lördag, oktober 31, 2009

Alla helgons dag - HalloweenNumera är jag hjärtligt trött på alla fåniga maskeringar som misspryder barnen den här helgen. Billigt skräp säljs dyrt och går som smör i solsken eftersom grupptrycket bland barnen, är tungt och oemotståndligt. De stackars barn vars föräldrar inte har råd att spöka ut sina barn, vågar knappt visa sig ute. Halloween är ett fult ord för mig.

Därför får skräckfigurerna inte något godis av mig i fortsättningen. Det kanske är en överreaktion, men tänk på att spektaklet är ett rent kommersiellt jippo utan minsta förankring i svensk tradition.

Klicka här och besök hemsidan Halloween. 
Allt om allhelgonahelgen i bloggen
Alla helgons blodiga allvar, står det i Svenska Dagbladet där traditionerna knyts samman.

I kväll kommer jag att promenera på kyrkogården och ta bilder på alla fantastiska eldslågor som fladdrar i vinden. Så har jag gjort varje år och varje år fått kassera kassa bilder, men i år har jag en kamera med optisk bildstabilisering som fixar problemet med mörkerfotografering.

Senare tänder jag ett ljus, stoppar in Bach i stereon och försöker skapa stillhet i ett rastlöst sinne.

Uppdatering 20.30 - Bild ett - Bild två

Allhelgonaafton är en fantastisk kväll då mängder av människor vandrar stilla på gravplatserna och pratar tyst. Det ger en märklig känsla av att tiden saktar in och den halvtimme jag går där, känns väldigt lång.

fredag, oktober 30, 2009

Nyhetssvepet

Fredag och äntligen en harmonisk programledare i P1 Morgon. Anna Hernek är en fantastisk nyhetsredaktör som alltid lyckas utveckla aktuella ämnen i motsats till de speedade Camilla Kvartoft och Lasse Johansson som står för den direkta motsatsen.

I dagens program behandlades bland annat AFA som ständigt står beredda att assistera när det kriminella slöddret i Rosengård, Rinkeby-Tensta, Backa, Gottsunda med flera oroshärdar, kastar stenar för att döda poliser, brandmän och sjukvårdare.

"Afa-ungdomar gripna för skadegörelse
Antifascistisk Aktion (Afa) misstänks för skadegörelse och upplopp i både Fittja och Rosengård. Vilka är då Afa? Samtal med Anders Bergman, forskare och författare.
Samtal med Anders Bergman om Afa ◄Lyssna
Vi hör Mats Nylén från Södertörnspolisen i Stockholm, Ulla Paulsson, Ungdomens hus i Fittja och Göran Holmgren, biträdande närpolischef på Rosengård i Malmö, berätta om sin uppfattning om upprorsmakarna."
Oroligheter med anknytning till Afa◄Lyssna
Nu har dessa samhällsomstörtare härjat i Fittja några dagar och det är uppenbart att det handlar om destruktiva människor med allvarliga sociala handikapp, sannolikt kryddat med diverse personlighetsstörningar.

En annan av morgonens onyheter var att Vattenfall vill bygga nya kärnkraftreaktorer när våra gamla ska avvecklas. Detta har Vattenfall velat sedan de byggde det första. Vattenfall har stora trovärdighetsproblem med sina kolkraftverk och osäkra kärnkraftverk i Tyskland.

Det enda som är nytt, är upphävandet av förbudet mot nybyggnation.

Aktörer i det som nu offentliggörs, är bolaget Industrikraft i Sverige AB som bildades 2008 för att bygga nya kärnkraftverk. Intressenter i bolaget är kraftbolaget Basel som ägs av bland andra Holmen, SCA, Boliden, Stora Enso och Eka Chemicals.

Det nya kärnkraftdirektivet bygger på följande villkor: "Maximalt tio nya aggregat får byggas på samma platser som nuvarande kärnkraftverk. De nya reaktorerna ska vara betydligt effektivare än de gamla som avvecklas."

De svenska kärnkraftverken ägs i dag av Eon, Fortum och statliga Vattenfall i olika konstellationer. Vattenfall är delägare i både Ringhals och Forsmark. Staten äger också kärnkraftverk i Tyskland genom Vattenfall.

Besluten från Regeringen och elbranschen är egentligen betydelselösa eftersom energiomvandlingsteknik utvecklas i sådan rasande fart så att kärnkraften redan är hopplöst omodern. År 2020, när nästa reaktor ska stängas kommer ersättningen att helt bygga på direkt energi från solinstrålningen, vindarna och strömmande vatten.

En av gårdagens mest intressanta nyheter var att Länsrätten i Stockholm tvingar Försvarets Materielverk FMV att göra om upphandlingen av pansarterrängfordon.

Först samverkar Försvarsmakten intimt med BEA Systems Hägglunds för att utveckla ett för det Svenska försvaret skräddarsytt fordon. När alla är nöjda beställer knäppgökarna fordon från finska Patria efter att ha fastslagit att Hägglunds produkt är bäst.

Nyheter från Enköping:
På måndag inleds Fryshusandan i vår vackra stad och föreningen Ungdomens Ark är nominerad för Vattenfalls energispridarpris. Jag kommer att vara med på ceremonin under en lunch på tisdagen och återkommer med rapport.
Uppdatering 3/11 - VI vann!

Till sist: Nyheter från Grönköping

torsdag, oktober 29, 2009

Guinness den svarta drycken med oslagbar smak


Klicka om du vill läsa texten


Alkoholmissbruk är allvarliga saker, men att avnjuta ett par Guinness 3,5 framför teverutan på kvällen, är en oumbärlig njutning.

Jag har testat alla Guinness man kan köpa på Systembolaget och på pubar, men inget slår den jag köper på ICA Maxi.

Besök Guinness hemsida

Besök mitt kylskåp

onsdag, oktober 28, 2009

Dagens hemskheter
Efter Dagens dumheter, Dagens roligheter och Dagens klokheter, presenterar jag Dagens hemskheter.

Dagens Eko klockan 6.00 var en förfärlig resa från Afghanistan till det jugoslaviska sönderfallet.

Afghanistans muslimska extremister trappar upp striden mot demokrati, jämlikhet och jämställdhet genom att attackera FN-representanterna i landet och i Pakistan sprängs som vanligt oskyldiga barn och kvinnor.

Fanatiska klanledare/krigsherrar vill sannolikt behålla makten över sina territorier med machokultur, kvinnoförtryck och narkotikaproduktion. Fred innebär för dessa grottmänniskor i bästa fall fred inom klanledningen.

Uppdatering 18/11 Riksdagsdebatt om talibanerna.

Afghanistan kan bara få en demokratiskt human samhällsordning utan de muslimska talibanerna. Det förutsätter en slutlig lösning som skulle kräva fruktansvärda civila offer i en omfattning som världssamfundet inte kan tolerera.

Andra fanatiska galningar avslöjades innan de hann slå till mot Jyllandsposten och övriga danska symboler för rätten att driva med religiösa extremister. Allt detta för en särskild teckning av tolv.

"Sedan de omstridda karikatyrerna av profeten Muhammed publicerades den 30 september 2005, har hotbilden mot Danmark varit betydligt allvarligare än för andra europeiska länder. Landet har kommit att bli en symbol för oförätter mot den muslimska världen, och den danska flaggan har bränts vid flera tillfällen i olika länder."

I Haagdomstolen fortsätter parodierna att spelas med åtalen mot det sönderfallna Jugoslaviens brutala krigsregissörer.

Det började med Slobodan Milosevics grandiosa arrogans mot domstolen och att han avled innan rättegången egentligen kom igång.

Det fortsätter med att Radko Mladic, som med Serbiens regerings tysta medgivande, kan hålla sig undan rättvisan.

Hans chef Radovan Karadzic utlämnades till slut eftersom de insåg att EU-förhandlingarna blockerades så länge han skyddades. Nu kopierar han Milosevics pajaskonster inför rättegången och har egentligen inget att förlora på spektaklet.

"Karadzic utnyttjade nationalistiska känslor, hat och fruktan för att genomdriva sin vision av ett etniskt segregerat Bosnien, sade åklagaren Alan Tieger inför domstolen."

Hemskheterna avslutas med Socialdemokraternas kongress som inleddes i dag. Det innebär troligen att Mååna, Thomas Östroos, Wanja Lundby Wedin och Anders Sundström kan se sina kort stärkas, medan Thomas Bodström och Per Nuder skickas ut i kylan. Måånas devis "Laget före jaget", var bara ett av alla fåniga påhitt från denna narcissist.

Socialdemokratin hade aldrig blivit blivit den enorma maktfaktor som i princip regerar Sverige, utan mycket kloka ledare med folkhemsvisioner.

Tyvärr började maktkorruptionen under Tage Erlanders ledning att genomsyra hela Rörelsen.

Olof Palme och Ingvar Carlsson finslipade politrukorganisationen och nu kan ingen borgerlig regering genomföra sina reformer fullt ut eftersom S-väldet inte påverkas av väljaropinionerna.

LO, HSB, Folksam, OK, Coop, Hyresgästföreningen, PRO, Riksbyggen, ABF, Fonus och några samhällsaktörer till som jag inte kommer på just nu, utgör den egentliga svenska makten.

"Lyssna på Rörelsen", sade Tage Erlander till Olof Palme när denne tog över ratten. Olof lyssnade och manipulerade framgångsrikt så att Rörelsen stärktes.

Göran Persson såg knappast det maktinstrument han förfogade över och Mååna vill bara synas.

Därför kan det synas krusningar av jäsande missnöje under kongressen och i värsta fall gör de sig av med Mååna.

Mååna är nämligen garanten för att den röd-illröd-gröna röran inte får väljarnas förtroende i valet 2010.

Vem vill se Mååna som Sveriges främsta representant i EU och FN?

tisdag, oktober 27, 2009

Dagens klokheter


Nu har jag för tillfället avverkat Dagens dumheter samt Dagens roligheter och presenterar Dagens klokheter.

En medieskumning ger följande nominerade kloka gummor och gubbar, numrerade utan rangordning:

1 - Katrine Kielos. Det verkar som om träskpressens svarta hål Aftonbladet har gjort ett klipp och man kan, med tanke på att AB och SvD har samma ägare, undra över om inte Schibsted har placerat Katrine på AB som motvikt till alla paparazzislemtorskar som förorenar redaktionerna där. Det är tur för dumma Mååna att Katrine är för ung för att vara ett hot. Katrine verkar vara något så ovanligt som en socialdemokrat med moderna visioner. Problemet med Katrine Kielos är att hon ser ut att bli en pandemi. Kielos - Kielos - överallt Kielos...

2 - Kollektivt Ledarbloggen på SvD. Där ingår den frispråkige Per Gudmundson som är vaccinerad mot PK-ismen. Där ingår också Sanna Rayman som leder Korseld tillsammans med ovanomnämnda Katrine Kielos.

3 - Tecknaren Jan Romare

4 - Tecknaren Hans Lindström

5 - Tecknaren Jan Berglin

De tre geniala samtidsobservatörerna sätter på lite olika sätt, fokus på maktens och religionens fårskallar, samtidigt som de nästan ömsint pekar mot att det trots allt finns en del gott att le åt också.

6 - Karin Långström Vinge. Karin är prästerskapets friska fläkt som aldrig drar sig för att ruska om svartrockar som Kalin och Sandahl med flera dystergökar. Hennes frimodighet borde få Frimodig Kyrka att byta namn till Gammalmodig Kyrka.

7 - Karl af Hällström. Kalle är en omvärldsanalytiker som hjälper mig och andra att skärpa sinnet inför anblicken av en galen värld. Hans HBT-Bibeln borde förresten vara obligatorisk fempoängskurs för alla prästkandidater.

8 - Annika Borg. Annika är mästare i konsten att tala med bönder på bönders språk och med lärde på latin. Hon är en given huvudkandidat nästa gång det ska utses ärkebiskop och det får gärna ske snart. Den nuvarande är enligt min ringa mening en blek figur.

9 - Martin Lönnebo. Det finns så mycket att säga om denna ljusgestalt och en del har jag försökt uttrycka i länkarna här här och här.

10 - Tage Danielsson och Alf Henriksson är de andra två av mina tre ljusgestalter, men eftersom de lider av ett permanent existensfel, klappar jag ihop dem och avslutar därmed dagens klokheter.

Tisdagen började av flera skäl på ett sätt som tycktes leda till en melankolisk dag, men tankarna på alla dessa oumbärliga medmänniskor, har föruthärdligat dagen. (Nyord GA)

måndag, oktober 26, 2009

Islam farligt eller fånigt?


Jimmie Åkessons debattartikel om konsekvenserna av islams utbredning i Sverige, har rört upp känslor och triggat PK-eliten till rent dhimmifierat islamkrameri.

Det allvarligaste i debatten är Sveriges Televisons många programledare som kommer från vänsterträsket. De drar sig inte för att ta ställning mot islamkritiken. De försöker till och med indoktrinera barnen vilket strider mot deras uppdrag att vara politiskt och religiöst neutrala. Den här tokmuppen i P1-morgon är ett tragiskt exempel på vänstermupparnas hjärnsläpp.

Islam är farligt för Sverige om knäppgökar som Mahmoud Aldebe får makt. Den stollen har skrivit ett otal försvarskommenterer här i bloggen och det han skriver speglar ren dumhet.

Min personliga uppfattning om islam är inte liktydigt med synen på muslimer.

Islam är en fånig ideologi med ett inslag av vidskeplig religiös underkastelse grundat på att islams gud hör bön endast om du ber på arabiska och använder exakt de böneord som Muhammed fastställde för 1400 år sedan.

Det räcker dock inte med det. Du måste först tvätta dig rituellt efter en fånig bruksanvisning.

Sedan måste du förrätta din bön samtidigt som du utför en lång serie komplicerade fåniga kroppsrörelser.

Missar du någon detalj är bönen ogiltig och islams gud kräver att du gör om och gör rätt.


Allt om detta här hämtat från islams källor.

Islam är alltså, enligt min ringa mening, en mycket fånig religion.

Muslimer är definitivt inte en homogen grupp. Det finns muslimer som ansluter sig till religionen av kulturella skäl, på samma sätt som jag betraktar mig som kristen fast jag inte tror på Gud och deltar i gudstjänstena endast av ceremoniella skäl i livets passager för mina nära och kära.

Det finns muslimer som blir skogstokiga för att en tecknare ritar en karikatyr av Muhammed med en bomb i turbanen. Dessa människor ser jag på mera som stolliga än som farliga.

Det finns muslimer som spänner på sig en dynamitväst och detonerar den mitt bland oskyldiga barn och gamla. De är mycket farliga muslimer som utför sina illdåd därför att de känner sig uppmuntrade därtill av islam.

Jag har umgåtts med många ur den första gruppen och kommit att uppskatta dem som vänner.

I massmedierna hetsas mot Sverigedemokraterna för att deras ordförande Jimmie Åkesson säger det som det talas om bland gråsossar vid arbetsplatsernas fikabord och i kontorens korridorer. Det är tur för Mååna att hon just nu kan koncentrera sig på en egotrippad KGB-spion.

Newsmill har en intressant artikelserie med problemets många aspekter här.
Övrig press
Uppdatering 27/10: Åkessons debattartikel i Sundsvalls Tidning.

Islam är alltså en farligt fånig ideologi och de vidskepliga muslimer som är fundamentalister, är offer för indoktrinering.

söndag, oktober 25, 2009

Swedmilk i Makedonien - ett misslyckande av Swedfund


Det här inlägget skrevs 2009. Här är det senaste om Swedmilk.

För en månad sedan informerade
ATL om det svenska mejerifiaskot som ruinerade redan fattiga bönder i Makedonien. Swedfund står bakom Swedmilk, ett mejeri som skulle modernisera mjölkhanteringen för 2000 makedonska bönder. Uppdatering från ATL Här

I dag tog Sveriges Radios Kaliber upp misslyckandets konsekvenser.

Så här presenterades projektet av Tetrapac och så här ser det ut nu.

Swedfund är ett helstatligt riskkapitalbolag som finansierade mejeribygget och nu går de ut med denna förklaring till misslyckandet.

Uppdatering nummer ett: Ekot 26/10
Uppdatering nummer två Ekot 10/11
Uppdatering nummer tre Ekot 11/11
Mera från ATL


Kökets viktigaste kryddor - Sweet chili, Ajvar och örtsalt

Klicka på bilden så blir den större
Sweet chilisås, Trollens örtsalt och Ajvar är mina viktigaste kryddor tillsammans med paprikapulver, sambal oelek, honung, kanel och pepparmix.

En burk vita bönor spetsad med en matsked sweet chili, en tesked sambal oelek, tre matskedar ajvar och en tesked honung, är en delikatess.

Rimmat sidfläsk knaperstekt är efter avsilat fett, tillsammans med bönorna, en maträtt som slår det mesta.

Den här köttfärssåsen är också en höjdare:
800 gram finmalen nötfärs steks kort på hög värme tills all är brynt.
500 gram krossad tomat med chili, 250 gram havregrädde, två matskedar honung, två teskedar örtsalt, en matsked paprikapulver, två matskedar sweet chili samt två deciliter ajvar.

Mixa rubbet och koka upp. Låt sjuda åtta minuter medan spagettin från Barilla eller Zeta kokar. Töm spagettin i ett durkslag och kyl den med kallt vatten och låt den rinna avett par minuter. Värm upp spagettin i kallpressad olivolja av jungfrukvalitet. Servera med riven ost från Västgöta Kloster svart.

Huga så gott!

Tredje favoriten är Anderssons korvlåda

Mera läcker mat här. Rulla ned förbi detta inlägg.

Dagens roligheter

Klicka på bilderna så blir de läsbara


Massmediernas kontraproduktiva sprattlande efter Jimmie Åkessons AB-artikel går vidare och Sverigedemokraterna har fått världens bästa PR-byrå helt gratis.

Den senaste stolligheten är kvällens Agenda i SvT där en fördjupad debatt om Sverigedemokraterna ska föras utan Sverigedemokraterna. Dumma Mååna och skräniga Maud ska tillsammans med träskpressens Lena Melin och en mupp från Expo, diskutera hur SD ska motarbetas i demokratins Sverige.

SvD är hälsosamt likgiltiga för SD i dag. I stället fokuserar de på nikotinhalten i snus. Snusfabriken har höjt nikotinhalten från 8 till 15 promille i en ny variant av mitt favoritsnus och det måste testas direkt.

I dag föredrar jag Grönköpings Veckoblad och Dagens Svenskblad som nyhetsförmedlare, men det kanske rättar till sig redan i morgon.

Jag saknar Ena-Håbo-Tidningen denna gråmulna söndag. Den är normalt söndagarnas veckosammanfattning av händelserna i min lilla trevliga värld. Den brukar komma på lördagskvällen och bli läst under söndagsmorgonen, men i dag är det tomt på tidningsbordet. Som tur är kan den läsas på webben.

Dagens nyhetshöjdare
är den om konflikten mellan statsministern och finansministern.

lördag, oktober 24, 2009

Sverigedemokraterna och hysteriska riksdagspolitiker


Just nu pågår en rent löjlig debatt om hur riksdagspartierna ska förhålla sig till SD om vi väljare i demokratisk ordning, röstar in partiet i Riksdagen.

Jag kan försäkra alla förvirrade politiker att de genom dagens patetiska debatt, själva ser till att deras mardrömmar förverkligas.

Tack vare fåntratten Guillous spionaffärer, är inte hela pressfokuseringen på Sverigedemokraterna i dag, men efter helgen är nog ordningen återställd och massmediernas nyttiga idioter kan ta politikerna i hand och hjälpa SD in i Riksdagen.

Exempel:
Reinfeldt öppnar dörren för MP (Miljö & Mupp-partiet)
Peter Eriksson slår igen samma dörr från andra sidan
Reinfeldt ställer ultimatum innan väljarna har sagt sitt.
Reinfeldt tänker klart en stund
Knäppgöken Lena Sundström piper till igen (förra pipen här och här)

På Jyllandsposten iakttar en häpen redaktör vår SD-hysteri och sammanfattar "Släpp den svenska debatten fri!)

NaturmorgonDet är en efterlängtad naturupplevelse att vakna till denna radiosignatur.

Den vackra musiken innebär att de bästa sammanhängande 105 minuterna i Sveriges Radio, inleder sitt veckobesök i mitt hem. Bland ljuden finns korpens metalliska läte, råbockens bröl, cikadors och delfiners någonting.

Naturmorgon har jag skrivit om flera gånger men bara en enda gång i negativ mening. Då rörde det sig om en ny programledare som jag senare har omvärderat i positiv riktning.

Klicka på den nedre vackra bilden som en lyssnare har skickat in. Den övre bilden visar den fantastiska fladdermusen.

Ett av dagens ämnen var fladdermusfort och eftersom både fladdermöss och Försvarsmaktens gamla bergfort, fascinerar mig så ska jag rota lite där.

Fladdermössen är våra enda däggdjur med flygförmåga och de är fruktade av många på grund av kopplingen till vampyrer, och visst är vampyrfladdermusen en blodtörstig liten rackare (kroppen är stor som din tumme).

Den största fladdermusarten kallas flygande hund och den utrotades på en ö i Indonesien för många år sedan. Det ledde till att deras största exportartikel, en exotisk frukt också utrotades eftersom det bara var de flygande hundarna som pollinerade trädets blommor. Efter återinförande av djuret på ön, blev det balans igen.

Fladdermössen trivs i mörka grottor och försvarets övergivna grottor passar perfekt som hem för de vackra små djuren.

Mera om fladdermöss och fort:
SvT
Värmdö Kommun
SvD
Allt om Naturmorgon i bloggen

fredag, oktober 23, 2009

Swenglish en språkutarmning


Turning Torso heter tokbygget som liknar en skruvad minaret och det passar ju bra i Reepalu City. Konstigt att inte kåken fick heta تحول الجذع

Jag tycker att det är bra med en utökad språkutbildning, men att den utbredda anglifieringen av svenska organisationer, byggnader och produkter är rent landsförräderi.

Som tur är finns språkväktarorganisationen Nätverket Språförsvaret som strävar efter återförsvenskning.

Möjligheten att bli svensk medborgare utan att kunna kommunicera på svenska, är en socialt isolerande olägenhet som måste korrigeras så att det bara kan ske under extraordinära omständigheter.

Mera om det svenska språket:

Språkvårdsportalen
Svenska Akademins ordbok
Institutionen för svenska språket
Wikipedia

Kärnkraft? - ja tack / - nej tack - njae kanske


Under den första kärnkraftsdebatten bar jag en modifierad kampanjknapp med texten utveckla kärnkraften med förnuft. Det var 1979 och Lennart Daléus var kampanjgeneral för folkkampanjen mot kärnkraft.

Då hade jag inte satt mig in i konsekvenserna av att tämja de otämjbara krafterna.

Sedan kom haverierna i Three mile Island nära Harrisburg 1979 och Tjernobyl 1986.

Redan 1980, efter kärnkraftsomröstningen som gav linje tre nästan 40 procent, började jag studera uranbrytningens och avfallets enorma konsekvenser. Det fick mig att tänka om radikalt.

Tage Danielssons fantastiska monolog om sannolikhet, var på något sätt sista spiken i kistan för debatten efter Harrisburgolyckan och efter Tjernobylkatastrofen var debatten begravd, men nu är den igång igen och jag förstår förespråkarnas tekniska teorier om säkerhet, men de har totalt missat att vi ännu inte har lyckats ordna en absolut säker slutförvaring av det radioaktiva materialet. Vi har ingen rätt att äventyra framtidens människors säkerhet för att vi är tekniknördar.

Dessutom behövs det ingen utveckling av kärnkraften eftersom direktomvandling av energin i strömmande vatten, vindarna och solinstrålningen, redan med dagens teknik, kan ersätta all kärnkraft inom den föreslagna avvecklingsperioden.

I dagens debatt finns det en del tragikomiska inslag som till exempel den om organisationen Nuclear power? Yes please. En av de studenter/forskare som driver den sidan, Michael Karnerfors begärde ut fem års e-posttrafik till och från KTH-forskaren Peter Szakalos, vilket störde hanom i hans förberedelser för Kärnavfallsrådets möte i Stockholm den 16 november.

Läs mera om detta på Klotet-bloggen och Ny Teknik.
Diverse nyheter om kärnkraft

Här finns det mängder av alternativ för ren, förnybar och småskalig energiomvandling. Rulla ned förbi detta inlägg så har du läsning ett par dagar.

torsdag, oktober 22, 2009

Från stearinljus till lysdioder LED


Light emitting diode - LED - Lysdiod

Första gången jag såg en lysdiod var 1970 när jag köpte min första miniräknare med stora lysande röda sifror. Siffrorna formades av sju lysdioder som tändes i olika sekvenser.

Nu kommer lysdioder för hembelysning vilket snart kommer att innebära vår största energieffektivisering hittills.

Artikeln i Teknik360 är en glädjande nyhet eftersom lysrörslamporna, de så kallade lågenergilamporna, innehåller skadliga mängder kvicksilver som måste omhändertas försiktigt om de går sönder.

För 130 år sedan introducerades glödlampan och det är naturligtvis det största och viktigaste steget i historien om innebelysning. Sedan dess har vi fått de långa lysrören, halogenlamporna, kompaktlysrören och lysdioderna, men det var glödlampan som innebar bekymmersfri och brandsäker belysning.

En riktigt bra glödlampa har en ljusverkningsgrad på 10 procent. 10% ljus och 90% värme. De vanliga glödlamporna som vi köper i mataffären, har bara 5 procents verkningsgrad. Lågenenergilamporna har 25 procents verkningsgrad och lysdioderna 60 - 75 procent.

Thomas Alva Edison fick patent på glödlampan 1879, men det går inte att fastställa vem som uppfann glödtrådslampan, som den borde heta, eftersom hundratals forskare ungefär samtidigt arbetade med glödtrådsutvecklingen.

onsdag, oktober 21, 2009

Ständigt denne Mahmoud Aldebe!


Klockan nio började min bloggkommentarssignal pipa och orsaken var filuren på bilden som blir större om du klickar på den.

Av någon anledning valde han mitt inlägg om Nobelmuséets muslimskräck. Läs Aldebes många kommentarer längst ned i det inlägget!

Han hade kunnat välja det här, mera passande inlägget eller något annat där han omämns bland många andra vars ideologi jag avskyr , men tydligen var tryckfriheten en känslig punkt och det brukar det vara för många muslimer.

Mahmoud Aldebe är fortfarande, i mina ögon, en pajas som jag har svårt att se som partikamrat eftersom han tillhör en totalitär tankekontrollideologi. Hans patetiska avståndstagande från sitt eget brev till riksdagen är en feg vändning under galgen. Ett offer för maktambitionerna helt enkelt.

Expressenartikeln som uppmärksammade mig på att Centerpartiets nomineringskommitté bör ta sig en pratstund om religiösa extremister och avgiftsskolkande medlemmar.

Expressen 10/11

Magnus Andersson kommenterar
Per Ankersjö kommenterar
Gustav Andersson kommenterar

Aldebe själv kommenterar här i bloggen:

Citat Aldebe: " Om alla center partister som ni är Jimmie Åkesson mycket bättre
svensk än ni. De som äter pajs lukter detta. Jag lämner er bonde och
ät av din pajs . Ni är alla inte värda mer än Pajs. Dra åt skogen
och ät din pajs där ni tillhör bonde pajsen"

Läs brevet som han ångrar.
Lyssna här när den förvirrade token försvarar sin kandidatur.

Någon kallade islamisten Aldebe felaktigt för centerextremist. Han är bara extremist. En centerextremist står extremt mitt i den politiska arenan.

Mahmoud Aldebe! Du är enligt min ringa mening en solkig fläck på min vackra centerklöver!

Uppdatering 8/11 17.45.
Pajasen Aldebe meddelar att han släpper sina ambitioner att bli riksdagsman för Centerpartiet. Sanningen är att han saknade stöd i partiet och frågan är om han ens är medlem efter att inte ha betalat medlemsavgift på flera år.

Bättre fly än illa fäkta. Du hade blivit bortgjord om du hade stått till nomineringskommitténs förfogande och du är bortgjord när du inte gör det.

Du tackade nej till något som du inte har erbjudits. Det är rent korkat!

Sorry Mahmoud, du får leta någon annan väg till arbetsfri hög lön!

Du kanske hoppas på skadestånd när du polisanmäler
Elisabeth Thand Ringqvist för att hon benämnt dig extremist och islamist, men där gjorde du bort dig igen!

Du får gärna fortsätta med dina förvirrade kommentarer här i bloggen. Du är snart uppe i 50 nu och samtliga är lika obegripliga.

Uppdatering 11/1-2010
Nu lämnar denne kuf Centerpartiet som han för övrigt aldrig har varit medlem i eftersom han inte betalade medlemsavgift.

Uppdatering 12/1-2010
"
Aldebe blev, enligt partiets ombudsman i länet, medlem i partiet på nytt så sent som i oktober förra året. Han deltog i en medlemsomröstning inför nomineringarna till länets lista i valet till riksdagen i höstas, men kom inte med på förslaget till lista.
Det visar på bristande demokrati i partiet, anser Aldebe."


Läs Aldebes egna kommentarer under signaturen Abumustafa här nedanför!

tisdag, oktober 20, 2009

Dagens dumheter


Det är min tvättdag och som vanligt blir det väldigt mycket nyhetskonsumtion. Dagens nyheter ser mest ut som dagens dumheter. Det är min normala inställning till PK-magasinet DN, men i dag gäller det ovanligt många nyheter i de flesta av medierna.

Jag måste naturligtvis börja med Jimmie Åkessons korsfästning som är en storm i ett vattenglas. Kloka iakttagare har konstaterat att Åkesson lugnar de trogna väljarna med det budskap som alla redan vet att SD har. Det är inget konstigt med det och nu kan SD lägga upp en strategi för att värva nya sympatisörer.

Även dåliga nyheter är goda nyheter för den som vill exponeras för massorna!

Massmedierna agerar just nu nyttiga idioter eftersom den orkan av tillrättalägganden som alla kvasiexperter plockar fram som underlag för att dumförklara Jimmie Åkesson, i själva verket väcker nya tankar hos människor som aldrig tidigare har funderat över islam.

Åkesson har fullständigt rätt i att islam är en totalitär tankekontrollideologi och kanske kommer många människor att för första gången inse detta om de bryr sig om att studera villkoren för en rättrogen muslim.

Maud Olofsson som hittills inte har vågat ta avstånd från islamisten Aldebes ambitioner att bli centerpartistisk riksdagsman, har inga problem med att yla med i de kränktas kör.

Uppdatering 21/10: Ovan nämnde Aldebe kryddade bloggen om Existens och Nobelmuséet med diverse bortförklaringar. Klicka här och läs längst ned!

Andra mediedumheter denna dimmiga dag är att medierna inte belyser Swedbanks belöningssystem där misslyckade kapitalplaceringar premieras med guldkantade pensioner och bonusklirr. Jag undrar hur många av bonusparasiterna det är som placerar sina pengar i Swedbank.

Vi vet redan att Swedbanks engagemang i östra Europa är en tickande bomb men vi vet inte vilket förtroende klantskallarna visar för den egna banken.

Andra dumheter är kritiken mot Reinfeldts tal om rörliga lönedelar som ett positivt drivande inslag i kapitalförvaltningen.

Rörlig ersättning är bra, men det ska bygga på hållbara incitament. Bonus ska betalas ut först när satsningarnas långsiktiga lönsamhet är verifierad och felsatsningar ska medföra löneavdrag.

Till sist måste jag erkänna att även Sveriges bästa morgontidning, liksom solen, har sina fläckar.

Kritiken mot att Westerlundska gymnasiet lägger ut sin hemsidekonstruktion på utomstående expertis, motiveras med att gymnasiet har egen kompetens och att eleverna bör få göra hemsidan under vägledning av lärarna.

Det är ett dumt förslag eftersom det obönhörligt resulterar i en så kallad lappa-och-laga-konstruktion. Ett proffs gör hemsidan så att navigeringen följer minsta motståndets lag. Amatörer skapar sidor med bra utseende men med krångliga omdirigeringar som blir följden av att inte hela sidan formges samtidigt och slutligt.

Kritiken borde endast riktas mot kommunledningen som inte har skolorna som sidolänkar i sin välfungerande hemsida.

Dagens klokheter kommer som vanligt från Grönköping

måndag, oktober 19, 2009

Vågkraft från VattenfallVattenfall har lindrigt sagt problem med sin image just nu när kärnkraftverket i Krümmel varkar ha ett allvarligt fel på startmotorn.

Därför kommer den här nyheten väldigt passande.

Vattenfall och Wavebob bildar bolaget Tonn Energy och samarbetar om ett nytt vågkraftprojekt som kan bli ett genombrott för ny energiomvandlingsteknik.

Tidigare i bloggen om vågkraft.

Ny teknik i dag
Ny teknik i januari

söndag, oktober 18, 2009

Vädret enligt SMHI och YR.NO

Klicka på bilden så blir den tydligare
När jag först upptäckte den norska vädersidan YR blev jag imponerad av att jag kunde välja tre platser i Enköping för prognoser.

När jag skrev om det, kom det information från SMHI om deras nya sida och tyvärr glömde jag att jämföra prognoserna. Nu rättar jag till detta och konstaterar fullträff för yr just nu klockan tio på söndag förmiddag.

Uppdatering söndag 14.00: YR - exakt. SMHI tre grader fel.
Uppdatering måndag 09.00: YR - exakt. SMHI tre grader fel. Helgrått.
Uppdatering måndag 12.00: - +6°C helgrått
Uppdatering tisdag 06.00: YR tokfel. SMHI exakt.

Klicka på rubriken och hälsa på hos SMHI som har fantastiskt välorganiserad information om det mesta som handlar om klimatet.

SMHI i betaversion
Utvecklarbloggen

Klicka där▼ för mera om väder

lördag, oktober 17, 2009

Yttrandefrihet - Var går gränsen?


Teveprogrammet Existens sände under torsdagskvällen en intervju med Olof Amelin från Nobelmuséet. Han är ansvarig för att filmen Submission censurerades innan den visades på hans muséums utställning "Yttrandefrihet - Var går gränsen?"

Den filmen ledde till att regissören Theo van Gogh mördades av muslimer.

Ynkryggen Olof Amelin hade tagit in imam-muppen Leif Karlsson aka Abd al Haqq Kielan för att vara censurkonsult och då blev det som vanligt dubbelfel.

Så här har denne konvertit uttalat sig tidigare:

"Om kvinnan vill besöka muslimska väninnor går det bra, men om mannen säger nej, så är det nej, svarar Abd al Haqq Kielan med en tydlig skärpa i rösten."

"Det är tveksamt om kvinnor bör ha rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet"

Olof Amelin är alltså en av de ryggradslösa dhimmies som anser att muslimerna ska ha rätten att i Sverige fastställa ramverket för vår lagliga rätt att fritt Tala, Tycka och Trycka - Härmed döpt till T3.

Om dhimmifiering

Se och hör denne pajas igen i natt i SvT1 03.50 eller i morgon i SvT2 18.10 samt i SvT24 på tisdag 17.15.

Tack Eva Renström för ett väldigt bra program!

Sydsvenskan

Uppdatering 23/11
Lena Andersson i DN:
"Med sin ofattbara hållningslöshet legitimerar Nobelmuseet mordet på en konstnär genom att visa förståelse för de kränkta känslor som orsakat det. Därtill ignorerar man filmens sakinnehåll: kvinnans underordning i religionerna och kvinnor misshandlade med stöd i ”heliga” skrifter, för att i stället visa sympati för dem som känt sig förödmjukade av fakta."

"Och hållningslösheten fortsätter när museet försvarar sig på sin hemsida. Där förklaras att ”Submission” ingår i en avdelning som handlar om ”islamofobi och kränkningar av islam. ... Det visades även kortare inslag ur olika filmverk som kränkt eller hetsat mot olika religiösa grupper, människor av olika hudfärg eller sexuell läggning”. Man tror inte sina ögon. Försvar av kvinnors rättigheter och en skildring av kvinnoförtryck i Allahs namn jämställs med rasism och hets."

"Att de bad en imam om hjälp med redigeringen klargör att de inte begripit på vilken sida om yttrandefriheten de ska stå."


torsdag, oktober 15, 2009

Åsa Waldau - Kristi Brud - en kufKlicka på rubriken och läs de senaste nyheterna om cirkus Åsa.

Först skrev Helge Fossmo en förklarande artikel på Newsmill.
Den följdes upp av en förvirrad dito av Åsa Waldau.
Uppdatering 16/10 Ruben Agnarsson om mediernas kelgris.
Uppdatering 18/10 Roland Sennerstam om Åsa Waldaus exklusivitet
Uppdatering 20/10 Eva Lundgren avslöjar detaljerna som åklagare och advokater struntade i.

Jag har följt knutbycirkusens utveckling från dag tre efter mordet på Alexandra Fossmo. Otaliga predikningar och träningsskolelektioner har strömmat ut i rummet från mina högtalare och gemensamt för allt ljud från knutbysekten är att det åstadkoms med exalterat engagerade röster samt att innehållet är fullständigt meningslöst pladder.

Allt i bloggen om dessa dårfinkar finns samlat här

Det normala för en pastor är att h*n har en viss teologisk skolning, men mupparna i knutbysekten verkar knappt ha någon skolning alls och det ynka lilla de har, kommer från Livets Ord.

Nu ska i alla fall Kristi Brud/Åsa Waldau enligt henne själv och enligt församlingsstyrelsen, hoppat av som pastor, vilket sannolikt i praktiken inte innebär någon praktisk skillnad mot tidigare förutom att hon inte kommer att få någon lön.

I stället kommer hon att fakturera föreläsningsarvoden från sin firma och den stackars bänkutfyllnaden kanske får utöka sitt tionde till någon sorts trettonde.

Redigering 27/10: Tretttonde blev heltokigt. Jag tänkte i procent, men de gammelkristna och tokkristna tänker naturligtvis i bråk. Räkna med bråk så blir det kanske sjundedel i stället. Tack WR!

Det är begripligt att sensationsmedierna hakar på den exhibitionistiska kufens utspel eftersom hon är en extrem personlighet utan ens ett uns av självrannsakan.

Från vanligtvis välunderrättad källa, har det antytts att några av de känsligaste pastorsmupparna inte är odelat förtjusta efter det senaste smått exotiska gästspelet i queerkretsarna och kanske dras mattan snart undan under fötterna på "Herrens ögonsten" som det stod i Tirsaprofetian.

Till en början betraktades knutbysekten som ett hot mot frikyrkornas trovärdighet, men tack vare den accelererande fnattigheten på gränstakullen, har det blivit tydligt att sektteologin är något som inte ens hör hemma i kristendomen eftersom det är en unik form av kult med fyrenighetssymbolik.

Åsas litania

En sektspaning
Dagens ståndpunkt
Newsmill

Uppdatering 16/10
I går kväll uppträdde två kufar i TV8. Den ständigt svettige Aschberg intervjuade en stirrig Waldau.

Uppdatering 17/10
Detta är inte första gången som Åsa trasslar in sig. I efterdebatt fick hon en fråga om polisförundersökningen och förnekade då det hon tidigare hade skrivit under på. Den där förvirrade människans ryggmärgsreflex får henne att säga "Det är lögn", varje gång som hon får en jobbig fråga.