fredag, december 23, 2011

söndag, december 18, 2011

Fantastiska bilder

Klicka på bilderna så blir de större

Dotter Agneta tipsade om den här bildmagikern länk
Klicka på de små bilderna så blir också de större.
Mera bilder
Ännu mera bilder med illusioner


-

Ständigt denne Juholt!

Klicka på diagrammet så blir det större

 Allt Håkan Juholt säger, kan och bör vändas mot honom!
Mona Sahlin var regerande floskelmästare tätt följd av Maria Wetterstrand och Peter Eriksson men Håkan Juholt avsatte Mona och tog över såväl ordförandeskapet som floskelledningen.

Den mannen är en komiskt naturbegåvning och den borgerliga Alliansens bästa marknadsförare.

Juholts mest framträdande egenskap är den flexibla verklighetsuppfattning som gör att han kan vända och vrida på sina egna uttalande så att de passar dagens efterfrågan. Den egenskapen kanske gör honom till en lovande stå-upp-komiker men som partiledare är han en katastrof för socialdemokraterna.

Tänkvärda Juholtcitat:
"Jag kommer att lyfta ut Fredrik Reinfeldt ur Rosenbad 2014, tvivla inte på detta!"

"Fredrik Reinfeldt uppträder som en vd för ett marknadssamhälle. Vi socialdemokrater ska återuppföra välfärden i Sverige."

"Det är alldeles uppenbart att det förekommit maktkamper i det socialdemokratiska partiet. Det finns de som inte vill ha mig som ordförande. Det finns de som själva vill vara ordförande."

"Är det inte märkligt att pingvinerna ordnat samhället bättre än Fredrik Reinfeldt?"

"Vi hade bombat sönder Tripoli om inte jag hade satt ner foten."

SvD  -  SvD  -  Expressen  - 

-

lördag, december 17, 2011

Ständigt detta SAAB!

SAAB-fabriken i Trollhättan

Sannolikheten för att det ska rulla ut nytillverkade SAAB 9.5 från fabriken i Trollhättan igen, börjar bli försumbart låg.

Sannolikheten för att Victor Muller och hans kumpaner samt rekonstruktörer och konkursförvaltare ska bli snuskigt rika tack vare SAAB, är desto högre.

Muller håller masken för att dra ut på tiden eftersom tid är pengar.

SAAB är ett bra varumärke som är kopplat till offensiv teknikutveckling. På den negativa sidan finns ointresset från de privata bilspekulanterna.

Jag tror att SAAB i Trollhättan kan bli en framgångsrik produktionsanläggning om tillverkningen sprids på området miljövänlig energiomvandling.

Vindkraftverk och vågkraftverk är framtidsprodukter och kanske kan batteridrivna fordon bli ett bra komplement.

Det bästa som kan hända varumärket är om produktionen styrs över till högteknologiska alternativ inom modern miljöteknik.

SvD  -  SvD  -  Rapport  -  Ekot  - Ekot  -


Allt i bloggen om SAAB

Spänningen stiger 19/12
Klockan 09.00 -  Ekot  -  Rapport  -  SvD 
Klockan 10.00 -  Ekot  -  Rapport  -  Svd  -
Klockan 12.00 -  Ekot  -  Rapport  -  SvD  -
Klockan 14.00 -  Ekot  -  Rapport  -  SvD  -
Klockan 16.00 -  Ny Teknik - Ny Teknik - Ny Teknik - Ny Teknik -

Uppdatering 21/12
SvD  om mördarna i Gestapo Motors  SvD  om SAAB-ledningens egen skuld
-

Allt som kallas nötter är inte nötter

Klicka på bilderna så blir texten läsbar

De här sidorna reder ut begreppen om vad det är som kallas nötter

Wiki om nötter
-

Folkpartiet i Enköping ger vilsenheten ett ansikte

När väljarna i valet 2010 röstade på Folkpartiet i Enköping, trodde de att det var en röst på den borgerliga Alliansen.

Nu visar det sig att de två fullmäktigemandaten i stället hamnade i den socialistiska och sverigedemokratiska oppositionen vilket bör ge enköpingsborna en tankeställare.

Folkpartiet i Enköping visade redan under den förra mandatperioden att de vinglade när de skulle ingå i allians med M,C och KD och nu har de befäst sin position.

Ekot

Helena Proos tackar Folkpartikamraterna för stödet men tiger om att utan Sverigedemokraternas support hade den borgerliga budgeten klubbats.

Grattis till din nya allians Helena!
-

fredag, december 16, 2011

Ständigt denne Higgs!

Klicka på bilden så blir den större
Mannen längst ned i bilden visar storleken på acceleratortunneln där tusentals vetenskapsmän tillbringar dagarna med att medelst den dynamiska konstanten Å, försöka bevisa det som inte kan bevisas.

Gyttret omkring mannen, är en av många fantasibilder som illustrerar Higgs partikel.

Vetenskapsmännen vet att de bara kan observera cirka fem procent av den materia eller vad sjutton det är som finns omkring och i oss men lik förbaskat öser de in miljarder efter miljarder i gissningsleken där det gäller att förklara det oförklarliga.

Därför kallas objektet ofta "Gudspartikeln".

Det som inte kan förklaras med jordiska redskap, kallas mörk materia/mörk energi. Mera om detta här

Vi hår hoppas att spin off-effekterna betalar kalaset tll en del.

Allt om Higgs partikel i bloggen här - rulla ned om det här inlägget ligger först
Wiki
Medierna:
Rapport -   SR Vetenskap  - SvD  -  SvD  -  Ny Teknik Telegraph BBC  - 

onsdag, december 14, 2011

Vilken sorts extremist är massmördaren i Liege?


När norrmannen Anders Behring Breivik genomförde sitt illdåd på konferensön Utøya, var alla medier snabba med att avslöja hans nationella och ideologiska tillhörighet och hans porträtt spreds omedelbart.

När en annan massmördare slog till i belgiska Liège, är de svenska medierna knäpptysta om eventuella etniska och ideologiska kopplingar vilket normalt brukar innebära att förövaren har kopplingar till en kulturell ideologisk rörelse som mest förekommer i Nordafrika och Mellanöstern.

Det blir intressant att se hur länge det dröjer innan någon journalist vågar antyda ideologiska kopplingar i det senaste massmördardramat.

Marockanen Nordine Amrani kommer sannolikt bara omnämnas som en galning utan politiska ambitioner och absolut utan kopplingar till eventuella rättegångar med likasinnade inblandade.

SvD  - SvD  -  Mailonline  -  The Telegraph  -  The Telegraph  -  The Guardian  - The Huffington Post  -  Fox News  -  BBC News  - Ekot  -  Rapport  -  Rapport  -  SvD  -  
-

tisdag, december 13, 2011

Juholt i partiledarskolan

Klicka på bilden så blir den större
I dag kom förklaringen till Håkan Juholts ständiga klavertramp. Han har börjat i partiledarskolan och testar sig fram för att hitta den rätta taktiken med problematisering av ämnen som han behärskar SvD
Det har inte gått så bra hittills men det påverkar knappast förtroendet för sossarna ändå. Det ras som Mona Sahlin skapade med sin kraftlösa framtoning, kan inte hejdas med Juholts kraftfulla grodkväkanden. Kanske finns det ändå en framtid som komiker. SvD
Det är nog få väljare som tror att S-troikan kan leda Sverige utan att landet sjunker ned i ett ekonomiskt träsk som är värre än Greklands, Italiens och Portugals sammantaget. Trio med S är helt enkelt ett politiskt haveri av sådan dignitet så att inga kriskommissioner kan räta ut alla S-frågetecken.

-

söndag, december 11, 2011

Palestina ett påhittat land?

Klicka på kartorna så blir de större
Palestina 2000 fvt
Palestina cirka 1000 fvt
Antika palestinska regioner
Palestina i Bibeln

De tolv stammarna enligt Bibeln

Israel och Palestina 2011

Det blev ett herrans liv när den amerikanske presidentkandidaten och gamle politiske räven Newt Gingrich hävdade att Palestina är ett hitte-på-land. SvD
Citat Gingrich:  "Kom ihåg att det inte funnits något Palestina som stat. Det var en del av Ottomanska riket."

Andra nationer som skapades på 1900-talet är Libyen, Jugoslavien, Sovjetunionen och det finns antagligen flera som jag har glömt. Det gick inte särskilt bra för dessa heller på grund av gamla regionala konflikter som aldrig kunde lösas genom att stänga in folkgrupper inom samma gränser.

De kränktas körs reaktion SvD

Faktum är att det finns ultranationalistiska och tokreligiösa fanatiker i Isralel, Västbanken och Gaza, som inte vill ha en fredlig lösningav palestinakrisen.

Varje gång något som liknar ett fredsavtal kommer nära, ser dessa hjärntvättade muppar till att ställa till med blodbad som fryser ned fredsprocessen.
En intressant sammanfattning om det område som resten av arabvärlden har ständiga problem med.

Nu söker palestinska representanter medlemskap i FN och FN-organisationen Unesco vilket naturligtvis bara är taktiska utspel i konflikten med Israel.  SR  -  SR  - Artikelsamling SR -

Palestinsk stat en mardröm? SvT Rapport -

Historiska fakta om Isralel - Palestina SvT -
-

lördag, december 10, 2011

En värld att leva i - Amnesty 50 år

Klicka på bilderna så blir de större
Föreställningen En värld att leva i spelades upp i biblioteket inför en tagen publik. Som vanligt glömde jag bort att ställa in blixten rätt så bilderna blev dåliga, men det spelar ingen roll. Inga bilder blir bra nog för att spegla den bistra verklighet som Amnesty kämpar för att göra bättre.
Mats O. Karlsson, Anna Wiklund, Anna Bäcklund och
Roland Nordqvist gav oss minnesvärda 45 minuter

Anna och Anna, två fantastiska medmänniskor som
alltid verkar ha tid att ställa upp för de svagare.


Amnesty
-

Religiös extemism inom islam och kristendom

De fyra farliga ismerna är islamismen, nazismen, kommunismen och PK-ismen
Nazismen och kommunismen har vi i Europa hyfsad kontroll över, men islamismen är det stora hotet som göds av PK-ismen.

De flesta är glada över att kristendomens tunga ok har lyfts från det svenska samhället men på vänsterkanten i svensk politik hälsas i stället islam välkommen som den nya samhällskontrollerande ideologin och de politiskt korrekta på alla dagstidningsredaktioner tävlar om att belysa hur islamistiskt förtryck måste betraktas som försvarbara kulturella egenheter hos de nya svenskarna med rötter i Nordafrika och Mellanöstern. Miljöpartiets halvrörsmuppar kommer sannolikt att snart vilja lansera sharia som ett komplement till den svenska lagboken.

Inom Alliansen är det bara Folkpartiet som vågar pipa till ibland när muslimernas kravgeneratorer brakar igång efter någon teckning eller incident på ett sjukhus där hygienregler förbjuder heltäckande klädsel.

När kristendomens avarter som i Knutby och Kristet Center Syd blir offentligt avslöjade, ryser de politiskt korrekta, men när islams könssegregerande tokigheter uppträder i det offentliga rummet tiger PK-dårarna.

Religiös fanatism betraktas som avskyvärd när den dyker upp i kristna kretsar, men när geléryggen Reinfeldt et consortes möter muslimer blir det ett skamlöst gullande med fanatismen.

Det räcker med en av dessa bilder för att det ska bli full kalabalik i de kränktas kör.

Nu ska våldsbejakande extremism studeras närmare och motmedel analyseras vilket troligtvis får de kränktas kör att känna sig utpekade.

Ekot - Dagen - Muslimska föreningen - Regeringen - Säpo - Rapport - SvD - Säpos underlag - SvD - SvD -


Ta del av en lila djävuls syn på de kränktas kör här
Fredens religion
-

torsdag, december 08, 2011

På kyrkogården en torsdag eftermiddag

Klicka på bilden så blir den större
Jag ville skriva så mycket nu men det finns inga ord som räcker till

-

Priset Kyrkans Ljus till Ulla Karlsson!


Ljusets pris till Ulla Karlsson föreslår Björn Backengård här och jag instämmer!

Det behövs både ljus och facklor till att lätta på mörkret i många av Kyrkans kalla dunkla vrår där syndens och skuldens väktare rustar sig till kamp mot försoning och värme
Mera om Ulla Karlsson här och här -
-

Ständigt detta Swedfund

Klicka på bilden så blir den större
DNA-spiralen på bilden antyder att korruptionen
ligger i generna när det gäller Swedfund

För allmänheten är Swedfund mest känt som en tummelplats för korrumperade politiker och tjänstemän i utvecklingsländerna och nu stormar det igen efter ett nytt avslöjande om hur våra skattepengar går rakt in i skurkarnas bankkonton.
Lyssna

Ett tidigare korruptionsäventyr med Swedfund

Trots alla korruptionsmisstankar, öser UD pengar in i Swedfunds kassakistor SvD

Jag har varit inblandad i många affärer där Svenska staten har varit biståndsgivare och gemensamt för alla är att kickbacks erbjuds för att de lokala banditerna ska ta hem vinsten.

Kickback fungerar så här: Jag har en vara som kostar 100000 dollar. Köparens ombud som har garantier från en biståndsgivare om hel kostnadstäckning, ber mig fakturera 200000 dollar mot att jag får 50000 dollar att stoppa i min privata plånbok.

Realtid:

Swedfunds vd Björn Blomberg ska åter börja investera i riskkapitalfonder placerade i skatteparadis. Men ägaren staten har inte gett sitt godkännande.

Att riskkapitalfonderna kan ha sitt säte i så kallade skatteparadis är inget problem för Swedfund.

Swedfunds vd Björn Blomberg anser inte att investeringar i fonder i skatteparadis är något kontroversiellt.

Tidigare i bloggen om Swedfund här och härSwedfunds Hemsida

Mera om Swedfunds svindlande affärer här från en kommentar. Länken avslutas med följande rimliga krav:
"ActionAid vill:
• Att regeringen slutar investera biståndspengar via skatteparadis eller i företag som utnyttjar skatteparadis.
• Att regeringen föregår med gott exempel genom att granska och ställa krav på företag och samarbetspartners att inte utnyttja skatteregler på bekostnad av skatteintäkter i utvecklingsländer.
• Att regeringen ökar transparensen och skärper rapporteringen kring hur svenska investeringar inom biståndet bidrar till skatteintäkter i mottagarlandet."  


Pressmeddelande Swedfund 
Pressmeddelande Vänsterpartiet
Pressmeddelande 1 Actionaid
Pressmeddelande 2 Actionaid

Uppdatering 9/12:
Grafik Swedfund
Swedfunds svek
SvT Debatt
SvD

Klicka på texten så blir den läsbar
Uppdatering 9/12 SR - IDG - Swedfunds VD - Ekot -
Uppdatering 12/12 Ekot
-

onsdag, december 07, 2011

Dagens Juholt

Klicka på bilden och läs om Juholtarns grodproduktion

Det är högst sannolikt att begreppet Juholtare snart ingår i det svenska språket.

Håkan Juholt liknar uppfinnaren av språksnurran. På samma sätt som Peter Dalle i Lorry försöker sälja in snurran och andra tokigheter hos Patentverket, försöker Juholt lura på svenska folket den ena dumheten efter den andra. Kanske får vi snart höra honom mumla "tänkte inte på det"

Nu kräver Juholtarn att alla teleoperatörer ska garantera total nättäckning i Sverige. Vi mobiltelefonanvändare vet att olika operatörer har olika utbud och att endast Telia kan närma sig total täckning. Vi vet detta och vi tar hänsyn till det när vi väljer operatör baserat på vilket utbud vi vill ha.

SvD  Citat: "Men Juholts utspel om mobiltelefonin är orealistiskt, enligt statliga Post- och telestyrelsen (PTS). Sverige ligger redan i Europatoppen när det gäller mobilnätens täckning och att även nå de sista procenten låter sig knappast göras, påpekar Olof Bjurö på PTS."

Juholt lever kanske i tron att Sverige liknar Kalmar län topografiskt och att det går att sätta upp master där han vill ha dem. Juholtarn är rätt underhållande men glöm inte att han är statsministerkandidat!

Statsministern ska representera Sverige internationellt och jag får otäcka rysningar vid tanken på att Juholtarn ska tillåtas vräka ur sig sina grodor i Bryssel, New York och andra platser där de viktigaste besluten tas.

