onsdag, maj 31, 2006

Kakrecept

För att koppla av en aning från min politiska upprördhet efter det senaste utspelet från Maudligan, surfar jag runt på sidor som gör mig glad.

Från den trevliga bloggen www.bloggen.fi/lotta stal jag detta kakrecept via inlägg hos http://karinlangstromvinge.blogspot.com/

Kakrecept för småbarnsföräldrar


Ta ut mjuksinallen ur ugnen och ställ den på 200 grader. Smält 100 gr smör i en kastrull. Ta ut nallen ur ugnen igen och säg: "Nej Ville!" Rör ner 2 dl socker i smöret. Ta smörpaketet av Ville och torka av väggen. Tillsätt 3 msk kakao i smeten. Ta bort smörpaketet av Ville igen. Tvätta katten. Sätt ett plåster på rivsåren. Ta ut nallen ur ugnen och vädra ut röken. Ta mobiltelefonen av Jenny och förklara för din chef att det inte var du som ringde nyss. Tillsätt 1 tsk salt och 100 gram krossade hasselnötter i smeten. Ta bort katten ur ugnen. Häll smeten i en smord ugnsform och grädda i 200 grader ca 25 minuter. Ta bort katten och rakapparaten av Ville. Förklara för barnet att rakade katter inte blir solbrända på sommaren. Släpp ut katten på gården. Sök fram mera plåster. Gör fyllningen. Blanda 100 gr florsocker, 50 gr smält blockchoklad, 50 gr smör. Ta den förbannade nallen ur ugnen och släng den i roskis (=soptunnan). Sätt Ville i spjälsängen. Tillsätt 2 dl mjölk i fyllningen och låt sjuda på svag värme. Be om ursäkt av grannfrun för att Jenny hittat trädgårdsslangen och erbjud dig att betala för vattenskadorna. Bind fast Jenny vid köksbordet. Ta ut den brända kakan ur ugnen och släng bort den. Det finns kakor i butiken, för helvete.

Inga kommentarer: