söndag, november 30, 2008

Nationalister och gatans slödder

Är de fega ynkryggar som maskerar sig innan de kastar stenar på poliser, rädda för att synen på den nedre bilden ska bli vanlig igen om de slutar upp med att kasta stenar på poliser?

Nationalister som varje år samlas för att hylla en sedan länge död krigarkung, framstår för mig som lätt fåniga, men jag skulle aldrig drömma om att förvägra dem denna tradition. Under senare år har de noggrant sökt och beviljats tillstånd för sina manifestationer.

Varje gång dyker vänsterungdomar upp i motdemonstrationer. De deklarerar öppet att deras enda mål är att störa nationalisternas ritualer. Till vänsterungdomarna dras gatans slödder som bara vill förstöra och skada.

När poliserna gör det de enligt lagen måste göra, möts de av kastade gatstenar från fega uslingar som inte drar sig för att döda en polis som utför order.

Sydsvenskan

"Motdemonstranterna har rört sig från centralstationen till Lundagård och AF-borgen. Gruppen har växt till att omfatta 200-300 personer. Några personer har kastat gatsten mot polisen och försökt krossa rutorna till butiker på Knut den stores torg."

På vilket sätt har butiksägarna gjort sig förtjänta av denna skadegörelse?

"Motdemonstranterna står på andra sidan och skriker bu-rop. Flera flaskor har kastats mot nationalisterna."

Glasbitarna som ligger kvar på gator och trottoarer i morgon, skadar hundars fötter och cyklars hjul, men det bekymrar nog inte de maskerade ynkryggarna.

"Då började motdemonstranterna att kasta saker mot polisen, bland annat cyklar. Polisbilar fick rutorna krossade och smällare brann av. Motdemonstranterna rev upp ungefär 10 gatstenar som de kastade mot polisen."

Vem tänker på cyklarnas ägare?
Vad vinner slöddret på att skada polisbilar som måste repareras för skattepengar?
Tänker idioterna på att en gatsten i huvudet, sannolikt ger svåra skador?

"Demonstrationsrätten
Vem som helst har enligt grundlagen rätt att arrangera och delta i demonstrationståg eller annan opinionsyttring oavsett om tillstånd begärts och beviljats eller inte."

Däremot har ingen rätt att kasta stenar på lagens upprätthållare.

Vad är det som driver ungdomar till att bli så upphetsade så att de gärna dödar en polis om det krävs för att störa en liten grupp nationalister? Var finns logiken?

Jag hoppas innerligt att dessa vilsna ungdomar får den vård de behöver för att anpassa sig till ett normalt liv.

Klicka på rubriken och hälsa på hemma hos AFA

Högsbymordet - hedersmord

Allt i bloggen om grottmänniskokulturenDet här blogginlägget skrevs i november 2008. Uppdatering 10/5 2011

Radioprogrammet
Kaliber sände i dag ett program om det brutala Högsbymordet. En stor familj - flyktingar från Afghanistan, mördade pojken som ville leva med familjens dotter.

Klicka på rubriken och läs Amnestys rapport om hedersmord.

Klicka här - här och här för mera om skamkultur

Grottmänniskorna som dödar anhöriga för att familjens heder har solkats, är primitiva svin som borde sitta inlåsta i fönsterlösa rum där foton av de mördade är allt de har att beskåda.

I programmet nämndes ett hedersmord i Slagelse - Danmark där polisen arbetade professionellt och fällde hela familjen. Det mesta talar för att så borde ha skett även i högsbyfallet.

Intervjuerna med de inblandade juristerna och poliserna är djupt beklämmande. De verkar inte har lagt ned någon energi på att lösa fallet efter att sonen i familjen erkände.


I det avseendet är högsbyfallet en parallell till knutbymordet. Där kopplade alla inblandade jurister av när Sara Svensson erkände. De huvudansvariga går fria i Högsby och Knutby. Klantiga advokater, åklagare, poliser och domare, är i praktiken brottslingarnas bästa vänner.

Glöm aldrig Pela & Fadime

Sydsvenskan 9/4-2006
Sydsvenskan 7/6-2006 "20-årige Abbas Rezai sökte asyl och bodde i Skellefteå. Via Internet fick han förra våren kontakt med den 16-åriga afghanska flickan i Högsby. I november rymde hon till honom i Skellefteå. Hon hade tidigare lovats bort till en kusin. Mamman spårade upp henne och åkte till Skellefteå men lyckades inte träffa dottern. Efter några veckor tog paret kontakt med socialförvaltningen och fick hjälp med en resa till Högsby där de utlovats bröllopsfest i telefonsamtal med mamman. Samma kväll de kom dit dödades Abbas Rezai medan flickan låg och sov i en lägenhet intill. Familjen flydde till släktingar i Danmark men återvände efter några dagar och anmälde sig till polisen. Sonen tog på sig skulden och hävdar att de två kommit i bråk."

Sydsvenskan 26/6-2006 Här finns det många sammanfattande länkar i den högra spalten

SvD 20/11-2005

Bo klokt i Boklok

Klicka på artikeln så blir den läsbar
En gråtrist söndag och en efterhängsen förkylning är dåliga förutsättningar för mig. Då blir jag extra grinig och vill hitta något att avreagera mig på. Inget att reta upp mig på i tidningarna eller radion, ger mig egentligen bara en möjlighet; Dra ned mörkläggningsgardinen i sovrummet och invänta morgondagen.

Innan jag hann gå och lägga mig igen, föll ögonen på lokaltidningens artikel om "Bo klokt" och jag läste något som fick mig att dra upp gardinen igen, ta en dusch, klä mig och fånga dagen.

Bolånespekulationerna och bonusdirektörerna som får näring från risktagande i just bolånespekulationer, har lyckats sänka världsekonomin tillfälligt och i ett kort ögonblick av klarsynthet, riktas uppmärksamheten mot den osunda samhällsutveckling som bonusparasiterna har bidragit till.

Mitt i eländet kommer BoKlok in i mitt liv som en frisk fläkt.

Sedan 2004 har bostadsrättsföreningen BoKlok Fenix funnits i Enköping och jag har inte känt till det förrän nu.

Helsingborgs Dagblad skriver om BoKlok.
Realtid surar som vanligt.
BoKlok exporteras
The Herald skriver
Financial Times skriver
Journal Live skriver
DN skriver inte
SvD skrev lite
Sveriges Radio har haft en kort negativ notis
SvT trasslade till det

Läs noga artikeln överst och tänk efter!Visst ser det bra ut.Varför tiger de stora massmedierna?

Är det något skumt med projektet?
Finns det en gravad hund här?

fredag, november 28, 2008

Groft sagt - Grovt sagt och Medinas Juvel


I början av december kommer dessa två böcker att ligga på de danska bokhandelsdiskarna och som vanligt när det inte gullas med islam, blir PK-folket skräckslagna.

Uppdatering 12/9-09

Det senaste om Medinas Juvel

Uppdatering 27/3-2009
om svensk utgivning av Medinas Juvel

Ur dagens Människor & Tro:
"Den 1 december kommer författaren och journalisten Lars Hedegaard ut med boken ”Grovt sagt” (originalspråk - Groft sagt), som innehåller ironiska och sarkastiska krönikor kring framförallt islam. Boken är illustrerad av tecknaren Kurt Westergaard, mannen som ritade den mest utmanande Muhammedkarikatyren. Den danska imamen Abdul Wahid Pedersen, tror att en ny strid kan vara under uppsegling. Han förstår inte varför någon vill utsätta Danmark för en ny prövning."

Lars Hedegaard fick sparken från BT (Berlingske Tidende) för att han inte var snäll mot islam. BT är i PK-hänseende Danmarks motsvarighet till DN (Dagens Nyheter)

Den danske imamen Abdul Wahid Pedersen som talar svenska, förstår inte hur någon kan utsätta Danmark för de risker det medför att kritisera islam.

Han förstår antagligen inte själv ens vad det är han säger mellan raderna; Den som kritiserar islam riskerar att bli utsatt för våldshandlingar.

Detta ohyggliga faktum har varit uppenbart efter muhammedkarikatyrerna och borde leda till att den icke-muslimska delen av jordens befolkning sätter ned foten och vrålar; HALT! - Islams krav på underkastelse kan i värsta fall tolereras när det gäller det egna folket om de finner sig i förtrycket, men muslimerna får finna sig i att vi övriga skriver islamkritiska artiklar och ritar roliga figurer som vi kallar Muhammed. Passar inte det så - släng er i väggen!

Boken Medinas Juvel skulle ges ut på förlaget Random Hose vars ansvariga av skräck för våld från muslimer, stoppade utgivningen och boken trycktes i stället hos Gibson Square som därefter utsattes för ett brandattentat.

"
Det är förlaget Beaufort Books som köpt rättigheterna till verket och enligt förlagschefen Eric Kampmann ska boken publiceras i oktober, uppger Reuters. Affären innebär också att "The jewel of Medina" kan ges ut i Storbritannien, Tyskland, Italien, Ryssland och andra europeiska länder."

"Det amerikanska förlaget Beaufort Books, som köpt rättigheterna efter att Random House drog tillbaka sin utgivning i augusti, stänger nu tillfälligt sitt kontor i New York efter att brittisk polis avvärjt ett attentat mot den förläggare som är ansvarig för utgivningen i England."

Medinas Juvel handlar om Muhammeds barnhustru som är ett känsligt område för muslimer. Samtidigt som hon är nästan lika helig som Muhammed, är det besvärande att hon och Muhammed ofta förekommer i diskussioner om pedofili.

Den västliga kultursfären tassar runt islam på ett självförnedrande sätt.

En politisk/religiös ideologi som inte får kritiseras eller beskrivas med humor, ska naturligtvis granskas extra noggrant.


I Danmark har några av dagstidningarna insett att det är ett normalt förhållningssätt till en onormal företeelse, men i Sverige är det bara i SvD och Dagen som saklig, men försiktig, islamkritik förekommer.

Per Gudmundson i Svenska Dagbladet, har en utsökt förmåga att på ett pedagogiskt sätt visa upp de mörka sidorna av islam; De avarter som leder till terror och våld mot den som kritiserar eller karikerar islam.

Jag fann en dansk sida som visar en utbredd stämning i Danmark
Första sidan
En annan sida

Muslimska länders ledare har lyckats göra en kupp i FN och ta kontroll över Rådet för Mänskliga Rättigheter. Där har de röstat fram resolution L12 som likställer islamkritik med brott mot de mänskliga rättigheterna.

torsdag, november 27, 2008

Vindkraften snart viktigaste process för energiomvandling


Om tolv år beräknas en femtedel av Europas elförsörjning komma från vindkraft.

I går på Kunskapskanalen handlade det om spanska soltorn som snart kan vara av kärnkraftskapacitet.

Storskalig vindkraft dygnet runt
"Det unika när kraftverket kör igång i veckan är inte bara storleken på bygget motsvarande över 70 fotbollsplaner. Sokraftverket kommer kunna köras på natten. Värmen lagras med hjälp av två enorma tankar med flytande salt, nog för att kunna köra sju timmar utan sol."

Problemet med att övergå från fossila bränslen (dit uran hör) är inte teknik utan politik och girighet hos eldistributörerna.

Tidigare i bloggen om:

Vindkraft här - här och här
Solkraft här - här och här
Vågkraft här
Rulla ned förbi detta inlägg om det ligger överst
Bilder att klicka på
Klicka på rubriken och hälsa på hos Energimyndigheten

Religiöst vansinne skördar oskyldiga människors liv


Hotell Oberoi
Klicka på bilderna så blir de störreTaj Mahal - Templet och hotellet med samma namn

När muslmska terrorister ska bekämpa omvärlden, är det nästan alltid oskyldiga som är måltavlorna. Så även denna gång när de ger sig på hotellen Taj Mahal och Oberoi i Mumbai Indien.
Aktuella bilder.
Hotell Oberoi brinner.
Hotell taj Mahal brinner

Hur lyckas de muslimska ledarna med sitt trick att helt avhumamisera alla icke-muslimer?

Kashmirkonflikten mellan Indien och Pakistan har orsakat ett ohyggligt folkligt lidande och detta är antagligen ytterligare ett brutalt inslag.

Det fantastiskt vackra hotellet har fortfarande många gäster instängda och dramat kan förvärras.
Hemsida Taj Mahal
Hemsida Oberoi

Från CNN

Färska nyheter

onsdag, november 26, 2008

Är al-Qaida på piratutbldning i Somalia?Det är dyrt och komplicerat att terrorisera västvärlden med de metoder som al-Qaida hittills har tillämpat.

Nine-eleven-atackerna var en oerhört avancerad krigsoperation.

Tänk om Usama bin Laden och hans terroristkamrater i stället investerar i några snabbgående utrangerade små torpedbåtar från Sovjetunionen. Sådana finns det gott om på skurkarnas marknader och tekniken kan de öva upp hos de somaliska piratligorna.

Efter ett par sprängda fullastade oljetankers, kan al-Qaida lyfta terrorismen till högsta politiska nivå igen.

Ledarna i USA tror inte på ett samband -- ännu.

I stället investerar de i radiostyrda små bilar som ska leta upp terroristerna. Problemet är bara att först måste någon föra spårningsbilarna till en plats alldeles i närheten av kräken.

Snart kanske de måste komplettera med små radiostyrda båtar.

Dagsläget för IPRED

FILDELNING
Alla inlägg om Ipred

Tre kulturarbetares budskap till regeringen.
Brevet
IPRED-sammanfattning

Jag hävdar fortfarande att grundproblemet är den befintliga lagen som ingen, inte ens jag, bryr sig om.

Upphovsmannarätten gör det olagligt att fritt ladda ned film och musik från nätet.

Om vi har lagar som ingen bryr sig om, måste de avskaffas eller skärpas.
Det borde debatten handla om.

Debatten borde också handla om hur länge upphovsmannarätten ska gälla för film och musik.

Efter ett år har köpruschen ebbat ut. Då kan enligt min ringa mening nedladdning bli laglig.


Tidigare i bloggen om IPRED

Klicka på rubriken och läs artiklar om IPRED

Vad kostar invandringen? = De förbjudna orden eller den rasistiska frågan


För sex år sedan publicerades i Svenska Dagbladet, en artikel som jag citerar styckevis:

"Sverige beviljar nästan uteslutande permanenta uppehållstillstånd med omedelbar tillgång till den svenska välfärden. Ingen karenstid som i många andra länder."

År 2008 har regeringen insett att detta inte längre håller.

"För att riksdagen ska kunna föra en saklig debatt om prioriteringar måste även kalkylen över invandringen vara fullständig och inte ges en partiell karaktär med utelämnande av vissa kostnader, som är det vanliga i Sverige och USA. Invandringens kostnader uppgick enligt mina beräkningar 1999 till 267 miljarder kronor. Kostnaderna fördelas så här: 1. Centrala samhällsfunktioner, 32 mdr 2. Offentlig konsumtion, 123 mdr 3. Transfereringar, 84 mdr 4. Inkomstförluster, 28 mdr"

Det är antagligen enligt PK-folket, rasistiskt att återge dessa beräknigar, men jag tar risken.

"Underlaget är i huvudsak boksluten från kommuner och staten. Centrala samhällsfunktioner omfattar kostnader för rikets centrala ledning och nettoräntan på statsskulden. Exempel på offentlig konsumtion är skola, sjukvård och rättsväsende. Transfereringar till hushåll är t ex a-kassa, sjukpenning och pensioner, men även vissa subventioner till statliga och privata organisationer. Inkomstförlusterna avser bortfall av inkomster i den offentliga sektorn på grund av att många arbetsföra invandrare ej deltar i produktionen."

Hur skulle invandrarna kunna bidra till BNP när Mååna-ligan lät dem klumpa ihop sig i ghetton där det inte finns lagliga försörjningsmöjligheter?

"1990 uppgick kostnaden för invandringen till 100 mdr. Den starka ökningen under nio år upp till 267 mdr beror bland annat på att vi har en kostsam välfärd, som även invandrarna får del av. Därtill kommer ökningen av invandringen, den låga sysselsättningsgraden (55 procent år 2000 för utrikes födda, 20-64 år eller 45 procent om man mäter från 16 år, SCB/RAMS) samt ökade sociala kostnader (brottslighet, sjukfrånvaro och förtidspensioner är mycket högre bland utrikes födda än hos svenskar, BRÅ och RFV). Minst 330 000 saknade år 2000 arbete." Av hela resursökningen till den offentliga sektorn (324 mdr under decenniet) användes 51 procent för att finansiera invandringen"

Det hade vi ingen aaaning om stönar sossearistokratin.

"Invandrarna betalade knappt 11 procent (117 mdr 1999) i skatter trots en befolkningsandel på drygt 20 procent.
Det beror bl a på att deras bidrag till BNP per invandrare inte utgör mer än 57 procent av genomsnittet för hela befolkningen. Sverige har brist på arbete och på grund av en för stor invandring överskott på arbetskraft. Lars Jansson
universitetslektor i företagsekonomi"


Det där var för sex år sedan. Hur det ser ut i dag kommer vi inte att få veta eftersom det är rasistiskt att ens diskutera problemet.

Genmälet några dagar senare


"Invandrarna kostar 30 mdr inte 267"


När jag studerade statsbudgeten för 2008 fick jag den aktuella kostnaden till cirka 40 mdr.

"Vidare är det oklart hur han avgränsar invandrarbefolkningen. Ibland tycks han mena både första och andra generationsinvandrare. När han presenterar sysselsättningstal talar han om utrikes födda (första generationen invandrare) men kostnadsposterna avser första och andra generationsinvandrare. Det finns flera studier som visar att arbetsmarknadsläget är väsentligt mycket bättre för den andra generationens invandrare än för den första."

Goddag yxskaft!

"för den infödda befolkningen är den relevanta frågan i stället hur stor är skillnaden mellan vad invandrarna tar i anspråk av den offentliga sektorn och vad de bidrar med i form av direkta och indirekta skatter samt socialförsäkringsavgifter."

Det är en del av återbäringen som finns med i kalkylen.

"För närvarande är läget att invandrarna årligen tar i anspråk cirka 30 miljarder kronor mer av den offentliga sektorn än vad de bidrar med i form av direkta och indirekta skatter samt socialförsäkringsavgifter. Denna skillnad finansieras av infödda, vilket således blir kostnaden för denna grupp. Jan Ekberg professor i nationalekonomi Eskil Wadensjö professor i nationalekonomi"

Det var nettokostnaden för sex år sedan och bekräftar min jämförelse med försvarskostnaden.

Å nu sjunger vi "We shall overcome" - Mååna kanske ska hyra in Friggebo som integrationskonsult? Citat Merit Wager:

"Enligt 2007/08:FiU10 anslås medel för den verksamhet som Migrationsverket och migrationsdomstolarna bedriver enligt följande för år 2008:Migrationspolitik: totalt 6 145 413 (6 miljarder 145 miljoner 413.000 kronor)uppdelat på- Migrationsverket, ramanslag:
2 150 627 (2 miljarder 150 miljoner 627.000 kronor)- Ersättningar och
bostadskostnader, ramanslag: 2 590 000 (2 miljarder 590 miljoner kronor)- Migrationspolitiska åtgärder, ramanslag: 329 107 (329 miljoner 107.000 kronor)- Domstolsprövning i utlänningsärenden, ramanslag: 468 204 (468 miljoner 204.000 kronor)- Kostnader vid domstolsprövning i utlänningsärenden, ramanslag: 198 800 (198 miljoner 800.000 kronor)- Offentligt biträde i utlänningsärenden, ramanslag: 143 255 (143 miljoner 255.000 kronor)- Utresor för avvisade och utvisade, ramanslag: 204 202 (204 miljoner 202.000 kronor)- Från EU-budgeten
finansierade insatser för asylsökande och flyktingar, ramanslag:
61 218 (61 miljoner 218.000 kronor)"


Integrationsdepartementet
Departementets myndigheter - Migrationsverket hör inte dit, det ligger under Justitiedepartementet som leds av regeringens blekaste minister.

Integrationsdepartementet leds av en i alla goda avseenden färgstark minister - som tyvärr inte har den totala kontrollen över invandring och integration integrerat.

Newsmill-artikel
Klicka på rubriken och ta del av regeringens integrationspolitik.

Dubai - Islam - Finanskrisen

Klicka på bilderna så blir de tydligareÖverst - så kommer det att se ut
Underst - så ser det ut i dag
Så här gick det med ett annat torn som skulle nå till Himlen

För exakt ett år sedan skrev jag inlägget som finns under denna uppdatering. I dag 26/11-2009 rapporterar medierna att regeringen i Dubai har begärt anstånd med krediterna för tokbyggena, men att de svenska bankerna lyckades missa dessa riskprojekt. E24 om fiaskot.

Under gamblingsymbolerna finns originalinlägget från 26/11-2008
♥♦♣♠♥♦♣♠♥♦♣♠♥♦♣♠♥♦♣♠♥♦♣♠♥♦♣♠♥♦♣♠♥♦♣♠♥♦♣♠♥♦♣♠♥♦♣♠
I dag sändes en snutt om Dubai i P1-Morgon. Lyssna.

Jag utgår från att hela reportaget speglar verkligheten eftersom det knappast finns skäl att misstänka motsatsen.

Ett par detaljer är speciellt intressanta.

Dubai är strikt och konservativt islamiskt styrt.

Ledarna ska upprätthålla fasaden till varje pris; "
Inga skelett får lämnas."

Det innebär att alla byggprojekt ska slutföras oavsett kostnader.

Eftersom islam förbjuder låneräntor, blir det spännande att se vilka som finansierar galenskaperna gratis.

Världens högsta byggnad ska stå på plats även om det sker till priset av haram.

Wiki om tornet - Den nästan 700 meter höga byggnaden kommer att bli som en sked sirap för en humla när al-Qaida ska hämnas för att de inte får stöd i kriget mot civilisationen.

Tills dess festar det rika folket

Mera om Dubai

Klicka på rubriken och besök PR-sidan för Dubai.

tisdag, november 25, 2008

Kan intelligens mätas med måttenheten IQ?

Föreningen Mensa erbjuder medlemskap till den som klarar deras intelligenstest. Illustrerad Vetenskap eller illusionerad Vetenskap, som jag kallar den efter att ha tagit en provprenumeration på två nummer, erbjuder också ett IQ-test, men inget medlemskap.

Många IQ-test finner du här.

Klicka på rubriken och försök att lista ut innebörden i begreppet intelligens.

På senare tid har många hävdat att EQ är ett bättre mått på duglighet än IQ

Själv känner jag mig bara dum efter att ha läst Wikis definitioner och försökt komma på vilket mått som är bäst.

I nästan samtliga ledarskapskurser som jag pinade mig genom på 70-talet, återkom den här figuren under varje brainstorm.

Först sätter man upp ett mål. Sedan får alla ropa fritt ut förslag till redskap för att nå målet. Ledaren skriver ned allt på en tavla. När ingen kommer på något mer, delar man upp förslagen i till exempel kategorierna kan, vill kunna och kan skaffa.

De tre huvudområdena representeras av vardera en stor cirkel. De tre cirklarna skär varandra så att det blir ett fält i mitten där man kan föra in ett slutresultat av hjärnornas kamp.

I stället för cirklarna kan man rita ett flödesschema vilket ser mera avancerat ut.

Jag tror inte att man blir intelligentare av att lösa Kakuro och Sudoku, men jag vet att det är rena smörjmedlet för ganglier och synapser.

Om det gnisslar i början av kakurolösandet finns det extra smörjmedel här i form av hjälptabeller.

Musik på You TubeEn stunds lek på You Tube gav följande tio tiopoängare:

Anledningen till att jag började söka, kommer överst på listan.

Habaneran - Dollie de Luxe
Sweet Georgia Brown
- Olle Hemmingsson med trio & traktor
O sole mio - Sissel Kyrkjebo och Kalle Moraeus
Swingin on a star - Little Eva & Big Dee Irwin
Ave Maria - Sarah Brightman
The Devil sent you to Laredo - Baccara
Yes Sir, I can boogie - Baccara
Rivers of Babylon - Boney M
Marys Boy child - Boney M
Olle Hemmingsson med traktor

Klicka på rubriken och leta efter dina favoriter

måndag, november 24, 2008

Carmen Habaneran


Det här är min favoritversion av denna underbara sång. Här finns resten av skivan som jag behöver skaffa en ny av eftersom jag har slitit ut den jag köpte för 20 år sedan.

Den norska gruppen Dollie de Luxe är ett bra exempel på välljudande norskor.

Den här videon är ett mera tveksamt norskt bidrag till det kvinnliga artistutbudet. Norska skidlandslaget driver med ryska damer. Kolla in videon! Bild

Jippot var en drift med samhället Skiippagurra som var en transitpunkt för prostituerade från Ryssland för tio år sedan. Därför namnet "russehorestuntet".

Reprisen

Walter Wallaby

Klicka på bilderna så blir de tydligare.
Det är är en av Walters avlägsna släktingar
down under. Bilderna är från en efterlysningstavla
på skadedjursbyrån i ett lantbruksdistrikt.

Historien om Walter är bedårande och den får mig att minnas en av alla centerkonferenser på det glada 80-talet.

Vid middagen hade jag en ung kvinna till bordssällskap. Hon hade nyligen kommit hem efter ett år i Australien. Samtalet halkade snart in på djurlivet eftersom de har en del ovanliga djur där. Många av dem är minst sagt läskiga och jag råkade säga att en wallaby kan man väl i alla fall inte tycka illa om.

Då berättade hon att hon hade jobbat som lantarbetare och kört en gigantisk skördetröska. I förarhytten fanns ett hagelgevär som användes för att eliminera ovälkomna gäster på sädesfälten. Dit hörde främst wallabies och giftormar.

I anställningsintroduktionen ingick alltså, förutom maskininstruktion, även nödvändiga vapenövningar för att kunna ta kål på varenda wallaby som kom inom synhåll eftersom de var som Egyptens gräshoppor och åt allt på fälten. Ormarna skulle skjutas för att de gjorde det vanskligt att gå ur maskinen.

I början hade hon problem med att avrätta de små söta känguruerna, men efter en tid hamnade de på samma nivå som all annan ohyra.

Det är svårt att tänka sig Walter som ohyra.

lördag, november 22, 2008

Grattis Charlotte Kalla


Grattis Charlotte!

Du dansade förbi konkurrenterna igen.
Bjørgen var kaxig innan loppet och kanske hade hon fel träningstaktik.Se video
Reaktion på den träningen.

Mera om shownumret

På pallen också i stafetten.
Norska Dagbladet.
Charlottes blogg

Jag kommer aldrig att glömma när Charlotte spurtade uppför slalombacken i Val di Fiemme i januari.

Väljarsympatier / väljarstöd ointressant för Centerpartiet?


Nyhetsfokus ligger på opinionsvariationerna för Moderaterna och Socialdemokraterna. Svängningarna där beror på partiledarnas dagsform.

Det som oroar mig är tillbakagången för Centerpartiet och framgångarna för Miljöpartiet. MP är ett satellitparti för S och fångar upp en del av väljarströmmen från S. På samma sätt fångar M upp en del av väljarflykten från C.

Sverigedemokraternas framgång kommer att fortsätta om inte Alliansen och oppositionen enas om en kraftfull integrationspolitik som får flyktingarna att bosätta sig där de kan få jobb. Det måste finnas samma regler för arbetslöshetsersättning och socialbidrag för alla boende i Sverige..

Centerpartiet har under ledning av Maud Olofsson, överlämnat miljö- och energiansvaret till MP, vars båda halvrör endast har ministerposter som mål.

Miljö- och energidebatten har dött svältdöden och integrationspolitiken har drabbats av härdsmälta.

Klicka på rubriken och hälsa på hos Centerpartiet.

Kan du se spåren efter det parti som på 70-talet värnade om framtidens miljö?

Kan du se orden miljö eller energi på förstasidan?

Kan du se ordet kretslopp någonstans på webbplatsen?

Vi behöver en helt ny ledningsstrategi som lägger stor vikt vid de viktiga framtidsfrågorna miljö, energi, kretslopp, invandring och integration. En ny strategi kräver nya ledare. Jag vill ha ledare med vilja av stål som bilden symboliserar.

Centerpartiet har blivit Moderaterna Light och Folkpartiet.2

Vi behöver inte Mauderaterna!

Centerpartiet förnyat med de gamla frågorna är en garanti för Alliansens återval 2010.

Dubai

Arabiska halvönFörenade Arabemiraten
Dubai

Alla tre öarna samt det nya projektet Palm The World
Palm DeiraPalm Jebel Ali
Palm Jumeirah

I Dubai slås alla tänkbara rekord i lyxbyggnation. Tre av dem är de konstgjorda öarna Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali och Palm Deira. Klicka på bilderna.
Övriga Palm-projekt

Anders Moberg som lämnade toppjobbet på Ahold när styrelseordföranden i MAF, PG Gyllenhammar kallade, känner de nya iskalla fastighetsvindarna och hoppar av ett annat av lyxprojekten i Dubai. MAF tänkte bli världsledande i köpmarknadsbranschen.

Flera storslagna byggnader i Dubai.

Ytterligare ett offer för finanskrisen är kanske min favorit-teve-serie LOST, men som med allt annat i den historien så vet man aldrig hur det slutar.

Dubaikopplingen:
”Jag beklagar också att hela ledningsgruppen verkar ha försvunnit. Utifrån de obetalda räkningar som fortfarande kommer till kontoret tror vi att de befinner sig i Sydamerika”, meddelar Van Eeghen och fortsätter med att berätta att hans fru har lämnat honom och att han ska börja ett nytt jobb som bilhandlare i Dubai."
Dubai är det mest kända sheikdömet i Förenade Arabemiraten.
Arabiska halvön

Jobbet som generalkonsul i Dubai är vakant

Mera om Dubai

Filmen om sekten i Gränsta - Knutby

Klicka här och se de senaste inläggen om Knutbysekten

Svenska Journalen berättade i går om filmen "Vägen hem" som handlar om den ökända sekten i Gränsta - Knutby.

"När TV4 sände tv-dokumentären "Skotten i Knutby" hade de två TV4-medarbetarna Phil Poysti och Karin Swärd fått exklusiv tillgång till församlingen. De besökte dem kontinuerligt i ett års tid. Den här gången har de inte varit välkomna. Medlemmarna är upprörda över hur de speglas och att de utmålas som en slags "dödssekt"."

Många av sektens nättorpeder har ondgjort sig över filmen i olika debattforum och beskyller filmarna för att vilja skada sekten.

"
- Men jag har aldrig tidigare hört liknande predikningar som i Knutby. Jag blev rädd när jag hörde dem eftersom de är i sådan avsaknad av nåd. Man pratar väldigt ofta om att "komma hem" och att "helga sig". Men för mig går det inte ihop om inte nåden finns med."

Jag har hört många av predikningarna och kan bara instämma. Det finns inget av godhet och omtanke där, men massor med fördömanden och förakt. Åsa Waldaus föreläsningar om helighet och helgelse speglar ren galenskap.

"
Nytt och exklusivt material kommer också att presenteras. Bland annat inspelningar där pastorerna gör en extrem uttolkning av Bibeln."

Bibeltolkningarna är verkligen en historia för sig. De har på något sätt demonterat Bibeln och satt ihop den så att det passar in i deras skruvade fyrenighetsteologi.

Klicka på rubriken och läs mera om knutbysekten. Rulla ned förbi detta inlägg om det ligger överst.


I början av maj kom denna besynnerliga kommentar till ett av mina inlägg om tomatodlingen.


Ynglingen dök aldrig upp. Han kanske fick reseförbud av tokdrottningen af Gränsta.

Fyra minuter med Kristi Brud, som förklarar en hel del. Lyssna här.

fredag, november 21, 2008

DOGS - en musikal om religionsproblem


Lars Vilks har varit de svenska muslimernas hatobjekt nummer ett ganska länge nu och i morgon sticker han ut hakan rejält genom att i samråd med Humanisterna, arrangera en musikal om problemet med muslimer som inte accepterar den svenska friheten att driva med religionerna.

Tidigare i bloggen om Lars Vilks - rulla ned förbi detta inlägg om det ligger överst.

Musikalprogrammet

Islamologen Jan Hjärpe gjorde ett uttalande när muhammedhundarna var högaktuella. Han hävdade att de bildade muslimerna i Stockholm ryckte på axlarna åt spektaklet.

I morgon får vi se om han hade rätt.

Lars Vilks om föreställningen

UPPDATERING 22/11

"Helena Benaouda, som är ordförande i Sveriges muslimska råd, vill inte kommentera Vilks nya utspel med annat än:

–Varför skriver ni om det här? Han förtjänar inte uppmärksamheten."

Uppdatering 22/11
"
Den omstridda konstnären Lars Vilks och hans retrospektiva utställning får inte komma till Kalmar i sommar."

"Den stoppas av Kalmar konstförenings styrelse som därmed sätter sig över museichefen Klas Börjesson och intendenten Martin Schibli."

"Sven Lindgren säger också att det inte handlar om rädsla för att visa den kontroversiella konstnären."

-Nej, tvärtom, vi är måna om att utställningarna ska hålla en konstnärlig hög kvalitet. Styrelsen ansåg att Vilks konstnärskap inte höll den konstnärliga höjd som passar museet."

Lyssna på Klas
Lyssna på Sven

Uppdatering 23/11 - SvD
Islamhuliganerna höll sig borta och bara några kverulanter dör upp.
"Enligt Mattas Bergqvist, operatör på LKC, var det "stimmigt" på platsen.

- Det var inget större, lite uppretade känslor. Några blev utkastade, mest för att de var ordningsstörande, säger han."

Tumult enligt Dagen
"Inför hundratals församlade i ABF-huset i Stockholm reste sig en ung kvinna upp och skrek och viftade hotfullt med sin nyckelknippa. En av arrangörerna tog tag i kvinnan för att dra ut henne.

Kvinnan anslöt sig därefter till demonstranter utanför lokalen. Kort därefter började en annan kvinna gå till verbalt angrepp mot den en av arrangörerna, Ex-muslimerna. Den andra arrangören var Humanisterna."

Två stimmande muslimor får anses vara rena lugnet med tanke på omständigheterna.

Helsingborgs Dagblad om premiären


Fildelningslagen IPRED


De flesta som debatterar fildelningslagstiftningen, verkar vara helt överens om att det redan nu är olagligt att dela ut filmer och musik utan att betala ersättning till innehavarna av upphovsrätterna.

Debatten gäller hur fildelarna ska spåras upp och straffas respektive hur de ska kunna komma undan rättsliga följder.

Jag förstår inte den debattordningen.

Diskussionen borde gälla om de som är ersättningsberättigade, ska få sin royalty eller inte.


Justitieminstern mörkar och motståndarna/skeptikerna bråkar om påföljderna av den olagliga verksamheten i stället för att kräva en ändring av aktuell lagstiftning så att fildelning blir laglig.

Om ersättningen till författare, musiker och filmskapare är baserad på säljvolym, ska olaglig nedladdning betraktas som stöld. Olaglig fildelning av musik är i princip samma sak som att stjäla pengar direkt från musikerna.

Vem vill kämpa för rätten att stjäla pengar?

UPPDATERING 26/11