"Ska man bygga master så att alla får tillgång till mobilnäten blir det oerhört dyrt. Dessutom måste man då bygga master där vi inte får bygga, till exempel i naturskyddade områden. Man måste också bygga vägar fram till masterna. Det kommer helt enkelt inte att gå, säger Olof Bjurö."

Juholt har vädjat om hjälp från Lars Engqvist och Per Nuder. SvD

Jag tror tyvärr att han därmed binder ris åt egen rygg eftersom programkommissionen snabbt inser att Håkan Juholt är socialdemokratins största hot. Jag skriver "tyvärr" eftersom jag vill att Juholtarn ska sitta som S-ordförande länge. Han är alliansens starkaste kort.

Uppdatering: SCB visar på ytterligare S-ras. SvD -
"Juholt hävdar att han likt boxningslegenden Muhammad Ali ”kommer fortsätta att dansa som en fjäril och sticka som ett bi.”. Exakt vad som avses med ”fortsätta” är svårt att säga. Hittills har det varit mer fladdra som en fjäril och surra som ett bi."

Mera Juholt - Oj! - förlåt! Dalle menade jag

Raset en lättnad för S. Det borde ha varit värre. SvD -

Ekot -
-

tisdag, december 06, 2011

Jag är Jason

Kul personlighetstest på NE

Testa själv här
Tidigare tester
-

Tsar Vladimir Putin kastar masken

När Boris Jeltsin drog undan mattan för Michail Gorbatjov och förbjöd kommunismen i Ryssland, var jag en av många som trodde att landet skulle bli en demokrati av europeiskt snitt, men vodkan tog över Jeltsin som blev en lallande pajas. När han nominerade tidigare KGB-chefen till sin efterträdare, häpnade de flesta. Så gjorde även jag. Putin var uppmärksammad KGB-chef under ett år och utnämndes till Jeltsins premiärminister 1999. Om upplösningen av Sovjetunionen.

Efter ett par år såg det ut som att Ryssland hade fått en seriös och kompetent ledare med ambitionen att leda det enorma landet på vägen mot framgångsrik demokrati men sovjetnostalgin blev för stark.

När Putin utsåg Dmitrij Medvedev till premiärminister insåg de flesta att det bara var för en period och att ordningen skulle återställas vid nästa val. Så blir det också sannolikt om inte en ny revolution utbryter.


Tidigare i bloggen om Putin 30/11-2007 11/12-2007  -  20/12-2007  -

Jag trodde då att Vladimir Putin var den ende som kunde styra Rysslands korrumperade oligarkvälde på hyfsat civiliserad kurs och fortfarande tror jag att de goda alternativen saknar positioner som gör dem valbara när det blir dags att utse ny president i Ryssland
Ryssland i medierna december 2011 SvD  -  SvD  -  SvD  -  SR Ekot  -  SR Ekot  -  Radiokorrespondenterna  -  SvT Rapport  -  SvT Rapport  - Citat Putin: Allt är USAs fel
Wiki om Putin
-

måndag, december 05, 2011

Smärta


Mitt förra inlägg skrevs med glädje.

Det här är med smärta.
http://www.youtube.com/watch?v=TdkNn3Ei-Lg
-

Johnny Cash

Om Johnny Cash har jag bara en sak att säga:
Lyssna!
Folsom Prison Blues
Wiki
-

En värld att leva i - Amnesty 50 år

Klicka på bilden så blir den större

Nu på lördag 10/12 går jag till vårt huvudbibliotek och njuter av föreställningen "En värld att leva i".

Kom du också!


Mera om det evenemanget
här

söndag, december 04, 2011

Kakuro gärna för hjärnans skull

Klicka på bilderna så blir de större
En lättjefull söndag är snart avverkad och efter det här skrivandet väntar ett hett aromterapibad med Kakurolösande och vinterstudion i teven.

Här finns tre exempel med olika svårighetsgrad och lite tips om hur ett kakuroproblem ska lösas.

Tabellen i den andra bilden visar de sifferkombinationer som är unika och i slutet finns alla kombinationer som är möjliga.


När jag för ett ögonblick tröttnar på Kakuro plockar jag fram 256-rutors Sudoku.

Alla tänkbara kakurokombinationer här
Wiki
-