måndag, januari 28, 2008

Samtidigt hos Stig i Enköping

Nu har Enköping drabbats av sin första köttmärkningsskandal.

Den här gången var det dock en storm i ett vattenglas.

"Det rör sig om färsk fläskfilé, som efter ommärkning uppgavs ha en
hållbarhet på nästan sex månader vid en förvaring i högst fyra plusgrader, skriver Enköpings-Posten."
Vem är tillräckligt korkad för att gå på detta?

Det handlar om ett solklart fall av misstag som inte drabbar någon enskild utanför ICA.

Dagen efter den första köttfärsskandalen, köpte jag 1,6 kg svenskt köttfärs hos ICA Maxi i Enköping och gjorde åtta portioner av min berömda köttfärssås. Fyra ligger kvar i frysen och det är snart dags för ett nytt storkok.

Ingredienser:

ICA,s svenska köttfärs

Mycket Ajvar (mild)
Mycket paprikapulver
Röd eller gul lök

Köttbuljong
Ketchup (Heinz)

Tomatpuré (Heinz)
Sweet chilisås
Sojasås
Matgrädde
Havremjölk
Maizenaredning.

Proportionerna är hemligheten, men prova dig fram.

Reklam för ICA

Inga kommentarer: