lördag, januari 31, 2009

Google fick fnatt i dag


Under nästan en timme kom det varningstexter för alla sökningar på google. Klicka på bilden så blir den större. Inte nog med att de kan censurera, -de kan skada datorn också.

Sveriges genom tiderna största idrottspersonlighetMallen för tidernas största svenska idrottspersonlighet, måste vara att ha lyckats upprepa topprestationer under en lång tid:

Arne Borg, Gunder Hägg, Mora-Nisse, Sixten Jernberg, Gunde Swahn, Björn Borg, Ingemar Stenmark, Stefan Holm, Jan-Ove Waldner, Pernilla Wiberg, Anja Persson, uppfyller samtliga det kravet och det gör också Ingemar Johansson.

Jag kommer inte på några fler just nu.

Störst måste Björn Borg och Ingemar Stenmark vara, men vem kan skilja dem åt?

Profetia 2010 - 2014


Klicka på rubriken och läs om profetior. Emedan en profetia anses vara ett tänkt meddelande från Gud, kanske jag borde kalla min förutsägelse just för förutsägelse eftersom det är den bästa översättningen av profetia från grekiska till svenska.

Vid närmare eftertanke struntar jag i korrektheten som vanligt och kallar min förutsägelse för profetia så slipper jag ändra i rubriken.

2010 åker KD ut ur Riksdagen och SD åker in. Ingen ser någon skillnad mellan dessa två partiers ordförande och stor förvirring kommer att utbryta under debatterna.

Lika som bär

Mååna har fått kicken en kort tid för valet och Margot Wallström är ny S-ordförande. Hon efterträds av Carl Bildt som Sveriges EU-kommissionär och han blir sedan Europa-unionens förste utrikesminister.

Margot får talmannens uppdrag att bilda ny regering eftersom hon representerar majoriteten med kommunisterna och mupp-partisterna som har fått två nya halvrör vilka konkurrerar om ledarskapet. De nya halvrören kan dessutom inte samarbeta med kommunistledaren och röd-illröd-röd-grön-alliansen spricker med en sådan smäll så att nyval blir utlyst.

Centerpartiet har äntligen blivit av med Maud-ligan och återgått till sin kloka politik för energi, miljö och kretslopp. De blir därför största borgerliga parti i valet 2010 eftersom valboskapen under finanskrisen upptäckte att nya viktigare värden finns än lyxbilar och lyxbostäder.

Den nya centerledaren, vars namn jag inte vill avslöja, tvingas ta in Jimmie Åkesson i regeringsunderlaget i stället för Göran Hägglund, men som sagt var, - ingen kommer att märka någon skillnad. SD anpassar sig långsamt till mittfåran tack vare att de borgerliga har närmat sig SD i migrationspolitiska frågor på grund av kostnader som hotade statsfinansierna.

Grön-blå-brun-blåprickig-alliansen vinner valet med stor majoritet eftersom det inte längre finns någon vänsterallians.

Den borgerliga alliansens fyra apokalyptiska ryttare (apokalyps betyder uppenbarelse och inget annat!) avvecklar i rask takt kärnkraften efter att energibolagen har börjat omvandla all energi vi behöver direkt från sol, vind och vatten.

Jag ska berätta mera när jag har berikat mitt matsmältningssystem med helstekt fläskfilé, klyftpotatis och kantarellstuvning.

Sådärja! God mat och mycket mat i bra sällskap gör kroppen och själen rustad för framtidsskådning.

Sveriges markförsvar utgörs 2014 helt av en modifierad hemvärnsorganisation som tar till vara de dugligaste fälttaktikerna från officerskåren. Försvarsstaben skrotas och samtliga från ÖB och nedåt omskolas. Ledningsregementet utvecklas till strategi- och samordningsfunktion för hela försvarsmakten. Hälften av alla flygplan, pansarfordon och örlogsfartyg övertas av en sameuropeisk organisation för internationella insatser.

Inga fler vissna syrener ska ansvara för Sveriges trygghet. Försvarets viktigaste funktion blir datakommunikationssäkerhet.

Positiv särbehandling på religiös grund förbjuds och Knutby-sekten är historia.

Oljestaternas reserver blir värdelösa när vätgas, biobränslen och elmotorer kommer att driva alla person- och lasttransporter utom flyget som nästan avvecklas i takt med att virtuella konferenser ersätter affärsflyget och turistflygresorna upphör helt på grund av bränslepriserna.

Så blir det!

torsdag, januari 29, 2009

Nyhetssvepet med bloggkoll

Klicka på den övre bilden och läs det som svenska medier i åratal har förtigit i sin beklämmande PK-anda. Dansk press har under flera år varnat för utvecklingen i Rosengård, men svenska politiker och redaktörer har lagt locket på.


Nyhetssvepet denna dag toppas definitivt av Nyhetskanalen som presenterar Jordens undergång.
"Orsaken till att den 21 december 2012 omges av dessa spekulationer beror på en kalender som användes av Maya-folket. Den omfattade en enda lång cykel på 5 125 år som får sitt slut just den dagen. Mayakulturen är känd för sin avancerade kunskap av astronomi och utvecklade ett antal kalendrar genom att studera solen, månen och stjärnorna."

Googling på maya 2012 pekar mot att nyheten är gammal, - väldigt gammal men intressant ändå. För ett par månader sedan visade Kunskapskanalen ett fascinerande program om Maya-folkets skrivtecken och deras arkitektur förbryllar fortfarande de flesta forskare.

Pälshandlarna i Stockholm tvingas stänga på grund av trakasserier. På ett sätt förstår jag svinpälsarna som slår sönder skyltfönster. Det vill säga att jag förstår deras motiv, men skadegörelsen är svinaktiga illdåd. De där virrpannorna tycker att mink- och rävfarmningen är en vidrig hantering och visst är det så, men var ska vi dra gränsen? Vilka djurs pälsar ska vi få tillverka nyttoförmål av?

Själv har jag ett stort antal kalvskinnsskor. Tänk dig en liten söt kalv som i ena ögonblicket tittar på dig med sina stora vackra ögon. I nästa ögonblick ligger den där och avskinnas för att vi ska få bra skor på fötterna.

Jag har flera väskor av svinläder och en handgjord plånbok av ett exklusivt skinn vars ursprungliga bärare jag inte vågar avslöja. Dessutom har jag en långpäls från Huc-of-Sweden, som något vackert skogsdjur har fått sätta livet till för. En Oiler-and-Boiler-jacka fullbordar förnedringen. När kommer svinpälsarna hit och röjer?

Jag förstår som skrivet var, deras motiv, men de skulle ha spöstraff för det de gör.

Ny Teknik presenterar en metod för jämnare energiomvandling från havsvågornas enorma krafter. Bloggat om vågkraft som är en fantastisk enegikälla.

SR-Klotet avslöjar den tvivelaktiga sanningen om vårt användande av vatten.
Citat:
"I Sverige gör varje person av med över 5000 liter vatten per dag (!) - om man räknar in det vatten som använts för att producera den mat vi äter och andra varor, t ex kläder, som vi konsumerar."

Det där med vattenförbrukningen är en skröna!
Allt vatten cirkulerar!
Inte en droppe går till spillo!

Det spelar ingen roll hur mycket vatten vi spolar i toaletten, eller vattnar gräsmattan med. Varenda droppe vatten finns kvar i det naturliga kretsloppet. Det enda vatten som görs oanvändbart, är det som oåterkalleligt förgiftas eftersom det mesta av vattnet renas naturligt eller i våra finurliga reningsverk.

Muslimska extremister terroriserar familjer i Rosengård och kräver islamisk klädsel- och livsstilskodex.
Citat:
"Det finns en grupp ultraradikala män som agerar åsiktskontrollanter”, berättar en rapport som lämnades till integrationsminister Nyamko Sabuni igår. ”Dessa åsiktskontrollanter trakasserar föräldrar som inte lever på ett rättfärdigt sätt”. ”Det finns en mycket stark hotkultur”. ”Nyinflyttade familjer som aldrig varit speciellt religiösa eller traditionella uppger att de levde friare i hemlandet”.

Nyamko Sabuni
vill lyfta på den våta filten över Rosengård och enligt min ringa mening bör de islamistiska illbattingarna låsas in i små mörka rum där de kan sitta en och en medan de begrundar sina illgärningar.

I TV-nyheterna var det ovanligt öppna reportage i går kväll om de islamistiska strömningar som har tillåtits gro i Rosengård de senaste åren. Sydsvenskan som är snudd på lokalpress, tiger PK-duktigt i dag. Det gör däremot inte Politiken.

Bloggen Muslimska Friskolan följer utvecklingen som måste hejdas.

I Grönköping presenteras den nya alliansen Rödgrönköping.
Citat:
"I politiskt intresserade kretsar i kommunen har det länge spekulerats i att hr stadsrådet Joel Eriksson (s) skulle gå havande med tanken att bredda sitt parlamentariska säte genom en allians med andra partier å den vänstra kanten. Dessa spekulanter kunde nyligen se sina aningar besannade, i det att hr stadsr E. vid en presskonferens tillkännagav, att han hade bildat valalliansen Rödgrönköping tillsammans med frkn Ada A:son Susegård (mp) och hr f. förrädaren Hildor Peterzohn (v)."

Som vanligt tittar jag in hos Karin, en av mina favoritbloggare och gläds över denna goda nyhet.

En annan favorit är Kalle som bland andra klokheter, reder ut relationen: Religioner och krig. Dessutom har Kalle skrivit HBT-Bibeln som många mörkermän borde läsa.

onsdag, januari 28, 2009

Sjuk konstUppdatering
Ytterligare en socialt handikappad dårfink begår lagbrott i konstens namn och Konstfacks ansvariga slingrar sig i en frustrerad inre kamp mellan samhällets och konstens normer.

Knäppgöken fick nämligen godkänt för sitt olagliga examensprov.

"Konsteleven Anna Odells simulerade psyksjukdom och utbrott på S:t Görans psykakut i Stockholm har fått konsekvenser. Hon är nu polisanmäld för bland annat falskt larm, våld mot tjänsteman och misshandel."

Jag har lyssnat till hur Konstfacks talesman försvarade eleven och hennes handledare. Han menade att konsten ska spegla verkligheten.


Den där dårfinken har alltså inte hört talas om krisen i psykvården eftersom han tycker det är i sin ordning att en elev tar utrymme från de som verkligen behöver vård.

Eleven försvarar sig men har inte förstått konsekvenserna.
Uppdatering 30/1 - Nu börjar det rättsliga efterspelet och jag hoppas innerligt att dårfinkarna på Konstfack inser hur de har missbrukat redan katastrofalt hårt ansträngda psykvårdsresurser.

Klicka på rubriken och hälsa på hos Konstfack. Där borde det inledningsvis finnas en ursäkt till Stockholms psyksjuka för att Konstfack har bidragit till att vårdkapaciteten tillfälligt försämrats.

Den nedre bilden visar ett konstverk. Konstfacks senaste experiment var ett cyniskt hastverk. Den övre bilden är från deras hemsida och föreställer kanske prefektens konstvision, en hjärnblödning kanske?

Hanne Kjöller om en av dem som Konstfack anser sig ha rätt att ta plats från i vården.

Uppdatering 9/5
"- Jag har blivit tagen till flera psykmottagningar. Men bara två gånger till S:t Göran. Och bara där har jag blivit lagd i bälte och bara i journalerna därifrån påstås jag ha slagits. Varken då, 1995, eller nu, har polis eller vårdpersonal gjort någon ansats att släppa taget om mig. Hur kan de då veta om jag är våldsam?, säger Anna Odell till DN."
Uppdatering nummer två 9/5
"Då var Anna Odell 22 år och hade, berättar hon, mått dåligt sedan det tidiga tonåren, i omgångar varit allvarligt sjuk. En oktoberkväll balanserade hon på broräcket, livsfarligt högt ovanför vattnet. Lyckligtvis stoppades hon och blev förd till S:t Görans psykmottagning där hon spändes fast i en likadan bältessäng som nu i januari."
Den gången fick hon den vård hon behövde just då, men det verkar inte som att hon blev färdigbehandlad. En psykiskt frisk människa tar inte upp psykresurser som är otillräckliga.
"Anna Odell fick lämna S:t Göran direkt på förmiddagen den 22 januari efter att hon avslöjade sin bluff. Först förstod inte läkaren. Vad menade hon med konstprojekt? Varför hade hon då gått på bron så tunnklädd? När läkaren insåg att hon blivit lurad blev Anna Odell beordrad att ta sina saker och försvinna omedelbart. Förklaringen hon förberett, syftet med att ta upp en vårdplats, fick hon svälja och ta med sig hem, hon hade tagit upp tillräckligt med tid."

– Jag var beredd på att de skulle bli arga. Men när det väl hände kom det ändå som en chock. Jag kände mig urusel."
Det var en urusel illgärning Anna!

"Hon har anklagats för att ha utnyttjat människor och samhällsresurser. Men hon har aldrig ångrat det hon gjort och påpekar att hon inte varit ute efter att sätta dit enskilda personer. Att hon skulle ha skadat personalen på S:t Göran går hon inte med på. Vården, menar hon, är en institution som måste tåla att bli ifrågasatt. Regler om sekretess gör att stora delar blir omöjliga att granska. Hon är övertygad om att en spelad psykos var det enda sättet att göra människor medvetna om hur det kan gå till på Sveriges största psykakutmottagning."
Anna behöver antagligen mycket hjälp och stöd från den verksamhet som hon saboterade.

"– De kan förbjuda allt. På morgonen efter min spelade psykos gick jag runt på avdelningen och bad att få låna en penna. Alla sa nej. Jag hade inte försökt skada mig själv, jag hade inte ens något vak på morgonen. Det handlar bara om ett maktutövande där någon helt godtyckligt bestämmer vad som är dina rättigheter."
Anna är tydligen helt oförmögen att förstå hur allvarligt henes brott är och jag hoppas på lagens strängaste tillämpbara straff.

Konsthuliganer!

Mahmoud Ahmadinejad läxar upp USA

På andra sidan glasdörren står Irans president och
knackar på. Kommer Obama att öppna dörren?

Vad har trollet i korgen? Det ser ut som granater.

Uppdatering 21/4-09
Mahmoud Ahmadinejad läxar upp hela FN

Det persiska trollet tar sig ton och kräver ursäkt från USA för att Iran har kritiserats för stöd till terroristorganisationer och uppbyggnad av ett kärnvapenlager.

"De som talar om förändring måste be om ursäkt till Irans folk och de måste försöka reparera dåliga handlingar begångna i historien samt de brott som de begått mot Iran, sade Ahmadinejad på onsdagen i samband med ett massmöte i västra Iran som sändes av den statliga televisionen"

Så talar en stolle som anser att homosexualitet ska straffas med hängning.

"Dagen innan hade USA:s president Barack Obama i en intervju med den panarabiska tv-kanalen al-Arabiya sträckt ut handen i en försoningsgest till Iran.

"Men förutsättningen för försoning är, enligt den amerikanske presidenten, att Iran först ”öppnar sin knutna näve”."

Tidigare i bloggen om denne kuf här - här och här

tisdag, januari 27, 2009

Förintelsens minnesdag 27 januariDet är svårt att utan ångest tänka på de år då judar i Europa förföljdes och massmördades, men vi kanske måste påminnas så att vi inte glömmer vad människor är kapabla till att göra mot varandra när spärrarna inte hakar i.

Förintelsen var en massattack mot ett folk som fanns spritt över hela Europa. Det var inte bara koncentrationsläger och gaskammare det handlade om. Det var också massavrättningar på öppna platser som i Ukraina.

"Offren samlades upp och föstes iväg till närmaste skog, där de klädde av sig, och skjöts ihjäl – för att sedan slängas i stora massgravar."

"Det ligger 1,5 miljon judar i Ukrainas jord, nedslängda som djur, berättar fader Patrick Desbois när vi möts på Forum för levande historia i Stockholm, i samband med utställningen Brottsplats Ukraina."

Klicka på rubriken och läs om förintelsen.

Forum för levande historia är en bra sida för den som vill veta mera om de mörkaste åren i Europas historia.

I P1-Morgon nämndes fader Patrick Desbois som leder den franska organisationen Yahad-in-Unum, ett samarbetsprojekt mellan katoliker och judar.
Lyssna här och här

Några dagar innan minnesdagen passade påven på att krama om en av förintelseförnekarna.

Skid-VM 2009

Skidskytte succé men alpint mest stolpe - ut.
Helena Jonsson ett guld, ett silver och ett brons.
Mixed-stafettlaget skidskytte silver.
Helena vann världscupen totalt samt jakstartscupen och sprintcupen.

Uppdatering 3/6-2009
Helena blir Victoriastipendiat

Anders Södergren silver i jaktstarten 2x15 km (fristil och klassiskt)
Silver till Lina Andersson och Anna Olsson i sprintstafetten
Charlotte Kalla svarade för en dramatisk upphämtning i 4x5 km fristil
och fixade brons med fotfel från silver.
Senaste nytt
Program och deltagare

Klicka på rubriken och hälsa på hos Skidförbundet.

Alpina sektionenDeras bästa chanser
Längdåkningssektionen Deras hopp
Skidskyttet har av någon besynnerlig anledning ingen sektion. De har i stället ett eget förbund

Skid-VM börjar snart och det finns naturligtvis en hel drös med töser och gossar att hoppas på

Den 3 februari smäller det, då startar alpina VM 2009 i Val d'Isére, Frankrike.

Skidskyttarna kör sitt VM 12-22 februari. de tror nog mest på Helena Jonsson, Anna Carin Olofsson-Zidek och Björn Ferry

Den 19 februari är det dags för längdåkarna. Då börjar VM i nordiska grenar i tjeckiska Liberec.

Det blir alltså skidor i rutan från tredje februari till första mars.

Här finns allt om alla skid-vm.Platser och segrare.

Medaljsammanställning

Skidskytte - Guld till Helena Jonsson 15/2
Helenas hemsida

Jag har en konstig känsla av att årets VM går åt pipsvängen för Sveriges del.
Uppdatering - Skid-VM 2011
-

Irena för miljövänlig energiomvandling

Klicka på bilden så blir den tydligare

Under den gångna helgen hölls en konferens vars resultat kanske kan starta en positiv förändring av världens smutsiga energiomvandlingsprocesser.

Från Ny Teknik:
"Irena, som betyder International Renewable Energy Agency, ska arbeta för att ökningen av energibehovet i världen ska täckas med förnyelsebara energikällor i stället för fossila – allt för att undvika en global miljökatastrof."

Klicka på rubriken och besök hemsidan.

"Om dagens globala energikonsumtion får värdet 1 så skulle de förnyelsebara energikällorna räcka till 2 000 gånger så mycket, – när tekniken är utvecklad och kostnaderna överkomliga."

Redan i dag har kostnaderna för solenergi sjunkit med 60 procent på tio år och kostnaden för vindkraft har fallit med 80 procent på 25 år"

Just nu är investeringsviljan låg i hela världen, men det kanske är positivt eftersom så många forskningsframsteg görs i dessa dagar inom områdena solceller, batterier och vågkraft.

Om ett par år när världsekonomin tillåter nysatsningar, kan ny teknik tillämpas kommersiellt och felsatsningar kanske har undvikits.

Jag hörde i morse i Ekot, hur Harry Frank från IVA, förklarade att ett batteripaket för 100 km elbilskörning, för tio år sedan vägde 600 kg. I dag väger det 100 kg och om ytterligare fem år, kanske 50 kg. Då blir elbilen i hybridversion oslagbar som marktransoportmedel. Harry Frank beräknade ett energibehov på 29 tWh krävs för att ersätta de fossila bränslena och att denna energimängd kan skapas bara genom effektivisering av nuvarande elförbrukare.

Lyssna här

Kanske är det ännu tid kvar för en räddningsexpedition för människorna på Jorden.

Lyssna på klotet och lär dig mera om vår överlevnadspotential.

Var skeptisk till miljömuppar som vill rädda planeten, de har inte riktigt grepp om problemet. Planeten Jorden är inte i någon som helst fara på grund av människornas rovdrift och nedsmutsning.

Det är människorna som är i farozonen, men ärligt talat; Skulle inte planeten må bättre utan människor?

måndag, januari 26, 2009

Påve Benedikt XVI har fått fnatt


Från SvD:
"Påve Benedikt XVI lyfter Vatikanens bannlysning av fyra biskopar från prästbrödraskapet S:t Pius X. En av biskoparna är den kontroversielle Richard Williamson, som bland annat förnekat Förintelsen"
Jag anser att Bengan är bäng och baserar min spontana psykoanalys på denna och andra tokigheter som papa Bengan ha gjort sig skyldig till. Bland annat har Bengan hävdat att aborter och homoäktenskap är hot mot freden.
"Påvens beslut grundar sig i en vilja att ena Katolska kyrkan, men anses mycket kontroversiellt på grund av Richard Williamsons och andra ledares extrema inriktning."
Jag rekommenderar papa Bengan att byta till något hälsosammare rökverk. (bilden)

Under de tre år som Bengan har regerat i Vatikanen, har han gång på gång stärkt min uppfattning om katolicismen som kristendomens mörka bakgård.

Klicka på rubriken och hälsa på i Vatikanens museum där jag anser attt de snarast möjligt ska placera påvestolen.

söndag, januari 25, 2009

Bandy VM 2009


Klicka på tabellerna så blir de tydligare

Klockan 13.00
Om några timmar är det klart och nu är det spännande. Gruppspelsmatchen mot Ryssland var en rysare och jag tror faktiskt att vi vinner drömfinalen rätt enkelt.

Matchen direkt

Fortsättning följer....

Vilken Match!
Klockan 17.30
Jämn och ruggigt bra bandy fram till 75 minuter. Då rann Anders Östling genom hela det ryska försvaret, fintade målvakten och lyfte upp bollen i krysset.

Det blåste huvudsäkringen i det ryska laget. Fyra svenska mål på tio minuter och slutresultstet 6-1 berodde på ren chockverkan.

Anders Östling fick avnjuta matchens sista tio minuter i utvisningsbåset som åskådare. Det var han som chockade ryssarna.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Bandy är den enda sport där det är försvarbart med fler än fyra som slåss om samma boll oavsett om den är sfärisk eller tillplattad.

lördag, januari 24, 2009

Folk och försvar 2009

Dagens viktigaste vapen
Gårdagens vapen


Försvarsdebattens mannekänguppvisning är över denna gång och arrangörerna (klicka på rubriken) är nöjda.

Citat:
"Rikskonferensen är över för denna gång och vi konstaterar att den blev mycket lyckad. Viktiga frågor togs upp. Politiska utspel gav extra krydda åt föreställningen. Kontakter etablerades för framtiden."

Jag var inte där, men av det som kom till min kännedom, drar jag slutsatsen att ingen av de tongivande debattörerna har tänkt på vilka möjligheter det finns att förlama ett lands försvar utan att fyra av en enda granat.

Mitt förra inlägg om Folk och Försvar 2009, retade tydligen upp vår försvarsmakt så till den omilda grad att de lyckades få Google att spärra det från sökmotorn efter två dagars första plats. Uppdatering klockan 16.00. ordningen nästan återställd. Uppdatering 25/1 09.00. - Censuren hävd!

Några besök på bloggen och en rapport till Google så försvann inlägget helt ur sökmaskineriet. Sökmotorcensurering trodde jag med min naiva omvärldsanalys, var ett redskap enbart för diktaturstater.

Blev knektarna oroliga för att den lede fienden skulle få ett tips av mina åsikter? Försvarsdepartementet har dragit ned gardinerna, lagt av telefonlurarna och gått ned i bunkern.

Stackars folk som försvaras av bassar med kulor och krut, generaler som snart är flera än bassarna samt politiker som inte kommunicerar.

torsdag, januari 22, 2009

Knutby på tiljan, filmduken och teveskärmenHat trick för Knutby den närmaste tiden. Knutby på filmduken, Knutby i teverutan och Knutby som teaterpjäs. Jag hoppas innerligt att regissörerna har valt att bortse från Helge Fossmos och Sara Svenssons erotiska äventyr så att publiken i stället får ta del av de väsentliga delarna i en skruvad sektgemenskap.

Eva Lundgren hade inte den goda smaken när hon skrev sin bok Knutbykoden.

I stället valde hon att skriva ned en anklagelseskrift mot Sara Svensson och en fullständigt överflödig närstudie av Helge Fossmos och Saras sexuella lekar.

Klicka på rubriken och läs alla blogginlägg om Kristi Bruds lilla sektlekstuga i Gränsta - Knutby.

Här finns programmet till en konferens om Knutby-sekten torsdagen den femte februari i Uppsala Universitet.

Här finns ett fyra-minuters smakprov av Kristi Bruds pladder.

UPPDATERING 30/1
Uppdatering 7/2 ▬ Dagen efter konferensen

Läs tidningen Dagens insiktsfulla och välskrivna filmrecension!

Islam - en ideologi för total tankekontroll


Jag söker ibland efter nyheter om tokreligiösa rörelser och fann i dag denna artikel i GP.

Ofta har jag diskuterat det ideologiska system som kombinerar lag, politik, familjeordning och religion. Varje gång har alla inblandade muslimer nästan hysteriskt förnekat att islam är något annat än en fredlig och kärleksfull religion.

Fredens religion!

"Vad har islam med politik att göra? Alltför mycket, är ett vanligt europeiskt svar. Ola Sigurdson har läst en bok av den sudanesiske juristen Abdullahi Ahmed An-Naim som argumenterar för att religiös auktoritet och statlig auktoritet inte kan sammanfalla."
Islam är ett komplett ideologiskt system som kombinerar alla levnadsregler, med politik och lagstiftning. Som religion betraktad borde islam klassas som otidsenlig.

"Islam har inte genomgått någon reformation som den västerländska kristendomen och skiljer därför inte mellan religion som en privatsak och politik som en offentlig och därmed sekulär angelägenhet."
Enligt muslimerna får inte islam reformeras eftersom Allah har befallt människorna att följa koranen in i minsta detalj utan begränsningar av tid och rum.

Islam är historiens största ideologiska bluff och har förlamat en fjärdedel av jordens människor i analfabetism, fattigdom, våld, statsförtryck, klansystem, kvinnoförtryck och religionstvång.

Enligt min ringa mening finns det absolut inte en enda försonande effekt av islam.

Det finns dessutom inte ett enda verifikat för islam utöver koranen, vilket gör försvaret av islam till ett enfaldigt cirkelresonemang.

Nu ska Geert Wilders åtalas för att ha gjort diskriminerande uttalanden om islam.

Har det holländska juridiska systemet kortslutits eller är de rädda för muslimers våld?
"Genom att angripa den muslimska religionens symboler, har han kränkt de muslimska troende", skrev distriktsdomstolen i Amsterdam i ett uttalande."
Dhimmifieringen har slagit rot i Nederländerna, Storbritannien och Tyskland. Sverige är nära att bli den fjärde europeiska nationen som drabbas av islamismen.

Om fundamentalism i islam

Ebbe the movie - om Ebbe Carlsson - Palme-mordet och den socialdemokratiska aristokratin


Klicka på rubriken och läs en Wiki-presentation av bokförläggaren/privatspanaren/myglaren Ebbe Carlsson.

Ebbe var övertygad om att turkiska PKK hade mördat Olof Palme och Länspolismästare Hans Holmér, gav tillsammans med Justitieminister Anna-Greta Leijon, allt möjlig support. Allt i bloggen om Palme

Hans Holmér utsågs till chef för Säpo för att socialdemokraterna skulle få total kontroll över det svenska informationssystemets kärna.

När socialdemokraterna förlorade valet 1976, fick Holmér sparken, men räddades av sosse-aristokratin till en reträttpost som länspolismästare i Stockholms Län.

Olof Palme mördades 1986 och Ebbe Carlsson, som efter lång och trogen tjänst hos Palme-ligan, var en pålitlig fixare, sydde tillsammans med Hans Holmér ihop ett dramatiskt scenario som byggde på en utländsk konspiration bakom mordet på Sveriges statsminister.

Turerna blev sjövilda och fullständigt laglösa, men det höll naturligtvis inte mer än drygt ett år innan alla tokigheter avslöjades och huvuden fick börja rulla.

Ingvar Carlson som var en hängiven bevarare av den socialdemokratiska aristokratin, tvingades nu till en massiv mörkläggningsprocess med rader av taktiska personalförflyttningar inom politrukorganisationen som var en bärande grund till det byråkratiska cosa-nostra-system som fortfarande saboterar en effektiv inrikespolitik.

Lars Krantz som gjorde det till sin ålders livsuppgift att avslöja egenkonstruerade sanningar på hemsidan Nationalmordet, har beskrivit slutet för den dynamiska duon Ebbe-Hans så här. Den hemsidan är förresten en mycket underhållande läsning eftersom Krantz skriver bra även när hans slutsatser är helt uppåt väggarna. Konspirationshysteri ligger nära till hands men underhållande är det verkligen. Hans besöksstatistik är inte bra så hjälp upp den!

Olof Palme förädlade med entusiasm socialdemokratins Cosa Nostra och Ingvar Carlson byråkratiserade systemet så att det blev fast som urberget. Göran Persson fick aldrig grepp om maffiakontrollen och Mååna misstros av socialdemokraternas maffiosos.

Nu ska EbbeCarlsson beskrivas på film och det vore fantastiskt om lite av det socialdemokratiska myglarsystem som krattade gången för Ebbe, blev synligt i storyn.

På Göteborgs filmfestival har dokumentärfilmen om förlagschefen och privatspanaren Ebbe Carlsson premiär. Hur var hans liv? Samtal med producenten Karin af Klintberg och journalisten Jan Mosander.

Anders Isaksson som avled alldeles för tidigt den gångna helgen skrev boken Ebbe - Mannen som blev en affär.

Sydvenskan om Ebbe

SR om Ebbe

Uppdatering 30/1
"Närhelst det hände något höll sig Ebbe Carlsson framme. När Baader-Meinhof-ligan slog till mot den tyska ambassaden i Stockholm 1975 var Ebbe Carlsson snabbt på plats och ville ta befälet över polisstyrkorna.
Den bedriften upprepade han när han startade sin parallellutredning efter mordet på Olof Palme. Han skaffade sig såväl egen polisbil som livvakt och så småningom även en sambandscentral.
Det låter som Thomas Manns roman Storsvindlaren Felix Krulls bekännelser, och det är lätt att förstå varför man vill göra film om just Ebbe Carlsson"
Uppdatering nummer två 30/1
"Det fanns helt enkelt mycket för en social akrobat som Ebbe Carlsson att klättra i. Han kunde bygga upp ett stort kontaktnät inom polisen. Och utnyttja det både för att få en egen livvakt och för att skaffa sig en roll i utredningen av mordet på Olof Palme.
En annars formalistisk politiker som Ingvar Carlsson tolererade först Ebbe Carlssons inblandning i mordutredningen. Justitieminister Anna-Greta Leijon skrev ett rekommendationsbrev. Resten är modern historia."
Enn Kokk, en av socialdemokratins superbyråkrater skriver så här om Ebbe Carlsson.

Min egen bild av Ebbe Carlsson, är en blek slingrande ål som manipulerade sossar i allmänhet och läder-Hans Holmér i synnerhet.

onsdag, januari 21, 2009

Majblomman 2009

Så var det då äntligen dags att presentera årets Majblomma och nu väntar jag bara på att få göra mitt vanliga storinköp som brukar handla om fyra kransar, två bilblommor och några småblommor. Det senaste i bloggen om Majblomman

Här
finns Majblommans hemsida.

Majblommans historia

Barack Obama är installerad

Klicka på bilden så blir den tydligare.
Klicka på rubriken och läs om UtopiaI dag börjar allvaret

"Repliken ”Nu ska vi ut och fira!” hördes efter installationsceremonin i Washington."

"Men, idag börjar allvaret för Barack Obama och det kan vara anledning att påminna om satirtidningen The Onions konstaterande efter valet: Svart man får landets värsta jobb. Börsen tankade på tisdagen och Dow Jones halkade ner under 8000-strecket. Så, vi får hoppas att nattsömnen var god första natten i Vita huset."

Några delar av installationstalet:

"Vårt land är i krig mot ett vidsträckt, våldsamt och hatiskt nätverk. Vår ekonomi är allvarligt försvagad som en följd av somligas girighet och ansvarslöshet, men också vårt kollektiva misslyckande med att fatta svåra beslut och förbereda landet för en ny tid.

I dag säger jag till er att utmaningarna vi står inför är verkliga. De är allvarliga och de är många. De kommer inte att övervinnas lätt eller inom kort. Men det ska ni veta, Amerika – de kommer att övervinnas.

På denna dag samlas vi här för att vi har valt hopp framför rädsla, ett enat syfte framför konflikt och oenighet.

På denna dag har vi kommit för att utropa ett slut på de futtiga klagomål och falska löften och utslitna dogmer som alltför länge har strypt politiken.

Det finns de som ifrågasätter vidden av våra ambitioner – som antyder att vårt system inte kan hantera alltför stora planer. Men deras minne är kort. För de har glömt vad det här landet redan har gjort; vad fria män och kvinnor kan åstadkomma när deras föreställningsförmåga förenas med ett gemensamt syfte och nödvändighet med mod.

Minns att tidigare generationer tog strid mot fascism och kommunism inte bara med robotar och pansarvagnar, utan också med hjälp av robusta allianser och varaktiga övertygelser. De insåg att vår makt inte ensam kan skydda oss, eller att den ger oss rätten att bete oss som vi vill. I stället insåg de att vår makt växer när den utövas förståndigt, att vår säkerhet har sitt ursprung i vår strävans rättfärdighet, i kraften hos vårt föredöme, i det lugn som ödmjukhet och återhållsamhet inger.

Vi kommer inte att be om ursäkt för vår livsstil, och vi kommer inte att tveka att försvara den; till dem som försöker flytta fram sina positioner genom att skapa terror och slakta oskyldiga, till er säger vi nu att vår övertygelse är starkare och inte kan knäckas; ni kan inte överleva oss, och vi kommer att besegra er.

Till alla fattiga nationers folk: Vi lovar att arbeta vid er sida för att få era bondgårdar att blomstra, låta rent vatten flöda, ge näring till svultna kroppar och kunskapstörstande sinnen. Och till de länder, som liksom vårt åtnjuter ett visst överflöd, säger vi att vi inte längre har råd att vara likgiltiga inför lidande utanför våra gränser. Inte heller kan vi förbruka världens resurser utan att ta hänsyn till konsekvenserna. För världen har förändrats, och vi måste förändras med den.

Amerika, ställda inför våra gemensamma faror, under denna strapatsrika vinter, låt oss minnas dessa tidlösa ord. Med hopp och goda egenskaper, låt oss än en gång stå emot de kalla vindarna, och rida ut de stormar som må komma. Gör så att våra barnbarn kan säga, att när vi sattes på prov så vägrade vi att avbryta denna resa, att vi inte vände oss om eller vacklade, och med blicken fäst vid horisonten och genom Guds nåd, bar vi fram denna frihetens stora gåva och överlämnade den i tryggt förvar till kommande generationer.

Tack.

Gud välsigne er och Gud välsigne Amerikas förenta stater.

Översättning: Ola Westerberg"

Min egen reflektion;

Ingen enskild människa kan reda ut den ekonomiska kris som en otyglad girighet har drivit fram.

Ingen enskild människa kan återställa de humanitära offer som avhumaniserande krigsherrar i USA och Mellanöstern tillsammans har framtvingat.

Ingen enskild människa kan återställa de miljöskador som de alltför fattiga och de alltför rika har åstadkommit.

Kanske kan Barack Obama inspirera till ett samordnat försök till omstart av programmet "Människan, medmänniskorna och miljön.

Alla inlägg om Obama

tisdag, januari 20, 2009

I väntan på Obama


I dag är alltså dagen då den nye frälsaren ska inta sin tron och förändra världen (change). Han är antagligen redan den mest avbildade personen i modern tid.

Klicka på rubriken och hälsa på i Vita Huset.

Obamas historia
Rykten om kopplingar till islam
Obama och politiken

Ju mer hysterin över Obama skruvas upp, desto större blir risken för att någon knäppgök skjuter honom.

Det är intressant att ta del av de viktigaste nyhetsmediernas fokusering några timmar innan invigningen startar. Uppföljning i kväll.

Reuters
Telegraph
FOX
BBC
CNN
SvD
SR
SvT

Alla inlägg om Obama

Idrottsgalan 2009


Idrottsgalan är ett av få teveprogram som brukar beröra mig starkt. Så blev det även i går kväll. Klicka på rubriken och besök deras hemsida.

Jerringpriset är den utmärkelse som slår allt inom idrotts-Sverige. Årets mottagare blev naturligtvis Charlotte Kalla och hennes prestation i Val di Fiemme, glömmer ingen.

De prismottagare som berörde mig mest var Jonas Jacobsson - skytte och Arne Ljungqvist - dopningsbekämpare.

Nanne Bergstrand - tränaren avslutade sitt tacktal med följande anekdot:

Pappa kommer hem från jobbet och är urtrött. Femåriga sonen har längtat och vill leka. Pappa vill läsa tidningen och koppla av. Han får syn på en bild av jordklotet i tidningen, - river ut den och delar den i många små pappersbitar. Sonen får i uppdrag att lägga pussel. Efter ett par minuter kom gossen tillbaka med bilden korrekt ihoptejpad.


Pappa frågar överraskad och imponerad hur sonen bar sig åt.

Det var en människa på baksidan och när jag hade fått ordning på människan, blev det automatiskt bra med Jorden, svarade gossen.

Jag har inte en aning om vem Nanne Bergstrand är eller vilken idrott han är verksam i, men historien förtjänade ett pris.

Grönköpings idrottsgala

Humorn lyfte ett snäpp när Robert & Björn Gustaf/vsson roade oss med finurlig humor.

Peter Settman är dock enligt min ringa mening enbart en estradtölp som borde fösas tillbaka till raggarraljeriet. Hans minglande var bedrövligt.

måndag, januari 19, 2009

Israel - Palestinakonflikten och efterräkningarnaNu börjar Israels regering förbereda sig för krigsbrottsanklagelserna och det borde nog Hamas-ledningen också göra. Resten av världen börjar förbereda sig för att täcka kostnaderna för återuppbyggnad efter bombningarna.
"Efter kriget i Gaza befarar Israel en våg av anklagelser om krigsbrott från utländska personer och organisationer. Israel har redan börjat förbereda sitt juridiska försvar."
Israels regering har med berått mod mördat hundratals oskyldiga barn, kvinnor och gamla för att komma åt terroristerna i Qassambrigaderna. Det är ett cyniskt förhållningssätt till oskyldiga människors rätt att leva och kan inte försvaras på något sätt. Hamas Qassamraketer har gjort livet osäkert för de israeler som bor inom räckvidden och det kan inte heller försvaras.

"Israel har redan börjat förbereda sitt försvar, att militären agerade i självförsvar och ansträngde sig för att varna boende i hus som skulle bombas."
Det där är rent trams! Vart skulle de ta vägen? Hur skulle de få med sig sina ägodelar i säkerhet? Gamla svaga människor som behöver assistans kan inte lämna sina hem så enkelt. Spädbarn ska inte tvingas leva utomhus medan deras hem bombas sönder.
"En våg av anklagelser om krigsbrott riktas mot Israel. Även om det är högst oklart om landet kan ställas inför rätta förbereder landet redan sitt juridiska försvar."
Israels krigsmakt hade antagligen kunnat lösa neutraliserngen av Hamas utan denna vidriga massmordsaktion och hade de det inte så skulle de ha avstått.
Inget kan rättfärdiga de civila dödsoffer som krävdes i denna militära operation som endast har stärkt Hamas och påverkat de närliggande muslimska länderna till radikalisering.

"En fingervisning om hur Israel kommer att reagera officiellt kom med utrikesminister Tzipi Livni på måndagen.De många döda civila var ett ”resultat av omständigheterna” sade hon till Reuters.– Vi var tvungna att utföra den här operationen. Jag är helt tillfreds med att vi gjorde det, sade Livni".
Jag hoppas att Tzipi Livni inte är tillfreds med att hundratals små barn dog och tusentals lemlästades av "operationen".
"Talesmän för Hamas trappade samtidigt upp den trotsiga retoriken mot Israel. En talesman för gruppens väpnade gren, Izz al-Din al-Qassam-brigaderna, lovade att rörelsen ska beväpna sig på nytt och fortsätta sin kamp.
Irans president Mahmoud Ahmadinejad gratulerade tidigare i dag Hamas till "segern" över Israel och vid Arabförbundets möte i Kuwait krävde Syriens president Bashar al-Assad att Israel klassas som en terrorist-stat."
Israels hökar har med sin militära kampanj absolut inte vunnit en enda fördel. De har retat upp tillräckligt många amerikanska politiker för att stödet till Israels krigsmakt kommer att ifrågasättas kraftfullt i fortsättningen.

Irans och Syriens ledare kan nu öka sitt stöd till Hamas utan att resten av arabvärlden protesterar och risken finns för en samlad aktion mot Israel.

Under tiden står resten av världen för stöd till de överlevande och återuppbyggnaden av det som stridstupparna i Israel och Hamas har raserat.

Uppdatering Om Israelerna kan utvinna naturgas kan de stå för krigsskadekostnaderna utan hjälp.

Israel har medverkat till att göra islamisterna ännu mäktigare och det utgör en fara för hela västvärlden.

Om självmordsbombarna nu börjar söka sig till de europeiska länder som anses stödja Israel, är det en följd av det som Gaza-borna har tvingats utstå den senaste tiden.

Storebror ser mig (och dig)
Gnuheter är en intressant sida. den visar vilka bloggar som besöks av myndigheternas datorer. Klicka på bilden så blir den tydligare. Aktuell besökslista

Förvånansvärt ofta får min blogg besök från försvarsmakten,försäkringskassan och polisen vilket är intressant eftersom jag driver med det traditionella försvarssystemet. Jag vill att säkerhetstjänsterna, Polisen, Försvarsmakten, Skattemyndigheten och Försäkringskassan ska samköra sina register. Skannar de kritiker, vill de ha tips, eller har de helt enkelt för lita att göra på jobbet?

Missförstå mig inte nu!

Jag har inget emot att vara övervakad. Tvärtom - jag försvarade FRA-lagen från första början.
Se här - här - här - här - här - här - här och här samt ytterligare tre länkar i den sista länken.

Jag har skrivit elva inlägg till försvar för FRA. Jag är FRAnatisk och förmodligen den enda bloggaren för FRA

Om storebror

Dagens betraktelse över fenomenet Barack Obama

Klicka på bilden så blir den tydligare

Välkommen Obama, verkar all världens folk jublande utropa som om det är en ny Jesus Josefsson på gång, - ja ni minns väl den förre, han som gick på vatten och förvandlade vatten till vin och så vidare. Klicka på rubriken och studera Obamas hemsida.

"Alla har hoppat på Obama-tåget nu på sistone och bland de mer framgångsrika exemplen märks Ikea, med kampanjen ”Embrace change 09” efter valkampanjslogan. En replik av Ovala rummet har uppförts i Union Station – med vita Ikea-soffor och Billy-bokhyllor"
Jag har inte hoppat på Obamatåget och jag är lätt störd av det rasistiska inslaget i firandet.

"Svart president", måste vara en löjligt vanlig ordkombination dessa dagar. För det första är inte Obama svart. Nyamko Sabuni är svart och det är de flesta som har två svarthyade föräldrar. Barack Obama är färgad. Hans far var svart och hans mor vit. För det andra har hudfärgen ingen betydelse för kompetensen.

Rasgrundad segregation kommer att vara ett otrevligt kapitel i amerikanernas framtida historieböcker, men det som pågår nu är rent fånigt.

Hylla Obama för det han är. Barack Obama är en ovanligt skicklig politiker med en tunga av guld. Hans förmåga att sätta samman ord så att de träffar folk i hjärtat, är en bra tillgång för en estradpresident, men det räcker inte för att få den amerikanska ekonomin i balans.
Alla inlägg om Obama

Folk och försvar 2009


Nu är årets galaföreställning för militära debattörer inledd. Klicka på rubriken om du vill se deras hemsida. Mera här.

Fortfarande domineras debatten av riskerna för en militär dramatik liknande den som pågår i Palestina och som vi har betraktat i Irak, Georgien, Afghanistan och före detta Jugoslavien.

Förre försvarsministern Mikael Odenberg är inkallad av regeringen för att styra upp debatten, vilket bekräftar fokuseringen på det traditionella försvaret.

"Men vi kan formulera en ny och nödvändig försvarsdoktrin, skriver överste Bo Pellnäs och föreslår att sex brigader och ett Östersjökommando skapas."
Jag tror inte att en eventuellt ny försvarsdoktrin kommer att ha tyngdpunkten lagd på kommunikation/information vilket är djupt beklagligt. En fientlig kampanj mot Sverige kommer att handla om internetstörningar i första hand och punktsabotage i andra hand. Sverige måste inrätta ett slutet IT-nätverk där alla myndigheter är inkopplade för att säkra kommunikation även när terrorister gör allt för att störa ut sambandssystemen.

"När Sovjetväldet föll samman fruktade det svenska försvaret att det skulle förlora sitt existensberättigande. Det ledde till två åtgärder, som nu ter sig oöverlagda och som har fått allvarliga konsekvenser. Den första var tillkomsten av Afghanistandoktrinen, som förkunnade att Sverige kunde försvaras överallt på jorden, bara inte i Sverige. Den andra var angreppet på allt som kunde knytas till det gamla invasionsförsvaret. Det ansågs föråldrat och löjeväckande. I det angreppet kastade man över bord vårt system för uppsättning av krigsförband. 40 års arbete med att skapa metoder att organisera och utrusta förband gick i graven."
Det var rätt tänkt men hanterat av klåfingriga amatörer och giriga lycksökare. Många blev förmögna på att ta hand om materielavvecklingen.

"Vår trovärdighet kan inte återupprättas över en natt. Men vi kan formulera en ny försvarsdoktrin och beslutsamt påbörja en vandring i rätt riktning för att leva upp till den
Jag tror att den nya doktrinen kommer att vara gammal redan när den formas.

Jag tror att Pellnäs har en farligt gammaldags syn på invasionsförsvar.

Jag tror att en invasion sker utan soldater, men med en jädrans massa ettor och nollor.

Uppdatering! Detta inlägg drabbades av Google-censur som framgår här.