tisdag, november 30, 2010

Black Cobra - Multikulturens Hells Angels


Multikulturens kriminella gäng organiserar sig och tar upp kampen med Hells Angels enligt Nyheter24. Black Cobra har ungdomssektionen Black Scorpions som tryggar återväxten och kanske får vi snart se Hells Cherubs. Nyheter 24 om ungdomsrekryteringen.

PI har tittat närmare på vilka det är som leder kobrorna och listat dem.

Det verkade som om hela svenska folket drog en kollektiv suck av lättnad när den så kallade 38-åringen häktades misstänkt för att ha skjutit mot invandrare, men sanningen är den att även om 38-åringen sitter inne så finns det ändå flera hundra beväpnade galningar som i bästa fall skjuter varandra, men hederligt folk löper hela tiden risk att komma i vägen.

Den här listan över skjutningar i Malmö är sannolikt bara ett skrap på ytan. Delar av Reepalu City håller på att bli de kriminellas tummelplats och det är naturligtvis ingen slump. Den kommunala integreringsstrategin har skapat en situation som inte kan lösas utan att en hel rad lagar överträds och då är det bättre att lössen får utrota varandra även om det innebär risker för tredje part.

Reepalu får kanske utfärda utegångsförbud kvällstid och lämna fältet fritt för gänguppgörelserna. Nu har Malmös kobror ynglat av sig så att det finns ormar även i Stockholms och Göteborgs förorter samt i Helsingborg, Lund, Örebro, Linköping, Norrköping och Karlskoga. Nu kan ormarna snart kalla sig riksorganisation.

KVP-Expressen om rekryterarna i Rosengård
Gängledare intervjuad i Nerikes Allehanda.
Sydsvenskan om Malmös fyra farligaste ligor.

Polisen om kobrornaWiki om kobrorna
-

måndag, november 29, 2010

Leslie Nielsen död †

Klicka på bilderna så blir de större
Leslie Nielsen var en av mina favoritskådespelare och de filmer som mest fick mig att beundra hans skådespeleri var de om den nakna pistolen och Dracula död men lycklig.

Nu måste jag se Den nakna pistolen 4¼ och Scary movie-filmerna som jag har missat helt. Uppdatering 30/11: Det blev ingen 4¼ - se kommentarerna.

SvD ledarbloggen med scenen där Frank Drebin spöar upp världens skurkstatledare
E!
The Telegraph
MTV
SR Kulturnytt
SvT Rapport
Huntington News
Expressen
Utdrag ur Dracula dead and loving it:
Videosnutt ett
Videosnutt två
Videosnutt tre
Videosnutt fyra
Videosnutt fem
-

Knölval - Humpback whale - Megaptera novaeangliae

Klicka på bilderna så blir de större
Oräkneliga mornar har jag efter halv-sju-nyheterna kunnat berika mitt vetande med nyheter om vad naturen kan lära vetenskapen. Det är naturvetenskapens höjdpunkter.

Denna morgon handlade det bland annat om hur knölvalens till synes egendomliga yttre kan visa sig vara ännu ett av naturens miljarders miljarders resultat av det naturliga urvalet - Det som fungerar bäst, fungerar länge.

Knölvalen är smidig som en delfin trots sin enorma kroppsvolym och förklaringen är tydligen en högeffektiv hydrodynamisk formgivning.

Knölvalens knölar och ojämna fenkonturer hjälper nu vetenskapsmännen att konstruera högeffektiva turbinblad för omvandling av havsvattnets strömmande energi.
Wiki
Nyheter om knölvalar
-

söndag, november 28, 2010

Jonny, min saknade vän

I dag är det två månader sedan Jonny lämnade oss och de sista tankarna varje kväll, går till honom liksom de första varje morgon. Under de här två tunga månaderna har det visat sig att Jonny har en stor och fantastisk vänkrets som hör av sig hela tiden på olika sätt. Det gör inte sorgen och saknaden mindre, men det blandar in massor med glädje och tacksamhet i melankolin.
♥♦♣♠
-

Hälsosam frukost en tung morgon

Klicka på bilderna så blir texten läsbar

Två deciliter av min müslimix rörs ned i tre och en halv deciliter fil.
Lika mycket yoghurt blandas i och 2 deciliter havrefras strös över.

Den frukosten är kroppens bästa startsnöre.

Även när livet känns tungt och morgondagen inte lockar, vaknar jag hungrig varje morgon och tröstar mig med det morgonmål som är ren njutning för en stund.
-

lördag, november 27, 2010

Socialdemokrati i förfall

Det finns en nästan försumbar risk att Sverige ska drabbas av ett socialdemokratiskt vanstyre igen om fyra år och även om det är osannolikt, kan det ske eftersom den socialdemokratiska ideologin bara existerar på lokalplanet numera.

I det socialdemokratiska ledarskapet finns bara ett mål och det är "makt för maktens skull".

Den socialdemokratiska ryggkliarmaffian offrar gärna Hjalmar Brantings och Per Albin Hanssons folkhemspolitik och prostituerar sig bland muslimer och andra vidskepliga grupperingar. Därför bildas nu "Troende Socialteokrater" där tanken är att alla tokreligiösa ska samlas och jag ser som i en hederlig sosses mardrömsvision hur Kristi Brud, abd al Haqq Kielan och andra stollar bär den röda fanan nästa första maj.

Den senaste socialdemokratiska regeringen lyckades ge korruption och kamraderi en hel rad tydliga ansikten.

Ruben Agnarssons krönika ger en bra bild av hur socialdemokraternas egen gudfader lyckades nedmontera Sveriges rättssystem. Läs den noga!

Ett citat som
"I slutet av april 2006 gick justitiekansler (JK) Göran Lambertz ut i Dagens Nyheter med uttalandet att poliser ljuger i domstol för att skydda sina informatörer. Några veckor senare blir JK uppkallad till Bodströms statssekreterare Dan Eliasson, för att tillrättavisas.
- När jag talade med företrädare för justitiedepartementet så försökte man att få mig att avstå från den här kritiken... det kunde ju bli så att justitieministern tog avstånd från mig och att det skulle bli svårt för mig att sköta mitt jobb och att min plattform skulle bli lite sämre, sade Lambertz i SR Ekot i juli 2007."
Gudfadern i ett nötskal!
-

fredag, november 26, 2010

På spåret tillbaka!

Äntligen!
Nu är det kvalitetsfredagar tretton gånger i rad. På spåret och Stargate Universe.

Jul 2010 avsnitt ett

Varje år känns det som att julen börjar tidigare än senast, men i år skriver jag om julen först i dag  26/11. Förra juldebuten var 22/11-2009.

Årets julbetraktelser kommer naturligtvis att handla en del om Julbocken i Gävle som bevakas av två kameror. Kamera ett och kamera två.

Jul handlar också om hembränt julgodis och eftersom det alltid blir alldeles för mycket av den varan så ska måttlighet vara årets slagord.

Ett ständigt återkommande inslag är tomtefar och renkören
▼Klicka▼ för mera jul

torsdag, november 25, 2010

Socialdemokraternas sista chans

Klicka på bilderna så blir de större
Socialdemokraterna är på väg mot att bli ett tio-procent-parti. Då erinrar sig några strateginissar att det finns 300000 röstberättigade utan naturlig politisk hemvist. Med deras röster kan sossarna fortsätta kampen med moderaterna om att vara Sveriges största politiska parti.

Därför blir snart Peter Weiderud ledare för den nya folkrörelsen Sveriges Troende Socialdemokrater och kanske byter de namn en gång till före valet 2014 och kallar sig Sveriges Troende Socialteokrater STS.

Med fredens religion som booster, är det meningen att en ny partiledare ska vinna nästa val, men sannolikt blir utvecklingen en helt annan.

Det finns väldigt många hederliga och ansvarstagande socialdemokrater på lokalplanet och de är trötta på pajasgänget som bildade kotterier under Göran Perssons tid. Kotterier som under Måånas ledning skulle forma den nya socialdemokratin med muppar som Peter Weiderud, Thomas Bodström, Thomas Östros et Consortes i ledningen.

De gamla hederliga sossarna accepterar inte alla hysteriska försök att forma en ny socialdemokrati och reformisterna får svårt att övertyga Hjalmar Brantings och Per Albin Hanssons trogna skaror om att socialdemokratin ska räddas av vidskeplighetens mörka irrläror.

SvD
Dagen
-

Göran Lindberg och Rossana en sexualsadist och ett sexhandelsoffer

Klicka på bilderna så blir de större

Den övre bilden visar hur en kraftfull kil klyver rättsväsendet i två delar varje gång ett mål handlar om sexuellt utnyttjande av unga utsatta flickor.

Den undre bilden visar den praktiserande sexualsadist (©LGWP) som tvingar rättsväsendet till mörkläggning för att skydda andra högt uppsatta sexualsadister.

Kriminaljournalisterna vet att många polischefer och domstolsfunktionärer är rädda för att bli avslöjade varje gång uppmärksammade sexhandelmål ska avgöras.

Det inbördes hållhake- och ryggkliarsystem som är rätts- och publicitetsmaskineriets smörjmedel, fungerar varje gång och bara de som är för klantiga för att klara sig, visas upp på löpsedlarna och i domstolsprotokollen.

Systemet visar sig fungera alldeles utmärkt när Göran Lindberg rannsakas. Han ensam får ta smällen eftersom han var så korkad så att han "åkte dit" trots att ett enormt skyddsarbete mobiliserades på socialdemokraternas justitiedepartement och hos politrukerna i Rikspolisstyrelsen.

Lindberg fick disponera stora utrymmen i Rikspolisstyrelsens lokaler för att kunna bedriva sin hallickverksamhet långt efter att han avgått som chef och rektor. När Rikspolischefen Bengt Svensson intervjuades om detta egendomliga förhållande svettades han i teverutan.

Nu samlas skadekontrollmilisen för att hindra avslöjanden om flera sexualsadister bland rättvisans tjänare.

När den romska flickan Rossana såldes som sexslav till mer än 100 sexualsadister, lyckades rätsväsendets mörka krafter förhindra att en enda av dem blev straffad.

Var det för att det bland dessa svin fanns en och annan polis eller åklagare?

Här finns det många ledtrådar att nysta i för den journalist som vågar stå upp för ett rättvist rättsväsende. Det är snart 1000 sidor men läs de senaste 25 så ser du att något är ruttet i kungariket Sverige.

SvT Rapport om hur polisen skyddade torskarna
SvT Rapport om socialtjänstens misslyckande
SvT Rapport om romska domstolar i Sverige
SvT Rapport om Kapten Klänning efter hovrättsdomen
SvD om Kapten Klänning efter hovrättsdomen
Bild på Lindberg med en av väldigt många sossepolare.
SvT om mysteriet Lindberg
-


Themis rättvisans gudinna förses med falska vikter varje gång handel med unga flickors sexualitet, blir föremål för malning i rättvisans kvarnar; - allt för att skydda sexualsadisterna.
-

söndag, november 21, 2010

Påven Benedictus XVI - en tomte med makt

Papa Bängan i Rom kanske blir den siste påven eftersom den tokritualiserade katolicismen, för varje seriös religionsanalytiker, framstår som verklighetsflykt nästan i klass med vidskeplighetens islam. 16/4-2011 avgår Bängan med pension enligt Dagens aprilskämt, men kom ihåg att nedgången för nazismen och kommunismen, började med satir och humor.

Finns Gud så är h*n sannolikt utrustad med hörselskydd för att slippa höra de tokreligiösa ledarna inom islam, katolicismen och alla kvasikristna sekter. Problemet är kanske att h*n då inte heller hör våra böner om att bli befriade från vidskepliga ledare som cyniskt utnyttjar svagsinta tillbedjare.
Benedictus den sextonde gör i stort sett lika många klavertramp som vår egen potentat nummer sexton. Är det inte pedofilskandaler så är det rabalder när han berättar sanningen om islam och omedelbart ångrar sig.

Googling på påven är ingen uppmuntrande läsning för en katolik.

Det här är naturligtvis ingen rättvis bild av katolska kyrkan, men den borde kanske pryda påvens ämbetsrum som påminnelse. Ledarna i Vatikanen har uppenbarligen inte sänt ut rätt budskap till sina prelater eftersom pedofilskandalerna duggar tätt.

Bängan vrider sig som en fet daggmask inför hotet från metkroken, varje gång kondomer kommer på tal och nu kommer ytterligare en påvlig kullerbytta när han motvilligt medger att kondom kanske kan accepteras i undantag som skydd mot hiv, men att det inte är en moraliskt acceptabel lösning.

SvD
SvT

Tidigare i bloggen om Bängan här - här - här och här
För övrigt är det snart jul och om några dagar kommer den här och annan julmusik att smeka mina hörselgångar.
-

lördag, november 20, 2010

Ständigt dessa muslimer

Islamism - Nazism - PK-ism - Kommunism
Gång på gång demonstreras att Förenta Nationernas råd för mänskliga rättigheter är kidnappat av muslimska länder och andra brutala diktaturer.

Skurkstaterna vill till varje pris förhindra att de civiliserade länderna driver fram en resolution om att ingen får avrättas för sin sexuella läggnings skull.

Allt i bloggen om mänskliga rättigheters underordning inför islams brutala reglemente - här
Allt i bloggen om islam här
Pressmeddelande
Erik Ullenhag kommenterar FN-beslut om HBT-personer

2010-11-17 09:19

Den enda resolutionen antagen i FN:s generalförsamling som uttryckligen nämner sexuell läggning har ikväll, tisdag, behandlats igen i FN:s generalförsamling. På initiativ av OIC (Organisation of the Islamic Conference) och med stöd av den afrikanska gruppen har referensen till sexuell läggning tagits bort.

- Det är skrämmande att FN ligger så oändligt långt efter i HBT-frågorna. Varje dag kränks och förtrycks HBT-personer runt om i världen. Även i Sverige har vi mycket kvar att göra med vi har ändå nått stora framsteg. I FN kan frågorna nu inte ens nämnas, säger statsrådet Erik Ullenhag, som ansvarar för HBT-frågor.

Resolutionen handlar om utomrättsliga avrättningar. Medlemsländerna uppmanas skydda sina medborgare och snabbt undersöka alla utomrättsliga avrättningar som begås av en rad skäl som räknas upp. För två år sedan fördes sexuell läggning in i uppräkningen, när Sverige förhandlade resolutionen.

- När hänvisningen till sexuell läggning infördes var det en första framgång för Sverige i vårt arbete för att driva mänskliga rättigheter för HBT-personer. Nu är FN tillbaka på ruta ett igen. Den svenska regeringen kommer fortsatt driva på i HBT-frågor nationellt och internationellt, avslutar Erik Ullenhag.

Se den tidigare resolutionen här, med sexuell orientering i uppräkningen på sidan 3:
http://daccess-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/GEN/N08/481/71/PDF/N0848171.pdf?OpenElement
Fredens religion

Pat Condell om problemet
-

Brevet från Mona Sahlin

Klicka på bilden så blir texten läsbar

Det här e-brevet kom till mig klockan 19.46 14/11 och min första tanke var att nu har borgerligheten förlorat sin bästa PR-gestalt.

Lite senare insåg jag att vi tack vare Mååna slipper regeras av ett gäng inkompetenta charlataner.
Kom tillbaka Mååna!
Vi behöver dig!

Nyss läste jag den här artikeln av Göran Skytte där han lyfter fram sahlinisternas fantastiska eftervalsanalys: "Vi förlorade valet för att vi hade fel politik"
Citat: "De borgerliga hade en allians för Sverige, De rödgröna hade bildat en allians i första hand för makten"
Väljarna vann valet!
Googling Mona Sahlin
Måånas röstskola
Mååna pratar
-

fredag, november 19, 2010

SAAB kapitel 44

Klicka på bilden så blir den större

Ända sedan GM började försöka bli av med SAAB utan att göra bort sig, har jag varit övertygad om att historien slutar med  nedläggning och oändliga tvister om bidragsförskingring.

Nu medger de ansvariga att försäljningsprognoserna var överdrivna och anställda får gå igen. SvT

De flesta fordonsanalytiker var nog överens om att framtiden för SAAB, måste vara en stabil hemmamarknad och till det behövs en liten bil med tre basmodeller. En med effektiv dieselmotor, en hybrid och en elbil.

Den modellen skulle kallas 92 eller 9-2 för att återkoppla till den första Saaben.

Samarbetsprojektet med BMW var ett taffligt försök att väcka uppmärksamhet, som ingen branschexpert jublade över och förhoppningarna om framgångar i USA med den amerikatillverkade lillsuven 9-4 X, är sannolikt rent dagdrömmeri. SvD

I stället för att satsa på de förnuftiga bilköparna, satsar Muller et consortes på stora lyxbilar vilket är totalt meningslöst eftersom konkurrensen är skoningslös och SAAB kämpar i motvind med stormstyrka.

Om SAAB nödvändigtvis måste bygga stora bilar, bör de kopiera Skodas succéprojekt "Lyx med förnuft" i stället för "Lyx utan förnuft". SvD.

Fem tidigare blogginlägg om SAAB
Motormännen
För en SAAB 9-5 med samma utrustning som Superbs basmodell, får du sannolikt betala för två Superb.

Tandvårdens budord

Klicka på bilden så blir den större

Jag såg en liten notis i SvD om att vi inte klarar av tandborstningen och att det handlar om två saker: För lite tandkräm på borsten och vi sköljer bort tandkrämen.

Ett och ett halvt rätt!

Det där med tandkrämen är korrekt, men tilläggas ska att de flesta borstar för lite och fel.

Använd en mjuk tandborste med två centimeter tandkräm och borsta med korta rörelser utan att stråna lägger sig mot tänderna.

Borsta systematiskt och börja med de övre tändernas utsidor. Fortsätt med insidorna och ta sedan hand om tuggytorna. Upprepa ritualen på den nedre tandraden. 30 sekunder per moment ger en total borstningstid på tre minuter.

Ta lite vatten i munnen och skölj munhålan noggrant  så att tandkrämens fluor kommer till nytta.

Undvik de nya tunna tandtrådarna med engångshållare och köp i stället Johnsons grova flossade tråd som finns på Apoteken.

Tyvärr har Apoteken slutat sälja separata trådhållare, men de går att få tag i om du verkligen vill vårda dina tänder. Här kan du köpa dem och här finns flera säljare.
Rulla upp änden av en trettio centimeter lång tråd tre varv på spolen. Sträck tråden över gaffeln och snurra några varv på spolen.

Rensa mellan tänderna i överkäken och skölj med vatten.

Lossa tråden från spolen och låt trådänden gå ytterligare tre varv innan tråden spänns igen med ny tråd över gaffeln. Rensa underkäkens tänder och skölj nu noggrant med lite vatten som har blandats med fem droppar Vademecum.

Så får du behålla friska tänder!

Mera om tandborstningen:
SvT
SvT
SvT
Apoteket

torsdag, november 18, 2010

Joel Burns Forth Worth - en väckarklocka.

Min dotter Agneta lade ut det här talet på Facebook och jag har just lyssnat för andra gången. Att mitt i den djupa sorgen och saknaden efter vår Jonny, bli påmind om att våra hightech-samhällen kan vara rena tortyrkammare för så många unga människor, är omskakande och på gränsen till outhärdligt.

Joel Burns budskap borde spelas upp i varenda högstadie- och gymnasieklass minst två gånger och vi får se hur länge det dröjer innan någon mer tidning än SvD uppmärksammar talet.
Citat SvD:"Man kan bara hoppas att Burns uppmaning till vuxensamhället om att kliva in när trakasserier och mobbning pågår får den resonans den förtjänar. Och hans uppmaning gäller inte bara USA, samma trakasserier pågår även här. Det är oerhört lätt som vuxen att glömma bort att en tonårings värld är oändligt mindre än en vuxens. Om "alla" på skolan trakasserar dig och säger att du borde dö, så är det för en 13-åring detsamma som att hela världen säger det. Håll det i minnet."
Projektet it gets better
The Huffington Post


onsdag, november 17, 2010

Rätt man på rätt plats

Klicka på bilderna så blir de större
Tänkaren Michael
För två timmar sedan blev det officiellt att Michael Arthursson är Centerpartiets nye partisekreterare och det gläder mig att det blev just han.

Michael är Mauds diametrala motsats. Han tänker ett extra varv innan han talar och det blir sällan fel.

Under åren efter 1988 när Centerpartiet hyrde Stora Blecktornet mötte jag ofta Michael när han var ordförande i Stockholmsdistriktet som numera styrs av min gamle (unge) vän Per Ankersjö.

Jag lärde aldrig känna Michael så väl eftersom jag tillhörde Stockholms läns distrikt. Länets 24 kommuner hade slottets övervåning och staden hade entréplanet, men under de åren hörde jag inte en enda gång någon säga något negativt om Michael. Däremot framhölls alltid hans seriösa engagemang och sällsynta förmåga till rätt lösning när problem uppstod.

Med Michael Arthursson på plats i den inre maktkretsen, kan Maud avgå så snart som möjligt. Efterträdaren är redan på plats.

Centerpartiet
Svenska Dagbladet
-

tisdag, november 16, 2010

Sen lunch

Klicka på bilden så blir den större
Nyss åt jag för första gången på många år, burkköttfärssås med makaroner, av det enkla skälet att jag hittade en burk vars bäst-före-datum just var passerat.

Under skoltiden 1967 - 1970 anlände jag varje dag 07.30 till Nybrogatan 8 i Stockholm och de flesta av dessa dagar, satte jag in en matlåda i något av oändligt många värmeskåp som någon vänlig person sedan startade vid tiotiden.

Matlådan innehöll oftast just makaroner med Findus köttfärssås och jag tröttnade aldrig, men nu känner jag att den rätten nog just lämnade min menysamling.

Den köttfärssås som Sofia och jag kokar ihop av de finaste råvaror, slår burkröran med väldigt god marginal.

Sofias köttfärssås - Tre portioner

500 gram krossad tomat med chili
200 gram grädde
200 gram Ajvar
Två matskedar paprikapulver
Trollens örtsalt
Nymald vitpeppar
400 gram köttfärs

Rör ihop såsen ordentligt och värm den medan köttfärsen steks.
Blanda såsen och köttfärsen.
Töm köttfärssåsen i den stora stekpannan och låt puttra medan spagettin kokar upp i en stor kastrull utan lock på hög värme. Rör då och då så att spagettin inte klibbar samman.
Häll spagettin i ett stort durkslag och kyl ned under kallvattenstrilen.
Töm över köttfärssåsen i en serveringsskål och skölj ur stekpannan. Häll din finaste olivolja i stekpannan och värm spagettin under ständig omröring.

Servera med riven parmesansås och sweet-chilis-sås separat för personligt bruk.
-

Rödlistade hundraser. Rondellhund och muhammedhund

Klicka på bilderna så blir de större
Den rödlistade arten Rondellhund upptäcktes plötsligt över hela landet för fyra år sedan efter att ha betraktats som utrotad redan under sent 40-tal.

År 2007 korsades en individ med en av Mellanösterns vanligaste rabiata gatukorsningar och så uppstod den underart som kallades muhammedhund.

Muhammedhunden vägrades listning i kennelsamfundet och avel blev förenat med stora risker. Nu finns de få kvarvarande muhammedhundarna i karantän i enklaven Ladonia.

Jag tillhör föreningen Rondellhundens vänner och hoppas få uppleva en tid när muhammedhunden får inta sin rättmätiga plats bland heliga kor, kelgrisar, svarta får och andra omhuldade arter i vår bisarra fauna.

Sydsvenskan har hittat två rondellhundar av olika kön och märkligt nog i krislandet Irland. Mycket tyder på att det är ett livskraftigt par som får sin styrka från traktens livselixir Guinness.

Allt i bloggen om rondellhunden här

Wiki
Wiki på engelska
-

söndag, november 14, 2010

Balsam för hela människan

Klicka på bilden så blir den större
Denna gråtrista söndag har hittills varit just grå och trist. Efter gårdagens otroliga lunch med Sofia på Akropolis, verkade dessutom ingen mat locka till lunch trots massor med godis i frysen.

På Akropolis fick jag kokt rullad torsk i gräddsås och friterad pangusius. Jag har aldrig ätit godare fiskrätter.

Det såg alltså hopplöst ut när jag fick syn på en fryst bit gorgonzola i ostboxen (Jag fryser massor med ost som jag river vid behov). Efter lite grävande hittade jag några olika brie och valde den bästa. Fem skivor rågformbröd fick tina. Brie och gorgonzola finhackades och blandades på brödet. Halvtinad rökt skinka lades ovanpå. Några drag med vitpepparkvarnen över varje skiva. Ugnen hade under tiden nått 200°C och efter fem minuter var brödet precis lagom bränt i kanterna samtidigt som osten var hett krämig och skinkan nästan knaprig. Huga vad gott!

Andra restauranger i Enköping här
-

fredag, november 12, 2010

Islam och homosexualitet

I SvT Debatts eftersnack drabbade en så kallad rättrogen muslim, samman med en homosexuell muslim här.

Inslaget börjar 7.52 in i programmet och pågår till 11.37. Lyssna noga och fundera lite över vad islam innebär för alla homosexuella!

Wiki om problemet.

Mera i bloggen om islam och homosexuella här - här - här - här och här
Mera om islam och homosexualitet:
Islam på svenska

Många muslimska nätplatser som för ett år sedan var mycket tydliga om homosexualitet, har nu raderat allt och frågan är om de även har hjärntvättat bort åsikterna.Allt i bloggen om islam här
-

S snart ett av småpartierna

Klicka på bilderna så blir de större
Mona Sahlin var Socialdemokraternas reservers reserv när en ny partiledare skulle utses efter Göran Persson. Det var ingen bra start och hon lyckades aldrig visa att kritikerna hade fel.

Fjäskandet för de opportunistiska halvrören Petterson & Bendel, ledde till en hård inre partistrid om Vänsterpartiets medverkan i en allians.

Liknande misslyckanden har kantat Måånas karriär och Göran Perssons analys bör tas på stort allvar.

Trots att Gudfadern Bodström har flyttat till USA och lämnat Riksdagen, leder han över Sahlin när medlemmarna tillfrågas om vem de vill se som partiledare.

Det är riktigt illa när Kapten Klännings beskyddare ses som en bättre S-ledare än nuvarande.
♥♦♣♠
Allt i bloggen om hur Socialdemokraterna har gått från Folkhemmets fundament till en tummelplats för cyniska charlataner här.

Samlade citat efter Måånas bomb
Rosornas krig
Måånas problem förutom allt slarv
SSU-smittan
-

Rysk humor?

Klicka på buteljen så blir den större
Mera om den nya ryska vodkan här

Rysk humor har alltid för mig framstått som bisarr och detta slår nog rekord.

Jag antar att det handlar om att driva med fenomenet "Kabbalah Water", men ser ändå inte det roliga i vodkan.

LHC - Mycket larm om nästan inget när Large Hadron Collider slungar protoner

Klicka på bilderna så blir de större. Den övre visar hur 28 kilometer LHC-tunnel finns under landskapet. Allt i bloggen om LHC här

De senaste nyheterna direkt från CERN finns här

Den undre bilden visar en sektion av tunneln
I morse kom det nya rapporter från LHC i CERN. Nu ska vetenskapsmännen återskapa ursoppan som de tror fanns miljondels sekunder för Big Bang.

Jag undrar om de medvetet försöker föra oss bakom ljuset eller om de helt enkelt glömmer bort en av partikelfysikens viktigaste fundament.

Universum består av 100% materia, men vi kan bara observera cirka 5% av partiklarna på grund av att de övriga 95% inte reflekteras av någon strålning som vi okunniga människor kan generera.

Vetenskapsradion:
"Nu går forskningen vid partikelfysiklaboratoriet CERN i Schweiz, i acceleratorn Large Hadron Collider, in i en ny fas. Där har man nu börjat återskapa den soppa som all materia bestod av bara några miljondelar av en sekund efter big bang.

Acceleratorn på gränsen mellan Schweiz och Frankrike är en underjordisk tunnel, 28 kilometer i omkrets, där man sen starten 2008 svingat runt protoner i nära ljusets hastighet – och så krockat dem, för att se vilka nya småpartiklar man kunde tänkas få ut i de våldsamma, men protonsmå, krockarna.

Nu har man övergått till att krocka blyjoner istället. Betydligt större och tyngre partiklar. Och i de krockarna letar man inte spår efter enskilda spännande nya partiklar – nu är det själva den soppa som krocken resulterar i som är intressant. Här får man en glimt av hur det såg ut i universums tidiga barndom, bara några miljondels sekunder efter big bang.

I krocken blir de kvarkar som bygger upp protoner och neutroner så hoppressade att de inte klarar att hålla sig kvar i just protoner och neutroner längre. Det blir en enda röra av kvarkar och de klisterpartiklar som normalt håller dem på plats; gluoner.

Likadant var det i universums början – under några tusendels sekunder, precis i början, var materien så sammanpressad att den var i en enda röra. En kvark-gluonsoppa. Som en gas, trodde man förut. Men nej, mer som en vätska, har man visat vid en accelerator i USA.

Och den här kvark-gluonsoppa framställer man och studerar små små droppar av i acceleratorn i Schweiz."


Alla dessa experiment ger overifierbara teorier eftersom den största delen av forskningsmaterialet är oåtkomligt för våra mätmetoder.

För att kanske få klarhet, skickade jag detta e-brev nyss till Vetenskapredaktionens Camilla Widebeck:
Jag har konstaterat att forskarna är tämligen eniga om att endast 5% av universums partiklar kan observeras och verifieras eftersom resten inte reflekterar den strålning som vi kan generera.

Detta gäller naturligtvis även i LHC-tunneln vid CERN.

På vilket sätt för då experimenten vetenskapen framåt?

Så länge vi inte känner till egenskaperna hos det vi kallar mörk materia eller mörk energi, har vi ingen möjlighet att överblicka de totala effekterna av partikelkollisionerna.

Kan ni förklara för en obildad bondson hur LHC-experimenten kan anses vara analyserade när vi enbart kan betrakta hur 5% av partiklarna påverkas?
Kanske låter det så här i morgon inne hos chefen på CERN
-
Just nu lyssnar jag på programmet och den intervjuade experten Tord Ekelöf tror att Higgs partikel kommer att verifieras inom två år, men jag tror att det som kallas Higgs partikel, liksom eventuella strängar, finns bland de 95% av universum som är dolt för oss.
-
Jag har ställt frågor till Ekelöf och fyller på här om han kan svara.

torsdag, november 11, 2010

Storebrorsskräck

Debatten om kommunikationslagring tyder på att många fruktar en utveckling mot Orwells 1984.
Jag är fullständigt övertygad om att mina harmlösa kommunikationer är  ointressanta för de trygghetsvårdande myndigheterna och känner mig helt lugn.

Vilka är det då som bör oroas över kommunikationslagringen?

Förutom de som har principiella invändningar mot övervakningssamhället, finns det sannolikt en del som befarar att vi kan få en regim som verkligen vill veta allt om oss.

Jag tror inte att Sverige kan tas över av en sådan politisk kraft.

De flesta som bör bli oroliga är naturligtvis illbattingar som sysslar med kriminell verksamhet som människohandel, narkotikahandel, statsspioneri, terrorism och ekonomiska bedrägerier. De kan enligt min ringa mening få leva i ständig oro.

SvD:

"någon kartläggning av datatrafik kommer inte att få ske vid bötesbrott. Det krävs grova brott, med som lägst sex månaders fängelse i straffskalan. Men för att polisen ska kunna komma åt personer som begår sexuella ofredanden, grooming och liknande finns ett förslag som går ut på att det ska gå att få ut abonnentuppgifter, vem som har vilket telefonnummer, IP-adress och så vidare, men alltså inte trafikdata."

SvD:

"Regeringen medger att förslaget innebär ett intrång i enskildas personliga integritet. Man varnar till och med för att lagringen kan medföra att enskilda avstår från att använda elektroniska kommunikationsmedel i syfte att undvika att uppgifter registreras.

Samtidigt framhålls i lagrådsremissen att lagringen inte omfattar innehållet i kommunikationen och att förslaget därför inte står i strid mot regeringsformens skydd för den personliga integriteten."


Om allas integritet ska skyddas innebär det att de som planerar subversiva aktiviteter och grooming också ska skyddas mot buggning.
  • Då kan internetpedofilerna gå vidare i sin vidriga verksamhet med barn som offer.
  • Då kan Al-Shabaab gå vidare med sin terrorverksamhet bland somalier i Sverige.
  • Då kan den korruptionsbaserade ekonomiska brottsligheten blomstra.
Det känns otryggt i min verklighet.
-

tisdag, november 09, 2010

Hjälp Ungdomens Ark att hjälpa!

Klicka på annonsen så blir den läsbar
Klicka på bilderna så blir de större


Ungdomens Ark bildades av Annika Ekman när hon var polis med specialinriktning på brottsförebyggande genom nära kontakt med Enköpings ungdomar.

Vår kära familjemedlem Jonny var en av de ursprungliga medlemmarna i föreningen Ungdomens Ark och nu när han inte finns med oss längre, kom hans mamma på att du kan göra något nyttigt till minne av Jonny och alla andra ungdomar som behöver stöd och hjälp.

Bli medlem i Ungdomens Ark!
Annonsen högst upp blir en helsida i Enköpingsposten och det finns många sponsorsrutor runt texten. Över texten finns en aktivitetsbild från lokalen Punkten på Tullgatan 19.

Den minsta sponsorsrutan är din om du ger oss 1000 kronor för att få ditt eller ditt företags namn med i annonsen. Det finns också större rutor där du får plats med en logga.

Sätt in 100 kronor på bankgrio 5433-9155 och skriv ditt namn och din adress så blir du medlem

Ungdomens Ark har en blogg där du kan lämna meddelanden. Där kan du läsa mera om våra aktiviteter.
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001766208063i jobbar också på att få till en bra Facebooksida som finns här.
-

fredag, november 05, 2010

Jonny från vaggan till graven

Klicka på bilden så blir den större

Under begravningsceremonin för Jonny, satt jag och önskade att prästen Anna skulle fortsätta i timmar med att tala om Jonny.

När alla hans fina vänner paraderade förbi kistan, ville jag att de aldrig skulle sluta.

Efter begravningen ville jag att det skulle dröja länge innan vi skulle tvingas skiljas från resterna av det som var Jonnys yttre skal.

Prästen Anna talade om att bygga ett speciellt rum i medvetandet, där Jonny alltid ska finnas.

Det rummet måste byggas färdigt i dag och jag hoppas att jag hinner.

Jonny genom min kamera
Jonnys begravning
Jonnys urnsättning
Jonnys gravplats

Musiken som Jonny ville ha under sin begravning
The Diary
Safe And Sound

En sång för oss som saknar Jonny och minns den glädje han spred:
Precious Child

onsdag, november 03, 2010

Nu testas webbsäkerheten äntligen - Cyber Europe 2010

Det är väldigt få som tror att nästa krig som drabbar Sverige, handlar om främmande makt invaderande med  kulor och krut.

Vi är många som tror att nästa krig blir gränslöst och handlar om kommunikationssabotage.

Vi är sannolikt ungefär lika många som undrar vad Försvarsmakten gör för att förebygga att det gör Sverige till sittande fågel.

Först när att masken stuxnet bevisade att internetsabotage kan bli rena superbomben, börjar de trygghetsanvariga myndigheterna inse att preventiva åtgärder måste sättas in pronto.

De börjar försiktigt med försvarsövningen Cyber Europe 2010. SvD

Mera om Cyber Europe 2010 här - här - här
Tidigare i bloggen om digitala krig här och här
-

tisdag, november 02, 2010

Vad i glödheta h....e menas med muslimska mänskliga rättigheter?


De fyra farliga ismerna: Islamismen - Nazismen PK-ismen - Kommunismen

Ibland överträffar verkligheten fantasin!

Jag fick syn på en pressrelease som jag gärna hjälper muslimerna att sprida. Här kommer länken och hela texten. Mina kommentarer kommer efter pressreleasen.

2010-11-02 17:30
PRESSRELEASE
MMRK KRÄVER UTREDNING AV ANTIMUSLIMISMEN INOM POLISEN

Muslimska mänskliga rättighetskommittén fördömer helgens händelser där fyra svenska muslimer utpekats som terrorister av Göteborgspolisen och frihetsberövats under de mest brutala former. Vi kräver också en omfattande utredning som går till botten med antimuslimismen inom polis, rättsväsende och andra svenska myndigheter.

Den omfattande antimuslimismen i det mediala samtalet om muslimer som nu trängt sig in i politiken och institutionerna har lett till en straffrihetskultur där de mest flagranta övergrepp mot svenska muslimers mänskliga rättigheter väcker liten eller ingen indignation och inte leder till några påföljder för förövarna. I det senaste fallet har fyra svenska muslimer frihetsberövats av Göteborgspolisen under de mest brutala former framför deras skräckslagna barn på grund av ett så kallat terrorhot som bara ett par dagar senare visat sig vara helt substanslöst.

Det är nu fullständigt uppenbart att vi befinner oss på ett sluttande plan där muslimer i allt mindre grad omfattas av demokratiska fri- och rättigheter i Sverige. Allt mot en bakgrund av ett medialt och politiskt klimat där muslimer framställs som hotet inifrån mot demokrati, säkerhet och värdegrund. Parallellerna till 1930-talets Tyskland blir mer och mer tydliga. Precis som då har spärrarna släppt bland agendasättarna. På SVT-debatts hemsida använder idag Magnus Ranstorp ofattbart nog det polisiära fiaskot i Göteborg som en intäkt för att hotet om terrorism ”kryper närmare Sverige”. Ett fullständigt verklighetsfrånvänt resonemang men eftersom det pekar ut svenska muslimer som ett hot behåller Ranstorp både jobb och anseende och sannolikt stärker han sina chanser återigen anlitas av regeringen för att leda utredningar.

Istället för Magnus Ranstorps beställningsjobb som konstruerar svenska muslimer som hot kräver Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén istället att Fredrik Reinfeldts regering tillsätter en omfattande utredning för att kartlägga antimuslimismen i svenska myndigheter, till att börja med hos polisen och rättsväsendet men också i socialtjänsten, skolan och andra viktiga samhällsinstitutioner. Vi vill också att regeringen ser över lagstiftningen för att försäkra att kulturen av straffrihet för rättsövergrepp mot svenska muslimer motarbetas. Det här är inte första gången svenska muslimer grips under uppmärksammade former utpekade som terrorister för att efter långa häktningstider släppas då det visat sig att misstankarna varit helt grundlösa.

Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén uppmanar svenska muslimer, muslimska organisationer och andra anhängare av mänskliga rättigheter att stämma in bakom vårt krav på en utredning följd av åtgärder mot rättövergreppen mot svenska muslimer.

Vid frågor kontakta Fatima Doubakil på 073 5506883 eller fatima.doubakil@mmrk.org
[sic]
Vilket jädrans trams!
Vilket jädrans gnäll!
Vilken jädrans omvärldsanalys!
Det här pressmeddelandet innebär i princip att muslimer ska vara immuna mot misstankar om terrorbrottslighet just för att de är muslimer fast terrorismhistoriken säger något helt annat.

Den internationella muslimska organisationen OIC (organisationen islamiska konferensen) kräver att islamkritik ska vara ett brott mot FN-deklarationen om mänskliga rättigheter. Mer om det här.

Verkligheten är en helt annan än den som beskrivs i pressreleasen!

I verkligheten är det så att hela den politiskt korrekta bunten av blindstyren bland politiker och journalister ylar om islamofobi varje gång det riktas kritik mot att muslimer är inblandade i våldsaktiviteter.

Allt i bloggen om islam här
Fredens religion

Nyheter som upprör

Klicka på bilden så blir den större

Den här dagen är adrenalindrivande på många sätt, men jag ska bara ta upp några av dem.

Slödderpacket som utnyttjade en förståndshandikappad fjortonårig flicka som sexslav i Reepalu City, dömdes till relativt korta fängelsestraff. Anhöriga till packet roade sig redan under den första rättegångsdagen med att hota domare och åklagare och det blev bara värre. Läs mera i slutet av den här artikeln där det finns länkar.

Enligt min ringa mening borde hela klanen hängas ut med namn och bilder i varenda dagstidning i landet. Mera om rättegången här - och här
-
Den andra nyheten som upprör mig, är den att Professor Christopher Gillberg förlorade mot svenska staten i Europadomstolen.

Gillberg forskade om hur barn med ADHD/DAMP har fått sina handikapp. Han intervjuade drygt etthundra barn med diagnosen och fick föräldrarnas tillstånd till detta på villkoret att ingen annan skulle få ta del av materialet.

Eva Kärfve och Leif Elinder krävde att få tillgång till forskningsunderlaget och fick av Göteborgs kammarrätt rätt att läsa allt.

Då makulerade Gillbergs medarbetare allt känsligt material som de hade lovat att skydda av hänsyn till barnens utsatthet. Läs mera i länkarna längst ned i den här artikeln.

Enligt min ringa mening borde Kärfve och Elinder betraktas som cyniska charlataner.

Dagens Nyheters kulturredaktion betraktar jag som en tummelplats för diverse rödvinsmarxister och häpnade därför när kulturredaktionschefen Björn Wiman hävdade att muslimernas heligaste ko Muhammed är en påhittad figur.

För att komma från redaktionen med sverigerekord i politisk korrekthet är detta sensationellt och han kommer sannolikt att hävda felcitering i artikeln från SvT Rapport

Seriestrip som Björn Wiman censurerade i DN.