lördag, januari 23, 2010

ATSC bombdetector ADE651 - en verkningslös atrapp

En vanlig metalldetektor hade nog varit effektivare än ADE-651

Det brittiska företaget ATSC ser ut att ha genomfört en sällsynt cynisk bluff. Samtidigt som brittiska soldater riskerar livet i Irak och Afghanistan, söks minor med en atrapp från Storbritannien. Lyssna.

Företaget ATSC marknadsför detektorer för det mesta och om manickerna är oanvändbara, finns det risk för att det blir skottpengar på företagsledningen. ADE-651 kan vara rena dödsfällan.

Telegraph:
"The detectors, which consist of a telescopic antenna on a plastic wand, contain nothing more sophisticated than the type of antitheft tag used to prevent shoplifting, experts said."

CNN
BBC

Falska bombdetektorer är nog den värsta bluffen av alla i kriget mot terrorismen.

Mera om underverket här.

Knutby en religiös härdsmältaDen tionde januari 2004 mördades Alexandra Fossmo brutalt på grund av religiös galenskap i en sekt i Gränsta som är en liten by i uppsalakommundelen Knutby.

Församlingsföreståndaren Helge Fossmo avtjänar livstidsstraff för anstiftan till mordet och Sara Svensson - den så kallade "barnflickan" - är dömd, för mord, till rättspsykiatrisk vård. Helge förtjänar sin plats, men han borde ha sällskap av sina medskyldiga i sektledningen.

Enligt
Sveriges Radio och Svenska Dagbladet, ska Sara Svensson bli kvar i psykvården ytterligare en tid och det är nog bäst för henne.

Om man är så mentalt instabil så att sms-meddelanden uppfattas som budskap från Gud, tar avprogrammeringen sannolikt lång tid.

Dessutom står nog knutbysektens ledarliga som hungriga vargar och väntar på att få slå klorna i Sara igen för att hindra henne från att avslöja sanningen om mordet i Knutby Filadelfia 10 januari 2004.

Den som har sett Saras rekonstruktion av mordet och kunnat jämföra med brottsutredarnas förloppssammanställning, inser att Sara är en naiv målvakt med eller utan kunskap om det verkliga sammanhanget.

Jag är övertygad om att Sara sköt mot en redan mördad Alexandra Fossmo. Jag är lika övertygad om att hon tror att hon sköt det dödande skottet.

Saras dagboksanteckning från tiden före mordet, visar övertydligt hur hon är beredd att utföra en lydnadshandling för att få nåd från Gud via drotting Tirsa/Kristi Brud/Åsa Waldau. Mera från dagboken.

Fyra minuter med Kristi Brud

kronologisk sammanfattning

De ytterst ansvariga för morden i Knutby (fem år tidigare mördades sannolikt Helges Fossmos första hustru Heléne), är naturligtvis de kvasireligiösa stollar som skapade den skruvade stämningen i församlingen. De går fria och har förmodligen rent samvete eftersom de anser sig vara Guds redskap och utvalda språkrör bland människorna.

fredag, januari 22, 2010

Olympiska spelen OS i Vancouver 2010

Vinterolympiska spel i Vancouver 12/2 - 28/2 2010

Om tjugo dagar börjar två veckors fokusering på teverutan.

Vinter-OS börjar 12/2 och följande fyra grenar av femton, ger mig vällustrysningen på förhand:
Curling
Skidskytte
Alpin skidåkning
Längdskidåkning

Hälsa på hos Sveriges Olympiska Kommitté SOK och läs mer om OS. Den svenska truppen.

Målet för SOK är 10 medaljer, men det tror jag att bara damtruppen tar hem och kanske kan herrarna plussa på med två till fem medaljer.

Curlingens lag Anette Norberg, Charlotte Kalla, André Myhrer, Emil Jönsson, Anna Haag, Hanna Falk, Björn Lind, Helena Jonsson och Anna Carin Olofsson Zidec, är några av de namn som jag förväntar mig att få se på medaljlistan.

Här finns allt om vinterspelen

Program och resultatlistor

Klicka på etiketten Olympiska spel▼

torsdag, januari 21, 2010

SMHI utvecklar

Klicka på bilderna så blir de tydligare. För ett tag sedan var jag lyrisk över att norska YR har tre mätpunkter i Enköping. I dag fann jag att SMHI har plockat in tjugo (20). Jag kan alltså sitta hemma och kolla vädret på badplatsen 8 kilometer bort.

Jag kommer att med hyfsad regelbundenhet, återvända till väderförutsägelser den närmaste tiden och speciellt till SMHI eftersom de pysslar med en riktigt intressant produktutveckling.

Jag har grymtat lite över felaktiga prognoser, men det finns förklaringar till avvikelserna. Titta på länkarna till vänster! De kan sysselsätta dig fyra timmar.

Kommer ni ihåg fjärilen i Amazonas som utlöste en storm i Texas?

Här kommer en utredning om det fenomenet.

Det är egentligen bara ett problem med den nya SMHI-sidan och det är att man lätt fastnar där ett par timmar.

Klicka här om du vill följa utvecklingsarbetet.

Pohlmansidan är snygg och ännu mer detaljerad, men SMHI är rena uppslagsverket för oss miljöfreaks.

Klicka där▼ för mera om väder

Enköping i fokus - Järnväg och stadshotelletTräskpressens löpsedlar handlar inte ofta om Enköping och det känns rätt bra faktiskt.

För ett och ett halvt år sedan kom ett gäng företagsamma typer på att de utan risk kunde stjäla rälsen från järnvägen mellan Enköping och Uppsala.

De började vid regementet och lyckade lura i de flesta observanta besökare att de arbetade på uppdrag av Banverket.

Till slut insåg någon att det borde stämmas av med Banverket och nu blir det rättegång.

De lyckades frakta bort 1,9 av 40 kilometer räls med ett skrotvärde på 180000 kronor. Om de hade kunnat fortsätta hela vägen hade bytet blivit nästan fyra miljoner kronor.

SvT
SR
UNT

Det gamla fallfärdiga Stadshotellet har nästan delat vår lilla stad i två intressegrupper. En vill bevara byggnaden, men jag har inte lyckats förstå hur de har tänkt sig att renovering och underhåll samt fortsatt användning ska gå till.

I stort sett samtliga företagare vill att huset rivs, medan nostalgikerna vill bevara.

Ny är det snart rivningsdags, men då vaknar Länstyrelsen eftersom marken är fornminnesskyddad så nu blir det några vändor till. Det senaste i bloggen om stadshotellet

Under tiden debatteras det i bloggosfären.

Byggnadsvård.se

Geert Wilders åtalad för hatbrott efter filmen FitnaGeert Wilders är åtalad för hatbrott efter att ha publicerat filmen Fitna på nätet.

Domen faller i februari och den blir sannolikt överklagad oavsett utfall. Slutligen kommer rättsprocessen att leda till ett normgivande beslut som vägleder övriga länders domstolar när det gäller kritik mot vidskeplighetens ideologi islam.

Jag har sett filmen flera gånger och du kan se den om du klickar här.

Filmen är provocerande, men med tanke på allt våld som inspireras av islam, måste denna ideologi granskas mycket närgånget.

Alla är överens om att islamismen är extremt farlig, men få vill ta till sig att islam är förutsättningen för islamism. Utan islam - ingen islamism!

Det finns något i islam som inspirerar till våld och förtryck vilket bevisas varje gång våldsdåd utförs i islams namn.

Titta på alla länder som domineras av islam! Förföljelse av kristna är regel och kvinnor är som bäst andra rangens människor. I länder där islamisterna kämpar om makten eftersträvas utbildningsförbud för flickor. Talibanerna och al-Shabaab är två av många brutala organisationer som hävdar att de står för det sanna islam och frågan är vem som har tolkningsföreträde. Är det islamisterna eller islamkramarna?

Jag hoppas innerligt att Geert Wilders frias och jag hoppas lika innerligt att Europas stora dagstidningar startar en hårdgranskning av de mekanismer i islam som skapar muslimsk extremism. De bör kanske visa muhammedkarikatyrerna i varje islamkritiskt reportage.

Nazismen och kommunismen var Europas största hot under 1900-talet. Islamismen kan bli farligare än kommunismen och nazismen tillsammans. Kampen mot kommunism och nazism, började med satir i bild och ljud.

Nu råder en total självcensur bland konstnärer, politiker och journalister som verkar hoppas att det går över om de blundar samtidigt som de håller för öronen och munnen likt de tre visa aporna. Det finns dock muslimer som vågar tänka och tala fritt. Nalin Pekgul är en av dem.

Ideologier som inte klarar av att skämtas om, ska utsättas för intensiv satir.

Uppdatering 22/1 SvD

Fredens religion

CNN
CNN sammanfattning
RNW
Dutch News
Dutch News läsaropinion
FOX
Videon Fitna

onsdag, januari 20, 2010

Partiledardebatt 20/1 2010


Efter tre timmar i sällskap med Riksdagens partiledare, konstaterar jag luttrad att det som vanligt blev sämsta sortens buskis och det var skönt när P1 bröt sändningen. Jag antar att det är destruktivt att lyssna när allt ändå bara är inslag i konsten att bortförklara tillkortakommanden, men hoppet finns varje gång att det ska bli en konstruktiv debatt om ekonomin, vården och utbildningen. Lurad igen, känns det som just nu.

Statsministern var sur och trist. Jan Björklund var som en bjäbbig pudel. Peter Eriksson har en sällsynt förmåga att stapla ord utan mening. Det positiva med Maud Olofssons framträdande, var att hon inte hördes så ofta. Göran Hägglund och Lars Ohly är bra estradartister, men jag ser gärna att de åker ur Riksdagen båda två. Mååna - vad ska man säga om Mååna? Jag börjar bli övertygad om att hon helt enkelt är korkad.

SvD-redarredaktionens blogg är en bra sammanfattning av spektaklet.

tisdag, januari 19, 2010

Somaliska pirater i interna strider


Självsanering bland piraterna kanske kan minska kapningsproblemet utanför Somalias kust. Har de börjat strida inbördes ökar rivaliteten tills dess att övrig befolkning i Haradhere drabbas tillräckligt hårt för att upphäva piraternas fristad.

Paradoxalt nog kanske den stora lösensumman för Maran Centaur, blir piraternas största problem när många gör anspråk på andelar.

Snart ger sig HMS Carlskrona av till Aden-bukten och jag hoppas att de har kompletterat beväpningen med de häftigaste vattenkanonerna och bullergeneratorer.

Hellre döva simmande pirater än döda.

Samtliga blogginlägg om piraterna

Helena Jonsson igen!


Det är få sportevenemang som binder mig framför teverutan och just nu kan jag bara komma på skidskytte, curling och snooker.

Under gårdagens idrottsgala var det nog inte många som blev överraskade över att Helena Jonsson tilldelades Sveriges Radios Jerringpris, men segermarginalen var förkrossande. Hon fick två tredjedelar av Folkets röster och de övriga fick dela på en tredjedel.

Förra året fick Helena Svenska Dagbladets bragdguld och det blev repris i år.

Skidskytte är normalt sett en oförutsägbar idrottsgren eftersom ett missat skott kan komma när som helst och förstöra dagen. Förmågan att slappna av strax innan skjutvallen för att öka koncentrationsförmågan, är en nödvändig konst liksom den fysiska explosiviteten efter sista skottet. Vem som helst kan skjuta bort sig av hundra olika anledningar, men Magdalena Forsberg, Helena Jonsson, Magdalena Neuner och Kati Wilhelm har det där lilla extra som gör dem till vinnare.

Gemensamt för dem är också en utstrålning som sannolikt har betytt väldigt mycket för all positiv uppmärksamhet.

Sveriges Radio om Jerringpriset

måndag, januari 18, 2010

Folk och Försvar 2010Folk och Försvar 70-årsjubilerar och under årets manekänguppvisning för försvarstyckare kommer sannolikt mycket tid ägnas åt hur våra bössor ska bemannas nu när den sista gruppen värnpliktiga gör sin plikt för Kung och Fosterland.

För 70 år sedan var nazismen ett högst påtagligt hot mot vår trygghet och sedan hotades vi av kommunismen.

Nu hotas tryggheten av islamismen som enligt min ringa mening är lika vidrig som de båda andra tillsammans.

Islamismen kan växa till på grund av den fjärde samhällsfarliga ismen - PK-ismen som har smittat samtliga politiker och journalister.

Islamismen kan inte finnas utan islam och detta enkla faktum förtigs av de ynkryggar som ska belysa och/eller hantera samhällsomstörtande verksamheter.

Islam är primitiv vidskeplighet som när ideologin ska efterlevas konsekvent, leder till islamism. Att säga detta är dock inte Politiskt Korrekt.

I storstäderna utsätts brandbekämpare, polis och sjukvårdare för stenkastning och andra mordförsök medan oskyldiga människors bilar brinner.

Under tiden koncentrerar sig politikerna och journalisterna på hur de ska knäcka Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna skulle marginaliseras om första och tredje statsmakten tog itu med problemet i stället för att fokuseraopinionen mot förortsislamismen.

Primitiv vidskeplighet har i alla tider lett till våldsamheter och jag har svårt att tänka mig något mera enfaldigt än att tro på en gud som kräver böner på arabiska, uttalade vid exakt fastställda tidpunkter och med exakt de ord islamuppfinnaren fastställde som islams guds villkor för godkänd bön.

Böner som accepteras endast om de föregås av en detaljerad bruksanvisning för kroppstvagning, tyder på en bisarr gudstro.

När bönen dessutom måste utföras med en serie komplicerade kroppsrörelser, blir hela spektaklet rent befängt

Islamismen i storstäderna är ett resultat av att socialdemokraterna misskötte migrationspolitiken så att muslimer kunde klumpa ihop sig i enklaver som var perfekt grogrund för religiös extremism.

Talibanerna i Afghanistan är extrema muslimer.
Al-Shabab i Somalia är extrema muslimer.
Iran, Irak, Sudan, Jemen et cetera.....

Hela den arabiska halvön och nästa hela norra Afrika är brutala exempel på hur ett samhälle ser ut när islam dominerar politiken.

Nazismens och kommunismens fall inleddes med modiga konstnärers spridande av satir.

Nu ålägger sig konstnärer sträng självcensur för att inte drabbas av muslimers vrede.

Mera i bloggen om Folk och Försvar här - här och här

fredag, januari 15, 2010

Maudeffekten slår igenom med full kraft


Pratminister Maud Olofsson börjar framstå som teflonpolitiker i samma klass som Mona Sahlin och Björn Rosengren.

Ni som har sett Jonas Gardell imitera Ragnar Frisk, kanske känner igen trenden. "Snubblande nära succé", verkar vara känslan efter varje klavertramp. Det är som när filmkritikerna efter varje ny Åsa-Nisse-film, noterade ett nytt bottennapp. "Snubblande nära succé", tyckte Ragnar Frisk då och det verkar Maud tycka nu när hon kryssar mellan de söndertrampade klaveren.

Väljarstödet
för Centerpartiet borde uppfattas som en tydlig indikator på behovet av kursändring och jag föreslår att en ny kapten på centerskutan, får uppdraget att lyssna på kärnväljarna igen och inte bara på Stureplanscentern.

Centerpartiet hade fram till 2002 en bra politik för energi, miljö och landsbygd.

Jag undrar vad Thorbjörn Fälldin anser om Haralds jäntas pladdrande under tre år som näringsminister. Jag tror att han känner sig lurad eftersom det sannolikt är hans fel att hon sitter där hon sitter. Utan Fälldins stöd till ungdomsvännens dotter, hade Lena Ek varit centerledare och regeringsalliansen hade haft bättre möjligheter till återval.

För mig som centerextremist, är det tragiskt att känna motvilja inför riksdagsvalet, men jag vill verkligen inte ge mitt stöd till pratminister Maud Olofsson.

Eftersom jag inte heller kan rösta på Mååna, blir det nog Kalle-Anka-partiet. Kalle som partiledare är inget dumt alternativ till Maud och Mååna.

torsdag, januari 14, 2010

Självcensur av rädsla för muslimer

Det är inte så länge sedan kommunismen och nazismen lyckades hjärntvätta hundratals miljoner människor till en bisarr tro på brutala ideologier.

Upproret mot ideologiernas regissörer började med satir.

Det skrevs sånger och anekdoter om korkade politruker och efter hand vaknade folkmedvetandet till klarsyn. Konsten i alla dess former spelade en viktig roll.

Det är svårare med islam eftersom den ideologin har funnits i 1400 år, men det är väldigt glädjande att se tendenser till ett uppvaknande i några europeiska länder.

Kanske finns det trots allt hopp om att de politiskt korrekta ynkryggarna på våra massmedieredaktioner, ska häva självcensuren och klä av islam på samma sätt som kommunismen och nazismen avslöjades.

Hos Sveriges radio finns det få tecken på öppenhet, men hos Sveriges Television har det definitivt hänt något positivt.

Det började med en serie program i Kunskapskanalen, om det förtryck mot kvinnor och ickemuslimer, som finns i alla muslimska länder och Evin Rubars program Slaget om muslimerna öppnade ögonen på många islamkramare.

Bland konstnärerna råder en kuslig anda av självcensur när det gäller islam och det är oklart om det är av rädsla för muslimers våld eller om det handlar om osäkerhet inför en vidskeplighet som är lag för 1,5 miljarder människor.

Muhammedbilderna och Muhammed-rondellhundarna bevisade att konst-Sverige har spärrar mot att göra konst av islam. Dessa spärrar saknas helt när det gäller att bearbeta kristendomen och psykvården, för att bara ta två exempel.

Nu börjar det i alla fall röra sig lite och här följer några bra exempel:

Kyrkans Tidning om självcensuren
Kyrkans Tidning om filmen Hämnden
Metro om danska konstnärers självcensur
ÖT om undfallenhet inför islam
HD om konsten och islam
Sydsvenskan om självcensuren
SvD om rädsla för religiös extremism
SvD om rädsla bland konstnärer
SR är vårt viktigaste nyhetsmedium och där råder islampanik. Inget kritiskt får rapporteras om islam eftersom det kan ses som rasistiskt vilket är så enfaldigt så att det är obegripligt, men denna morgon hördes ändå ett litet pip som tydde på att dhimmifieringen kanske kan avta en aning.

onsdag, januari 13, 2010

Tokkristna och muslimer
Tokreligiösa människor försöker alltid se profetiabekräftande tecken i stora katastrofer. Den här gången handlar det om jordbävningen i Haiti som för tokkristna och muslimer verkar vara ytterligare ett tecken på att jorden väldigt snart ska gå under.

Nyss fann jag en av många vidskeplighetens toksidor på nätet. Apg29 kallar de sig dessa muppar och deras omvärldsanalys påminner om muslimernas undergångsfantasier.

Vägen dit fann jag på Jesussajten, en sida som fångar upp allehanda kristna nyheter och den nyhet som lockade mig dit, var den att den så kallade "Barnflickan" Sara Svensson, på tioårsdagen av hennes påstådda mord, ska få börja studera.

Det skulle hon ha behövt göra tidigare innan hon mötte Åsa Waldau/Drottning Tirsa/Kristi Brud/Jesu Maka.

Då hade Sara genomskådat sektdrottningens manipulationer och avstått från den lydnadshandling som tvingade in henne i psykvården.

Tidningen Dagen har på ett föredömligt sätt skildrat hur de kvasireligiösa mupparna som utgör Kristi Bruds hov, har utövat sin sin skickliga bondfångarkonst och lurat in unga andliga sökare i sektdimman.

Det är trist att ingen tidning på samma sätt vågar granska muslimernas tokigheter. Det skulle räcka med att berätta om hur deras gud bara accepterar böner på arabiska enligt denna ritual.

De politiskt korrekta ynkryggarna på tidningsredaktionerna vågar dock inte ens peta i detta vidskeplighetens träsk.

Maud Olofsson versus Lena Ek


För många av oss gamla centerpartister var partiledarvalet 2001 en mycket trist historia då en skränigt pladdrande opportunist vann över en saklig realpolitiker.

Maud Olofsson valdes därför att hon stöttades av övriga opportunister i Centern.

När Maud-gänget presenterade valplattformen för riksdagsvalet 2002, bekräftades alla föraningar. Centerpartiet höll på att ändra kurs och bli Mauderaterna. Miljö och energi samt landsbygden var rensat från programmet vilket fick mig att bli centerextremist.

Jag betalade nyligen min medlemsavgift, men om inte vi snabbt blir av med Maud-ligan, var det antagligen sista gången.

Vi var många som hoppades att landsbygdens kärnväljare skulle inse att pladder-Maud inte ens kom i närheten av Lena Eks kompetens, men när oportunisterna lyckades lura Thorbjörn Fälldin att ge sitt stöd till Maud var slaget förlorat.

Nu sitter vi där med ett krympande väljarunderlag och en ledare med oönskad förmåga att upprepa ordet "JAG" oslagbart många gånger.

Spekulationerna i Dagens Eko om att Maud inte ville se Lena Ek som EU-kommissionär, är sannolikt inte gripna ur luften och jag hoppas innerligt att vi får en Maud-affär som tvingar fram en snabb reträtt ut ur det strålkastarljus som verkar vara viktigast av allt för Maud Olofsson.

Lyssna

Kommentar på Makthavare

tisdag, januari 12, 2010

Skrotning av uttjänta fartyg


Klicka på bilderna så blir de störreSom vanligt, kickade nyhetsuppläsaren på Dagens Eko igång min omvärldsanalys denna kalla morgon.

Nu handlade det om hur barn tvingas arbeta med nedmontering av uttjänta fartyg i Bangladesh. Lyssna! - Klicka på rubriken och läs mera om fartygsskrotning.
Runt 700 stora skepp demoleras varje år i Bangladesh. De allra flesta kommer från EU-länderna, USA och Japan. Att plocka ner båtar utan hjälp av maskiner utan istället av människohänder är en billig affär för skeppsägarna.
För företagen i Chittagong som köper skeppen blir vinsten än större om man låter barn jobba för en lön på drygt en krona i timmen. Flera frivilligorganisationer har räknat ut att runt 6 000 barn som är mellan tio och 15 år jobbar där.
Greenpeace om fartygsskrotningen - Massor med länkar i det gula fältet till vänster. Mera om fartygsskrotning här - här och här

Chittagong är, liksom resten av Bangladesh, hårt och ständigt drabbat av stormar, översvämningar och inbördeskrig.

En journalist från CBS som besökte några av fartygsskrotningsplatserna, sade att detta är obeskrivliga omständigheter som närmast kan liknas vid Helvetet på Jorden. Barn och vuxna arbetar tillsammans i hetta och giftiga samt explosiva gaser från resterna av fartygslaster. Gaserna antänds lätt när skärbrännarna delar upp fartygsplåtarna som sedan bärs för hand över leriga stränder till väntande lastbilar.

måndag, januari 11, 2010

IF - årets skurkföretag 2009


Försäkringsbolaget IF tecknar stöldförsäkring för en bilmodell som inte kan stjälas och vägrar betala ut ersättning om bilen blir stulen. Vän av ordning undrar varför de ingår ett avtal som de vägrar att följa.

Klicka på rubriken och läs om bilförsäkring.

Vilken bil det var? Saab 9-5 naturligtvis. Bilen som bara djungeltrummenostalgiker och biltjuvar vill äga. Bilen som nu ska begravas.

söndag, januari 10, 2010

SMHI versus YR

Klicka på bilden och studera en jämförelse mellan SMHI och YR klockan 17.00 i dag 10/1-2010.  Det senaste om vädret i bloggen här.

Enligt YR blir det -24°C i morgon förmiddag medan SMHI gissar på -12°C till -16°C
50% prognosavvikelse gör att tilltron till en av siarorganisationerna kan ifrågasättas. Facit i morgon.

Svenska Dagbladet köper sina vädergissningar från YR och nu får vi en indikation på om de gjorde rätt som lämnade SMHI.

Uppdatering klockan 06.00 var det -20°C i Enköping - Oavgjort!

Uppdatering 20/1
Nu har jag gjort dagliga jämförelser och måste säga att SMHI tar massor med poäng. Dessutom har de en ny väderpresentatör som gör väderleksrapporterna till ren njutning.

Elin Sjökvists rapporter är nästan poetiska.

Uppdatering 14/7

Strax efter att jag skrev detta blogginlägg, upptäckte jag att Elin Sjökvist inte fanns på Sveriges Radios lista över meteorologer.

När jag per e-brev frågade om de kunde uppdatera sidan, blev svaret att det skulle ordnas omgående. Ett par månader senare när jag ytterligare några gånger hade imponerats av Elins förmåga att göra väderprognosen intressant, kollade jag sidan och fann att den inte var kompletterad.

Frågan ställdes igen och svaret blev samma.

Fram till nu har jag påmint ytterligare tre gånger och ännu en gång i dag:

Nu börjar det hela bli väldigt intressant!

Varför vägrar Sveriges Radio att ta med alla meteorologer som de hyr in från SMHI? Facebook har i alla fall två bilder

Uppdatering 20/11-2010: En av meteteorologerna på SMHI har fått in en krönika i flera tidningar. Nils Holmkvist skriver så här: "För några månader sedan satte jag och min vän Elin Sjökvist ihop ett band. Elin är också meteorolog här på SMHI men jobbar på en annan avdelning, kanske har ni hört hennes ljuva stämma i radio P1. Hur som helst kallar vi oss för Dis och Dimma och spelar ukulele så att fingrarna blöder."

Skånskan - Laholms Tidning -

Klicka där▼ för mera om väder

fredag, januari 08, 2010

Kulturhuset ur fasNär Ekot rapporterar om vinylskivans återkomst, avvecklar Kulturhuset sin vinylsamling:
"Det är dock inte bara papperspressen som Kulturhuset rensar ut. Även en samling på 18 000 vinyl- och cd-skivor ska bort. Tanken är att man ska ha ett mer lekfullt förhållande till den analoga tekniken, där ett mindre sortiment av vinylplattor ska finnas kvar – besökarna ska kunna känna på dem och själva testa hur man förr spelade på grammofoner."
Som tur är finns det folk som hänger med

Det kanske snart är dags att damma av mitt vinylotek och annonsera.

Muhammedbilderna publiceras i norska Aftenposten
SvD rapporterar
om att norska Aftenposten publicerar några av muhammedkarikatyrerna idag. Allt i bloggen om islam här.

När de först dök upp i danska Jyllandsposten verkade det som att hela arabvärlden och resten av de muslimska områdena hade talrika prenumeranter av JP eftersom muslimerna där blev skogstokiga.

Sedermera visade det sig att landsförrädaren Abu Laban, tog med sig en bunt tidningar samt tre andra grövre muhammedteckningar och reste till de mest konservativa muslimska nationerna. Han lyckades elda upp hela den primitiva muslimska världen till flaggbränning, mordhot och diverse andra galenskaper. Mera om detta här.

Aftenpostens inställning

Desertec - storskalig omvandling av solenergi
SEPA09 är ett samarbetsprojekt för solenergiomvandling som ska motsvara 15% av europas elbehov.

ABB, Siemens, Eon och Deutsche Bank samt ytterligare intressenter ska satsa 400 miljarder Euro på projekt Desertec.

Lyssna här

Liknande men mindre anläggning i drift i Spanien.

onsdag, januari 06, 2010

Ady Gil möter japansk valfångstbåt
Havets batmobile mötte sin överman när Sea Shepherd försökte störa en japansk valfångstbåt.

Klicka på rubriken och läs om valfångst.

SvD
Video från krocken
YouTube-1
YouTube-2
YouTube-3

tisdag, januari 05, 2010

Rekordkallt och kärnkraften sviker som vanligt

Nu blir det under 40 grader minus i västra Dalarna och jag minns en vintersemester i Idre fjäll när det var 22 grader och för kallt för skidåkning.

Jag behövde tanka bilen och åkte ned till Idrebyn. När jag klev ur bilen fick jag en köldsnyting och på macken sade en kille att jag borde ha motorn igång medan jag tankade för det var minus 44 grader.

När jag skulle göra ren torkarbladen, gick torkararmen av på grund av köldsprödhet.

Nu när det ser ut att bli lika kallt som då, passar kärnkraftsindustrin på att stänga av hälften av kapaciteten för att pressa upp priset på el.

Om kärnkraften hade avvecklats i den takt som riksdagsbeslutet 1980 lade fast, skulle den sista reaktorn stoppas i år och Sverige skulle ha en säker energiomvandlingsprocess baserad på direktomvandling av energin från solinstrålningen, vindarna, strömmande vatten och havsvågorna.

Det hade inneburit många små eldistributörer och det vill inte de tre stora vara med om.

Klicka på rubriken och ta del av avvecklingens avveckling.

Planeringsmissen
Konsekvenserna

Babylons torn i Dubai - Burj Khalifa

Klicka på bilderna så blir de större

Nu är alltså skyskrapan Burj Dubai invigd efter diverse finansiellt krångel:

"Det gick chockvågor genom finansvärlden i november, när den statsägda jätten Dubai World begärde anstånd med betalningarna i ett halvår. Frälsarkransen - tio miljarder dollar till akuta betalningar - kom från grannemiratet Abu Dhabi."
Under gårdagen döpte Dubais härskare Muhammed bin Rashid Al Maktum, om byggnaden till Burj Khalifa efter Förenade Arabemiratets president Khalifa bin Zayid Al Nahyan.

Det 828 meter höga tornet har 200 våningar med 1044 lägenheter och 49 våningar med kontor samt Hotell Armani.

Kåken kostade 1,5 miljarder dollar, men kan med tanke på Dubais ekonomi, antagligen snart köpas till ett lägre pris.

Webbteve

Klicka på rubriken och läs mera om tornet som också har en hemsida.

Tidigare om Dubai här och här

Om det gamla Babylons torn
Om Babylon
Burj Khalifas hemsida
söndag, januari 03, 2010

Vargproblem eller jägarproblem?

Klicka på bilden så blir den störreDet här inlägget handlar om vargjakten 2010.
Vargjakten 2011 avhandlas här

Har vi ett vargproblem eller ett jägarproblem?


Den skarpsynte tecknaren Hans Lindström har sammanfattat problemet i en bild.

Enligt min ringa mening, har vi åt helsicke för många skjutgalna blådårar som nöjesdödar ripor, lodjur och vargar utan någon som helst annan mening än att det dövar deras lust att ta livet av våra vänner i naturen.

Jag vet inte hur många tusen jägare som tävlade om att få döda de 27 vargar som Naturvårdsverket efter påtryckningar från jaktorganisationerna, hade givit jakttillstånd för, men inte 17 handlar det om viltvård när förhållandet vilt/jägare närmar sig 1/100. Redigering 4/1: Det var 12 000 (tolvtusen) jägare som delade på 27 vargar! 1 varg på 444 jägare!

Citat SvD:

"Jaktperioden pågår som längst till och med 15 februari. Den länsvisa fördelningen är Värmland 9, Dalarna 9, Västra Götaland 3, Örebro län 3 och Gävleborg 3 vargar.Syftet med jakten är att begränsa vargstammen till högst 210 individer, vilket är den nivå riksdagen beslutat om."
Vargbeståndet har hotats av inavel och nu finns risken att de nya vargarna med för svensk vargstam friska gener, har skjutits.

Citat SvD:

"Om man vet att kvoten sannolikt har överskridits i ett län, borde jakten stoppas även i de andra länen tills man vet hur många djur som fällts. Ett bättre sätt hade varit att ge vissa jägare i uppdrag att utföra jakten, på samma sätt som vid skyddsjakt, säger Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson. Han är inte förvånad över att jakten gått fort, med tanke på jägarnas stora intresse.–Men jag tänkte mig nog att det skulle ta några dagar. Ju snabbare det går, desto sämre kontroll har man.Naturskyddsföreningen har anmält jakten till EU-kommissionen, eftersom man anser att Sverige inte har en livskraftig vargstam."
Debatt i Jaktjournalen
Mera debatt i Jaktjournalen

Det är sunt att begränsa vargstammen samtidigt som man försöker få in nya vargar från Finland, Norge och Ryssland, men det är osunt att släppa loss flera tusen jägare för att döda 27 vargar.

Citat SvT:

"Anders Ekholm, regionsansvarig för Svenska Rovdjursföreningen i Gävleborg säger idag att - Det är en sorgens dag idag för alla oss som vill ha en livskraftig vargstam i Sverige. Den lilla stam som finns har så mycket inavel att gårdagens skjutningar av omkring 28 vargar riskerar att leda till än mer inavel.
-På sikt hotar det överlevnaden för vargstammen i Sverige. Det är just detta som inte är förenligt med EUs art- och habitatdirektiv, säger Anders Ekholm, Svenska Rovdjursföreningen."
Pressmeddelande från Svenska Rovdjursföreningen
WWF

Newsdesk
SNF
MUF-kritik
Jaktfacit för helgen

Uppdatering 12/1-2010

lördag, januari 02, 2010

Centerpartiet snart under riksdagsspärren

Gång på gång sedan Maud Olofsson valdes till centerledare, visar opinionsundersökningarna att bara en ständigt krympande väljargrupp stöder hennes pladderpolitik. "Centerpartiet (C) är mätningens största förlorare efter att ha backat med 2,1 procentenheter till 4,7 procent."

Thorbjörn Fälldin var glad när Maud valdes på extrastämman i Folkets Hus 2002, men nu har hans och mitt Traktorcentern övergivits för Stureplanscentern.

Mitt gamla Centerparti håller på att utplånas på grund av ett tokliberalt gäng som har glömt landsbygden och miljöpolitiken.

Jag är en gammal centerextremist som ännu hoppas på sanering bland asfaltkokarna i centerledningen.

Kanske leder Alliansens inre rötangrepp till att en annan pladderpolitiker är statsminister 2011.

Tänk tanken att Mååna ska representera Sverige i Världen! Då kommer Sveriges anseende i världspolitiken att rasa som ett korthus i styv kuling.

Allt i bloggen om Centerpartiet finns samlat här

Ständigt dessa muslimer

Med anledning av hotet mot Lars Vilks, lägger jag till en muhammedrondellhund


Gång på gång får rabiata muslimer tokspel på grund av Kurt Westergaards teckning av Muhammed med bombturban som publicerades i Jyllandsposten för fyra år sedan. För två år sedan kunde vi läsa i Svd om hoten mot Westergaard och nu är det dags igen.
Citat SvD 2/2-2010:
"Mordförsöket på Kurt Westergaard är terrorrelaterat, enligt den danska säkerhetspolisen PET. Den gripne mannen har somalisk bakgrund och har täta kopplingar till både den somaliska islamistgerillan al-Shabab och ledare för terrornätverket al-Qaida i Östafrika, skriver PET i ett pressmeddelande. Mannen misstänks också för att under vistelse i Östafrika ha varit inblandad i terrorrelaterade aktiviteter.Den gripne har enligt uttalandet en längre tid varit föremål för PET:s intresse, utan att detta har något samband med tecknaren."
Hur fungerar det i huvudet på muppar som tror att Gud bara hör böner på arabiska och bara om dessa böner uttalas efter en instruktionsbok som också innehåller ett detaljerat schema över de kroppsrörelser som ska ledsaga bönen samt en komplicerad tvagningsmanual som krävs för att bönen ska vara godkänd?

Tidigare kallades muslimerna för muhammedaner och kanske är det ett passande namn på de människor som blir helt skogstokiga så snart någon skapar satir över Muhammed.

De praktiserande muslimerna vill år 2010 leva exakt som Muhammed gjorde på 600-talet i Arabien.

Kommer ni ihåg Muhammed-rondellhundarna?
Då krävde muslimer att tidningar skulle censureras och att yttrandefriheten skulle begränsas mot islamkritik.

Det tricket kämpar muslimer i FN om att få ratificerat av generalförsamlingsnationerna.

De muslimska nationerna har redan kuppat och tagit kontroll över Rådet för Mänskliga Rättigheter där de har fått igenom resolutionerna L12 och 62/154 som gör islamkritik till brott mot de Mänskliga Rättigheterna.

En drös brutala diktaturer styr nu alltså Rådet för Mänskliga Rättigheter.

Det är som att göra en kobra till barnvakt i en musfamilj.

Mera i Jyllandsposten om det senaste tecknarhotet här - här och här
I Politiken här - här - här - här - här - här och här
Al-Shabaab hyllar mordförsöket
Sydsvenskan
Dagen
ExtraBladet här - här och här
Telegraph
BT här och här
The New York Times här - här - här och här
BBC
Reuters här och här
FOX
Intressant artikel i Sydsvenskan om hur muslimers terror, hårdast drabbar andra muslimer trots att målen sägs vara västvärlden och israel.

Uppdatering 4/1
Nu hotas Lars Vilks igen av av tokreligiösa muppar:
"Den man som hotade Vilks talade svenska.- Mannen, som talade bruten svenska, frågade om jag kände till vad som hänt i Danmark och konstnären Kurt Westergaard. Jag sade att jag förstås visste om det, säger Lars Vilks till Helsingborgs Dagblads nätupplaga.- Då förklarade mannen att de var ute efter mer och att de snart skulle komma till mig. Då hälsade jag dem välkomna, säger Vilks."
Uppdatering 5/1
Kurt Westergaard tvekar inför att flytta hem igen

Uppdatering 5/1
Många tidningar publicerar muhammedkarikatyrerna igen och jag hoppas att de ryggradslösa svenska dagstidingsredaktörerna vågar följa efter. Islamismen är en farsot långt värre än kommunismen och nazismen tillsammans och ska naturligtvis utsättas för den satir den förtjänar.

Muslim demographics
The religion of peace