måndag, februari 28, 2011

Skid-VM 2011 Drottning Marit Bjørgen igen!

Klicka på bilderna så blir de större
4,1 sekunder till tvåan Justina Kowalczyk i mål
En kort stund trodde jag att min favorit Anna Haag skulle ta revansch när hon ledde det klassiska tiokilometersloppet några minuter, men så kom de en efter en och så kom Kowalczyk och så kom Bjørgen och så var det avgjort.

Tredje guldet av tre möjliga.

VM på hemmaplan och denna fantastiska framgång
VG:
"Det blev tidigt klart att guldkampen stod mellan de Bjørgen och Kowalczyk. Vid passering sju kilometer hade polskan 8,3 sekunder att gå på i kampen mot Bjørgen."

I mål var det 4,1 till Bjørgen!
Denna triumfens dag hoppas jag att norrbaggarna förlåter mig när jag visar en humoristisk prestation från skijenta. Video. Här är reprisen

Radiosporten
TV-Sporten
Expressen
SvD

Allt i bloggen om Skid-VM 2011
-

Fem månader av smärta

Klicka på bilderna så blir de större
Det blev mycket tid här i går
Den här flamman brann för Jonny i natt
Fem månader har gått.
Fem månader som borde ha varit så annorlunda.
Fem månader av smärta
Minnet
-

söndag, februari 27, 2011

Skid-VM 2011 - Ständigt denne fantastiske Petter Northug

Klicka på bilden så blir den större
30 km skiathlon herrar blev den väntade triumfen för urstarke Petter Northug. Det hade naturligtvis varit trevligare för mig om någon av svenskarna hade vunnit men deras skidor i den klassiska delen, dög inte alls.

Petter Northug är en värdig vinnare och hans spurt är på gränsen till omänskligt stark. VG:
"Mannen från Mosviken i Trøndelag var snabbast såväl under de sista hundra meterna som vid prisutdelningen."

" Marcus Hellner försökte i "Hellner-backen" men fick lång ytterkurva i slutet och orkade inte fullfölja."

Segerintervjun i SvT visade Petters glädje och stolthet och nu ska han slappna av och bara njuta i resten av VM. Petters hemsida.

NRK - Titta och njut! SvT - SvD -
Tidigare i bloggen om Skid-VM 2011 här och här

Nu vill jag helst att Anna Haag får ett guld. Hon är det svenska skidlandslagets
glädjespridare.


-

Solsegel för båtar

Solsegel har varit en vision ända sedan de första solcellerna introducerades, men av effektivitetsskäl har utvecklingen inte tagit fart förrän nu.

De första fungerande solsegel jag hörde talas om, var de som driver rymdfarkoster med hjälp av solvinden. Ikaros är det mest kända projektet.

Nu har verkningsgraden för solceller blivit tillräckligt bra för att solcellstekniken ska kunna tillämpas inom sjöfarten. Ny Teknik.

Det japanska företaget ECO marinepower har tekniska lösningar som kan bli miljöfrämjande genombrott inom området marin framdrivning.

Stora solceller som tar vara på vindkraften, är helt enkelt optimalt utnyttjande av naturlig energiomvandling.

Det svenska företaget NLAB Solar har löst flera av de applikationsbehov som kan innebära kommersialisering av solcellstekniken i stor skala. SvD.
-

lördag, februari 26, 2011

SAIK - VSK 6-1 i tredje och sista kvartsfinalen

Klicka på bilden och känn medlidande!

Skid-VM 2011 - Ständigt denna fantastiska Marit Bjørgen

Klicka på bilden och njut!
Guld i gårdagens sprint och guld i dagens skiathlon. Marit Björgen är redan VM-drottning!

Nu börjar sannolikt tramset om hennes astmamediciner. Hon är helt enkelt för bra för att undgå avundsjuka reaktioner.

Bra artikel i Västerbottens-Kuriren:
"Att se damloppen i årets världscup har främst handlat om att se vem som blir tvåa"

"Marit Bjørgen är fantastisk och endast Östersundsvatten, eller att någon tar hennes astmamedicin, lär kunna rubba en nästintill enhetlig medaljsamling från "Kollen""


Radiogrodor

I Dagens Eko gäller oftast manusuppläsning och då kan det bli tokfel ibland som här.

I radiosportens referat går det mesta blixtsnabbt och rätt ofta blir det småtokigt. Här är några kul exempel.

 -

fredag, februari 25, 2011

Neste och biodiesel från palmolja

Klicka på bilden så blir den större
Finska Neste Oil har utsetts till världens ondskefullaste företag av organisationen Public Eye Peoples Award. Anledningen är storsatsningen på biobränslen från palmolja. Palmoljeodlingarna ligger där de värdefulla regnskogarna har avverkats på grund av korrumperade politiska ledare i U-länderna.
Finska Neste Oil är en av världens ledande tillverkare av biodiesel baserat på palmolja. Resultatet är skövling av regnskogar och sumpmarker i Indonesien och Malaysia där orangutangen är utrotningshotad.
Lufthansa ska göra testflygningar under ett halvår med plan drivna av en blandning med palmolja och vanligt flygbränsle. Bränslet köper de av Finska Neste Oil som är ett halvstatligt bolag.

Finnair som också ägs av finska staten avstår från palmoljan på grund av miljöstörningarna.

Rainforest Rescue försöker stoppa palmoljeexperimentet, men som vanligt kommer nog miljöintresset att förlora mot naturskövlarna.


Uppdatering 26/2 SvD:
"Vi från flygbranschens sida är beredda att göra de investeringar som krävs för att få en infrastruktur för biobränsle på plats"

Innebär det vägbyggen genom de återstående regnskogarna för att nå oljepalmplantagerna?
-

Islam vs demokrati i MeNa

Samtidigt som diktaturerna försvagas i MeNa (Middle East North Africa) flyttar islamisterna och ledarna för stammar och klaner fram sina positioner. Hur paradoxalt det än låter, blir det ur askan i elden när diktaturerna ersätts av teokrati. Folket i MeNa kan bara välja mellan pest och kolera. Demokrati och islam går helt enkelt inte ihop. Det får dock den PK-dhimmifierade kåren av geléryggade journalister och politiker inte ens antyda.
-
Muslimska brödraskapets emblem är korsade svärd under koranen vilket säger allt om den organisationen. Brödraskapet arbetar för strikta islamiska levnadsregler och kvinnans underordning. De kommer att avgöra vilka de nya ledarna blir.
MeNa-kartan visar länder som har balanserat mellan statsterror med bisarr korruption och fjäskandet för stamledarna och klanledarna. (Om Libyens stammar). Strikt praktiserad islam kommer att flytta tillbaka hela MeNa 100 år i den demokratiska utvecklingsprocessen och det är minst sagt skumt att ingen politisk journalist vågar säga ett enda ord om problemet. De vet, men de är för fega för att yttra sig.
Det fria ordet är det största hotet mot islam!

SvD: "Libyens ledare Muammar Gaddafi talade på telefon i direktsänd tv under tjugo minuter - en osammanhängande svada där han anklagade upprorsmakarna för att vara narkotikapåverkade ungdomar, alternativt al-Qaida. Gaddafi påpekade även att makten över situationen låg i folkets händer, inte i hans, då han bara var en "symbolisk ledare"."

Det är inte osannolikt att den gamle tyrannen verkligen är så förvirrad så att han upplever omvärlden så som han beskriver den. Hans närmaste stabskrets har antagligen den verkliga makten och manipulerar en gammal maktberusad galning.

SvD: "Att legosoldaterna har blivit ett viktigt inslag beror också på att militärerna i armén kommer från olika stammar med varierande lojalitet för regimen."

"Oftast vet ledarna att det finns band mellan folket och armén. Det är inte konstigt att soldaterna, som ofta är unga värnpliktiga, inte vill döda sitt eget folk"


Jag befarar att folkets situation i MeNa-området inte kommer att förbättras. De får bara ett annat sorts helvete med nya islamistiska ledare.

-

torsdag, februari 24, 2011

SAIK-VSK 7-3 i andra kvartsfinalen

Klicka på bilden så blir den större

Det här var inte roligt alls, men det är bäst av fem. Heja Grönvitt!
Facebook - Hemsidan -

Skid-VM 2011

Klicka på bilderna så blir de större
Det var strålande härligt att se Hellner & Jönsson ta sprintmedaljer, men det var banne mig helt jäkla underbart att se Marit Bjørgen ta sitt första guld. Skid-VM kunde inte ha börjat bättre!
Skidförbundets hemsida.

Nu känns det bra och bättre kan det egentligen bara bli om min favorit Anna Haag också får ett guld.


Uppvisningarna från Hellner och Bjørgen var fantastiska att få se. Det är något alldeles speciellt som väcks i mig när jag ser extraordinära idrottsprestationer. Jag tröttnade aldrig på att se Ingemar Stenmark, Jan-Ove Waldner, Gunde Svan och Björn Borg triumfera. Jag kommer aldrig att tröttna på att se Marit Bjørgen och Petter Northug. När det kommer till unika enskilda prestationer tror jag att Charlotte Kallas lopp uppför slalombacken i Val di Fiemme är min favoritseger.

SvD - SvT - Herrfinalen - SvT - Klickbar tidtabell ▼ för resten av VM - SvD - Bilder -
-

Rasrisk i nya bostadsområden.

Klicka på bilderna så blir de större
I dagens SvD varnar geotekniker för att nya bostadsområden byggs för nära vatten och på osäker grund.

Jag bodde i Hägernäs Täby när F2-området byggdes ut med lyxlägenheter där det tar under en minut att gå till sin båt eller till sitt sjöflygplan.

När jag såg grundarbetsförutsättningarna var jag säker på att det skulle bli en raskatastrof inom 25 år när sankmarken börjar röra sig av det enorma trycket.
När jag bodde och arbetade i Hägernäs, var F2-området min fritidstillflykt. Jonny och jag fiskade ofta där och nästan varje sommardag satt jag vid stranden i min bekväma fällstol. Korvgrillning och bokläsning med sjösuset i öronen var livskvalitet.
I hangaren som syns bakom luftvärnsroboten Bloodhound, är det numera ett stort tvåvåningsgarage för för lyxlägenheternas bilbestånd
Det var bättre förr enligt min ringa mening.
Historia F2-området.
Wiki
-

Ständigt detta bråk om lodjur!


Nu drar kampen om dödandet av lodjur igång igen och som vanligt är jägarstamledarna besvikna.
Uppdatering 2014-02-01


Naturen reglerar djurbestånden mycket bättre än vad människan ens kan drömma om att göra. Äter lodjuren för många harar och rådjur, minskar matutbudet och lodjuren föder färre ungar.

Detta är naturens villkor, men jägarstammen vill ta över ansvaret från naturen. När det naturliga urvalet får styra, blir det svängningar i populationerna och så ska det vara. Då uppkommer en perfekt balans över tid!

Jägarnas pangpangbehov måste underordnas naturens egen ordning!

Enligt min ringa mening bör jägarnas jaktlicenser begränsas till vildsvin och mårdhund, men det kanske inte är lika kul att skjuta djur som det är svårt att få korn på.

Rovdjurscentret
Allt i bloggen om jakt på lodjur, varg och mårdhund.

Lån länen själva förvalta rovdjuren, gnäller vår förvirrade landshövding i UNT.

Jag säger som Stenmark: "Hä int lönt å förklar för en som int begrip".

Landshövdingens artikel är sannolikt dikterad av jägarorganisationens lobbyister.

Supermiljöbloggen

SVT
Västmanland
Värmland
Västnytt
Gävledala
Uppland
Stockholm
Nordnytt
-

onsdag, februari 23, 2011

Ständigt detta bråk om vargen!

Läs Klotets artikel om vargen!

De organiserade jägarna är Sveriges näst mäktigaste lobbyorganisation. Mäktigast är golfspelarna.

Eftersom det finns alldeles för många jägare bland riksdagsledamöterna och de politiska tjänstemännen, kommer alltid jägarna att vinna över naturvårdsintresset.
"Vad man skulle vilja ha är att populationen skulle tillåtas att växa och ett naturligt utbyte med Finland och Ryssland osv. och att det pågick på en naturlig väg, som det har gjort under hundratusentals år. Det säger Linda Laikre , genetiker på Stockholms universitet. Hon började studera varg för 20 år sedan. Då trodde de flesta att det inte gjorde något om vargar var inavlade. Hennes forskning på djurparksvargar visade att inavel ger skador – skador som vi nu börjar se hos Skandinaviens vilda vargar."
Politikerna yrar om utplantering av djurparksvargar när det enda vettiga är att stimulera en naturlig invandring av vargar från andra länder, som kan minska inaveln som hotar vargstammen.

Eftersom de flesta verkar tycka att vargstamstillväxten är en viktig fråga, bör ett jaktmoratorium på minst tre år införas i hela norden och norra Ryssland så att den naturliga viltvandringens effekter kan studeras. En varg är på gång! SvD

I vargens spår SR
ATL
Vildsvin tar flera hundar än vad vargar gör SR
Supermiljöbloggen om varg

Gör onsdagar klockan 13.20 till din P1-lyssnartid så ökar du din naturkunskap!
Allt i bloggen om jakt
-

tisdag, februari 22, 2011

VSK - SAIK 3-4 i första kvartsfinalen

Klicka på tabellen och förbanna ödet!

VSK-reaktion

VSK om matchen
-

VM i Cricket har börjat!

-
Nu utkämpas VM i Cricket och miljoner idrottsgalningar är förväntansfulla SvD
På den gamla goda tiden när jag hade tre sportkanaler i teveutbudet, kunde jag råka hamna i en cricketmatch under sökandet mellan de olika evenemangen. Oftast blev jag kvar där eftersom det är något fascinerande med denna sofistikerade bollsport.

Det var tämligen meningslöst att grubbla över hur de räknade poäng, men det var helt oemotståndligt att se den fantastiska inlevelsen som alla inblandade visade från spelare till domare och kommentatorer samt inte minst den begeistrade publiken.

citat SvD:
"För en okunnig betraktare liknar alltihop en tillkrånglad variant av brännboll. I själva verket är det en världsidrott, ofta beskriven som den näst populäraste efter fotboll."
Fotboll är enligt min ringa mening en högst ociviliserad form av grupptryck på gräsmatta
"Reglerna är så invecklade att vissa paragrafer bara har utnyttjats en handfull gånger i spelets historia."
"Syftet med reglerna och ritualerna är att cricket ska vara en respektabel idrott. Det brittiska talesättet att något är ”not cricket” innebär mycket riktigt att det är orättvist eller osportsligt. Förr var det vanligt att spelare självmant klev av planen när de tyckte sig ha blivit utslagna, även om domaren inte hade sett det."
Jag ser hellre på cricket än på fotboll eller ishockey
Vanliga fördomar om cricket är att spelarna dricker te i pauserna, att matcher varar i flera dagar och att reglerna är jättekrångliga. Allt detta stämmer.
Regler

Cricket-VM pågår 19 februari–2 april i Indien, Sri Lanka och Bangladesh. 14 länder deltar och 49 matcher ska spelas. Wiki


World Cup 2011
-

Lovol -Kinesisk Volvo

Klicka på bilderna så blir de större
Kineserna har köpt Volvo Personvagnar, men Volvo Entreprenadmaskiner kopierar de bara. SvD "Man måste registrera allt som behövs, annars går det inte att få rätt. Har man gjort arbetet rätt kan man få rätt i domstol, och det är också kinesernas uppmaning till oss, säger Mats Harborn."

Originalet
-

Arto Paasilinna

Klicka på bilderna så blir de större
För ett par år sedan hörde jag Radioteatern sända första avsnittet av Den ljuva giftkokerskan. Jag blev omedelbart beroende och njöt av alla de följande avsnitten.

Ett år senare låg jag några dagar på sjukhuset och upptäckte att sex böcker av Arto Paaslinna fanns i sjukhusbiblioteket. Jag läste dem på två dagar och sedan trodde jag att jag hade avverkat denne enastående författare tills i går när jag var på huvudbiblioteket för att leta nya böcker av Terry Pratchett.

Det fanns inga, men av en händelse fick jag syn på "En lycklig man" av Arto Paasilinna. På rätt hylla fann jag sedan åtta böcker till och alla fick följa med hem. "En lycklig man" lästes i går kväll och nu blir det sträckläsning tills alla 20 Paasilinna har avnjutits.

Aarto Paasilinna skriver så att man får känslan av att han vet lika lite som läsaren om vad som ska hända på nästa sida. Överraskning på överraskning och en fantasi som är i klass med Pratchetts.

Adlibris

Snart ska jag fylla en termos med starkt kaffe bryggt på nymalda bönor. Sedan blir det soffan med en tjock filt och "Åskgudens son". Kiitos Arto!
-

måndag, februari 21, 2011

Olof Palme och cirkus Holmér-Carlsson


Om en vecka är det 25 år sedan statsminister Olof Palme mördades och på grund av två kopior av konstaplarna Kling & Klang, är mordet en härva av spekulationer än i dag. Allt i bloggen om Palme

SvT Rapport på mordnatten

Några minnesvärda uttalanden efter palmemordet:

Hans Holmer :"Om sanningen om mordet på Olof Palme kommer fram, så kommer den att skaka Sverige i sina grundvalar"

Carl Lidbom "Det bästa för palmemordet vore att det aldrig blir uppklarat ”

Harry Schein ”Det finns statskrafter som inte vill att mordet på Olof Palme klaras upp”

Anders Ferm: ”Svenska folket är inte moget att få veta sanningen”

Palmearkivet
Mordutredarnas pressträff i dag -- Fortsättning följer...
Leif GW Perssons intressanta Krönika

Sverker Åström slog tidigt fast att palmemordet organiserades av Sydafrikas regering. Anders Ferm och Pierre Schori bekräftade misstankarna.

Socialdemokraternas mörkläggningstorped Ebbe Carlsson som räddade flera ledande socialdemokrater från att bli avslöjade i samband med Doris Hopps bordellhärva med minderåriga flickor, kallades in även denna gång. Han hade ett bra facit efter att ha förstört polisinsatsen när Baader-Meinhofligan ockuperade Västtysklands ambassad. Han var också en effektiv mörkläggare när sjukhusspionen i Göteborg avslöjades år 1975, där det framkom att socialdemokraterna hade en egen spionverksamhet.
Ebbe Carlssons bravader i samband med palmeutredningen, blev en bok och en film. Utan radarparet Kling & Klang (Carlsson & Holmér) hade palmemordet sannolikt varit löst.
P G Näss  utsattes för en smutskastningskampanj iscensatt av Ebbe Carlsson, som anklagade Näss för att vara KGB-spion. Carl Lidbom och andra mörkläggare verifierade Carlssons beskyllningar.
Blådåren Jan Guillou hakade på liksom en rad andra vänstermuppar.

Uppdatering SvD 22/2 Hoppet lever!
Uppdatering SvD 23/2 Vice riksåklagare Kerstin Skarp tjurar.
Uppdatering-2 SvD 23/2 Lindström & Persson oense
Uppdatering SvD 26/2 Nya böcker om Palme

-

söndag, februari 20, 2011

Snart kvävs de arabiska revolutionsförsöken

-

I stora delar av den muslimskt dominerade arabvärlden har det förtryckta folket rest sig mot makthavarna, med krav på en demokratisk samhällsordning.

Sannolikt kommer revolutionerna att leda till en försämring eftersom de brutala regimerna håller stånd mot religiösa galningar som vill införa teokrati. Faller ledarna tar skäggiga ondskans lakejer över.

Alla muslimska länder styrs i praktiken av de mäktigaste familjerna/klanerna och klanledarna sitter på oljekällorna.

Klanledarna kommer aldrig att tillåta demokrati så länge de kan åberopa sin idol Muhammeds lagbok som rättesnöre. Här började det och här slutar den muslimska revolutionen 2011.

Innan demokrati kan införas i den muslimska världen, måste islam reformeras och sekulariseras på samma sätt som kristendomen normaliserades med mänskliga rättigheter som rättesnöre.

Den iranska revolutionen 1978 ledde till mullornas regim med förtryck av kristna, kvinnor, homosexuella och oliktänkande.

Samma sak hände i Somalia när islamiska domstolarna och deras Muhammed-Jugend al-Shabaab tog över.

I Afghanistan skedde en liknande utveckling på grund av talibanernas terror mot folket.

Fredens religion

SvD - SvD - SvD - SvD - SvT - SvT - SvT -

Foppa som rondellhund - Militanta hockeyfans hotar

Klicka på bilden så blir texten läsbar
Ishockey, popmusik och fotboll har rent ideologiskt samma inramning. Det handlar om överbetalda divor som skapar hysteri bland överstimulerade groupies.

När de lämnar scenen, blir det med tårar och landssorg och när de gör come-back jublar de lättlurade fansen. Sedan följer nya tårdrypande avsked och nya come-backs.

Dylikt trams skulle aldrig en bandyidol sänka sig till. H*n fortsätter som lagfunktionär efter den spelaktiva tiden medan rockstjärnor, fotbollsspelare och hockeyspelare slår sig till ro med sina miljarder. En del av dem får sitt namn på kalsonger och andra på tofflor, men någon nytta för sina gamla idrottsgrenar, gör de aldrig.

Foppas sista (?) avsked följde manuset perfekt, men alla föll inte för estradtricket. Läs kommentarerna till brunchrapporterna!

Brunchrapportörerna kom på sambandet med de vidskepligas upprördhet över satirteckningar föreställande deras idol och låtsaspappa i paradiset. De kallade in experten på kränkthetens idioti.

Lars Vilks om Foppa-krisen: Lyssna 6.5 minuter idolanalys
Brunchrapport 1
Brunchrapport 2
Extra Foppakris-Brunchrapport
Klicka på de intressanta länkarna i krisrapporten!

Tolkning av Foppa-krisen.
Lyssna! 10 minuter Ren humor

Olle Palmlöf och Foppa på YouTube - 5.5 minuter kränkt Foppa.
Musikalisk tolkning av Foppas skådespelande. YouTube 5 minuter

SvD - SvD -
Hemsida Brunchrapporten
-

fredag, februari 18, 2011

Vingklippt Säpo tappar mark mot terroristerna

Klicka på bilden så blir den större
Vårt skydd mot islamistisk terror är försvagat sedan vänsterträsket såg till att blockera alla effektiva spaningsredskap. Varken Säpo eller den vanliga Polisen får begära signalspaning från FRA på grund av att terrorbekämpning enligt S - MP & V, är paranoid islamofobi. Man får inte kränka terroristernas integritet.
Julhelgens klant-terrorist Taimour Abdulwahab, är numera en martyr bland de lättkränkta och al-Qaidas propagandamagasin Inspire ger råd om hur de kränktas kör kan ordna studiecirklar i bombvästtillverkning.

Kanske vaknar PK-dårarna när nästa muslimska extremist drar på sig en bombväst och detonerar den på Hötorget bland tusentals lunchbesökare en solig junidag.
"Medan terrorhotet mot Sverige ökat så famlar Säkerhetspolisen allt mer i blindo. Orsaken är två års glapp där Säpo inte får använda signalspaning. Samtidigt återvänder fler våldsbejakande islamister som tränats utomlands."
Det är islamofobi att tala om den risk som är uppenbar. Därför får de trygghetsvårdande myndigheterna inte göra något innan det smäller igen och ett stort antal oskyldiga mördas av terrorister.
"I och med att vi inte får inrikta FRA:s signalspaning så blir det alltmer slumpen som styr. Vår förmåga att följa vad som sker har försämrats, säger Säpo- chefen, generaldirektör Anders Danielsson till SvD."
När nästa bombväst kreverar med massmord som följd, kommer sannolikt S-mupparna att kräva justitieministerns huvud på ett fat för att hon inte fick fart på Säpo i tid.

Kommunisterna kommer att hävda amerikansk inblandning och MP (Mupp & Muslimpartiet) kommer att tala om det islamofobiska förtryck som tvingar de kränkta att agera i självförsvar. Till dessa sällar sig snabbt Mattias Gardell, Mankell, Guillou, Mikael Olsson och en lång rad andra terrorkramare.
"Tidigare valde personer från Sverige att gå igenom tränings- läger utomlands och därefter strida i Afghanistan-Pakistan, Irak eller Somalia. Fem-tio svenskar har också dödats där. Men under 2010 har allt flera återvänt till Sverige för att med Säpos ord vara ”involverade i våldsbejakande islamistisk verksamhet även efter hemkomsten”."
Målsättningen är sannolikt att mörda så många svenskar som möjligt för att en av oss ritar skäggiga rondellhundar.
"Det är som starr. Med fler nya aktörer, i kombination med att vi inte får inrikta signalspaningen på dem, så ser vi successivt allt sämre och sämre och blir därmed långsamt blinda, säger Malena Rembe.
Den blindheten är orsakad av Sossarnas ögonbindel och stödet från halvrören & kommunisterna.

Nu hetsar terroristernas propagandablad Inspire mot svenskarna för att en av oss kränker muslimerna genom sina hundbilder.

SvD:"Enligt Inspire var det hög tid för Taimour Abdulwahabs martyrskap:

”Svenskarna verkar ha föresatt sig att visa sin motvilja mot muslimer och är ivriga att gå med i det förbund av nationer som är fientliga mot islam och muslimer. Den här operationen kan tjäna som en påminnelse för Sveriges regering och dess folk att ompröva sin inställning innan deras lista av brott mot oss blir alltför lång och det blir för sent”.


Telegraph

Inspire 1 pdf
Inspire 2 pdf
-