söndag, oktober 08, 2006

Lax


Klicka på rubriken och läs om den fisk som är så ståtlig i forsen och så delikat på matbordet.Klicka på bilderna och se en av mina favoriträtter.

Skär potatis, kålrötter, morötter och palsternackor i små tärningar. Jag tar lika mycket potatis som resten tillsammans och resten i lika delar. Till exempel, 0,9 kg potatis, 0,3 kg morötter, o,3 kg kålrot och 0,3 kg palsternackor. Lägg råvarorna i ett stort kärl och häll över 0,1 liter fin olivolja. Blanda väl och töm över i en ugnsform. Ugnsstek i 225 C° 25 minuter. Rör om några gånger. Krydda med örtsalt och nymald vitpeppar vid sista omröringen och lägg sedan på laxen eller vad du föredrar. Fläskfiletskivor täckta med gorgonzolasås går bra. Stek i ytterligare cirka 20 minuter, servera och avsluta med en riktigt god glass och starkt kaffe. Smaklig måltid!

Inga kommentarer: