onsdag, mars 31, 2010

När det sunda förnuftet får virus


När en bilburen polis tar matpaus, ska naturligtvis bilen parkeras i omedelbar närhet av matserveringen utan hänsyn till parkeringsbestämmelser så att ett eventuellt larm kan mötas med snabb utryckning.

Gnällspikar som vill att poliserna ska leta rätt på en vanlig parkeringsplats, bör tänka på det om de blir drabbade av något som kräver en snabb polisinsats.

Vill berörda gnällspikar då att poliserna ska ta sig till fots åtta våningar upp i ett parkeringshus, köa för att få en utfartsbiljett och sedan starta utryckningen?

Knäppgökar!

Kränktheten är devalverad till irritation

Journalistkårens PK-anpassade och geléartade ryggrader börjar bli mer än krökta. De håller på att ruttna.

Dagens Nyheter som för 25 år sedan var Sveriges viktigaste nyhets- och opinionsmedium, har blivit det politiskt korrekta träskets kloakcentrum. Deras nyhetsjournalister är ynkryggar och deras kulturredaktion verkar bestå av 68-vänsterns överlevare.


Svenska Dagbladet är något bättre liksom Sydsvenska Dagbladet, men båda håller på att PK-korrigeras. Undantaget är Per Gudmundson och för det mesta, resten av ledarredaktionen i SvD, som i handling vågar visa skillnaden mellan nyhetsförmedling, nyhetsfördjupning och nyhetsförfalskning.

Om ett brutalt rån sker och det är bråttom med att spåra upp förövaren, ska nyhetsmedierna hjälpa till efter bästa förmåga och vad gör de då?

Om vittnen säger till journalisterna att det var Ahmed från Tensta som utförde rånet, visar tidningarna en pixlad bild på blonde Gustav i profil.

Eftersom detta är att lura in detektiven allmänheten på fel spår, vore det bättre att avstå från bildvisning när reportermupparna ändå aldrig vågar beskriva sanningen.

Skånska Dagbladet är nog den enda tidning i Sverige som vaccinerar journalister mot PK-smittan och där kan skit kallas skit när det verkligen är skit.

Nu senast handlade det om kränkthetens devalvering och de tar upp aktuella Bjästa som exempel. Bjästaborna är kränkta över att bli utpekade som idioter och det är klart att inte alla förtjänar detta epitet, men Bjästaborna borde vara mera kränkta över de fullständigt idiotiska ställningstagandena från prästen och skolledarna. Läs Skånskans artikel noga och tänk efter!

Det är våldtäkternas förövare, skolledningen, prästen, förövarens mor samt alla fega mobbande ungdomar som har satt Bjästa på kartan. Klandra dem och inte budbärarna!

SvD-artikeln som nämns
En bättre SvD-artikel som beskriver verkligheten.
En riktigt usel artikel i SvD i sann PK-anda, men så kommer den ju från kulturredaktionen där vänstersmittan har nått toppen.

Kränkta muslimer är ett annat exempel på orddevalvering.

Om en tokreligiös person får anställning som expedit i en affär eller på ett sjukhus och efter en tid kräver att få klä sig i enlighet med sin religions normer, är detta ofta oförenligt med arbetsgivarens normer för säkerhet och hygien.

Den tokreligiöse rusar då till Diskrimineringsombudsmannen som utan undantag hävdar den tokreligiösas rätt vilket leder till höga skadestånd efter förlikning. Kränkthetens kör ylar och journalisterna/politikerna är lyhörda.

Andra platser där dhimmifieringen leder till att de kränktas kör får bra betalt för sina problem med samhällsanpassningen är simhallar och skolor.

DO, journalisterna och de ledande politikerna har tillsammans gjort att ordet "kränkt" numera betyder "irriterad".

tisdag, mars 30, 2010

LHC Large Hadron Collider i CERN jagar Higgs partikel

Klicka på bilderna för att få en uppfattning om projektets fysiska dimensioner

Succé för partikelkollisionsmanicken

Jag försöker verkligen förstå hur energin som frigörs under partikelkollisionerna, ska ge kunskap om hur universum bildades och kommer varje gång till samma slutsats.

Så länge vi inte kan verifiera strängteorin och Higgs partikel samt mörk materia/mörk energi, blir det i alla fall bara teorier som resultat av experimenten.

För att vara snäll kan jag medge att det är kvalificerade gissningar, men definitivt inga sanningar.
"- Det här är ett stort genombrott. Vi tar oss dit ingen har varit förut. Vi har brutit ny mark för fysiken, sade Oliver Buchmüller som är en av de huvudansvariga för mångmiljardprojektet."
Det ska till nästan mirakulösa forskningsframsteg för att motivera de 40 miljarder kronor som LHC har kostat hittills plus driftskostnad 6 miljarder per år. Sveriges deltagande i projektet kostar oss 200 miljoner per år.

Det är högst intressant med den eufori som visas i forskarvärlden, över att gudspartikelns (Higgs partikel - Higgs boson) gåta ska avslöjas vilket jag tror är att hoppas för mycket.

De observerbara resultat som följer av partikelkollisionerna, är fenomen som varar under så kort tid så att det kanske inte kan verifieras eftersom det inte handlar om stabila värden och det är långt mellan detektorerna.

Jag tror att förhoppningarna om gudspartikeln och farhågorna för svarta hål, är kraftigt överdrivna och överdramatiserade.

Klicka på ▼LHC▼ för att läsa allt i bloggen om partikelacceleratorn. Där finns massor med informationslänkar.

måndag, mars 29, 2010

Stadshotellet i Enköping rivs - Dag 21 29/3-2010

Klicka på bilderna så blir de större.
Den övre är cirka 100 år gammal och den undre är från tjugosjätte februari i år

I dag revs fasaden till övervåningen på Enköpings gamla stadshotell och det som är kvar, måste vara kvar tills det är röjt från bråte på insidan. Det blir alltså en paus i bildrapporteringen från rivningen av Statt.
En oplanerad paus blev följden av att stadens frysande ungdomar skaffade sig en värmestuga i ett av de sista rummen.

95% av rivningsmassorna ska komma till nytta igen tack vare återvinningsarbetet
Stadshotellet dör och återföds som råvaror och snödropparna återföds i resterna efter förra vårens blommor.

Klicka på ▼Stadshotellet▼ för hela bildserien. Njut av rivningssången

söndag, mars 28, 2010

Påven Benedictus XVI trampar i klaveret igen


Det verkar som att avslöjandena om katolska kyrkans pedofiler aldrig får ett slut. Idag på Palmsöndagen förklarade Papa Bängan att han inte låter sig påverkas av lågt skvaller.

Googling på påven är ingen uppmuntrande läsning för en katolik.

Det här är naturligtvis ingen rättvis bild av katolska kyrkan, men den borde kanske pryda påvens ämbetsrum som påminnelse. Ledarna i Vatikanen har uppenbarligen inte sänt ut rätt budskap till sina prelater eftersom pedofilskandalerna duggar tätt.

Mera här - här och här

Tidigare i bloggen om Bängan här - här och här
Vatikanens hemsida

Enköpings museum

Klicka på bilderna så blir de större.
Överst Stadshotellet på ett foto 30x40 centimeter som jag köpte i dag på Enköpings museum. Undre bilden visar de byggnader som ännu finns kvar i hamnkvarteren

Övre bilden visar klostret som det en gång såg ut och undre bilden visar resterna i klosterparken.
Enköpings museum är en idealisk plats för ett par timmars budgetavkoppling med gratis entré. I fyra våningar finns stadens historia från stenålder till nutid och trots att det mesta är fasta invetarier, upptäcker jag något nytt varje gång. Tyvärr var temarummet tomt i dag. Där brukar finnas tillfälliga utställningar och det blir återbesök om tre veckor när utställningen "Fem grannlän - Fem skillnader" öppnar.

"17 april-16 maj En utställning av slöjd från grannlänen; Uppsala, Västmanland, Dalarna, Gävleborg och Värmland.

Utställningen visar typiska vävar och korgar från dessa län. Under utställningsperioden erbjuder Länshemslöjdskonsulenterna i Uppsala län en spännande och rikt programverksamhet, för både barn och vuxna.Hela programmet finner du här:"
slöjdhänder

lördag, mars 27, 2010

Sommartid startar i natt

Under alla år har sommartiden varit ett gissel för mig, men nu när jag har börjat vakna klockan fem normaltid, är det praktiskt att få flytta fram den lilla visaren en timme. Min dygnsrytm fungerar numera bäst på sommaren. Det är trist att gå upp när det är beckmörkt ute.

När jag jobbade som anställd var jag konstant trött på förmiddagarna fram till början av juni och tillhörde definitivt skaran farliga bilförare på mornarna. Som tur var åkte jag oftast motorcykel och då blir man alltid på bra humör.

Klicka på rubriken och läs om sommartid eller här om du hellre vill läsa om Daylight Saving Time.

Det blir härligt att få sova till klockan sex i morgon efter att ha ställt fram klockradion till ett när jag lägger mig tolv.

Earth Hour 2010 - ett spektakel och ett jippo

▲Tvivelaktig Earth Hour▲ ▼Jättebra Earth Hour▼
Det kommersiella spektaklet Earth Hour ska få dig och mig att dra ned på elförbrukningen i kväll mellan 20.30 och 21.30.

Uppdatering Earth Hour 2011


Låt varje onsdag klockan 13.20 bli Earth Hour i stället. Lyssna på Klotet och lär dig bättre metoder att värna miljön än att släcka lyset en timme!

Detta totalt meningslösa jippo gör att en jädrans massa naiva energikonsumenter tror att de har bidragit till en bättre miljö.

Trams! - Det enda de bidrar till är att en drös charlataner blir stormrika på miljödebattens bekostnad.

När strömmen slås av sjunker energiflödet i ledningarna dramatiskt och det kanske skapar lite oreda i styrningsprocessorerna, men det blir inga större skador. När sedan energiförbrukningen chockhöjs en timme senare, hinner inte reglersystemen med och det blir transienter - energirusningar som inte systemen är byggda för vilket skadar apparater som havererar tidigare än normalt. När energiflödet är stabiliserat, kommer det mesta av besparingen ha ätits upp av starteffekterna.

Dessutom kommer en massa människor att skadas under sitt irrande i mörkret.
Våldsbrottsstatistiken drabbas också av transienter under Earth Hour.

Om det hade varit molnfritt hade det i alla fall funnits en god anledning att mörklägga. Då hade det varit möjligt att se Merkurius, Venus och Saturnus som syns bäst nu.

Låt varje timme vara Earth Hour i stället!
Lämna aldrig teveapparaten på när ingen tittar!
Använd huvudströmställare till allt som hör till datorerna, radioapparaterna och TV så att alla standby-funktioner kopplas bort!
Släck lyset i rum som ingen vistas i.

Tänk Tänk Tänk!

Svenska Dagbladet

Miljöaktuellt
WWF - Earth Hour Tidigare i bloggen om Earth Hour här

fredag, mars 26, 2010

Stadshotellet i Enköping rivs - Dag 18 26/3-2010

Klicka på bilderna så blir de större▲DÅ▲ ▼NU▼

Sakta men säkert försvinner den husfasad som nästan delat befolkningen i vår lilla stad i två opinionsgrupper. Stämningen har dock aldrig urartat utan det har räckt med upprörda insändare i Enköpingsposten i stort sett varje dag.

Visst var det en vacker fasad, men det var en ohjälpligt sliten fasad som nu rivs eftersom det egentligen inte fanns något konstruktivt alternativ.

Vem skulle kosta på 10-25 miljoner för att renovera huset till brukbart skick och vem skulle vilja ha sin verksamhet i huset?


Här passar det bra med Per Myrbergs trettiofyran med Stadshotellet inflikat i stället för 34.

Kristi Brud aka Drottning Tirsa aka Åsa Waldau tillbaka i rampljuset


Allt i bloggen om stollarna i Gränsta, den lilla byn i Uppsala-kommundelen Knutby.

Nu ska den virriga navelskådande och argsinta människan som har blivit en kultfigur för många andligt sökande unga människor, framträda i teverutan igen.

"Söndag 11 apr 18:30 Annas eviga Del 3 av 8: Varför spårar religionen ur? Alla troende säger att deras tro är bra, att den gör gott. Ändå finns det många exempel på religioner som spårat ur. Hur ska man annars förklara till exempel självmordsbombare och sektledare? En pastor som får en barnflicka att begå mord? Hur stark är religionen som påverkande kraft på människor? Eller är det så att religiösa är mer lättduperade än andra? I veckans program möts tre gäster för att finna svaren. Författaren PC Jersild möter fotografen Elisabeth Ohlson Wallin och före detta pastorn i Knutby församling, Åsa Waldau. Programledare: Anna Lindman Barsk. * Även i SVT1 14/4, SVT2 16/4, SVT2 17/4 och SVT1 18/4 * Textat sid. 299"

Hon kommer antagligen att upprepa gnället om hur bedragaren, psykopaten och seriemördaren Helge Fossmo lyckades lura henne trots att hon har gudomliga egenskaper så att hon kan se in i varje människas inre. Med sin profetiska gåva, borde hon naturligtvis ha avslöjat Helge innan han fick makt i församlingen.

Visst förtjänar Helge sin plats innanför murarna, men det var inte han som skapade den sjuka miljön i Knutby FFS, det gjorde Kristi Brud och åtminstone det moraliska ansvaret borde vila tungt på henne och hennes dårfinkar till underbossar. Kanske är de tillräckligt ansvariga för att platsa i cellerna intill Helges.

Det är trist att Åsa Waldau tillåts delta i seriösa Public-Service-program, men kanske fyller hon en funktion som varnande exempel på hur kvasireligiösa dårfinkar kan ta plats - stor plats.

Dagen om spektaklet

Knutbymupparna har förresten kommit på ett sätt att protestera mot mitt skrivande om dem. En av sektmedlemmarna har lagt in bilden på mig här i bloggvinjetten, som avatar när han hon de skriver sina försvarsinlägg på debattforumet Flashback. Eftersom inläggens språkliga kvalitet varierar från steget närmast analfabetism till lätt språkidioti, är det sannolikt flera som delar på forumidentiteten.

Jag beklagar för er skull, men det roar mig.

Fyra minuter koncentrerad galenskap från Kristi Brud. Lyssna!

En råttas hädanfärdKlicka på bilderna så blir de större

Nyss brakade det till på altanen och när jag tittade ut var Björnsaxen T-Rex borta. Den hade stått på altanräcket betad med Fazer mjölkchoklad sedan artonde mars.

I saxen i snön nedanför altanräcket satt storråttan som brukade skrämma slag på koltrastarna i min fågelrestaurang.

När jag meddelade mina husdjur nyheten, såg Bill & Bull glada ut, fåren verkade oförstående och ointresserade, men ur Rådis stora svarta ögon, trillade tårar.


Storråttan gjorde sista resan i en kompostpåse och snart gör jag dagens andra resa med Burgman.

Uppdatering klockan 17.00. Klicka på den nedre bilden.

Nyss dundrade T-Rex till igen och ytterligare en råtta har gjort sitt i jordelivet

Om brunråttan eller Rattus Norvegicus (norska råttan)

Kunskapsskolan i Enköping

Klicka på bilden så blir den tydligare. Klicka här om du vill veta mera om Kunskapsskolan.

Barnbarnet Sofia gav mig en guidad tur på Kunskapsskolan i Enköping under gårdagen. Där mötte jag entusiastiska lärare som Lasse, Bengan och Josefine. De och det pedagogiska system som tillämpas, gör det möjligt för varje enskild elev, att optimera sin kunskapsinhämtning.

Det var en makalöst stimulerande stämning i lokalerna där elever från olika årskurser satt vid samma bord och arbetade med uppgifter som de själva har valt ur utbudet. Utbildningsmålet delas inte i schemalagda lektioner utan i nivåer och steg där eleverna ska nå det gemensamma målet i slutet av nian, men självständigt navigera dit.

Tack för att jag fick hälsa på!

torsdag, mars 25, 2010

P1-Morgon i Sveriges Radio


P1-morgon i Sveriges Radio utvecklades under de senaste åren väldigt illa. Intervjuer med inbjudna experter hackades sönder av aggressiva utbrott från speedade programledare. På den tiden var det två ansikten i vinjetten. Nu när det ena har flyttats till Studio ett, har P1-morgon blivit ett riktigt bra program igen.

Den här dagen innehöll flera mycket intressanta inslag som hanterades föredömligt av Lasse Johansson vilken jag normalt sett, helst brukar tysta genom att stänga av radion.

Debatten mellan Tidningsutgivarnas Anna Serner och Sveriges Radios Cilla Benkö, blev ett tragikomiskt spektakel där kacklande Serner frammanade bilden av hysteriska höns. Lyssna

Anna Serner är missnöjd med att SVT- och SR-hemsidorna påminner om vanliga nätnyhetssidor när de rapporterar om nyheter utanför programåtagandet. Hon anser att Public Service, med skattemedel, konkurrerar sönder den fria marknaden. Enligt min ringa mening bör Anna Serner se till att ha en bra skyddshjälm om hon beger sig ut i hackspettrika skogsområden.

Debatten gällde alltså Sveriges Radios nya hemsida som Tidningsutgivarna kallar otillbörlig komkurrens med andra medier. Serner hade enligt min ringa mening inte ordning på sina argument och det blev walkover på grund av hjärnbrist.

Sedan debatterade Centerpartiets Fredrick Federley med Sveridemokraternas Jimmie Åkesson och än en gång blev det spel mot ett mål. Det finns inga hållbara försvarsargument för den invandrings- och integrationspolitik som har förts de senaste 20 åren. Den har lett till muslimska enklaver där de sociala villkoren har resulterat i gängbildningar med grov kriminalitet och tokreligiös radikalisering. Federleys försvar var rent kontraproduktivt och det hade varit bättre om han hade avstått från debatten. Lyssna på reportage om Sverigedemokraterna. Lyssna på debatten mellan Åkesson och Federley.

onsdag, mars 24, 2010

Stadshotellet i Enköping rivs - Dag sexton 24/3-2010

Klicka på bilderna så blir de tydligareDen övre bilden är från 26/2 och alla de undre från i dag


Det var väldigt många som såg på när den gamla vackra fasaden långsamt försvann. Många undrade nog om inte mannen i gult riskerade livet här.

På den nedre bilden rasade en stor plåttrumma alldeles framför den dödsföraktande mannen i gult.
Här passar det bra med Per Myrbergs trettiofyran med Stadshotellet inflikat i stället för 34.

Jag stod med Annika Ekman som var polis och tog rätt på många bråkstakar i Statt. Hon hade en del dråpliga minnen att redovisa.

Allas favorit eller Allahs favorit demaskeras


Just nu gungar det lite extra under de svenska muslimernas fötter. Sveriges Unga Muslimer bjuder in en islamofacist som huvudtalare till sin konferens och Mohamed Omar demaskeras från att ha varit PK-kulturelitens gullgosse, till att framstå som en helt vanlig tokreligiös mupp.

I en väldigt intressant artikel visas den rätte Mohamed Omar och jag undrar om inte det är det rätta islam som han representerar.
Om poeter Mohamed Omar
Mohamed Omars framtidsplaner

"Även socialantropologen Aje Carlbom betraktar Omar som en del av något större: ”andra generationens europeiska islamister”, en växande grupp som talar majoritetsspråket utan brytning och som förstår hur samhället fungerar. Han tror att många svenska islamister idag är missnöjda med Omar och ”att den här sortens idéer formuleras offentligt, för det försvårar projektet att öppna upp Europa för islam”. "

Islamisterna vill naturligtvis inte att deras ideologi ska bli offentlig, men det är hög tid nu att våra ynkryggar till journalister och politiker börjar djupgranska islam.

