torsdag, juli 31, 2008

Potatis - vår riksknöl nummer ettGlöm inte att 2008 är potatisens år enligt FN.

FAO eller Food And Agriculture Organisation har till och med utlyst en internationell fototävling på temat potatis. Om fototävlingen på svenska.

Tidigare i bloggen om potatis här och här.

För fyra månader sedan tog jag en tre centimeter lång vit grodd från en potatis i kylskåpet. Den planterades i en blomkruka där den snabbt blev en grön planta som sattes ut i slutet av maj. Nu är den drygt en meter hög och har fem gröna frukter. Klicka på den övre bilden som visar potatisblommorna och den undre som visar potatisfrukterna på min planta. När frukterna har mognat ska jag undersöka om det finns några rotknölar. Frukterna ska jag torka och utvinna fröer från.

Åter till potatisens år 2008!

I dag i P1-Morgon, berättade Anna Burstedt om sitt förhållande till potatisen. Lyssna här.

Tidigare skrev hon om hur man tillreder
barkbröd.

Vi äter allt mindre potatis och nu ska staten, EU och branschen stötta riksknölen med 10 miljoner.

Pengarna ska bland annat gå till en arkitekt som ska komma på den idealiska platsen för potatis i matbutikerna. Nya potatissorter ska presenteras och marknadsföras samtidigt som potatisens betydelse för folkhushållet lyfts fram.

Mera om potatis.

Olika potatissorter.

Jonas Alströmer planterade den första potatisen i Sverige.

Potatisens historia


tisdag, juli 22, 2008

Rasism - främlingsfientlighet - islamofobiJag har blivit kallad rasist. islamofob och invandrarfientlig, bland annat av tidningen Expo.

Rasism är ett ord som beskriver uppdelningen av människor i ett rassystem där vissa raser är underställda andra.

Islamofobi är en pejorativ neologism som syftar på rädsla eller fördomar riktade mot muslimer och religionen islam. Termen används med varierande betydelse och fenomenet är omtvistat, men begreppet syftar vanligen dels på fobi för islam och muslimer, dels på kampanjer mot islam och muslimer som motiveras av denna fientlighet.

Fobi är en irrationell rädsla för något. Om det är irrationellt att frukta en idologi som inte tillåter nedanstående civilisationsnyckelord, är jag utan tvekan islamofob och stolt sådan, men jag hävdar att det är ytterst rationellt att frukta och motarbeta vålds- och förtrycksideologin islam.

Mänskliga rättigheter
- Muslimerna har kidnappat FN-rådet för mänskliga rättigheter och röstat fram resolution L12 som förbjuder kritik mot islam.

Demokrati - Muslimer förespråkar teokrati i stället och drömmer om det globala kalifatet med sharialagar.
Jämlikhet - I det patriarkala klansystem som råder i muslimska områden (även i Södertälje, Rinkeby, Bergsjön och Rosengård) finns ingen jämlikhet.
Jämställdhet - Kvinnan är underordnad mannen. Hela koranens sura fyra reglerar denna underordning.
Religionsfrihet - Varje muslimsk familj är absolut förpliktigad att uppfostra barnen till rättroende muslimer som kan recitera koranen. Det är sedan dödsstraff på att lämna islam.
Yttrandefrihet - Ingen muslim får kritisera eller ifrågasätta islam. Det är hårda straff även på en sådan naturlig livsåskådning.
Åsiktsfrihet - Ingen muslim får uttrycka kritik mot sina ledare. Det medför hårda straff.
Könsneutral samlevnad - Homosexualitet är en synd för alla rättroende muslimer och i de flesta muslimska länder straffas homosexuella mycket hårt.
Religionsneutral utbildning - Det är varje muslimsk lärares plikt att lära ut islams och koranens levnadsregler och i praktiken programmera alla elever till rättroende muslimer. Den lärare som inte lever upp till detta krav, straffas hårt.

Glassen Black Nogger blev en symbol för rasism enligt tokgänget i Centrum mot rasism, föreningen som fick 5,5 miljoner i statsbidrag och köpte möbler för pengarna. Ordförande är givetvis Yvonne Ruwaida.

GB tvingades ta bort den goda glassen ur sitt sortiment och de kontraproduktiva krafterna segrade.

När stollarna i brist på konkreta exempel, sänker sina aktiviteter till glassnivå, är de främlingsfientlighetens bästa megafon.

Man kan vara islamfientlig utan att vara rasist.

Polisens så kallade monsterbil sandcat klar för tjänstgöring

Sandcat i två versioner

Polisens nya jeep eller pansarvagn, som tidningen Ny Teknik benämner den, är klar för att sättas in i polisens svåraste uppdrag. Bilder i SvD

Klicka på rubriken och läs mera om polisens nya krisredskap.
"Nu är polisens nya insatsfordon "Sandcat" redo att sättas in. Det är en bepansrad värsting med decimetertjockt pansarglas, skottgluggar, gastät kabin och infraröda kameror som "ser" i mörker."
Hoppas att den kommer till användning när ambulanspersonal och brandmän attackeras under sina uppdrag för att rädda liv i Rinkeby. Bergsjön och Rosengård.
" Bilen, som i grunden är en ombyggd Ford F-350, är till de för de verkligt svåra situationerna – terrordåd, olika katastrofer, svåra industribränder och liknande."
Klicka på den övre bilden som visar sandcat nummer ett och på den undre som visar bilen i originalversion.

Tidigare i bloggen

UPPDATERING

lördag, juli 19, 2008

FRA och mediernaNär jag läser de stora dagstidningarnas FRA-krönikor, häpnar jag över den massiva oviljan att aceptera en nödvändig kommunikationsövervakning av de samhällsomstörtande krafterna i vårt samhälle.

Jag får nästan en otäck känsla av att journalisterna värnar om integriteten för mördare, terrorister, pedofiler, barnpornografihandlare, skatteflyktingar och övriga kriminella aktörer som struntar i lagar och förordningar för egna preferenser där lust, maktbegär och girighet dominerar agendan.

Min favorittidning Enköpingsposten överraskade i dag genom att avvika från den ylande hyenaskocken av medieaktörer.

Mest överraskade dock krönikören själv som var Siewert Öholm, en person som jag aldrig hade kunnat föreställa mig, kunna finnas på samma sida som jag i någon diskussion, men även svinen kan finna sina pärlor.

Krönikan i sin helhet ◄Klicka och läs.

Citat:
"Som vanligt i den här typen av ämnen som växer till politiskt korrekta skärningspunkter har
debatten blivit en förbryllande mix av fullständigt oacceptabel desinformation."
Journalisterna som ylar är antingen okunniga eller rent populistiska.

"Sossarna hakar på i ett sällan skådat hyckleri om den lag som förre justitieministern Thomas Bodström initierade och i allt väsentligt vill genomföra."
Beskeden från den socialdemokratiska ledarligan är definitivt det mest stinkande i denna debatt.

"Suspekta ultraliberaler i Piratpartiet gör gemensam sak med Mona Sahlin och Svenska Journalistförbundet (!) i en ohederlig argumentationskampanj."

"En ny tid kräver andra spaningsmetoder. Det som förr var ”yttre militära hot” är idag möjliga och betydligt närmare hot som kan vara allt från industrispionage till hackare som vill IT-kapa våra kärnkraftverk. Men det kan också vara direkta terroristhot där baserredan finns i Sverige."
Detta vet riksdagsledamöterna från S, V och MP (muppartiet), men verklighetens behov är underordnat maktsuget för dessa charlataner.

"Det finns något fullständigt hysteriskt över FRA-debatten. Det är inga goda krafter som gör gemensam sak för integriteten."
FRA-chefen svarar


" Begreppet brottsmisstanke är irrelevant Ingen av de 103 personerna på namnlistan till Datainspektionen har telefonavlyssnats av FRA. Namnen är överskottsinformation vid signalspaning mot utländska kontakter med Sverige. FRA-chefen Ingvar Åkesson ­tillbakavisar med skärpa folkpartisten Birgitta Ohlssons krav på att signalspaning bara ska få ske vid brottsmisstanke."

"Det är fel att tro att grundlagen eller Europakonventionen bara skulle tillåta begränsningar av fri- och rättigheter i brottsbekämpande syfte. Tvärtom nämns i art 8 i Europakonventionen – den artikel som bland annat skyddar rätten till respekt för privatliv, hem och korrespondens – de ändamål för vilka rätten får inskränkas i följande ordning: statens säkerhet, den allmänna säkerheten, landets ekonomiska välstånd, förebyggande av oordning eller brott, skydd för hälsa eller moral eller skydd för andra personers fri- och rättigheter."

"En rad yttre hot mot landet ges ökad uppmärksamhet i säkerhetspolitiken och därmed också i underrättelseverksamheten. Sådana hot är bl.a. terrorism, spridning av massförstörelsevapen och hot mot den tekniska infrastrukturen."


Det kom en intressant kommentar till mitt förra inlägg och jag återger den ordväxlingen med Niklas som återges kursivt:

Då antar jag att du inte har något mot att spalta upp de 103 svenskar (som vi känner till) som blev registrerade och hur de ingår i din bild av att det bara är terrorister, mördare, pedofiler och samhällets avskum som fastnar i nätet och har något att frukta.

De har inte fastnat i nätet bara för att de har registrerats på grund av sina kontakter med övervakade personer/institutioner. Det är överskottsinformation av samma slag som när oskyldiga personer kontaktar en polisbuggad knarklangare. Namnen registreras och det är helt i sin ordning.

Sedan kan du fortsätta med att spalta upp de 143 riksdagsledamöterna som röstade ja till lagen hur rent mjöl de har i sina påsar.

Ärligt talat, skulle det överraska mig om någon riksdagsledamot har rent mjöl i påsen, men jag är personligen inte intresserad av att lista någon

Sist spaltar du upp dig själv.
Har du rent mjöl i påsen, Germund?

Svaret på den frågan måste relateras till betraktarens referenser, men jag är inte orolig för att bli granskad.

fredag, juli 18, 2008

FRA och paranoida konspirationshysteriker.

Klicka på bilden så blir den tydligare. Den har jag lånat från Sveriges i särklass bästa satirtecknare Hans Lindström. ◄◄ Klicka och njut!
FRA-debatten fortsätter och dagens kverulant i SvD lägger sig i paranoidtäten tills vidare.

Citat:
"Bilkörning. Vår möjlighet att köra bil till en viss plats utan statens kännedom kan snart vara över. Det finns flera teknologier för ständig, automatisk övervakning av samtliga bilars läge och fart, såsom GPS, kameror med automatisk nummerplåtsinläsning (ANPR) och bilmonterade transpondrar (radiosändare)."
Det systemet kommer att bli till ovärderlig nytta vid olyckor och försvinnanden samt bilstölder.
"Ekonomiska transaktioner. USA trycker på för att hela världen ska införa så kallad Anti Money Laundering (AML), program­varor som analyserar alla människors ekonomiska transak­tioner på jakt efter ett ”suspekt” mönster. Norge har redan lag­stiftat om AML-system."
Den som har rent mjöl i påsen behöver inte vara orolig, men skattesmitare med pengar i skatteparadis och andra ekonomiska brottslingar blir naturligtvis upprörda.
"DNA. Utvecklingen på DNA-­området utgör ett stort latent hot mot integriteten. Vissa politiker kräver redan ett DNA-register över alla svenskar."
Mördare, våldtäktsmän, pedofiler och andra som inte vill lämna spår efter sig, känner sin integritet hotad och det är rätt åt dem.
"Övervakningskameror. Dessa blir allt smartare, och det experi­menteras med bland annat auto­matisk ansiktsigenkänning, beteende tolkning, ilske­detektering, vänkretsanalys och läppläsning. Ansiktsigenkänning i ­offentliga miljöer såsom tunnelbana har provats i skarp drift i flera västländer, och beteendetolkning har testats på Arlanda flygplats."
En bra utveckling enligt min ringa mening. Kameror i taxi, på bussar och tåg, i affärer och överallt där ohederliga människor kan tänkas vilja operera, gör det svårare för dem att komma undan.
" Och, mest fundamentalt, att över huvud taget börja tillmäta integritet ett värde."
Pedofiler, mördare terrorister och andra av samhällets avskum, unnar jag inget integritetsskydd. De ska avslöjas och fällas med hjälp av övervakning, kommunikationsanalys och DNA-spårning. Vi andra har inget att frukta.

Islam - FN och EuropaIslam är ett hot mot det europeiska samhällssystemet!

Islam är ett primitivt, brutalt och patriarkaliskt regelsystem baserar på vilkoren för klansamhällen i Saudiarabien för 1400 år sedan.

Islam reglerar en lång rad samhällsområden och är det huvudsakliga hindret för demokratisk utveckling i den muslimska världen.

De senaste 500 åren har muslimska länder stagnerat inom teknologi, ekonomi och filosofi.

Utan oljeinkomsterna hade de muslimska länderna varit exotiska rester av gamla kulturer i arabländerna och nordafrika.


Islam har varit till påtaglig skada för de befolkningar som levt under dess brutala regelsystem.

Västvärlden har under tiden svarat för all vetenskapsutveckling. (utom koranvetenskapen)

I Europa finns en växande oro över Islams ökade samhällspåverkan genom en praktiskt taget obegränsad invandring av muslimer och ett mycket högt barnafödande.

Europas populistiska politiker inser inte att situationen håller på att accelerera utom kontroll.

Islam är ett politiskt-religiöst system som i princip motsätter sig religionsfrihet och demokrati. Målet är införandet av det globala kalifatet med sharialagar och att tvinga mänskligheten att leva enligt de primitiva levnadsregler som araber formade för 1400 år sedan.

I Förenta Nationerna har muslimska länder kidnappat rådet för mänskliga rättigheter och gjort det till en parodi med sin resolution L12 som förbjuder kritik mot islam.


I muslimska länder är det straffbart att inte uppfostra sina barn till rättroende muslimer.

I muslimska länder är det straffbart att som lärare försumma indoktrinering om islam som den enda rätta religionen.

I muslimska länder är det straffbart att lämna islam.

Finns det över huvud taget något positivt med islam?

Koranen

Läs speciellt kapitel fyra som reglerar kvinnors ställning.
Kapitlen fem och nio reglerar förhållandet till icke-muslimer.

Sharia

Förenta Nationerna och islam


torsdag, juli 17, 2008

DO Katri Linna avancerar

Klicka på bilden så blir den större
Under ett par år har jag kritiserat DO för det envisa kramandet av tvångs- och förtrycksideologin islam. När muslimer har förvägrats positiv särbehandling, har DO kommit galopperande med stämningsblocket virvlande i fartvinden.

Klicka på rubriken och läs om den nya stora diskrimineringsmyndighet som Katri Linna blir generaldirektör för.

På något sätt tror jag trots allt att det kan bli ett lyft för diskrimineringsarbetet nu när hon måste delegera de enskilda ärendena. Katri Linna blir säkert en bra myndighetschef.
"Regeringen har i dag beslutat att anställa Katri Linna som generaldirektör i Regeringskansliet med uppgift att förbereda inrättandet av den nya ombudsmannamyndigheten (DO). Den 1 januari 2009 slås de befintliga myndigheterna DO, HomO, HO och JämO ihop till en ny myndighet."
Grattis Katri Linna!

Pressreaktion


Tidigare i bloggen om DO

Rulla förbi detta inlägg om det ligger överst.

onsdag, juli 16, 2008

EU och energin

Klicka på bilderna så blir de tydligare.Vilken av bilderna vill du helst se i din omgivning?

Jag har under många år irriterat mig på alla elektriska apparater som ständigt står i stand-by-läge.

Uppmätning av mina stand-by-prylar, visar att de tillsmmans har en effekt på cirka 500 Watt.

Numera stängs alla mina apparater av med huvudströmställare och jag sparar därmed 2190 kWh per år vilket innebär cirka 3000 kronors kassaförstärkning.

Om alla i Europa stängde av sina apparater i stället för att ha dem i stand-by-läge, skulle energi motsvarande halva Sveriges kärnkraftsenergi sparas in.
"Före årsskiftet kommer EU att anta en ny lag som begränsar hur mycket el apparater får dra i så kallat standbyläge."
Klicka här och läs mera.

Klicka här och läs om hur din teveapparat belastar din ekonomi.

Klicka på rubriken och läs mera om EU och energiutvecklingen.

Solceller med plankoncentrator


För att optimera effekten från solceller måste man koncentrera solinstrålningen och det har hittills normalt skett med paraboliska reflektorer som riktas in mot solen hela tiden.

Nu har en grupp forskare på MIT (Massachusetts institute of technology), lyckats med att konstruera en plan koncentrator som inte behöver vara rörlig. Läs mera och lyssna här.

Mera om solcellsforskning ur vetenskapsmagasinet Science här.

Klicka på bilden och läs en riktigt bra artikel om solenergiomvandling.

Tack Enköpingsposten!


Klicka på rubriken och läs mera om ämnet i bloggen.

Svenska forskare var länge ledande inom området solenergiomvandling, men på grund av ett totalt ointresse från regering och riksdag, har vi tappat värdefull mark.

"Sverige är på väg att missa nästa stora industrirevolution, solenergin. Utvecklingen inom solenergin pågår för fullt i Spanien, Tyskland och Portugal."

" I Sverige lyser dock inte solen på näringsliv och fack, de agerar okunnigt när de ensidigt ropar efter mer kärnkraft"
"Att komma tillbaka till Sverige och läsa i SvD att näringsliv och fack gemensamt vill att vi ska fortsätta att bygga ut kärnkraften är som att förpassas till 70-talet."

tisdag, juli 15, 2008

Barack Obama och islamJag har ända sedan den amerikanska presidentvalkampanjen startade, sagt att jag inte vill se en barack i Vita Huset.

Jag tror att världen skulle må bäst av en ny Clinton på posten som president för världens mäktigaste militärmakt.


Klicka på bilderna och se en del av dagens The New Yorker.

Tidningen hävdar att det är en satirbild som illustrerar misstänksamheten mot Barack Obamas lojalitet, men satir och islam går inte ihop. Då ylar de kränktas kör och islamkramarma förfasas över misstänksamheten mot den så kallade fredens religion.

Jag tror inte att Barack Obama har en islamistisk agenda. Han skulle aldrig ha kommit dit där han är i dag i så fall. Däremot tror jag att han har en naivt positiv syn på de muslimska ledarnas ambitioner.


Artikelcitat:

"Platsen är Vita huset. På väggen hänger ett porträtt av terrorledaren Usama bin Ladin och i brasan i presidentkontorets öppna spis brinner USA:s flagga."

"Clarence Page, redaktör på Chicago Tribune, försvarar omslaget. I en pratshow på CNN beskrev han bilden som "inom ramen för journalistik" och sade att det bara handlar om "en nidbild av all okunskap".

Alla inlägg om Obama

FRA - brottsligheten och terrorismÄntligen en sansad åsikt om förslaget till nytt tillstånd för FRA.

Det hysteriska tonläge som satts igång av terroristkramare och folk med orent mjöl i påsen, måste kylas ned och FRA/Regeringen måste tydligt och lättbegripligt förklara exakt vad kommunikationsavsökningen innebär.

Nu gnäller Livets Ord-folket över att deras idol har avlyssnats.

Jag är övertygad om att FRA hade goda skäl att avlyssna chefen för Sveriges största organisation för religiöst bondfångeri.

Det förvånar mig att bildade människor klagar över "Massavlyssning", när det handlar om kommunikationsavsökning. Massavlyssning kräver en övervakningsstyrka på minst 2 miljoner avlyssnare för att nå hyfsad effektivitet.

Kommunikationsavsökning är en förutsättning för att minska terrorism och organiserad brottslighet.

Artikelcitat:
"FRA-lagen innebär inget hot mot vare sig yttrande- eller tryckfriheten, det är ingen censur som införs. Det är inte KGB, Stasi eller Information(s)byrån som ångar upp våra brev, ingen som sitter i någon skum källarlokal med hörlurar och lyssnar på våra telefonsamtal och för anteckningar eller spelar in dessa."
Just nu när jag sitter och skriver detta samtidigt som jag lyssnar på Sveriges Radio, ringde den gamle spionen Stig Bergling till programmet "Ring P1" för att ge sin syn på FRA. Programledanen frågade om hans expertåsikter och jag blev positivt överraskad av spionens klarsynthet.

Vidare ur SvD-artikeln:

"Det kan liknas vid ett antivirusprogram eller brandvägg. Syftet är inte att blockera eller stoppa samtal eller e-post, syftet är att spåra upp samtal och meddelanden knutna till terrorism."
Just så är det!

Ni som jämrar er över massavlyssning kanske bör reflektera över vilka ni har på er sida.

Där finns hela den organiserade brottsligheten och terroristcellerna som från Sverige organiserar ohyggliga terrordåd i andra länder.

Debatten håller på att spåra ut på grund av den skrämselpropaganda som har genererats av personer med en subversiv agenda. Nu har avlyssningspaniken blivit till en självgenererande folkrörelse och skaran av nyttiga idioter växer lavinartat.

Klicka här och läs mera. Rulla ned förbi detta inlägg om det ligger överst.

lördag, juli 12, 2008

Sveriges Radio och terroristkramarprogrammet Konflikt
Klockan 11.40 i dag lördag 12 juli, sänder Sveriges Radios terroristkramarredaktion Konflikt ännu ett av sina snyftarprogram om de stackars somaliesvenskar som sände pengar till de terroristorganisationer som konfliktligan helst kallar frihetskämpar.

Konfliktredaktionen visar med stor tydlighet att det är helt i sin ordning att massmörda oskyldiga barn och kvinnor om mördarna kallas frihetskämpar och inte terrorister.

Om pengarna dessutom är stulna ur Stockholms Stads kassa för utbildning, är det en bagatell som konfliktligan aldrig nämner.

Konfliktredaktionen är en ruggig samling femtekolonnare som konsekvent försvarar brottslingar om dessa är muslimer. Brottsoffren nämner de sällan i dessa fall.

Ur programtablån:
"Lördag 12 juli - Motståndskamp eller terror

Två svensk-somalier har suttit häktade i månader för att de har skickat pengar till Somalia. De misstänks för att ha finansierat terrorverksamhet där. Konflikts Randi Mossige-Norheim skildrar hur rädslan sprider sig bland somalier i Norden för att de också ska misstänkas för terroristbrott när de skickar pengar till sina behövande anhöriga."
Så här ser de ut, de personer som av Sveriges Radios ledning, tillåts att fritt agera som muslimska terroristers officiella megafon i Sverige.

Klicka på rubriken och läs om några av de händelser som konfliktligan verkar acceptera som nödvändiga aktiviteter från deras omhuldade frihetskämpar.

fredag, juli 11, 2008

Styckmordet på Catrine da Costa

Fallet Catrine da Costa preskriberas den 18 juli 2009Uppdatering - senaste inlägget

Andra som skriver om Catrine da Costa:
Marianne Ahrne och Rigmor Robèrt - Catrine och syndabockarna
Mediemordet


Det finns några saker som triggar mig till ändlösa debatter.
Dit hör islam och andra religiösa sekter som till exempel den i Gränsta - Knutby. Våldtäktsmän, pedofiler och lustmördare ska däremot enligt min ringa mening, avskiljas från samhället och helst glömmas. Till lustmördarna räknar jag de aktuella Ulf & Anders, men de förtjänar inte ytterligare publicitet. Den sortens knäppgökar ska kastreras med slö kniv och sedan sättas på straffarbete.

De för styckmord misstänkta allmänläkaren och obducenten förtjänar dock uppmärksamhet eftersom de har lyckats få halva den svenska kultureliten på sin sida.
Jag trodde aldrig att jag skulle ge ett erkännande till Socialisten, men faktum är att de har gjort en riktigt bra sammanfattning av styckmordets historia.

En bra sammanfattning
Här är en annan bra sammanfattning.

Här startades en debatt om styckmordet, för fem år sedan. Den pågår ännu. Följ den!

Tack vare kontakter inom rättsväsendet fick jag ta del av en del förundersökningsinformation som indikerade att åtminstone den ena av den dynamiska duon, borde ha spärrats in i ett mörkt rum oavsett inblandning i da-Costa-affären. Inget har sedan dess framkommit som får mig att ändra uppfattning.

Klicka på rubriken och läs en mediesammanfattning.


Jag uppdaterar med två relativt färska SvD-artiklar i ämnet.

Först om en framgång för de så kallade styckmördarna.


"Attunda tingsrätt slår fast att deras skadeståndstalan inte i någon del är preskriberad. Det betyder att de får hela sin talan rättsligt prövad. Det är första gången som en domstol gått läkarna till mötes, trots att de sökt resning drygt ett dussin gånger. Läkarna har krävt 40 miljoner kronor i skadestånd eftersom de anser att staten förstört deras liv. De menar att fel lagts på fel i en lång kedja ända sedan de åtalades för styckmordet på Catrine da Costa 1988. Tisdagens mellandom innebär att de har en möjlighet att få sina skadeståndsanspråk bifallna. Den innebär också att det blir en omfattande rättegång, som troligen kommer att ta större delen av september, uppger Attunda tingsrätt."

"Justitiekanslern (JK) som för statens talan i skadeståndsmålet har genomgående hävdat att läkarnas talan är preskriberad. – Vi kan än så länge bara säga att utgången är förvånande och att vi har svårt att se de sakliga skälen bakom, säger hovrättsassessor Magnus Hermansson, som förde JK:s talan i Attunda tingsrätt."
JK skärper tonen.
"Justitiekanslern (JK) skriver i en inlaga till tingsrätten att ett flertal av de så kallade styckmordsläkarnas bevis angående deras skadeståndskrav på staten kan ifrågasättas. JK anklagar även en rådman för jäv. - En del av bevisningen ska avvisas. Sedan har vi i inlagan en egen bevisuppgift med tre vittnen och slutligen en jävsinvändning mot den domare som handlagt ärendet hittills, säger hovrättsassessor Magnus Hermansson, som för JK:s talan i ärendet, till TT.

Klicka på etiketten "Styckmordet" längst ned för mera bloggande om de aktuella avstängda läkarna. Rulla ned förbi detta inlägg om det ligger överst.

Läs hela Socialistens artikel!


Några artikelcitat:

1984 hittades Catrine da Costas styckade kropp i två svarta plastsäckar. Fyra år senare ställdes två män, ”obducenten” och ”allmänläkaren”, inför rätta åtalade för mordet. Domstolen kom fram till att de styckat kroppen, men ansåg det inte ställt utom allt rimligt tvivel att de först mördat Catrine. Efter en prövning i Kammarrätten 1991 förlorade männen sina läkarlegitimationer.

Tre olika domstolar har funnit obducenten och allmänläkaren skyldiga till att ha styckat den prostituerade kvinnan Catrine da Costas kropp.

Hur kan då Lindeberg komma fram till att läkarna utsatts för ett justitiemord?
Hans metod är simpel. Han ifrågasätter trovärdigheten hos precis vartenda vittne och sakkunnig som sagt något som talat till läkarnas nackdel. Är de inte sinnesrubbade så är de ute efter att rädda sin karriär. Många - barnomsorgspersonal och de prostituerade - fråntas helt förmågan att tänka självständigt. De framställs som hjälplösa rov för myter och sägner.

Ett löjes skimmer läggs direkt över den forne svärfadern. Men det han säger till polisen är långt ifrån löjligt. Obducenten hade varit gift med hans dotter, som under mystiska omständigheter hittades död - hängd, festklädd - i sin egen sänggavel 1982. Den unga kvinnans far tror inte att det var ett självmord, trots att motsatsen inte gått att bevisa.3 Misstanken om mord delade han med många inom polisen (Döden…s. 33-52 och 149-170). Svärsonen hade förmodligen fått ut minst 250 000 på livförsäkringen.
Svärfadern berättade om obducentens fientlighet mot kvinnor (våldtäkter existerade egentligen inte) och besök på Malmskillnadsgatan (där många prostituerade höll till). Han kommenterade att säckarna med likdelar hittats i närheten av rättsläkarstationen i Solna, där obducenten arbetade, och att just en rättsläkare skulle kunna begå det perfekta brottet.

130 kvinnor tittade på bilderna. 50 av dem kände igen ”obducenten”. 23 sa att de själva hade haft kontakt med honom. Antingen hade han köpt sex eller så hade det diskuterats men inte fullföljts (Döden…s.108). Dessutom berättade en av kvinnorna, "Elisabet", att hon nästan blivit strypt av honom.
De prostituerades uppgifter slår helt hål på obducentens egen historia att han besökt en prostituerad en enda gång, 1981. I stället knyts han hårt till den prostitutionsvärld där Catrine da Costa rörde sig

Catrine hade varit ledsen för att den lilla flickan varit med när läkarna haft samlag med henne och varandra. Hon berättade också att den ene tagit stryptag på henne.

Redan på hösten 1984 hade anställda på det daghem där allmänläkarens dotter gick misstänkt att flickan utsatts för sexuella övergrepp. Hon var ofta röd och irriterad inne i själva slidan, och hon hade sagt "ont" när personalen ville byta på henne. (Styckmordsmålet s. 181 och 134) Slidan hade också varit vidgad på ett sätt som den barnskötare som haft hand om invänjningen inte sett hos något barn tidigare. Barnskötaren tog upp saken med mamman

Men det var mer än berättelsen om ett eventuellt sexuellt övergrepp som kom fram när flickan fick ett rikare språk. Enligt mamman började hon sommaren 1984 tala om"Farbror T"(obducentens förnamn, som är mycket ovanligt), och "Catrine". Hon pratade om att ”pippa” men gled sen över till att säga ”bibba”. Hon sa att Catrine "bibbade", men ändrade sig sen, "Nej, hon bibbade inte. Hon var snäll, jag tyckte om henne". Vid ett annat tillfälle pekade hon igenkännande på en bild av Catrine da Costa i tidningen. Hon sa att hon var rädd för obducenten och hon kopplade ihop honom med sin pappa. Hon sa att hon träffat honom när mamman var på jobbet.

På hösten 1985 hade flickan, enligt mamman, i stället för obducentens rätta namn börjat använda uttrycket Tomt. Hon hade sagt att han klippt upp henne, samtidigt som hon visat bröstkorgen. En bekant till familjen kunde bekräfta detta. Den bekante hade också hört flickan säga: "Han bibbade mig, bibbade och pappa också".

Många av flickans lekar och beteenden över huvud taget visade att hon varit med om något mycket skrämmande. På sitt dagis hade hon visat stor skräck för hantverkare och fotografer. Just fotografer pratade hon också mycket om i samband med Tomt, pappan och tanten.

För att bryta upp indiciekedjan som binder läkarna vid styckningen måste Lindeberg också desarmera det obduktionsutlåtande som skrevs av rättsläkare Jovan Rajs, med stöd av 15 olika inblandade experter. Utlåtandet sa att styckningen genomförts av person (-er) med medicinska kunskaper i kirurgi, ortopedi och obduktionsteknik. Det sa också att helhetsbilden tydde på att styckningen genomförts av personer med sadistiska och nekrofilistiska böjelser. Obduktionsfynden talade för att kvinnan bragts om livet.
Särskilt i den andra rättegången tog Rajs upp internationell erfarenhet av och litteratur om styckade kroppar. Det sätt som Catrine styckats på var aggressivt/offensivt. Könsorgan, anus och bröst var bortskurna. Det fanns inget exempel i vetenskaplig litteratur på att en sådan styckning inte föregåtts av mord.

Om de märkliga turerna i den havererade förundersökningen, om icke uppföljda spår och glömska poliser kan man läsa i journalisten Lars Borgnäs sin bok Sanningen är en sällsynt gäst (2003). Där tar han också upp frågan om Catrines sista kund och hans länkar till obducenten. En bok som rekommenderas varmt.

Lars Borgnäs har både i TV:s Uppdrag granskning och sin bok Sanningen är en sällsynt gäst låtit sakkunniga som granskat fallet med obducentens första hustrus död få ordet. Professor Bernd Brinkelmann vid Institut fur Rechtsmedizin, som publicerat över 50 medicinska artiklar om kvävning och hängning, hävdar där att obducentens första hustru inte begått självmord genom hängning. Hon var enligt Brinkelmann redan död när hon placerades i snaran vid sin säng.

Uppdatering 21/4-09
Fallet Catrine da Costa preskriberas den 18 juli i år och detta med den ökände och avlidne slaktarens DNA-test, har varit ett krav under många år.

Uppdatering 4/5
Kan DNA-test binda en alternativ gärningsman till styckningen?
Mannen, som kallats slaktaren och dog 1987, förekommer i utredningen kring mordet och har utpekats som en alternativ gärningsman.

Bakgrunden:
18 juli 1984. Första sopsäcken och första beviset på det brutala mordet på Catrine da Costa hittas. Sammanlagt hittar polisen två olika sopsäckar med den prostituerade Catrines likdelar i centrala Stock­holm. Ett par kroppsdelar saknas.
18 mars 1988. Efter många turer döms en allmänläkare och en obducent av en oenig tingsrätt för mordet på da Costa. Det finns flera oklarheter i domen, som kritiseras hårt.
18 juli 1988. Båda männen frias i hovrätten men den slår samtidigt fast att de är skyldiga till styckningen av kroppen. Brott mot griftefriden blir brottsrubriceringen – dock har preskriptionstiden gått ut och de lagförs ej.
• Båda två mister dock slutgiltigt sina läkarlegitimationer.
• Hårstrån från en eftersökt handduk hittas senare och både allmänläkaren och obducenten frias då helt via negativa analyssvar.

torsdag, juli 10, 2008

FRA och kommunikationFRA-debatten är inte i huvudsak genererad av ämnet kommunikationsövervakning, utan i första hand av brist på kommunikation om övervakning.

Citat Dagens Eko:
"FRA-debatten har Sverige framstått som att vi skiljer oss från andra länder, med en mer omfattande signalspaning. Men enligt Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys vid Lunds universitet, stämmer inte den bilden med verkligheten."
Sacos samhällspolitiske chef Gunnar Wetterberg har förmåga att peka på avgörande brister i svenskt samhällsstyre, och gör så även nu då han kritiserar regeringens sätt att hantera sina reformer.

Komplicerade reformer ska föregås av rådslag med folket. De politiska partierna ska på lokalplanet informera och inhämta reaktioner. Så undviks de helt onödiga folkstormar som vi har sett när regeringen Reinfeldt genomför vad de gick till val på.
"Men i andra länder görs inte någon uppdelning mellan radiovågor och kabel. Signalspaningen i andra länder är vad som kallas teknikneutral, och Agrell vet därför inget annat land där signalspaningsorganisationen varit förbjuden att spana i kabel."
Det är fullständigt logiskt att Sverige har samma kommunikationsövervakning som andra länder inom EU har.
"Men även när Sverige nu också ska spana i kabel, så blir FRA:s signalspaning ändå inte den mest omfattande i världen, enligt Agrell. Han menar att exempelvis Storbritannien, USA, Frankrike och Tyskland mer omfattande spaning."
Där inser folket att kommunikationsövervakning krävs om vi ska bekämpa terrorismen och den organiserade brottsligheten.

De allmänna väljarna och de politiska ungdomsförbunden är inte vilseledda av desinformation från onda krafter, de är offer för brist på information från de goda krafterna.

Vår grundlagsskyddade rätt att fritt tänka, tycka och trycka, hotas inte av att FRA får rätt att via utvalda sökbegrepp, fånga upp den kommunikation som slöddret måste ha för planering och genomförande av sina angrepp på det fria demokratiska samhället.

Svenska Dagbladet skrev i dag om det kommunikationsunderskott som drev fram paniken.

"Vi borde ha varit tydligare med att informera om vad FRA gör utifrån de delar man kan informera om. Det har varken regeringen eller myndigheten själv gjort."

"Spaningen handlar ju om hot mot Sverige och vårt närområde. Ryssland ingår i närområdet. Det är tunga försvars- utrikes- och säkerhetspolitiska motiv som ligger bakom lagen. Utan dem skulle vi självfallet inte hålla på med att samla in underrättelser, säger Staffan Danielsson."
Mera om FRA-debatten här.

IT-direktörerna samlar sig till attack mot landets säkerhetsvårdande institutioner. De är naturligtvis oroliga för de misstag i övervakningshanteringen som kan härledas till misstag hos IT-operatörerna. De klagar över att IT-relaterad näringsverksamhet kommer att undvika Sverige.

Om de har rätt, borde rimligtvis IT-relaterade företag, tidigare ha flyttat till Sverige från Tyskland, Storbritannien och andra länder som har tätare övervakningsfilter än vad Sverige kommer att få med det nya FRA-tillståndet.

De gnäller över stora kostnader som knappast kommer att drabba deras bonusvillkor. De stora kostnaderna handlar om en initialkostnad på 75 miljoner kronor enligt en annan SvD-artikel.
Det blir cirka 25 kronor per internetkonsument.

tisdag, juli 08, 2008

Andliga ledare som goda föredömen

Klicka på bilden så blir den tydligare
När jag inventerar mina upplevelser av och med olika andliga ledare, kan jag räkna upp rätt många som jag misstänker att gör mera skada än nytta för den harmoniska andliga gemenskapen.

Naturligtvis har de flesta både goda och mindre goda egenskaper, men de som bygger sin förkunnelse helt och hållet på sitt bokliga fundament, borde definitivt ha valt ett annat yrke.

Värst och i huvudsak utan goda sidor, är de som använder Bibeln för att demontera och sätta den samman efter egna ritningar. Sådana andliga huliganer blir gärna sektledare och jag har ofta skrivit om den ökända sekten i Gränsta - Knutby, där teologiuppfinningsrikedomen skrämmer.

De goda andliga ledarna är så många så att det är svårt att peka ut några enskilda, men jag ska ändå nämna tre av dem som har fått en speciell betydelse för mig.

Martin Lönnebo utstrålar det andliga ledarskapets fulländning. Att lyssna till Martin är som att förflyttas till en bättre värld, men tyvärr tränger sig verkligheten på igen efter några dagar.

Då behövs de andliga ledare som fördjupar sig i det dagliga livets hinder, förtryck och glädjeämnen.

Dit hör Karin Långström Vinge, som förresten är veckans sommarbloggare i tidningen Dagen.

Karin har en sällsynt förmåga att visa okuvlig styrka utan att skada.

Dit hör också Karl af Hällström, som förutom sin klokt skrivna blogg, har skrivit HBT-Bibeln, ett dokument som borde vara obligatorisk läsning för den som vill bli präst.

lördag, juli 05, 2008

Islam - bönen - tvagningenKlicka här och läs de officiella föreskrifter som muslimerna tror att Gud har givit till människorna rörande hur bönen ska gå till.

Den som tror på detta är, enligt min mening, en person med en allvarligt begränsad omvärldsanalys.

När jag hävdar detta, får jag ofta höra att det är väl deras ensak.

Jag anser att det är en naiv inställning till en ideologi som kan kopplas till så många terroristdåd de senaste tio åren.

Då kan protesten bli att "Kristendomen har också en blodig historia"

Absolut är det så, men det är just "historia"

Jag är övertygad om att en person som tror att Gud har synpunkter på hur människor ber, kan förmås till vilka aktiviteter som helst om h*n manipuleras med besked om att det är Guds vilja.

Ofta tas imamens budskap under fredagsbönen, som befallningar från Gud och därmed kan militanta imamer hetsa till de fruktansvärda illdåd som begås av muslimer med självmordsbomber.

Tänk efter lite!

Hur förhåller sig islam till följande nyckelord för ett civiliserat samhälle?

Mänskliga rättigheter
Demokrati
Jämlikhet
Jämställdhet
Religionsfrihet
Yttrandefrihet
Åsiktsfrihet
Könsneutral samlevnad
Religionsneutral utbildning


Här följer några exempel ur bönehandboken.
"Varje könsmogen och mentalt frisk muslim är skyldig att förrätta de obligatoriska bönerna."
"För att en giltig bön ska kunna genomföras måste den bedjande uppfylla följande villkor.

• Att vara vid sina sinnens fulla bruk. Den bedjande måste vara mentalt frisk, opåverkad av
rusframkallande medel samt vid normalt medvetande.
• Att veta att tiden för bönen har infallit. Tiderna för de obligatoriska dagliga bönerna
återfinns i avsnittet ”De obligatoriska bönerna”
Före bönen måste tvagning ske med bland annat följande inslag:
"Genom den rituella tvagningen (wudû) når den bedjande den renhet som krävs för att bönen ska vara giltig. Gud säger: Troende! När ni går till bön, två då ansikte och händer samt armarna upp till armbågarna och stryk med de våta händerna över huvudet och två fötterna upp till fotknölarna. Och om ni befinner er i ett tillstånd av stor rituell orenhet, skall ni rena
er genom att skölja hela kroppen. (Koranen, 5:6)"

"Vissa moment i tvagningen är obligatoriska, och om de inte utförs uppnår den bedjande inte den renhet som krävs för att en giltig bön ska kunna förrättas."
Några exempel ur tvagningsreglementet för muslimer:
"Att göra rent tänderna.

Att tvätta händerna tre gånger.

Att skölja munnen tre gånger.

Att tre gånger dra in vatten i näsborrarna och fräsa ut det efter varje gång.

Dessa fem moment utförs normalt före den obligatoriska tvättningen av ansiktet.

Att tvätta öronen med pekfinger och tumme. Görs normalt efter den obligatoriska strykningen över huvudet.

Att upprepa var och en av de obligatoriska tvättningarna tre gånger efter varandra.

Att börja varje tvättning med höger del.

Att utföra hela tvagningen utan uppehåll och utan att göra någonting mellan de olika momenten som inte har med tvagningen att göra.

Allt detta är hämtat från muslimernas officiella svenska hemsida.

Jag rekommenderar läsning av hela bönehandboken och speciellt kapitlet "Bönens utförande", där de olika obligatoriska rörelserna beskrivs med foton.

Sådant som kan firas - Anna 5 - Gokart i Enköping - Vindkraft

Klicka på bilderna så blir de tydligareTisteln ger jag till alla kriminella polischefer, sektledare och islamister
Fyrverkeriet är till alla och allt som ska firas
Potatisblomman får alla som arbetar för en renare miljö
Jordgubbstårtan är till Anna som fyller fem i dag
Enköpings förstaVindkraftverk är verkligen något att fira

Sist firar jag att Enköping äntligen har fått en gocartanläggning

I går på Amerikas Förenta Staters nationaldag, fanns det många andra firaranledningar. De viktigaste är kopplade till bilderna.

Anna fyller fem i dag men vi firade henne i går med tårtor, grillkorv och presenter.

Enköpings första vindkraftverk ger maximalt 11 kW och är levererat av Hannevind.

Stadens nya gocartanläggning är igång på Motorstadion. Jag var där i går och det såg väldigt bra ut.

Jag hoppas att snart få anledning till firande av att Sveriges alla islamkramare upptäcker att de gett sitt stöd till en ideologi som inte tillåter:

Mänskliga rättigheter
Demokrati
Jämlikhet
Jämställdhet
Religionsfrihet
Yttrandefrihet
Åsiktsfrihet
Könsneutral samlevnad
Religionsneutral utbildning

Jag hoppas att alla ohederliga polischefer avslöjas offentligt och får löpa gatlopp i alla tidningar.

Jag hoppas att alla religiösa sekter avvecklas och att sektledarna döms till mycket långa fängelsestraff.

onsdag, juli 02, 2008

Nyhetssvepet


Denna vackra sommardag dominerar Enköpingsposten mitt nyhetssvep och jag tar med två aktuella artiklar i sin helhet.

DO Katri Linna är Sverigedemokraternas bästa marknadsförare. På grund av hennes nästan maniska strävanden efter positiv särbehandling av muslimer, väcks en opinion mot muslimernas religiösa tvångs- och offermentalitet.

Hon sjunger glatt med i de kränktas kör varje gång en muslim anser sig vara missgynnad på grund av sin förtrycks- och tvångsideologi.

Klicka på den övre bilden och läs om Sverigedemokraternas marknadsstöd.

Klicka på den undre bilden och läs den glada nyheten om att poliser och åklagare ska kunna beslagta överskrivna tillgångar som slöddret tillskansat sig på hederliga människors bekostnad.

Nästa steg är att samköra Skatteverkets, Socialtjänstens och Försäkringskassans register för att avslöja hur packet lever på olika bidrag samtidigt som de förstärker kassan med kriminella verksamheter.

I SvD kan jag läsa att Anders Eklund inte var allvarligt sjuk när han våldtog och mördade tioåriga Engla, Pernilla och eventuella övriga offer för hans lustar.

Vad är det för strunt?

Citat:
"Härmed bedöms att Anders Eklund ej har begått de misstänkta gärningarna under påverkan av en allvarligt psykisk störning", skriver läkarna i utlåtandet
Puckon!

Ingen frisk man våldtar och dödar, för att sedan försöka elda upp en tioårig helt försvarslös flicka.

Den som våldtar och dödar en försvarslös människa för sina lustars skull, är psykiskt sjuk och ska förvaras tills dess att han är garanterat ofarlig efter kastrering och omprogrammering.

Vad innebär denna missbedömning för Anders Eklunds straff?
"Det är ganska klart att man inte är helt frisk när man begår så allvarliga brott.

Hur speciellt är det här fallet?

– Det är mycket speciellt. Sexualförbrytare har en mycket hög återfallsrisk och här har vi en person som har begått sina brott om och om igen. Det betyder att det kan finnas fler offer."
Äntligen ett vettigt inlägg i debatten om galningar som ger sig på småbarn.

Enligt min ringa mening ska de kastreras med en slö kniv.

Bloggen för dagen ◄ Klicka
Uppdatering: Corruptiobloggen som startade så bra, har spårat ur.

Glöm aldrig morden i Gränsta - Knutby


Sekten på gränstakullen i Knutby, är en mystisk företeelse. Trots att massmedierna gång på gång låter Åsa Waldau (drottning Tirsa) göra bort sig, stannar medlemmarna kvar. Det finns ingen annan förklaring till detta än att de befinner sig i andlig fångenskap. Den morddömda Sara Svensson skrev i sina anteckningar och sade i polisförhören att hon var rädd för att mista Guds nåd och att den nåden kom via Tirsa/Åsa.

Ekonomisk utsugning, sömnbrist på grund av nattliga aktiviteter, rädsla för helvetet om man inte gör exakt som drottning Tirsa säger samt allmän andlig vilsenhet, är faktorer som kan medverka till att människor blir kvar i en osund gemenskap.

Följ diskussionerna här och här.
Bloggen Sektinfo följer utvecklingen och förhoppningsvis avvecklingen av drottningväldet på gränstakullen.

Här finns mera av Gränsta - Knutby i min blogg. Rulla ned förbi detta inlägg om det ligger först. Där finns nu ett inlägg om det vapen som blev mordredskap i Gränsta 2004. Mera om Stockholmspolisens vapenfifflande här.

Det finns en sammanfattning av händelserna i Gränsta i den här bloggen. I den här bloggen följer vi de korrumperade polischefernas skumraskaffärer. Här debatteras kriminella polisers aktiviteter.