onsdag, oktober 31, 2007

Gränsta - Knutby, en mardröm


Allt i bloggen om Knutby◄klicka där

Klicka på rubriken och ta del av några tidigare inlägg om denna sjuka historia med kvasireligiösa förtecken.

Klicka på etiketten Knutby längst ned och läs mera om sektmupparna!

Här finns massor med information om allt det tragiska som hände i byn Gränsta i kommundelen Knutby i kommunen Uppsala, före och efter mordet i januari 2004.


Karismatiska charlataner lyckas gång efter gång lura jagsvaga individer, med drömmar om den optimala utvecklingen. Det handlar oftast om bondfångare som sätter igång affärsverksamheter av pyramidtyp, men det handlar också om den värsta sortens skitstövlar som använder kristendomen som lockbete.

Världen i dag har jag alltid sett som mediesfärens svarta hål. Under de senaste åren har de dock gjort några lysande insatser genom att avslöja stockholmspolisens vapenfiffel. Då var det frilansaren Nuri Kino som stod för grävandet och det är en stor skamfläck på Rikspolisstyrelsens logotype, att de inte gjort tillräckligt för att rensa upp i den smutsiga träskkultur som avslöjades då.

Nu har Världen i dag, helt överraskande, börjat gräva i de mycket märkliga turerna omkring mordvapnet i Knutbydramat, som har ett tydligt samband med de polisvapenaffärer som Nuri Kino avslöjade.

Det märkliga med detta är att det ju är Carin Stenströms husse som är roten till det onda i Gränsta - Knutby.

Fyra artiklar har i dagarna visat upp en del av de märkliga turerna omkring den taffliga polisutredning som i början av år 2004, resulterade i att ett gäng kvasireligiösa skojare slapp undan en närmare granskning.

Artikel ett Publicerad 2007-10-29 11:15

"Polisinformatör bakom Sara-vapnet mystiskt dödförklarad
Den 4 september i fjol avslöjade Världen idag att Sara-vapnet troligen var ett vapen som polisen beslagtagit, men som kommit ut på illegala marknaden igen. Artikeln följdes upp av nyheten att Farid Lamrani, som hjälpte Sara att få tag på vapnet, var polisinformatör.Dagen efter Världen idags avslöjande fick den svenska folkbokföringen helt plötsligt en dödsattest som gällde Farid Lamrani."


Islamiska begravningsbyrån i Haninge stod bakom dödförklaringen och synkroniseringen borde räcka för att närmare granska vad denna Farid sysslat med. Har någon gjort en avstämning med Karolinska Sjukhuset där han ska ha avlidit efter en hjärtinfarkt.

"I början av september förra året avslöjade Världen idag att Farid Lamrani, en av de personer som hjälpte Sara Svensson med vapen och skjutövningar inför Knutby-dåden, var polisinformatör och hade förgreningar till en av de vapenhärvor som blev kända i början av 2000-talet. Världen idag kunde samtidigt berätta att Sara-vapnet tidigare hade varit beslagtaget av polisen."

"Trots att Sara tillbringade de sista dagarna innan mordet med att öva pistolskytte tillsammans med Farid och hans vänner, och trots att Sara nämnde Farids namn redan i det första polisförhöret samma dag som mordet i Knutby, har polisen inte brytt sig om att förhöra Farid Lamrani. Inte ens det faktum att Sara upplevde sig hotad av de personer som hjälpte henne med vapenträning och att få fram ett skjutvapen, ledde till några ytterligare efterforskningar från polisens sida. Polisen valde dessutom att inte gå vidare med en undersökning av vapnets bakgrund.Polisutredningen konstaterar helt kort att Farid Lamrani greps i Marocko och inte går att förhöra."


Detta är rent nonsens!
Det var polisens skyldighet att förhöra Farid och det fanns inga hinder utöver att detta hade kunnat bidra till avslöjanden om polisens vapenfiffel.


"Enligt en tjänsteanteckning i samband med Knutbyutredningen framgår det att polisen medvetet inte analyserat Farid Lamranis kontakt med Sara Svensson."

Artikel två:
Polisen utredde aldrig hoten mot Sara Publicerad 2007-10-29 11:15

"Dagen efter förhörs Sara Svensson i polishuset i Uppsala, där hon erkänner mordet och uppger att hon hittat vapnet i Vaggeryd, en revolver med tolv patroner i en påse. När förhörsledaren inte tror detta, ändrar sig Sara och säger att det är svårt att berätta hur hon fick tag på vapnet.”Jag gjorde allting helt själv, ingen annan är inblandad”, skyndar sig Sara att säga efter sitt erkännande.Den 31 januari, tre veckor efter mordet, erkänner Sara att hon köpte vapnet i Stockholm. Hon berättar att hon nämnt en annan ort därför att hon blev tillsagd ”av de här personerna att göra det”.

Där började det brännas när Saras vapen visade sig ha tydliga samband med polisens egna vapenfiffel. Där började mörkläggningen och oförmågan att gå till botten med mordet och dess komponenter.


Artikel tre: Var skulle Sara få tag på en pistol!? Publicerad 2007-10-31 10:19


"Frågan om vem som försåg Sara Svensson med vapnet, undviks gång på gång i polisförhören. Först två och en halv månad efter mordet börjar förhörsledaren och Sara Svensson att på allvar samtala om detta."

Vem hjälpte Sara med kontakterna? Trodde polisen att denna pingsttös hade etablerat kontakter i den kriminella världen, som gjorde att hon kunde få tag i en revolver som hade varit i polisens beslag men sålts till kriminella rövare?

"Tänk dig en oskuldsfull 26-årig tjej från Vaggeryd, utan kontakter med kriminella, som letar efter ett vapen på Sergels torg. Tänk dig att hon som på beställning träffar en man som erbjuder både vapen, vapenlektioner och logi i tre nätter. Tänk dig att denna tjej därefter förvandlas till en mördare i ett av de mest uppmärksammade dåden i Sveriges kriminalhistoria.Föreställ dig sedan att polis och åklagare inte intresserar sig för den person som bedrev dessa illegala vapenaffärer och som därigenom var medhjälpare till mord, utan istället medverkade till att han kunde försvinna utomlands och sedan struntade i att eftersöka honom. Då har du Knutbyutredningen i ett nötskal."

Det är sådana här historier som ger polisen dåligt rykte. Hårt arbetande ambitiösa poliser drabbas värst av sina kollegers slarv och mygel."


"Tre veckor efter mordet utspelar sig en lång dialog, där förhörsledaren vid flera tillfällen uttryckligen undviker frågan om mordvapnet. Sara får själv avgöra om, och i så fall när, hon vill tala om hur hon fick tag på vapnet, hur hon lärde sig att skjuta och vem hon bodde hos dagarna innan mordet.Är det okay för dig om vi återkommer med frågor runt det här i kommande förhör?” frågar förhörsledaren vid ett tillfälle.”Vidare frågor runt vapnet då, kanske vi kan återkomma till vid ett senare förhör då”, lyder frågan lite senare i samtalet."

Kan denna försiktighet möjligtvis bero på att de inte ville få in i förhörsprotokollet hur Sara fick tag i sin revolver?

Denna revolver förstördes senare av polisen trots att den var ett viktigt beslag i utredningen.


Artikel fyra: Polisen hänvisar till åklagaren… Publicerad 2007-10-31 08:56

"Spaningsledaren Kenneth Ågren tycker att det är åklagarens uppgift att avgöra hur betydelsefull Farid Lamrani var i utredningen.- Egentligen skulle du fråga åklagaren om betydelsen där - för det var åklagaren som var förundersökningsledare då - hur de har bedömt det, säger han till Världen idag."

"I utredningen framkommer det dessutom att man inte brydde sig om att kartlägga Farids mobilsamtal till Sara, bara tvärtom.- Hm. Ja."


Här bleknar Ågrens gloria betänkligt!"

Om det sker ett mord och någon har instruerat mördaren hur denne skall skjuta, och om mördaren bor hemma hos den här personen dagarna innan mordet och samma person har hjälpt mördaren att skaffa mordvapnet. Det låter som om det skulle vara en högprioriterad person i utredningen?- …(tystnad). Ja, eh det var ju en person bland flera i utredningen."

Det där är rent nonsens! Den person som Sara fick vapnet av och som gav henne husrum natten innan mordet, är en huvudperson. Det kanske var han som sköt. Saras beskrivning av skottet stämmer inte med fakta beträffande skottavstånd. Diskrepansen är så avgörande att det måste råda starka tvivel om hennes roll i mördandet.

"Farid var namngiven av Sara i polisförhören redan samma kväll som mordet skedde. Sara nämner då att hon hade bott hos Farid dagarna innan mordet.- Nja, hans namn kommer ju inte fram… alltså, identiteten på honom kom inte fram förrän senare."

Dumheter Ågren! Nu bör du faktiskt skärpa dig och antingen erkänna att du gjorde en dålig utredning, eller att du har dolt viktiga fakta.

"Hur intressant för utredningen är en person som stått för vapenträning, vapenleverans och logi åt mördaren, tycker du?- Ja, vad som finns i det är att det är upprättat en anmälan om vapenbrott mot honom, som för tillfället är avskriven i avvaktan på att han kommer hit igen då, så kan vi ta upp den igen då."

Vapenbrott som poliser är inblandade i, är kanske lågprioriterade brottsutredningar.

"Dödsattesten är utskriven av Karolinska sjukhuset och levererad till Islamiska begravningsbyrån i Haninge, vilket skulle tyda på att han var i Sverige. Hur kan det vara möjligt?- Jag har inte en aning. Inte en aning."

"Inte en aaaning", brukar de med dåligt samvete ta till när de inte vill ljuga öppet.

Artikel fem: ...och åklagaren skyller på polisen Publicerad 2007-10-31 08:56

"Kammaråklagare Anne Sjöblom tycker att det var polisens ansvar att gripa Farid Lamrani, om han kom till Sverige.- Just den delen, där han är misstänkt för vapenbrott, det är en polisledd förundersökning. Det är ingenting som vi hos åklagarna har något med att göra, säger hon till Världen idag."

Var det inte så att utredningen hastigt avslutades under försommaren 2004 för att fruarna åklagare skulle gå på semester?

"Frågorna finns inte i förundersökningen, menar du att ni ställde frågor som inte finns med i protokollen?- Nej, det tror jag inte, men, men nog måste vi ha ställt frågor till henne kring vapnet, eller så var det så att hon berättade om var hon hade fått vapnet ifrån. Jag kan inte svara på varför vi så sent intresserade oss för det, om det nu stämmer som du säger. Det kan inte jag svara på."

Det är kanske jobbigt att erkänna ett kapitalt misslyckande i jobbet.

"Du tycker inte att det är anmärkningsvärt att utredningen intresserar sig så lite den som levererade vapnet, instruerade mördaren att skjuta och som logerade mördaren i tre dagar före mordnatten?- Vi gjorde den bedömningen att Saras uppgifter var trovärdiga. Som hon beskrev det, vill jag minnas, så visste inte han om någonting om hennes planer."

Hela utredningen havererade när Sara erkände allt och hävdade att hon ensam hade planerat mordprocessen och vapenanskaffningen.


Sara tror att hon har mördat, det tror inte jag.

Jag tror att hon sköt på en död människa.

Sara försökte genomföra två mord därför att hon var rädd för att det var hennes enda möjlighet att få nåd från Gud.

Hon hade hjärntvättats genom tukt till denna underkastelse.
Nåden från Gud kunde hon bara få via Drottning Tirsa!
-

tisdag, oktober 30, 2007

Vågkraft


I Dagens Miljöaktuellt presenteras Fortums satsning på vågkraft.

"Fortum köper 8,4 procent i AW-Energy, ett finskt vågkraftteknikföretag som utvecklar produktionen av el ur havsvågor."


Den nya vattenkraften har så länge jag kan minnas, presenterats som en genial energiomvandlingsprincip, men det har aldrig blivit storskaliga projket förrän nu när energibolag i hela världen satsar på det naturliga steget att ta vara på vågrörelsernas enorma energi.

Tidigare i bloggen om vågkraft
här

Teknikbeskrivning här, här och här.

Klicka på rubriken och läs om energin i sol, vind och vatten.

SvD om vågkraften

SvD om rena energiomvandlingssystem
Vindkraftverken på Lillgrund har sjösatts!

måndag, oktober 29, 2007

TV4

Citat från Dagens Media:


"2007-10-29 09:15
Medieministern: Ingen mer gräddfil
till TV4


Kultur- och medieminister Lena Adelsohn Liljeroth välkomnar att TV4 förlorar sin status som must carry-kanal. - TV4 ska inte ha en särskild ställning i det digitala nätet, säger hon till Dagens Industri.

I och med att den sista analoga kanalen släckts ned är snart TV4s tid som must carry-kanal över. Från och med februari 2008 behöver inte kabelkanalerna längre förse sina kunder med gratis TV4. Lena Adelsohn Liljeroth ställer sig positiv till reformen. - Det blir en kommersiell kanal, eller kommersiell public service kanal som de själva kallar det, som tittarna får betala för att se, säger hon till Dagens Industri.

Martin Schori
martins@dagensmedia.se "

Klicka på rubriken och läs flera nyheter från nyhetssfären.

För min del får de gärna stänga ned TV4 helt och hållet. Alternativt kan de rensa ut en del blådårar som har börjat flirta med fanatiska religionsavarter.

Malou von Sivers är en aningslös dam som lät sig grundluras av Kristi Brud, vilket till och med har skapat en ny benämning för den sortens naiva personer. I knutbygrävarkretsar sägs dessa vara malouade.

Nu har TV4 lanserat en islamkramarprofil som enligt min ringa mening är rent bedrövlig.

Islam är en teokratisk ideologi med antidemokratiska grundvärderingar.

De har egna normer för mänskliga rättigheter, som sätter islam före alla mänskliga behov utanför religionen.

Nyckelord som har blivit viktiga i vårt utvecklade sekulära samhälle, men som inte har samma värde i islam:

Mänskliga rättigheter
Demokrati
Yttrandefrihet
Tryckfrihet
Åsiktsfrihet
Religionsfrihet
jämlikhet
Jämställdhet
Sist men inte minst; homosexuella relationers absoluta likställdhet med heterosexuella.

Tidigare i TV4 om islam

Citat: "Temat för Nollrasism 2007 var islam."

Bara detta säger en hel del om kompetensen hos programmakarna. Rasism har inte något med islam att göra, även om jag önskar att det var så. Jag skulle trivas bäst om islam praktiserades enbart av araber i Mellanöstern.

Islam praktiseras beklagligtvis av människor tillhörande varje ras på vår härjade planet.

Islam är en totalitär ideologi, och islamismens jihadutveckling är en lika stor fara nu för Europa, som nazismen och kommunismen var under deras storhetsperioder.

Det svenska samhället har utvecklats i en naturlig sekulär riktning och Svenska Kyrkan har anpassat sina verksamheter i takt med samhällsutvecklingen.

Nu vill Socialdemokrater och kommunister öppna famnen för den mest totalitära och fundamentalistiska religion som finns i dag, och detta utan förbehåll.

Vänsterpolitiker som med stolthet hävdar att de mer eller mindre har uppfunnit de samhällsnyckelord som jag listade, kramar nu om den religion som står för de raka motsatserna.

TV4 ansluter sig till tokigheterna.
Dhimmifiering inledd bland de lättlurade
Malou

Bloggare gudmundsson
Det är knappast några arbetslösa eller sjukskrivna svenskar som beviljas denna höga levnadsstandardsstandard.

Islamfakta
Fredens religion
Forum mot islamisering

söndag, oktober 28, 2007

En stilla dag i den nya tiden

I dag när tiden åter är normaliserad (klicka på rubriken) Är mitt humör som ett vitt oskrivet pappersark. Jag har lyssnat på nyheterna utan att bli ilsken. Inget att reta upp sig på, men en väldig massa att glädjas över när radion är tyst.

Bill och Bull trivs också med stillheten idag. Vi går tillsammans igenom bildarkivet för att se vilka bilder som har lagts upp i bloggmappen, utan att ha blivit utlagda. Klicka på dem så blir de tydligare.
Ett vackert träklocktorn i motljus.
Bill och Bull surnade till en dag när de fick falukorv i stället för strömming. Då sulle de byta kön (inte med varandra) och konvertera till islam kattskrällena.

Människans andra och sista chans.
Vårt rättsväsendes största problem
Opartisk reklam
Tåg maskerat till buskage på ingång. Avgång till Skog 12.34
En balkong kan användas till så mycket
Gourmetrecept
Nya E4 förbi Uppsala och vår påfart i UppsalaHelveteshumor Slut för i dag

torsdag, oktober 25, 2007

Åter till Knutby

Två mycket bra artiklar om händelserna i Gränsta - Knutby

Tidningen Dagen skriver om ännu en Knutbybok.

"Nu lanserar även prästen och psykoterapeuten Göran Bergstrand sin tolkning av varför det som hände kunde ske."

Den boken verkar trovärdig och ska läsas snarast.

Köp här eller här


Klicka på etiketten Knutby längst ned!

Uppdatering fredag 26/10
Göran Bergstrand intervjuas i radioprogrammet Människor och tro i P1 klockan 15.03 i dag fredag. Han kommer att förklara hur han har arbetat med Knutbydramat.
Repris i morgon lördag 17.00

"Bergstrand drar även paralleller till Bibelns berättelser och menar att barnflickans agerande går att förstå utifrån Gamla testamentet, då Gud ber att Abraham ska offra sin son Isak. Barnflickan kan ha upplevt att hon tilldelats uppdraget att döda av Gud."

Av alla små anteckningslappar som finns i polisutredningen, kan man enkelt konstatera att Sara sökte Guds nåd och var övertygad om att nåden endast gavs via Åsa Waldau/Tirsa/Kristi Brud


"- Dels var det ju så att man trodde sig ha sanningen. Men också att man var helt övertygad om att Jesus skulle komma tillbaka, 2009 eller 2010. Skulle man vara helt övertygad om en sådan sak, skulle ju hela ens tidsperspektiv förändras. Tiden skulle ju inte spela någon roll för snart kommer ändå Jesus tillbaka och då väntar evigheten. Inget annat skulle då ha någon betydelse."

Jag har till och med för mig att världens undergång och Jesu återkomst till sin utvalada brud, skulle ske i år enligt en KB-profetia 1997.Om en annan knutbybok

"Åsa Waldau är arg. Och udden riktas dels mot medierna, dels mot Helge Fossmo. Den mediala bilden av Knutby Filadelfia är inget annat än ett stort falsarium, menar Waldau. Medierna har spridit lögner, överdrifter och direkta påhopp - och allt har regisserats av Helge Fossmo."

Vi som har kunnat lyssna till hundratals predikningar på CD som producerats av församlingen, har en annan bild. Den skruvade teologin med fyrenigheten som mall, har beskrivits trovärdigt av Helge. Kristi Brud/Tirsa och församlingsföreståndaren Kim Vincent har med sina predikningar verifierat att församlingsledningen är totalt utflippad.

"Men bilden av Knutby Filadelfia, den bild där ”Kristi Brud” bland annat beskrevs som en stark, manipulativ och upphöjd ledare, framträdde mycket snart efter det att Fossmo häktats. Således kan han svårligen haft särskilt mycket inflytande över vilken information medierna fick eftersom han vid den tidpunkten var belagd med fullständiga restriktioner. Att han senare bekräftade och spädde på mycket av det som sagt är helt sant - men då var bilden av Knutby redan ett faktum."

"Den sammantagna bilden om vem som är den starkaste ledaren i församlingen är tämligen entydig. Ändå säger Waldau i boken: Det har aldrig vare sig predikats eller talats i församlingen om att jag skulle ha en särskild position, inte mer än den som alla ledare har."

"Tyvärr kan man bara konstatera att frågorna kring Knutby Filadelfia kvarstår. Och den största av dem har Åsa Waldau själv förmulerat. Vem kan man lita på?"


Åsa Waldau har vid otaliga tillfällen fått chansen att i teverutan, visa upp den rätta sidan som hon anser har kommit bort i massmedierapporteringen.

I stället har hon svamlat och virrat till det ännu mera i sin tydliga strävan efter att bli en respekterad kändis.

"Vem kan man lita på?"

Inte Tirsa sade Bill
Inte Kristi Brud sade Bull


Muslimer hotas och hotar

Hot och attacker mot muslimer ökar

Citat:
"Enligt en FN-rapport i september ökar islamofobin i Europa, något som utnyttjas av rasistiska organisationer. Enligt Helen Lööw, som länge forskat om rasism och högerextremistiska grupper, har de senare blivit mycket aktiva i Sverige. Budskapen sprids via flygblad, på hemsidor och manifestationer.
Hon pekar i programmet på hur samhället vänjer sig vid extremisternas aktiviteter."


Klicka på rubriken och läs om regeringens syn på islamofobi.

Citat
"Religiöst grundad islamofobi kan bygga på en föreställning om att islam skulle representera ett hot mot västvärlden. Andra tror att islam skulle vara en kvinnofientlig eller våldsam religion."

"Den anti-islamiska propagandan har flera dimensioner, där myten att islam representerar ett hot mot västvärlden är viktig. Denna myt bygger på en idé om islam som ett enhetligt fenomen, där inte bara den politiska aspekten av islamisk aktivism får framstå som "islam". Det är den mest extrema och våldsamma tolkningen av politisk islam som ofta får representera islam och muslimer som helhet."

Jag tillhör definitivt gruppen "islamkritiker".

Min kritik mot islam har sin grund i de muslimska ländernas bisarra människosyn samt den våldsamma samhällsordning som råder där. Varför är det så mycket våld mellan muslimerna? Varför verkar våld vara en naturlig konfliktlösningsmetod bland muslimer i Afrika och Mellanöstern. Varför spränger muslimska självmordsbombare varje dag massor med oskyldiga barn, kvinnor och gamla, till döds på marknadsplatser och andra offentliga områden?

I praktiskt taget alla länder där islam är den dominerande religionen, råder patriarkaliska klansystem och ständiga maktstrider. Irak, Iran, Palestina, Pakistan, Somalia och sudan, är några exempel på länder med katastrofalt våldsamma samhällskonflikter och genom allt detta går islam som en röd tråd.


Ingen kan övertyga mig om att de muslimska flyktingarna plötsligt överger islams syn på homosexuella, på jämlikhet, jämställdhet, åsiktsfrihet, tryckfrihet och religionsfrihet, i samma ögonblick som de får uppehållstillstånd i Sverige.

Massmediernas gullande med alla "svenska" muslimer som misstänks för kopplingar till terrorism och fängslas för detta utomlands, ökar på känslan av en politisk korrekthet som förutsätter att en muslim aldrig är skyldig samt att UD är för passiva i processen efter gripandena.

Muslimernas reaktioner på Lars Vilks Muhammedrondellhundar, var droppen som fick bägaren att rinna över för många. De protesterande muslimerna känner sig kränkta över att Lars Vilks ritar en karikatyr av deras förebild, men de visar inte samma upprördhet över det besinningslösa våld som sprids över stora delar av världen, i islams namn.

Om muslimerna någon gång visade offentligt engagenmang över att folk hängs för att de är homosexuella eller att snattare får händerna avhuggna i islams namn, eller att människor i Afrika och Mellanöstern, slaktar varandra i islams namn, skulle kanske bilden av muslimer ändras.

Som det är nu, skapar muslimerna genom sin selektiva kränkningsretorik och offermentalitet, en bild av människor som kräver men aldrig erbjuder något gott.


Allt detta är naturligtvis enbart min personliga åsikt.

Lite symbolik.

Uppdatering fredag 26/10: Läs detta bloginlägg från Nils Dacke

onsdag, oktober 24, 2007

Sveriges Radio P1

Radioprogrammet P1-Morgon, ska ge oss lyssnare en fördjupning av de nyheter i korthet som vi får genom Dagens Eko.

Uppdatering 25/10. I dagens P1-morgon, gjorde Lasse Johansson ännu ett typiskt framträdande när han intervjuade McDonalds presschef. Aggressivt avbrytande, hackade han sönder intervjun.

Den fördjupningen saboteras oftast av bjäbbiga och aggressiva skjutjärns-wannabees på denna lista av programledare. Anna Hernek har hittills varit det enda undantaget, men dagens programledare Mari Forssblad, var i särklass bäst av alla jag har hört leda P1-morgon.

De övriga borde tvingas lyssna gång på gång till dagens program och lära sig hur man behandlar inbjudna experter som intervjuas.

Lysande Mari!

Dagens program innehöll ett deprimerande inslag om vad som driver unga pojkar att slåss för nöjes skull. Lyssna här hur några av dem förklarar lockelsen i det perfekta slagsmålet.

Hör här hur pedagogikprofessor Peter Gill förklarar hur pojkarna tänker.

Han fick utveckla sina teorier utan att bli avbruten. Tänk om Lasse Johansson eller någon av de andra fyra sista på listan över programledare hade varit med i dag. Då hade vi knappast fått höra de viktiga forskningsrön som Peter delade med sig av.

Det kanske är dags att drogtesta speedade radioreportrar. De här fyra är inte ensamma om att förstöra intressanta intervjuer med inbjudna ämnesexperter när viktiga nyheter ska kompletteras med fördjupanden. Det är nog inte piller det handlar om utan bara naturlig exaltation av att vara i rampljuset och en strävan efter "allt ljus på mig".

Hur som helst, vill jag bara höra Mari och Anna i P1-morgon i fortsättningen.

Åter till pojkslagsmålen.

De våldsbenägna gängen får kickar av att slåss utan egentlig primär konflikt. Det är själva slagsmålet som lockar. De vill förädla tekniken att skada motståndarna så effektivt och spektakulärt som möjligt så att mobiltelefonfilmerna kan bli högt rankade på nätet.

Sjukt? Ja, kanske, men inte nytt. Bortsett från dagens filmande, har det oprovocerade slagsmålet alltid lockat.

När jag var barn gick jag ofta till festplatsen för att se när traktens slagskämpar rök ihop. Dessa gladiatorer var i nyktert tillstånd oftast sävliga typer som inte störde någon, men när det blev lördag eftermiddag, började supandet som senare under kvällen resulterade i våldsamma bataljer.

Under drygt tio år fram till 1964, såg jag dessa märkliga våldsutbrott på nära håll. Därefter har min fritid spenderats på avstånd från festplatser, men det skulle förvåna mig om fenomenet upphörde i samband med att jag förlorade intresset.

Drängen Alfred i "Emil i Lönneberga" såg fram mot slagsmålet utan att han var arg på någon innan. Han och Bulten i Bo, jämförde blessyrer under vänskapliga former efter bataljen.

Nöjesslagsmålet har antagligen funnits i alla tider.

Det riktigt otäcka med dagens estradslagsmål, är att de medverkande är så unga samt att de har allmän tillgång till dokumenteringsredskap och en bred publik att agera inför genom nätet.

Det är riktigt farligt när slagsmålet ska granskas och bedömas av många.

Dagens gladiatoruppträdanden utspelas på gatorna med 13 -17-åringar som agerande.

tisdag, oktober 23, 2007

Kan man lita på Kristi Brud?


Det senaste om Knutby-sekten

Man borde bilda en förening, tänkte jag i morse, när jag i en bisarr tankekedja, hamnade i sektbyn Gränsta i kommundelen Knutby i kommunen Uppsala.

Föreningen skulle kunna heta "Glöm aldrig Knutby"

Knutby är en helt normal kommundel på uppsalaslätten mot Norrtälje.

Knutby var rättare sagt en normal kommundel tills dess att ett gäng tokkristna i byn Gränsta, satte Knutby på världskartan.

Nu står överstepastorskan Åsa Waldau, aka Kristi Brud, aka drottning Tirsa, som författare till en bisarr bok som jag har kommenterat här.

Bert Karlsson, en annan pajas, skrev förordet som jag tycker så här om.

När boken bara var ett rykte tyckte jag så här.

Boken är en lång försvarsakt för Kristi Brud och en lika lång anklagelseakt mot Helge Fossmo.

Sara Svensson är på något sätt bortglömd. Hon som dömts för mord, trots att hon kanske bara är målvakt i ett sjukt sektdrama.

Hade inte Helges inblandning i nedbrytningen av Sara, blivit känd, hade han gått fri och hela historien hade varit helt glömd av alla utom av Sara och hennes anhöriga.

I dödskulten i Gränsta var det normalt att folk skulle "gå hem" av olika anledningar. Folk drömde om att än den ena. än den andra skulle befrias från jordelivet, antingen som belöning, eller som straff för att inte ha varit helgad nog.

Sara Svenssons anteckningar visar att hon gick i ständig skräck för att inte få nåd från drottning Tirsa (eller T som hon skrev). Nåd från Tirsa/Kristi/Brud Åsa Waldau, verkade vara Saras viktigaste mål eftersom det var enda sättet att få nåd från Gud. Vägen till Gud gick endast genom Tirsa.

Helge Fossmo sitter bra där han sitter, men jag är övertygad om att han borde ha sällskap av minst ytterligare en sektmedlem.

Enligt boken, var allt bra i Gränstasekten innan Helge tog makten och började förändra den andliga andan i byn.

Detta är kvalificerat skitsnack!

Ett år efter mordet gjorde tidningen Dagen denna sammanfattning

Några citat:

"Den centrala pingstledningen –med Sten-Gunnar Hedin, Stockholm i spetsen – hade begärt samtal med församlingens ledarskap redan innan problemen i Knutby blevlöpsedelsstoff. Många i närregionen fick också rapporter att det inte stod rätt till i det lilla samhället. Kent Cramnell, pastor och församlingskonsult inom pingströrelsen, var föreståndare i Uppsala 1991–2000. Han hörde berättelser
frånmedlemmar som bestämt sig för att lämna sitt medlemskap i Knutby. – Jag hörde ganska tidigt, i mitten av 1990-talet någon gång, att församlingen där började fjärma sig.

"Kristi brud"-ryktet hörde jag, likaså att den som hade avvikandeåsikter från ledarskapet ansågs vara besatt.

Arbetade ihop i Uppsala

Kent Cramnell kände till Åsa Waldau, den kvinna som utpekats som
"Kristi brud", sedan tidigare: de arbetade tillsammans i Uppsala. Hennes ankomst till Knutby betraktades till enbörjan allmänt som positiv, men ganska snart började många av de gamla medlemmarna att reagera. Cramnell besökte då Knutby och varnade föreståndaren Kim Wincent för att låta det gå för långt, för att släppa för mycket till Åsa Waldau. Men han önskar självkritiskt att han gjort mer.– Nu, med facit i hand, vet jag hur snett det kan gå i en församling. Men då
ville jag inte tro att det kunde vara så illa. Självklart kan jag önska att jag gjort mer, men samtidigt var det en process som ingen annan än de själva kunde ha stoppat. Även långt utanför närregionen var Knutby kända. Åsa Waldau och ett team från församlingen besökte många pingstförsamlingar och hade möten och konferenser. Hennes adress ochtelefonnummer fanns från 1993 till 1999 i Pingströrelsens årsbok under rubriken "Resande vittnen". Listan fungerar för församlingar runt om i landet i praktiken som förslag på rekommenderade talare."

Det ställer Kristi Brud i en annan och mera trovärdig dager än bokens självbild.

"Utan nåd och barmhärtighet"

Mats Jönsson var pastor i Karlshamn när en länskonferens för ungdomar anordnades 1999. En avtalarna var Åsa Waldau.– Hon talade mycket om helgelse, vilket givetvis är en viktig del av den kristna vandringen. Men hon gjorde det utan nåd och barmhärtighet, det var bara fördömande. Enligt Mats Jönsson var hon "kallhamrad",även vid sidan om estraden."

Kallhamrad var ordet sade Bill
Iskall sade Bull"


"– Visst, människor kan vara dubbelnaturer och han måste ta ansvar för vad han gjort, men utifrån de intryck jag fick vid deras besök här nere så är Åsa ansvarig för att ha skapat en kultur som har lett till osunda beteenden.

"Vi borde konfronterat henne"

Efter konferensen med Åsa Waldau kände pastorerna iKarlshamn ett starkt behov av att samtala med sina ungdomar för att förvissa sig om att alla mådde bra, så extrem bedömdes undervisningen. Men till Åsa Waldau sas ingenting. – Viborde ha konfronterat henne, sagt vår mening, det ångrar jag att vi inte gjorde.Men hon är en stark personlighet som det är svårt att stå upp emot."

Kristi Brud och alla andra karismatiska sektledare har samma agenda. Det handlar om makt och kontroll

"Försöken att handplocka ungdomar – bland annat från Karlshamn – till bibelskolan i Knutby gjorde att många ungdomspastorer kände tillförsamlingen. Mats Särnholm är nu föreståndare i Karlstad, men har tidigare arbetat som ungdomspastor i pingströrelsen i cirka 15 år och har vidett antal tillfällen hört ungdomar fundera på att flytta till Knutby. Han har avrått samtliga.– Jag har sagt att det är deras val men att jag inte rekommenderar det om de vill ha mitt råd. Redan för tio år sedan hörde jag ryktena om slutenhet, isolering och att en del av dem som flyttade dit tappade kontakten med sina familjer. Risken att det dyker upp ett "nytt Knutby" tror han finns, det går inte att gardera sig mot det onda. Inte ens i den kristna församlingen.–Därför måste vi undervisa varje person att de har rätt att reagera, att de till och med bör och ska reagera. Att ha självförtroende att ifrågasätta hör till den andliga mognaden. Det är den stora lärdomen vi dragit det senaste året, tycker jag".

Hade inte komplotten i Gränsta blivit avslöjad,hade kanske flera tvingats "gå hem" i förtid.

I favorittråden "Knutby" på forumet
Flashback, finns hela historien korrekt beskriven (med mycket trams insprängt). Dag för dag från dag ett, har väl insatta grävlingar påtat fram sanningen om sekten på Uppsalaslätten. Ett gäng nyttiga idioter försöker blanda bort korten, men för den intresserade finns mycket att hämta.

söndag, oktober 21, 2007

Ateismpropaganda i Radion

Leif Cyrillius hos tidningen Dagen kommenterar att Sveriges Radio låter Humanisternas ordförande hålla morgonandakt i radion. Nu var det inte vardagarnas morgonandakt som Christer Sturmark medverkade i utan programmet "Vid dagens början" som sänds på helgerna.

Jag tillhör definitivt inte herr Sturmarks beundrarskara, men programmet ska vara allsidigt i religiöst hänseende. Vi har tidigare i detta program lyssnat till buddhister, asatroende, hinduer, filosofer, ekosofer, kristna katoliker, pingstvänner och SvK-representanter.

Naturligtvis ska Humanisterna få plats bland alla andra trosrepresentanter.

Artikelcitat:

"I helgen var det premiär för ateistiska morgonandakter i Sveriges Radio. Programmet ”Vid dagens början” i P1 har traditionellt på lördags- och söndagsmorgnarna innehållit reflektioner över livet från en religiös utgångspunkt."
Helt i sin ordning. Det var dock ingen morgonandakt!

"Men nu tycker alltså Sveriges Radio att tiden är mogen för det
ateistiska förbundet Humanisterna att inta morgonandaktsscenen. Detta veckoslut har Humanisterna ordförande Christer Sturmark tagit tillfället i akt att berätta om att Gud inte finns."
Det finns faktiskt inga bevis för att Gud finns. Bibeln kan inte anföras som bevismaterial eftersom den är en partsinlaga.

"Det finns ingen kosmisk avsikt, ingen uppgjord plan för människan, löd Christer Sturmarks uppmuntrande budskap till radiolyssnarna."
Oddsen för att han har rätt, är exakt lika höga som för att till exempel Sten-Gunnar Hedin har rätt.

"- Inga gudar styr. Inga ogripbara andeväsen vägleder oss åt ena eller andra hållet. Andligheten bor hos människan och är oerhört naturlig, förklarade Sturmark."
Bevisa motsatsen den som kan!

Jag väntar otåligt på att en panteist ska få leda programmet eftersom jag, om jag måste välja bland alla religioner, definitivt väljer panteismen.

Ladonia

Klicka på rubriken och besök Ladonias officiella hemsida.
Klicka på bilden och se flygfotot av Ladonia tydligare.

Den fria enklaven Ladomia, grundades av konstnären Lars Vilks, efter diverse kontroverser med de svenska myndigheterna, om konstnärlig frihet och/eller nedskräpning på en stenig havsstrand i nordvästra Skåne.

New Herald

SvD om Ladonia f.r. (före rondellhunden)
För en tid sedan, strax efter att rondellhunden Muhammed föddes, ansökte jag om, och beviljades medborgarskap i landet Ladonia

Statssekreterare Lars Vilks sände detta e-brev till mig den nionde september i år.

Dear Germund,
Your confirmation of your
citizenship is to be found enclosed.


Best wishes
Lars Vilks
state secr

What you should know about your countryLadonia is a
remony, a republican monarchy, with at queen and a president,who, together with the ministers rules the country in the cabinet. Thepresident is elected by the people every third year. Ladonia becameindependent in 1996 and is situated in the south of Sweden, close toDenmark. The area is 1 square km. Nobody lives in
Ladonia, but around 30.000people is every year visiting the country.Anyone can propose a new ministry, proposals are handled by the cabinet. Theministers are presented on Ladonia home page
http://www.ladonia.com/ - link"administration".The flag of Ladonia is green with a green cross in the same colour. Thenational anthem is performed when throwing (gently) a stone into water. Thecurrency is Oertug (1 OT is about 1 $). Ladonian language has two words: "waaaaaaaaaaaaaaaaallll" (can be spelt in many ways) and "ÿp".The number of citizens is growing rapidly, right now approximately 12 000.The latest news about Ladonia is to be found in the Herald News, dailyupdated, on the home page.
Konstverket "Muhammed som hund", har utvecklats till en gigantisk happening och avslöjat hur dåligt rustat Sverige är för islamisternas samhällspåverkan genom en massiv asylinvandrig.De flesta tidningar har ålagt sig en pinsam självcensur för att inte reta upp muslimerna.Politikerna tassar runt problemet av samma skäl.
Resultatet har blivit att Staten, kommunerna och svenskarna, hela tiden backar för muslimernas krav på positiv särbehandling.Jag citerar några bloggare.Erixon Jag har sällan känt sympati för Dick Erixons nyliberala ståndpunkter sedan han och jag ofta vistades i Centerns stockholmspalats Blecktornet, men i detta instämmer jag:
"Den här sortens fundamentalism, är liksom alla andra
totalitära läror, inte möjliga att kompromissa med eller hitta någon
pluralistisk lösning där man lever sida vid sida. Det finns bara ett val att göra: underkastelse eller döden. Och ur deras perspektiv är alla försök till jämkning tecken på västvärldens dekadens och därmed bevis på att väst kan besegras. Ju längre väst försöker tillmötesgå dessa strömningar genom självcensur och undfallenhet inför fundamentalism, desto blodigare kommer upplösningen att bli."

Gudmundsson

"Filmen presenterar tydligt de gemensamma nämnarna för denna första generation svenska heliga krigare. De skiljer sig inte från de faktorer som ofta finns i bakgrunden för andra som ställer sig utanför samhället. Socialt utsatta miljöer, osäkra hem- förhållanden, småbrott och strulighet i tonåren. Det mest slående exemplet är svenske konvertiten Ralf Lennart, mest känd på internet som propaganda-spridaren Abu Usama el Swede, som innan han blev jihadist hunnit vara både nazist, fotbollshuligan och våldsbrottsling.Den här bilden stämmer inte
riktigt med vad vi vet om jihadister i andra länder. Ingen undgick väl sommarens ”läkare utan gränser” i Storbritannien, och den stora förekomsten av ingenjörer i terroristgrupper är väl belagd. Kanske beror skillnaden, som Oscar Hedin antydde när jag talade med honom efter filmen, på att Sverige har haft ett annat invandringsmönster än exempelvis England. Arbetskraftsinvandring och kolonial historia har där skapat en muslimsk medelklass som Sverige, som mest haft
asylinvandring, ännu inte har.Hedin vill förstå varför, och han lyckas bra med att förmedla det i filmen. Men som terrorismforskaren Magnus Norell sade i en intervju angående filmen så hjälper denna förståelse bara en bit på vägen. Den lär oss inte hur vi löser problemet, och den hjälper oss inte att undvika konflikt."

Islamisten Khalifa skriver enlig gudmundsson, på sin blogg, följande för att inspirera sina barnsoldater:

"I detta inlägg önskar jag att kunna ge er svar som håller era tveksamheter i hjärtat om er bror borta. Skriv en kommentar med din fråga eller undring som har med mig att göra i filmen så kommer jag att spela in ett ljudklipp med svar in sha Allah. Må Allah belöna er alla, amiin. Jag svarar inte på respektlösa varelser. Och inte heller skojare."
Mats Skogkär skriver i Sydsvenskan

Citat:
"I två år har filmaren Oscar Hedin levt i den värld där unga män som Mirsad Bektasevic drömmer om martyrskapet och där andra unga män, som den också i Malmö kände predikanten Anas Khalifa, sjunger dess lov. Frågan många ställer sig är hur utbredd denna tolkning av islam är i Sverige och hur många här som är beredda att dö martyrdöden som jihadister."

"I Studio Ett i fredags påpekade han att det finns ett antal muslimska lärda som legitimerar martyrskap och självmordsbombningar. De unga muslimer som rör sig i den värld filmen skildrar har enligt Hedin ”en djup kunskap om islam, alltså de är pålästa och kunniga och vet vad de vill för någonting.”

"Fyrtio år efter 1968 är det inte längre kommunismens löften om ett framtida jordiskt lyckorike som får de argaste bland de unga arga att ta till vapen för att omforma världen. Istället är det en världsomspännande seger för islam och ett hinsides paradis som hägrar. Drömmen om proletariatets diktatur har blivit drömmen om kalifatets diktatur."
En bra sammanfattning av hur kommunister och andra vänsterradikaler, hyllar islamismens totalitära ideologi.Ism som ism för dessa samhällsomstörtare.
Mera om Ladonia i bloggen

lördag, oktober 20, 2007

Svenska terrorister


Skaparen av filmen "Det svider i hjärtat", vill visa hur en svensk ung man kan få fnatt, bli muslim och terrorist, på relativt kort tid. Det verkar handla om mycket förvirrade människor som fastnar i deprimerande grubbel och en extrem omvärldsanalys. Slutet av artikeln bör leda till eftertanke och åtgärdsplanering. Om en ung och karismatisk muslimsk jihadprofil uppmuntrar barn till att offra livet i strid för islam, har vi rätt många tickande bomber som kan apteras av någon illvillig islamistfrälsare.

Anas Khalifa, som nämns i artikeln är en omsvärmad figur vars föreläsningar hyllas i de svenska muslimforumen. Han nämns också i samtalen i filmsnuttarna

Artikelcitat:

"Frågan är snarast hur nästa generation martyrer kommer att se ut. Filmen ger en ledtråd. I en moské i Helsingborg får man se den unge och karismatiske svenske predikanten Anas Khalifa hålla i en perverterad variant av kyrkans barntimmar.

Han förklarar inför tindrande barnaögon att paradiset har hundra särskilda nivåer bara för dem som blir martyrer och offrar sitt liv i strid för sin religion. De närvarande föräldrarna nickar gillande."

Detta händer här i Sverige i dag.

Vad händer i morgon?

Klicka på rubriken för en filmpresentation.

Filmklipp

Filmklipp

Trailern

fredag, oktober 19, 2007

Djurhumor

Djuriskt kul från Karin Långström Vinge

Kunskapskanalen

Klicka på rubriken och besök SvT-sidan där PK-terrorister lyser med sin frånvaro. Välj program längst upp till höger och klicka på hållbart. Där har Utbildningsradion UR skapat en oas för vetenskapstörstiga .. I går sändes ännu ett av många hoppingivande program som visar på den enda naturliga energikällan för oss. Direkt solenergiomvandling är den optimala lösningen på människors elenergibehov.

Amory Lovins gav hopp om framtiden med sin information om tandemcellerna och cyanobakterierna.

Tandemceller bygger på att man under den ursprungliga cellen, placerar en med lägre bandgap. Fotonerna som inte används för att exaltera elektroner i den första cellen, går vidare till den andra. Teoretiskt sett skulle en tandemcell med två lager kunna nå upp till 40% effektivitet, även om man än så länge inte har kommit över 30%.

Det går i princip inte att ha fler än två celler, eftersom ljuset reflekteras emellan de olika skikten. Forskare tror dock, att man någon gång på 2000 talet kommer att kunna omvandla runt 80% av det infallande solljuset till elektricitet med hjälp av tandemceller!

Om solceller
Mera om solceller
Tidigare om solenergi
Tidigare om solceller
Om vätgas via fotosyntes
- Lunds Universitet
Mera om vätgas via fotosyntes - Uppsala Universitet

På lördag 23.00 kommer reprisen från i går, i serien om solenergi. Gör Kunskapskanalen till din favoritkanal!

På TV lör 20 okt 23:00 Hållbart - Miljöserie.
Del 4 av 8. Solens kraft. Är de stora förhoppningar som finns kring solkraft berättigade? Kan den vanliga människans användning av solenergi verkligen göra någon skillnad? I kvällens dokumentär ser vi exempel på hur solenergin utnyttjas i dag och hur dess framtid kan se ut. Och kommer konstgjord fotosyntes att revolutionera vår energiförsörjning?
* Från 16/10 i K
* Textat sid. 793

Lockerbie åter aktuellt

Blir detta nästa terrormisstänkte nysvensk att tycka synd om, när han utvisas för sina brott?

Klicka på rubriken och läs artiklar om sprängningen av PAN AM-planet över Lockerbie 1988. Läs mera här.

Det attentatet gjorde Libyen till en skurkstat för västmakterna och ett problem i arabvärlden. Ledaren och diktatorn Muammar al-Gaddafi, utvecklades till en klassisk arabisk slingerbult som till slut gav med sig och kompenserade offrens anhöriga.

Flygplanssprängningen skedde under den tid som jag satt onödigt ofta i ett flygplan och de närmaste månaderna kunde det inte hjälpas att det pirrade till i magen varje gång jag lämnade markytan för en kanske osäker färd.

Tvångsgiften och barnbrudar

I går kväll såg jag Teveprogrammet Argument som hade ett intressant tema om tvångsgiften och barnbrudar.

Läs
Kickis Åhré Älgamos rapport på samma tema här.

Klicka på rubriken och läs en väldigt bra och intressant artikel från sidan muslimer.nu


Programpresentation från Sveriges Televisions hemsida ligger sist här. Se programmet via länken ovan och tänk efter. Ska du med dina licenspengar, finansiera så dåligt genomförda program, med så viktiga ämnen?

Bland de inbjudna gästerna fanns den svenske imamen Abd Al Haqq Kielan - f.d. Leif Karlsson. Han var den ende som fick prata ostört en stund, men så tillhör han ju också rätt intressegrupp för svensk Public Service. Läs ett citat ur artikeln där han intervjuades i Paraplyprojektet - längst ned.

En muslimsk kvinna försökte flera gånger berätta om hur det fungerar med tvångsäktenskap, men avbröts av en skuttande och skrikande programledare som definitivt inte lyssnade på det viktiga budskapet.

Den förträffliga Malena Rembe från Säpo, var med på videolänk och hon behandlades på samma meningslösa sätt.

Det förvånar mig att den tidigare så lugna och sakliga Linda Olofsson, (dotter till Sverker Olofsson) nedlåter sig till att medverka tillsammans med denna ytterst obehagliga programledare. Numera är också Linda förvildad.

Om Sveriges Television nödvändigtvis , av något skäl måste avlöna den här typen av usla estradörer, kan de väl i alla fall bespara tittarna åsynen av dem i seriösa program.

Gör ett debattprogram där enbart Sverker Olofsson och denna gapiga dam som jag inte hittar namnet på, sitta i en studio och debattera med varandra. Det blir panikkomedi i särklass.

Barnbrudar
PUBLICERAD 13:03 Man måste vara 18 år för att gifta sig i Sverige, men trots det tvingas barn in i äktenskap i enlighet med sin kultur och tradition. Vissa skickar sin dotter till hemlandet för att gifta sig medan andra söker dispens från den svenska lagen. Tidigare var man ganska frikostig med dispenser, men 2004 skärptes lagen och sedan dess krävs särskilda skäl för att få dispens.
Det här har författaren/journalisten Tina Thunander granskat i boken Barnbrudar. I kväll är hon med och debatterar om vi tar för mycket kulturell hänsyn i Sverige och om lagen måste skärpas ytterligare. Medverkar gör bland annat också Sara Mohammad från föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime, och imamen Abd Al Haqq Kielan, ordförande svenska islamiska samfundet.
Läs också Kickis Åhré Älgamos debattartikel på SVT Opinion. Hon har jobbat med de här frågorna tio år inom polisen och arbetar nu för Stockholm stad med att kartlägga hedersförtryck.
/Charlotte Burström, researcher
Diskutera: Ska tvångsäktenskap kriminaliseras?
Kickis Åhré Älgamos: Ännu en kvinna på flykt från tvångsäktenskap
18/10 - Stureplansmålet, Barnäktenskap och Björnar

Citat Abd al Haqq Kielan, före detta Leif Karlsson:

"- Att kedja fast kvinnor och hålla dem som slavar är inte önskvärt, säger du. Men vad anser du om kvinnans rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet?- Det är tveksamt. Om kvinnan vill besöka muslimska väninnor går det bra, men om mannen säger nej, så är det nej, svarar Abd al Haqq Kielan med en tydlig skärpa i rösten. "

torsdag, oktober 18, 2007

Hunden muhammed

Dagens Vilks handlar om tiken Muhammed som ska skydda Lars Vilks mot burkaklädda mordänglar och andra farliga typer. Bilden som visar Muhammed på bönemattan är denna morgons finaste bonus.

Genmodifieringens baksida


Ibland känns det bara så skönt att säga "Vad var det jag sade?"

I femton år har jag och många andra försökt att varna för just det som Jordbruksverket nu har upptäckt.

Mera genteknik i bloggen här

Årets nobelpristagare i medicin/fysiologi, fick sina utmärkelser för genmodifierade möss. De representerar genteknikens goda sida.

De som leker med gener i vår fauna och flora för att öka det kommersiella utbytet, utsätter oss för okontrollerbara risker och jag hoppas att debatten tar fart nu.

Klicka på rubriken och ta del av andra risker med genmodifiering.

Jordbruksverket om dagsläget och framtiden.

onsdag, oktober 17, 2007

Har Gud humor?


Bland Guds representanter hos oss människor, finns det många som tror sig veta att Gud saknar humor . Dessa präster, pastorer, imamer, munkar, mullor, rabbiner, gurus och bankdirektörer, är sällan några muntergökar.

Alla tjänar de en högre eller inre makt, men få av dem tycker om att deras Herre blir föremål för ordvitsar och satir.

Gud, Allah, Shiva & Co, Mammon och övriga potentater, ska enligt fundamentalisterna , tas på stort allvar och inget i de ursprungliga heliga skrifterna får ifrågasättas.

I Enköpingsposten (varifrån bilden är snodd) pågår en insändardebatt om bibeltolkning. En strikt bibeltrogen kvinna och en ateistisk man, båda med god bibelkunskap, debatterar Bibelns trovärdighet.
Den debatten är långt från nätforumens intensitet med möjlighet till hundratals kommentarer och genmälen per dag. Här blir det varannandagsdebatt på det gamla hederliga sättet, men humor saknas där som i forumen.

Överstepastorstan Åsa Waldau från Knutby, sade i en av sina många stolliga predikningar, att Gud har humor. Det såg hon när hon var i Australien. Alla konstiga djur som fanns där har Gud, enligt henne, skapat för att roa människorna. Gud hade jättekul när han skapade alla dessa konstiga djur, proklamerade profetissan.

Det där är en episod från religionernas mörka bakgård, men det finns gott om ljusgestalter bland de svenska kristendomsledarna.

Martin Lönnebo blev som biskop i Linköpings stift, en banbrytare; en kyrklig ledare med sökande, nyfikenhet och humor som kännetecken förutom den gränslösa vänligheten.

KG Hammar lade i en växel till och ifrågasatte som ärkebiskop, offentligt de gamla doktrinerna. För detta blev han älskad, respekterad, föraktad och avskydd.
Oavsett vad man tycker om KG H (jag respekterar honom djupt), har han förändrat prästernas villkor i Sverige. Det blev med Hammar, på ett sätt legaliserat att ta ut svängarna och tycka självständigt i stället för att endast hänvisa till Bibeln.

Två unga präster har på ett påtagligt sätt markerat den nya tiden genom sina metoder för att marknadsföra den största kraften av alla; den obegripliga och okontrollerbara.

Båda lägger ut sina predikotexter i sina bloggar och båda predikar på ett sätt som gör varje gudstjänst till en manual i livskonst.

Båda inspirerar till öppen och ibland hetsig debatt i sina bloggar vilket får många att tänka friare när det bundna ordet blir omtvistat.

Karin Långström Vinge och den finlandssvenske språkekvilibristen Karl af Hällström (skriver flytande på minst fem språk), är två präster med enormt stor betydelse för den moderna kristendomen. De når tillsammans flera hundra religionsintresserade människor varje dag med sina kloka budskap.

Uppdaterat 2/11 på grund av skorret. Förlåt mig Kalle, jag visste ju men lät slentrianen styra pekfingret.

Har Gud humor var frågan.

Här är resultatet av humorsökning hos Svenska Kyrkan.
Hälsa för övrigt på hos Svenska Kyrkan genom att klicka på rubriken.

Här finns flera tusen skämtteckningar med samma tema.

För oss skeptiker som har följt Livets Ords utveckling med och på distans, är Ulf Ekman den svenska kristenhetens clown. Hans framträdanden i början, med illvrålanden och galna profetior, var helt i klass med galenskaparnas produktioner. Nu försöker han med troget stöd från husmagasinet Världen i dag, bli rumsren och presentabel i Svenska Kyrkan. Visar det sig att han är så korrumperad som det antyds i pressen, lär han dock tvingas att ta till mera sofistikerad och trovärdig humor.

tisdag, oktober 16, 2007

Terrorister och radioaktivitet

Kopierade bilder som blir ännu bättre om man klickar på dem. Den i mitten är från Gudmundssons blogg. De övriga minns jag inte var jag hittade.


Klicka på rubriken och besök hemsidan för en riktigt usel radioaktivitet. Där handlar det inte om Becquerel, men definitivt om halvering och sönderfall. P1-morgon och Studio Ett, befolkas av speedade aggressiva och lätt hysteriska programledare som konsekvent i sin rapportering, ser mera till hur skurkar behandlas av rättsväsendet, än hur brottsoffren drabbas. Av någon besynnerlig anledning finns här terroristkramare, islamkramare och vänsterpolitikkramare. Har SR fått politisk slagsida och blivit ett politrukredskap?

I dag intervjuades infrastrukturminister Åsa Torstensson och halvröret Peter Eriksson om Sveriges järnvägsnät. När Åsa fick ordet avbröts hon av den så kallade reportern konsekvent så att budskapet i bästa fall blev halverat, medan halvröret fick orera ostört.
Annars var huvudnyheten i dag att den terroristmisstänkte nysvensken från Libanon och Tjeckien, misstänks ha blivit omilt behandlad av polisen när han fördes från Prag till USA för rättegång.

Inte ett ord om vad den terroristmisstänkte hade för planer för sina medmänniskor.

Läs här om vad denne nysvensk pysslade med. Per Gudmundsson har kartlagt nysvenskens karriär. Läs gärna flera gånger och fråga dig varför de usla P1-journalisterna förtränger detta och i stället lyfter fram behandlingen av kräket när han ska ställas till ansvar för sina gärningar.


Radioaktivt sönderfall är en bra beskrivning av Sveriges Radios nyhetsrapportering numera.
Tips till SR. Här hittar ni flera terroristmisstänkta att gosa med.
Amatullah i CNN-reportaget om Lars Vilks vågade inte SvT visa eftersom hon kan skrämma islamkramarna. Henne kan ni ta under era mjuka vingar SR!
En äkta burkaklädd mordängel, kan ni säkert göra till frihetshjältinna.
Här har ni en uppgift till. De här två ruskprickarna fick avkortad fängelsetid eftersom livstids utvisning ingick i straffet. Ni på SR kan säkert engagera er för att de ska få stanna trots sin utvisningsrabatt på straffet.