fredag, oktober 31, 2008

Kalle & Hobbe = Calvin & Hobbes


Klicka på rubriken och få en mysstund med Kalle & Hobbe. I Enköpingsposten finns det varje dag en riktigt bra Kalle&Hobbe-strip. Det är något speciellt med Kalle & Hobbe som jag aldrig tröttnar på. Där finns massor med strippar av den här sorten.

Andra serier som ständigt fascinerar mig är:

Ernie
Garfield
Herman Hedning

Varför hacka på Mona Sahlin?Jag medger villigt att jag gärna ser Mona Sahlin som ledare för socialdemokratin eftersom risken för S-seger i valet 2010 då minskar, men om omständigheterna 2010 gör att valboskapen följer Mååna, blir hon Sveriges högsta representant i EU, FN, Nordiska Rådet och alla andra internationella samrådsorganisationer. Det skrämmer mig!

Det är nog rätt många ledande socialdemokrater som delar min oro för att Mona Sahlin ska bli Sveriges statsminister.

Opinionsvindarna som just nu blåser mot Socialdemokratin, är en följd av detta inre uppvaknande hos S och Lars Ohly börjar förstå att det är skarpt läge.
"- Det här är den mest dramatiska omsvängningen jag sett på en enda månad under 15 års arbete med opinionsmätningar, säger Nicklas Källebring vid opinionsinstitutet Synovate som gjort mätningen för DN."
Det börjar gå upp för de flesta vad det innebär att ha en ledare som totalt saknar kontroll över den egna hushållsekonomin. Kan hon verkligen ta det yttersta ansvaret för Sveriges ekonomi?

Kan vi ha en statsminister som gullar med den religion som betraktar de flesta av Måånas ideal som haram?

Se föregående inlägg

Åsså lite mera Mååna då va

Halal-tvSjälva ordet "Halal-tv", sänder obehagsrysningar genom mig och artikeln i SvD får mig att frukta framtiden. Det svenska samhället är äntligen befriat från alla kristendomsok. Då börjar de svenska politikerna, tidningarna och Public Service-tv och radio gulla med en religion vars anhängare kräver segregation på religiösa grunder.

Halal är beteckning för det som är acceptabelt inom islam.

Islamkramar-tv kunde programmet ha kallats eftersom hela idén är att omhulda en religion som står för motsatsen till de flesta sociala framsteg vi har presterat i Sverige.

Radiodebatt
Uppdatering
Uppdatering 3/11

Klicka på rubriken och besök tv-programmets hemsida. Notera att Mona Sahlin finns med på programledarfotot. Mona som säger sig stå för de civilisationsnyckelord som jag räknar upp och kommenterar.

Jag önskar att de tre muslimska programledarna får avge en åsiktsdeklaration när det gäller vad som är halal av min tabell och sedan vill jag ha Mona Sahlins kommentarer till det.

Mänskliga rättigheter - Muslimerna har kidnappat FN-rådet för mänskliga rättigheter och röstat fram resolution L12 som förbjuder kritik mot islam.

Demokrati - Muslimer förespråkar teokrati i stället och drömmer om det globala kalifatet med sharialagar.

Jämlikhet - I det patriarkala klansystem som råder i muslimska områden (även i Södertälje, Rinkeby, Bergsjön och Rosengård) finns ingen jämlikhet.


Jämställdhet - Kvinnan är underordnad mannen. Hela koranens sura fyra reglerar denna underordning.

Religionsfrihet - Varje muslimsk familj är absolut förpliktigad att uppfostra barnen till rättroende muslimer som kan recitera koranen. Det är sedan farligt att lämna islam.

Yttrandefrihet - Ingen muslim får kritisera eller ifrågasätta islam. Det är hårda straff även på en sådan naturlig livsåskådning.

Åsiktsfrihet - Ingen muslim får uttrycka kritik mot sina ledare. Det medför hårda straff.

Könsneutral samlevnad - Homosexualitet är en synd för alla rättroende muslimer och i de flesta muslimska länder straffas homosexuella mycket hårt.

Religionsneutral utbildning - Det är varje muslimsk lärares plikt att lära ut islams och koranens levnadsregler och i praktiken programmera alla elever till rättroende muslimer. Den lärare som inte lever upp till detta krav, straffas hårt.

Artikelcitat:
"Trion som ska leda programmets åtta avsnitt är Dalia Azzam Kassem, Cherin Awad och Khadiga El khabiry. Tre unga kvinnor som är djupt troende beslöjade muslimer, och lever nära Koranens påbud."
Den som strikt vill följa koranen vill leva som en arabisk klanledare på 600-talet.
"Det är viktigt att de som vanligtvis inte får komma till tals i medierna också lyfts fram, hävdar projektansvarige Gunnar Hofverberg som samtidigt påpekar att programledarna är ”huvudrollsinnehavare” och inte representerar några andra än sig själva. En uppenbar efterkonstruktion som trasslar in redaktionen än mer."
Islamkramandet gör att de slår knut på sig själva eftersom de inte kan erkänna att de följer den politiska korrekthetens breda väg som har sin grund i muslimernas offer- och kränkthetsretorik.
"Visst är det viktigt att även religioner belyses och olika religiösa grupper får komma till tals. Men då under ledning av politiskt och religiöst obundna och opartiska journalister, som kritiskt förhåller sig till ämnet. Det finns pressetiska regler som vi journalister måste förhålla oss till för att framstå som trovärdiga."
Detta är helt naturligt bara det inte gäller islam eftersom PK-fåntrattarna inte tillåter islamkritik i sin iver att hylla de kränktas kör.
"Det finns många möjligheter för public service att inom ramen för god journalistik lyfta fram mångfalden som präglar den muslimska delen av befolkningen utan att reducera denna grupp till djupt troende, beslöjade, homofobiska nykterister som anser att kvinnor ska vara oskulder fram till äktenskapet och förordar stening vid otrohet."
Artikelförfattare

DILSA DEMIRBAG-STEN

Annat om islam:

Från Dilsa här
Från Hanne Kjöller här
Från Nalin Pekgul här
Nima Daryamadj här

Så här kan jag fortsätta hur länge som helst, men från Dagens Nyheter, Sveriges Radio och Sveriges Television kommer bara tecken på underkastelse och spegling av muslimers offer- och kränkthetsretorik.

Uppdatering
Helena Benaouda, ordförande i Sveriges muslimska råd menar att kvinnorna visst är lämpliga "representanter för muslimer i Sverige."
Hoppas att Socialdemokraterna reagerar på det uttalandet. Muslimernas främsta företrädare i Sverige ska alltså vara shariaförespråkare. Vad säger Mååna om det? Kristdemokrater hoppar hon på för deras kopplingar mellan religion och vardag. Muslimerna är ju för farao KD i kubik, men muslimer ska det gullas med tycker Mååna.
"– Muslimerna är en minst sagt blandad grupp i Sverige. Genom att släppa fram de här kvinnorna definierar SVT muslimer som kvinnor i huvudduk och med sharialagar och andra extrema förhållanden. Och det är ett olyckligt missförstånd, säger Arne Ruth."
Det är nog inget missförstånd om man ska tro Helena Benaouda

Mera i bloggen om halal-tv

torsdag, oktober 30, 2008

Yttrandefriheten och islam
Klicka på bilderna så blir de tydligare. Affischen bli tydligast här.

Ända sedan dramatiken omkring muhammedkarikatyrerna i Jyllandsposten, har muslimerna blivit skogstokiga varje gång en tidning visat någon av dessa teckningar.

När Nerikes Allehanda publicerade Lars Vilks rondellhundar, spred de svenska muslimerna denna nyhet över världen för att skada Sverige.

Nu kommer musikalen DOGS som ännu inte har uppmärksammats i den muslimska kretsen.

Yttrandefrihetsdagen lördagen den 22 november klockan 12.00 ­ 16.00 i Z-salen, ABF-huset på Sveavägen, inleds av Lars Vilks.

Musikalen DOGS leder åskådaren från inledningen med ”De kränktas kör” genom demonstrationer till dödshot och debatter. Dessutom visas en musikal i musikalen, "Life of Prophet M." (en lättsam parallell till "Life of Brian") i tre delar, "The Satanic Verses", "Isra and Mi'raj" och "The Koran". "Dogs" är en musikalisk dokumentation av händelserna kring teckningarna av profeten Muhammad som rondellhund. ”Dogs” är utförd i videoformat med liveinslag. Texterna (översatta till engelska) är hämtade från debattartiklar och uttalanden.

En varm hälsning från Lars Vilks fan-club i Pakistan

En lika varm hälsning från det slutna svenska muslimforumet Sindbad


En annorlunda demonstration

Hederskultur eller skamkultur?

Allt i bloggen om grottmänniskokulturen


Glädjereaktionerna är få under den dagliga genomgången av de stora nyhetsmedierna, men i dag fanns en bra artikel i SvD om den hederskultur som jag kallar skamkultur.

Artikelcitat:
"HEDERSVÅLDET MÅSTE STOPPAS När en av parterna tvingas gifta sig är det ett tvångsäktenskap. Staten måste ge alla kvinnor i Sverige, oavsett härkomst, ideologi, trosuppfattning eller ställning i övrigt, rätt att leva sitt eget liv, skriver polisen Kickis Åhré-Älgamo och fyra företrädare för centerpartiets kvinno- och ungdomsförbund."
En bra artikel som förhoppningsvis kan väcka några av alla politiskt korrekta fårskallar som håller för ögon, öron och mun.
"För oss är det enkelt att definiera tvångsäktenskapet. När en eller två av parterna direkt eller indirekt tvingas gifta sig är det ett tvångsäktenskap. Och det bör kriminaliseras."
Det tyckte uppenbarligen inte Mona Sahlin när hon var ansvarig minister senast. Hon gjorde sitt yttersta för att lägga dimridåer över eländet.

Flickor som vägrar följa grottmännens regler riskerar livet och många dör för sin frihetssträvan.

Mona Sahlin utsåg bocken till trädgårdsmästare och lät Masoud Kamali bli den gamla regeringens expert på integrationsfrågor. Enligt Kamali existerar det ingen så kallad hederskultur och han vilseledde resten av socialdemokraterna så att de struntade i problemet.
"Deklarationen om de mänskliga rättigheterna säger att kvinnor och män utan inskränkning har rätt att ingå äktenskap och bilda familj. Män och kvinnor ska ha samma rättigheter i äktenskapet och dess upplösning."
FN-rådet för mänskliga rättigheter domineras i dag av stater där skamkulturen är ett naturligt samhällsfenomen och där hedersmördare får lindriga straff

I den svenska vänstergropen finns skamkulturskramare som Kurdo Baksi, Mehmed Kaplan och Masoud Kamali. De blir sannolikt Mona Sahlins integrationsexperter i en tänkt vänsterregering.
"Nu måste staten ställa sig på kvinnornas sida och ge alla kvinnor i Sverige, oavsett härkomst, ideologi, trosuppfattning eller ställning i övrigt, rätten att leva sitt eget liv.

Det är hög tid att vi låter dem få den religionsfrihet de har grundlagsskyddad rätt till. Det är hög tid att vi hjälper dessa kvinnor att få ett tryggt och säkert liv.

Därför kräver vi en kriminalisering av tvångsäktenskap och medhjälp till tvångsäktenskap."
Artikelslut:

"Vi kräver att Sverige inom kort har en lagstiftning som ger alla människor i vårt land, oavsett etnicitet, rätten att bestämma över sitt eget liv.

KICKIS ÅHRÉ-ÄLGAMO, projektledare, tjänstledig polis

ANNIKA QARLSSON, ordförande centerkvinnorna

MAGNUS ANDERSSON, ordförande centerpartiets ungdomsförbund

CATRIN MATTSSON OCH STINA BENGTSSON, Stockholms centerkvinnoronsdag, oktober 29, 2008

NyhetssvepetMin nyhetsbevakning börjar med att jag lyssnar på Dagens Eko. Därefter följer Enköpingspostens pappersversion. Sedan sparkas datorn igång medan radions P1-Morgon fördjupar Ekonyheterna. P1-Morgon är till hälften ett väldigt bra program, men den halva som leds av bjäbbredaktörerna Lasse Johansson och Camilla Kvartoft, brukar jag irritera mig på. De är aggressiva och avbryter oftast de intervjuade på ett hysteriskt sätt som helt ödelägger nyhetsvärdet. Lasse hånskrattar dessutom ofta åt sådant som han ifrågasätter och Camilla inleder alltid sina kommentarer med det lilla ordet "men" vilket indikerar en upplevelse av motsatsställningstagande. Jag glömmer aldrig när hon intervjuade Sydsvenskans chefredaktör Peter Melin om publiceringen av en muhammedkarikatyr. Det var på morgonen och hennes aggressivitet mot Peter gjorde mig mycket upprörd. Några timmar senare avled Peter Melin i en hjärtattack.

Nätnyheterna inleder jag med Svenska Dagbladet som i dag har denna ankvarning. Alla fyra hjulen kan inte utan manipulation, lossna samtidigt några minuter efter att de har monterats med en mutterdragare.

Nästa stopp blir googlenyheterna som snabbast ger en överblick av vad som händer inom mina intresseområden.

Ny Teknik är en av mina favoritnyhetssidor. Där kan jag i dag läsa om Sveriges främsta energimakthavare och en gammal idé som nu ska förverkligas. Jag har tidigare läst om detta med luftkudde under en fartygsbotten och tror att det äventyrar fartygets stabilitet.

Dagens Miljö hör också till favoritsidorna. Där blir GMO-problemen belysta. Jag hävdar att genetiskt manipulerade matråvaror knappast är en hälsorisk. Däremot är odling med genetiskt modifierade utsäden en mycket farlig verksamhet på grund av hoppande gener. Rulla ned förbi detta inlägg om det ligger först i länken.

Dagens Medicin är en annan viktig informationskälla.

Vetenskapsradions hemsida läser jag varje dag för att vara säker på att jag inte har missat något av det som presenteras i radiosändningarna. Där presenteras i dag smörbulten som har invandrat till våra vatten på gott och ont. Jag ser fram emot att ha den i min stekpanna.

Sedan öppnar jag Enköpingsavdelningen i UNT för att se om EP ha missat något.

Ljusnan är viktig för att den ger mig en nyhetsorientering från barndomens hemtrakt.

Efter en timmes nätsurfande blir det DN som jag öppnar enbart för Ernie. Dagens Nyheter har blivit den politiska korrekthetens fanbärare med ett förutsägbart innehåll. Ernie mötte jag när det första numret av Larsson öppnades. Numera tar Ernie lika stor plats i mina tidningshyllor som Svenska Mad, det vill säga cirka två meter.

Klicka på den undre bilden och ta del av mitt diplom från pirayaklubbens barndom. Den övre bilden visar klubbens maskot, pirayan Ernst som äter en älg på fem minuter utan att öka i vikt. Ruggig ämnesomsättning på den fisken.

Till slut öppnar jag Grönköpings Veckoblad för att få en satirvinkling av verkligheten.

Karins blogg missar jag sällan.

Centerbloggarna följer jag för att se hur stämningen är i mitt kära gamla Centerparti som numera har devalverats till oigenkännlighet av Maudligan. Efter valet 2002 har miljö och energi blivit frågor som av centerledningen har anpassats till populisternas vilja och eftersom MP (mupp och muslimpartiet) inte klarar av att heltäckande bevaka och påverka våra viktigaste framtidsfrågor, är Sverige nu inom området tillbaka på 60-talsnivån.

Bland bloggarna finns denna som kan bli något bra.

Bloggrundan avslutas med barnens brev till Gud, från Karl af Hällströms blog där också HBT-Bibeln finns. Den bör för övrigt bli obligatorisk kurslitteratur på de teologiska utbildningsplatserna.

söndag, oktober 26, 2008

Poliser tänjer på lagens gränser


Det är beklämmande att Rikspolisstyrelsens nye chef inte tar klart och tydligt avstånd från alla lagöverträdelser i tjänsten. Bevisprovokation är ett bra polisverktyg, men enbart om arbetet strikt följer lagen som polisen ska upprätthålla.

Jag tycker att Bengt Svensson har överraskat negativt och beklagar att inte Therese Mattsson fick jobbet.

När en ny RPS-chef skulle
utses, hade jag Therese Mattsson och Carin Götblad som favoriter, men Carins gloria vissnade snabbt när det stod klart att hon låtit allt fiffel med informatörer och beslagtagna vapen, fortgå utan åtgärder.

Informatörsverksamheten var jag naiv nog att förespråka, omedveten om hur de inblandade poliserna blev lika kriminella som de brottslingar de skulle avslöja.


När Nils-Eric Schultz och Peter Althin talar klarspråk, är jag övertygad om att de inte får gensvar hos justitieministern. Förmodligen blir det lite förströdda beröm för att de har sett problemet. Därefter lägger justitieministern huvudet opå sned och säger att hon har fullt förtroende för RPS-chefen. Hon litar på att han och länspolismästaren i Stockholm kommer att reda ut alla frågetecken.

Struntprat blir det sade Bill
Dumheter kanske sade Bull

Mera om Polisens vapenfiffel här

Svenskt engagemang i AfghanistanKlicka på Rubriken och läs om Afghanistan.

Den svenska närvaron i Afghanistan ser ut att vara av rent militär karaktär vilket strider mot uppdraget att dels säkra ansvarsområden, dels och kanske viktigast, hjälpa till med upprättandet av ett relativt sett normalt samhällsliv.

Citat ur de senaste SvD-artikeln om Afghanistan:
"Som ansvarig utländsk makt här blir Sverige måltavla för missnöje och kritik. I ett brev till FN-organet UNAMA ifrågasätter guvernören för den folkrika Balkhprovinsen om Sverige ens ska få leda detta PRT."
Frågan är hur guvernören ser på opiumodlingarna och talibanerna.
"–Svenskarnas PRT uppträder mycket väl. De är trevliga och rådfrågar oss i säkerhetsfrågor. De respekterar vår kultur och vårt folk. Vi uppskattar och älskar dem. Min kritik gäller återuppbyggnaden och den svenska regeringen, förklarar guvernör Ustad Atta Muhammad Noor."
Nu när biståndet ska övergå i praktisk assistans i stället för pengar rakt ned i fickorna på korrumperade ledare, kanske det kan bli bättre.
"Nu har svenskarna varit här i tre år. Ingen återuppbyggnad sker, det är för lite utveckling. Den svenska regeringen borde ha ett utvecklingsprogram för provinserna. Vi har femåriga utvecklingsplaner för vägar, tunnlar, kliniker, sjukhus och skolor."
Om detta är sant, är det en oreparabel skandal!

"Men i byn Sahlarzai härskar idag glädje och framtidstro. Abdul Rahman tar högtidligt det första pumptaget med klart, rent, kallt vatten. Först fuktar Rahman själv läpparna, sedan männen, sedan pojkarna – flickorna får försynt vänta 15 meter bort."

Det där illustrerar den fullständigt vidriga situationen för kvinnorna i den muslimska sfären.

Afghanistanfakta:

Statsskick: emirat/republik
Yta: 652 000 km2
Huvudstad: Kabul (ca 2 milj invånare, osäker uppgift)(2002)
Högsta berg: flera toppar når omkring 6 800 meter
Längsta flod: Helmand (1 200 km; en mindre del rinner genom Iran)
Största sjö: Hamun-i-Saberi (eller Hamun-i-Helmand, ligger delvis i Iran)
Invånarantal: 22-26 miljoner (beräkning 2002)
Invånare/km2: ca 37
Naturlig befolkningstillväxt: 4,1 % (2001)
Läs- och skrivkunnighet: 31 % (män 47 %, kvinnor 15 %, beräkning 1999)
Folkgrupper: pashtuner, tadzjiker, uzbeker, hazarer, turkmener och aimaker m fl.
Språk: pashto och dari är officiella språk; dessutom talas turkiska språk som turkmenska, uzbekiska och kirgiziska
Religion: islam (15-20 % shia, resten sunni)
BNP/invånare: 800 US dollar (uppskattning 2000)
Olika näringsgrenars andel av BNP: jordbruk 65 %, industri och byggverksamhet 20 %, transporter och kommunikationer 2 %, handel 11 %, service och övrigt 2 % (1993)
Naturtillgångar: naturgas, kol, järn, koppar, lapis, lazuli
Viktigaste exportvaror: frukt och nötter, mattor, ull och hudar, bomull (inofficiellt opium och heroin)
Valuta: Afghani

Tidigare i bloggen om Afghanistan:
Här
Här
Här
Här
och
Här

lördag, oktober 25, 2008

Nyhetssvepet med bloggkoll


Klicka på bilderna så blir de tydligare.
Klicka på rubriken och ta del av Grönköpings veckoblad.

Dagens svep börjar med min favorittidning Enköpingsposten som presterade ett präktigt självmål i går. En prestation som förtjänar en notis i Grönköpingsposten.

Den kreativa brottsling som läste det rödmarkerade, tänkte naturligtvis att detta var en inbjudan. En bra karta som gjorde det möjligt att genomföra en snabbstöt.

Dagens antagande att det är samma tjyvar som i går, kan nog avskrivas.

Heja EP!

Även solen har sina fläckar.

Över till tidningen Veteranen som berättar att den före detta jordbruksministern Karl Erik Olsson har utsetts till hedersdoktor vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).

Jag har haft nöjet att skjutsa Karl Erik till ett centermöte en gång och glömmer aldrig hans finurliga historier.

Ulrica Schenström gör en Persson. Ulrica var sannolikt en viktig person för Reinfeldt och han borde ha satt henne där hon passar bäst. Som Regeringens PR-chef hade hon kunnat undvika Alliansens usla opinionssiffror.

Varmt kaffe stärker relationer. Eftersom artikelförfattaren har valt Mååna som illustration, passar jag på att föreslå en genial lösning på den röd-röd-rödgröna gropröran. Se till att det alltid finns en jättetermos med hett kaffe i närheten av Mååna, kommunisten och muppartiets båda halvrör.

För egen del drack jag nyss en kopp hett Rooibos och känner mig relationsmogen.

Läkaren Bert Löfgren har skrivit en bok om hur kristendomen uppfanns. Idén är gammal och jag antar att han har läst minst en av otaliga böcker på samma tema. I så fall är hans bok också ett plagiat.

Åren mellan 12 och 30 kallas de försvunna åren i historien om Jesus från Nasaret. Några av Löfgrens företrädare har hävdat att Jesus under de åren besökte trakterna av Nepal och Indien samt att han där studerade buddhism och hinduism. Andra Jesusspanare har hävdat att han tillbringade de försvunna åren i England bland druider.

Sista nyheten för dagen får bli denna; "Elektronfri avlyssning löser FRA-knut.

Bland bloggarna finner jag mycket intressant information från årets Kyrkomöte hos Karin Långström Vinge. Där nämns dock inget om Löfgrens revolutionerande analys.

Reformvänliga muslimers blogg var som ett ljus i tunneln och jag hoppas att bloggen inte är en trojan så att ljuset sitter längst fram på ett virus som sätter sig i alla datorer som surfar in på sidan i förhoppning om att få information om vettiga muslimer.

Göran Koch-Swahne bloggar igen efter en alldeles för lång paus.

Den här bloggen hade jag tänkt citera något från, men det går inte. Så gott som allt där är lika viktigt. Ta av PK-glasögonen och läs en mycket bra islamkritisk blogg!

Till sist en bloggare som har flytt Iran och nu ska utvisas dit till ett säkert dödsstraff.

onsdag, oktober 22, 2008

Avlyssning - ett bra redskap för SÄPOKlicka på rubriken och hälsa på hos Säkerhetspolisen

"Säkerhetspolisen ska få nya möjligheter att avlyssna brottsmisstänkta politiska extremister. Från årsskiftet tillförs tre nya brott till de brott för vilka Säkerhetspolisen har rätt att bland annat avlyssna telefoner och läsa brev. De beslutade riksdagen på onsdagen."

FRA-lagen kastrerades av handlingsförlamade riksdagsgrupper, men nu när den viktigaste frågan om brottsförebyggande hamnade på deras bord, segrade sunda förnuftet och nya områden för avlyssning godkändes.

"Det handlar om brott mot medborgerlig frihet, till exempel att attackera demonstrationer, finansiering av terrorism och företagsspioneri."

Riksdagsbeslutet innebär att en tillfällig lag från 1952 blir förlängd i en tidsanpassad form och föreslås bli permanentad efter en testperiod på fyra år.

Nu emotser jag ett riksdagsbeslut om att slå samman Försvarsmakten och Rikspolisstyrelsen till en myndighet. Då hamnar SÄPO och FRA under ett paraply vilket gör livet aningen jobbigare för terrorplanerare och annat brottsligt avskum.

Kan du tänka dig Mona Sahlin som statsminister?Teflonmååna vill bli statsminister. Partiledare ville hon bli redan innan Göran Pamp Persson blev det, men sossarna ville inte ha henne. Efter Göran ville ingen ta över men då "offrade" hon sig. Göran ville nog att Per Nuder skulle axla manteln, men Nuder hade ledsnat efter buffel-Perssons trakasserier.

Mååna är en vidrig politiker.
Hon skäller som en bandhund på Kristdemokraterna för deras motstånd mot könsneutrala äktenskap och det är den enda fråga där hon och jag delar åsikt. Samtidigt gullar hon hysteriskt med muslimerna som i frågan om homosexualitet är KD King Size. Har hon hål i huvudet eller är det bara strategi för att få muslimröster?

De senaste dagarnas skriverier om Mååna:


Mååna och muppartiets halvrör åker tåg

"Till en del handlar det som s och mp nu gör om att ta lärdom av den borgerliga alliansen. Väljarna ska kunna få klara besked om vad s och mp som koalitionsalternativ står i viktiga frågor."


Lycka till!

Sossar och miljömuppar måste enas

"–Det här handlar inte ett om sällskapsspel. Vi är två partier som har bestämt oss för att jobba tillsammans. Då ingår det att åka ned till spännande Göteborg, säger Mona Sahlin."


Nog blir det spännande allt, att se hur du ska fixa harmoni i vänstergropen.

Lotta Gröning och Per Nuder leder kampanjen "Mosa Mona".

"För Alliansen är alltihop bara välkommet. Medan rallarsvingarna viner inom s får Alliansen andrum att syssla med sitt eget utvecklingsarbete. Regeringen är upptagen med att regera och oppositionen är upptagen med att opponera sig - internt.

Varför skulle Per Schlingmann och Alliansens övriga partisekreterare ödsla tid på att ge sig in i detta getingbo? Mosa Mona-kampanjen verkar rulla på av sig själv med ständigt förnyelsebara drivmedel."

Det behövs ingen kampanj för att mosa Mona. Hon mosar sig själv ideligen med sina enfaldiga utspel.

Dagens citat:

"... en biografi om Mona Sahlin kan kanske inte handla om politik, eftersom hon inte har någon. Hon har aldrig hållit ett ideologiskt linjetal eller skrivit något av bestående värde."

Vad säger du om följande Mååna?:

Mänskliga rättigheter
- Muslimerna har kidnappat FN-rådet för mänskliga rättigheter och röstat fram resolution L12 som förbjuder kritik mot islam.

Demokrati - Muslimer förespråkar teokrati i stället och drömmer om det globala kalifatet med sharialagar.

Jämlikhet
- I det patriarkala klansystem som råder i muslimska områden (även i Södertälje, Rinkeby, Bergsjön och Rosengård) finns ingen jämlikhet.


Jämställdhet - Kvinnan är underordnad mannen. Hela koranens sura fyra reglerar denna underordning.

Religionsfrihet - Varje muslimsk familj är absolut förpliktigad att uppfostra barnen till rättroende muslimer som kan recitera koranen. Det är sedan farligt att lämna islam.

Yttrandefrihet - Ingen muslim får kritisera eller ifrågasätta islam. Det är hårda straff även på en sådan naturlig livsåskådning.

Åsiktsfrihet - Ingen muslim får uttrycka kritik mot sina ledare. Det medför hårda straff.

Könsneutral samlevnad - Homosexualitet är en synd för alla rättroende muslimer och i de flesta muslimska länder straffas homosexuella mycket hårt.

Religionsneutral utbildning - Det är varje muslimsk lärares plikt att lära ut islams och koranens levnadsregler och i praktiken programmera alla elever till rättroende muslimer. Den lärare som inte lever upp till detta krav, straffas hårt.

Åsså lite mera Mååna då va


LHC - Mörk materia - Higgs partikel


Klicka på den nedre bilden och få en uppfattning om hur stor mackapären är.

Allt i bloggen om LHC

Dagsläget för LHC - Large Hadron Collider är besvärligt. Testkörningarna fick avbrytas för ett elektriskt fel som inte borde ha varit möjligt med tanke på de mångåriga förberedelserna.

Hemsida för LHC.

Hos CERN är paniken nära. Driftstoppet är en katastrof såväl för ekonomin som för projektförtroendet.

De har en fantastisk marknadsföring som ger bra inblick i verksamheten och hade inte driftstoppet inträffat så hade vi i dag vetat mera om mörk materia/energi och Higgs partikel.

Alternativt hade vi alla, om olyckskorparna har rätt, varit uppslukade av ett svart hål.

fredag, oktober 17, 2008

Kungen ropar "Vargen kommer"


Klicka på bilderna så blir de tydligare. Är det Kim Jong CG som leder nya skogsmullar?
Klicka på rubriken och läs om vargar.
Klicka här och läs om hans Majestät Konungen Carl XVI Gustaf..

Nu vill ovanstående potentat reglera jakten på vargar i de svenska skogarna eftersom vargarna stör skogshobbydödandet genom att hålla älg- och rådjursstammen nere.

Enligt min ringa mening är det jägarstammen som ska begränsas. Det är alldeles för många jägare som använder sina vapen till att lösa mänskliga konflikter. Jägarstammen ska dock inte begränsas med avskjutning utan med återkallande av samtliga vepenlicenser. Sedan får vapeninnehavarna lämna in sina leksaker till polisen som lagrar dem tills dess att innehavarna fått ny licens efter en mycket hård prövning med registersamkörning.

Alla grova brott ska medföra vapenlicensindragning.

Lyssna här hur Folke Johansson och Anna Dahlerus Rovdjursföreningen drabbar samman.

Pressreaktioner:
E24
ATL
NA
Dalarnas Tidning
Newsmill
Miljöaktuellt

Kungens egna ord om vargproblemet


Till sist ett utdrag ur den kungliga visdomskällan

Citat: "På sin årliga älgjakt uttrycker nu kung Carl Gustaf en önskan om ett bröllop -kungen vill kunna ta med svärsonen på älgjakt.
- Först måste jag skaffa mig en svärson.
Men svärson blir man först när man har gift sig, säger kungen till Expressen.se."

Islam - en missförstådd religion?Allt i bloggen om islam här

Efter de senaste dagarnas medierapportering om ytterligare en "svensk" terrorist, börjar skriverierna om att islam är en missförstådd religion.


Det är troligt att de flesta mediekonsumenter har en felaktig bild av islam, men i så fall antagligen åt fel håll. De flesta har gått på skrönan om islam som fredens och kärlekens religion.

Inget kan vara mera fel!

Islam är en kombination av politik och religion eftersom en rättrogen muslim måste leva hela sitt liv i enlighet med föreskrifterna i koranen. Koranen får inte uppdateras genom moderna tolkningar utan dess budskap som skrevs för 1400 år sedan, gäller strikt i dag.

Läs gärna surorna fem och nio där icke-muslimer behandlas. Läs också sura fyra där kvinnosynen blir belyst. Tänk på att allt som står där, är lag för varje rättrogen muslim.

Längst ned i inlägget radar jag upp en del viktiga nyckelord för ett civiliserat samhälle.

De senaste etthundra åren har Sverige sekulariserats och i dag har kristendomen ingen makt över samhället. De kommunala skolorna blev helt befriade från religionshänsyn för cirka 20 år sedan, men nu faller skola efter skola undan för kraven på religionsanpassning igen.

De senaste åtta åren har vi haft en massinvandring av muslimer som får bosätta sig i kolonier i Södertälje, Rinkeby, Rosengård, Hjällbo, Hammarkullen och andra orter.

Svamlet från PK-dårarna om kulturell mångfald och berikande traditioner, har visat sig leda till kulturell enfald och farliga traditioner.

Dessa människor ha fått asyl i Sverige. De får pengar och bostäder utan krav på motprestation. De behöver inte ens lära sig svenska. De behöver inte flytta dit där jobben finns, som andra arbetslösa tvingas till.

DO vakar som en hök över deras krav på positiv särbehandling efter religion och kultur. Stora skadestånd utdöms ofta till dem som kräver att få klä sig enligt islams föreskrifter, på arbetsplatser där detta utgör ett säkerhetshot.

Det finns trots allt klarsynta iakktagare av islam och muslimer. En av dem är Aje Carlbom. I Newsmill skriver han om de tre år som han bodde i Rosengård.

Islam är vad muslimerna gör det till och den bilden är inte positiv.
Mänskliga rättigheter - Muslimerna har kidnappat FN-rådet för mänskliga rättigheter och röstat fram resolution L12 som förbjuder kritik mot islam.

Demokrati - Muslimer förespråkar teokrati i stället och drömmer om det globala kalifatet med sharialagar.

Jämlikhet - I det patriarkala klansystem som råder i muslimska områden (även i Södertälje, Rinkeby, Bergsjön och Rosengård) finns ingen jämlikhet.

Jämställdhet - Kvinnan är underordnad mannen. Hela koranens sura fyra reglerar denna underordning.

Religionsfrihet - Varje muslimsk familj är absolut förpliktigad att uppfostra barnen till rättroende muslimer som kan recitera koranen. Det är sedan dödsstraff på att lämna islam.

Yttrandefrihet - Ingen muslim får kritisera eller ifrågasätta islam. Det är hårda straff även på en sådan naturlig livsåskådning.

Åsiktsfrihet - Ingen muslim får uttrycka kritik mot sina ledare. Det medför hårda straff.

Könsneutral samlevnad - Homosexualitet är en synd för alla rättroende muslimer och i de flesta muslimska länder straffas homosexuella mycket hårt.

Religionsneutral utbildning - Det är varje muslimsk lärares plikt att lära ut islams och koranens levnadsregler och i praktiken programmera alla elever till rättroende muslimer. Den lärare som inte lever upp till detta krav, straffas hårt.

torsdag, oktober 16, 2008

Motormagasinet


Jag brukar oftast hävda att Enköpingsposten är den enda tidning jag behöver, men kom i dag på att det finns en till. Nyss besökte jag tidningsåtervinningsstationen och gjorde mig av med de senaste tio årens Motormagasinet som jag sparat i förrådshyllor.

Jag bläddrade igenom några av dem men kände att de är färskvara. Många minnen väcktes och det började naturligtvis med med AGB eftersom jag hittade en gammal bilaga där jag hade skrivit om min första viktiga arbetsgivare AGB.

Alla sorters minnen relaterade till Motormagasinet och AGB dök upp så det blev en riktig nostalgistund. Många av de personer som jag hade förmånen att få lära känna, är borta nu. En av dem var Jonny Fleur som lämnade ett mycket stort tomrum efter sig. En annan var naturligtvis Harry Mauritz Lindqvist som lät mig bli servicechef i hans företag direkt efter min ingenjörsexamen. Honom mötte jag en kort tid innan han gick bort. Av en händelse nästan snubblade jag över hans rullstol på en flygplats i Schweiz.

Tidningen Motormagasinet är numera nästan min enda kontakt med den marknad som fascinerat mig i 60 år och som blev mitt yrkesterritorium under 30 av dem.

Svensk terrorist

Antiterroristlogotype från CIA

Islamism och politisk korrekthet är ett större hot mot oss än vad kommunismen och nazismen någonsin var tillsammans.

Nyheterna för dagen är att en svensk har dödats av amerikaner.

Så inleds rapporteringen om att en terrorist utlöste sin självmordsväst när amerikanska trupper fann honom. En indignerad advokat fick i terroristkramarradions P1-morgon, bedyra "svenskens" oskuld.


I Newsmill finns en intressant krönika som jag citerar: "Att 43 åringen haft sin bas i Sverige gör mig inte ett dugg förvånad. Född och uppvuxen i Stockholms förorter har jag på nära håll följt indoktrinerade jihadisters propagandamaskineri i skolor, lokalföreningar och fritidsgårdar. Det skriver idag Makan Afshinnejad (fp)."

"Mannen är sedan länge känd av Säkerhetspolisen och är sedan slutet av 2006 uppförd på USA:s och FN:s terrorlistor. Enligt källor har den 43 årige mannen ett gediget förflutet i jihadistkretsar och basen för hans perversa islamistpropaganda har spårats till moskén i Brandbergen i Haninge söder om Stockholm."

"Terrorismforskaren Magnus Norell har gjort en uppskattning på hur många islamister som är verksamma i Sverige. Han kom fram till att det kan finnas ca 1500 islamister i Sverige. Den siffran är enligt min mening alldeles för låg. Född och uppvuxen i Stockholms förorter har jag på nära håll följt indoktrinerade jihadisters propagandamaskineri i skolor, lokalföreningar och fritidsgårdar. Jag har med egna ögon sett ungdomar med krokig bakgrund vilseledas och förtvivlade föräldrar som bara kan titta på när deras söner (för det handlar nästan uteslutande om dem) luras in i grupper där hatet mot vårt öppna samhälle sätts i centrum."

SvD om händelsen: "Den svenske medborgare från Stockholm som dog i strid Irak var sedan länge väl känd av Säpo och andra länders säkerhetstjänster. Enligt USA:s armé, som kallar honom ”andreman inom al-Qaida i Irak”, sprängde han sig själv till döds."

Från Sveriges Radio fick man nästan intrycket att den stackars "svensken" har förföljts och mördats.


"Säkerhets­källor bekräftar för SvD att mannen, med täcknamnet
Abu Qaswarah, är identisk med den svenske medborgaren." "Klart var att 43-åringen, som var både svensk och marockansk medborgare, första gången kom till Sverige under 1980-talet. På 1990-talet reste han till Afghani­stan där han enligt Säpo deltog som stridande. 43-åringens tidigare advokat Abdel-Hay Alami säger att det är ”osannolikt” att den outbildade mannen skulle ha blivit ledare i en internationell terrororganisation."

I Sverige kan terroristorganisatörer verka fritt utan att störas av lagens upprätthållare eftersom varje granskning av radikala muslimer stämplas som islamofobi. Mera om terroristen som föll.

Uppdatering 17/10

"Malena Rembe ifrågasätter inte den amerikanska arméns bild att den svenske och marockanske medborgaren skulle ha fungerat som al-Qaidas andreman i Irak. Rembe menar att 43-åringen nu blir farlig som exempel även efter sin död.

– Han kan bli en martyr som fungerar som inspiration för andra. Vi misstänkte att han reste till Irak för att bli just det"

Blogosfären


Tidigare i bloggen om terrorism

onsdag, oktober 15, 2008

Almstriden i Enköping

Klicka på bilderna1971 utbröt striden om almarna i Kungsträdgården. Hos äldsta dottern Agneta, blev det inget bråk över att en rutten alm skulle tas ned i går.
Gillbo Trädplock anlände vid tretiden i går och parkerade sin praktiska kranbil på andra sidan av staketet. Den långa armen med gripklo och kedjesåg manövreras från en trådlös fjärrkontroll så att operatören alltid kan stå på rätt plats under arbetet.
Lyssna på Dagens Eko från den tolfte maj 1971. Det blev ingen radiosändning från gårdagens almfällning, men om Sveriges Radio hade varit där, hade de kunnat notera förtjusta kommentarer från alla åskådare som beundrade nedplockningen av almen gren för gren.
Här åker toppen av och högen på marken växer.
Klicka på bilderna så blir de större, men tyvärr inte bättre. Det var problematiskt med att ta bilder uppåt mot den vackra molnfria skyn.
Den där högen blir det mycket jobb med för mig och min nya motorsåg.

Ovanliggande bild visar den grymma gripklon med sin effektiva sågEfter en timme var det klart
Trädrötan hade sannolikt bidragit till en almfällning utan maskinell assistans vid nästa höststorm. Om almsjuka
Tack till Peter Book och operatören. Ring Peter om du vill ha ett träd nedtaget snabbt och säkert. 0708 82 14 80 eller 08 410 223 80