Är det första april i dag?


Visa dagar gör nyhetssvepet att man stilla undrar över sakernas tillstånd. Denna soliga morgon, var nätnyheterna fyllda av tänkvärdheter och jag radar bara upp några av dem.
Aggressivt pruttande intern varnas
Farliga älgar
Pepparbomben
Bonusdrottning oroad över kundreaktionerna
Det blir vår även i år
Telefontjyvar
Socialdemokraterna ska införa moral
Jesus blir frossare
Konsekvensen av bråket om slottet i Haga
Senaste nytt från vår vänort Grönköping

Hur ska det bli nästa torsdag på första april?

Bland alla dagens stolligheter fann jag till min förvåning, en nästan osannolikt bra nyhet. Vindkraftverk mitt i London! Mera här.

Ständigt dessa muslimer


Sveriges unga muslimer har bjudit in en sheik som anser att det bör vara dödsstraff för homosexualitet vilket inte förvånar mig. Längst ned i detta inlägg finns de svenska muslimernas största hemsidas syn på homosexuella.

Ordförande för de unga muslimerna försvarar inbjudningen och han visade tidigare, i ett teveprogram, upp en kvinnosyn som borde exponeras med tanke på att han representerar framtidens svenska muslimer, men det vågar inte dagstidningarnas geléryggradsmurvlar ens nudda vid.


Det blir intressant att se om någon vågar bryta trenden.

Fortsättning följer........Per Gudmundson tilhör den lilla skaran rakryggade journalister. Sydsvenskan om spektaklet◄Den artikeln är helt enkelt lysande!

Pressmeddelande från RFSL

Väldigt många människor var med all rätt, upprörda över Åke Greens uttalanden om homosexuella, men när det kommer till muslimers syn på homosexualitet, tiger de på grund av dhimmifiering. Åke Greens åsikter om homosexuella, är antagligen rätt toleranta jämfört med muslimers, men det verkar vara helt i sin ordning för dagens PK-folk som aldrig tar upp det allvarliga problemet med en stor folkgrupp i Sverige.

P3-nyheter
Lyssna!
Utdrag ur ett tal av Sheik Abdullah Hakim Quick på nätsajten enjoy islam: "One of the most dangerous groups coming to the surface is the homosexuals. The pomolute is taking over society, and when they take over - know, that the destruction is near! ...and they asked me what the islamic position was, and i said that the punishment is death, and that i will not change this religion."

Enjoy islam lär också ut hur man ska be för att islams gud ska godkänna bönen. Läs den bruksanvisningen! Den är mycket intressant.

En lila potentats tankar om muslimer

Islamiska bestämmelser om homosexualitet
Översättning till svenska: Syster Mahbobeh Massoumi


Homosexualitet betraktas av Islam som sexuellt avvikande, perverst agerande mot det naturliga tillståndet Allah avsåg för människorna. En förvanskning mot människans sexualitet och brott mot det motsatta könet Följaktligen förbjuder Islamisk shariah strikt praktiserandet av det perversa agerandet. Det nämns på många platser i den heliga Koranen Bästa exemplet är berättelsen om Profeten Luts folks beroende av agerandet. Profeten Lut alayhessalam sa till sitt folk: ”Ni nalkas ju män, och går tvärs emot naturens vägar! Och ni gör det, när ni samlas till era skamliga sammankomster!” (Koranen 29:29). Och han sa till dem: ”Måste ni, ensamma i hela skapelsen, söka er till ert eget manliga kön och förbigå dem som er Herre har skapat till hustrur åt er? Ni överskrider verkligen alla gränser!” (Koranen 26:165-166). Men folkets svar till Profeten Lut alayhessalam var: ”Be då Gud straffa oss, om du talar sanning!” (Koranen 29:29). Och Allah gav det straffet de förtjänade: I ett regn som Vi sände över dem. Ett olycksbringande regn, det faller över de, som har varnats”(Koranen 26:173). En person med sexuella drifter bör inte tillfredsställa sig genom att begå zina (otukt) precis som en person med perversa tankar inte bör göra. För att bibehålla Muslimska samhällets renhet har många Muslimska skolor bestämt straffet för sådan handling detsamma som för zina (dvs. hundra piskrapp för den aldrig gifta mannen och stening till döds för den gifta mannen). Många menar att straffet för båda parter bör vara döden eftersom Profeten, sallallahu alayhe wa sallam, sade ”Döda den som agerat och den till vilken agerandet blev utfört på” (återgett av Bayhaqi) Referat om Lesbiskhet- taget från Islam Q & A (http://www.islam-qa.com): Olagliga sexuella relationer kan förekomma mellan kvinnor precis som mellan män. Muslimernas fuqahaa (lärda) kallar detta för sihaaq (lesbiskhet) som definieras, sexuella relationer mellan två kivinnor (al-Mufassal fi Ahkaam al-Mar’ah av Zaydaan, 5/450) och konstaterar det som en straffbar försyndelse (straffet är en form av bestraffning för olydnad; inget specifikt straff är uttalat i Koranen därför är straffet fastställd av Qaadi (domare) i enlighet med omständigheterna och den som begått brottet). En lesbisk vittnesmål är oacceptabel eftersom hon är en skadliggörare (al-Mawsoo’ah al-Fiqhiyyah, 24/253). Ibn Qudaamah, må Allah ha barmhärtighet över honom, sa: ”om två kvinnor onanerar varandra är de därmed fördömda som otuktiga personer” (al-Mughni 10/162). Några skolor som al-‘Izz ibn ‘Abd al-Salaam säger att det är förbjudet för en lesbisk kvinna att se åt en Muslimsk kvinna likasom för den Muslimska kvinnan att avtäcka sig (ta bort sin hijab) framför en lesbisk person eftersom den lesbiska personen är en skadliggörare som kan beskriva henne för andra och går inte att lita på.

Nyhetsartikeln för säkerhets skull i händelse att Radioledningen plockar bort artikeln då den antagligen är kränkande och hets mot folkgrupp. Det brukar sanningen om islam vara.

tisdag, mars 23, 2010

Virgin Galactic har lyft med VMS Eve och Space Ship Two

Klicka på bilderna så blir de större

Ny Teknik informerar i dag om att moderskeppet VMS Eve med rymdskytteln Space Ship Two har gjort sin första testflygning. SvD hakar på

Under projektutvecklingen har en mängd namn florerat, och ovanstående är de korrekta enligt Virgin Galactic - men det blir lite förvirrande när de själva på sin hemsida nämner VSS Enterprise och Galactic North Star med mera. Uppdatering 

Det finns en chans att Virgin Galactic kommer att lyfta från Esrange 2012 - samtal pågår. Mera om det här - här och massor här

Fortsättning med senaste nytt
Mera om rymdturism
Artikel med video
En annan artikel
Vackra bilder från jungfruturen
Allt i bloggen om rymdturism
20101011 Provflygning video

Vår och snart hojsäsong igen

Klicka på bilderna så blir de ännu vackrare.Den övre bilden visar en Kawasaki 750 LTD - den vackraste motorcykel jag har sett tills årets Yamaha V-Max introducerades -nedre bilden

Den övre bilden visar Yamaha V-Max original och den undre visar min Burgman.

För exakt tio år sedan skulle jag byta motorcykel från en Honda CBX med ständiga kamkedjeproblem på grund av övervarvning. Varvräknaren gick till 12000 och röda strecket var vid 9500 - en extrem motor och ett helsickes ös.

Jag valde mellan en Yamaha VMax i gott skick och en Kawasaki 750LTD, men så såg jag på Eurosport när de visade Suzuki Burgman AN400 och jag var såld vilket också Burgman var några dagar senare. Klicka här för artikel om V-Max-2010. Bilder

Efter tio händelserika år är Burgman forfarande som ny. Inspiration till hojtänket kom från dagens EP.