tisdag, september 30, 2008

Space Ship two och White Knight two

Klicka på bilden som är en lätt modifierad 2010-bild
Ny Teknik är en bra nyhetskälla för oss som är intresserade av allt som flyger. Här presenteras ett nytt projekt för Space Ship Two som jag skrev om här - (med bilder på Space Ship One)
"Noaa tänker placera sina vetenskapliga mätinstrument både ombord på jetplanet White Knight Two och på själva rymdskeppet Space Ship Two – när planen väl är byggda och turistresorna till rymdens rand kan börja."
Klicka på rubriken och titta på vackra rymdskepp. Klicka på bilderna så blir de ännu bättre.

Invandrarna, brottsligheten och ekonomin

Klicka på bilden så blir den tydligare
Klicka på rubriken och se hon som vill bli nästa statsminister.

I socialdemokraternas hemliga strategidokument inför valet 2010, finns argumentsamlingar för de politiska debatterna.

Per Gudmundson har funnit ett sådant.
”Hemligt: Socialdemokraternas strategidokument mot Sverigedemokraterna”. Det är 36 sidor om att bemöta sd."
Mååna visade vägen i tevedebatten med Jimmie Åkesson och är dokumentet av samma klass som hon visade då, kommer SD garanterat in i Riksdagen med hjälp av ex-sossars röster
"Dokumentet är äkta, bekräftar Mats Johansson i s-arbetsgruppen för demokratidebatt, och tillägger att s internt har en nyare version, som dock inte skiljer sig på något dramatiskt sätt från den läckta. Men den vill han inte visa."
Enligt dokumentet är SD-medlemmarna särskilt brottsbenägna
"men sd kommer att ha bättre argument. Ekot (13/9-06) och Brottsförebyggande rådet (Brå) visade att ”nästan var femte person som kandiderar för de stora partierna till riksdag och kommuner, cirka 19 procent, har förklarats skyldiga i domstol, eller vid lindrigare brott av åklagare.” Att jämföra med sd, där var tionde kandidat i valet 2006 var brottsbelastad (Expo 15/9-06)."
Invandring har, enligt socialdemokraterna, alltid bidragit positivt till Sveriges ekonomi, enligt den argumentsamling som ska ge dem valseger 2010.

Regeringens utredare professor Jan Ekberg beräknade kostnaden för invandrare ända upp till cirka 2 procent av BNP (ESO 1995:68) Det blir cirka 7 000 kronor per person och år eller totalt 63 miljarder per år. Försvarsbudgeten är 39 miljarder
SCB om BNP Klicka på bilden och studera BNP i kronor. Statsbudgeten
"Överrepresentationen i brott försöker man förklara med socioekonomiska faktorer."
Självklart har det stor betydelse!

Det var under socialdemokraternas regeringar som invandrarna grottades ihop i ghetton som delar av Södertälje, Malmö, Stockholm och Göteborg. Där är brottsligheten extrem och hoten mot poliser, brandmän och ambulanspersonal, växer hela tiden.
"S förstår nog att detta bara går att bemöta med tuffare kriminalpolitik. Men det vill man inte."
Det är inte bara tuffare kriminalpolitik som krävs. Flyktingarna måste spridas ut över landet så att de har en rimlig möjlighet att försörja sig själva och komma ur det bidragsberoende som våra ghetton skapar.
"Sedan påstås att Alliansens politik skapar rasism. Precis som om någon skulle tro på att rasismen uppstod 2006."
Mååna och hennes anhang gör en verklighetsanalys som skrämmer med tanke på att hon kan få uppdraget att bilda regering med stöd av kommunisten och halvrören i MP (mupp- och muslimpartiet).

lördag, september 27, 2008

Nyhetssvep med bloggkoll


Nyheterna denna fantastiska höstdag, handlar ovanligt lite om terrorism. Vanligtvis finns det i de flesta dagstidningar, minst en artikel om terrordåd eller planerade sådana, men inte i dag.

Har radikala muslimers terrorverksamhet inte längre tillräckligt stort nyhetsvärde?
Har det blivit för vanligt för de stora rubrikerna?

Då går jag ned i rubrikstorlek och finner detta:

Gårdagens nyhet
"Strax innan klockan sju i morse bordade polisen flygplanet på Kölns och Bonns gemensamma flygplats. Ombord greps två män – en 23-årig somalier och en 24-årig tysk medborgare med somaliskt ursprung.

De båda männen är misstänkta för att ha kopplingar till terroristgrupper och ska ha hållits under uppsikt i ett par månader"

Den tyska motsvarigheten till vårt FRA, har tydligen större befogenheter att bevaka islamisterna än vad det snöpta FRA kommer att få.

Mera om detta

"Terrorn kryper närmare, den ökar hela tiden, både försök och riktiga attentat. Flera terrorgrupper har gripits och står inför domstol på flera ställen i Tyskland."
Fyra dagar sedan i Pakistan

"Islamisterna vill skapa kaos i Pakistan och om lördagens terrorattentat drabbat landets president och premiärminister hade den politiska hårdsmältan varit ett faktum."
Fyra dagar sedan i Malaysia
"En känd regeringsmotståndare och bloggare i Malaysia har dömts till två års fängelse, anklagad för att ha förolämpat islam."
Självcensuren sprider sig

Vilka ska bevakas?
"Den lokalt ansvarige befattningshavaren, nämligen hr reservlöjtnant N. Johnson vid Fältjägarecorpsens Radioavdelning (FRA) lugnar dock opinionen och försäkrar, att övervakningen endast kommer att gälla personer som verkligen behöver övervakas."
Diskussionsplats ett

Diskussionsplats två

Exmuslimer

Blogg ett

Blogg två

Socialdemokraterna hävdar med viss rätt, att de gått i spetsen för kampen emot religionens inflytande över samhället. Kristendomens grepp om vår vardag, har släppt och samhällsordningen har sekulariserats.

Då inträffar det onaturliga och obegripliga att samma socialdemokrater ömt börjar krama den enda religion som är emot mycket av vad socialdemokrater säger sig stå för. Kommunisterna och MP (mupp- och muslimpartisterna) är snäppet värre.

Nu tävlar de om att vara bäst på att tillåta segregering i skolorna, i badhusen och på arbetsplatserna.

De har passerat nivån för dhimmifiering och förnedrar sig totalt i sin islamunderkastelse.

Följande stolta gamla plakatrubriker verkar vänsterpolitikerna nu helst vilja glömma i sin strävan efter att gå muslimerna till mötes på alla plan.

Mänskliga rättigheter - Muslimerna har kidnappat FN-rådet för mänskliga rättigheter och röstat fram resolution L12 som förbjuder kritik mot islam.

Demokrati - Muslimer förespråkar teokrati i stället och drömmer om det globala kalifatet med sharialagar.

Jämlikhet - I det patriarkala klansystem som råder i muslimska områden (även i Södertälje, Rinkeby, Bergsjön och Rosengård) finns ingen jämlikhet.

Jämställdhet - Kvinnan är underordnad mannen. Hela koranens sura fyra reglerar denna underordning.

Religionsfrihet - Varje muslimsk familj är absolut förpliktigad att uppfostra barnen till rättroende muslimer som kan recitera koranen. Det är sedan dödsstraff på att lämna islam.

Yttrandefrihet - Ingen muslim får kritisera eller ifrågasätta islam. Det är hårda straff även på en sådan naturlig livsåskådning.

Åsiktsfrihet - Ingen muslim får uttrycka kritik mot sina ledare. Det medför hårda straff.

Könsneutral samlevnad - Homosexualitet är en synd för alla rättroende muslimer och i de flesta muslimska länder straffas homosexuella mycket hårt.

Religionsneutral utbildning - Det är varje muslimsk lärares plikt att lära ut islams och koranens levnadsregler och i praktiken programmera alla elever till rättroende muslimer. Den lärare som inte lever upp till detta krav, straffas hårt.

tisdag, september 23, 2008

Norska Dagbladet om Knutbykoden

Klicka här och se de senaste inläggen om Knutbysekten

De norska tidningarna är på alerten när det gäller stollarna i knutbysekten. Dagbladet hade i går en riktigt bra artikel med sammanfattning av dramat i Knutby. Citat:
"Natt til 10. januar 2004 ble 23 år gamle Alexandra Fossmo, gift med Helge Fossmo, skutt og drept i sin egen seng. Gjerningspersonen var barnepiken Sara Svensson."
Mycket talar för att Sara sköt på en redan mördad Alexandra. Hennes avsikt var dock att döda, men det är djupt tragiskt om mördaren går fri.
"De trodde at Åsa Waldau var blitt utvalgt av Jesus til å være hans brud i himmelen.
Utan den teatern hade Alexandra varit levande i dag.
"Anklagene mot Waldau førte ikke til noen siktelse mot henne."
Det är många som arbetar för en ändring av den saken. Läs artikeln. Där finns ett långt utdrag ur boken och en bra sammanfattning.

Klicka på etiketten Knutby längst ned för att läsa mera om sekten i Knutby. Rulla ned förbi detta inlägg om det ligger överst.

Mera om Knutbykoden

lördag, september 20, 2008

Knutbykoden - Helge Fossmos egna ord

Klicka här och se de senaste inläggen om Knutbysekten

Nu kommer äntligen boken som bygger på samtalen mellan Eva Lundgren och Helge Fossmo i fängelset. Jag tror inte att boken Knutbykoden ger något nytt för oss som har följt dramat från första dagen, men den kommer antagligen att förklara för många hur stämningen är i en sekt med dödskult.

Vi har läst alla böckerna om knutbymorden.
Vi har tagit del av förundersökningen.
Vi har diskuterat allt i flera debattforum. t.ex. här och här
Vi har kontakter med avhoppare och anhöriga.
Vi har också kontakter med sektmedlemmar och sektförsvarare.
Vi har till och med diskuterat direkt med Helge via hans hemsida.
Vi har hotats av sekttorpeder.

Bilden är tämligen klar vad gäller mordens organisation och genomförande, men det ska bli intressant att läsa Helges ord tolkade av Eva Lundgren Klicka på etiketten Knutby längst ned och rulla ned förbi detta inlägg om det står först så kan du läsa mera om sekten i Knutby.

Mera om Knutbykoden

fredag, september 19, 2008

Mänskliga rättigheter enligt FN och enligt OIC
Dagens Människor och tro i Sveriges Radion, handlade om muslimers syn på mänskliga rättigheter.

FN-rådet för mänskliga rättigheter är för närvarande dominerat av muslimska stater och i dessa länder är det religiösa kollektivet överordnat individen i människorättssammanhang.

Det innebär paradoxalt nog att FN-rådet för mänskliga rättigheter styrs av diktaturer med ett uttalat förakt för mänskliga rättigheter.

Tidigare i bloggen om mänskliga rättigheter.

HÄR och HÄR

Mänskliga rättigheter - Muslimerna har kidnappat FN-rådet för mänskliga rättigheter och röstat fram resolution L12 som förbjuder kritik mot islam.

Demokrati - Muslimer förespråkar teokrati i stället och drömmer om det globala kalifatet med sharialagar.

Jämlikhet - I det patriarkala klansystem som råder i muslimska områden (även i Södertälje, Rinkeby, Bergsjön och Rosengård) finns ingen jämlikhet.

Jämställdhet - Kvinnan är underordnad mannen. Hela koranens sura fyra reglerar denna underordning.

Religionsfrihet - Varje muslimsk familj är absolut förpliktigad att uppfostra barnen till rättroende muslimer som kan recitera koranen. Det är sedan dödsstraff på att lämna islam.

Yttrandefrihet - Ingen muslim får kritisera eller ifrågasätta islam. Det är hårda straff även på en sådan naturlig livsåskådning.

Åsiktsfrihet - Ingen muslim får uttrycka kritik mot sina ledare. Det medför hårda straff.

Könsneutral samlevnad - Homosexualitet är en synd för alla rättroende muslimer och i de flesta muslimska länder straffas homosexuella mycket hårt.

Religionsneutral utbildning - Det är varje muslimsk lärares plikt att lära ut islams och koranens levnadsregler och i praktiken programmera alla elever till rättroende muslimer. Den lärare som inte lever upp till detta krav, straffas hårt.

torsdag, september 18, 2008

FRA-lagen i fokusJag satt och lyssnade på demonstrationstalen mot FRA-lagen i dag.

Många av talarna visade upp en genuin övertygelse om att kommunikationsavsökning är integritetskränkande och det har jag respekt för.

Däremot har jag ingen respekt för dem som talar om "massavlyssning". Det uttrycket används enbart i desinformationssyften och motiven är dunkla.

Kommunikationsövervakning med nyckelordsstyrning är inte massavlyssning!

Jag har också svårt att respektera dem som klagar över att muslimer avlyssnas. Det är också desinformation och just de argumenten kommer bara från vänsterhåll.

Varför nämner vänsteragitatörerna muslimer som en hotad grupp?

Muslimer generellt är inte mera hotade än andra, men det finns många goda skä att använda alla till buds stående medel för att övervaka radikala muslimer. Det har visat sig i hela Europa att många islamister utgör ett faktikt hot , Hot ska övervakas och bekämpas.

Det har inget med FRA-lagen att göra. Det handlar om riktad övervakning.

Det är mycket allvarligt att vänsterfolket, som säger sig stå för demokrati, tryckfrihet, religionsfrihet och jämställdhet, värnar hysteriskt om islam som står för motsatserna.

Det är mycket allvarligt att vänsterfolket som säger sig vilja främja integration, ger sitt stöd till de muslimer som vill ha segregation.

Det är mycket allvarligt att vänsterfolket konsekvent motarbetar vår säkerhet.

Tidigare i bloggen om FRA här - här - här - här - här - här och här

FRA-lagen måste omarbetas eftersom introduktionen av den har misskötts så till den grad att den inte kan godkännas i nuvarande form.

onsdag, september 17, 2008

Kristi Brud i Knutby är inte bortglömd

Klicka här och se de senaste inläggen om Knutbysekten

Även om översteprofetissan i Knutby har undvikit att göra bort sig i massmedierna den senaste tiden så finns hon och hennes lakejer med i nyheterna. Dagens nyhet om Knutby eller Kurtby, handlar om en barnbok och jag citerar SvD:
"Den norska för författaren Erlend Loe har skrivit en barnbok om händelserna i Knutby. Fast i Loes värld heter orten istället Kurtby – en småstad som har problem att hitta en ny pastor eftersom alla som hittills arbetat där satts i fängelse."
Här har författaren missat det viktigaste. HSB - hon som bestämmer är fortfarande på fri fot.
"Kurt, hans fru Anne-Lise och familjen åker på semester till Sverige. Efter att ha kört vilse kommer de till en stad som heter Kurtby. Invånarna är förtvivlade eftersom de precis förlorat sin pastor. Han har åkt in i fängelse – något som för övrigt även har drabbat de tidigare tre pastorerna. När Kurt dyker upp blir han mottagen som den nya pastorn, förklarar Loe för Aftenposten. "
Här var det miss igen. Det är nog minst tre som har sluppit fängelse. Kanske är författaren orolig för att bli stämd om han kommer för nära verkligheten.

Här får du ett ljudprov ur boken.

Det mesta talar för att Eva Lundgren i sin kommande bok om Knutbysekten, inte kommer att vara lika hänsynsfull. När den kommer på svenska blir det nog livat på Kullen i Gränsta - Knutby.

Klicka på etiketten "Knutby" längst ned så får du se tidigare inlägg om Knutbysekten. Rulla ned förbi detta inlägg om det ligger först.

tisdag, september 16, 2008

Vansinnet blir lag i Iran
Nu har ledarna i Iran slutligen befäst sin ställning som vår världs värst stinkande politiska träsktroll.

Artikeln i tidningen Dagen visar att de religiösa/politiska ledarna i Iran har drabbats av galna islamsjukan.
"Irans parlament har med överväldigande majoritet antagit ett lagförslag som föreskriver dödsstraff för alla som lämnar islam. Därmed återstår bara detaljer innan lagen antas."
Det blir spännande att se hur den civiliserade delen av världen reagerar på detta.

Tidigare i bloggen om Iran

Dit vill våra myndigheter avvisa regimkritikern Rana Karimzadeh till en säker död.
Rädda Ranas liv
Artikel i SvD

Klicka på rubriken och läs Ahmadinejads egen blogg

söndag, september 14, 2008

Fredens religionDen här artikeln i SvD, väcker starka reaktioner hos mig. Så starka att jag ska avstå från att skriva vad jag tänker om det politiskt korrekta kulturförräderi som beskrivs i artikeln. Det handlar om författaren Ian Buruma, en av alla islamkramare som gör en sjuk omvärldsanalys, en kulturell vurpa med dubbel skruv. Dessa kulturförrädare finns överrepresenterade hos oss inom MP (muslimpartiet?) och bland socialdemokraterna med Mååna som föredöme. Artikelcitat:
”Den kontroversielle filmaren och kolumnisten Theo van Gogh mördades den 2 november 2004. Genom ett automatiserat tänkande om rasism och tolerans förringar Ian Buruma de katastrofala följderna av mordet på den hollänske filmaren Theo van Gogh. Bokens resonemang är ett intellektuellt moras som inte gagnar någon, allra minst sanningen, skriver Lena Andersson.
Islamkramarna yrar ständigt om rasism som om muslimer vore en ras.
”Varje mord är en tragedi men det är oundvikligt att mord som riktar sig mot samhällets grundvalar väcker en fasa och vrede med vidare omfång. Såsom mordet på John Hron av svenska nynazister. Såsom mordet på Theo van Gogh i Holland i november 2004. Men den gången hände något besynnerligt. Omdömet fördunklades hos dem som kommenterade händelsen. Mördaren blev offer och mordoffret var den skyldige. När de mångkulturella friktionerna blir för svåra att se i vitögat tar man sin tillflykt till de färdiga tankarna, hur bakvända de än är
Muslimernas offermentalitet har smittat av sig på ryggradslösa politiker och journalister. De har gått på skrönan om de utsatta muslimerna. Muslimerna i Sverige har till största delen kommit hit som flyktingar. Vi har tagit emot dem och givit dem bostäder. Vi försörjer dem och låter dem klumpa ihop sig stadsdelar så att de i praktiken blir arbetsbefriade. Svenska arbetslösa måste flytta dit där jobben finns, men det krävs inte av muslimerna. Trots detta kräver de gång på gång att vi ska förändra vår sekulariserade samhällsordning så att Sverige anpassas till islam.
”Filmaren, rabulisten och mediepersonligheten Theo van Gogh hade använt sin yttrandefrihet och tagit strid för frihetliga värden. För det fick han betala med sitt liv. Han sköts ihjäl på sin cykel. Därefter fick han halsen avskuren av en machete som sedan borrades in i hans bröstkorg. En lapp anslogs i samma bröstkorg med en mindre kniv. Dess text uppmanade till ”heligt” krig mot ”otrogna” och till mord på namngivna personer
Inga muslimer reagerade den gången med demonstrationståg och skyltar med texter mot religiöst vansinne. Ni skulle bara se de hyllningar till mördaren som skrevs i de största slutna muslimforumen.
”Det som borde ha lett till ramaskri och ovillkorliga avståndstaganden vändes i politiska och journalistiska kommentarer, inte minst i Sverige, till motsatsen: mordet på den anstötlige Theo van Gogh var ett tecken på det förtryck muslimerna i Holland led under. Det visade hur intolerant Holland blivit. Inte intolerant såtillvida att en människa hade avrättats på grund av en film han gjort, utan på så sätt att muslimer kände sig otrygga.
Lands- och kulturförrädare!
”Kanske kommer detta förvrängda, automatiserade tänkande värdigt ett totalitärt sinnelag ur samma källa som självcensuren. Mord och hot fungerar. Åtskilliga är de som efter Salman Rushdie, Ayaan Hirsi Ali, Theo van Gogh och Lars Vilks avstår från satir och kritik.”
Glöm aldrig de danska karikatyrtecknarna! De mordhotades också.
”Ett mord som det på Theo van Gogh borde leda till rannsakning av värderingarna som ledde fram till det. Istället rannsakas Theo van Gogh och yttrandefriheten och kritik kallas för intolerans.
Islamkramarna har i sin strävan efter kulturell mångfald, skapat en härdsmälta av kulturell enfald.
”Det var en konkret händelse som utlöste mordet. Filmen Underkastelse (Submission)som visar kvinnofientliga citat ur koranen, projicerade på en naken kvinnokropp. Relevant kritik kan man tycka, så varför inte också fråga vad koranen har gjort med Mohammed Bouyeri?"
Lena Andersson kultur@svd.se

Filmbilder

fredag, september 12, 2008

Vårdcentraler för muslimer


Klicka på rubriken och läs vad jag tycker om segregerande vårdcentraler. Rulla ned förbi detta inlägg som ligger först.

Här är en väldigt bra insändare i Eskilstuna-Kuriren

Egen vårdcentral för ateister, tack

En muslimsk vårdcentral ska öppnas vid Telefonplan i Stockholm. Socialminister Göran Hägglund anser att religiöst och etniskt inriktade vårdcentraler stärker patienternas ställning och utvecklar sjukvården.
Det är inte förvånande att just Hägglund bejakar religiös särbehandling, men det är en belastning för hans ämbete.
Riksdagsledamoten Carina Hägg, s, är på goda grunder missnöjd med Hägglunds inställning: "Att legitimera vård som ges utifrån religiösa värderingar är något helt nytt i det svenska samhället."
Just det!
Jag vill ha en vårdcentral för ateister att gå till. Vår ateistiska anatomi är ju väldigt annorlunda jämfört med dem som är skapade av någon gud eftersom vi är ett resultat av evolutionen. Och man måste ju förstå att Allah inte använde samma grejor som Jahve, exempelvis.
Så det är ju bra om alla, inte bara religiösa utan också politiska åskådningar får medicinsk kompetens utifrån sin särart, eftersom islam är lika politisk som religiös. Det blir en himla massa olika men helt nödvändiga specialistkompetenser, eller hur?
"Jaha, du är döende och katolsk socialist, sorry, det blir andra sidan stan, här behandlar vi bara konservativa ortodoxa, men du kan ju alltid kolla med de liberala judarna rakt över gatan."
Ok, jag vill ha en vårdcentral för liberala ateister. Rättvist ska det vara!

Henrik Schullström,
Ordförande Human-etiska föreningen HEF

Tidigare i Bloggen om HEF

Rulla ned förbi detta inlägg om det ligger först.

torsdag, september 11, 2008

Nine eleven - 9/11 - WTC - Årsdagen 2008Elfte september 2001, satt jag på kontoret och hörde i radion att ett flygplan hade störtat in i ett av Manhattans gigantiska tvillingtorn. Jag åkte direkt hem och satte ett fyratimmars vhs-band i videobandspelaren, ställde in den på BBC World och åkte tillbaka till jobbet.

Det bandet har jag spelat många gånger under åren och funderat över vad det i grunden är som får unga människor att offra sina liv för att mörda andra medan de vrålar Allahu akbar - Gud är större.

Under etiketten islam längst ned på sidan, finns många tankar om islam redovisade och inte en enda är postiv. Rulla ned förbi detta inlägg som ligger först.

I morse lyssnade jag på radion som vanligt och hörde den kloka Malena Rembe berätta lite om hur Säpo ser på den svenska hotbilden.

Många gånger har jag skrivit om hur den socialdemokratiska regeringen skapade ett system där radikala muslimer har fått en tummelplats i Sverige för terrorismens logistikorganisation och finansieringssystem.

Citat SR:

"11 september 2001
Sju år har gått sedan terrordåden i USA. Sju år av terroristjakt som präglat såväl den internationella som den svenska politiken. Men hur har själva terrorismen förändrats?Samtal Malena Rembes på SÄPO:s kontraterrorismenhet."

Lyssna här

När ska politikerna ta av sig de PK-skygglappar som hindrar dem från att se verkligheten.

Säpo måste ges resurser till att intensifiera kontakterna med alla samhällsfunktioner som kan ge information om när terrorplanering kan misstänkas.

Låt Malena Rembe bli regeringens säkerhetsrådgivare med befäl över Säpo, FRA och Must.

Stoppa terrorismen när den planeras och där den planeras!

Väck politikerna!

Från SvD på årsdagen - Här och Här

Tidigare i Bloggen HÄR - HÄR och HÄR

Den fantastiske tecknaren Hans Lindströms dagens bild. Klicka!

Jag beskriver den eftersom det kommer nya hela tiden. Vill du se alla dagens bilder så kan du klicka på den färgglada gubben en bit ned på vänstersidan.

Bildbeskrivning:
Liten tunn man står framför chefens enorma skrivbord. Bakom chefen ser han genom det stora fönstret, hur ett stort flygplan just ska krascha in i fönstret.

Talruta:
"Å nu kom jag plötsligt på att jag vill tala om för dig att du är det största rövhål jag nånsin har träffat, chefen."

Bildkommentar:
Chefsrumsinteriör från ett av World Trade Centers norra torns många kontorskomplex klockan 08.44.59 den 11:e september 2001"

onsdag, september 10, 2008

Nine eleven - 9/11 - WTC - Årsdagen 2008


Klicka på bilderna så blir de större och tydligare

Elfte september för sju år begick al-Qaida de illdåd som startade kriget mot terrorismen.

I morgon är det alltså ytterligare en årsdag och al -Qaida är obesegrade. Det får mig att tvivla på den amerikanska underrättelsetjänstens effektivitet och regeringens förnuft.

Tre helt fundamentala faktorer har de totalt misslyckats med:
- Utrotandet av opiumodlingarna i Afghanistan, som finansierar
verksamheten.

-Neutraliserandet av av al Qaidas ledarskap
-Strypningen av oljetrillionerna till Saudiarabien
För en bråkdel av de pengar USA har satsat på spektakulära militära aktioner i Afghanistan och Irak, hade de kunnat avlöna iniltratörer som hade sänkt al-Qaida.

När det hettar till för al-Qaida i Afghanistan, flyttar de till de pakistanska bergstrakter där de kan gömma sig. Nu har Pakistan valt den korruptionsdömde Asif Ali Zardari till president. Vi får se vad det innebär för al-Qaida. Opiuminkomsterna kanske kan påverka Pakistans nya ledning.

Iran - landet där vansinnet styr

Presidenten ser nöjd ut. Han tror att han har charmat blondinen som betraktar honom med berättigad misstänksamhet.

Spader är helt rätt val i detta fall

Uppdatering 13/9 - Camilla Grepe
Uppdatering 16/9 - SvD
Uppdatering 16/9 - Dagen
Nu blir vansinnet lag i Iran

För 20 år sedan avrättades många tusen iranska regimmotståndare. Den exiliranske professorn och tidigare
FN-åklagaren Payam Akhavan kallar massmorden i augusti 1988 för ”Irans Srebrenica”. Han vill att regeringar sätter press på Teheran så att de skyldiga en dag kan ställas till svars.

Den iranska regimen tolererar inte heller i dag regimkritik och den som ifrågasätter mullornas regler, kan bli avrättad i ett publikt skådespel.

Jag gillar inte Israels sätt att lösa sina konflikter, men jag gillar den här idén.
"A man like Ahmadinejad who threatens genocide has to be brought for trial in The Hague," he said.
"And all options are open in terms of how he should be brought."
Asked if kidnapping was acceptable, Mr Eitan answered: "Yes. Any way to bring him for trial in The Hague is a possibility."
Hela ledarligan i Iran borde kidnappas och ställas inför skranket på Haag-tribunalen.

Ayatollorna och mullorna i Iran har deklarerat att de vill ha kvar Ahmadinejad för ytterligare en fyraårsperiod, vilket garanterar fortsatt förtryck och massmördande av åsiktsmotståndare.

Det finns många regimkritiker från Iran i Sverige. De är flyktingar som inte vågar återvända till sitt hemland eftersom de riskerar dödsstraff för sina åsikters skull.

En av dem är Rana Karimzadeh. Migrationsdomstolen har bestämt att hon ska utvisas till Iran och nu står hoppet till att Migrationsöverdomstolen meddelar prövningstillstånd.

Rana Karimzadeh har här i Sverige varit ordförande i stockholmsavdelningen av den regimkritiska föreningen ”Iranska Flyktingars Riksorganisation”, och hon sitter i styrelsen för Hekmatist, ett oppositionellt parti som verkar utanför Irans gränser.

Det gör henne till ett givet mål för den iranska regeringens ociviliserade ledning och hon riskerar dödsstraff i Iran.

Vi får enligt lag inte utvisa någon till ett land där vederbörande riskerar dödsstraff.

Den som följer min blogg, vet att islam är ett rött skynke för mig och en del av anledningen till detta, är den vidrigt brutala behandling som väntar alla regimkritiker.

Rana har också en blogg. Följ den!

För er som är med på facebook, finns det en en nystartad grupp som heter ”Stoppa avvisningen av Rana Karimzadeh!”
http://www.facebook.com/group.php?gid=30872252119

Här finns ett upprop till stöd för Rana.

För den som vill veta lite mer finns här ett pressmeddelande

Ahmadinejad är ett av politikens riktigt fula troll - helt i klass med de värsta skurkarna hos nazismen och kommunismen.

Hjälp till med att hålla hans klor borta från ytterligare ett av den brutala regimens offer.

Rana har också ett upprop mot Leijonborgs svenska imamutbildning:

Försvenskade imamernej tack!

Om den senaste diskussionen kring imamutbildning.

Stöd våra protestkrav – underteckna vår namninsamling
Nu var den dags för det årliga utspelet kring ”imamutbildningen” och det kom också. Vi har Lars Leijonborg att tacka det för. Efter några omgångar är nuförtiden problematiken och de inbäddade elementerna är mer än välbekanta. Vem är de som ska utbildas? Handlar utbildningen även den kontroversiella religiösa delen också eller är det bara mycket väsen för en språkutbildning? Vilka problem siktar man att lösa? Vem gynnas och hur? Vi vill påstå att hela förslaget gynnar den islamiska rörelsen och däremot skadar samhället och i synnerhet barn och kvinnor inom invandrarfamiljer. Det går tvärt emot det moderna och sekulära samhällets principer. Förslaget måste läggas på is, för alltid.


SvD
"Och det hävdas exempelvis att det är en felöversättning som får oss att tro att president Ahmadinejad hotat Israel med utplåning. Men om det är svårt att tolka den iranske presidentens persiska kan man ju alltid tolka hans handlingar.

Iran beväpnar såväl Hizbollah som palestinska terrorister, och ger ett betydande stöd till shiitiska upprorsmän i Irak. Och visst har även Iran rätt att utveckla kärnenergi för fredliga syften."
Mera SvD
"På Al Jazeeras hemsida kan man läsa följande: ”’As the Imam said, Israel must be wiped off the map,’ said Ahmadinejad, referring to Iran’s revolutionary leader Ayat Allah Khomeini.”
Mohamed Omar förnekar att det finns ett hot i uttalandet.
"Liknande uttryck återfinns regelbundet i officiella iranska sammanhang. Vid en militärparad kunde texten ”Israel must be uprooted and wiped off [the pages of] history” läsas på iranska långdistansmissiler (Teheran 2003)."
Sveriges ambassad om Iran

Klicka på rubriken och läs om landet där homosexuella avrättas.

Det är lätt att förstå vad som händer en regimkritiker i Iran.

LHC - Mörk materia - Higgs partikel

Klicka på bilden så blir den störreAllt i bloggen om LHC

I dag - 10/9 - är dagen BB!Senaste nytt 14/9

Nu ska förhållande liknande sekunderna efter Big Bang återskapas i CERN. LHC - Large Hadron Collider - ska accelerera protoner i en cirkulär bana och åstadkomma energiförtätningar som detekteras i fyra stationer runt banan. Det sökta svaret är beskaffenheter hos mörk materia och Higgs partikel.

Nåja, till att börja med blir det bara protonstrålar i en riktning och då uppstår inga kraftfulla reaktioner, men om några veckor ska de skicka strålar åt båda håll så att de kolliderar. Det är vad hela manicken är konstruerad för och då blir det fyrverkeri.

Följ utvecklingen direkt från CERN - HÄR

Stephen Hawking lugnar de oroliga i Dagen
Stephen Hawking säger till Daily Telegraph att projektet snarare är mycket viktigt för att mänskligheten ska kunna leva vidare, eftersom ökat vetande om universums födelse fyller i kunskapsluckor om fysiken. Han försöker också lugna kritiker och pessimister.
- Världen kommer inte gå under när The Large Hadron Collider sätts igång. Den är absolut säker, säger professorn.
Tidigare i bloggen om experimentet. Rulla ned förbi detta inlägg om det finns överst.

Film ◄Klicka där - se och lyssna. Klicka där ► Grafik
Mera grafik
Ännu mera grafik

Klicka på rubriken och följ experimentet live!

Dagens Eko:

Uppdaterad 12:05
Det första experimentet i världens största partikelaccelerator genomfördes på onsdagsmorgonen. En protonstråle skickades in i den 27 kilometer långa acceleratorringen. Avsikten med experimenten är att man ska kunna studera universums uppkomst.
Professor Kerstin Jon-And, professor i fysik vid Stockholms universitet, befinner sig på plats i Schweiz och berättar hur det gick.
– Det har gått väldigt bra. Nu på morgonen har acceleratorfolket styrt protonsvärmen, undan för undan, en längre och längre sträcka runt ringen och nu så har de lyckats att få strålen att gå runt hela ringen. Strålen har fullbordat ett varv runt ringen, så det har gått jättebra, säger Kerstin Jon-And.
Hur kan ni följa det här förloppet? Kan ni se det på datorer eller hur går det till?
– Det finns detektorer runt ringen som visar var strålen befinner sig någonstans och vi har kunnat följa på bildskärmar att det verkligen kommit signaler i detektorerna vartefter strålen gått runt ringen.
Hur snabbt går den där strålen?
– Den går i det närmaste med ljushastigheten så när strålen sedan kommer att gå för fullt är det 11 000 varv i sekunden.
Vad betyder det här för det fortsatta arbetet?
– Det är en milstolpe för acceleratorutvecklingen. Det betyder att strålen nu kan gå runt ringen och att acceleratorn är redo för att ta nästa steg, som är att arbeta mot att få kollisioner i acceleratorn.
När kommer man att kunna göra ett sådant experiment, där man gör kollisioner och skickar från två olika håll?
– De allra första kollisionerna tror jag kommer att hända om en till två veckor men då blir det inte vid full energi. Kollisioner vid hög energi kommer att ta längre tid, kanske en till två månader, säger Kerstin Jon-And, professor i fysik vid Stockholms universitet.
Mera om LHC och annan vetenskap

tisdag, september 09, 2008

Partikelacceleratorn LHC (Large Hadron Collider) i CERN - Jakten på Higgs partikel

Klicka på bilden så blir den större och tydligare. Den visar landskapet där LHC med 23 kilometers diameter har byggts. Där syns också detektorerna där Higgspartikeln ska avslöjas.Uppdatering 22/10

Nu är det en dag kvar innan partikelacceleratorn LHC (Large Hadron Collider) startar hos CERN i Geneve. Dagens Vetandets Värld gav väldigt intressant information och nu väntar i alla fall jag med stor spänning på resultatet. Tidigare i bloggen om LHC HÄR - HÄR - HÄR

Uppdatering 10/9

Mera om LHC och annan vetenskap

Gud - God - Gott - Dieu - o.s.v.