lördag, juli 17, 2010

Varmaste sommaren efter den kallaste vintern

Det blev en fantastisk sommar efter en fruktansvärd vinter, men det har en del negativa konsekvenser. Våra primitiva jordbrukare som forfarande jagar med klubbor, saknar den baskunskap om naturen, som gör att man undviker huggormsbett.

Dagens Eko har rapporterat hela dagen om huggormar som attackerar golfspelare. Nonsens!

Huggormar attackerar aldrig människor. De försvarar sig.

Tjyvar och andra illbattingar tycks också trivas med sommaren medan ryssarna drunknar när vodkan driver vettet ur stekheta hjärnor.

Här i lilla Enköping behöver vi i alla fall inte oroa oss för marknära ozon. När vi har värsta bilköerna kan det handla om max 20 bilar som stockas vid en av våra många vackra rondeller där hundar är sällsynta men blomsterfägringen flödar.

I går kväll vid Bredsandsbadet blev jag sittande en timme på en bänk och bara sög i mig sommarupplevelsen.

Klicka på bilden som visar två krukor bredvid vinrankan. Jag har stoppat ned åtta sättpotatisar i varje kruka och blasten börjar påminna om en djungel.

Nu klockan tio på förmiddagen är det 25 grader i skuggan, men det fläktar svalt från alla öppna fönster. Vinrankan tar sig bra men det är inga blommor så vintrampandet får vänta ett år till.

För två år sedan tog jag en kvist från en svartvinbärsbuske och stack ned den i jorden. Nu har den växt till en stor buske med härliga bär på.

De första mogna tomaterna kunde skördas en månad tidigare än normalt och nu är de solmogna tomaterna fantastiskt goda.

NRM om huggorm
Bilder SHF
Om tomater i bloggen
Om sommaren
Om vintern

Inga kommentarer: