måndag, april 30, 2007

Tomater och paprika


Maskrosorna är fantastiska i år. Prova att äta de gula kronbladen från en nyutslagen maskros. De är goda.

Gullvivorna har en särskild plats i blomskådarens favoritflora.
Ät aldrig gullvivor!Den första smultronblomman slog ut i går.
Tomatplantorna växer nästan för snabbt. Notera hur tidningen i bakgrunden förefaller att bli mindre och mindre för varje bild.


Den vane tomatodlaren ser direkt att den högra blomman håller på att vissna vilket betyder att den ersätts av en liten grön kula.

I går slog också den första paprikablomman ut.
Det gröna i mitten är årets första paprika.


Klicka på rubriken och läs om paprikaodling. Klicka på bilderna och följ utvecklingen av min lilla plantage.

söndag, april 29, 2007

Nedskräparna straffas

De skitstövlar som skickar ut barn som sätter reklamlappar under vindrutetorkarna på bilar, kanske snart kan bötfällas eftersom den naturliga reaktionen hos bilägaren är att släppa lappen på marken. Hittills har bilägaren fått ta ansvaret för nedskräpningen, men nu ser det ut som att ansvaret äntligen hamnar på rätt plats.

Klicka på rubriken och läs om reklam.

Jag är fascinerad av reklam och har under en stor del av mitt yrkesverksamma liv, arbetat med denna form av behovsskapande, men endast i den form där marknadsföraren nyttjar betald annonsplats i tidningar och på mässor.

Reklamlappandet på bilar bör förbjudas och nu finns det hopp.

fredag, april 27, 2007

Kärnkraften och olycksberedskapen

Vår beredskap är inte god!

Citat: "Främst brister det i information till allmänheten i den akuta fasen, något som kan få svåra konsekvenser. I övningar har det visat sig att ansvariga myndigheter inte informerar genom länsstyrelserna som de ska."

Klicka på rubriken och hälsa på hos krisberedskapsmyndigheten.

Inte nog med att vi inte kan ta hand om avfallet på ett säkert sätt, vi har heller inget system utarbetat och testat för hur allmänheten ska larmas och skyddas i händelse av en kärnkraftolycka.

Ekot rapporterar.

Tidigare i bloggen om kärnkraften. ◄Klicka och rulla nedåt.

Jag litar på att den nya regeringen kommer att intensifiera utvecklingen av energiomvandling baserad på sol, vind och vatten, samt att produktionen av förnyelsebara energiråvaror får det stöd som krävs för att beroendet av fossila bränslen ska minimeras snarast möjligt.

Saudifinansierade moskéer i Sverige

Klicka på rubriken och läs om finansieringen av en jättemoské i Göteborg.

Citat: "– Vi vill att muslimerna ska få en officiell plats att utöva sina religiösa handlingar på i Göteborg. Vi vill inte att de ska vara på undanskymda platser, säger Saleh al-Rechadi, som är direktör på saudiska finansdepartementet."

Är det någon som tror att inte grundanledningen är att skapa en propagandakanal i Sverige?

Göteborgs-Posten.
Metro.
GT.
SvD.
Ska vi tillskapa flera Rosengård?

Saudiska salafister

Radioprogrammet konflikt i P1 lördag 28/4 ger en tydlig bild av de konservativa muslimernas våldsfixering.

Tidigare i bloggen om islam.

Turkiet är ett exempel på hur islam och politik konkurrerar om folket med stora risker för våld.

Självmordsbombarna och Koranen.
Mysiga muslimer.
Flera mysiga muslimer.
Dagens Nyheter rapporterar
Rysliga muslimer.
Citat: "Libi kritiserade Hamas för att stödja demokrati och för att ha knutit kontakter med "det otrogna" Ryssland och Iran. "De som lyssnar till det ni säger kan inte längre skilja er från sekulära grupper", sa Libi och fortsatte: "Var finns hämnden, var är bomberna, var är elden?"

torsdag, april 26, 2007

Facket och restaurangerna

Vad ska fackpamparna hitta på nu då?Klicka

Klicka på rubriken och hälsa på hos facket. Där finns det namn och adresser för den som vill ställa frågor om policy och konsekvens.

Citat: "I Göteborg tog facket strid mot en salladsbar som sade nej till kollektivavtal. Men på fackens egen hemmaplan i Stockholm saknar runt hälften av de kringliggande lunchställena kollektivavtal."

"Av de 64 restaurangerna saknar 29, alltså nästan hälften, kollektivavtal."

"I Göteborg uppmanade ni kunder att välja andra restauranger än den blockerade salladsbaren. Varför gör ni inte samma sak på de restauranger som ligger i ert eget närområde?"

Bra fråga sade Bill
Dåligt svar sade Bull

Det behövs många blockadvakter nu fackpampar, men det har ni väl råd med eller har era restaurangnotor gröpt ur kassan?

Vattenfall och koldioxid

Klicka på rubriken och läs om den verkliga Elgiganten.

Nu har Vattenfall satt upp ytterligare ett intressant miljömål.
Vattenfall ska halvera sina CO2-utsläpp till 2030

Uppdatering. Det kom ett pressmeddelande till.

Uppdatering 30/4 Ännu ett pressmeddelande anlände i dag.

Det är något speciellt med Vattenfalls koncernchef Lars G Josefsson.
Han är medlem i
regeringens kommission för hållbar utveckling.
Han är
rådgivare i klimatfrågor till Tysklands förbundskansler.
Han tror på kolkraften.

Hoppas nu bara att vi slipper se liknande rubriker om Lars G, som de vi läste om Reefat el Sayed, Percy Barnevik, Skandiadirektörerna och andra superledare som föll nesligt från sina upphöjda positioner. Jag tror på Lars G Josefsson.

Gränsta - Knutby

Klicka på rubriken och läs en intressant artikel i DN från juli 2004, ett halvår efter mordet och för snart tre år sedan. Lyssna här på sektens profetissa. Den länken ska vara med varje gång jag skriver om den bisarra kvasireligiösa sekten i Knutby. Det strunt som den heliga damen pladdrar om borde få håret att resa sig på hennes medlemmar. Hela den tragiska historien handlar antagligen om hur ett gäng skrupelfria charlataner plundrar hängivna sökare på allt de kan avvara och lite till. Utan sina medlemmar skulle sektledarna få köa till arbetsförmedlingen med små möjligheter till anställning.

Citat ur DN-artikeln. Diana intervjuas:

"- På Träningsskolan undervisade de om tiondet och de hänvisade till bibelcitat. Det var mycket viktigt"

"Hennes önskan att komma närmare Gud gjorde att hon till slut gick med på att betala. Det första tiondet var på 120 kronor. När hon sedan började jobba på hotellet ökade inbetalningarna till församlingskassan, som kontrollerades av framför allt pastorerna.- Det blev runt 2.000-3.000 kronor per månad, säger Diana Jansson.Hennes lön var cirka 13.000 kronor, men eftersom församlingen predikade att man utöver tiondet också skulle ge offer räckte det inte med 10 procent."

"Diana Janssons berättelse är inte unik. Flera andra medlemmar som lämnat församlingen berättar om "förhör" och kritik när tiondet inte fullt betalats."

"Redan i Träningsskolan undervisas om vikten av tiondet. Vid olika möten och framför allt vid varje söndagsgudstjänst tas offer - utöver tiondet."

"Församlingen brukade spela in gudstjänster och predikningar på band. Vid en av dem som leddes av Åsa Waldau förklarar hon hur fel det är att argumentera för att man en månad inte kan betala för att man inte har råd."DET är orättfärdigt inför Gud. Det kan han aldrig välsigna, om du tummar på tiondet. Det ska ni betala före skatten alltså", sade Åsa Waldau högt och bestämt."

En före detta revisor intervjuas:

"Han är i dag 73 år gammal. Hörseln är inte vad den en gång var, han lutar huvudet framåt lite när han lyssnar. Sedan lutar han sig tillbaka, tittar då och då ut genom fönstret där åskan får fönstren att skallra och blixtar lyser upp, och talar om Åsa Waldau och om de förändringar hon tog med sig.- När hon startade Träningsskolan blev det ett mycket effektivt sätt att lura dit ungdomarna, säger Sten Örneholm."

"Samtidigt som ekonomin i Knutbyförsamlingen blev allt viktigare och omsättningen ökade hårdnade kampen om den ekonomiska kontrollen. År 2000 avgick Sten Örneholm som kassör.Samma år bytte församlingen revisor. Den tidigare revisorn Anders Henriksson berättar att hans sista revisorsrapport var mycket kritisk.- Det var på gränsen att jag godkände årsrapporten. Det var mycket på grund av att man hade så pass höga kostnader. Det var för mycket pengar som gick till löner, säger han.Men revisorskritiken gällde inte bara kostnaderna. Redovisningen var mycket rörig.- Det lånades pengar mellan konton hej vilt. Ofta fick man låna pengar från byggkassan till lönerna, säger Anders Henriksson."

Mera ur artikeln:

"Pastorerna i Knutby har också andra förmåner. År 1999 åkte Åsa Waldau på en "uppmuntringsresa" till Korea, en resa som kostade församlingsborna 17.000 kronor. I januari i år fick hon, hennes make och två andra församlingsmedlemmar en shoppingresa till London."

"Det är fler än barnflickan som blivit av med stora belopp i Knutbys Filadelfiaförsamling. Till exempel berättar föräldern Ulf Westman att hans två barn i Knutby gjort av med sexsiffriga belopp i församlingen, pengar som de fått av sina föräldrar för utbildning eller giftermål."

"Det finns flera exempel med fastigheter där gränserna mellan församlingens och ledningens ekonomi suddats ut och där församlingsmedlemmarna betalat räkningen. Ett är elevhemmet som ägs av äldsten Per-Arne Waldaus privata bolag. Dit slussas hyresintäkter från de besökande studenterna."

Här finns några av alla stolliga predikningar som pastorsmupparna i Gränsta pinar sina medlemmar med.

Sektens talespersoner hävdar att allt tokigt och ondskefullt som skett i sekten, var den nu fängslade före detta pastorns fel och att sekten nu är en helt vanlig församling.

Nuvarande församlingsföreståndare predikar här.

onsdag, april 25, 2007

Terrorattack i Sverige

Sverige och Stockholm var i chock på onsdagsmorgonen. Tre samtidiga explosioner, varav två var fiktiva, var upptakten till landets hittills största beredskapsövning, SAMÖ 2007.
DN
SvD

Klicka på rubriken och läs om SAMÖ 2007

Det blir spännande att läsa rapporterna från Ruwaida. Hon fick ju vara med i övningen.

Citat DN: "Övningen följdes av Yvonne Ruwaida (mp) som i debattartikel i Dagens Nyheter reagerat över att Krisberedskapsmyndigheten i scenariot för SAMÖ 2007 kallar terroristerna för "bogalandier", i hennes ögon lätta att identifiera som muslimer. Hon anser att övningen bygger på islamofobiska antaganden, och att den är ett brott mot riksdagens integrationspolitik.- Jag har inget mot krisövningar, men de ska baseras på ett trovärdigt och realistiskt scenario, menar Yvonne Ruwaida.Hon var själv delaktig i övningen. Vid tiotiden kontaktades hon av stadens krisberedskapsnämnd och kallades till möte för genomgång klockan 11.00. Ordförande i nämnden är Kristina Axén-Olin, (m), i egenskap av kommunstyrelsens ordförande."

Citat SvD: "– Det är klart att övningen inte syftar till att trakassera muslimer, men den bygger på verkliga händelser som terroratackerna mot tågtrafiken i Madrid, till exempel, säger Mats Bäckelin, krisberedskapsmyndighetens presstalesman, till SvD.se."

Ruwaida är som vanligt ute och yrar på konspiratorisk grund!

Övningen strider inte mot Riksdagens integrationspolitik!

Övningen är baserad på ett trovärdigt och realistiskt scenario!

Kan ingen erbjuda den där damen ett stort pussel och en massa chokladpraliner i ett rum med lugnande färger och en musikanläggning som spelar Albinonis adagio med orgel och stråkar?


Tomaterna år 2006

Övre bilden är från 10 maj och den undre från 5 juni


Båda bilderna är från 28 juni.
Kaprifolen gav perfekt stöd åt de
tre plantorna i krukor..
De gav också den rikligaste skörden.


Övre bilden är från 9 juli och
den undre från 1 augusti.


Övre bilden är från 1 augusti
och den undre är från 20 augusti.Rapport från tomatodlingenKlicka på rubriken och läs om tomater. Klicka på bilderna och gläds med mig inför sommarens fröjder. Plantorna på bilden har specialbehandlats med anabola steroider och groluxbelysning i ett fuktigt drivhus. Bilderna är från gårdagen. Plantan till vänster har växt 7 cm sedan dess. Övriga plantor som har fått normal behandling, är knappt hälften så stora. Plantan till höger är paprika. På den slår nog de första blommorna ut i dag.
Om ett par veckor åker de stora tomatplantorna ut och då ska de rensas från blad på drygt halva sin höjd och grävas ned så att halva stammen hamnar i jorden. De kommer att få sin växtplats mot en röd tegelvägg i söderläge, med en stor plastskiva böjd framför och in under fönsterblecket. Riklig bevattning de första veckorna kommer att utveckla ett kraftigt rotsystem efter hela den nedgrävda stammen. Det är den viktigaste tekniken för att få enorma tomatskördar. Den andra är att alltid vattna generöst och blanda gödningsmedel i vattnet en gång i veckan. Paprikaplantorna tål inte samma brutala nedgrävning, men lite kan de sänkas ned de också för att utveckla ett större rotsystem.
Rapporter följer och snart kan jag bjuda på tomater.

tisdag, april 24, 2007

Nyhetssvepet - nu med bloggrond

Klicka här och läs de senaste trovärdiga nyheterna.
Klicka på rubriken och läs de viktigaste nyheterna.

Karolinska Sjukhuset vann logotypstriden
Våra offentliga skattefinansierade organisationer använder dina och mina pengar till att processa om en krona. Jädrans puckon!

Ombyggnaden av Stockholms Sluss försenas av estetiska skäl
Kom ihåg det nästa gång Mälardalens högvatten strömmar in i Gamla Stan och på min lilla gräsmatta. Flera puckon!

Terrormisstänkt svensk
Varje gång en nysvensk misstänks för terrorbrott, blir det stora politiskt korrekta indignationsutbrott. Snart kommer väl Ruwaida och Kaplan att kräva ett kraftfullt protesterande från UD, Kungen och Folket.

Terroristuppdatering 25/4 ◄Klicka

Terroristuppdatering 26/4 ◄Klicka

Lyssna på ljudfilen från P1-Morgon. Nysvensken har haft många skarpladdade vapen i sitt hem i Sverige. I hans dator fanns instruktionsfilmer för hur man avrättar icke-muslimer genom halshuggning. Där fanns adresslistor till medlemmar i kända terrornätverk. Under en intervju berättade han att han beundrar Usama bin Laden vars terrororganisation han medger att han har kontakter i.

Vill du ha tillbaka denne nysvensk från Libanon till Sverige?. Jag föredrar att han hamnar i USA. Den av socialdemokraterna skapade islamkramarkulturen, är svår att utrota vilket gör att mannen antagligen blir anlitad av ABF eller någon annan socialdemokratisk megafon, för att hålla föreläsningar om hur det är att vara oskyldigt misstänkt av imperialisterna i USA.

Svenskt rättsväsende tar för övrigt större hänsyn till brottslingarnas lidande än till brottsoffrens.

Tidigare om nysvensken ◄Klicka

DN om utlämningen

SvD om utlämningen

Beundrar Usama bin Laden

Kyrkans Tidning

Citat: "Vad i scenariot skapar islamofobi, Yvonne Ruwaida? - Jag tycker att det är tydligt att det beskriver muslimer som terrorister, det tror jag kommer att vara tydligt för alla 4 000 personer från myndigheter och organisationer som är inblandade i övningen och för dem som läser om övningen också. Det har förekommit muslimska terrordåd, men om man ska ha en katastrofövning som bygger på ett terrorangrepp så behöver man inte använda ett scenario som ökar misstänksamheten mot muslimer."

"Ett terrorangrepp" säger den förvirrade Ruwaida! Alla muslimer är inte terrorister, men en skrämmande majoritet av terroristerna är muslimer.

Citat: "Enligt EU:s terrorrapport för år 2007 finns ett muslimskt terrorhot i Europa - hälften av de 700 personer som arresterats som terrormisstänkta var muslimer, det skedde ett misslyckat terrordåd i Tyskland och flera avslöjades. Är det inte rimligt att man övar för ett muslimskt terrorangrepp då? -Terrorangrepp är inget stort hot mot säkerheten i Sverige. Enligt Europol är det största hotet i Sverige den organiserade brottsligheten, och så hotas vi av naturkatastrofer orsakade av klimatförändringarna. Att många med muslimsk bakgrund häktas beror mycket på att de inte finns någon rättssäkerhet för dem. Efter den 11 september berättade många muslimer att de känt sig uttittade, diskrimineringen ökar på arbetsmarknaden och jag tror att det kan skapa en grogrund för terrorism om människor känner sig svartmålade, förföljda och kränkta."

Där har vi pudelns kärna!

Misstänker ni att vi är terrorister så spränger vi er i luften!

Fredens religion tolererar ingen kritik!

Dom medger utlämning till USA

Nu blir det väl ett himla liv på islamkramarkultureliten med Guillou i spetsen.


Äntligen! ◄Klicka


Sverige börjar samarbeta med USA om terrorbekämpning

Citat: "Henric Östmark på totalförvarets forskningsinstitut FOI är expert på hur man upptäcker dolda sprängämen. Han blir nu en av de första att försöka omsätta utbytesavtalet i verkligheten när han i eftermiddag träffar representanter för Homeland Security på besök i Sverige: – Vi ska demonstrera de detektionteknologier vi håller på med här på FOI. Dels om hur man detekterar sprängämnen på håll och dels en punktdetektion för flygplatskontroller, berättar han."

Blir Ruwaida & Kaplan kränkta nu när USA får hjälp från Sverige med detekterande av dolda sprängmedel?

Snart smäller det igen ◄Klicka

"al Qaida planerar Hiroshima-dåd"
Vi får se om Ruwaida och Kaplan blir kränkta av misstanken om att muslimer planerar ytterligare ett illdåd.

Gränsta - Knutby ◄Många inlägg blev det - rulla nedåt!
Det verkar som om Helge Fossmo har problem med att övertyga polisen om att flera var inblandade i de tragiska händelserna i dödskulten på dödskullen.

Personligen tror jag att Kristi Brud bär huvudansvaret för att allt gick snett. De sansade människorna såg snart tokigheterna och lämnade församlingen när brudstolligheterna introducerades. Lyssna
här på den heliga profetissan. Här kan man tala om troll! Försök hålla ut och lyssna på hela skräpet. Det tar bara några minuter, men ger en bra bild av gränstastollarna.

Här är hela ligan

Bloggar som jag gärna läser:
http://karinlangstromvinge.blogspot.com
http://karlafhallstrom.blogspot.com
Kalles hbt-bibel
http://gkochswahne.blogspot.com
http://everykindapeople.blogspot.com
http://humanusliberalis.blogspot.com
http://islamkritik.blogspot.com

ErnieUppdateras dagligen

måndag, april 23, 2007

The clash of icons

Klicka på rubriken och se ett småskaligt ikonkrig.

Tänk om alla mina skrivbordsikoner på bilden skulle ryka ihop. Då brann väl bildskärmen upp. Klicka på bilden.

söndag, april 22, 2007

Säpo, islam och muslimer

Miljöpartiets Yvonne Ruwaida och Mehmet Kaplan, uttalar sig om Säpos jakt på muslimer igen. Läs här.

Artikelcitat: "Ledande miljöpartister beslår Säpo och Krisberedskapsmyndigheten med att aktivt stigmatisera muslimer i direkt brott mot riksdagens integrationspolitik. I åratal har den svenska säkerhetspolisen konsekvent ägnat sig åt att trakassera muslimer i Sverige. Bland annat samarbetar Säpo med kommunala bostadsbolag och skolor i miljonprogramsförorter för att kartlägga och misstänkliggöra de muslimska invånarna. Därigenom går Säpo över gränsen till islamofobi, vilket inte motverkar terrorism och annan brottslighet men däremot bäddar för ökad diskriminering av muslimer. I samma lagstridiga anda verkar Sveriges största övning någonsin i terroristbekämpning som Krisberedskapsmyndigheten inleder på onsdag och som helt bygger på att muslimer i allmänhet utgör ett akut hot. Det skriver oppositionsborgarrådet i Stockholm Yvonne Ruwaida och riksdagsledamot Mehmet Kaplan (båda mp)."

Tror dessa två förvirrade omvärldsanalytiker att Säpo granskar muslimer av religiösa skäl?

Citat: "Säkerhetspolisen ägnar sig konsekvent åt att trakassera muslimer och bidrar aktivt till att underblåsa islamofobin. Denna strategi fullföljs nu av Krisberedskapsmyndighetens övning i centrala Stockholm där muslimer är hotbilden. Allt detta bidrar i högsta grad till en stigmatisering av muslimer och motverkar även den av riksdagen beslutade integrationspolitiken."

Ruwaida och Kaplan är besatta av en konspirationsfantasi!

När våra säkerhetsfrämjande organisationer granskar muslimer, beror det på att dessa muslimer förknippas med samhällsomstörtande verksamhet. Sådana kopplingar har från myndigheternas håll ingen religiös grund. Däremot verkar muslimer alltid känna sig utpekade när terrorverksamhet synas i sömmarna.

Citat Ruwaida/Kaplan: "Säkerhetspolisen ägnar sig konsekvent åt att trakassera muslimer och bidrar aktivt till att underblåsa islamofobin. Denna strategi fullföljs nu av Krisberedskapsmyndighetens övning i centrala Stockholm där muslimer är hotbilden. Allt detta bidrar i högsta grad till en stigmatisering av muslimer och motverkar även den av riksdagen beslutade integrationspolitiken."

Om muslimer reagerade ens aningen lika kraftigt när andra muslimer utför bestialiska terrordåd, som när några danskar ritade satirbilder av islams profet, skulle bilden av islam förändras.

Muslimers egna ord och attityder är islams största hot.

Gång på gång bekräftas våra värsta fördomar och blir till verklighet.

Mera citat Ruwaida/Kaplan: "Under en längre tidsperiod har enskilda muslimer med ursprung i Mellanöstern eller Somalia vittnat om hur Säpo konsekvent kartlagt och misstänkliggjort deras liv. Islamofobin blir mer och mer kännbar i vanliga människors vardag."

Tror debattörerna att detta är en tillfällighet? Säpo vet vad de gör, det kan debattörerna slå sig i backen på.


Ännu mera citat Ruwaida/Kaplan: "Säpos samarbete med kommunala bostadsbolag går över en gräns där Säpos arbete bidrar till islamofobi. Arbetet bidrar till diskrimineringen av muslimer och motverkar inte terrorism."

Rent nonsens! Detta har debattörerna ingen aning om. Trams!

Slutsatserna som Ruwaida och Kaplan kommer till, är att Säpo måste öppnas för olika granskningsgrupper.

Mina slutsatser är att Säpo på goda grunder granskar de personer och organisationer som bör granskas.

SvD
Debatt i P1-Morgon mellan Yvonne Ruwaida, miljöpartistiskt oppositionsborgarråd i Stockholm och Muharrem Demirok, centerpartistisk kommunpolitiker i Linköping. Lyssna här.
Om länken inte fungerar kan du gå in på Sveriges Radios hemsida och klicka fram till inslaget http://www.sr.se./cgi-bin/p1/program/sandningsarkiv.asp?programID=1650
Muharrem Demirok försöker förklara för den förvirrade Ruwaida hur kontraproduktivt hon resonerar. Inslaget startar klockan 07.21

Mra om Ruwaida & Kaplan här.

fredag, april 20, 2007

Jakten på terrorister

Klicka på rubriken och hälsa på hos Säpo, den myndighet som bland annat har ansvaret för vår trygghet när samhällsomstörtande element, planerar för motsatsen.

Säpo har fått kritik från muslimer och från politikens vänsterkant för att de har etablerat kontakter med människor som kan ha information om verksamheter inom Säpos ansvarsområde.

Visst låter det knäppt, men det kanske är så att det har trampats på ömma tår.

Ett exempel
Citat: "TT: Har du information som Säpo skulle vara intresserad av?- Jag har jobbat här i 13 år i syfte att bygga broar och skapa tillit, så det är klart att jag har kunskaper om vad människor berättar.- Men om det skulle gynna eller missgynna Säpo är inte mina problem."
Kommentar av vänsterpartisten Gun Holmertz.

Min favoritnyhetskälla Enköpingsposten, skriver i dag bland annat följande:

"– Det finns en låg hotbild mot svenska intressen i Sverige. Våra största farhågor är att folk i Sverige stöttar terrorism utomlands, sa säkerhetsråd Dan Eliasson. Han nämnde stöd till oroshärdar i världen. Det kan handla om terrorism i Irak, Somalia och i Nordafrika, enligt Eliasson.
Chefsanalytiker Malena Rembe gav Säpos bild av terrorfinansiering som pågår från Sverige. Enligt henne sker insamlingar över hela Sverige i större städer.
– Det finns som vi ser det ganska omfattande försök till finansiering, sa hon."

Den senaste (sista hoppas jag) socialdemokratiska regeringen hjälpte välvilligt till med att härbärgera gerillaledarna från Aceh i Indonesien. Nu är dessa så kallade "frihetskämpar" hemma i Indonesien och terroriserar kristna.

Det är alldeles utmärkt att Säpo utnyttjar alla tillgängliga kontakter för att avslöja varenda parasit som hotar tryggheten här eller utomlands.

När det gäller människor som använder fristaden i Sverige till att planera terroristverksamhet ska alla medel för avslöjande, vara tillåtna och eventuella tystnadsplikter, självpåtagna eller inte, läggas åt sidan.

Islamism och terrorism

Islamister och nazister Citat: "Extrema islamister och nazister har en hel del gemensamt, historiskt och i dag. Båda grupperna uppfattar demokrati, globalisering och marknadsekonomi som judiska hot mot all sann kultur, och förnekar gärna Förintelsen."

Vänstern och terrorismen

torsdag, april 19, 2007

42


Ibland när vädret är riktigt bra, brukar jag köpa ett par trisslotter som jag sedan sparar till en riktigt dålig dag, helst strax innan utgångstiden. I vintras köpte jag dessa två jättetrisslotter. De är vardera lika stora som sex vanliga trisslotter tillsammans. I dag var det den perfekta dagen att skrapa dem och bli miljonär. Regnigt och jobbigt efter de senaste dagarnas pollenattacker samt en allmän melankoli på grund av för mycket tid till att läsa om skogstokiga islamister och tokkristna sektstollar.
===
Nu stänger jag av radion och datorn och plockar fram volym tre i världens enda trilogi i fem delar. Livet, Universum och allting, heter den och jag läser nu om böckerna för tionde gången de senaste tjugo åren.
==
Klicka på rubriken och läs om en speciell sorts DNA. Artikel skrevs 2001-03-05. Douglas Noel Adams avled två månader senare 2001-05-11.
=
--
Läs mera här och här och här
-
-
Don't Panic!

onsdag, april 18, 2007

Dagens lunchtips - Strömming
Köp djupfrysta strömmingsfiléer. De är färskare och billigare än de så kallade "färska" i färskfiskdisken.

Tina i rumstemperatur fyra timmar. När det är en timme kvar strimlas potatisen. Helst med en pommes-frites-strimlare. Det går fortare än för hand och så blir bitarna lika grova.

Pensla en emaljerad form med kallpressad olivolja och häll i potatisen. Ställ in ugnen på 225°C och placera formen i mitten. Rör om var tionde minut och efter cirka 40 minuter är stripsen lagom bruna. Krydda med kartoffelkrydda.
Jag använder en snabb bänkugn. I en vanlig förvärmd ugn blir tiden cirka 30 minuter.

När det är cirka tio minuter kvar för potatisen dras skinnet av strömmingsfiléerna. Olja in en stor stekpanna och stek filéerna på stark värme två minuter per sida. Ruska pannan då och då så att inte filéerna fastnar. Örtsalt och nymald vitperppar är allt som behövs för en delikatessmåltid.

Panering är trams sade Bill
Fisk är mums sade Bull
Bra artikel, men de glömde den godaste fisken av alla. Stekt Makrill med råstekt potatis och stuvad spenat är en första klassens delikatess. Makrill är rik på EPA.

Terrorhot och avlyssning

Klicka här och läs om Socialdemokraternas motstånd mot effektiv kontroll av subversiva grupper inom Sveriges gränser. Mera gnäll från Messing & Bodström.
En konsekvens av deras krav är att om Säpo får veta att en grupp av radikala islamister planerar ett attentat mot den amerikanska ambassaden i Stockholm, får inte effektiva avlyssningsmetoder användas till att förhindra dådet.

Citat: "Socialdemokraterna tycker också att FRA ska få ökade möjligheter till avlyssning. Men avlyssningen ska bara röra ”yttre väpnat hot”, alltså terrorhot och militära hot mot Sverige."

Sanningen och juridiken


Tänk om advokater skulle tvingas att alltid tala sanning. Tänk om alla rättens närvarande alltid skulle tvingas att inte enbart säga sanningen, utan dessutom tvingas säga alla sanningar som är relevanta för målet.
Klicka på rubriken och läs mera om juridik.

Att jordas eller att inte jordas, det är frågan.

Ibland häpnar man över rikt utbildade människors naivitet. Foppatofflor av isolationsmaterial på fötterna hos människor som ska hantera känslig elektronisk utrustning, verkar som en skröna. Så korkade kan väl inte medicinskt ansvariga med doktorsexamen vara.

Beklagligtvis är det dock så.

Läs här om hur sjukhuset i Karlskrona insåg sambandet mellan "laddad" personal och utrustningshaverier.

Uppdatering 30/4. Även Karolinska Sjukhuset förstår att statisk elektricitet och känslig elektronik, inte är någob bra kombination.

Klicka på rubriken och läs om ett problem som har varit välkänt under mycket mycket lång tid.

Nu är det bara att hoppas på en effektiv kunskapsförmedling mellan landstingen och att all sjuhuspersonal snabbt jordas innan patienterna gör det i förtid.

Av jord är du kommen sade Bill
Man bör jordas i tid sade Bull

Norrmännen var aningen snabbare med att inse tokigheterna med att isolera vårdpersonalen.

Metro

Det är smittkällorna som ska isoleras, inte fötterna.

Uppdatering 28/7 Foppa tjurar.

Bibeln

Foto:Daniel Astgård


Karin Långström Vinge har gjort en intressant sammanställning över hur olika människor kan förhålla sig till Bibelns innehåll, samt dess trovärdighet och betydelse. Betraktandet av Bibeln som redskap, väcker frågor, väldigt många frågor, av vilka de flesta förblir obesvarade på grund av att de rör ämnen som ingen levande människa kan veta något om. Karin presenterade också humanistkitet (bilderna), som jag länkar till längst ned.

Mitt eget reflekterande över Bibeln, handlar mest om hur och varför Bibeln, på gott och på ont, blev ett rättesnöre för så många människor som faktiskt är fallet.

När det gäller GT har jag i stort sett samma uppfattning som den officiella deklarationen från Svenska Kyrkan:

Skapelseberättelsen har tillräckligt många likheter med andra religiösa traditioners skapelseuppfattning, för att det historiska sambandet kan ses som klarlagt.

Släktkrönikor med vidskepliga inslag, traderades, avskrevs, kopierades, traderades och så vidare. Skrivkonsten var sällsynt men vandrande berättare var det gott om i nuvarande Mellanöstern för några tusen år sedan.

Poesin och profetiorna har enligt min ringa mening, med varandra liknande upphovsmän. Rika stamledare anställde narrar, poeter och magiker för att underhålla familjen. Några av magikerna fick rykte om sig att kunna förutsäga kommande händelser och blev oberoende profeter. En del av profetiorna var logiska kalkyler av sociala och naturberoende processer. När dessa visade sig stämma, var steget kort till att ge rika män behagliga spådomar om ökad rikedom och nästa steg blev att utmåla kommande händelser av stor betydelse. Dessa kommande fenomen skulle inträffa flera generationer senare vilket möjliggjorde för spågubbarna att lägga till, modifiera och redovisa tecken på att profetiornas förverkligande närmade sig. Bevis behövdes aldrig eftersom ingen av de närvarande skulle vara i livet när profetiorna slog in.


Nya Testamentets autencitet, har jag svårt att acceptera, men jag förstår att de djupt troende, upplever en oemotståndlig kraft i evangelierna.

För mig räcker det med att de budskap som tillskrivs Jesus från Nasaret, har lagt grunden till en samhällsbyggnad där mänskliga rättigheter, demokrati, jämställdhet och jämlikhet, är kraftfulla ledord.

Kristendomen blev världens mest spridda religion och det anser jag att vi har stormakten Rom att tacka för. När romarna övergav sina gamla gudar och utropade kristendomen till statsreligion, var det enligt min ringa mening för att de insåg maktpotentialen i en monoteism med ett samlande dokument. Ett par hundra år senare var planen sjösatt när de stora kyrkofäderna enades om en kanonisering av vissa utvalda texter. Därefter har det rullat på och Vatikanen är ännu i dag en betydande maktfaktor.

Bra jobbat gossar!

Reformationens Luther gjorde protestanternas kristendomspraktiserande till en process med färre ritualexcesser, men blev samtidigt en symbol för att vi måste vara nyttiga.

Det är ditt fel Martin Luther, att jag inte kan njuta helt och fullt av att ha blivit pensionär och nu har möjlighet att göra allt det jag drömde om när jag arbetade för brödfödan. Din ande manar mig hela tiden till att vara nyttig.
Ytterst olämpligt, men jag arbetar på problemet

Klicka på rubriken och hälsa på hos Bibelsällskapet.
Här kan du söka i Bibeln.
Projekt Runeberg

På Scandics hotell i Sverige plockar de bort de biblar som skänkts av Gideoniterna. Antagligen är hotellcheferna oroliga för att tevetittandet på de många porrfilmer som hotellkedjan fortsätter att erbjuda, ska störas av att det ligger en Bibel i en bordslåda.

Ut med biblarna men behåll porrfilmerna, verkar vara mottot för dagen hos Scandic.

Från
SvD
Mera från SvD

Mumoristpaket med humanistkit

tisdag, april 17, 2007

Majblomman 2007

Klicka på bilderna och beskåda årets majblommor.
Äntligen är de gjorda av papper igen!
Den till vänster är en så kallad pin, tillverkad av emaljerad metall.
Hojen fick sin och gubben fick sina.

Nu är de nya blommorna på plats!
Slipsknuten är en Windsor typ 1

Ungdomens Arks årsmöte och polisen i Enköping

Årsmötet gick bra och Boxningsklubben är bildad. Det blev onödigt mycket godis kvar, som vi hade tänkt bjuda besökarna på under öppet hus efter mötet, trots att UNT och Ena-Håbo-tidningen klicka på de två övre bilderna) informerat om evenemanget.
Enköpingsposten var där och rapporterade (nedre bilden) Dotterdotter Sofia tog på boxhandskar och misshandlade säcken.
===
Verksamheten i Ungdomens Ark kan du ta del av genom att klicka på rubriken.
===
Är det klokt att lära struliga ungdomar att boxas?
-
Det är en vanlig fråga och svaret är ett obetingat JA!
-
Boxning är väldigt lite match och väldigt mycket social träning. Man lär sig massor om hänsyn och fördelarna med att alla följer samma regelverk. Den fysiska träningen gör att man mår bättre och är bättre rustad att ta de sociala smällarna. Gemenskapen ger trygghet och den som mot förmodan skulle använda sina boxningskunskaper i ett gatuslagsmål, betraktas inte med blida ögon av kompisarna.
-
Allt handlar om att ge ungdomarna ett alternativ till gängbildning, kriminalitet och drogmissbruk. Det är brottsförebyggande verksamhet när den är som bäst.
---
Beklagligtvis har vår närpolisledning en annan syn på brottslighet. Strunta i ungdomarna tills dess att de börjar begå brott. Då ska de tas hårt och resolut så att de bygger upp ett hat mot ordningsmakten. Det tryggar jobbet för en rutritarpolis.
---
Nu kommer sommarlovet och ungdomarna blir väldigt aktiva. Då får vi se vad närpolisens plan gick ut på förra sommaren när han vid ett möte, lovade mig att han hade en genial plan för brottsförebyggande som skulle vara klar inom ett år, det vill säga, till den nu stundande sommaren.
---
I dagens Enköpingsposten är han glad över att flera distrikt följer hans exempel när det gäller hårdbevakning av bilister under förmiddagarna.
---
Citat närpolischefen: " Vi rapporterar i genomsnitt 100-150 bilförare i månaden"
---
Mera citat: "Det här är ett alldeles utmärkt sätt att få ner den typen av brottslighet. Kriminaliteten i dag är mycket bilburen."
---
Polisen ska synas är hans mantra men han använder fel exponeringsmetod.
---
Visst ska polisen synas men inte enligt närpolisens recept, som en hotfull och straffande myndighetsrepresentant, utan som en medmänniska med rätt att korrigera misstag men också med vilja att förebygga dessa misstag.
===

Ungdomens Arks hemsida
Boxningsklubbens hemsida

Allt om före detta Neptuns Ark - Numera Ungdomens Ark

måndag, april 16, 2007

Ny slips!


Jag har köpt en majblommeslips! I Finland har Folkhälsan hand om organisationen för majblommeförsäljningen. Där kan man köpa slipsar, koppar och annat skoj. Dessutom kan man sända en majblommehälsning.
Klicka på rubriken om du har problem med att knyta en slips. Jag har skrivit ut alla exempel och placerat dem vid hallspegeln. Mycket praktiskt när man vill variera knytandet.
Klicka på bilden om du vill se närmare på slipsen.

Vårbudgeten

Klicka på rubriken och ta del av vårbudgeten.

Näringsminister Maud Olofsson och Företagarnas Johan Kreicbergs, diskuterade vårbudgeten i P1-morgon och i stora drag var nog näringslivets representant nöjd med att företagarvänliga förändringar genomförs i rask takt. Beklagligtvis fick han ingen reaktion på frågan om fackmaffians aktioner mot salladsbaren i Göteborg, föranleder en genomgång av arbetsmarknadslagarna.

Finansminister Anders Borg har ställt sig på fackpamparnas sida och på ett sätt förstår jag hans hållning i nuläget, men jag vill se en lagstiftning som förbjuder fackliga aktiviteter mot ett företag där arbetsgivare och arvetstagare är överens om att de klarar sina interna relationer bättre utan fackets intervention.

Det är dags att sätta spotlights på fackets verksamhet. Fackpamparna vältrar sig i lyxliv på medlemmarnas bekostnad. Småföretagare tvingas ägna tid åt stridsaktiviteter i stället för att driva verksamheten vidare med nöjda anställda och kunder.

Vårbudgeten har en stark prägel av jobbfrämjande insatser och jag hoppas att de får tid och arbetsro för att genomföra planerna.

Citat:
"Vi kan nu också redovisa den fjärde delen av jobbprogrammet. De tidigare förslagen kompletteras med en särskild satsning på att öka sysselsättningen genom att underlätta för förtidspensionärer och äldre att komma in och stanna kvar på arbetsmarknaden. Vi kan nu också redovisa hur den Jobb- och utvecklingsgaranti som tidigare presenterats kommer att utformas.Vi vet att många har förtidspensionerats trots att de har en förmåga och en vilja att arbeta. Förtidspensionärer som vill återgå till arbete får i dag emellertid en mycket ringa ekonomisk belöning. Detta gäller särskilt de cirka 100 000 förtidspensionärer som erhåller bostadstillägg (BTP). Uppemot 300 000 ålderspensionärer sitter i samma situation..

Detta är riktigt bra men vad görs för att ungdomarnas arbetsmarknadssituation ska förbättras?

Långtidssjukskrivna måste få en personlig assistans i stället för att lämnas i passivitet. Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen bör enligt min ringa mening slås samman till en effektiv organisation i stället för två enheter som ibland drar åt olika håll med den sjukskrivne som gisslan.

"Den tredje och sista fasen innebär att alla deltagare som efter 450 ersättningsdagar i garantin inte funnit något arbete anvisas en varaktig samhällsnyttig sysselsättning motsvarande deltagarens hela arbetsutbud. Här kan sociala företag och ideella organisationer fylla en viktig funktion."

"Vi är samtidigt på det klara med att vi inte slutfört vårt arbete. Vi kan inte på sex månader lösa alla de strukturproblem som byggts upp och präglat Sverige de senaste 30 åren och som tidigare regeringar spenderat de senaste 12 åren att försöka dölja."

Det är möjligt att jag misst något i nyhetsflödet, men jag ser ingen rejäl satning på att reducera ungdomsarbetlösheten.

Många bra satsningar har jag noterat men jag hoppas att ungdomarnas bedrövliga arbetsmarknad finns med även om det är svårt att finna något riktigt kreativt och konstruktivt i det digra materialet.

söndag, april 15, 2007

Biorytm

En teori om biorytmer, formades på 1890-talet av den tyske kirurgen Wilhelm Fliess. Han påstod att människor regleras av cykler som startar vid födelsen.
-
Hans vän Sigmund Freud övertygades och tog in teorin i sitt arbete. Fliess antog att det var två olika cykler. Perioder om 28 dygn styr känslolivet och det kroppsliga regleras i 23-dygnsintervall.
-
Senare har anhängare till Fliess, lagt till en intellektuell cykel om 33 dygn och en intuitiv cykel om 38 dygn.
-
När någon av cykelkurvorna skär mittlinjen i diagrammet, är det ett kritiskt dygn. Kurvtoppar är positivt och kurvbottnar negativt.
-
I Japan experimenterade ett lokaltrafikbolag, i mitten av 60-talet, med att hålla förare borta från jobbet de kritiska dagarna och påstod att de därmed halverade antalet olyckor.
-
Den fysiska cykeln om 23 dygn styr alltså min energi, styrka, koordination och uthållighet. Den känslorelaterade cykeln om 28 dygn styr mitt humör, min harmoni och sociala kompetens. Den intellektuella cykeln om 33 dygn styr min kapacitet för inlärning, minne, analys och association. Den intuitiva cykeln har 38 dygn och reglerar min kapacitet till att välja den bästa lösningen av flera alternativ samt att förutsäga utgången av mitt val.
-
Jag har känt mig obegripligt hängig några dagar och kom på i morse att jag skulle kolla min biorytmstatus.
-
Klicka på diagrammet så ser du att jag är i en depparfas. Första veckan i maj ser däremot ut att gynna stordåd. Tro't den som vill. Klicka på rubriken och skapa ditt eget diagram.

Gör ditt eget biorytmdiagram här - här - och här

lördag, april 14, 2007

Enköping - Sveriges närmaste stad


Klicka på rubriken och läs en väldigt bra informationssida. Trots att namnet enkopia i webbadressen tyder på en kommersiell verksamhet, finns det inget reklambudskap som jag kan se. Man måste vara klurig för att lista ut sidägarens huvudverksamhet.

Klicka på kartan om du vill ha den större.
Klicka här om du vill ta del av vad jag skriver om Enköping

Här finns de!Gratisreklam

Säpo och terrorister i Sverige

Säpo etablerar kontakter med människor som finns i terrorismrelaterade kretsar och aningslösa gnällspikar blir upprörda. Klicka på rubriken och läs om kontakterna med somaliasvenskar som av amerikansk säkerhetstjänst, misstänks ha beröring med subversiva krafter.

Citat: "I fredags bekräftade Säkerhetspolisen att man besökt de fyra svenskar som sedan februari sitter fångna i Etiopien. Men Säpo utnyttjar också fångarnas situation för att i Sverige hitta eventuella terrorister."

"Tycker agerandet är märkligt. Björn Hurtig, Munir Awads advokat, tycker att Säpos agerande är märkligt."

"– Man kan ju hoppas att Säkerhetspolisen är intresserade av att hjälpa svenska medborgare utomlands. I min värld är det lite märkligt att man håller förhör med människor här hemma istället för att engagera sig på plats i Etiopien, säger han."

Förlåt mig Björn, men du är faktiskt märkligt okunnig för att vara jurist.

Säpos primära uppgift är att övervaka vår säkerhet här i Sverige samt att förhindra terroristorganisationer från att i Sverige planera illdåd, varhelst i världen de ska utföras.

Här kan du läsa mera om Säpo.

Jag hoppas innerligt att du är unik inom juristkåren som inte har förstått Säpos oerhört viktiga roll i en tid där terroristceller verkar trivas väldigt bra i Sverige.

Från Dagens Nyheter

Citat: "- Vi fick förfrågan för att UD kunde inte lösa detta. Därför använde vi våra kontakter och lyckades få tillträde för svenska myndigheters räkning. Vi har varit nere och hjälpt till med den frågan. I samband med det har vi också engagerat oss för att se till att de skulle få en så dräglig tillvaro som möjligt i sin fångenskap, säger Thornberg."

Läs detta Björn! Säpo agerar helt i linje med sitt uppdrag.


Svenskan skriver

Citat: "Etiopiens ambassad i Stockholm lovar i sitt första uttalande om de fängslade svenskarna att behandla dem humant. Samtidigt berättar Säpo att de fick Etiopien att släppa in svenska UD-tjänstemän i fängelset."

Utan Säpos rådiga agerande hade kontakten försvårats!

fredag, april 13, 2007

Fredag den trettonde och tur med vädret


I dag blev det försommarvärme och en lång cykeltur genom våra vackra parker där scilla lyste blått överallt. Båtarna i hamnen väckte lusten till båtägande (klicka på bilderna), men en tur genom båtarnas upptällningsområde botade lusten snabbt. Vilket jobb de drar på sig båtägarna. Då föredrar jag att bara beskåda fartygen som redan ligger i vattnet.

Fredag den trettonde - pollenchock och ivriga bävrar

Klicka på rubriken och läs om vidskepelsen runt fredagar som infaller den trettonde i en månad.

Citat:
"Talet 13 är "magiskt" snarast för att det följer på 12 som var ett harmoniskt tal i olika räknesystem. Vi har 12 månader, 12 är ett dussin, dygnet har 24 timmar som man räknar 2x12 och Jesus hade 12 lärjungar. 13 som följer är oharmoniskt och blev en symbol för otur. Sedan finns det en uppsjö av "händelser" där fredag och 13 förekommer och saker och ting införlivas i varandra."

-

Det kattskrälle som brukar hoppa över staketet till min altan och parkera i min Baden-Baden-fåtölj, kommer att drabbas av otur om den visar sig i dag. Jag har gillrat en försåtlig fälla för den som kanske inte tar alla nio liven, men den kommer garanterat att få en del vita strån i den smutsbruna pälsen av skräckupplevelsen.

Pollenchocken som väntas i helgen är kanske inte otur ens för de mest utsatta, men nog 17 blir det jobbigt. Jag tycker personligen att det började kännas tungt redan i går så det blir väl gasmask på idag.

Citat:
"Ett högtryck i helgen får björken att blomma rekordtidigt. Mer än en miljon svenskar drabbas i ett slag av den svåraste av pollenallergierna, björkpollenallergi. Apoteken bunkrar extra stora lager av mediciner."

Ivriga bävrar brukar Maud Olofsson tala om och nu har de haft tur i Mariestad. De har fått en trevlig invandrare. På många ställen är dammbyggande bävrar ett problem men i Mariestad har de turen att vara välkomna. Grattis Mariestad!

Citat:
"Stadsliv kan locka även en bäver. I Mariestad har det fått en bäver att bygga sitt hem mitt i centrum, i Tidan mellan Residenset och förskolan Skrivaren."

Mördare som har tur Jag känner inte till hela historien, men nog stinker det rättsröta om mördare går fria efter några månader. Vi lär nog få höra mer om detta delikata rättshaveri.

Citat:
"Den 24-åring som mördade sin hustru i Ljungsbro i augusti i fjol och som dömdes till rättspsykiatrisk vård har släppts och utvisats till sitt hemland. Beslutet att släppa mannen väcker stark kritik."

MC-förare med otur

Nu är det väl inte enbart otur när man hamnar i en grussträng på vägen, men nog känns det ruggigt när man tappar styrförmågan helt. Visst borde vägarna sopas bättre och visst borde asfaltojämnheter fixas snabbare, men ansvaret ligger ändå ytterst på oss mc-förare. Vi kör ofta alldeles för fort och försätter oss själva i situationer som inte vi behärskar.

Citat:
"- Genom att se till att det inte ligger så mycket grus på vägarna, sätta upp räcken som inte skadar motorcyklister och ta till andra enkla åtgärder kan vi undvika många olyckor."

"Hans Nilsson, en av Rikspolisstyrelsens representanter i MC-Ola, ger två exempel på nytagna bilder från hastighetskameror längs de svenska vägarna. Den ena visar en motorcykel som kör 187 kilometer i timmen på en väg med 90-gräns. Den andra visar en motorcykel som kör i 82 kilometer i timmen längs en 50-väg – på bakhjulet."

"Motorcyklar saknar registreringsskylt framtill och ingen förare som kör för fort riskerar att betala böter om han eller hon fastnar på bild hos någon av de över 700 hastighetskamerorna."

Slutligen har skurkarna drabbats av otur.

Polisen ska utbilda infiltratörer som avslöjar den organiserade brottsligheten inifrån ligorna. Jag tycker att det är en lysande idé men det gäller att det handlar om stabila poliser med klar fokusering på brottsbekämpning och som inte faller för frestelsen att stoppa fingrarna i syltburken.

Citat:
"Rikskriminalen vill få fler poliser som jobbar under täckmantel för att infiltrera kriminella kretsar. Det framgår av en intern rekryteringskampanj. Det kallas med ett engelskt ord för att jobba undercover. Syftet är att nästla sig in i kriminella grupper och nätverk för att samla information. Det är ett komplement till annan spaning som avlyssning av telefoner för att förhindra brott och klara upp redan begångna brott."

torsdag, april 12, 2007

Google

Satellitbilder från Google till nöje och nytta.
Citat:
"Sudans president Omar al-Bashir förnekar att det förekommer systematiska övergrepp mot civilbefolkningen i Darfur. Men sam­arbetet mellan Google Earth och ­Förintelsemuseet i Wash­ington gör det lätt för vem som helst att göra sin egen bedömning av situationen i landet."

"Vid presentationen av Darfursatsningen talade Daowd Salih som kommer från regionen. Han hoppades att Google Earth ska ge miljoner användare möjlighet att dokumentera övergrepp.–President Bashir och andra förövare behöver veta att de blir sedda, sade han enligt AP"

När omvärlden kan följa militära aktioner hemma vid datorn, blir det svårare att ljuga trovärdigt för diktatorer med folkmordsambitioner. Lysande Google!


Ladda ned här.

Andra Googlefinesser:
Kalkylator
Tjänsterna
Bloggtillbehör
Bloggskoj