måndag, augusti 30, 2010

Genteknikens enfald

På 1990-talet blev det känt bland oss genmanipulationsskeptiker att Monsanto i sin strävan efter att tjäna ännu mera pengar på fattiga jordbrukare i tredje världen, lyckades ta fram ett majsfrö som var resistent mot bekämpningskemikalier som dödar skadliga växter och djur.

Genialt!, tyckte vitrockarna som leker gudar.

Problemet var att de resistenta generna spreds till ogräset efter ett tag och då var katastrofen nära.

Kvickroten Orvar var född och kemikalieresistensen var ett hot.

Hade inte gudslekarna begränsats, kunde resistensgenerna ha spritt sig till insekterna och då hade armageddon varit här.
Allt i bloggen om genteknik◄Klicklänk


-

Loket drog från Mååna

Det är mycket nu, stönas det nog i sossarnas valbunkrar.

Mååna är sossarnas sämsta kort och den som skulle bli esset, blev en blek knekt i ett litet lok som drar från henne just när valkampanjen går in i sitt hetaste skede.

Bort från drogtester, Göran Lindberg och allt annat polischefsmygel som kommer närmare spindeln i nätet.

Just nätet ska bli Bodströms vapen i kampen mot Alliansen eftersom han ska driva sin valkampanj i nätets sociala medier.


SvD:
"På sin blogg förklarar ministerkandidaten att ”det här blir en intressant möjlighet att se om de sociala medierna verkligen fungerar så bra som många säger”.
Advokatmuppen ser alltså valet som ett spännande riskfritt experiment och gör sitt bästa för att hjälpa Alliansen.

Den rödgröna sörjan har sannolikt en strategi för en osannolik valseger:
 • Mååna blir Sverige-statsminister och Margot Wallström blir utlandsstatsminister.
 • Thomas Bodström sköter juridiken via e-post, Facebook och Twitter.
 • Kommunisten blir utrikesminister och kräver att USA drar tillbaka alla sina trupper från alla utlandsaktiviteter.
 • Halvröret Wetterstrand blir vice statsminister med ansvar för miljö och jordbruk.
 • Halvröret Eriksson blir försvarsminister.
  Låter det bra?
  Låter det som en bild av trygghet och stabilitet?
  Låter det som en mardröm?

  Valmyndigheten
  Min valbibel


  söndag, augusti 29, 2010

  Genmanipulerad raps och majs


  Under nästan 20 år har jag försökt sprida kunskap om riskerna med grödor som genmanipulerats för att stå emot bekämpningskemikalier som tar kål på ogräs och skadesmåkryp.

  Under tiden har den ena odlingen efter den andra drabbats av läckage så att ogräsen har fått dessa kraftfulla egenskaper och blivit svårutrotade.

  Lennart Daléus brukade raljera om kvickroten Orvar, men det var djupt allvar bakom de muntra orden och nu kan vi konstatera att Orvar har rotat sig ordentligt.

  Jordgubbar som fått gener från ishavslax för att inte knäckas av frosten, är ett exempel på artöverskridande genmanipulation som det har experimenterats med och jag väntar nästan på potatis som har fått grodgener så att skörden bara innebär att hålla upp säckar som potatisarna hoppar ned i.

  Jag väntar med spänning på resultatet från seminariet 18/9.
  Biodynamiska föreningen delar nog min förväntan med lika stor oro.

  Torbjörn Fagerström verkar vara genhypnotiserad av Monsanto, men har är ursäktad. Han är bara ett år yngre än jag och sannolikt på väg in i senilitetens dimmor.

  ATL drar en lans för Monsanto
  Lars Vernersson skrev:
  "Det är dags att lätta på bromsen. Visst ska man vara försiktig med ny teknik, men hittills har inga bevis kommit fram för att gmo-grödor har skadat miljö eller människors hälsa. Fler företag borde få möjlighet att ägna sig åt genteknisk forskning så att fler grödor med önskvärda egenskaper snabbare kommer i bruk."
  De orden kommer han sannolikt att vilja modifiera om några år när Monsantomajs har gett Kvickroten Orvar riktigt stora muskler.

  Genome project
  En försiktig SLU-rapport
  ATL gör en liten notis av en fruktansvärd rapport.
  Allt i bloggen om teknisk genmodifiering
  GMO Safety
  GMO Compass
  Understanding Evolution

  lördag, augusti 28, 2010

  Är LO-ledarna obehagliga?  Sveriges största fackliga organisation är en socialdemokratisk pamporganisation och deras kommunikationschef Marie Linder måste naturligtvis stå upp för de socialdemokratiska idealen; Klia min rygg så kliar jag din!

  Kommunikationschefen Linder känner ett uppenbart behov av att kommunicera ett budskap och den här gången är budskapet riktat till alla LO-medlemmar som inte är socialdemokrater och som vill att deras medlemsavgifter ska användas strikt fackligt och inte till socialdemokratiskt krypskytte.

  Dock har kommunikationschefen här misslyckats eftersom hon enbart kommunicerar ett partipolitiskt budskap.

  Jag tycker att kommunikationschefen ska se till att det i handlingarna för medlemsansökan, tydligt anges att medlemmarnas avgifter delvis används som stödpengar till socialdemokraterna.

  Det är hederlig kommunikation!

  SvD-1  Svd-2
  Tidigare i bloggen om LO
  Valmyndigheten
  Min valbibel

  fredag, augusti 27, 2010

  Rättsrötan i polishusens översta våningar

  Klicka på bilderna så blir de större


  Jag har nästan läst färdigt boken Hanteraren av Dick Sundvall, men tvingades i går kväll avbryta med 75 sidor kvar eftersom jag befarade mardrömmar om jag inte konsumerade lite positiv information före sänggåendet.

  Parallellt har jag börjat läsa den andra boken om Peter Rätz.

  Dick Sundevall har gjort en märklig resa i socialdemokratins och polisledarskapets korrumperade värld och jag hoppas innerligt att böckerna blir riktiga kioskvältare.

  För oss som är intresserade av att följa speciellt provocerande kriminalfall där höga polischefer utan minsta tvekan, är skitstövlar som utnämnts på politiska grunder i socialdemokraternas politruksystem och ryggkliarmaffia, är det befriande att någon vågar ta bladet från munnen och tala klarspråk.

  Thomas Bodström är namnet som återkommer i periferin av de flesta rättsrötor.  Han börjar likna Gudfadern och socialdemokraterna kunde lika gärna heta Cosa Nostra.

  Dock börjar Thomas Bodström komma alltför nära den riktiga rötan med länspolismästare och rikspolischefer som borde sparkas utan vitsord och avgångsvederlag.

  Bloggen Corruptio har nosat rätt på en del och Dick Sundevall som har en grundmurad trovärdighet, kanske är den som kan demaskera rättsrötan i rättsväsendet.

  Därför läcker Stockholmspolisen

  Flera avslöjande artiklar från Dick Sundevall

  Rikspolischeferna har enligt min ringa mening varit en provkarta på personer som har placerats för att vara nyttiga politiska idioter vilket har varit ett framgångsrikt initiativ.

  Det här är ingen nedsmutsningskampanj!

  Det är en upplysningskampanj mot de socialdemokratiska mörkläggningskampanjerna.

  Rikspolisstyrelsen

  Val 2010 - Fackit!

  "Fuckit", är ett uttryck som har blivit rotat i svenskt språkbruk. Oftast betyder det att något oönskat ska bort.

  Facket borde betyda motsatsen. Något som alla vill ha. Något som förenar och som skapar goda relationer mellan inblandade parter.

  LO - Landsorganisationen låter som något som enar landet, men det är en bluff!

  LO har utvecklats till en socialistisk pamporganisation förklädd till arbetarnas kamporganisation med ett övergripande mål - att konservera den socialistiska regeringsmakt som nästan var norm i Sverige under 50 år.

  Den första Fälldinregeringen var en revolution mot den socialistiska pamporganisation som kallar sig kamporganisation, med den föll på grund av koalitionens inre friktion.

  Nuvarande regering har en samsyn som en rödgrön sörjan aldrig kan uppnå eftersom de inblandade inte ens själva tror på samsyn. De tror bara på makt!


  Sveriges största fackliga organisation leds av ett gäng muppar som gärna tar emot kommunister i sina förbund samtidigt som de ser ett problem i att det finns borgerliga arbetare som vill organisera sig där.

  Den högsta ledaren hade inte tid att leda sin pamporganisation på grund av alla styrelseuppdrag och när hon tvingades överge några av dem fick hon tydligen tid som hon inte kunde göra något vettigt med och följden ser vi i deras valkampanj för socialdemokratin. SvD.

  De stjäl borgerliga medlemmars pengar och använder dem i odemokratisk maffiastil.

  Fuckit facket säger en del, men det räcker med FACKIT!

  Valmyndigheten

  Min valbibel

  torsdag, augusti 26, 2010

  Val 2010 - Det skrämmande alternativet

  Klicka på bilden så blir den större

  Vill du spela hazard med Sveriges ekonomi, ska du spela ruterdam den nittonde september!

  Mupparna som om det värsta händer, blir statsminister och vice statsminister, fortsätter med sina verklighetsfrämmande visioner om statsfinanser baserade på inflationsdrivade sedelpressar.

  Trots att Alliansen har lyckats bäst av Europas regeringar med krishantering, vill Sahlin & Wetterstrand fortsätta leka Pettersson & Bendel.

  Oppositionsgnäll
  Skräckkabinettet 
  Presskonferens

  Nattakuten på Enköpings sjukhus öppnas

  Klicka på bilderna så blir de större

  Lägg ned landstinget snarast möjligt!

  Landstinget är en fullständigt överflödig instans i samhällets besluts- och administrationsprocesser.


  Vården och lokaltrafiken skulle fungera bättre utan dessa pappersvändande byråkrater som är effektiva effektivitetsbegränsare.

  Vi skulle kunna sänka skatterna och förbättra vården utan kostnaden för denna parasitorganisation.

  Landstingspolitikerna experimenterar med patientsäkerheten och arbetsmiljön för vårdpersonalen.
  Det är inte landstingspolitikernas förtjänst att nattakuten i Enköping öppnar igen!

  De hade inget annat val när det visade sig att deras cyniska experiment ledde till våldsamt ökade kostnader trots att de garanterade besparingar.

  De hade inget annat val när det visade sig att patienter tvingades avstå från vårdinsatser och riskerade livet för att byråkraterna skulle få leka med organisationsreformer.

  De hade inget annat val när det visade sig att deras beslut var fullständigt idiotiskt!
  Tidigare i bloggen om de politiska oduglingarna
  Enköpingsposten
  Sjukhusets hemsida

  Sensommarfest, bilkortege och skördemarknad i Enköping

  Klicka på bilderna så blir de större

  Den kommande helgen blir fylld av aktiviteter och här kommer tre av dem.

  Automobilhistoriska klubben Arrangerar en bilhistorisk karavan som kommer till Enköping för cruisig cirka halv tolv på lördag förmiddag. Senare samlas bilarna för uppvisning på Enavallen

  Alldeles innan bilarna kommer, avslutas årets skördemarknad på torget.


  På söndag blir det sensommarfest på motorgården där MCC Struls medlemmar mangrant mobiliseras för marktjänsten och jag hoppas på en lika bra fest som förra året.

  Läs högst upp i annonsen! Där räknas alla sponsorer upp. Tack vare dem, kan du äta dig mätt och låta barnen roas utan att det kostar ett enda öre.

  Val 2010 - Centerpartiet och Socialdemokraterna

  Rösta på Mååna så får du Jytte.
  Rösta på Maud så får du Magnus.

  Fär den som lyssnade på duellen i P1-Morgon när Magnus Andersson CUF och Jytte Guteland SSU debatterade ungdomsarbetslösheten, är valet ett enkelt beslut. Lyssna!

  Med Mååna får du en ungdomsförbundsordförande som klagar över Alliansens ovilja att ösa pengar ur det ymnighetshorn som socialdemokraterna, de senaste 40 åren, har föreställt sig vara ett automatiskt regeringsredskap. Undantaget var de år på 90-talet när Centerpartiet hjälpte sossarna ur den förra stora ekonomiska krisen.

  Med Maud får du en kreativ och progressiv ungdomsförbundsordförande som inte tror på sedelpressen som välfärdsnyckel.

  SvT kanal 1 har mellan klockan 20.00 och 21.00 partiledarutfrågning med Mona Sahlin. Repriser i SVT1 28/8, SVT24 28/8 och SVT2 29/8 - Textat sid. 199. SvD.

  Goda råd till Mona Sahlin i SvD:

  Personlighet
  Vad kan man säga om Mona Sahlins personlighet? Slarvmaja är ett vanligt epitet. Ordstaplare ett annat. Ett tredje är oportunist.

  Skatter
  Skatterna är Mona Sahlins svagaste kort av det enkla skälet att hon inte begriper systemet.

  Välfärden
  Det är nog den enda kategori som hon kan ta hem poäng i eftersom det finns gott om lättlurade väljare som tror att Måånas sedelpress löser alla problem med vård, skola och omsorg. När en galopperande inflation urholkar välfärden är det för sent. Det är ingen ångervecka med valet på Mååna. -Det är fyra långa svåra ångerår!

  Uppdatering: Nu får Sahlinisterna några timmar på sig för att planera motdragen till Alliansens valmanifest.

  Flanking om Sahlin
  Valmyndigheten
  Min valbibel
  Valaffischer 2010
  Måånas CV

  onsdag, augusti 25, 2010

  Anna Ardin och muslimerna

  Klicka på bilden så blir den större
  Nyhetsvärdet i historien om Anna Ardin och Wikileaks grundare Julian Assange, börjar bli ljummet och kanske blir det så att fåntratten Leif Silbersky får sin första framgång på länge när våldtäktsmålet avskrivs trots att socialdemokratin har mobiliserat sin justitieministerkandidats advokatbyrå för att hjälpa en styrelsemedlem i den socialdemokratiska broderskapsrörelsen. SvD

  Uppdatering: Farsen fortsätter


  Allt i bloggen om spektaklet

  Det är minst sagt märkligt att Anna Ardin som säger sig vara feminst och HBT-engagerad, visar sådan ömhet inför muslimerna som har en syn på homosexualitet som får Åke Green att se ut som HBT-rörelsens ambassadör.


  Mona Sahlin utfrågad av Dagens Eko


  Mona Sahlin kom sist ut på estraden i Dagens Ekos partiledarutfrågning och det var sannolikt till hennes nackdel. Lyssna

  Hade hon kommit först hade hennes osammanhängande pladder kanske glömts till förmån för andras sakliga argument, men nu blir minnet präglat av en partiledare med låg trovärdighet.

  Mona Sahlin upprepade ideligen "punkt!" efter sina argument och det var antagligen hennes sätt att markera kommandoberedskap, men det fick motsatt verkan.

  Mitt intryck av utfrågningen, är att Sverige måste skyddas från Mona Sahlin och hennes drabanter.

  På Enköpingspostens ledarsida fanns i dag en intressant artikel om LO och medlemmar utanför socialdemokratin.

  Ulla Lindqvist som är vice ordförande i LO, tycker att det är oroväckande att så många som en femtedel av medlemmarna sympatiserar med Moderaterna.

  Det är en häpnadsväckande arrogans som är typisk för den socialdemokratiska ryggkliarmaffian.

  LO ska vara ett fackförbund som tar till vara sina medlemmars intressen och eftersom det inte finns någon medlemsantagningsspärr  för borgerliga väljare, måste LO vara politiskt neutral.

  LO är en genomkorrumperad organisation som tar väljarnas medlemsavgifter och lägger dem på en valkampanj för socialdemokratin.

  Det socialdemokatiska ledarskiktet har utvecklats till en politiskt korrumperad aristokrati som har ett övergripande mål. Alla ska skyddas från påföljd efter misskötta förtroendeuppdrag.

  Som det ser ut just nu, är Sverige räddat ytterligare fyra år från vanstyre och förhoppningsvis kommer socialdemokraterna att hållas borta från makten så länge så att deras politruksystem börjar krakelera.
  SvD
  SvT Rapport
  SvT Väljarindex
  Valmyndigheten
  Min valbibel
  Hans Lindström

  tisdag, augusti 24, 2010

  Wikileaks grundare en våldtäktsman?

  Klicka på bilden så blir texten läsbar.
  Allt i bloggen om Julian Assange

  Det har varit intressanta spekulationer om Julian Assange är utsatt för en komplott eller inte, men nu börjar det klarna en aning. Till slut kommer det nog att handla om någon sorts misshandel baserad på kondomfrånvaro när hans groupies lyckades få honom i säng.

  I diverse nätforum blev det snabbt klart vilka damer det handlar om och det är minst sagt intressant att en av dem sitter i styrelsen för den skruvade organisationen Broderskapsrörelsen som bjöd Assange till Sverige.

  Newzglobe
  Mera Newzglobe
  The Sydney Morning Herald

  Eftersom Assange har fått Silbersky som försvarare blir det sannolikt en fällande dom för jag kan inte minnas att fåntratten Silbersky någonsin har lyckats fria någon.

  Före detta jämställdhetsombudsmannen Claes Borgström har passande nog fått uppdraget att föra målsägarnas sak. Den socialdemokratiska ryggkliarmaffian mobiliseras.

  Jouråklagare Maria Häljebo Kjellstrand var antagligen alldeles för snabb på avtryckaren när hon tog emot våldtäktsanmälningarna. SvD

  Utredningen pågår och nu kramar åklagarna ur lagboken alla tänkbara lagrum för att få till ett misshandelsmål. SvD

  Pensionerade överåklagaren Sven-Erik Alhem som har börjat tala klarspråk om en mängd tveksamma rättsfall, hävdar att åklagarna har klantat till det ordentligt. SvD

  Wikileaks
  Wikileaksbloggen
  Mera Guardian

  Klotet - Sveriges Radios miljöblogg

  Klicka på bilden så blir texten läsbar.

  Klotet är tillbaka i morgon 13.20 efter sommaruppehållet. Det är en markör för att sommaren är slut snart, men också ett kärt sommaråterhörande som jag ser fram emot.

  Facebook

  Miljöpartiet - En politisk olägenhet


  En dag i Miljöpartiets Utopia
  Artikeln handlar om Yvonne och andra stockholmare. Kanske är det Ruwaida som porträtteras.

  Jag gör som Obelix, jag snurrar till och hävdar att de är lite tokiga de där i den rödgröna sörjan.

  I Stockholm verkar Ywonne Ruwaida kunna spurta förbi Carin Jämtin och Jämtins TUT (©Magnus Andersson) med butler och andra tjänster som ger stockholmarna tid att leka och älska, förbättrade inte hennes odds. Tidigare kom hon med det geniala förslaget om könsneutrala toaletter och Ruwaida får nog trots goda naturliga förutsättningar, svårt att slå dessa dumheter. Hon har försökt med att släta över religiöst betingat kvinnoförtryck och låta bostadssökande bestämma var det ska byggas, men om dummast vinner, satsar jag nog på Carin Jämtin.

  Förhoppningsvis inser stockholmsväljarna att en rögrön sörja i stadshusledningen, kommer att ruinera Stockholm såväl ekonomiskt som ideologiskt.

  Valaffisch 2010

  Stadshotellet i Enköping rivet. Nu kommer arkeologerna


  Nu inleds den tredje och sannolikt sista etappen i historien om hur Stadshotellet i Enköping, blev just historia.

  Redan från början klargjordes att delar av grunden inte fick förstöras innan Upplandsmuseet fick undersöka de gamla stadsdelarna under hotellgrunden. E-City

  Jag hoppas på att få se min gode vän arkeologen Robin där med spaden i anfallsställning.

  Upplandsmuseet informerar
  Artikel i EP
  Allt i bloggen om Stadshotellet i Enköping
  Google om Stadshotellet i Enköping
  Trettiofyran

  Islam - Fredens religion?


  Bild från videon
  Green Lane-moskèn i Birmingham byggdes faktiskt för att vara simhall och bibliotek, men övertogs snart av muslimer i Storbritannien.

  Där har journalister och andra under en längre tid infiltrerat och spelat in många predikningar som är rena uppviglingar till våld mot kuffar (kuffar är alla som inte är rättrogna muslimer).

  Mera om det i den här artikeln
  En av många avslöjande videoinspelningar här
  Här finns flera inspelningar från Green Lane

  Det har också gjorts inspelningar i svenska moskéer, men om dessa innehåller hat mot kuffar, tystas detta effektivt av våra ryggradslösa journalister som helt enkelt är skräckslagna inför verkligheten.

  De kan ju bli hotade som Lars Vilks, Salman Rushdie, Kurt Westergaard och alla andra som vågar ironisera över islam eller rent av berätta sanningen om islam.

  Våra politiker är cyniska opportunister som förtränger den primitiva vidskeplighetens negativa konsekvenser och kravgeneratorernas ständiga begäran om anpassning av det svenska samhället så att det passar de levnadsregler som araben Muhammed fastställde för 1400 år sedan.

  Muslimerna sitter ju på några hundra tusen röster om fyra veckor och då är allt förlåtet.

  I Per Gudmundsons blogg kommer då och då korn av sanning, men han är en unik journalist i det sammanhanget.
  1. Islam är ett totalitärt och tankekontrollerande ideologiskt system med en primitiv religion inbyggd.
  2. Överallt där muslimer blir i majoritet, exploderar samhället i våld och kriminalitet.
  3. Alla muslimska länder präglas av våld, statsförtryck och kvinnoförakt.
  Efter mer än tusen år av religiöst samhällsförtryck, har vi i Sverige befriat vardagslivet från det kristna oket och nu vill socialdemokrater och miljöpartister återinföra religiös samhällsanpassning.

  Moderaterna har islamister på valsedlarna, men Folkpartiet piper i alla fall lite om det muslimska kvinnoförtrycket och Centerpartiet har till och med sparkat ut en islamist.

  I Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Frankrike, Belgien, Nederländerna och ytterligare några länder i Europa, har myndigheterna börjat vakna och inse att praktiserande muslimer med koranen som strikt rättesnöre, inte är kompatibla med:
  Mänskliga rättigheter
  Demokrati
  Jämlikhet
  Jämställdhet
  Religionsfrihet
  Yttrandefrihet
  Åsiktsfrihet
  Könsneutral samlevnad
  Religionsneutral utbildning


  Fredens religion
  En lila hornper betraktar muslimer här
  Den danska oficiella ursäkten med många klickbara länkar upptill och nedtill
  Allt i bloggen om islam här
  Mera om islam här

  måndag, augusti 23, 2010

  Val 2010 - Till och med Aftonbladet ger upp!


  Klicka på bilderna så blir de större
  "Det är mycket nu", antar jag att det stönas i socialdemokraternas valstrategibunker.

  Butler i tunnelbanan
  Könsneutrala offentliga toaletter
  Sexköpande valarbetare
  Halvrörsmupparna och Ohly som ministrar
  Mona Sahlin som statsminister......
  Allt de gör blir fel!

  Det går att fylla på med oändligt många orsaker till att en valseger för den rödgröna sörjan vore en katastrof och nu lyfter till och med Aftonbladets Lena Mellin fram nederlagsfaktorerna i dagsljuset.

  Hon räknar upp åtta punkter som huvudskäl till den sviktande väljarsympatin.

  Personligen anser jag att Mona Sahlin, Carin Jämtin, Thomas Östros, Wanja Lundby-Wedin och Thomas Bodström är Alliansens fem ess i valkampanjen. (blufflekar kan ha fem ess)

  Det brukar komma grodor ur alla politiker som är trängda, men från det socialdemokratiska ledarskiktet väller det ut hela grodkolonier.

  Den rödgröna sörjan finns enligt SvD inte med när offren för totalitära regimer hedras.
  Det kanske är känsligt med tanke på partiernas förhållande till demokratins dödgrävare kommunismen och islamismen.

  "Miljöpartiet har tackat nej till att delta med något av språk- rören eller annan företrädare för partiet. Socialdemokraterna har i svarat alls. Mona Sahlins presssekreterare Anna Hellsén har fått mejl och telefon, men inte reagerat. När frågan om Mona Sahlin eller någon ville delta gick vidare till kansliet på Sveavägen 68 blev resultatet lika negativt. S valslogan är att ”vi kan inte vänta”, men det är uppenbarligen just vad de kan."

  Överlåt inte skutan Sveriges roder till Mona Sahlin!

  Hennes drabanter är om möjligt ännu mindre lämpade att navigera rätt!

  Min valbibel


  Som vanligt refererar jag gärna till Valaffischer 2010

  Termiter som energiomvandlare

  Klicka på bilder som visar termiter i olika utvecklingsstadier.
  I Svenska Dagbladet finns en spännande artikel om möjlig nytta med termiter. Redan gör termiterna stor nytta i naturen när de påskyndar nedbrytningen av död ved.
  "I sitt mag- och tarmsystem har termiterna mer än 200 olika sorters mikroorganismer. De kan utgöra en tredjedel av insektens vikt. Samarbetet fungerar så att insekten tuggar sönder träet i små bitar med käkar som är så kraftiga att termiter till och med sägs kunna äta upp biljardkulor. Mag- och tarmsystemet fungerar samtidigt som en perfekt, syrefri, livsmiljö för mikroberna. De producerar villigt de enzymer som bryter ned cellulosan och ligninet – de långa molekylerna som ger trä dess styrka – till enklare sockermolekyler. Därefter fermenteras sockret till etanol. En av biprodukterna är vätgas. Processen tar bara 24 timmar och är så effektiv att termiterna kan omvandla 95 procent av cellulosan till sockermolekyler. Ett vanligt pappersark kan ge två liter vätgas, enligt det amerikanska energidepartementet, DOE."
  Kopiering av de enzymer som termiterna använder i sin nedbrytningsprocess, skulle innebära en genväg till miljövänlig etanolproduktion.

  På köpet slipper vi debatten om att råvaror för matframställning, används för att driva bilar.

  Avfall från jord- och skogsbruk kan förädlas till bränsle och den negativa aspekten är nog att komposteringen uteblir.

  NE
  Wiki

  söndag, augusti 22, 2010

  Vincent och Indian motorcyklar

  Klicka på bilderna så blir de lite tydligare.

  Ända sedan jag fick min första trampcykel för 61 år sedan, har jag varit fascinerad av motorcyklar.

  Den första drömhojen var en Vincent Black Shadow och senare den snabba Vincent Black Lightning som redan på 50-talet gjorde 240 kmph.

  Lite senare fastnade jag definitivt för Indian som nog är den vackraste motorcykel som har mullrat på våra vägar.

  Långt senare upptäckte jag Harley Davidson och kanske är mitt intresse ljummet bara av det enkla skälet att märket har kidnappas av diverse slödder vilket är trist för alla trevliga HD-älskare som jag har mött. (Speciellt hunden Harley).
  Wiki om Indian
  Nytillverkning av Vincent Black Shadow 2007
  Bilder


  Val 2010

  Det ser bra ut! Klicka på bilden och se själv.

  Fyra veckor kvar till valet och Alliansen har egen majoritet. Inga vågskålar som skapar hoppande majoriteter. SvD  -  SvT Rapport
  "Allianspartierna har stärkt sin position bland kvinnor. Nu säger hälften av kvinnorna att de tänker rösta borgerligt. Bland män är det fortfarande en majoritet, 54,6 procent, som stöder regeringspartierna. Oppositionen stöds av 39,2 procent av männen. "
  "Allianspartierna övertag på oppositionen är 19 procentenheter bland pensionärerna. De borgerliga stöds av 57,3 procent och de rödgröna av 38,3"
  Sakta men säkert inser de väljare som analyserar budskapen, att MP & S aldrig kommer att klara av ett samarbete. Det är för många sprickor i fundamentet. Det tvingar socialdemokraterna att ge efter för vänsterpartiets kommunistiska ideal som byggar på att staten har flera ymnighetshorn.

  Sannolikt kommer den rödgröna sörjan med flera galenskaper under de återstående fyra veckorna men bottenrekordet hittills är socialdemokraternas TUT, (©Magnus Andersson) Dagens Svenskbladet.

  Tunnelbanenära tjänster med butler i kollektivtrafiken för att ge stockholmarna mera tid att leka och älska, är ett tydligt tecken på att hysterin sprider sig i vänsterträskets kampanjbunkrar.

  Det här kan bli bevingade ord:
  "Det var butlern som gjorde det. I tunnelbanan. Med fastighetsskatten".
  SvD
  Valaffischer 2010
  Valmyndigheten
  Valpejl
  Interaktivt väljarindex

  Min valbibel

  lördag, augusti 21, 2010

  Rolls Royce

  Första gången jag fick veta något om Rolls Royce, var när jag läste böckerna om Biggles och hans P51 Mustang (eller var det Spitfire?) med Rolls Royce Merlinmotor.

  Andra gången som jag blev seriöst intresserad av Rolls Royce, var idag när jag läste om:
  Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe.

  hemsidan hittar jag ingen combimodell så det får bli en volkswagenbuss i stället när lottopengarna dräller in.

  Mälaren runt 2010

  Klara färdiga....
  Burning wheels
  En som missade högerregeln, men det gick bra
  Riktigt coola knuttar
  Klicka på bilderna så blir de större.

  För tjugofemte året i rad mullrade Mälaren-runt-ekipagen genom Enköping.

  Jycken Harley var naturligtvis allas kelgris och det är fjortonde året som han får åka med.

  E-kuriren
  Förra året
  SMC
  Bike
  MCM
  Uppdatering 2011
  -
  Etappstart i Eskilstuna 15.00 mot Enköping där STRUL MCC tog emot med sedvanligt firande hela natten.Klicka på bildarkiv för många härliga bilder.