måndag, april 28, 2008

Rapport från plantagen

För några dagar sedan blev det sorg i huset. Tomatplantagen hade nästan utrotats. Tre tomatplantor och en paprikaplanta som tidigt avskildes från de övriga, på grund av sin växtkraft, ser dock ut att ta sig bra. Den lilla potatisgrodden som jag planterade i en jordfylld filkartong, ser också ut att trivas. Blir det potatis av den, så blir det en glad överraskning.

Klicka på bilderna så blir de tydligare. Klicka på rubriken och se äldre plantagerapporter. Rulla ned förbi denna som ligger överst.

Form och färg


Denna bildserie fick jag från en vän i dag.Tyvärr krävs det googlekonto för att se bilderna, men det är å den andra sidan, ett gott skäl till att skaffa ett. Det kostar inget och är bra att ha Klicka här.

Bildserien är ett bra exempel på hur man kan se möjliga former i det till synes statiska.

Klicka på rubriken och se illusionsbilder.

torsdag, april 24, 2008

Grönköping


Jag läser alltid Grönköpings Veckoblad med förhoppning om att bli road, men jag finner ofta en bitande satir som klär av våra opinionsbildare in på bara skinnet. Våra största dagstidningar borde granskas av Grönköpings grävande journalister.

Enligt min ringa mening är redaktionsledarna på DN, Expressen, Aftonbladet och övriga dagstidningar, undantaget Svenska Dagbladet och Sydsvenskan, en samling pk-hjärntvättade ynkryggar.

I dag skrivs det mycket om nynazisternas rekryteringar på skolorna och den rasism som gror när nassarna blir tillräckligt många på skolgården. Invandrarungdomar mobbas och det är bra att det skrivs om eländet, men när skrev tidningarna om den brutala rasism som frodas i skolor där invandrarungdomarna är i majoritet?

Tidningarna beskriver aldrig i klartext vad det handlar om när svenska skolungdomar mobbas av invandrarungdomar i Tensta, Rinkeby, Södertälje, Rosengård och några liknande områden i Göteborg.

Tidningarna tiger om vilka det är som attackerar ambulanspersonal, bussförare, poliser och brandbekämpare, när dessa vill göra sitt jobb i samhällets tjänst.

Några enstaka gånger har ett teveteam intervjuat invandrarungdomar och frågat varför de kastar sten på bussar, brandbilar, ambulanser och polisbilar.

"Vi har inget att göra" svarar de!

Det accepteras av våra politiker som tillräckligt skäl för skadegörelse och misshandel.

Gamla människor som bor i dessa mångkulturens monument, vågar inte gå ut eftersom de blir trakasserade så snart de lämnar bostaden.

Detta talar aldrig journalistkårens fega kräk om. Detta tiger politikerna om.

Kulturell mångfald har blivit kulturell enfald!

Somaliska friskolor sänder sina kommunala bidrag till terrororganisationer i Somalia. Det tiger också den politiska korrekthetens väktare om.

Muslimska friskolor fifflar med bokföringen så att bidragsmedlens väg till skumma användningsområden, inte kan spåras.

Nu närmar vi oss rondellpudelns kärna.

Det handlar om islam!

I de invandrartäta områdena dominerar muslimer och dem får man ju inte kritisera enligt pk-normerna.

De fifflande friskolorna är ofta muslimska och då tiger massmedierna.

Ynkryggarna är rädda för att få stämpeln islamofober och rasister.

Det märkliga har nämligen skett, att när man kritiserar islam, är man undantagslöst rasist och islamofob. När blev muslimer en ras? Muslimer tillhör en religion med tät koppling till tvång, förtryck och terrorism. Det behöver man inte lida av en fobi för att kunna konstatera.

Vi har i Sverige lyckats sekularisera samhället och skapa normer fria från kristendomens forna förtryck. Nu importerar vi en religion med tvångs- och förtrycksmekanismer som brädar den gamla kristendomens med hästlängder.

Betrakta följande nyckelord för ett civiliserat samhälle och tänk efter hur islam passar in i sammanhanget.

Mänskliga rättigheter
Demokrati
Jämlikhet
Jämställdhet
Religionsfrihet
Yttrandefrihet
Åsiktsfrihet
Könsneutral samlevnad
Religionsneutral utbildning

måndag, april 21, 2008

Säpo. muslimer och terrorism


Fomi påminde mig i går, om en ett år gammal nyhet som inte innebar något nytt, men definitivt något aktuellt.

Klicka på rubriken så kommer ett inlägg från när det begav sig. Under året som har gått, har fenomenet cementerats och jag kan konstatera att det finns en terroristkramarkult som får vissa opinionsbildare att konsekvent anklaga de säkerhetsvårdande myndigheterna för övergrepp, varje gång en muslim misstänks för delaktighet i brottslig verksamhet.

