lördag, maj 03, 2008

Gränstasekten i Knutby dramatiseras i film


Normalt brukar filmatisering av dramatiska händelser, ske rätt lång tid efteråt, men när det gäller gränstasektens ledare, verkar teologin vara allt annat än normal. Filmen handlar om de kusliga händelserna i januari 2004 och vad som föregick de makabra våldsdåden.

Den dominerande profetissan i gränstaförsamlingen säger sig vilja undvika allmänhetens uppmärksamhet, men verkar samtidigt söka alla till buds stående medel för att få publicitet. Hon säger att hon inte vill tala om Helge Fossmo, men skrev trots det en minst sagt usel bok som är en enda lång anklagelseskrift, riktad mot just Helge Fossmo.

Jag har lyssnat när hon har medverkat i tv och radio och tror inte att jag har hört henne uttala en obruten mening. Oftast avbryter hon sig mitt i och byter ämne. Så blev det också med boken. Hon spelade dessutom in en musik-cd som är rent ut sagt bedrövlig.

De så kallade pastorerna i Gränsta - Knutby ska
gestaltas av skådespelare som sminkas till nästan kuslig likhet med originalen. Kristi Brud/Drottning Tirsa är vredgad och vill stoppa filmprojektet enligt kvällspressen.

Då och då dyker någon förvirrad sektsympatisör upp här i bloggen och i min e-postbrevlåda. De är sura för att jag förlöjligar pastorsmupparna i Gränsta. Efter att ha lyssnat till många av sektpredikningarna, borde jag kanske inte håna utan beklaga, men de väcker trots allt mest löje.

Ur SvD-artikeln:
"För Karin Swärd har det varit viktigt att behålla det journalistiska även i arbetet med spelfilmen. Det finns ingen påhittad dialog i filmen, allt som sägs är sådant som hon själv hörde under sin tid hos församlingen. Predikningarnas ordalydelse har hon hämtat från inspelningar från gudstjänsterna i Knutby, och i filmen låter hon de verkliga rösterna höras.

"Ute på parkeringen står församlingsmedlemmen Kristina Kuling. Hon presenterar sig som ”pressansvarig för Åsa”, och har stämt träff med en kvällstidning för att ge sin syn på filminspelningen.

– I församlingen är vi jätteupprörda. Den här filmen har vi inte gett tillstånd till, och de driver en tes om att vi skulle vara en dödssekt, en bild som vi inte alls är med"

Många av predikningarna som kan läsas och avlyssnas här, ger en annan bild än den som Gränstasektens pressansvariga vill förmedla.

Här finns den beryktade Tirsaprofetian och sektens genusprogram.

Här är ett litet smakprov från sektens träningsskola.

Klicka på rubriken och ta del av bloggens tidigare inlägg om sekten i Gränsta - Knutby. Rulla ned förbi detta inlägg som ligger överst.

Klicka på bilden så blir den tydligare. Den föreställer Jesus Kristus i en annorlunda avbildning. Den jesusbild som kommer fram i sektpredikningarna, är inte bara annorlunda, den är häpnadsväckande.

Dessa pastorsmuppar har demonterat Bibeln och sammanfogat den efter egna ritningar. De har skapat en egen kristendom.

Om sekter
Om hjärntvätt
Om pengar
Om sektvärvare
Om manipulering
Om Knutby

Inga kommentarer: