-

söndag, februari 19, 2012

Kvalitetstest hamburgare

Klicka på hamburgaren så blir den större
Ibland blir det snabbmat trots en hyfsat sträng bantningsdiet. Gårdagen innebar ett besök på Burger King med intagande av en Angus XT. Utan tvekan toppen av allt jag har smakat hittills inom snabbmatsområdet.

I dag blev det Restaurang Gyllene Måsen (McD) och en QP cheese meny med sallad i stället för pommes frites. Hyfsat bra faktiskt. fräsch sallad med god dressing.

Max brydde jag mig inte om att testa den här gången eftersom jag är övertygad om att det skulle bli en lika stor besvikelse som vanligt.

lördag, februari 18, 2012

Löfven är ytterligare en misslyckad S-märkt ledare

Klicka på Enköpingspostens politiska ledarartikel så blir den läsbar.
Göran Person tröttnade på Rörelsen och blev maktfullkomlig. Mona Sahlin hade ingen kontakt med Rörelsen. Håkan Juholt visste inte om att Rörelsen existerade. Stefan Löfven kommer ur Rörelsen och är ideologisk fånge i det förgångna.

Löfven är enligt min ringa mening den perfekte S-ledaren eftersom han inte har en susning om hur det moderna samhället ska administreras.

Stubintråden är tänd och det är bara en tidsfråga innan majoriteten av medlemmarna fördelas över det politiska slagfältet.

Det skrivs inte mycket om Stefan Löfven och det beror helt enkelt på att han inget säger. Det kommer en massa ord som uttalas sakta och tydligt, men orden saknar all innebörd.

Tillsammans med Enköpingsposten har dock Expressen och Skånskan upptäckt socialdemokraternas nya dilemma.

Persson var pamp. Sahlin var på en annan planet. Juholt var pajas. Löfven är helt enkelt inte närvarande.
-

söndag, februari 12, 2012

Översvämning i badrummet igen!

Har du varit med om att kliva ur badkaret och känna varmt vatten runt fötterna på badrumsgolvet?

Det har jag!

Det är inte kul och när det beror på att andra människor använder toaletten för att bli av med bindor, tamponger och matrester, börjar i alla fall jag undra över hur det står till hos begåvningsreserven.

I går kväll började det bubbla i toaletten och vattnet steg upp ur golvbrunnen.

En snabb vandring upp till översta våningen där duschen tycks vara ständigt igång kvällar och nätter, ledde till ett avbrott i eländet och efter bara några minuter anlände en saneringsexpert från serviceföretaget ETF.

Han fick fart på avloppet efter att ha avlägsnat ytterligare ett antal nytillkomna tamponger.

Det räcker tydligen inte med stora röda varningsaffischer i trappuppgången för att få ett stopp på tokigheterna.

Nåväl, ETF-mannen lyckades rensa avloppet tillfälligt men nyss, klockan 10.30 den tolfte februari 2012 var det dags igen. Bubblande toalett och stinkande gaser i badrummet samt vatten på golvet och nu väntar jag på ETF-mannen

Just nu känner jag mig avogt inställd till delar av mänskligheten!
-

måndag, februari 06, 2012

Politiskt korrekta prästers irrande i vidskepelsens träsk

I rent hysterisk strävan efter att gå den bisarra vidskepelsen islam till mötes, drar Elisabeth Gerle och Anna Karin Hammar till strid mot Annika Borgs medmänskliga aspekter.

Anna Karin Hammar ville efterträda sin bror som ärkebiskop och även om jag tycker att Anders Wejryd är en ryggradslös mes, så hade tant Hammar sannolikt varit en katastrof i ämbetet!
 Artiklar P1 Morgon  -  Lyssna här och här  -  Kyrkans Tidning  -  Svenska Dagbladet  -  Tidigare i bloggen här och här -  Kloka ord från Helena Edlung i KT  -  Elisabeth Gerle frias från ansvar för sina nazismanklagelser och det är rätt! Dumhet ska inte bestraffas. Hon behöver hjälp med sin omvärldsanalys!
Präster i Svenska Kyrkan ska enligt min ringa mening företräda det goda i medmänskliga relationer och inte ställa upp på andra religionsriktningars grymheter!

För övrigt anser jag att Göran Rosenberg är en knäppgök som låter sin vidskepelse väga tyngre än barnens rätt.
-

söndag, februari 05, 2012

Vademecum en bedragarnas produkt

Klicka på bilderna så blir de större
Redan som barn lärde jag mig att dagligen använda Vademecum munvatten för att skapa en god munhygien. Av slentrian och naiv tilltro till produktansvarsmedvetna tillverkare, har jag fortsatt att använda munvattnet som på 80-talet kompletterades med bra tandkräm. Tyvärr har tandkrämen sedan dess utvecklats av cyniska skojare som skriver så här:
Bilden avslöjar sanningen!
Varumärket ägs av tyska Henkel och marknadsförs i Sverige av Hartford.

Jag ska fråga Hartford och Tandläkarförbundet vad de anser om bluffen och återkommer om de vågar svara.

De är hovleverantörer också men jag tvivlar på att kungen & Co har en aning om vad de borstar tänderna med.
Den här produkten rekommenderas av Tandläkarförbundet och jag undrar om någon där har en aning om vad de rekommenderar. Deras e-postadress: kansli@tandlakarforbundet.se
-