Muslimmupparna Ruwaida & Kaplan anklagade i en DN-artikel, Säpo för islamofobi och när den anklagade ville bemöta kritiken, vägrade DN att ta in genmälet. Ruwaida & Kaplan påstod att Säpo förföljer muslimer när misstänkta terrorister övervakas.

DN visar gång på gång exempel på allvarligt tilltagande dhimmifiering.

Varje gång Säpo avslöjar terroristgrupprs planering av våldsdåd, kommer det islamofobivarning från MP (muslimpartiet) SSU, P1-Konflikt och ofta från DN.

Denna artikel publicerades första april, men var inget skämt, bara ruttet.

” Den 6 mars tog sig en Hamasanhängare in i en skola i Jerusalem och dödade åtta och skadade elva elever. På Gazas gator firades terrorattacken med godisutdelning och fyrverkerier.”

Säpo om terrorism här och här.

I Tyskland pågår en debatt om övervakning av misstänkta terrorister. Mikrofoner i väggarna, telefonavlyssning samt spionprogram i datorer, är några metoder som har föreslagits.

I Storbritannien övervakas unga radikala muslimer på grund av terrorhotet.


torsdag, april 17, 2008

Solkraft

Uppdatering 18/4 Solenergianläggningar i ökenområdena kan bli verklighet nu.

Tidningen Ny Teknik presenterar de största solenergiprojekten. 850 MW motsvarar ungefär en av reaktorerna i Ringhals kärnkraftverk. Totalt ger Ringhals fyra reaktorer 3550 MW.

Speglar samlade i form av paraboler, koncentrerar solinstrålningen till en Stirlingmotor som driver en generator. Stirlingmotorns funktion

Stirling Energy Systems bygger de största solenergiomvandlingsanläggningarna. Tekniken.

Klicka på rubriken och läs mera om solenergiomvandling.
Rulla ned förbi detta inlägg som ligger överst.


Omvandling av solenergi, ger tillsammans med alla sorters vattenkraft och vindkraft, en outtömlig källa med all energi världen behöver nu och i framtiden.

Tekniken är välkänd och fullständigt fri från miljöstörande avfall. Ingen råvaruutvinning krävs. Ingen råvaruförädling behövs. Inga bränsletransporter. Energin finns där outsinlig och färdig att utnyttja.

Hindren för avvecklingen av fossila bränslen (dit hör uran) är bara en fråga om girighet och politisk vilja.

*Drygt en timmes solinstrålning mot jorden motsvarar hela världens årliga energiförbrukning.

*Arton timmars solinstrålning över Sverige motsvarade landets totala energiförbrukning under ett år.

*Över Sverige strålar det in 750 gånger mer energi än vad vi gör av med.

*Ett solfångarfält ger ungefär 30 gånger mer energi än vad energiskog ger på samma yta.

*Ett ordinärt villatak tar emot 5 gånger mer solinstrålning på ett år än villans totala energibehov.

*I Sverige varierar solinstrålningen från 850 kWh/m² i norr till ungefär 1250 kWh/m² och år i söder.

En varm sommardag får varje kvadratmeter i södra och mellersta Sverige, ta emot en solenergi-mängd som motsvarar en liter olja.

1 kW = 1,36 hk 1 hk = 0,736 kW

1 kcal = 1,16 Wh = 427 kpm = 4,19 kJ

1 kcal/h = 1,16 W 1 Wh = 368 kpm

1 kcal/s = 4,19 kW 1 W = 1 J/s = 1 Nm/s

1J = 1 Ws = 1 Nm = 0,239 kcal

1 kWh = 860 kcal = 3600 kJ

1 kpm = 9,81 J = 2,34 cal

1 kpm/s = 9,81 W


Konverteringsguide

söndag, april 13, 2008

Rapport från plantagen

Klicka på bilderna så blir de tydligare

Trots de senaste dagarnas grå tristess, växer mina tomatplantor helt enligt produktionsplanen.

Tomatens släkting potatisen är också ett intressant projekt. Sättpotatisarna har nu legat på förgroning i två veckor och om en vecka ska de utplanteras.

De placeras ovanpå luckrad jord med 20 centimeters mellanrum och täcks med 15 centimeter väl bearbetad jord. Allt täcks med en uppklippt svart sopsäck som förankras runt om med stenar.

När det syns på plasten att plantorna vill upp, klipps försiktigt ett kryss ovanför dem så att de får komma upp i ljuset.

När plantorna är cirka 15 centimeter höga, tas plasten av och jorden vattnas om så krävs.

Det blir potatis till midsommarsillen!

I år ska jag testa något nytt. Några av de längsta potatisgroddarna bryts av och planteras i krukor eller mjölkpaket, så att en liten del syns ovanför jorden. Det ska bli potatis av detta enligt flera uppgifter.

Det låter konstigt, men jag blir gärna positivt överraskad,

tisdag, april 08, 2008

Sanningen om islam

Jag fick ett brev i går, med en länk och följande förtext:
"Hej,

Här föreligger nu ett väl genomarbetat material under rubriken "Islam för dhimmis" fyllt med fakta om islam – utifrån islams egna skrifter.

Det här är inte en skönlitterär artikel med målande beskrivningar. Det är en kompakt samling fakta om islam. I pdf-dokumentet kan man i den löpnande texten klicka på fotnoterna. Då öppnas faktarutor eller webblänkar.

Om du vill så får du gärna lägga ut pdf-dokumentet på din hemsida. Du är välkommen att sprida den också vi t.ex. mail."
Islam för dhimmis ◄Länken

Några citat, men läs helst hela!


De flesta islamkramare jag har talat med och alla muslimer som finner en del korantexter besvärande, hävdar att Bibeln innehåller lika mycket våldsförhärligande och kvinnoförakt som koranen gör. Jag har inte för avsikt att mäta detta, men en sak är kristallklar. Majoriteten av kristna i Europa anser att dessa bibeltexter ska förpassas till historiens kuriosakammare.

Majoriteten av muslimerna anser att koranen i sin helhet är varje muslims absoluta rättesnöre.

Tänk på det när du läser koranen, sharia och hadith!
Kapitlen 4, 5 och 9 i koranen är ganska ruggiga i ljuset av att de är varje praktiserande muslims viktigaste kompass.

Här kommer citaten:

Sidan 1 av 15

I västerländska demokratier kan man säga att Bibeln och
Jesus är falska utan att bli dömd för det. I hur många islamska länder kan man säga samma
sak om Muhammed och Koranen?

Om det finns en gud och han vill döda någon, kan han inte göra det själv? Om det var en
gud som skapade oss och inte ville att vi skulle kritisera honom skulle han inte ha gjort det
möjligt att göra detta. Är gud så liten att han behöver advokater?

Sidan 2 av 15

I paradiset kommer en man ha samma sexuella styrka som 100 män och de kommer även att kunna ha sex med 100 jungfrur per dag.
Efter varje samlag kommer kvinnan att bli oskuld igen. Förutom alla jungfrur kommer männen att ha två fruar

Sidan 4 av 15

Vid samlag kan man säga ramsan”Bismillah, Allahumma jannibna-sh-shaitan, wa jannibi-sh-shaitan ma razaqtana”
Då beskyddas det eventuella barnet från Satan.
I nya tolerantare läroböcker som sprids från islams heligaste land till muslimska skolor och
moskéer över världen kan man läsa följande: “Det är en del av guds visdom att kampen
mellan muslimerna och judarna skall fortsätta tills tidens slut.” ”Alla religioner förutom
islam är falska”, ”Judarna är apor, sabbatens folk, de kristna är svin…”

Sidan 6 av 15 - Kvinnosyn

Muhammed ansåg att en kvinna är som en åker och mannen har rätt till den när han vill

Majoriteten av dem som är i helvetet är kvinnor. De är där för att de har varit otacksamma
mot sina män och för att de brister i intelligens och religion

En nytolkning av islam säger att slå sin fru betyder att slå med en tandborste. Man blir arg - ännu argare - sedan slår man med en tandborste. Andra tolkare av islam som Abdullah Aal Mahmud säger bl.a. att man inte får slå sin fru på ett sådant sätt att det börjar blöda

Sidan 7 av 15 -

Efter Muhammeds död ockuperade araberna Palestina/Israel, Nordafrika, Spanien och
Portugal, men sedan stoppades aggressionen av frankerna 732 vid slaget vid Poitiers. Det
bysantinska riket var för starkt och arabernas armé stoppades vid Konstantinopels starka
murar 718 (profeten Muhammed hade också gjort ett fälttåg mot det bysantinska riket som
han misslyckades med). Det dröjde till år 1453 innan den islamska imperialismen förstörde
det bysantinska riket.
Araberna invaderade perserriket som knäcktes. Zoroastrier (persernas ursprungsreligion)
som inte lät sig tvångskonverteras till islam flydde till Indien. Araberna invaderade
Centralasien och slogs mot kineserna 751 vid slaget vid Talas. Imperiet slog sig också in i
Indien. Än idag håller hinduerna i Indien på att bråka med ockupanterna med den nya
arabiska religionen.
Idag är den arabiska nationalismen stark hos janjaweed-milisen i Darfur. Arabiska kvinnor
sjunger sånger när deras män dödar de svarta. ”De svartas blod rinner likt vatten, vi tar deras
ägodelar och vi jagar dem från vår landsdel och vår boskap kommer att beta på deras mark.
[Sudans president Omer Hassan] al-Bashirs står med sin makt på arabernas sida, och vi
kommer att döda er alla, ni svarta, vi har dödat er gud.” ”Ni är gorillor, ni är svarta, och ni
är dåligt klädda”

Får man lämna islam?
I nationella krig tillåter man inte soldater att gå över till andra sidan ostraffat. Många länder
har eller har haft dödsstraff för landsförräderi. Islam är en religion född i krig och de som
lämnade islam blev dödade. Profeten Muhammed sade att man skall döda dem som lämnar
den islamska religionen (”…yttrande av Allahs apostel, “Vem det må vara som byter ut sin
religion islam, ska dödas”)


Sidan 9 av 15

Sheikh Mahmoud från Jönköpings islamiska församling: ”Enligt islamisk lag ska den som
medvetet lämnar islam för en annan religion dömas till döden”

Från boken ”Den sanna religionen” från Islamiskt Forskningcenter i Göteborg: ”Avfall från
islam är en allvarlig synd som bestraffas med döden."

söndag, april 06, 2008

Bedrägeri eller terroriststöd

Jag blir förbannad varje gång jag läser om hur vi missförstår de somaliska förhållandena.

Är det ett missförstånd att människor slaktas besinningslöst i Somalia?

Är det ett missförstånd att Somalia är en muslimsk diktatur?

OK!

Låt oss som en hypotes, anta att det är två missförstånd, men det borde ändå inte vara fokus i bismilahidebatten.

Den borde handla om hur ett gäng gangsters startar friskolor för att få utbildningsbidrag som de sänder till Somalia.

Det finns inget försvar för det bedrägeriet, absolut inget och det får alldeles för lite uppmärksamhet i sammanhanget.

Våra skattemedel skickas till Somalia i stället för att bidra till barns utbildning!

Läs massor om några muslimska friskolors ljusskygga verksamheter på bloggen Muslimska Friskolan

Klicka på rubriken och läs Stockholms kommuns granskning av den muslimska friskolan Bismilahi.

Några citat:
"Personalens arbetssätt och förhållningssätt skapar inte tillräckligt utrymme för barns inflytande och ansvarstagande."
"Verksamheten saknar en medveten strategi för det mångkulturella arbetet i hänseenden att medvetet lyfta fram, introducera och synliggöra kulturella olikheter som tillgång."
"Förskolorna saknar mål och arbetssätt formulerade kring jämställdhetsarbetet ur ett genusperspektiv, vilket vi ser som en svaghet för verksamheten."

"Vi kunde under inspektionen se få attribut som markerar världen i stort eller t.ex. ursprungsländer för personalen från andra etniska kulturer. Vi bedömer att
förskoleenheten saknar en medveten strategi för det mångkulturella arbetet i hänseenden att medvetet lyfta fram, introducera och synliggöra kulturella olikheter
som tillgång i barnens framtida liv. Utan en medveten strategi finns farhågor för barnens integration."

"Det finns även inslag av islamska aktiviteter av vilka en stor del sker på ett tredje språk; arabiska."

"Begärda handlingar har inkommit enheten för inspektion 2007-03-22."
Bland de begärda handlingarna borde ha funnits en redovisning av varje krona som den muslimska friskolan har fått från skattebetalarna.

Vad tycker Mååna om saken?

onsdag, april 02, 2008

Pat Condell


Klicka på rubriken och hälsa på hos sanningsspridaren Pat Condell.

Här är hans senaste video som enligt min ringa mening, är en höjdare. Här klär han av muslimerna in på den nakna sanningen om islam.

Här är flera länkar rörande islam och muslimer

Mera Pat Condell Här
Härhär och här

Knutby igen

Klicka på etiketten "Knutby längs ned och ta del av mera om Knutbysekten. Rulla ned förbi detta inlägg som ligger överst. Här och här får du inblick i vad som pågick och pågår i byn Gränsta i uppsalakommundelen Knutby.

Gränstamupparna har samma grundsyn som stollarna i
denna video.

Församlingens tidigare föreståndare Helge Fossmo ska studera religionspsykologi och de kvarvarande så kallade pastorerna (ingen av dem har mer än Livets Ords bibelskola som utbildning), blir panikslagna.

De inser naturligtvis att när Helge skaffar sig djupare kunskaper om de drivkrafter som leder tokreligiösa, blir han en fara för dem.

Helge Fossmo med insikt om de mörkaste sidorna av kristendomen, kan när han ser det utifrån, bestämma sig för att avslöja vad som pågick i församlingen efter att Kristi Brud började skruva upp stämningen och forma församlingen till en dödskult.

Sedan behövs det bara att den dömda skytten Sara Svensson förmås att börja berätta så lär det bli nya rättegångar.

De som nu sitter i fängelse, sitter bra där de sitter, men jag är absolut övertygad om att de bör få sällskap av några till från Gränsta i Knutby.