måndag, november 30, 2009

Djurens Rätt - Djurrättsalliansen - Djurens Befrielsefront och allt vad de kallar sig

Klicka på bilden så blir den större.
Det är svårt för mig att ta alla dessa djurrättsaktivister på allvar. De klipper sönder burar på minkfarmer så att tusentals ilskna och hungriga minkar kommer ut i naturen där de ställer till med blodbad bland harar och fåglar.

De smyger in på svingårdar, konstaterar att grisarna lider, men gör inget eftersom det är viktigare att få göra ett scoop efter två år. Antagligen glömde dårfinkarna de stackars grisarna när de planerade nästa stöt och så höll de på i två år tills de tog med en journalist till en av svingårdarna. Det kunde de ha gjort första gången två år tidigare, men så fungerar inte en cynisk aktivist.

Det är något som är konstigt med alla aktivister. När de intervjuas talar de monotont och helt utan engagemang. De låter likadant oavsett om de är vänsterträskets reclaim the street, stenkastaridioter, vapenavrustare eller djurrättsaktivister.

Kanske blir de som robotar för att kunna bortse från alla skador de åstadkommer när de skaffar sig uppmärksamhet.

De här debattörerna ser ut att ha svårt med den samlade omvärldsanalysen, men de gladde i alla fall med nyordet "Bördnad".

Deras hälsning till jordbruksministern:
"• Du kan lova att avsätta mer resurser till länsstyrelserna för att de ska kunna bedriva en djurskyddskontroll värd namnet.
• Du kan avisera direktiv till Jordbruksverket att skärpa detaljreglerna för grishållning och djurskyddskontroller.
• Du kan även som jordbruksminster sätta den vegetariska maten mer i politiskt fokus för att minska risken att grisar och andra djur utsätts för lidande i livsmedelsindustrin."
Enligt min ringa mening är det mycket bra och tänkvärda budskap och det är ju så att även blinda hönor kan finna goda korn.

Mera från fronten här och här

Klicka på rubriken om du vill se en översikt om djurrättsaktivister.

Obducenten och Allmänläkaren - rättegång om skadestånd


Det här inlägget skrevs 30/11 2009. Uppdatering 7/2 2011 Dagens Eko
-13/9 2010  -  Mera 13/9 2010 -

Andra som skriver om Catrine da Costa:
Marianne Ahrne och Rigmor Robèrt - Catrine och syndabockarna
Mediemordet

Klicka på bilden om du vill se den större.
Klicka på rubriken om du vill se allt jag har tyckt om hela historien.

I dag börjar alltså den juridiska process som större delen av Sveriges kulturelit hoppas ska fria de båda styckmordsmisstänkta läkarna i allmänhetens ögon genom att skattebetalarna ger dem en jädrans massa pengar.

I SvD-artikeln finns längst ned länkar till bakgrunden.

Det är möjligt att de får sina skadestånd, men det förändrar bara deras ekonomi. Vi som tycker kommer att fortsätta tycka. Det enda goda med ett skadestånd är att debatten kan dö.

Mina tankar går till poliser som hade insyn i utredningen och som inte kunde låta bli att reagera på alla vidrigheter som kom fram när läkarnas handel och vandel hårdgranskades.

En jurist uttryckte sig ungefär så här: "Oavsett de där gökarnas skuldbörda i styckmordet, är de två übermensch-typer som borde hållas avskilda från anständiga människor."

Den inställningen ska naturligtvis inte påverka bedömningen av deras rätt till skadestånd, men den kanske skulle minska det nästan extatiska upphöjandet av dem till oskyldiga helgontyper.

Deras fan-club på Flashback vädrar morgonluft.

Bild från rättegången

Uppdatering 18/2-2010 - förmiddag inför den dom som kan avsluta alla rättsliga processer rörande kopplingarna mellan Teet Härm, Thomas Allgén och Catrine da Costa. Lyssna.

Uppdatering eftermiddagen:
Inget skadestånd i tingsrätten
Domen överklagas - massor med gamla länkar!
Domen
Tingsrättens ordförande
Artikel The Sun

Uppdatering 7/5

lördag, november 28, 2009

Allt om Knutby och andra religiösa avarter


Rubriken är egentligen en förolämpning mot alla bybor i Knutby, som är trötta på galenpannorna i filadelfiaförsamlingen på gränstakullen.

Nu finns det ett nytt diskussionsforum för oss som vill veta mera om vad det är för stolligheter Kristi Brud och hennes medansvariga lurar i andligt sökande ungdomar som lockas dit av förföriskt tal och som sedan på klassiskt sektmanér binds fast genom sociala och ekonomiska band.

Titta in här och registrera dig. det har jag gjort. Där kan du ställa frågor och garanterat få seriösa kunniga svar från personer som har direkt inblick i sektens handel och vandel.

Bybor, anhöriga, medlemmar som har tröttnat, men ännu inte hoppat av samt avhoppare finns i kretsen och Kristi Brud skulle häpna om hon kände till alla informationskällor.

Sektinfo har järnkoll på sekten.

fredag, november 27, 2009

Sverigedemokraterna i Riksdagen

Klicka på bilden så blir den större
Den senaste mätningen av väljarsympatier pekar tydligt mot att Sverigedemokraterna tar plats i Riksdagen efter valet 2010 och nu tror Mååna att hon kan mota Jimmie i dörren till Riksdagen genom att ge inviter till Centern och Folkpartiet. Svaret kom snabbt.

Det enda goda jag har att säga om Maud, är att hon inte ens skulle leka med tanken på att regera tillsammans med politikens slemmigaste ideolog. Jan Björklund är visserligen en konstig typ, men jag tror inte att han överger alliansen oavsett vad valresultatet blir. KD är inte inbjudna och skulle ändå tacka nej. Moderaterna kommer att stärkas ytterligare fram till valet och ta röster från S tack vare dumma Måånas planlösa irrande i politikens djungel.


Videosnutt med Mååna för åtskiliga år sedan. Många "Va" blev det.


Ju närmare valet vi kommer desto mer skrämmande blir tanken på Mona Sahlin som minister igen. En fifflande och bluffande pladdertant ska inte ha mera makt än de naiva sossarna ger henne och många av dem börjar nog också inse att även reservernas reserv var ett dåligt val.

Det som sker nu när våra skattefinansierade Public-Service-medier Sveriges Radio och Sveriges Television, tar politisk ställning mot SD, är en demokratisk härdsmälta.

Medarbetarna på SR och SvT avlönas med skattemedel från dig och mig och de har ingen rätt att ifrågasätta våra beslut när vi står vid valurnorna.

Jag är centerextremist och opartisk i fallet SD, men det demokratiska haveriet gör mig ändå upprörd. Vänsterträsktrollen på SR och SvT gör sig till talespersoner för hela svenska folket, inklusive de människor som sympatiserar med SD-politiken.

Det är faktiskt helt i sin ordning att dagstidningarna tar ställning eftersom de är politiskt styrda, men de naiva journalisterna inser inte att deras fokusering på Sverigedemokraterna, är kontraproduktiv matchning.

Sydsvenskan avslutar sin Mååna-betraktelse:
"Mona Sahlin är på väg in i en återvändsgränd. Kan ingen leda ut henne?"
Jag tror inte att det spelar någon roll vem som leder henne och vart hon leds. Hon snubblar bara i nya fällor som hon själv har gillrat.

Lars Ohly tröttnar nog inte på Mååna. För honom är makten ovärderlig, men hur känner sig de gamla moskvarödingarna i partiet?

torsdag, november 26, 2009

Björn Roos bilder


Bild: Björn RoosDen här bildsidan fann jag när jag sökte bilder på Segersta järnvägsbro. Ett par bilder länkade jag till här. men i fortsättningen ska jag söka efter lämpliga bilder och använda dem i enlighet med Björns upphovsrättsvillkor.

Det är fantastiska bilder och här finns villkoren

De kränktas kör vill ha bort muhammedbilderna från nätet

Klicka på bilden så blir den större. Det är den sida i Jyllandsposten som gjorde muslimerna i hela världen skogstokiga.
Ibland häpnar man även över det förväntade!

Just nu har 455 165 personer skrivit på en lista för att få muhammedbilderna borttagna från Wiki. Uppdatering 31/12 2010: Märkligt nog har antalet påskrifter minskat till 454129.

Man kan undra om de har ens en susning om hur väl spridda dessa bilder är. Några exempel:

Den största bildsamlingen
Google-bilder Muhammed
Wiki-bilder
Boken med muhammedbilder
Högupplösta karikatyrer
Bombturbanen
Allt i bloggen om islam här
Klicka på rubriken om du vill veta mera om islam på sidan Wiki-Islam

Segersta i Hälsingland före detta Landafors

Klicka på bilderna så blir de störreBilden av järnvägsbron i Segersta eller Landafors som det hette när jag var barn, väcker oräkneliga minnen. Några hundra meter nedströms ligger mitt vackra föräldrahem Erk-Pers eller Erkpers som det ofta skrivs.

Varje dag läser jag webbtidningen Hela Hälsinglands Segersta-avdelning för att se om det händer något i min gamla hembygd. I dag fann jag denna artikel om järnvägen mellan Söderhamn och Kilafors

När jag skulle ta mig över älven till andra sidan för att komma till den fina badplatsen, hade jag att välja mellan timmerskiljeställets bryggor som fanns alldeles nära mitt hem, eller järnvägsbron.

Rälsen vilade på grova träbalkar så kallade syllar eller sliprar / slipers utan något annat än luft mellan dem. Utanför syllarna finns en gångbana på vardera sida och när man gick där hisnade man vid synen av vattnet långt därunder.

När man cyklade var det lättare för då hann man inte se så mycket nedåt, men cyklingen var farlig på grund av de brobalksförstärkningar som begränsade utrymmet. Det hände lätt att en trampa fastnade och då blev det en vådlig vurpa.

Ofta stod vi på gångbanan när tåget susade förbi så att luftdraget sög i oss.

Under bron finns stora stenfundament liknande dem som finns under gamla landsvägsbron.

På dessa stenfundament (på båda broarna) brukade vi ligga och kikmeta. Det gick till så att vi höll i metreven med handen och rörde masken fram och åter tills den största abborren gapade och svalde.Det var grunt vatten och skugga under broarna så att fiskarna syntes tydligt. På bilden med broarna syns kraftstationens turbinhall i förgrunden. Det strömmande vattnet nedanför dammen, är än i dag ett populärt fiskeställe.

Under många år var järnvägstrafiken helt avslutad och det talades om att riva upp rälsen, men trafiken återupptogs om än glest, men nu verkar det bli full fart på järnvägstrafiken igen.

Klicka på rubriken och besök Segerstas hemsida.

onsdag, november 25, 2009

Nya SMHI


Jag har tidigare skrivit om väderprognoser och prisat norska YR.

I dag finns det goda skäl att uppmärksamma SMHI som introducerar sin nya vädersida.

SMHI-bloggen har jag kunnat följa hela utvecklingsarbetet och det ska bli spännande att se resultatet om en stund när det blir premiär.

Jag undrar om uppdateringen kan ha med detta att göra. Hur som helst, var den gamla SMHI-sidan en guldgruva för oss med vetenskapligt klimatintresse.

En timme senare: Klart och det blev väldigt bra!

Saltkraftverk bygger på principen för osmotiskt tryck - Osmos

Klicka på bilderna så blir de störreDe senaste dagarna har det varit en lågmäld upphetsning över det nya norska saltkraftverket i Tofte nära Oslo.

Statkraft som äger anläggningen, förklarar energiomvandlingstekniken kortfattat så här: (om jag har förstått norskan korrekt)

När saltvatten förtunnas med sötvatten frigörs en imponerande energipotential och den effekten kan nyttiggöras genom utnyttjande av det osmotiska trycket. Salt och sött vatten finns i två kamrar åtskilda av ett membran som tillåter strömning av sötvatten, men blockerar saltvatten.

Det strömmande vattnet kan ge ett osmotiskt tryck på upp till 27 bar och kan därför driva en turbin med god verkningsgrad.


När jag första gången kom i kontakt med begreppet osmos, handlade det om "omvänd osmos", i samband med att en arbetskamrat som bodde i skärgården med salt vatten i brunnen, byggde en avsaltningsapparat som grundade sig på denna naturkraft.


Tidigare i bloggen om kraft genom osmos här
Funktionsprincip avsaltning

Om projekt saltkraft
Teknik 360
Dagens Industri
Vetenskapsradion
Ny teknik

Aftenposten fra Norge
Tekniskukeblad beskriver tekniken
Bellona beskriver också tekniken

Natur och Miljö från Finland

Mera om Statkrafts energiomvandling
Video
Uppdatering 30/11 - Svenska Dagbladet rapporterar utförligt.

tisdag, november 24, 2009

Ständigt dessa svinaktigheter

Kelgrisar och lortgris


För sex månader (26/5) skrev jag om vanvård bland danska svinfarmare och i dag exploderade nyheten om att det antagligen inte är ett dugg bättre i Sverige.

För ett halvår sedan fick jag en kommentar från Erik Bisgaard Madsen, vice direktör för Danish Meat Association (sist i det förra svininlägget) och vi får se om Swedish Meat har något att tillägga.

Jag har en välgrundad misstro mot de svenska djurrättsaktivisterna efter många av deras brutala aktioner och jag hoppas innerligt att dagens svindrama är svinaktiga undantag. Hur som helst så är djurrättsaktivisterna de största svinen. De smög omkring och såg svinen lida, men struntade fullständigt i djuren. De skulle göra ett scoop och då betyder djurens lidande inget.

Anständiga människor hade polisanmält det första fallet, men dessa cyniska charlataner är inte anständiga.

ATL kommenterar

Så här ser det i alla fall ut i Svenska Dagbladet:
Fortsättning SvD
SvD för ett halvår sedan
Eskil Erlandsson ledsen - men jag undrar fortfarande över hur mycket som är rök och hur mycket som är eld. Det anser jag att Jordbruksministern också borde göra. Missförhållanden dyker frekvent upp inom djurhållningen men just nu slaktas en hel bransch.
Branschkommentarer

"På en grisfarm som uppges ägas av en uppsatt person inom Swedish Meat visar en film hur grisar tuggar på en död gris. Organisationen Djurrättsalliansen har besökt ett hundratal gårdar under två års tid, rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion . Gruppen hävdar att den hittat grova överträdelser av djurskyddslagen på så gott som alla gårdarna. Det saknas halm på golvet, luften är dålig och djuren har sår och andra skador"

Dagens Eko och den bjäbbande Lasse Johansson i P1-morgon har malt ut sensationen hela morgonen. Dagens Eko fortsätter rapporteringen och nu ser det riktigt illa ut.

Den spontana reaktionen när den här sortens nyhetsbomber briserar, är att sluta äta fläsk, men det är en kontraproduktiv empatisk felkalkyl.

Grisfarmerna stängs inte för att några djurvänner slutar köpa fläsk!

Det blir, med till visshet gränsande sannolikhet, bara värre för de stackars svinen när ekonomin blir sämre för svinfarmarna.

 Mera ur P1-morgon
 Ännu mera

Nyheter24

Fortsättning följer.....


Uppdatering 25/11
- Köttet finns i butikerna och ska naturligtvis konsumeras.
Från och med nu kommer grisarna att få en bättre miljö den korta tid de får leva. Köp julskinka och fläskkorv från svenska producenter!
De utländska grisarna har det mycket värre än de svenska.

Epilog 28/11
Hultström avgår och branschen kommer att stramas upp ett tag.
Allvarlig kritik i Land
ATL
LRF

måndag, november 23, 2009

Ständigt denne Mehdi Ghezali


Massmediernas gullpojke nummer ett måste vara Mehdi Ghezali och nu serverar de välvilligt hans förklaring till varför han befann sig där det syntes så olämpligt att vara. Inte bara en gång utan två gånger dessutom.

Enligt min ringa mening är det bara en sak som är intressant med denne kuf och det är att han tycks ha obegränsade ekonomiska resurser. Dyrbara resor och två högstatusadvokater kräver kosing. Också Hanne kjöller undrar över hur nolltaxeraren får fram pengar. Frågor har även Gudmundson.

På islamforumen är det tydligt att han har uppnått hjältestatus och det kanske är drivkraften, men vem finansierar stolligheterna?

Är det någon av er lättköpta journalister som en enda gång har tänkt tanken att fråga honom hur han har råd med sina extravaganta turistresor och advokaträkningar?

Nu när Ghezali har fallit i glömska igen, känner han att han måste förklara sig och advokaterna som får chansen att skriva nya guldkantade fakturor, kliver på publicitetsåget:
"För att slippa spekulationer om syftet har de av Mehdi Ghezali, den så kallade Guantanamosvenske, ombetts att redogöra för omständigheterna kring resan, som slutade med att mannen och flera i hans ressällskap greps av pakistansk polis."
Vem spekulerar nu och vem har bett om en förklaring?
"Althin och Strand är mycket kritiska till svenska mediers rapportering och menar att svensken har pekats ut som terrorist och spion, bara för att han tidigare hållits fängslad på den amerikanska Guantanamobasen på Kuba."
Besvikelsen handlar nog mest om att fallet Ghezali höll på att bli historia igen och då blir det färre fakturor.
" Hans förtroende för medierna är inte särskilt högt, och det får man ha stor förståelse för med tanke på hur han har blivit behandlad både nu och tidigare. Han upplever sig förföljd, närmast trakasserad, säger Anton Strand."
Ändå söker han mediernas uppmärksamhet just när de har glömt honom.
Uppdatering 28/11. Radioprogrammet Medierna sällar sig till skaran "Nyttiga idioter"

Det är förresten en sak till som är intressant och det är att varje gång jag ser bilder på ensamkommande barn så slår det mig att de påminner om Ghezali. Vad har egentligen Migrationsverket för bedömningsnormer när det gäller att skilja barn från unga män?

Merit Wager vet en del om detta.

söndag, november 22, 2009

Häxjakt på muslimer ?

Klicka på den övre bilden om du vill se hur en korrekt bön avklaras i islam

I dag handlade radioprogrammet Publicerat om påstådd häxjakt på muslimer och jag tillåter mig att fastslå antalet jagade häxor, liksom jägare, som försumbara i antal och definitivt inte tillräckligt många för den sortens spektakulära rubriker.

Det svenska samhället har äntligen frigjorts från kristendomens reglerande doktriner. Nu vill PK-folket återinföra eftergifter för religiösa levnadsregler. Snart råder majoritet för att muslimer ska undantas från den allmänna skollagen om undervisningsplikt.

Jag tar mig för pannan och hoppas att alla dessa svagsinta politiker ska drabbas av skrivkramp och talsvårigheter.

Däremot finns det goda skäl att granska islam mera närgånget än vad våra politiskt korrekta ynkryggar till journalister vågar göra. Klicka på rubriken och läs om islam. Det finns också starka skäl till att granska eftergifterna för muslimers kränkthetsmani. Det här exemplet är mycket alarmerande. Läs hela artikeln noga!

Börja med att granska alla muslimska länder och dra slutsatser av hur det ser ut där muslimer har makten.

Fortsätt med att granska alla europeiska storstadsdelar där muslimer i praktiken har bildat enklaver. Studera religionspoliserna som förbjuder flickor att gå utan slöja. Studera brottsligheten. Titta på jämställdheten.

Därefter kan granskningen omfatta det detaljerade regelverk som avgör om man är praktiserande muslim eller inte.

Bönen är ett bra exempel:

Hur man utför bönen
Salah
Bönehandbok
Animerad bruksanvisning

På islamguiden fanns tills för bara en kort tid sedan anvisningar för hur muslimer ska se på homosexuella, men den avdelningen ströks när uppmärksamheten blev för närgången. Jag hann dock göra pdf av galenskaperna och tror inte att de praktiserande muslimerna raderade tokigheterna ur sina medvetanden bara för att islamguiden inte vågade ha texten kvar. Den finns att läsa under toalettreglementet.

De politiskt korrekta dhimmifierade ynkryggarna hävdar att Bibeln har lika många fördömande texter vilket jag starkt betvivlar. Det är rent önsketänkande från stollar som dessutom inte förstår att GT är rättesnöre för ett litet - mycket litet antal människor medan koranen är rättesnöre för alla praktiserande muslimer och islam är ren vidskeplighet.


Det löjligaste jag har sett är ändå rekommendationerna för hur en muslim bör bete sig på toaletten

Islamiska bestämmelser om homosexualitet
Översättning till svenska: Syster Mahbobeh Massoumi


Homosexualitet betraktas av Islam som sexuellt avvikande, perverst agerande mot det naturliga tillståndet Allah avsåg för människorna. En förvanskning mot människans sexualitet och brott mot det motsatta könet Följaktligen förbjuder Islamisk shariah strikt praktiserandet av det perversa agerandet. Det nämns på många platser i den heliga Koranen Bästa exemplet är berättelsen om Profeten Luts folks beroende av agerandet. Profeten Lut alayhessalam sa till sitt folk: ”Ni nalkas ju män, och går tvärs emot naturens vägar! Och ni gör det, när ni samlas till era skamliga sammankomster!” (Koranen 29:29). Och han sa till dem: ”Måste ni, ensamma i hela skapelsen, söka er till ert eget manliga kön och förbigå dem som er Herre har skapat till hustrur åt er? Ni överskrider verkligen alla gränser!” (Koranen 26:165-166). Men folkets svar till Profeten Lut alayhessalam var: ”Be då Gud straffa oss, om du talar sanning!” (Koranen 29:29). Och Allah gav det straffet de förtjänade: I ett regn som Vi sände över dem. Ett olycksbringande regn, det faller över de, som har varnats”(Koranen 26:173). En person med sexuella drifter bör inte tillfredsställa sig genom att begå zina (otukt) precis som en person med perversa tankar inte bör göra. För att bibehålla Muslimska samhällets renhet har många Muslimska skolor bestämt straffet för sådan handling detsamma som för zina (dvs. hundra piskrapp för den aldrig gifta mannen och stening till döds för den gifta mannen). Många menar att straffet för båda parter bör vara döden eftersom Profeten, sallallahu alayhe wa sallam, sade ”Döda den som agerat och den till vilken agerandet blev utfört på” (återgett av Bayhaqi) Referat om Lesbiskhet- taget från Islam Q & A (http://www.islam-qa.com): Olagliga sexuella relationer kan förekomma mellan kvinnor precis som mellan män. Muslimernas fuqahaa (lärda) kallar detta för sihaaq (lesbiskhet) som definieras, sexuella relationer mellan två kivinnor (al-Mufassal fi Ahkaam al-Mar’ah av Zaydaan, 5/450) och konstaterar det som en straffbar försyndelse (straffet är en form av bestraffning för olydnad; inget specifikt straff är uttalat i Koranen därför är straffet fastställd av Qaadi (domare) i enlighet med omständigheterna och den som begått brottet). En lesbisk vittnesmål är oacceptabel eftersom hon är en skadliggörare (al-Mawsoo’ah al-Fiqhiyyah, 24/253). Ibn Qudaamah, må Allah ha barmhärtighet över honom, sa: ”om två kvinnor onanerar varandra är de därmed fördömda som otuktiga personer” (al-Mughni 10/162). Några skolor som al-‘Izz ibn ‘Abd al-Salaam säger att det är förbjudet för en lesbisk kvinna att se åt en Muslimsk kvinna likasom för den Muslimska kvinnan att avtäcka sig (ta bort sin hijab) framför en lesbisk person eftersom den lesbiska personen är en skadliggörare som kan beskriva henne för andra och går inte att lita på

Jul 2009
Klicka på rubriken och läs om jultraditioner.

I min nuvarande familjekrets är julen ingen hysterisk högtid med grandans och andra ritualer.

Vi samlas till lunch på julaftonen och äter det vi tycker är godast ur det traditionella julbordet.

Julklappsutdelandet kommer efter Kalle Anka och sedan blir det några timmars vila med godisätande. Godiset kommer som vanligt från mitt kök där jag och barnbarn samarbetar med socker och kakao.


Det finns risk för att det näst yngsta barnbarnet vill vara tomte i år, men jag ska skrämma henne med tomtehistorier från verkligheten.

Det kommer mera under tiden fram till juldagen........

Allt i bloggen om julen

Maud Olofsson i hetluften äntligen

Klicka på bilden så växer den - i motsats till Maud som i verkligheten krymper mer och mer tillsammans med det stolta gamla parti som hon leder i kräftgång
Före valet 2002, hade jag en lång brevväxling med Centerpartiets valkommitté om de 100 viktigaste strategipunkterna inför valet.

Där fanns tre svaga moment om energi och miljö.

Maud var då närmast glorifierad i den del av centerrörelsen som kallas Stureplanscentern.

De flesta i mitt gamla hederliga Centerparti som kallas Traktorcentern, föll för att vår hjälte Thorbjörn Fälldin stödde Maud med all kraft. Han sade att med Haralds jänta var partiet i trygga händer. Ack så fel han hade.


Det hände förresten en kul sak på extrastämman där Maud valdes. Den hölls i Folkets Hus i Stockholm i mars 2001 och jag var ännu en entusiastisk centerpartist, bortsett från att jag fortfarande ville ha Lennart Daléus som partiledare.

När jag gjorde entré i Folkets Hus, utbröt jubel och applåder.

Bredvid mig gick Thorbjörn. Det var hans första stämma sedan han avgick och antagligen den sista för han är knappast stolt över Haralds jäntas pajaskonster.
Jag citerar Olle Svenning: "Maud Olofsson anar inte ens den dimensionen i sitt eget partis historia. Hon reducerar kärnkraften till ett enkelt bytesobjekt i regeringens internhandel. Med ett gapskratt utnämner hon sig till garant för den otidsenliga och okontrollerbart dyr­bara energin."

Och Fälldin själv: "– Det var ett stort nederlag att jag inte lyckades övertyga svenska folket om riskerna med kärnkraften, säger Fälldin sorgset i en sen intervju med Arvid Lagercrantz. Än mer smärtsamt måste det vara att han inte ens övertygat sin sentida efterträdare Maud Olofsson, Harald Olssons dotter."
Spektaklet runt Vattenfall har på ett övertydligt sätt visat upp Maud som en moralisk lättviktare och simpel opportunist.

Jag var misstänksam mot henne från början efter hennes fyra år som vd för Hushållningssällskapet i Västerbotten. Dotterbolaget som hon startade med affärsidén att odla svamp, begärdes i konkurs med över en miljon i skulder strax efter att hon lämnade företaget. Moderbolaget överlevde tack vare EU-bidrag.

Under de första åren med Maud som centerledare, bekräftades mina föraningar. Maud skränade och pladdrade ovederhäftigt, men det som fick mig att reagera mest, var hennes besserwisserattityd när hon konsekvent i debatterna, upprepade sitt enfaldiga mantra: "Så här är det".

Maud har målmedvetet grävt sin egen grop genom att konsekvent och i en närmast narcissistisk anda framhäva sig själv och nu sitter hon där. Nu är jag inte längre ensam som har tröttnat på skräniga Maud. Nu ifrågasätts Maud allmänt, men för sent.

Tidigare i bloggen om Maud Olofsson
Allt i bloggen om Centerpartiet

lördag, november 21, 2009

Kitimbwa Sabuni och Mkyabela Sabuni


Kitimbwa Sabuni är ledamot i Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén vilket låter lika snurrigt som det kommunistiska manifestet för bakdirektörers bonussystem.

Muslimerna i Förenta Nationerna vill att generalförsamlingen ska anta en resolution mot islamkritik. Delegaterna vill att islamkritik ska stämplas som brott mot de Mänskliga Rättigheterna. Dessa muslimska delegater, har tillsammans med andra diktatursrepresentanter gjort en kupp i Rådet för Mänskliga Rättigheter HRC. Där röstade de genom resolutionerna L12 och 62/154.

The New York Times om kuppen

Kitimbwa Sabunis Newsmill-artikel är ännu ett exempel på islamisternas bisarra omvärldsanalys. Jag tänkte först kopiera in några citat ur artikeln, men svamlet är inte ens värt att citera.

Farbrodern Mkyabela Sabuni basar för organisationen Centrum mot rasism. Deras mest framträdande prestationer är stoppandet av glassen Nogger och det gamla kvartersnamnet Negern i Karlstad. När Nyamko Sabuni blev minister drog hon in stödet till CMR.

Jag undrar om männen i Sabuni-klanen försöker utöva påtryckning mot integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni.

Spanarna om skäggsekundJag hörde på programmet Spanarna i morse när Jessika Gedin raljerade om enheten skäggsekund.

Spanarna har roat och inspirerat i drygt 20 år med ständigt tankeväckande idévandringar under vägledning av den klurigaste kraft som finns på Sveriges Radio.

Ingvar Storm lyckas alltid åstadkomma lyckade program vad han än ger sig på, men hans paradnummer är dock På minuten.

Nu var det skäggsekunden som skulle redas ut och det förhåller sig som följer: Forskare som antagligen hade fått några öl för mycket, spekulerade om motsatsen till ljusår som är distansen för ljusets räckvidd under ett år.

Ljusets hastighet är cirka 300 000 kilometer per sekund och ett ljusår är alltså cirka 300 000 kilometer x 60 x 60 x 24 x 365 = en förfärlig massa siffror.


En skäggsekund är den sträcka som en genomsnittlig forskares skäggstrå växer under en sekund och motsvarar cirka fem nanometer. Albert Einstein var visserligen ingen genomsnittlig forskare så kanske kan inte måttdefinitionen tillämpas exakt på tillväxten av hans buskiga mustasch, men på ett ungefär blir det nog 5 nanometer även där.

Här finns skäggsekunden och några andra längdenheter redovisade.

Här
har du ett hjälpmedel när du vill göra egna kalkyler. Du kan till exempel räkna ut hur många kvadratnanometers yta en vanlig tändsticksask har totalt.

Här finns flera kufiska måttenheter.

fredag, november 20, 2009

Somaliska pirater attackerade Maersk Alabama igen


Klicka på bilderna så blir de större


Förra gången som de somaliska piraterna attackerade handelsfartyget Maersk Alabama, blev det ett långdraget gisslandrama som dock slutade utan onödigt våld. Några av piraterna fick vad de förtjänade och den militära bevakningen i området förstärktes.

Nyligen angrep piraterna Maersk Alabama igen, men den här gången fanns beväpnade vakter ombord som besvarade vapenattacken och det blev piratfiasko.

När handelsfartyg färdas utanför Somalia, borde beväpning vara obligatorisk. Om man inte vill bruka handeldvapen eller grövre artilleri, finns alternativet med fjärrstyrda vattenkanoner. Det är antagligen det mest effektiva motmedlet mot piraterna.

CNN
Nyheter från Ghana

Det senaste kapardramat med dödlig utgång

Allt i bloggen om de somaliska piraterna

Islam måste granskas kritiskt


Uppståndelsen blev närmast bisarr när prästen Helene Sturefelt skrev en artikel om ett av många problem med islam.

Nu har hon skrivit ytterligare en artikel och islamkramarna står antagligen i startgroparna tillsammans med de kränktas kör.

Den nya artikeln i Sydöstran
Förra artikeln i BLT
Bloggen
Kommentar i BLT

Den nya artikeln är dock ingen kritik mot islam utan en berättigad kritik mot vårt debattklimat. Det har länge varit politiskt korrekt att kritisera kristendomen, men att kritisera islam ses som hets mot folkgrupp.

Reaktionerna efter den första artikeln kom inte bara från kränkthetens ekvilibrister utan även från andra präster, vilket förvånar mig mycket och skrämmer mig ännu mera.

Får inte teologistuderande lära sig något om andra religioner än kristendomen?

Grundläggande kunskap om islam är att det handlar om ett tankekontrollsystem späckat med tvångsritualer.

Islam är ett totalitärt lagsystem som noggrant reglerar de praktiserande muslimernas hela liv - varje sekund - från vaggan till graven. Islam är ett politiskt ramverk med inslag av familjerätt, samhällsordning och religion.

Islams tankekontrollsystem verkar leda till en primitiv vidskeplighet som utan minsta tvivel, inspirerar till våld och förtryck.

Om det inte vore så, skulle inte islam kopplas till terrorism, hederskultur och diktaturer.

Präster borde veta åtminstone följande om islams gud:

Islams gud kräver att muslimer ber på arabiska med exakt de ord som islamuppfinnaren Muhammed föreskrev samt att detta gäller även dem som inte förstår språket.

Islams gud kräver att bönen ska ackompanjeras av en drös rätt löjliga kroppsrörelser och föregås av en komplicerad tvagningsritual.

Islams gud kräver att alla böneritualer genomförs i minsta detalj för att han (det är en han) ska acceptera den.

Islams gud verkar ha synpunkter på i stort sett allt muslimerna företar sig och jag skulle kunna räkna upp många ytterligare bevis för tankekontrollsystemet, men låter muslimerna själva presentera villkoren.

Speciellt häpnade jag över reglerna för toalettbesök.

I Sverige har kristendomen neutraliserats helt som samhällsdominerande faktor, vilket är en naturlig utveckling i ett modernt land.

Nu vill ny-pk-isterna införa återgång till samhälleliga eftergifter för religiösa doktriner, men nu gäller det islam.

PK-fåntrattarna hävdar vid varje kritik mot vålds- och förtrycksinslagen i koranen, att bibeln minsann också innehåller grymheter.

Så är det men det gäller gamla testamentet och episoder som varje förnuftig människa ser som historisk kuriosa och aldrig som livets rättesnöre.

Skillnaden är att alla praktiserande muslimer ser koranen som strikt rättesnöre.

PK-fåntrattarna vill att muslimska flickor ska få ha huvudbonad i skolornas klassrum även om inte pojkarna tillåts ha mössa på.

PK-fåntrattarna vill att muslimska flickor ska slippa delar av den skolpliktiga undervisningen av religiösa skäl. Det skapar prejudikat! Vilka ideologier ska berättiga till undantag från skollagen?

PK-fåntrattarna vill att Förenta Nationernas barnkonvention ska underkastas tokreligiösa föräldrars krav på att få könsstympa sina barn. En vuxen man får gärna för mig skära bort delar av sitt könsorgan, men ingen förälder har rätt att tvångsstympa sina barn Punkt!

torsdag, november 19, 2009

Vågkraft - Eon - Fortum och Vattenfall


Klicka på bilderna så blir texten läsbarVågkraften fascinerar mig. Havet är praktiskt taget aldrig stilla och varje våg är energi som kan omvandlas till elektricitet.

I början av 2009 presenterades idén och i går kom pressmeddelandet.
Ny Teknik rapporterar

Nu ger sig alltså Eon på allvar in i den energiomvandlingsteknik som Vattenfall har väckt svenskt intresse för sedan lång tid tillbaka. Deras senaste projekt är ett samarbete med Seabased.

Allt i bloggen om vågkraft
Uppsala Universitets Teknat om vågkraft
Uppsala Universitet om olika projekt

Eons samarbetspartner är Ocean Harvesting och deras teknik skiljer sig markant från övriga aktörers. Tekniken i strippform.

Även Fortum har startat utveckling av vår mest miljövänliga energiomvandligsprincip i samarbete med WaveRoller Concept.

Google om vågkraft

Eftersom Ocean Harvesting är ett blekingeföretag, är BLT på bettet.
Annars är nyhetsbevakning på vågkraft en beklämmande sysselsättning.

Teknik 360 rapporterar i alla fall om ett framgångsrikt projekt.

Ny teknik har en riktigt sorglig nyhet:
"Mats Leijon, projektledare för vågkraftsforskningen i Lysekil, är upprörd. I ett brev till Maud Olofsson skriver han att Vattenfall avser att sluta med forskningsfinansieringen till vågkraftprojektet i Lysekil, för att i stället satsa på utveckling av vågkraft i Portugal, Irland och Storbritannien."

"Lars Strömberg håller inte med Mats Leijon om att Vattenfall skulle ha något särskilt ansvar att prioritera svenska forskargrupper inom vågkraft, för att öka chansen för avknoppade bolag som ger sysselsättning i Sverige. - Vår uppgift är att plocka fram så många TWh vågkraft så snabbt och så professionellt som möjligt, säger han."

Det senare får inte utesluta det förra enligt min ringa mening.

onsdag, november 18, 2009

Vad händer i Knutby-sekten på Gränsta-kullen?

Klicka på figurerna så växer de.

Om man ska döma efter medierapporteringen, händer inte mycket och besöker man sekthemsidan, finns inte heller mycket att reagera på. Inte ens tidningen Dagen har något nytt att rapportera.

Bilderna kommer från en kort video som de roar varandra med och som säger mera om deras bisarra tankevärld än vad de själva begriper.

Där finns också smakprov på Åsa Waldaus fruktansvärda skränsång och hennes tragiskt usla bok. Jag läste den när den lades ut på webben. Skivan blev en riktig flopp och det beror naturligtvis på att ingen annan än sektmedlemmarna kan tänkas betala för detta musikala bottennapp.
Åsas hemsida

Skivan producerades på Kuling Records och det är intressant att skivan ännu efter tre år ligger under rubriken aktuella produktioner.

Kuling Records är en avknoppning från Studio Kuling och man undrar hur de där kvasireligiösa stollarna överlever. Den sista sidan är snart tio år gammal!

Sektens senaste pressmeddelande

Jag antar på god grund att det kommer nyheter om utvecklingen i sekten inom kort eftersom några av medlemmarna har börjat öppna sig inför vänner utanför sekten. De flesta börjar inse att församlingens minst sagt ovanliga fyrenighetsteologi är en ren bluff och när det blir möjligt att lösa svåra sociala och ekonomiska band, rämnar hela fasaden.

Under pingströrelsens evangelistvecka i Jönköping kallade någon avslöjandena om knutbysekten för pingströrelsens Nine eleven.


Det är en mycket bra liknelse och Kristi bin Laden lyckades verkligen koppla Pingst till religiöst vansinne.

Nyheter som kunde ha varit sanna

Klicka på bilden så kan du läsa texten. Klicka på rubriken och läs all text!

Det händer att massmediernas nyhetsrapporteringar känns overkliga och osannolika. Då är det skönt att hälsa på hos två nyhetsförmedlare som garanterat har vinklat sanningen i en på sätt och vis, trovärdig riktning men med knorr och spets.

Om det stora bankrånet
Om Kroneggskuppen
Om spikmattor
Om knäppgökar
Om Sverigedemokraterna
Om Pippi Långstrump
Om sannolikhet
Om tomtar

tisdag, november 17, 2009

Maud Olofsson - Maria Wetterstrand - Camilla Kvartoft


I poker känns det bra att få triss i damer efter given, men under tio minuter mellan 07.20 och 07.30 i morse, var triss i damer ingen bra hand. Sveriges Radios P1-morgon var som det oftast är, skådeplatsen för en av två speedade skjutjärnswannabees och inbjudna var ledarna för MP och C.

Camillas "men, men, men", avbröt de övriga så att det bara blev bjäbb och oljud när hon och Maud föll varandra i talet. Maria markerade dock att hon inte accepterade detta spektakel. Hon krävde att få tala till punkt. De bjäbbande och kacklande tystnade oförmodat av chocken.

Det är ingen hemlighet att jag som centerextremist, lider av att ha skräniga Maud som partiledare och i morse slog det mig hur det borde vara. Centerpartiet förtjänar inte sin nuvarande ledning eftersom det finns så mycket gott i vår folkrörelse.

Mupp och muslimpartiet MP förtjänar inte Maria Wetterstrand eftersom de finns så mycket gott i hennes omvärldsanalys.

Jag föreslår att C och MP byter sina kvinnliga ledare med varandra.

Märkligt nog håller jag med ärkemuppen Fridolin i nästan allt han skriver här.

måndag, november 16, 2009

Dagens islamkritik


Jag blir regelmässigt kallad islamofob, bland annat av tidningen Expo.

Islamofobi innebär strikt språkligt att jag är rädd för islam av okunnighet, vilket är helt orimligt eftersom jag avskyr islam på grund av det jag kan om denna bisarra religion.

Religion är för övrigt bara en liten del av det totalitära ideologiska system som bygger på tankekontroll via oräkneliga tvångsritualer. Islam är en politisk ideologi som reglerar den rättrogne muslimens hela liv från morgon till kväll - från vaggan till graven.
Ingen fritt tänkande människa kan acceptera tanken på en gud som kräver att du ber på arabiska med exakt de ord som islamuppfinnaren Muhammed föreskrev samt att detta gäller även om du inte förstår språket.

Ingen fritt tänkande människa kan acceptera att denne gud dessutom kräver att bönen ska ackompanjeras av en drös rätt löjliga kroppsrörelser och föregås av en komplicerad tvagningsritual.

Ingen fritt tänkande människa kan acceptera tanken på att gud förklarar bönen ogiltig om inte samtliga av dessa detaljer är exakt genomförda.
I Sverige har kristendomen neutraliserats helt som samhällsdominerande faktor, vilket är en naturlig utveckling i ett modernt land.

Nu vill ny-pk-isterna införa återgång till samhälleliga eftergifter för religiösa doktriner, men nu gäller det islam.

PK-fåntrattarna hävdar vid varje kritik mot vålds- och förtrycksinslagen i koranen, att bibeln minsann också innehåller grymheter.

Så är det men det gäller gamla testamentet och episoder som varje förnuftig människa ser som historisk kuriosa och aldrig som livets rättesnöre.

Skillnaden är att alla praktiserande muslimer ser koranen som strikt rättesnöre.
PK-fåntrattarna vill att muslimska flickor ska få ha huvudbonad i skolornas klassrum även om inte pojkarna tillåts ha mössa på.

PK-fåntrattarna vill att muslimska flickor ska slippa delar av den skolpliktiga undervisningen av religiösa skäl. Det skapar prejudikat! Vilka ideologier ska berättiga till undantag från skollagen?

PK-fåntrattarna vill att Förenta Nationernas barnkonvention ska underkastas tokreligiösa föräldrars krav på att få könsstympa sina barn. En vuxen man får gärna för mig skära bort delar av sitt könsorgan, men ingen förälder har rätt att tvångsstympa sina barn Punkt!
Här följer några intressanta exempel på medierapportering om hur islam tar plats där kristendomen har rationaliserats bort:

Om religionskritik
Om skolplikten
Om religionspåverkan
Om könsstympning
Om religiöst motiverat våld
Om åsiktsfrihet

Islam är politik, familjelagar, ekonomistyrning och vidskeplighet i rätt fånig och farlig förening enligt min ringa mening.

Nalin Pekgul om religiös extremism