tisdag, maj 08, 2007

Träna gärna din Hjärna!

Klicka på rubriken och läs mera om hjärnan. Klicka här och läs om hur din hjärna stressas.

Citat:

"De kan konstatera att hjärnans storlek inte har förändrats på 40 000 år. Genetiskt sätt är vi i stort sett identiska med cromagnonmänniskorna."

"vi snart är redo för att träna ”våra mentala muskler”. Personer med högre arbetsminnes­kapacitet är nämligen bättre både på problemlösning och på att ignorera distraktion. I framtiden blir kraven på en vältränad hjärna lika självklar som dagens krav på en vältränad kropp, gissar han."

"– Vi ska försöka hitta en optimal balans, sträva efter flow. Det gör man genom att förstå sig själv och sin omgivning. Vilka kognitiva krav ställer den? Vad är för mycket eller för lite för mig? Det är som att komponera en måltid."

Det florerar skrönor om hur vi endast använder 30% av vår hjärnkapacitet och alltså har en enorm utvecklingspotential. Så är det naturligtvis inte! Vi använder 100% av hjärnans tillgängliga resurser och den största delen går till att administrera det autonoma nervsystemet som ser till att hjärnans impulser och kroppens muskler samordnar sina aktiviteter.

Erbjud din hjärna minst en timme Kakuro och Sudoku per dag! Det är rena hälsokosten för en stressad hjärna. Ja tack gärna, säger den då och arbetsminnet uppgraderas till Homo Sapiens 3.14

Inga kommentarer: