onsdag, februari 28, 2007

Tidningar om islam och muslimerDilsa Demirbag-Sten
i Expressen om naiva islamkramare och jag håller helhjärtat med henne.

Nalin Pekgul om muslimska extremister i Sverige

Bloggare fängslad i Egypten för islamkritik. Toleransens religion?

Det muslimska inbördeskriget Muslimer slaktar muslimer.

Muhammedkarikatyrerna lever
Dagens Eko om karikatyrerna
Folk som blir skogstokiga av några karikatyrer, bränner, spränger och skjuter, men de visar inte samma engagemang när muslimer slaktar muslimer i Sudan, Somalia och Irak.

Varför är Koranen så illa skriven? Av Nima Daryamadj

Tillbaka till 600-talet Av Hanne Kjöller

Om du klickar på rubriken kan du läsa mera islamkritik.

Uppdaterat 16/5
Kritik som tystnat

tisdag, februari 27, 2007

Bussar och trafikkultur


Klicka här och läs om morgonens tragiska kollision mellan två bussar. Klicka på rubriken och läs om andra bussolyckor.

Många dödade och skadade av hittills okänd anledning.
UNT rapporterar
Uppdatering nummer ett

För mig som under 30 år hade som en viktig del av jobbet, att köra bil efter de stora vägarna över hela Sverige, är olyckor med bussar inblandade en naturlig följd av bristfällig säkerhetskultur.

Ibland möter man en bil som kör om trots möte och trots att det bara finns en körbana i vardera körriktning. Föraren litar på att mötande väjer undan och kör ut på vägrenen för att undvika en kollision. Dessa idioter är alldeles för många även om de är få, men när det gäller bussförare, är beteendet nästan regel.

När det är tät trafik och en buss syns i mötande körfil, är det klokt att förbereda sig på en utbrytning när bussföraren tröttnar och hänsynslöst tar den mötande körfilen i anspråk och tvingar alla mötande fordon ut på vägrenen.

Möter två sådana galningar varandra måste det smälla.

Nu var det kanske inte olycksorsaken denna gång, men jag är hjärtligt trött på detta bussbolags förare som är väldigt aggressiva i trafiken. Kör man 50 på en 50-sträcka, händer det ofta att en buss kommer ifatt med en väldig fart för att sedan lägga sig en meter bakom.

Uppdatering 28/2 ◄ Klicka där!
Jag instämmer energiskt i lastbilsförarens kritik.

Jag hoppas att det finns färdskrivare som kan redovisa hastigheterna hos bussarna vid olyckstillfället och jag kräver att polisen i så fall börjar kontrollera bussbolagets färdskrivare regelbundet.

Uppdatering nummer två Citat: "Arbetet med att undersöka olycksbussarna och utskrifterna från färdskrivarna har enligt Christer Nordström ännu inte påbörjats. Färdskrivarna kan bland annat ge besked om vilka hastigheter bussarna har hållit vid olyckstillfället."

Uppdatering 1/3 ◄ Klicka där! Bussförarna är fartdårar!

Tankar för Dagen


Össeby-Garns konserverade kyrkoruin är en populär lokal för vigslar sommartid. Där har jag suttit många vackra sommardagar och låtit en riklig matsäckskorg förgylla vardagen.Uppsala Gamla, är såväl interiört som exteriört, en plats som för tankarna tillbaka hundratals år och får historiens vingslag att förnimmas extra tydligt.

Segersta Kyrka, min första kyrka, är den enda kyrka som jag regelbundet besökt för att delta i gudstjänsterna. Under uppväxtåren var Kyrkan och Kyrkans folk, centrala komponenter i familjelivet.

Klicka på rubriken och lyssna till dagens "Tankar för dagen" med Lisbeth Gustafsson. Hon berättar om hur kyrkorummet, för många människor är en viktig tillflykt undan dagens larm.

Så är det för mig också. Gudstjänster blir det bara vid begravningar, jul och Lucia, men kyrkobesöken tenderar att öka i antal.

Först tänder jag några ljus och minns de kära som inte längre är i livet. Därefter djupmediterar jag en stund och sedan tar jag en promenad på kyrkogården.

Kyrkorummet väcker så många minnen och får livstempot att dämpas en smula.

söndag, februari 25, 2007

Kristi Brud i Gränsta - Knutby skriver en bok

Klicka på rubriken! Där finns sektledningen presenterad och några av deras predikningar kan avlyssnas där. Speciellt intressant är Åsa Waldaus föredrag om manlighet och lydnad. Manualen för manlighet och kvinnlighet är också läsvärd.
-
Församlingsföreståndaren Kim Wincents predikningar är väldigt underhållande.
-
Paret Gembäcks predikningar om lydnad säger en hel del om församlingen.
-
Tirsaprofetian är en häpnadsväckande läsning.

I historien om denna fascinerande sekt finns alltså ingredienser till en riktig kioskvältare om de bara kan hitta en kompetent spökskrivare.

Det tyder på en aning av sunt förnuft att de nu försöker slå mynt av sin egendomliga teologi.

Tips om boktitel: Kristi Bruds guide till Paradiset

lördag, februari 24, 2007

PurjolökssångenKlicka på rubriken och läs om purjolök
Klicka på länkarna och ta del av några varianter på purjolökssången

Originalet

Dansvariant
Robotvariant
Inverterad variant

Seriös bakgrund
Ieva's polkka Google

Korv

Klicka på rubriken och läs om korv. Klicka på bilderna så blir de tydligare. Efter en barndom i konstant korvbrist, försöker jag ännu ta igen det jag aldrig fick som barn. Korv var skräpmat och kött hade vi gott om i ladugården och svinstallet.
Numera finns det korv med många spännande kryddningar, men den här med mozzarella och basilika var något nytt för mig. Kontaktgrillad korv med ugnsstekt skivad potatis, morot och palsternacka blev en med beröm godkänd lunch.
Starkt kaffe bryggt manuellt på nymalda mörkrostade kaffebönor och en stor bit mörk choklad. gjorde måltiden fulländad.
===
Gustava Björklunds Kokbok för husmödrar, trettonde upplagan, Stockholm i april 1893, varnar som följer:
Korf bör helst tillverkas i det egna köket, emedan varan så ofta är underkastad förfalskningar av det vidrigaste slag, hvilka till på köpet äro mycket svåra att upptäcka. Den, som nödgas köpa korf, bör derför alltid vända sig till en korftillverkare, för hvilken han hyser ett oinskränkt förtroende.

P1 Morgon i Sveriges Radio

P1 Morgon är ett misslyckande av radioledningen. Programmet som ska vara en fördjupande nyhetsorientering med intervjuer och granskningar, har blivit en lekstuga för folk som idkar skjutjärnsjournalistik.

Bjäbbande aggressiva reportrar bjuder in seriösa experter och trasar sedan sönder deras utlåtanden. Provocerande frågor ställs utan att den intervjuade får en möjlighet att svara eftersom hon/han ideligen avbryts av en reporter som uppenbarligen är mera intresserad av att få uttrycka sin egen mening.

Pia Fridén är ett undantag och Björn Häger har fått tillfälle några gånger att visa upp förstklassig seriös och kompetent journalistik. Övriga vill jag helst slippa höra i radion.

Naturmorgon i Sveriges Radio


Det senaste om Naturmorgon

Tillägg 18/7-09
- Nedanstående skrevs för två och ett halvt år sedan när örnen hade landat i radioboet och rört till det så att en rad rena skojare kunde husera fritt. Skojarna finns kvar, men de är under observation numera.
Örnen har sparkats ut och Naturmorgon är sedan länge på rätt plats.
Ytterligare en lördagsmorgon har förpassats till historien och eftermälet blir sjudubbelt fy 17!


Sedan det bästa radioprogrammet "Naturmorgon" flyttades till P4, är lördag morgon inte längre veckans radiohöjdare.

Klicka på rubriken! Till och med hemsidan har blivit sämre och i dag försenades programmet för att vi skulle få lyssna till ännu ett platt fall för de svenska sprintskidåkarna.

Den nya radioledningen är en inkompetent skara ryggkliare.

Den "nya radion" är en katastrof!

Pengar slösas bort på digitalexperiment, externa konsulter och utlokaliserade privata produktionsbolag.

Därför måste nu pengar dras in från den egenproducerade verksamheten.

Byt ut radioledningen omgående!

Programdirektör Eva Blomqvist har med all önskvärd tydlighet visat sig vara inkompetent. Ove Joanson raljerar och Peter Örn verkar inte ha förstått vad hans uppdrag går ut på.

Uppdatering 23/3 ◄Klicka! Det är inte bara jag som har tröttnat på lekstugan i Sveriges Radio.
Återför Naturmorgon till P1 nu!

Radioamatörer sade Bill
Radiosabotörer sade Bull

fredag, februari 23, 2007

Sopor och Vatten

Klicka på rubriken och läs Tyresö Kommuns förträffliga beskrivning av problemet med avfall och vattenförorening.

Några av sidorna som jag speciellt fastnat för kommer här:

Vatten som livsmedel
Vad innehåller vattnet?
Vattnets väg i naturen
Grundvatten och ytvatten
Hushållets vatten
Enskilda avloppsanläggningar
Reningsverk
Slamhantering
Från råvara till avfall
Tungmetaller
Återvinning
Kompostering

Humor


Saxat ur Sveriges bästa nyhetstidning Enköpingsposten.

Äkta delikatesshumor!

Klicka på bilderna så blir texten läsbar.

Klicka på rubriken och läs om humor.

Apokalypsen

Det grekiska språket är beklagligtvis helt obegripligt för mig, men tack vare mitt intresse för "de gamla grekerna" i allmämnhet och Epiktetos samt Seneca i synnerhet, har några ords svenska innebörd ändå fastnat i den allt mer kaotiska minnesbanken.
-
Apokalypsen har för de flesta fått betydelsen "tidens slut" och "allts undergång". Detta har nog sin rot i Uppenbarelseboken, men apokalyps betyder om jag inte är felunderrättad just "uppenbarelse" och inget annat.

-
Hur det nu än är med detta så tycker jag mig märka en domedagsstämning bland vetenskapsmän och politiker just nu och de flesta verkar vara tagna på sängen och rent yrvakna.
---

Vafalls!?
---
Håller vi på att förgifta vår planet? Drabbas vi av global uppvärmning? Utvecklas atmosfären till ett växthus?

---
Varför har ingen sagt något!?

---
Gör något!!!

---
NU!
---
Växthusgaserna bildar en allt tätare skärm som gör att en stor del av den instrålande energin från solen reflekteras tilbaka till jorden i stället för att som tidigare stråla ut i rymden igen.

-
Men tänk efter nu!

-
Skämen minskar samtidigt instrålningen av solenergi vilket sannolikt innebär att ackumuleringen av energi minskar och det blir kallare igen. Det kanske blir istid igen i stället för tropisk värme i Sverige.
Om detta vet vi inte så mycket eftersom det finns många instabila faktorer som påverkar utvecklingen på längre sikt.

-
Bland annat lagras koldioxid i mark och vatten, men detta är en tillfällig magasinering. Vi vet inte när haven blir mättade och börjar avge koldioxid igen. Vi vet inte heller något om hur snabbt koldioxiden kommer att frigöras.
-
Ändrade odlingstekniker kan öka metangasutsläppen vilket har stor betydelse för växthuseffekten.
-
På kort sikt vet vi dock att glaciäravsmältningen gör att havsvattennivån stiger stadigt och att låglänta bebodda trakter snart måste evakueras.

-
Nu finns det en grupp människor som sedan länge har varnat för "världens ände" och det är domedagsprofeterna som ständigt måste revidera sina prognoser. De läser Uppenbarelseboken och tolkar frikostigt det mesta till att stämma med de flesta otäckheter som drabbar mänskligheten.

-
Kristi Brud i Gränsta - Knutby förutsåg världens undergång inom tio år, för tio år sedan. Då ska Jesus enligt henne hämta "de sina" till paradisets köpmarknader och tivolin. Resten av oss får skyffla kol.
-

-
"Var fjärde amerikan tror att Jesus kommer att återvända till jorden under år 2007." « Klicka där!
.
Undersökningen som quark hittade
-
Den artikeln förklarar kanske varför Kristi Brud lär ut att vi behöver flera amerikanska "riktiga män" i Sverige.
Lyssna här!
-

Om man ger sig tid att surfa bland amerikanska dödskulthemsidor, kan man finna rent ruggiga profetior om olika scenarier där utvalda grupper räddas och det gäller att ansluta sig snabbt som ögat.
-
Klicka på rubriken och studera vår egen domedagshemsida!
-
-
Sov gott!, sade Bill
Hålla handen, sade Bull


Uppdatering 25/2
Tänkbar konsekvens av koldioxidlagring i havetklicka där

torsdag, februari 22, 2007

Så kallade Nigeriabrev

Klicka på rubriken och läs om Standard Bank South Africa.

Den snälle bankdirektören Sam Jonah vill sätta in en himla massa pengar på mitt bankkonto för att sedan komma hit och förhandla om min provision efter att jag överfört pengarna till något annat konto som han kontrollerar.

Bankens noteringar om Sam Jonah.

Detta är ett mycket intressant bedrägeriförsök med god täckmantel, som det vore intressant att följa upp, men jag befarar att jag bara möts av suckar och "inte nu igen!"

Hur som helst, här är e-brevet:

From: Mr. Sam Jonah Director Standard Bank South Africa Email : jonah_std@yahoo.co.uk ATTN: PRESIDENT/CEO Tel: +27- 82-755-17-48 Compliments of day to you, obviously this message might come as a surprise to you, but please consider it as a high priority issue, which will definitely change our destiny in God's mighty name.

- I am Mr.Sam Jonah, one of the Junior Directors of the Standard Bank Of South Africa. There is a Draft Account opened in this bank in 1988 by a long-time client Mr. David Stevens, who was a foreigner and is one of the richest farmers in Zimbabwe.

- Mr. David Stevens was among the first white farmer killed in a tense standoff between landowners and squatters backed by President Robert Mugabe 's ruling party in Zimbabwe. Before he passed away in 2000 he has in our Bank the sum of us $20.5 million (Twnety Million Five Hundred Thousand United States Dollars).

- I became aware of every detail of this money and account detail during our last meetings when the report was made to me by one of the Auditors. As a matter of fact the amount in this account is currently us $20.5 million (Twnety Million Five Hundred Thousand United States Dollars) waiting to be approved for immediate payment by the bank to any foreign account holder with accurate details concerning this account, In other words No withdrawal or deposit has been made since the last date of the deposit of money into this account.

- I am contacting you as a foreigner because this money cannot be approved for payment into any local account, but can only be approved to a foreign account because it was insured and there is a clause in the depository agreement by the Bank and Mr. David Stevens which states that on No condition can any local withdrawals be made from this account unless the money is transfer into an overseas foreign account, In effect withdrawals can be made only when the money has transferred from the vaults of the bank to a foreign bank account.

- If you are willing and capable of handling such amount in strict confidence and trust according to my instructions and advice for our mutual benefits, because this opportunity will never come my way again I will use my position and influence to effect legal approvals and onward transfer of this money into your nominated overseas bank account with the appropriate clearance certificate from the Ministries and Foreign Exchange departments.

- I will physically be in your country for sharing as soon as you confirm the money into your overseas bank account, but agreement will be signed by both parties concerning the sharing modalities and investment projects to avoid misunderstandings.

- Finally, you should reply urgently furnishing me with your private telephone and fax number. contact me with this email : jonah_std@yahoo.co.uk

- Thanks and God Bless Best Regards, Mr.Sam Jonah.(Director Standard Bank of South Africa).

Vädret

Sol och vindstilla i Enköping just nu. Minus sex grader och gnistrande vit snö som håller sig på sin plats.
Den skarpa solen avslöjar obarmhärtigt att miniflygeln samlat på sig en del damm. Det är en telefon med klara spröda vackra toner vid tangentnedtryckning.


Samtidigt rapporterar radionyheterna om totalt trafikkaos i Skåne och orsaken är snö som rör på sig i alla riktningar med en ohälsosam hastighet.

Vad har skåningarna gjort för ont?

År efter år drabbas södra Sverige av stormar, snöyra och översvämningar. Här är vädret ständigt i stort sett perfekt.

onsdag, februari 21, 2007

Kärnkraft och säkerhet

Pressträff hos Vattenfall på torsdag om kärnkraftsäkerheten, eller snarare, bristen på kärnkraftsäkerhet. Nu får vi se på fredag hur de lyckas bortförklara haveriet i säkerhetskulturen på kärnkraftverken.

Klicka på rubriken!

Tidigare i bloggen om Kärnkraft.

Uppdatering 22/2

Nyamko Sabuni


Klicka på rubriken och läs om vår nya integrations- och jämtställdhetsminister.
-
Jag lyssnade på teveljudet i går kväll när den svenske islamkonvertiten Daniel Lillman i programmet Existens, försökte misstänkliggöra hennes ambitioner för jämställdhet.
-
Lillman menade att hennes kampanj mot hederskulturen var ett slag mot islam och förnekade samtidigt att hederskultur har med islam att göra. Kul typ, eller hur?
-
-
Jag gillar Nyamko Sabuni.
Jag tycker illa om Daniel Lillman, Jan Hjärpe och Mattias Gardell
Jag är nyfiken på hur samarbetet mellan DO Katri Linna och Nyamko Sabuni kommer att utvecklas.
-
Byt ut DO! « klicka!
Låt Katri Linna bli islamombudsman ( IO ) i den nya organisationen.
-
Uppdatering med rapport från Riksdagens plenisal:
-
Riksdagsdebatten om invandring, flyktingar och integration var mycket intressant. Kommunisten Kalle Larsson surade för att Nyamko Sabuni inte ville släppa information om integrationspolitiken innan vårpropositionen presenteras för Riksdagen. Mycket märkligt och okunnigt! Han blandade ihop a-kassa med socialbidrag och var allmänt virrig.
-
Mauricio Rojas (FP ) anklagade Socialdemokraterna med Mona Sahlin som ansvarig, för att ha slösat bort en miljard i misslyckade och missriktade integrationssatsningar. Ulf Holm ( S ), vägrade att diskutera frågan om varför Socialdemokraterna under tolv år misslyckats med det de nu kräver att Alliansen skulle lösa på fyra månader. Luciano Astudillo ( S ) klagade över att en flykting som inte fått uppehållstillstånd, tvingades bo i en bilhall. Nyamko Sabuni berättade att just denna person var placerad på en flyktingförläggning, men hade valt att lämna den.
-
Nyamko Sabuni ( FP ) imponerade och Annica Qarlsson ( C ) var som vanligt slagfärdig i en för övrigt bedrövlig debatt.


Vindkraft


Klicka på rubriken och läs det senaste pressmeddelandet från Vattenfall om deras/vår vindkraftsatsning.

Vetenskapsradion om vindkraft

SvT Vetenskap om vindkraft

Tidigare i bloggen om vindkraft Detta inlägg kommer först. Rulla nedåt till de övriga.

Klicka på bilden så blir den tydligare.

tisdag, februari 20, 2007

Glöm inte semlan!

Det är fettisdag i dag!

Islam - Fredens eller våldets religion?


Klicka på rubriken och läs en intressant artikel från Radio Free Europé.

Uppdatering 22/2

Hanne Kjöller i DN

Uppdatering nummer 2 - 22/2

Islam får inte kritiseras!

Uppdatering nummer 3 - 23/2

Kritisera inte Koranen!TV8 har sänt några tänkvärda program om islam den senaste tiden och i går kväll hette programmet ”Islam, the war within.”

Många radikala muslimer uttalade sig och min islamskepsis fick näring igen med tanke på hur snabbt antalet muslimer ökar i Sverige.

Muslimer slaktar muslimer i Irak, på Västbanken, i Libanon, Sudan, Algeriet, Indonesien, Jemen, Thailand och Filipinerna.

Allt detta besinningslösa våld i religionen islams namn.

Den här
tidningsartikeln utmålar stockholmspolisen som islamofober.

Bakgrunden kan bland annat vara att stockholmspoliserna har hört talas om hur polisen, brandkåren och ambulansförarna i Malmö har det när de ska tjänstgöra i Rosengård.

Några reaktioner:
”- Det här skapar en stereotypisk bild av människor. Budskapet har en raljerande ton och är islamofobiskt. Det kan sätta spår hos unga poliser som sedan bär med sig kopplingen muslimer-våld i sitt yrke, säger Mohammad Fazlhashemi, docent i historiska studier vid Umeå universitet.”
”- Är det här en avsiktlig provokation eller vet man inte vad man gör? Det pekar ut muslimer som terrorister eller kriminella, säger Helena Benauoda, ordförande för Sveriges muslimska råd.”

”Islamolog Jan Hjärpe på Lunds universitet anser att bildpubliceringen påminner om de kontroversiella Muhammedteckningarna som skakade om hela den muslimska världen för drygt ett år sedan och ledde till omfattande protestaktioner.- De här bilderna är genomgående väldigt smaklösa och kan uppfattas som anspelningar på en koppling mellan islam och våld - något som väckt anstöt tidigare, säger han.”
-o-

I England, Frankrike, Tyskland och Holland, börjar folkopinionen vända från att ha varit politiskt korrekt mångkulturell, till att bli kritiskt granskande.

Vill vi ha ett Eurabia och vad kan vi göra för att förhindra utvecklingen åt det hållet?

Information är svaret!

Hur ser det ut i de länder där islam är den dominerande religionen?

Hur är det där med mänskliga rättigheter, demokrati, jämställdhet och jämlikhet?

Vad händer med den som vill lämna islam?

Vad händer med de unga som söker umgänge med icke-muslimer?

söndag, februari 18, 2007

Idiottest


Klicka på rubriken och testa dig själv! Klicka på bilden också!
Testet fann jag här.

lördag, februari 17, 2007

Hä bar å åk, sa Stenmark.


Klicka på rubriken och läs om slalomlegenden från Tärnaby. Klicka på bilden som är hämtad från DN-artikeln under länken längst ned i inlägget.
Det var några år sedan och det är egentligen märkligt att vi fortfarande fascineras av att lyssna till denne ordkarge skidveteran när han till synes motvilligt svarar på frågor.

När Plex Pettersson frågade Ingemar efter teknik som kunde förklara framgångarna, blev svaret "hä bar å åk".

Ingemar Stenmark fick halva svenska befolkningen att ta på utförsskidor och köpa stenmarksluvor. Jag har både skidorna och luvan kvar.

Alldeles nyss körde den senaste Tärnakanonen Byggmark ur i sin VM-debut och Tärnatösen Anja överträffade under veckan som gick, alla förväntningar med sina medaljer,

VM i Åre är, bortsett från alla miljöstörande manicker, en sportslig succè, men det bästa återstår ännu i skrivande stund. Palallellslalomen för veteraner körs i kväll men jag tror inte att SvT sänder direkt. Däremot kan den som (liksom jag) har möjlighet att se Eurosport, njuta av giganternas återkomst.


Information

Mera information

Trist information

Resultatet

fredag, februari 16, 2007

Sveriges Radio

Klicka på rubriken och läs om de nya besparingarna på Sveriges bästa Radio.

Jag lyssnade till intervjuer med Peter Örn i dag och kan bara konstatera att han inte har hunnit sätta sig in i Sveriges Radios enorma betydelse och då speciellt P1 och lokalradiokanalerna.

I krissituationer som översvämningar, stormar, giftig brandrök och allt annat elände som kan drabba oss, är radion den utan konkurrens viktigaste kommunikationslänken.

Rör inte min radio!

Måste det minskas så kan jag hjälpa till med några goda råd.

  • Stoppa samtliga inköp från fristående produktionsbolag.
  • Minska ned antalet chefer.
  • Dra ned på tramsprogrammen i P3.

Om SR

SR

SvD

AB Björn Elmbrant

Peter Örn svarar

Återför Naturmorgon till P1!

Uppdatering 22/2

DN instämmer i kritiken!

Programdirektör Eva Blomqvist har med all önskvärd tydlighet visat sig vara inkompetent. Ove Joanson raljerar och Peter Örn verkar inte ha förstått vad hans uppdrag går ut på.

torsdag, februari 15, 2007

Bilar och nostalgi

Klicka på bilarna så syns de bättreI dag finns det anledning att göra en bilkavalkad. Jag har haft väldigt många bilar. De flesta har skrotats efter att mina medtrafikanter har slarvat med uppsikten när jag har försökt slå ett eller annat fartrekord.

Bilen högst upp är en exakt kopia av min första. Nästa bild visar lyxversionen som jag drömde om.

Klicka på rubriken och läs om pärlan.

1961, två månader efter Dag Hammarskjölds död, fick jag mitt körkort. Jag gick direkt från posten till Philipsons i Sandviken och köpte den vackraste bil jag kände till. En Isabella femtisexa i nyskick för 2 500 kronor. Bilen rostade bort och två år senare desintegrerade den på parkeringen. Därefter följde en Opel Rekord, en Citroen DS19, tre Renault Gordini, två Volvo PV 544, en Volvo 144S med alla tillgängliga trimningsdetaljer. Den motorn exploderade av övervarvning, men kors vad det gick undan! Eftersom jag på den tiden hade fri tillgång till alla extrautrustningar, blev det rätt så häftig
belysning . Tecknaren Jan Erik Garland aka RitOla såg min bil och ritade av den. Bilden publicerades i tidningen Se i ett reportage om bisarra bilförare. Nu blev det en sofistikerad Volvo 244GLE som jag inte har några bra bilder på.


Nästa bil blev en för den tiden riktig lyxbil. Nu hade jag ett förmånligt bilavtal som tillät mig att inneha valfri bil kostnadsfritt. Då blev det Volvo 264GLE. En av de första bilarna med luftkonditionering. Inga inställningar. Varmt eller kallt! Beklagligtvis blev den en belastning i mitt arbete på grund av lyxstatusen.


Då bytte jag till denna bil som inte tillverkades i många exemplar. En Volvo 244GLE 2.8 V6 med exakt samma tekniska utrustning som 760GLE utan att lyxen syntes utanpå. Ett halvår ägde jag en Volvo 760 GLE medan jag väntade på min värstingbil, en Volvo 745 Turbo Intercooler med all extrautrustning och trimdetaljer som Volvo på den tiden kunde erbjuda. Den bilen har jag ingen bra bild på heller utom
denna


Nu var det dags för den bästa bil jag någonsin har ägt. 1988 stod dollarn i botten och den här skönheten blev min. Chevrolet Starcraft. Trimningsbar motordator modifierades och bilen blev ruggigt snabb. Avgasröret kapades direkt efter katalysatorn och drogs ut på sidan utan ljuddämpare, vilket resulterade i ett imponerande dovt avgasljud på tomgång och ett rasande muller vid acceleration. När favoritbilen rostade bort efter tio år, köpte jag Nils, eller Nisse som vi vänner kallar honom. En Nissan Vanette originalutrustad med en belysning som med lite häftigare glödlampor, eliminerar behovet av dubbdäck. Den smälter isen framför sig. Snurrfåtöljer med armstöd. Kraftfull luftkonditionering, men usel värme. En typisk sommarbil. Som tjänstebil fick jag en ny Chevrolet Starcraft som var så trist så att jag knappt vill visa en bild på den.Nils var en mycket trevlig bil fast den drog 1,5 liter bensin per mil.Nils var en trogen arbetshäst när någon dotter skulle flytta.

I går blev det end of story! För tre veckor sedan började bilen plötsligt hacka, lyset slocknade och bilen stannade. Det visade sig att batteriet hade tvärdött mitt under körning och det klarar visst inte den invecklade elektroniken. Det blev bärgning hem och jag köpte ett nytt batteri. I går skulle jag ut på min första biltur efter batteribytet. Efter ett tag visade batteriindikatorn att något var fel. Batteriet förlorade energi i rask takt och tragedin upprepades. Bärgning igen. När jag berättade vad som hade hänt kommenterade bärgaren detta med att det är typiskt för japanska bilar. De har ett tidur inställt på femton år. Därefter börjar sönderfallet och när jag tänkte efter stämde det. Nils fyllde femton i fjol. Då slutade centrallåset att fungera. Massor av onödiga elektriska finesser slutade fungera en efter en. I höstas dog luftkonditioneringen. För några månader sedan pajade tändningslåset och nu blev det kortslutning i hela elsystemet.

Femton års problemfri funktion följt av ett års nedtrappning före den slutgiltiga parkeringen.

Tack Nisse!
Jag saknar dig redan sade Bill
Du var en riktig kompis sade Bull

Sista resan med Nisse

tisdag, februari 13, 2007

Skämt om kristendomen och islam

Jag hoppas innerligt att ingen har missat filmen "Life of Brian". Klicka på rubriken och läs om den.

Hade motsvarande film gjorts om Muhammed, skulle aktierna hos bombvästtillverkare nå all-time-high och västvärlden skulle drabbas ett våld som karikatyrdramat inte ens räcker som förspel till.

Man får skämta om kristendomen utan att man därmed riskerar att bli lemlästad eller dödad.
(Allt detta som vanligt, enligt min ringa mening)

Här finns 432 riktigt roliga skämtteckningar om kristendomen och dess gestalter.

http://www.reverendfun.com/artchives/?product_id=2

http://www.reverendfun.com/artchives/?product_id=1


Tänk på Visningsreglerna om du vill lägga ut bilderna en och en.

Uppdatering 2007-02-12 Söndag

Katri Linna och muslimerna är i otakt med svenska folket. Vad gör DO nu när det visar sig att hennes karta inte stämmer med terrängen? Ritar hon om kartan eller fortsätter hon med att försöka modifiera terrängen?

måndag, februari 12, 2007

Finns Guds ord nedtecknade i Bibeln och/eller Koranen?

Klicka på rubriken och väck liv i en sju månader gammal debatt.

Teveapparaterna förmedlar de förfärliga bilderna från konflikter baserade på olika uppfattningar om Guds ord.

Muslimer från grupperna shia och sunni slaktar varandra besinningslöst i Irak. Det är inte så länge sedan protestanter och katoliker i Nordirland bedrev ett liknande utrotningsförsök. Den konflikten har jag ännu inte förstått grunderna för. Det måste ha varit mera än
Oranienordens provokationer som utlöste dödandet. Kanske fanns det något av samma bränsle som i de muslimska länderna där klansamhället nog är den mest avgörande konflikthärden.

Den grundläggande skillnaden mellan shia och sunni är att de har olika uppfattningar om Muhammeds rättmätiga efterföljare. Shia tror att de tolv följande imamerna utgör basen för islam. Den tolfte, Mahdi, är inte död enligt deras tro. Han är den gömde imamen som kommer att återvända likt judarnas Messias, för att frälsa världen. Än i dag slår sig shiafolket blodiga i vidriga ritualer för att kompensera att deras förfäder lät den förste imamen
Ali mördas.

Sunnimuslimerna lever efter Koranen, Sunna och ahadith. Därur finner den islamistiska globala terrorismen sin huvudsakliga inspiration.

Nu är det dags för en brandfackla!

Varken Bibeln eller koranen är Guds ord och ingen av deras anhängare har tolkningsföreträde i det fallet. Om Gud är/var allsmäktig skulle naturligtvis inte denna konflikt ha uppstått.

Om Gud på 600-talet v.t. fick för sig att kristendomen hade misslyckats, hade knappast en beduinhövding i Saudiarabien utsetts till "den siste profeten". En analfabet och krigare i ett våldspräglat klansamhälle, är ingen bra förebild för "Hela Världen". Nog hade Ärkeängeln Gabriel kunnat finna en värdigare profet för införandet av det goda i världen!


Då anser jag att Jesus från Nasaret med sitt kärleksbudskap och den gyllene regeln, är en "trovärdigare" profet, men jag tror inte på den storyn heller, trots att jag är en varm anhängare av Svenska Kyrkan tack vare den sociala ovärderliga betydelse som Kyrkan har.

De nya unga prästerna som gör Kyrkan till en öppen plats där alla är välkomna som verksamma eller besökare, oavsett etnicitet, kön och sexuell läggning, skulle tillsammans med min favoritpräst Martin Lönnebo, kanske kunna vända min världsbild, men jag tror inte att de hinner. Jag är helt nöjd med att sanningen kommer när kroppen är förbrukad och medvetandet står inför vägskälet där det står "tomt och svart" på den ena pilen och något för oss ännu levande, helt obegripligt på den andra.

Relaterade länkar:

http://www.bibeln.se/
http://runeberg.org/bibeln/
http://www.thebricktestament.com/the_gospels/
http://web.telia.com/~u38010778/biblfrag.htm

http://www.usc.edu/dept/MSA/quran/
http://www.usc.edu/dept/MSA/reference/searchhadith.html
http://www.usc.edu/dept/MSA/law/shariahintroduction.html
http://www.wikiislam.com/wiki/Main_Page

Det kanske är riskabelt att skämta om islam, men det som inte tål ett skämt, ska inte tas på allvar.

Satirvarning!
Islam http://www.zipperfish.com/free/yaafm12.php
Scientologer http://www.zipperfish.com/free/yaafm11.php

Ny religion?
http://www.venganza.org/
http://gelfmagazine.com/archives/touched_by_his_noodly_appendage.php

Reverend Fun

En bra dag


En bra dag börjar med fil från Verum , hemblandad müsli och Havrefras. Frukosten fullbordas med Green Tchae.
Vi som av hög ålder är arbetsbefriade, bör sysselsätta hjärnan under förmiddagen med god naturvetenskaplig läsning och Sudoku konstruerad av Paul Vaderlind.
Den vita boken innehåller Sudoku med blandade svårighetsgrader. Den rutiga gavs tidigare ut under namnet ”Är detta matematik?” Där finns flera olika kombinationstankelekar. I den svarta boken finns bara riktigt svåra Sudoku nivå 7. Den sparar man till sänggåendet. De här tre böckerna fick jag som julklapp från döttrarna som tydligen vill att jag ska skjuta på seniliteten ett tag till.
När det blir dags att planera för lunch, ingår väldigt ofta havremjölk och kantarellsoppa som viktiga ingredienser. Havremjölk och kantarellsoppa i olika proportioner allt efter maträtt, är fantastiskt bra bas för såser och stuvningar. Lite farinsocker gör det hela himmelskt gott. Broccoli vill jag också se på de flesta lunchtallrikar.
Som lunchdryck tar jag helst en flaska mineralvatten från Linné vilket passar särskilt bra i år när vi celebrerar vår internationellt sett, störste naturvetenskapare. Mera om Linné.
Så ska lunchen krönas med en värdig avslutning. Ett stort fint conferencepäron och kaffe. Nyrostade kaffebönor av märket Diplomatblandning från Sibyllans Kaffe- och tehandel, mals sakta i en manuell kvarn från Zassenhaus , inköpt hos Sibyllan. Vatten kokas upp och får svalna till 96°C innan det blandas med kaffepulvret. Efter en minuts omrörning, hälls lösningen i ett Melittafilter. Till kaffet tar jag några bitar mörk choklad från Odense.
En riktigt bra dag fortsätter med en långpromenad genom parkerna efter Enköpingsån. Där finns alltid något nytt att glädjas över på sommaren. På vintern går jag samma väg och längtar till sommaren.
Sent på kvällen åker Vaderlinds Svarta fram och sedan är det snart frukost igen. Så kan en bra dag vara i mitt liv.
Mellan de beskrivna aktiviteterna blir det mesta möjliga kontakt med mina döttrar.

Relaterade länkar

söndag, februari 11, 2007

Djurskyddsmyndigheten och Miljöpartiet

Klicka på rubriken och läs om den myndighet som Socialdemokraterna skapade enbart för att ge en miljöpartist (djurist) en generaldirektörstjänst, som tack för hjälpen.

Som tur är lade den nya regeringen ned eländet omgående.

Artikeln som rubriken länkar till , gjorde mig riktigt upprörd och jag började reflektera över Miljöpartiets historia och utveckling.

Det började med en samling flummiga miljöentusiaster utan verklighetsförankring, som valdes in i riksdagen för att miljövärn var modernt några år.

I partiet fanns många vettiga och kunniga politiker som dock snabbt insåg att de skulle förlora sin trovärdighet om de inte lämnade flower-power-gänget.

Partiet skulle ledas av två språkrör. Det ena halvröret skulle vara en kvinna och det andra en man. Hippiestatus verkade vara ett krav för att bli halvrör.

De första rören uppfattade jag som totalt förvirrade och okunniga om samhällsuppbyggnad. De och de övriga hattefnattarna irrade omkring i ett politikens ingen-mans-land.

Till sist valdes
Maria Wetterstrand till halvrör. Hon är nog det första halvrör som har kunskap om den nödvändiga balansen mellan miljömål och överlevnad på ena sidan och folkvilja samt politisk realitet på den andra sidan. Till halvrörskollega fick hon en politruk.

Under den senaste valrörelsen verkade det som om hon lät sina egna mål få stå tillbaka för regeringens överlevnad.

Som tur var räckte hennes enträgna arbete inte till för att rädda Socialdemokraterna kvar i regeringsställning och nu hoppas jag att hon blir partiledare och leder MP in i ett intimt samarbete med
Greenpeace Naturskyddsföreningen och en del andra miljöorganisationer.

Då skulle jag kunna tänka mig att överge
Centerpartiet

Glöm aldrig Gränsta - Knutby!

Klicka på rubriken och läs några av alla inlägg som jag har skrivit om sekten i Knutby. De kommer efter detta inlägg som ligger först.

Jag har haft kontakt med folk i Knutby som säger att de vet ytterst lite om vad som sker på "kullen i Gränsta" där sektledningen bor.

Det finns väldigt många oklarheter rörande de brottsliga gärningar som förde upp Knutby på alla rubriksättares favoritlsta i början av år 2004.

Förhoppningsvis kommer en del frågetecken att rätas ut under den närmaste tiden och fram till dess rekommenderar jag läsning av några forum som verkligen tar ämnet på allvar.

Teorier
Predikningar
Juridiken
Debatten

För egen del har jag ett viktigt argument för att misstro det mesta som kommer från sektledarna i Gränsta.

Självaste sektbossen har medgivit att hon "för en tid" prövade teorin om att hon skulle vara Kristi Brud.

Den människa som över huvud taget låter en så bisarr tanke slå rot i medvetandet, saknar viss viktig verklighetskontakt.

Det där var snällt skrivet sade Bill

Så kallade pastorer som upphöjer en så vilsen person till andligt ledarskap, är mycket farliga själasörjare.

Akta er för falska ledare och profeter sade Bull

fredag, februari 09, 2007

Kärnkraft, Vattenfall och Forsmark

Nedanstående pressmeddelande kom nyss från Vattenfall.
Klicka på rubriken och läs äldre inlägg om kärnkraft i bloggen.

"Viktig kontrollrutin följdes ej vid Forsmark Forsmark Kraftgrupp AB har under sju månader drivit reaktor 1 med en gummitätning i reaktorinneslutningen, som inte var kontrollerad enligt de interna rutinerna. - Det är oacceptabelt och jag har idag till Judith Melin, generaldirektör på SKI, framhållit att jag ser mycket allvarligt på det inträffade, säger Hans von Uthmann, vice VD i Vattenfall AB och föreslagen ny styrelseordförande i Forsmark Kraftgrupp AB. Ett gummiprov togs ut under sedvanlig revision i juni. När provsvaret var analyserat visade sig gummitätningen ha otillräcklig elasticitet, varpå reaktorn stoppades den 2 februari. Den försämrade funktionen i gummitätningen i reaktorinneslutningen vid Forsmark 1 har av Forsmark Kraftgrupp AB klassats som en kategori 1-händelse och preliminärt som nivå 1 på den internationella INES-skalan, vilket är en avvikelse från normaldrift. SKI informerades samtidigt om provsvaren. SKI har varit på plats i Forsmark under den gångna veckan för att utreda det inträffade. Forsmark 1 står nu avställd och gummitätningen ska bytas ut. Detta arbete beräknas ta minst tre veckor. Proven från Forsmark 2 visade att gummitätningen i reaktorinneslutningen är helt funktionsduglig. Forsmark 2 kommer därför att tas i drift de närmaste dagarna. För vidare information, kontakta: Erik von Hofsten, presschef Vattenfall Norden, telefon: 070-559 54 84. Lämnat av Vattenfalls Pressavdelning, telefon: 08-739 50 10. Vattenfalls vision är att vara ett ledande europeiskt energiföretag. Vattenfalls huvudprodukter är el och värme. Idag producerar Vattenfall el och värme och levererar energi till flera miljoner kunder i Norden och norra Europa. De största kunderna är industrier, energiföretag, kommuner, fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar. För vidare information, se www.vattenfall.se. Under OM VATTENFALL/PRESS finns medieservice, bland annat bildarkiv och pressmeddelanden."

Uppdatering kl. 18.10

Denna information skickades av Waymaker http://www.waymaker.se Följande filer finns att ladda ned: http://wpy.waymaker.net/client/waymaker1/WOLReleaseFile.aspx?id=377499&fn=wkr0001.pdf

Uppdatering 12/2

Övervakning

Klicka på rubriken och lyssna till Storasyster som har järnkoll.

Jag fann den
här

Först fnissade jag bara, men sedan började jag tänka efter. Hur drabbas jag av ökade kontrollfunktioner?

Inte alls, är svaret.

Hur drabbas andra av kameraövervakning och avlyssning?

Skurkarna åker dit och det är ju bra.

Risken är att de som kontrollerar oss, upptäcker vilken obegränsad politisk makt de har fått och det är inte bra alls. Den syltburken kommer alltid någon att doppa fingrarna i oavsett partibeteckning.

Virus och Anja P

Klicka på rubriken och läs om de lömska biologiska enheter som har invaderat min arma kropp.

Det började måndag eftermiddag med en obegriplig matthet.

Under kvällen tillstötte hög feber och frossa.

Efter en lång natt sittande i soffan med häftig hjärtklappning, började det på morgonen smaka rutten grävling i munnen. Jag är inte helt säker på smaken, men jag har känt lukten och detta påminde definitivt om rutten grävling.

Under tisdagen och onsdagen var jag i stort sett borta från denna sköna gamla värld och varken åt eller drack. På något besynnerligt sätt, kom jag dock ihåg att duscha, men vilken plåga det var!

Huden värkte redan och vattenstrålarna pinade mig nästan till ödmjukhet.

Under torsdagen fick jag tvinga i mig två tallrikar fil och i dag på eftermiddagen kom aptiten tillbaka.

Tack Anja!

Det var efter Anjas störtloppsåk som jag kände att det var dags för min favoriträtt. Kontaktgrillad Andersson & Tillmans lyxgrillkorv med stark senap och salsasås, följt av mycket starkt kaffe och om en stund är det dags för Anjas slalomåk i kombinationen.

Jag hoppas dock mest på Nike Bent. (kl. 15.30)

Nu är det över och Nike kom åtta. (kl. 17.00)

Anja vann förresten!

Det utspelades ett intressant samtal mellan studion och Anja när André Pops frågade henne om hon skulle se på vm-sammanfattningen i kväll.

Självklart, svarade Anja, jag ser alltid på era program så att jag får lära mig något av er experter.

Giftigt sade Bill

Elakt sade Bull
onsdag, februari 07, 2007

Nyhetssvepet

Klicka på rubriken och läs om vad som kan hända när du talar i telefon

http://www.sr.se./cgi-bin/jonkoping/nyheter/artikel.asp?Artikel=1187932


Facket och familjeföretagen

http://www.sr.se./webbradio/webbradio.asp?typ=db&namn=447366&intUnitID=&pubId=&broadcastDate=&MainChannel=&audioAvailableCodingFormats=%20&bitIsBlockChannel=

ljudfil
Wild’n Fresh
Till slut gav Sofia Appelqvist upp. Efter att i åtta veckor varit föremål för blockad av Hotell- och restaurangfacket meddelade hon igår att hon säljer sin salladsbar Wild’n Fresh i Göteborg. Hur rimliga var fackets stridsåtgärder? Samtal med Göran Hägglund partiledare kristdemokraterna och Sven-Erik Österberg riksdagsman (s)
Vissa fackliga funktionärer har förlorat verklighets- och proportionalitetsperspektivet.

Själv har jag under cirka 40 års yrkesliv varit med i HTF under några veckor tills dess att den lokalt HTF-ansvarige avregistrerade mig för att jag lät företagets och de anställdas bästa gå före fackklubbens intressen.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22584&a=755722&lid=puff_755788&lpos=lasmer

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=614873

Muhammedkarikatyrerna fortsätter att skapa kaos trots att spöket Laban är död.

Den danske imamen Abu Laban var den som regisserade hela dramat genom att ta med sig teckningarna i Jyllandsposten samt tre förfalskade karikatyrer som inte hade något med Jyllandsposten att göra, med sig på en världsturné bland muslimska ledare.

http://www.expressen.se/index.jsp?a=867271

Naiv jägare som tror att en varg ska börja leka med en jakthund som kommer rännande.

Jakthundar är tränade till att jaga och vargar vill inte bli jagade.
Krutgaser måste vara skadliga för omvärldsanalysförmågan.

http://www.flammor.com/tidstecken/tidstecken070.asp

Jösses! sade Bill

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=614535

Jösses! sade Bull


http://www.gronkoping.nu/
De viktigaste nyheterna

http://www.gronkoping.nu/index.php?action=las_text&id=1170335027


Citat:"– Rysligt, jag som trodde att hr riksdagsman Krökén (c) var en grön gentleman. Men nu har han avslöjat sig som en egoistisk bondl-rk som struntar i miljön, säger frkn Susegård indignerat. Och tänker jag minsann bojkotta hans vidriga kossor. Redan har jag slutat dricka mjölk; det går precis lika bra med lite champagne till frukostägget i stället."

För övrigt tycker jag mer och mer illa om P1-Morgons bjäbbiga och aggressiva reportrar. De förstör ett bra och viktigt radioprogram.