fredag, april 30, 2010

Sista april 2010 - Valborgsmässoafton

Klicka på bilderna så blir de tydligare Om någon nämnde Valborg i min barndomsmiljö, tänkte alla på tant Valborg som var en snäll gammal dam. Dagen före första maj hette "sista april" och absolut inget annat.

I övrigt liknande sista april den stora världens valborgsmässoafton. Det var smällare och raketer och speciellt en stor brasa som på ärans och hjältarnas språk, heter "kasen".

Allt i bloggen om Sista April

Ljusnans Flottningsförening använde stora roddbåtar med dubbla årpar för att assistera bogserbåtarna när
timmer skulle dras till sågverken. Båtarna fick hårda törnar och kasserades efter några år.

Då donerades de till Hembygdsföreningen och blev grundstomme i kasen (Valborgselden i den stora världen utanför Segersta)

Eftersom de tjärades frikostigt varje vår, var det som att hälla 100 liter olja på veden. Det brann av bara helsicke.

Majkase vid den gamla landsvägsbron i Segersta.

Även i år avstår jag från att tillbringa sista april / första maj i Segersta och tänker besöka Åsenstugan i stället.

Nordiska Museet om valborgsmässoafton

I morgon blir det första maj och det traditionella manifesterandet av illusionerad arbetarrörelsekamp, men i kväll ska jag glömma politiken för den värme som brasan ger såväl kroppsligt som mentalt.

torsdag, april 29, 2010

Ständigt dessa muslimerInte en dag utan att någon konstnärlig eller publicistisk aktivitet stoppas eller censureras för att undvika muslimers raseri.

Nu kan inte vissa avsnitt av South Park visas i Sverige eftersom risken för våldsamma repressalier från kränkta muslimer, betraktas som en logisk följd.

I Sverige har vi en grundlagsskyddad rätt att fritt tycka och trycka, men konstutövare och producenter tvingas till självcensur för att hotet från vidskepliga dårfinkar, är en tragisk realitet.
"I jubileumsavsnittet av South Park avbildas profeten Mohammed i en björnkostym. Sedan hotades seriens skapare av islamister. Nu stoppar Comedy Central avsnittet i svensk tv – för att de vill kunna garantera sina anställdas säkerhet."
Islam framstår som en primitiv våldsideologi med krav på att även vi sekulära svenskar ska underkasta oss de vidskepligas tvångsmekanismer.

Om någon ritar en teckning av en hund och påstår att den föreställer Muhammed, blir muslimer skogstokiga.

Om en tidning informerar om att en tecknare har censurerats av ovanstående skäl, blir muslimer skogstokiga.

Det är definitivt ett allvarligt fel på den ideologi som gör anhängarna till ett hot mot det civiliserade samhället.

Fredens religion
Y.A.A.F.M

Uppdatering: Efter kommentar av Pelle Jönsson, lägger jag in länk till artikel om Ayaan Hirsi Ali.

Citat: " Många muslimska föräldrar i Europa tror att skolan bryter ner den muslimska livsstilen. De har rätt. Att lära barn tänka utmanar islam.

Människor som inte ställer frågor är lätta offer för sekter och extremism som den politiserade form av islam som nu vinner mark. Skuld och skam är dess styrmedel. Maktmedlen är utanförskap och våld. Motgiftet är kunskap, kritik och debatt, säger hon."

Stadshotellet i Enköping rivs - Dag 52 - 29/4-2010

Då / Nu
Klicka på bilden så blir den större medan resterna av Statt blir mindre och mindre.

Allt i bloggen om rivningen av Enköpings Stadshotell.
Njut av rivningssången

Tomater 2010 kapitel två

Tre spelkulestora gröna tomater
För tio dagar sedan placerade jag tomatplantorna i fönstret. Klicka på bilderna här - och där för att jämföra storleken. De växer något så in i bängen och med tanke på att de ska stå inne fyra veckor till, kommer de att skymma hela fönstret.

Socialdemokraterna och miljön


Mååna har målat in sig i ett hörn på grund av samarbetet med halvrörsmupparna och kommunisten. Där sitter hon nu med Östros och är tvingad att konstatera faktum.

MP-förslaget har obetydliga miljöeffekter och retar upp LO.

De socialdemokratiska valstrategerna borde inse att deras tid av ohotat ledarskap är över och att Mååna inte passar som landsmoder.

Fortsätt med lanserandet av dumma förslag så slipper ni regera. Därefter kan ni demontera den rödgröna röran.

Ni bör acceptera att vara ett parti med maximalt 30% av väljarstödet och megafon för arbetarrörelsen. Låt Mååna flumma på tills LO kickar ut henne och sätter dit WLW i stället.

Göran Persson om Mååna


Svenska uppfinningar

Klicka på affischen så blir den läsbar. Om du har för liten bildskärm, kan du i stället klicka på rubriken.

I början av april kom jag i kontakt med Henrik Sundström, tekniklärare på Westerlundska gymnasiet tack vare elmopedturnén.

Henrik sände då information om utställningen "Svenska uppfinningar" som finns i deras bibliotek.

I går ville jag se utställningen och på väg mot biblioteket, läste jag informationen där jag hade kopierat in en bild på Henrik som av en händelse, just då kom gående mot mig i korridoren.

Utställningen är ett resultat av Westerlundskas samarbete med Föreningen för ett Svenskt UppfinnareMuseum som du kan läsa mera om här.

Utställningen var väldigt intressant.

Reportage i EP:
Bild
Text

onsdag, april 28, 2010

Toblerone och socialdemokraterna

Måånas Toblerone kommer sannolikt aldrig att smälta i munnen eftersom den har blivit en symbol för den politiska aristokratins arrogans.

Mats Odell fällde en kommentar som fick Thomas Östros att gå i taket: "Det är ren Tobleronepolitik. Man tar det på kortet och skickar fakturan till svenska folket."

Måånas kommentar: "Jag tycker att det tyder på dålig respekt" - säger politikern som har gjort det till en konstart att stapla ord utan inbördes mening.

Upprördheten är naturligtvis också stor hos de S-märkta politiska förståsigpåarna men de har längre till taken än vad Östros har. Thomas Östros studsar i taket så ofta så att han påminner om en cirkusclown.

Odells utspel kan vara ett retorikprov för att se var smärtgränsen ligger.

Nu när det är fastslaget, gäller det att sätta nålarna på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Det är uppenbart att Toblerone är de socialdemokratiska ledarmullornas
muhammedkarikatyr och som jag har skrivit tidigare: Maktfullkomliga människor ska utsättas för satir och ironi. Då kryper trollen fram och avslöjar sig.


Mååna story
Mååna på YouTube
Göran Persson om Mååna

Mera Toblerone tack!

tisdag, april 27, 2010

Journalistikens kreatur


Den här artikeln bör läsas noggrant.

Aftonbladets Josefine Hökerberg erkänner att en våldtäktsmans etnicitet är ett viktigt signalement om brottslingen ser svensk ut men inte annars. Om det är en mörkhyad våldtäktsman ska detta inte anges i signalementet medan ett svenskt utseende ska poängteras.

Citat Pilitiskt inkorrekt: "Här erkänner alltså Josefin Hökerberg att om polisen säger att gärningsmännen, som i detta fall, har ”svenskt utseende” så går det bra att publicera det i en artikel. Om polisen dock säger att gärningsmännen är ”mycket mörkhyade afrikaner” så är helt plötsligt etnicitet icke relevant. Kan slaskmedias konsekventa döljande av utländska gärningsmäns etnicitet illustreras tydligare än så?"

Klicka på rubriken eller längst ned på etiketten journalistik för att läsa allt i bloggen om nyhetsförmedlingens rötskadade hyenor.

Ny dator

Klicka på bilderna om du vill se dem tydligare.

Jag har fått en ny dator som är snabbare än en iller och har plats för hur mycket som helst gånger två. En terabyte rymmer hårddisken och dottern som köpte datorn till mig, säger att med nätverk kommer det att gå som ett rinnande vatten när skräpet i den gamla datorn ska flyttas till den nya.

Jag cyklade ned till Enköpingsån för att ta en bild på rinnande vatten och försökte visualisera fenomenet när de här två datorerna ska kommunicera.

Efter att ha läst Microsofts manualer för Windows 7 och tillbringat dagen med två datorer, två bildskärmar, två tangentbord och två misshandlade möss, inser jag att det inte blir något rinnande vatten utöver den svett som flödar från pannan när jag förstår att den här processen sannolikt blir svårare än när universums mästare knåpade ihop DNA-strängar för att skapa sin avbild.

Till min fördel ska framföras att dottern kommer hem i kväll och trycker på rätt knappar så att min gamla dator kan få gå i pension.

Hade universums mästare haft liknande assistans, hade kanske slutprodukten blivit människor med förmåga att samexistera i harmoni.

Allt i bloggen om mina datorer

söndag, april 25, 2010

Islam och tryckfriheten


Anders Jacobsson - Sunes upphovsman - tog sig friheten att ironisera över alla unga män som kallas ensamkommande barn.

Det fick de dhimmifierade journalisterna att gå i enfaldens tak och enfaldigast av alla var Träskpressens dyngspridare Gunilla Brodrei och Anna Lindström.

Uppdatering 27/4: Sören Olsson, medupphovsman till böckerna om Sune, om Träskpressens lögner, fantasier och censurering av kommentarer.

Thomas Mattsson är inte bara en misslyckad chefredaktör för Expressen, han är också omgiven av lika undermåliga medarbetare.

Gunilla Brodrej och Anna Lindström är inte på något sätt unika för kvalitetsnivån hos Träskpressens skribenter. De är fullvärdiga representanter för kvällspressjournalistikens enfaldiga omvärldsanalytiker.

Citat från Anders Dagbok som snabbt brändes av de dhimmifierade ynkryggarna på Bonnierklanens allt om barn.

"De små stackarna har som ett mirakel lyckats hitta hit till oss i Sverige. Små nuttisarna. Jag tycker verkligen vi måste hjälpa alla dessa små. Ty de är icke endast ensamma små barn utan föräldrar. Nästan samtliga av dem lider också av en FRUKTANSVÄRD sjukdom - Hutchinson-Gilfords syndrom - som gör att man åldras i förtid."

I PK-blaskan Sydsvenskan syns denna kränkthetens rubrik:
"Barnboksstjärnan angrep flyktingbarn"

South Park visade Muhammed utklädd till björn vilket fick de kränktas kör att yla och bröla.

Lars Vilks skulle föreläsa om tryck- och yttrandefrihet vilket fick kränkthetens offerretorik att glöda.

Vi har gjort oss av med kristendomens tunga ok över samhället och nu vill PK-folket anpassa samhället till att främja en ideologi med tankekontrollsystem liknande kommunism och nazism.

Offret är den fria viljan och vår grundlagsstadgade rätt att fritt tänka, tycka och trycka.

Fredens religion
Y.A.A.F.M.

lördag, april 24, 2010

Stadshotellet i Enköping rivs - dag 47 - 24/4-2010

Klicka på bilden och jämför med det senaste av tidigare inlägg så ser du att inte mycket har hänt förutom att högen med bråte stadigt minskar och snart kan det sista av väggarna rivas.

Allt i bloggen om rivningen av Enköpings Stadshotell.

Slussen i Stockholm

Nu och då
Kanske om tio år
Per Ankersjö och Lukas Forslund skrev en verklighetsbeskrivande artikel om Slussen-problemet som Socialdemokraterna och B-kultureliten har dragit i långbänk år efter år.

För väldigt länge sedan stod det klart att Stockholms Sluss måste byggas om av flera skäl. För mig och alla oss som bor längre in efter Mälaren, är det primära skälet att vi behöver ett effektivare utlopp för vattnet.

Slussens hemsida
Video om framtidens Slussen
Bilder
Om Slussen
Slussens intresseförening
Knutpunkt Slussen

Slussenkramarna och Socialdemokraterna kommer antagligen fortsätta sitt grottande tills det är för sent och Gamla Stan dränks i vatten nästa gång det blir vår efter en snörik vinter. Då drabbas också Enköpings sinnrika vattenreningssystem och Mälaren får ta emot orenat vatten.

Det som räddade oss den här våren, var att det inte fanns tjäle i marken så att snösmältningen blev oväntat odramatisk.

Helen Törnqvist tycker till
Uppdatering oktober 2011
-

fredag, april 23, 2010

Blockbytare - valets huvudaktörer

Mindre än fem månader till valet och fortfarande finns det stora grupper väljare som är beredda att låta politikerna spela kort om utvecklingen i Sverige.

Om Mååna, kommunisten och halvrören lyckas lura tillräckligt många väljare med sina transfereringstrix, kommer Sveriges ekonomi att drabbas av det kaosvirus som tycks sprida sig i oppositionsröran och vi drabbas direkt av höga räntor och inflation när vänsterhalvledarna kickar igång sedelpressarna.

Blockbytarna avgör valresultatet om man ska tro de största nyhetsmedierna som har gjort väljarundersökningar som trots olika strategier, hamnar på ungefär samma slutsats; - Miljöpartiet drar röster.

Miljöpartiets dragningskraft är ett estradtrick som kommer att gå till historien om de lyckas hjälpa Mååna fram till den yttersta makten.

Miljöpartiet har nämligen synnerligen aktiva medlemmar som på partikongresserna rör till det så in i bängen så att vettiga beslut oftast omöjliggörs.

Om nästan fyra veckor har mupparna kongress i Uppsala och då kommer domptörerna Peter Öööh Eriksson och primadonnan Maria Wetterstrand att dämpa de värsta dårfinkarna med löftet: "Håll käften nu så har vi regeringsmakten inom kort".

Om halvrören kommer in i regeringen kommer den första partikongressen efter valet att locka fram de riktiga ruskprickarna som då kräver belöning för sin lojalitet före valet. Då är nya halvrör valda och de gamla sitter eventuellt i regeringen vilket garanterar en rödgrön röra som mest liknar polsk riksdag.

Enligt Sifo attraherar moderaterna tveksamma väljare på vänsterkanten medan MP (muppartiet) och S har jämbördig dragkraft på borgerliga sympatisörer.

"Mätningen visar att en knapp femtedel av de som idag sympatiserar med de rödgröna respektive borgerliga partierna kan tänka sig att korsa blockgränsen i valet."

"Dagens Sifomätning ger ytterligare några exempel på vad partierna kan mäta sig fram till. För de borgerliga är kvinnorna en riskgrupp: de är mer öppna för blockbyte än männen. För de rödgröna är det väljarna mellan 30 och 49 år som är mest benägna överge blocket."

Vänsterpropagandans analys

torsdag, april 22, 2010

Nyhetssvepet med Enköpingsposten 2010-04-22

Nyheter24 om Muhammed i björnkostym hos South Park
Dagen om samma spektakel

På sidan fyra rapporteras en nedgång i brottsstatistiken i vår region. Polischefen tror att en inlåst hälare kan vara en del av förklaringen. Det är meningslöst att stjäla saker som ingen vill köpa. Kanske är det en genial brottsförebyggande strategi att punktmarkera alla kända hälare så att inbrottsstölder blir meningslösa.

Klistrat kött är ingen nyhet. De senaste 20 åren har jag då och då köpt frysta klistrade biffar och lövbiffskopior, men har slutat eftersom priset helt enkelt har blivit för högt och produkten därmed ointressant.
Oppositionsröran är rörande eniga om att röra till det så mycket som möjligt för väljarna. Nu vill de lagstifta om lokala folkomröstningar vilket får juristerna att klia sig i huvudet, men varför bli förvånad?

Mååna, kommunisten och halvrören vill helt enkelt skrämma bort väljarna eftersom de har insett att de inte klarar av att regera Sverige. När väljarna genomskådar halvröret och tomtunnan Wetterstrands pladder, faller muppartiet MP till samma nivå som de övriga småpartierna.

När röran vill sätta det kommunala självstyret ur funktion, har de slagit en av de sista spikarna i den egna kistan. Må deras tidigare regeringsambitioner få vila i frid.

Vetenskapsradion berättade om den nykaledoniska kråkan som kan bruka flera redskap i kombination. Titta här.

SvT visar nyupptäckta djur på Borneo. Klicka på länkarna för att få veta mera. Bildlänken visar bland annat en groda utan lungor och jag undrar stilla om det verkligen är en groda eller snarare en helt nyupptäckt biologisk art. SvD hakar på - WWF News -

Eftersom jag är en fästingmagnet och bor i Sveriges fästingrikaste region, kanske jag ska hålla mig inomhus i sommar. SvT:
"Fästingarna trivs i det som vi människor allmänt betraktar som tråkigt väder. De trivs i så kallat varannandagsväder, med en dag regn och en dag sol om vartannat. Fästingar behöver hög luftfuktighet. -Långa torra perioder med värme är det som kan ta knäcken på färstingar, säger Rolf Gustavsson"

En lång het sommar är alltså vad jag skulle må bäst av, men det visste jag redan. Många hojturer och många badutflykter till Bredsand, gör livet extremt uthärdligt.

Skaparna av South Park är hotade av de kränktas kör för att de visar Muhammed förklädd som björn.

"I ett nytt avsnitt visar de profeten Muhammed – utklädd till björn. Och nu hotas de av en islamistisk grupp."

Ständigt dessa muslimer med sin kränkthetsmani!

Ny Teknik om Kina-Saab. -Den kommer antagligen att säljas bättre än alla svenska Saab-modeller tillsammans. Jag är dessutom övertygad om att Saab-affären med Spyker blir ytterligare en cynisk företagsplundring.

En annan nyhet som, enligt min ringa mening, är riktigt läskig: Kopiatorer läcker hemligheter.- Köp en begagnad kopiator och få utpressningsmaterial på köpet.

Vulkaniseringen av Konungariket Sverige
: Vulkanologer är eniga om att vulkanaska förändrar vår framtid och att bristen på vulkanister leder till omskolningar av kommersiella konsulter till samhällsnyttiga yrken.

Slutligen har Grönkopings kommunfullmäktige beslutat om ansvaret för dödandet av Konung Karl XII. Det var ingen knäpp svensk med en knapp. Bildbevis.
"Beslutet hälsades med tillfredsställelse i vida kretsar inom staden. Hr f. majoren von Peiland sade sålunda, att beslutet bekräftade, vad han själv länge hade trott om hjältekonungens död. Nu låg vägen öppen för att begära icke blott en ursäkt utan även skadestånd från Norge för det lumpna dådet; norrbaggarna har ju råd med det med all sin olja, poängterade hr von P."


tisdag, april 20, 2010

Akvifär under Arlanda flygplats

Nu när de flesta flygplan ser ut att bli markbundna en tid, kan det vara intressant att studera energieffektiviseringen på en flygplats.

Visserligen blir det stora energibesparingar när flygplansmotorerna är tysta i vila, men när vulkanen har lugnat ned sig, blir det full fart igen och då känns det bra att luftfartsverket i alla fall tar till kraftfulla metoder för att spara energi på marken.

Klicka på bilden som kommer från artikeln

Läs här om den gigantiska geotermiska anläggningen i Arlanda flygplats.

Artikelcitat:

"En akvifär är som en stor grundvattenbehållare i åsen, ungefär med samma funktion som en termos. Vattnet som pumpas ur behållaren levererar kyla till flygplatsen på sommaren och värme på vintern. Kallt vatten pumpas upp ur behållaren på sommaren för att användas i flygplatsens fjärrkylnät. Det uppvärmda returvattnet pumpas sedan tillbaka under jorden och lagras till vintern då det används för att smälta snö på flygplanens uppställningsplatser och förvärma ventilationsluft."

Läs hela artikeln och studera alla förtydligande bilder.

Wiki
Andra akvifärer

måndag, april 19, 2010

Tomater 2010

Klicka på bilderna så växer de utan vatten och gödning

I dag inköptes årets tomatplantor och det blev tre Totem för krukorna på altanräcket, fem Gemini för friland och två Gemini för stora bordskrukor.

Om tomater
Allt i bloggen om tomter

På gummiverkstaden bland traktorer

Om du klickar på bilderna så blir de störreHos OK Skolsta finns familjens däckserviceexperter och de har gummiverkstaden i en av otaliga lador på en gammal bondgård.

I fredags när det var årets första olagliga vinterdäcksdag, åkte jag dit och blev laglig.

Dessutom blev jag lyrisk över denna gamla Carolus som tillverkades av Ragnar Carlsson i Enköping mellan åren 1925 och 1930.
Tvåtakts 1-cylindrig på 184 cc och cirka tre hk. Motorn var sammanbyggd med växellådan och av egen tillverkning liksom ram och tank.

När däckmästaren såg mitt intresse för dyrgripen, överlät han däckbytet på sonen och tog mig med på en rundtur bakom ladorna där det finns en modern maskinhall. Inne i hallen finns cirka 50 gamla traktorer i originalskick. Äldst är en Fordson 1929 med järnhjul, en exakt likadan som farfar hade. Bland alla dessa museiföremål finns Oliver 25 - Bolinder munktell BM20 - Flera Allgaier - Flera John Deere - Farmall - Allis Chalmers

Bakgrunden är att han förr körde lastbil och levererade lantbruksmaskiner. Ofta frågade kunderna om han kunde ta hand om det gamla skrotet och resultatet blev denna fantastiska traktorsamling.

Jag blev så tagen av överraskningen så jag glömde att ta bilder. Därför kommer bildlänkarna från Kullabygdens Lantbruksmuseum. och andra traktorsidor.

Wiki

söndag, april 18, 2010

Islam enligt Pat Condell


Muslimer hävdar att islam är fredens religion samt att islam har spritts över världen genom frivilliga konverteringar.

Påståendet är naturligtvis sant, man bara i en mycket begränsad omfattning. Islam expanderade ut ur det som nu är Saudiarabien, med svärdets hjälp som självförsvar eftersom Muhammed ansåg att den som inte tror på islams budskap, attackerar islam och kan bekämpas till han dör eller konverterar.

Så har islam spritts genom självförsvar. Tar man i beaktande att all kritik mot islam betraktas som attack och att avhopp från islam betraktas som attack samt att den förälder som inte uppfostrar barnen till praktiserande muslimer, attackerar islam, är det naturligt att islam har spritts genom självförsvar.

Sorgligt nog har alla länder som islamiserats, drabbats av en lång rad negativa följder:

Patriarkala klansystem med vidrigt kvinnoförtryck.
Statsförtryck mot den egna befolkningen.
Utbredd fattigdom utanför den statsledande aristokratin.
Uselt utbildningssystem som har medfört utbredd analfabetism.
Teokrati i stället för demokrati.
Förbjuden islamkritik.

Jag har ofta frågat muslimer om de kan nämna ett enda exempel där det är påtagligt att islams utbredning i Sverige, har medfört goda effekter för andra än muslimer. Ingen har kunnat ge sådana exempel.

På nätet finns åtskilliga exempel på det negativa med islam:

Islam enligt Pat Condell
Mera Pat Condell
Fredens religion
Y.A.A.F.M 12 Muslims

Förlöjligande som vapen mot religiös extremism
Islam bör reformeras
Wendahls svar till dårfinken Bengtsson på Expo

fredag, april 16, 2010

Vulkanutbrotten fasar ut flygetEftersom dagens flygrestriktioner kommer att bli vanliga i en framtid där vulkanutbrott blir intensiva och kraftfulla, är det dags att planera för andra kommunikationstekniker. Flyget kommer att bli en osäker faktor i all rese- och fraktplanering.

Semesterresorna kan ske med tåg och buss och helst i Sverige.
Affärsresorna handlar oftast om möten som kan lösas med internetkonferenser.
Godstransporterna kan i de flesta fall utföras med tåg, bil och båt.

Om vulkaner


Vulkanaskan kan spridas under flera månader
Utbrottet kan bli kraftigare

Bilder av Fan själv

Sannolikt kommer flera askmoln att spridas under kommande år

Nu kanske det kommer ett utbrott från Katla
Om vulkanen Katla vars utbrott kan bli det verkliga dråpslaget mot flyget och miljön. SvD om Katla - SvD om den närmaste tiden

Vetenskapsradion
Mera från Vetenskapsradion
Vulkaner - ventiler för hettan

Följ askmolnen


Efter Icesavebankens kollaps kräver Storbritannien 40 miljarder i kompensation . They wanted cash and they received only ash.

Grafik i dagens EP
De bästa bilderna

Val 2010

Fem månader till valet och nu börjar Folket vakna till. Den rödgröna röran håller på att mixas till en gråbeige sörja och den totala frånvaron av trovärdiga regeringsalternativ, blir sakta tydlig till och med för gråsossar som vid valen brukar masa sig till valurnorna för att, kramande partiboken, rösta rött för rätt.

Nu börjar det bli tydligt att den gråbeiga sörjan är såväl konturlös som strukturlös.

Tänk dig en regering där halvrörens och kommunistens partiskaror kräver att deras ledare ska driva på sina representanter i den politiska riktning som endast kan leda till politisk konkurs.

Tänk dig sedan gråsossarnas reaktion när de inser att de har medverkat till att Sverige styrs av tre fraktioner med helt olika värderingsgrunder.

Försök sedan tänka dig det kaos som utbryter i riksdagshuset när det blir dårarnas paradis!

Finanskrisen lever och spekulationsraseriet har åter nått sådana höjder att nya bubblor redan hotar att spricka:

Att i det läget sätta Mååna som statsminister, Östros som finansminister. Peter Öööh Eriksson och kommunisten Ohly på valfria taburetter, är nationellt självmål.
Skop    V   S  MP  C  FP  M  KD  SD
Apr 4,5 33,6 10,3 5,2 7,0 28,1 4,6 5,0
Mar 6,8 32,1 10,8 3,9 6,6 28,9 4,9 2,7
Feb 5,4 32,1 10,5 5,9 6,9 28,8 5,0 4,4

Synovate V S MP C FP M KD SD
Mar 5,2 33,7 10,2 5,1 7,2 27,5 4,6 3,6
Feb 4,8 35,2 9,7 4,9 6,3 27,7 4,1 5,6
Jan 4,6 24,9 9,1 4,8 7,3 29,3 4,4 4,1

Sifo V S MP C FP M KD SD
Mar 5,6 34,0 10,6 4,7 5,9 30,8 3,8 3,8
Feb 5,1 34,6 9,3 5,6 6,5 29,6 3,9 3,4
Jan 5,5 36,9 9,4 5,0 6,7 25,8 4,0 5,0

Uppdatering Sifo 18/4

torsdag, april 15, 2010

Vulkanutbrott och drottningens födelsedag
Det räcker inte med att vi astmatiker måste stänga in oss när askmolnet från Island, gör det livsfarligt att vistas ute. Dessutom kanske vi tvingas montera på vinterdäcken igen nu när det är risk för akut scandinavian cooling på grund av molnet. Vad säger IPPC?

Värst av allt kanske det ändå är att Danmarks drottning Margrethe som fyller 70 i morgon, knappast får några personliga uppvaktningar från de svenska, brittiska och norska kungahusen. Jag antar att dessa potentater helst flyger, men vi får väl se om de tar tåget.

Stackars dronningen som antagligen ser ut som ett åskmoln på grund av alla askmoln från Eyjafjallajökull.

Svensk krisinformation

Sett från yttre rymden ser det dock inte så illa ut

onsdag, april 14, 2010

Muhammed - Profet eller bluffmakare?


Jag ska regelbundet gå på koranspaning i Flashbacks islamdebatter där upppmärksamma debattörer ofta finner riktiga tokigheter.

Vän av ordning vill naturligtvis påpeka att liknande tokigheter finns i Bibeln och så är det men....

Tokigheterna i Bibeln placeras dock i kuriosafacket av varje människa med det sunda förnuftet i behåll.

Koranen är alla muslimers absoluta rättesnöre år 2010. Därför är det intressant att studera de regler som muslimer måste följa.

Dagens vers:

002.223
YUSUFALI: Your wives are as a tilth unto you; so approach your tilth when or how ye will; but do some good act for your souls beforehand; and fear Allah. And know that ye are to meet Him (in the Hereafter), and give (these) good tidings to those who believe.

PICKTHAL: Your women are a tilth for you (to cultivate) so go to your tilth as ye will, and send (good deeds) before you for your souls, and fear Allah, and know that ye will (one day) meet Him. Give glad tidings to believers, (O Muhammad).

SHAKIR: Your wives are a tilth for you, so go into your tilth when you like, and do good beforehand for yourselves, and be careful (of your duty) to Allah, and know that you will meet Him, and give good news to the believers.

Tilth betyder ungefär jord eller åker.

Jag tar ett shariacitat också medan jag är igång:

17.10.11 It is not lawful for a wife to leave the house except by the permission of her husband, though she may do so without permission when there is a pressing necessity. Nor may a wife permit anyone to enter her husband's home unless he agrees, including their unmarriageable kin. Nor may she be alone with a non-family-member male, under any circumstances. It is obligatory for a wife to obey her husband as is customary in allowing him full lawful sexual enjoyment of her person.

Y.A.A.F.M.
The religion of peace

Program att leka med när det är tråkigt

Gå inte ifrån datorn när du inte vet vad du ska göra!

Periodiska systemet
Text till morse
Kyleffekt i vind
Hur blöt blir man när det regnar?
Hur långt ser man när man står i en båt?
Och så ännu flera

Snabbrengöring av bildskärm

Specialsida för bilister

Socialdemokraternas nya vallokomotiv har redan spårat urKlicka på bilderna om du vill ha dem större


Mona Sahlin har valt de sju skarpaste knivarna hon har i lådan, till vallokomotiv och vore jag religiös skulle jag be en bön:

Gode Gud beskydda oss från vanstyre och enfald.
Giv åt oss kloka ledare som vill vårt bästa.
Beskydda oss från maktgiriga rödgröna röror.
Väck det slumrande Folket till besinning på valdagen!
Amen.

Citat Mååna:
”Det har funnits perioder även när vi socialdemokrater haft regeringsmakten då utvecklingen har gått åt fel håll”

Till Mona Sahlin:
Din karta över verkligheten är så felritad så att ingen kompass i världen kan hjälpa dig att hitta rätt i manualen för sättet att effektivast leda Sverige.

Ditt nya lokomotivprojekt liknar mest rollspelet "Vilse i verkligheten".

Allt om valet

tisdag, april 13, 2010

Från havsvatten till dricksvatten

Klicka på bilderna så blir de tydligare


I stora delar av världen är rent dricksvatten en bristvara trots att det finns obegränsad tillgång till havsvatten. Problemet är saltet som gör havsvattnet odrickbart.

I våra skärgårdar blir ofta brunnarna så småningom förorenade med havsvatten och diverse annat oönskat inslag. Det problemet löser många med ett osmotiskt reningssystem som förutom saltelimineringen, avlägsnar allt som vi inte vill ha i oss. Resultatet blir ett helt rent dricksvatten som gör att kaffe smakar kaffe vilket är en sällsynt företeelse.

För många år sedan övervägde jag att börja marknadsföra vattenreningssystem och testade då olika lösningar tills dess att jag av Harry Schein avråddes från planerna. Han hade givit upp samma projekt på grund av allt myndighetskrångel. Det kvarstående minnet är det underbart goda kaffe som bryggdes på det rena vattnet.

Saudiarabien är helt beroende av vattenreningsteknik och har storskaliga osmotiska anläggningar som drivs med enorma mängder dieselolja. Eftersom oljan snart sinar, hjälper det inte att de har egna resurser och de testar därför nu att driva systemen med direkt solenergiomvandling vilket, om det lyckas, skulle kunna lösa dricksvattenproblemet på många kritiska platser.

Mera i bloggen om kraft genom osmos här
Osmos
Omvänd osmos
Tekniken
Vatten
Alternativ avsaltning

måndag, april 12, 2010

Ständigt dessa muslimer

Den övre bilden finns på den svenska jihadistsidan Al Qimmah som Per Gudmundson har följt länge. Läs Gudmundsons inlägg noggrant!

Koranen uppslagen över korslagda automatvapen är en passande symbol för fredens religion som dessa våldsfixerade muppar legitimerar sina brutala galenskaper med.

Den undre bilden föreställer de fyra allvarligaste hoten mot det civiliserade samhället. Kommunismen och nazismen är för närvarande kontrollerbara våldsideologier i Europa, men hoten finns latenta. Den politiska korrektheten PK är nog det allvarligaste hotet mot det civiliserade samhället just nu men islamismen kan bli det i en nära framtid.Den politiska korrektheten är strikt rättesnöre för 95% av dagspressjournalisterna och parlamentspolitikerna.

Efter år av kamp mot kristendomens makt över samhällslivet, har det religiösa oket lyfts från myndigheter och institutioner.

Då händer det ytterst bisarra att PK-folket vill vända utvecklingen så att samhället åter ska anpassas till religionen, men denna gång enbart för den primitiva arabiska religionen islam.

De politiskt korrekta dårfinkarna klarar tydligen inte av att tänka självständigt och fritt. De behöver ideologiskt strikta ramar att förhålla sig till.

Islam är en totalitär ideologi med religiöst inslag som är en mix av gammal hednisk arabisk mystik och valda delar ur kristendom och judendom samt levnadsregler som skapades för att göra Muhammeds eget liv komfortabelt.

Denna bisarra ideologi vill nu de ryggradslösa svenska PK-människorna främja genom att skapa ett klimat där islamkritik stämplas som islamofobi.

Denna bisarra ideologi ska, om PK-folket får som de vill, förändra arbetet i skolan, på arbetsplatserna och idrottshallarna så att det inte kränker muslimerna.

Denna bisarra ideologi har blivit PK-folkets opium.

Den nationalistiska rörelse som växer sig stark i Sverige är resultatet av en migrations- och integrationspolitik som polariserar samhället.

Vård skola och omsorg måste hårdbantas på grund av ekonomiska realiteter men invandringsbudgeten får inte röras. Vi behöver invandrarna säger PK-folket. Invandrarna kommer att arbeta och trygga pensionerna eftersom andelen äldre växer.

Vän av ordning undrar då hur många av invandrarna som ens har grundskolekompetens och hur många som lär sig svenska, men de frågorna får egentligen inte ställas i det politiskt korrekta samhället.

Fredens religion
En lila djävuls islambetraktelse

Ordet kränkt är för övrigt devalverat till att betyda irriterad och den som blir kränkt över att inte få praktisera sin religion på arbetsplatser, blir automatiskt tilldömd skadestånd via de kränktas körs ombudsman.