fredag, juli 31, 2009

Ständigt dessa muslimer


Efter nine eleven har västvärldens nyhetsmedier och politiker uppmärksammat att islam är ett problem, men de tassar runt detta problem i filttofflor. Alla länder som domineras av islam har en primitiv samhällsordning med förtryck av olika slag. Kvinnor kontrolleras konsekvent med avseende på klädsel och umgänge. Religionsförtryck är normalt. Endst islam accepteras fullt ut och den som vill lämna islam riskerar livet. Detta vågar ingen politiker eller journalist i Sverige ta tag i eftersom de då bryter mot politisk korrekthetskodex.

Islam är inte enbart en religion!

Islam är ett politiskt system med en ålderdomlig religion inbyggd. Islam reglerar hela livet för en muslim och det hela bygger på vidskeplig tankekontroll.

Muslimerna får lära sig att deras gud, bland annat, kräver följande av dem:
De ska be fem gånger per dag. Bönen är på arabiska och ska utföras med extrema rituella kroppsrörelser. Innan bönen ska de tvätta sig efter en mycket komplicerad instruktion. När de går på toaletten ska de följa en annan komplicerad bruksanvisning.

Islam är helt enkelt ren vidskeplighet i ett ramverk av total medvetandekontroll.

Detta anar nog politikerna och journalisterna, men de verkar vara livrädda för att gräva i sörjan. Kanske inser de att muslimerna efter massiv invandring och extrem nativitet, snart kommer att ta den politiska makten med demokratiska medel och då gäller det att ha krusat och fjäskat så att positionerna inte riskeras.

När de kränktas kör tar ton, klingar det falskt men de svenska politikerna och journalisterna är tondöva.

Faktum är att vi i Sverige har eliminerat kristendomens makt över politiken och familjelivet. Väldigt få vill ha tillbaka ordningen där kristendomen dominerar samhället.

Märkligt nog accepterar våra ryggradslösa politiker och fega journalister att invandrade muslimer kräver positiv särbehandling anpassat till islams tradition.

I skolor och simhallar, på sjukhus och andra arbetsplatser, ges dagligen muslimer positiv särbehandling motiverat med religiösa föreskrifter.

När radikala muslimer värvar jihadister bland muslimerna på fängelserna, blir lösningen att ta dit måttfulla imamer som motverkar rekryteringsförsöken.

Därmed konstaterar jag att vi har ett muslimskt dilemma, men vi gömmer det under mattan eftersom ingen vågar ta i det egentliga problemet som är att vi importerar en vidskeplighet som kräver inskränkningar i våra normer och vår grundlagsstadgade rätt att fritt tänka, tycka och trycka.

Farhad Khosrokhavar, exiliransk professor från Paris, har skrivit åtskilligt om islamism och om muslimska fångar i europeiska fängelser. Han levererade flera förslag till kriminalvårdscheferna från EU-länderna om vad som kan göras för att motverka jihadistiska värvningsförsök på fängelserna. Han ser ett stort behov av fler imamer på fängelserna – imamer som predikar en måttfull version av islam och som kan motverka jihadisternas våldsbudskap. Personalen på fängelserna måste också lära sig mer om muslimers religiösa sedvänjor och visa respekt för de troende under exempelvis dagliga bönestunder och fredagsbönen.

Detta är rent trams! Varför ska muslimer som har begått brott i Sverige, ges förmåner som ingen svensk fånge kan få? Vill de äta, be och i övrigt leva efter sina vidskepliga normer, kan de hålla sig utanför fängelset. Väl där ska de behandlas efter standardmodellen.

Där återstår mycket att göra, inte minst i Frankrike som med sina fem miljoner muslimer också har en hög andel intagna av muslimsk bakgrund. På vissa fängelser är de så många som 50–70 procent av fångarna, enligt professorn från Paris.

Sannolikt har vi en liknande situation i Sverige och det säger en hel del om det muslimska dilemmat.

Nyckelorden för ett civiliserat samhälle gäller inte för muslimer.

Muslimer behöver inte lära sig svenska för att få svenskt medborgarskap. Muslimer tillåts bo i sina enklaver i Bergsjön, Rosengård och västra Stockholm och får sina försörjningsstöd trots att där inte finns möjligheter till anställningar. Samtidigt tvingas svenskar att flytta dit där arbeten kan erbjudas om de vill ha kvar bidragen.

Uppdatering nummer ett
Socialdemokraternas Broderskapsrörelse kongressar i Islamic Center Malmö och Cecilia Dalman Eek , vice ordförande i Broderskapsrörelsen, kristna socialdemokraters förbund, säger: "Att hitta sätt att leva tillsammans är ett ansvar för både oss som har levt länge i Sverige och för dem som är nya här. I Rosengård lever människor som kommer från många olika länder och vi blir rikare av att mötas och lära oss mera om varandra."

Jag har under många år frågat alla islamkramare som jag har träffat, hur islam har berikat Sverige. Ingen har kunnat nämna en enda samhällsnyttig effekt av islams snabba spridning i Sverige.

Uppdatering nummer två
Läs texten och mina tillägg till Skånska Dagbladets rapport.

Uppdatering nummer tre
NWT och systertidningen EP (min favorittidning) har i dag ledare om den könsstympning som muslimska och judiska föräldrar utsätter sina barn för av vidskepliga orsaker. Den förälder som tror att Gud har bestämt att delar av deras barn ska skäras bort, behöver avprogrammeras. De är hjärntvättade av religiösa ledare med hjärnor som psykiskt vistas i Mellanöstern för tvåtusen år sedan. Könsstympning må kallas omskärelse. Det handlar ändå bara om en bisarr kulturell kvarleva från ökenfolken i förbiblisk tid.
SvD om könsstympning - del ett
SvD om könsstympning - del två

Merit Wager om semestrande irakier
Efter alla avslöjanden om asylturistresebyråer, är det nog bara ledande politiker, journalister och migrationsverkspersonal som tror att alla irakier har asylskäl.

Uppdatering nummer fyra
Al-Shabaab är en terrororganisation som i stor utsträckning styrs och finansieras av somalier som bor i Sverige. När många miljoner som var Stockholms kommuns bidrag till privata somaliska skolor i Rinkeby, stals och sändes till al-Shabaab, struntade politikerna och journalisterna i att det var stulna pengar. Som vanligt blev bovarna belönade för sin kriminella verksamhet.

Uppdatering nummer fem
Rinkeby har blivit somaliaterrorismens administrativa centrum och detta vet politikerna och journalisterna, men det är inte politiskt korrekt att uppmärksamma problemet eftersom det handlar om muslimer.

Uppdatering nummer sex
När fotbollsklubben Schalke 04 sjunger sin kampsång, ylar de kränktas kör.
Aftonbladet har texten som gör muslimerna skogstokiga. Antagligen hävdar de att deras idol var fotbollsexpert:
" Mohammed war ein Prophet Der vom Fußballspielen nichts versteht Doch aus all der schönen Farbenpracht [der Farbenprahacht...] Hat er sich das Blau und Weiße ausgedacht"

När de kränktas kör tar ton, klingar det falskt men de svenska politikerna och journalisterna är tondöva.

Allt om islam i bloggen.

torsdag, juli 30, 2009

Sim-VM 2009


Sarah Sjöström förtjänar alla beröm hon har fått och antagligen ännu mera. Hennes prestation är helt fantastisk.

Däremot bör inga världsrekord godkännas under detta VM eftersom Sarah och många andra tävlar i den superdräkt som förbjuds från och med årsskiftet.

När superspjuten förbjöds, ströks alla rekord som hade slagits med dem och det här är samma sak.

Jag förstår att Sarah och ledarna för de nya världsrekordinnehavarna, vill ha rekorden kvar, men det är inte rättvist mot dem som börjar tävla på elitnivå efter årsskiftet.

Att utse bragdguldvinnare ett halvår i förväg, är bara ett utslag av eufori när en ung människa gör en extraordinär prestation, men jag vill avvakta året ut och se vilka andra superprestationer som görs av andra otippade unga eller gamla - helt friska eller handikappade - innan bragdguldlistan skrivs för 2009.

Klicka på rubriken och hälsa på hos Svenska Simförbundet.
Om fjärilsim (rekommenderad stavning men fjärilssim godkänns)

Hans Chrunak, förre förbundskaptenen, om superdräkten

Uppdatering 31/7 - Nu hoppas jag på en batalj mellan Sarah Sjöström och Therese Alshammar i finalen på 50 meter fjärilsim. Det var länge sedan det var så här trevligt på ett långbane-vm.

Alla blogginlägg om idrott


onsdag, juli 29, 2009

Betelgeuse

Klicka på bilden så blir den större

Alltid när det skrivs artiklar om stjärnor i andra solsystem än vårt, verkar det som om observationerna är i realtid vilket de aldrig är.

I det här fallet med Betelgeuse (Orionis) i stjärnbilden Orion, finns den stjärnan på strax under 500 ljusår från Jorden (inte 600 som det står i artikeln):

Det innebär att det vi ser i dag är den stjärnans status för cirka femhundra år sedan. Vi vet inte ett smack om hur det ser ut i dag på platsen.

Citat: "Nils Ryde, astronom vid Lunds universitet, tror att de nya bilderna på Betelgeuse kan hjälpa forskarna att förstå när stjärnan riskerar att explodera i en supernova. Forskarna vet i dag inte om det blir om tio, hundra eller hundra tusen år."

Det är faktiskt så att det kan ha skett för trehundra år sedan!

Apod

Miljöpartister som makthavare


Marianne Samuelsson är en av många politiker som har försetts med fallskärm som tack för hängivet stöd till Göran Persson.

Hon är också en av många misslyckade utnämningar av miljöpartister.

Dagens intervju i P1-morgon var mycket intressant om man lyssnar noga på det hon säger. När hon fick frågan om det inte var dumt att säga som hon sade, svarade hon:

" Jo, det var dumt att säga det så att det kunde spelas in".

Så talar en Persson-skolad myglare!

Som miljöpartiets ena halvrör, var Samuelsson enligt min ringa mening ett politiskt stolpskott, men hon var sannolikt en "nyttig idiot" för Göran Persson.

En annan nyttig idiot var Matz Hammarström. Han fick också en guldkantad fallskärm på Djurskyddsmyndigheten som efter en rad tok-utspel fick läggas ned och generaldirektör Hammarström fick en reträttplats av den nya regeringen. Där kan han inte göra någon skada, men knappast heller någon nytta.

Svenska Dagbladet
om det före detta halvröret Samuelsson som i dag verkade vara helknäpp:
"- Vi får ju inte tappa näringsmöjligheter. Vi får inte tappa det som är väldigt angeläget för att Gotland ska ha arbetstillfällen. Vi kan inte bara ha människor som vandrar på stranden, det kan man ju inte överleva på, svarar hon."

Så talade en miljöpartist som berusats - av makten......Många middagar blir det........

Nyheter24
har en passande bild på Samuelsson & Persson.

Ljudlänkar:
Samuelsson förklarar sina gärningar
Fadäsen
Samuelssons motivering
SR Gotland

Uppdatering 30/7 - Mera om myglet
"För Max Hansson handlar historien i grunden om någonting helt annat än strandskydd. Han tillbakavisar kraftfullt att han skulle vara gynnad av länsstyrelsen – i själva verket har han inte fått någonting av dem mer än ständiga nej under många år. Tjänstemännen på länsstyrelsen – vänstersinnade ”balalajkaspelare”, kallar han dem, har politiska undertoner, menar han."

Jag undrar om den beskrivningen innefattar Samuelsson?

"Tennisbanan till exempel, den byggde han redan 1986. Mer än tio år innan lagen om strandskydd kom till. Samma sak med de kalkstensmurar som delar av. – Men vad vet tjänstemännen om det? De spelar balalajka, inte tennis."

Balalajka eller inte. Jag har viss förståelse för att en driftig entreprenör utnyttjar sina möjligheter. Det ligger entreprenörers natur och är förutsättningen för framgång.

Misslyckade politiker som landshövdingar, är däremot ett saneringsärende, eller borde vara det.

Ledare 30/7 SvD

tisdag, juli 28, 2009

Tomater 2009

Klicka på bilderna så blir de tydligare


Nu börjar tomaterna ta sig och de två plantorna i lerkrukor har växt något enastående. Dem toppade jag för två veckor sedan när de nådde taket. De andra fem av samma sort som står i rabatten, är aningen klenare, men de duger de också. De sju är av sorten Dansk export. Det tre i vita plastkrukor är Totem busktomater och de ser ut att ge en grym utdelning.

Jag kanske ska lära mig att göra tomatskulpturer.

Här finns allt i bloggen om mina tomatodlingar de senaste åren.

Rymdturismen med Space Ship Two


Klicka här och följ den första offentliga provturen med Space Ship Two.

Klicka här och läs allt i bloggen om rymdturismen.

Klicka här och läs senaste nytt från rymdturism.se

Klicka här om du vill veta vad klockan är slagen.

Islam och homosexualitet
Mitt i Pride-veckan finns det en lättbegriplig upprördhet hos de flesta över det litauiska parlamentets idiotiska beslut om förbud mot positiv beskrivning av homosexualitet.

Jag instämmer helhjärtat i protestkören och hoppas att Litauens president, som är emot beslutet, ska kunna häva det.

Samtidigt som de flesta svenska politiker begär att EU ska agera och sätta stopp för de litauiska galenskaperna, gullar de hysteriskt med alla muslimer som anser att homosexualitet ska bestraffas. Var finns det ett uns av logik i detta?

Varför är muslimernas homofobi
accepterad av de flesta svenska politiker?


Antje Jackelén, biskop i Lund och hennes syn på samkönad kärlek:
"Om Svenska kyrkan efter många års reflektion nu, om Kyrkostyrelsens förslag går igenom, förändrar sin praxis så att också par av samma kön kan ingå äktenskap enligt Svenska kyrkans ordning, ska det ske för människors skull, utifrån vår tids kunskap om kön och sexualitet och framför allt i‑trohet till evangeliet. Just så fördjupas vår identitet som kyrka."

Förnuftig biskop enligt min ringa mening.

Jag hoppas innerligt att Israels positiva förhållningssätt till könsneutral kärlek inte är en cynisk politisk strategi utan ett uppriktigt ljust medmänskligt initiativ i det mörka Mellanöstern.

Citat Svenska Dagbladet:
"I Israel finns inte möjligheten för någon att gifta sig borgerligt – man måste gifta sig religiöst inom det samfund man tillhör (judiskt, muslimskt, kristet eller drusiskt) – men borgerliga äktenskap som ingåtts utomlands godkänns av israeliska myndigheter. Detta gäller även samkönade äktenskap. Nyligen förklarades även homoadoptioner som lagliga enligt ett domstolsutslag. Inom den israeliska armén är det förbjudet att diskriminera homosexuella och det finns även ett tämligen stort antal höga officerare som är öppet homosexuella."

"Så hur ser det då ut på den palestinska sidan av säkerhetsmuren? Ja, just säkerhetsmuren har haft en starkt negativ påverkan för de homosexuella på Västbanken och i Gaza. Islam är i allmänhet fientligt inställd till homosexualitet och runt om i Mellanöstern bestraffas det hårt. Ibland går det även så långt som till dödsstraff."

Jag hoppas också att politikerna i Europa ska agera logiskt och kraftfullt fördöma muslimernas inhumana syn på sexualitet.

Varför ska vi acceptera att de människor som söker trygghet och försörjning i Sverige, har denna omänskliga inställning till en stor del av vårt folk?

QX om islam och homosexualitet

På de svenska muslimernas viktigaste hemsida fanns tills helt nyligen denna text som nu är borttagen:

Från www.islamguiden.com:

"Islamiska bestämmelser om homosexualitet
Källa: http://www.thetruereligion.org/homosexuality.htm
Översättning till svenska: Syster Mahbobeh Massoumi

Homosexualitet betraktas av Islam som sexuellt avvikande, perverst agerande mot det naturliga tillståndet Allah avsåg för människorna.
En förvanskning mot människans sexualitet och brott mot det motsatta könet
Följaktligen förbjuder Islamisk shariah strikt praktiserandet av det perversa agerandet. Det nämns på många platser i den heliga Koranen
Bästa exemplet är berättelsen om Profeten Luts folks beroende av agerandet.
Profeten Lut alayhessalam sa till sitt folk: ”Ni nalkas ju män, och går tvärs emot naturens vägar! Och ni gör det, när ni samlas till era skamliga sammankomster!” (Koranen 29:29).
Och han sa till dem: ”Måste ni, ensamma i hela skapelsen, söka er till ert eget manliga kön och förbigå dem som er Herre har skapat till hustrur åt er? Ni överskrider verkligen alla gränser!” (Koranen 26:165-166).
Men folkets svar till Profeten Lut alayhessalam var: ”Be då Gud straffa oss, om du talar sanning!” (Koranen 29:29). Och Allah gav det straffet de förtjänade: I ett regn som Vi sände över dem. Ett olycksbringande regn, det faller över de, som har varnats”(Koranen 26:173).
En person med sexuella drifter bör inte tillfredsställa sig genom att begå zina (otukt) precis som en person med perversa tankar inte bör göra.
För att bibehålla Muslimska samhällets renhet har många Muslimska skolor bestämt straffet för sådan handling detsamma som för zina (dvs. hundra piskrapp för den aldrig gifta mannen och stening till döds för den gifta mannen). Många menar att straffet för båda parter bör vara döden eftersom Profeten, sallallahu alayhe wa sallam, sade ”Döda den som agerat och den till vilken agerandet blev utfört på” (återgett av Bayhaqi)
Referat om Lesbiskhet- taget från Islam Q & A (http://www.islam-qa.com):
Olagliga sexuella relationer kan förekomma mellan kvinnor precis som mellan män.
Muslimernas fuqahaa (lärda) kallar detta för sihaaq (lesbiskhet) som definieras, sexuella relationer mellan två kivinnor (al-Mufassal fi Ahkaam al-Mar’ah av Zaydaan, 5/450) och konstaterar det som en straffbar försyndelse (straffet är en form av bestraffning för olydnad; inget specifikt straff är uttalat i Koranen därför är straffet fastställd av Qaadi (domare) i enlighet med omständigheterna och den som begått brottet). En lesbisk vittnesmål är oacceptabel eftersom hon är en skadliggörare (al-Mawsoo’ah al-Fiqhiyyah, 24/253).
Ibn Qudaamah, må Allah ha barmhärtighet över honom, sa: ”om två kvinnor onanerar varandra är de därmed fördömda som otuktiga personer” (al-Mughni 10/162). Några skolor som al-‘Izz ibn ‘Abd al-Salaam säger att det är förbjudet för en lesbisk kvinna att se åt en Muslimsk kvinna likasom för den Muslimska kvinnan att avtäcka sig (ta bort sin hijab) framför en lesbisk person eftersom den lesbiska personen är en skadliggörare som kan beskriva
henne för andra och går inte att lita på."

söndag, juli 26, 2009

Kristi Brud har tillfälligt tonat ned exhibitionismen

Det har varit misstänkt tyst om knutbysekten den senaste tiden. Håller de outbildade pastorsmupparna på gränstakullen på med förberedelserna för himlafärden?

Tidigare hände det så mycket så att man nästan blev knutbränd, men nu lider jag av knutbyabstinens.

Vad är det som gör att så många (däribland i högsta grad jag) fascineras av de rätt korkade låtsaspastorerna i Gränsta-Knutby?

Först och främst är det naturligtvis Åsa Waldau/Kristi Brud/Jesu Maka/Drottning Tirsa som fångar intresset. Jag har följt den lilla förvirrade kvinnans bisarra framträdanden i teve och varje gång slagits av hennes osammanhängande pladder och totala oförmåga att koncentrera sig på ett ämne. Klicka på rubriken. Där finns det intressanta länkar. Allt i bloggen om sekten finns samlat här.

Det syns när hon tappar tråden och börjar svamla tills hon tar upp en annan och börjar prata om något helt annat. Under tiden spretar de långa smala guldtyngda fingrarna som benen på en spindel.

Det är obegripligt att nästan 100 sektmedlemmar tror på hennes fantasier och det är högst osannolikt att de närmaste dårfinkarna gör det.

Sektmedlemmarna eller bänkutfyllnaden som de kallas, de som bara får lyssna och dyrka, är antagligen mycket jagsvaga och lättmanipulerade unga människor som söker en andlig bekräftelse. Den andliga bekräftelsen kan de bara få av skrupelfria lögnhalsar som säger vad medlemmarna vill höra.

Minimalt med sömn och tankekontroll genom ständig övervakning av teamledarna, gör att fantasierna upplevs som löften om en bättre värld.

Några av bluffpastorerna och ett par medlemmar bevisade under knutbykonferensen i Uppsla Universitet, att hjärntvätten har fungerat, men räcker det bara med fantastiska uppdiktade jesusbilder och paradislöften?

Jag tror inte på det!

Det måste finnas hållhakar och att döma av pastorsmupparnas övererotiska framtoning, kan det mycket väl handla om händelser som om de blev kända, skulle få sekten att implodera direkt. Låtsaspastorerna vet att de aldrig kan få ett hederligt arbete och den vetskapen kan vara förklaringen till att de sluter sig samman hårdare och hårdare varje gång de granskas och ifrågasätts.

Trots denna slutenhet jobbar chefsprofetissan frenetiskt med att få så många estradframträdanden som möjligt i alla tillgängliga sammanhang. Det är ologiskt och enda förklaringen som jag kan komma på, är att hon helt enkelt har blivit farligt beroende av att uppmärksammas oavsett omständigheter.

Så kan den göra som lever med en konstant justerad verklighetsuppfattning och varje dag skriver om den egna historiken så att det passar dagens agenda.

Vad säger Wiki om denna besynnerliga människa?
"Åsa Maria Waldau, född Jacobsson 26 oktober 1965 i Örebro, är en svensk pastor och sångerska. Hon är främst känd genom Knutbydramat och har ibland, framförallt av kvällspressen, kallats Kristi brud. Åsa Waldau är dotterdotter till pastor Willis Säwe, en av pingströrelsens ledande figurer i Sverige. Waldau fick sin teologiska utbildning vid Månadsbibelskolan i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm i oktober 1985, där också Kim Wincent deltog. Josef Östby var en av deras lärare. Hon arbetade i slutet på 1980-talet som ungdomsledare i pingstförsamlingen i Laxå, där hon även under ett par år var gift "Björk". Arbetade även på Hampeveckan. Thomas Ardenfors tog med henne till pingstförsamlingen i Uppsala, där han blev ungdomspastor 1990. Åsa (då Björk) skulle vara ansvarig för barnarbetet, men det uppstod ganska omgående konflikter mellan dem, och Åsa flyttade till Filadelfiaförsamlingen i Knutby. 2008 är Waldau är en av knutbyförsamlingens sex lekmannapastorer. Hennes kollegor är Urban Fält, Kim Wincent, Peter Gembäck, Emma Gembäck och Johan Grimborg, och tidigare Helge Fossmo. I samband med Knutbydramat, då hennes yngre syster Alexandra Fossmo mördades (10 januari 2004), var mediebevakningen av Waldau enorm, eftersom hon i samband med mordutredningen blev känd som, och fick epitetet, Kristi brud. Hon sägs neka till att ha skrivit Tirsaprofetian.Församlingen och Åsa Waldau förnekar all inblandning och har hela tiden hävdat att Tirsaprofetian är en produkt av Helge Fossmo. Även Uppsalapolisen hävdar att inget i utredningen tyder på fler inblandade. Efter den uppmärksammade rättegången har Waldau grundat Gränsta Spa i Gränsta i Knutby, som drivs av församlingen. Under två års tid arbetade hon med musikalbumet "Mitt hjärta" som släpptes i november 2005."
Jag tror inte att sanningen om morden i knutbysekten kommer att avslöjas. De inblandade har för mycket att förlora och de är för många som skulle falla om allt blev offentligt. Därför görs nog hållhakarna skarpare och skarpare.

Uppdatering 27/7: Den självbild som Fågelvännen nämner i kommentarena är denna

fredag, juli 24, 2009

Islam och svininfluensan äventyrar färden till Mecka för muslimer


Muslimernas svinfobi gör att den årliga folkvandringen till Mecka blir stympad. Eftersom jag vet att många muslimer följer bloggen, ska jag inte direktvisa den passande bild som du kan se i denna länk. Läs också den sorgliga historien om hur Tatiana behandlades på grund av grisfobin och opportunistiska politiker Israel.

Bilden hade den danske imamen Abu Laban med sig på sin rundresa i Mellanöstern när han uppviglade hela den islamiska samfälligheten mot Danmark efter muhammedkarikatyrerna.

Han påstod att bilden och två andra liknande bilder tillhörde Jyllandspostens samling trots att de hade publicerats i helt andra sammanhang, men grisliga var de sannerligen.

Från Svenska Dagbladet:
"Ordet svininfluensa för med sig starkt negativa associationer i muslimska länder - inte bara på grund av risken för smittspridning utan också för att troende muslimer, liksom praktiserande judar, betraktar griskött som orent."

Tänk om de visste att det finns illbattingar som roar sig med att fläska halalkött i matvaruaffärernas halalköttdiskar och grindar/murar vid moskéer. Fläska = bestryka med fettdrypande bacon, vilket är ett oförsvarbart slöseri med god mat. Själv köpte jag två kg danska fläskkotletter i går och snart kommer det att dofta förföriskt från grillen. Grisarnas budskap till muslimerna

Mysiga muslimer

Pat Condells åtta minuter om vidskeplighetens ideologi.

torsdag, juli 23, 2009

Fåniga låttexter

Jag satt och lyssnade på gamla vinylplattor i dag och fann denna pärla. Lyssna noga på texten.

onsdag, juli 22, 2009

Svininfluensan + Fågelinfluensan = sant?
Svininfluensan, eller som världens flunsaexperter vill kalla sjukdomen, "den nya influensan" är omgärdad av panikgenererande rykten på samma sätt som fågelinfluensan, ebola, sars och andra virusspridningar har varit.

Det senaste från Nyheter24 är att det finns en risk för mutationer så att de båda djurnamnsvirusen muterar och vi få ett nytt monstervirus, "Det Flygande Grisviruset".

Medan vi får panikångest rusar vaccinindustrins aktier i höjden.
Kan det tänkas att vaccintillverkarna skor sig lite extra nu igen?

Klicka på rubriken och läs alla inlägg om svininfluensan.

Här finns allt ni behöver veta om svininfluensan
Smittskyddsinstitutet
Smittskyddsinstitutet
Grafik

BBC om svininfluensa för tio år sedan
Wiki om dagens flunsa
WHO om H1N1
Nyheter om pandeminUppdatering 23/7
Dagens Eko
Trots att miljarder satsats på vaccin, har ännu inte kliniska tester genomförts. Det kan alltså visa sig att vaccinet är den största riskfaktorn.
Svenska Dagbladet
Barn och gamla ska skyddas mot ett otestat vaccin.
"Det anmärkningsvärda med prototypvaccinet är att det utvärderas enbart på cirka 5 000 personer, samtliga mellan 18 och 60 år gamla. Godkännandet gäller också enbart denna ålderskategori. Men för alla andra grupper – barn, ungdomar, äldre och gravida – finns ingen kunskap om vaccinet ger biverkningar eller inte."Detta prototypvaccin är inte det vaccin som ska ges till befolkningen. Det är ett vaccin som bygger på liknande effekter. Alltså ett värdelöst test.

Lindström har som vanligt en klar bild av vad som egentligen sker. Det tar en stund innan den rätta bilden visas.


Läkemedelsbolagens bluffsoppa Tamiflu kanske är mänsklighetens räddning nu också.

Uppdatering 24/7 - En videosnutt från en kommentar

söndag, juli 19, 2009

Ny och farligare fästing från Sibirien


Rapport från fästingbältet.

Det finns en fläck på den vackra bilden av Enköping och under den fläcken döljer sig naturens enda onödiga varelse.

Allt i bloggen om fästingar här

Den nya formen av TBE kallas den sibiriska varianten och den är här redan:
"Vi hade ett fall av TBE i Västerbotten i fjol som vi misstänker kan ha varit av den sibiriska, eller östliga typen. Men vi hann aldrig ta prover för att konstatera det, säger Marika Hjertqvist, epidemiolog på smittskyddsinstitutet (SMI). Till skillnad mot den vanliga TBE-varianten, är den är mer aggressiv och har en högre dödlighet berättar hon."

Det var illa nog som det var och nu är vi mitt i fästingarnas högsäsong.

"I fjol hade vi bara 11 fall av TBE fram till midsommar. Det är först i juli och augusti rapporterna kommer in, säger Marika Hjertqvist"

Kan någon nämna ett enda gott skäl till att det finns fästingar?
Finns det en enda organism som dra nytta av fästingarnas aktiviteter?

Mera om den nya fästingsmittan här - här och här

söndag, juli 12, 2009

Islam och terrorismen
Det finns cirka 1 500 000 000 muslimer och de förökar sig i en oroväckande takt. Det vore rent fånigt att beskylla alla dessa människor för att vara terrorbenägna. de flesta av dem är muslimer för att de inte har haft ett val. En mycket stor del av dem är inte ens läskunniga och har aldrig haft möjligheten att studera alternativen.. Deras föräldrar överförde sin egen vidskeplighet på barnen och i de flesta muslimska länder, betraktas avfällingar/apostater som grova brottslingar. Det är bara ett fåtal människor som har gjort ett medvetet val att ansluta sig till tvångsideologin islam och min egen teori är att dessa inte klarade av att leva utan strikt inrutade ritualer eftersom jag vägrar tro att en enda människa med det sunda förnuftet i behåll, kan tro att det finns en gud som bryr sig om sexuell läggning och larviga böneritualer.

Efter nine eleven har västvärldens människor blivit medvetna om hotet från islam. Den absoluta majoriteten av självmordsbombarna är muslimer. Västvärldens säkerhetstjänster avslöjar kontinuerligt muslimska terroraktiviteter och även om dessa terrorister har missuppfattat islam så finns det något i den ideologin som lockar till våld. Islam är en totalitär ideologi som reglerar de vidskepligas hela liv vilket naturligtvis är ett farligt vapen i kreativa våldsbenägnas dagordningar.

Allt i bloggen om islam

Islam som fredens religion är ett rent löjligt försök till bedrägeri.

Det har varit oroväckande tyst om Usama bin Laden och framstötarna från USA till Pakistan om hjälp att gräva fram fanskapet ur sin grotta, bemöts bara med att han är i Afghanistan.

Nu är det har avslöjats att den dynamiska ledarduon GWB & Cheyney under hela sin regeringsperiod om åtta år, hemlighöll för senaten, sin terroristspaning efter 9/11-2001.
Foxintervju om saken

Usama bin Ladens personuppgifter
Usama bin Ladens profil
Vem är Usama bin Laden?
Var är Usama bin Laden?
Mycket om Usama bin Laden
Islamiseringen av Pakistan
Är Lashkar-e-Taiba farligare än al-Qaida?
En värld utan islam - enligt Graham Fuller
Mera från Fuller
Fuller på svenska

Cirrus - blixtar och klotblixtar


Radioprogrammet Cirrus sänds i P1 mellan 8.00 och 8.30 på söndagar. Programmet handlar om olika väderfenomen och om du vill se en väderprognos kan du klicka på rubriken.

Dagens program var spännande för att några lyssnarfrågor lämnades obesvarade vilket kanske var meningen för att öka intresset för programmet.

Birgit ringde och frågade om skillnaden mellan positiva och negativa blixtar och fick bara svaret att de positiva blixtarna utgår från molnets ovansida.

Ur Enköpingsposten 24/7

Här förklaras hur det förhåller sig med positiva och negativa blixtar.

Klotblixtarnas fysiska förklaringsmodell har ingen hittills lyckats verifiera, men teorierna är många.

Mera från Wiki.
National Geographic om Ball Lightning.
Forskning & Framsteg om klotblixtar.

En kulblixtbetraktelse av Anders Larsson.

En annan outredd fråga blev: "hur långt kan man se vatten när man står vid vattenbrynet?"
Min enkla förklaring syns på bilden och den mera komplicerade förklaringen här

fredag, juli 10, 2009

Snus blir dyrare


I min tidiga ungdom kunde man köpa snus i lösvikt och fylla sin egen förnicklade mässingdosa. Det kostade en krona att fylla dosan som räckte hela veckan.

Då var det Grovsnus som gällde för min del och så blev det tills dess att Generalsnus introducerades.

Klicka på rubriken och hälsa på hos Swedish Match.

Nu höjs priset igen
och eftersom jag är en måttlig missbrukare, finner jag mig i det utan att knota. Jag köper en hel rulle med tio dosor per gång och lägger dem i frysen där de håller sig fräscha till det blir dags för ett nytt inköp efter 20 veckor. Den öppnade dosan ligger i kylskåpet bland korv och Guinness.

Snusets hälsoeffekter har debatterats länge och jag hävdar att ett måttligt missbruk som mitt, i alla fall inte har skadlig påverkan på munhålan vilket min tandläkare verifierar.

I många europeiska länder betraktas snus som en farligare drog än hasch och amfetamin vilket vår regering vill ändra på, men under ordförandeskapet är det locket på för egna frågor av den arten enligt Göran Hägglund.

Uppdatering 20/8-2009
Länk till snusforum med värdefull information. Kom med kommentaren nedan.

Nya E18 från Enköping mot Västerås

Foto Pereric Öberg Svenska Aerobilder

Klicka på bilderna så blir de större
Det här inlägget skrevs 19/7-2009. Uppdateringar längst ned

Snart är det motorväg från Stockholm till Örebro. Den sista flaskhalsen blir då reserverad för lokaltrafik och nostalgibilister samt för oss hojåkare.

Allt om den nya vägsträckan är taget direkt ur Enköpingsposten:

"Enköpingsbon Pereric Öberg, Svenska Aerobilder, har flugit över och fotograferat den blivande motorvägen."

"Sammanlagt byggs det 15 kilometer ny väg, som ska öppnas för trafik hösten 2010."

"Sammanlagt läggs 160 000 ton asfalt ut på vägen."

Bild ett: "Över Sagån byggs en 175 meter lång bro. Frösvitunneln börjar på östra sidan av ån. Längre bort ser man Nykvarn."

Bild två: "Här ser vi den blivande rastplatsen ovanpå Frösvitunneln."

Bild tre: "Mälby ligger mittemellan Sagån och Enköping. Den svarta asfalten kommer
så småningom att mötas i motorvägens mittpunkt."

Bild fyra: "Här är vi snart framme i Enköping. Ullbrotunneln, 210 meter lång, löper
parallellt med järnvägstunneln, som syns i bildens på vänstra sida."

Bild fem: "Välkommen till Enköping, Sveriges närmaste stad och till Enögla trafikplats. Här ska nya E18 och den befintliga Europavägen anslutas till varandra. FOTO: PERERIC ÖBERG"

Nuläget från Trafikverket
Högupplöst karta

Uppdatering 26/10 - Nya vägen invigd
En åktur med VLT


Uppdatering 11/9-2010 Eniros karta en månad innan invigningen. Klicka på bilden så blir den större
Trafikverkets karta
Trafikverkets sammanfattning
Trafikverkets informationsblad juni 2010
Trafikverkets informationsblad april 2010
Arkeologi nya E18
Senaste nytt från Trafikverket


G8 2.0


Det har varit ett lycksaligt frossande i nyheten om att G8-nationerna till slut enades om att vår planets medeltemperatur inte får öka mera än 2 grader Celsius.

Klicka på rubriken och hälsa på hos organisationen som enades om detta storslagna beslut utan en bindande åtgärdsagenda.

Det var enkelt för Kina och Indien att ställa upp på detta lätt flummiga beslut. "Kina, Indien och flera andra tunga tillväxtländer anslöt sig igår till målet att begränsa jordens uppvärmning till högst två grader. Men de är ännu inte redo att binda sig för några utsläppsmål i siffror, vare sig till år 2020 eller till 2050."

Hoppfullt?

"Reinfeldt betonar dock gärna att tvågradersmålet kommer att kräva mycket långtgående nedskärningar av utsläppen."

Ett beslut helt utan tekniskt ramverk alltså, men som tur var togs det andra beslut också. Till exempel denna deklaration om kampen mot terrorismen.

"We reject the idea of a trade-off between security and the founding principles of our democracies. The respect for international law and the promotion of the rule of law are fundamental pillars in the fight against terrorism. All States must meet their obligations to implement the UN sanctions regimes, and should strive to do so in a way that promotes fairness and transparency."

Hoppfullt?

Några rader från dagens Enköpingsposten:

"Reinfeldt tar bilismen som exempel när han visar sitt missnöje med att över huvud taget behöva prata om procentsiffror år 2050. – Om 40 år, då har vi genomgått förmodligen ett par ytterligare teknologiska revolutioner. Rimligen bör vi ju inte ha en enda bil som går på något annat än el eller, ja vad vet jag... kottar!"

Kottar var ordet sade Bill
Många kottar var det sade Bull

Världens mäktigaste män och en kvinna samlades för att åstadkomma positiva förändringar och de kom fram till att Jordens medeltemperatur inte får öka 2,001°C.

Håhåjaja!
Fakta På toppmötet i L’Aquila finns representanter för över 95 procent av världsekonomin och 75 procent av människans miljöförstöring. Mötet sker under G8-flagg, men ordföranden Italien har också bjudit in en brokig och svåröverblickbar skara andra länder. Nationer representerade på högsta nivå i L’Aquila: G8: Frankrike, Italien, Japan, Kanada, Ryssland, Storbritannien, Tyskland, US A. EU , och därmed denna gång Sverige, deltar också. G5: Brasilien, Indien, Kina (vars president dock har åkt hem), Mexiko, Sydafrika. MEF (Major Economies Forum): Ett US A-initiativ som består av G8- och G5-länderna samt Australien, Indonesien, Sydkorea och EU . Danmark deltar också, som värd för den globala klimatkonferens som ska hållas i Köpenhamn i december. Afrika fick en egen kategori i Italiens inbjudningslista, med de högsta ledarna för Algeriet, Angola, Egypten, Etiopien, Libyen, Nigeria och Senegal på plats. Till sist har tre delegationer klämts in under rubriken ”ytterligare länder”: Nederländerna, Spanien och Turkiet. (TT)

torsdag, juli 09, 2009

Mjölk är livet
"Mjölk är livet" hette en kampanj från Arla i mitten på 80-talet. Jag köpte en stor kartong med deras kampanjmuggar och har minst 500 kvar av dem. I kartongen fanns också en stor mängd dekaler av olika slag samt tio mjölk-är-livet-kepsar. Kepsarna använder jag än i dag och dekalerna pryder det mesta i min omgivning. Muggarnas antal vägrar att minska oavsett förbrukning.

Nu har Mjölkfrämjandet startat en kampanj som bygger på att vi kan smaksätta mjölk med allt utom lakrits. Kampanjen kallas Moodie och lanseras på Hultsfredsfestivalen med buller och bång.

Nu frågar sig antagligen vän av ordning varför jag skriver om detta och förklaringen heter pressmeddelande.

Jag prenumererar på pressmeddelanden från Mjölkfrämjandet, Säkerhetspolisen, Vattenfall, Rikspolisstyrelsen och en hel rad andra intressanta organisationer. Trista dagar som denna sitter jag och läser pressmeddelanden för att få inspiration. Jag fann ytterligare ett från Mjölkfrämjandet, som handla om namn. Ovanför varje kobås i vår ladugård, satt det en svart krittavla där alla uppgifter om respektive ko fanns. Korna hette Rosa, Lilja, Maja, Majros Saga och några ytterligare namn som jag inte minns. Flera kor kunde ha samma namn. Om kornas namn.

Radioföljetongen - Radioteatern - Unga Radioteatern

Klicka på bilden så blir den gamla radioapparaten ännu vackrare.
Jag har under hela mitt vuxna liv roats av Radioföljetongen som har låtit mig lyssna på många intressanta böcker. Den senaste som fick mig att otåligt vänta på nästa avsnitt var Den ljuva giftkokerskan av Arto Paasilinna
Den nu pågående av och med Per Olov Enquist är lite seg men rätt fängslande.

Ibland har även Radioteatern fascinerat mig men oftast har teaterpjäserna varit utanför mitt intresseområde.

Denna sommar upptäckte jag Unga Radioteatern som mest irriterade mig för att de unga skådespelarna skriker gällt även när de inte behöver vilket stör handlingen. Det har dock funnits ljusglimtar bland ljudeffekterna och i dag lät det riktigt bra.

I dag sändes nämligen det första avsnittet av Kurt blir elak efter Erland Loes bok. Loes senaste bok var Kurtby som är en parodi på knutbysektens bisarra pastorsmuppars förehavanden.

Kurt blir elak ska jag följa med stort intresse efter att ha hört det första avsnittet i dag.
Missar du ett avsnitt kan du höra det här

Recension
Om Radioföljetongen
Om Radioteatern
Om Unga radioeatern
Om AB Radiotjänsts historia
Om mitt förhållande till Sveriges Radio med detta inlägg överst

onsdag, juli 08, 2009

Fisk

Klicka på bilden så blir den större
Stekt salt sill med löksås och stekt potatis är en av mina favoriträtter. Strömmingsflundra med potatismos är en annan. Fiskgratäng med Pangasius, kräftstjärtar, champinjoner, brocoli och potatis, hör också till läckerheterna. Gratängsåsen gör jag med havregrädde, fiskfondeu, nymald vitpeppar, vitlökssalt och riven Västgöta Kloster-ost (svart).

Den övre bilden visar ett fynd som jag gjorde i går på Coop Forum. De här sillfiléerna köpte jag ofta i Täby, men har inte sett dem i Enköping förrän nu. Fantastiskt fin sill som nyss låg panerad och stekt på min lunchtallrik.


En annan matfavorit är god pizza som man numera kan beställa via nätet.

Tyvärr har jag inte funnit pizza i Enköping som motsvarar den på restaurang Picknick vid Stockholms universitet, men Caravan och San Torini kommer halvvägs.

Asiatisk mat på Den Vita Elefanten Kungsgatan 41 Enköping, slår alla andra restauranger i branschen.

Undra du hur mycket klockan är?

Svaret.

måndag, juli 06, 2009

Balkongknuffarkulturen lever!


Allt i bloggen om grottmänniskokulturen

I dag hände det igen. En ung kvinna råkar falla från en balkong och avlida medan manliga anhöriga ser på eller är aktiva i fallandeprocessen.

Polisen söker vittnen, men de lär knappast finna någon som har sett på och som tycker att den här sortens balkongolyckor är något kriminellt. Märkligt nog tyder statistiken för balkongolyckorna på att det handlar om en lokal influensa som i huvdsak är begränsad till socialdemokraten Ilmar Reepalus domäner.

Skamkulturens vidriga svin skipar sin rättvisa när deras ägodelar kvinnorna vill leva som fria människor. Hederskulturen enligt Amnesty.

Allt om skamkultur i bloggen

Så här kan det se ut
Balkongflickorna
Malmö Airshow
Så här kan det låta

Sydsvenskan - 1
Sydsvenskan - 2
Sydsvenskan - 3
Polisen börjar ta balkongflickornas öden på allvar.